• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

Arkiruoka· Kasvisruoka· Keitot· Laskiainen· Vegaaninen

27 helmi

Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

Tuorehernekeitto on arkiruoka, jota meillä on tehty jo pidempään. Se on myös hienostunut versio perinteisestä hernekeitosta ja sen kertoo jo mielestäni keiton kaunis vihreä väri. Tuorehernekeitto tehdään pakasteherneistä. Miksi ei kesällä voisi käyttää ihan aidosti tuoreita herneitä? Maku olisi varmasti loistava. Tällaisena keitto on juuri tähän aikaan vuodesta loistava ja lämmittävä arkiruoka, jonka kylkeen sopii ihanasti rapea leipä.

Muistan bonganneeni ohjeen itsekin jonkun ruokalehden arkiruokavinkkien joukosta, mistä se on muokkautunut vuosien varrella tällaiseksi meidän arkeen. Tuorehernekeitto syntyy alle puolessa tunnissa ja nautimme sen usein raejuuston kanssa. Illalliselle teen sen ranskalaisittain voihin, salottisipuleihin ja tarjoilen keiton ranskankerman kanssa, kuten Crème Ninon kuuluukin. Illallisella tämä keitto on alkuruoka. Resepti on siis kätevä siitäkin syystä, että se muuntautuu helposti arjesta juhlaan.

Tämä ihanan vihreä tuorehernekeitto sopii loistavasti laskiaisviikon ruokalistalle ja jälkiruoaksi keiton jälkeen maistuu ehdottoman hyvin myös laskiaispullat. Löydät erilaiset laskiaispullaohjeeni muuten täältä.


Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

4 annosta

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 700 g pakasteherneitä
  • 7 dl kasvislientä (sulata kasvisliemikuutio veteen)
  • minttua (tai rosmariinia, timjamia tms.)
  • mustapippuria
  • seesaminsiemeniä
  1. Mittaa öljy kattilaan, hienonna sipulit ja kuullota pehmeäksi öljyssä.
  2. Lisää herneet, kasvisliemi, minttu ja pippuri. Keitä kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen vielä 5 minuuttia.
  3.  Nosta kattila liedeltä ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Tarjoile keitto raejuuston tai ranskankerman kanssa.
  5. Ripottele keiton päälle halutessasi seesaminsiemeniä ja tarjoile keitto rapean leivän kanssa.

Vinkki! Lisää keittoon proteiinia paistamalla ilmakuivattua kinkkua rapeaksi ja rouhimalla se keiton päälle!

Vinkki! Vähän fiinimpään herkutteluun käytä ohjeessa öljyn sijasta voita, salottisipuleita ja lisää keittoon kuohukermaa! 

Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

Lupaan, että pian on tulossa myös makeita herkkuja. Yksi kakku odottaa jo tässä pöydällä ja parin viikon päästä juhlin omia synttäreitäni ja tiedätte mitä se merkitsee! Tulossa jotain ihanaa ja kinuskista!

Aurinkoa päivääsi!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Cafe Pispala – Ihana Brunssi
Seuraava artikkeli: Malediivit – Unelmien häämatka »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios