| | | |

Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

Tuorehernekeitto on arkiruoka, jota meillä on tehty jo pidempään. Se on myös hienostunut versio perinteisestä hernekeitosta ja sen kertoo jo mielestäni keiton kaunis vihreä väri. Tuorehernekeitto tehdään pakasteherneistä. Miksi ei kesällä voisi käyttää ihan aidosti tuoreita herneitä? Maku olisi varmasti loistava. Tällaisena keitto on juuri tähän aikaan vuodesta loistava ja lämmittävä arkiruoka, jonka kylkeen sopii ihanasti rapea leipä.

Muistan bonganneeni ohjeen itsekin jonkun ruokalehden arkiruokavinkkien joukosta, mistä se on muokkautunut vuosien varrella tällaiseksi meidän arkeen. Tuorehernekeitto syntyy alle puolessa tunnissa ja nautimme sen usein raejuuston kanssa. Illalliselle teen sen ranskalaisittain voihin, salottisipuleihin ja tarjoilen keiton ranskankerman kanssa, kuten Crème Ninon kuuluukin. Illallisella tämä keitto on alkuruoka. Resepti on siis kätevä siitäkin syystä, että se muuntautuu helposti arjesta juhlaan.

Tämä ihanan vihreä tuorehernekeitto sopii loistavasti laskiaisviikon ruokalistalle ja jälkiruoaksi keiton jälkeen maistuu ehdottoman hyvin myös laskiaispullat. Löydät erilaiset laskiaispullaohjeeni muuten täältä.


Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

4 annosta

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 700 g pakasteherneitä
  • 7 dl kasvislientä (sulata kasvisliemikuutio veteen)
  • minttua (tai rosmariinia, timjamia tms.)
  • mustapippuria
  • seesaminsiemeniä
  1. Mittaa öljy kattilaan, hienonna sipulit ja kuullota pehmeäksi öljyssä.
  2. Lisää herneet, kasvisliemi, minttu ja pippuri. Keitä kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen vielä 5 minuuttia.
  3.  Nosta kattila liedeltä ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Tarjoile keitto raejuuston tai ranskankerman kanssa.
  5. Ripottele keiton päälle halutessasi seesaminsiemeniä ja tarjoile keitto rapean leivän kanssa.

Vinkki! Lisää keittoon proteiinia paistamalla ilmakuivattua kinkkua rapeaksi ja rouhimalla se keiton päälle!

Vinkki! Vähän fiinimpään herkutteluun käytä ohjeessa öljyn sijasta voita, salottisipuleita ja lisää keittoon kuohukermaa! 

Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

Lupaan, että pian on tulossa myös makeita herkkuja. Yksi kakku odottaa jo tässä pöydällä ja parin viikon päästä juhlin omia synttäreitäni ja tiedätte mitä se merkitsee! Tulossa jotain ihanaa ja kinuskista!

Aurinkoa päivääsi!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *