| | |

Vegaaninen Oreo-juustokakku

Vegaaninen Oreo-juustokakku

Tarjoilin esikoiskirjani julkkareissa vegaanista oreojuustokakkua, jota ihailtiin ja kehuttiin vuolaasti! Täytyy sanoa, että tästä kakusta tuli myös oma suosikkini koko tarjolla olevasta kakkubuffasta. Vegaanisessa oreo-juustokakussa on vain 4 ainetta, jos koristemarjoja ei lasketa mukaan! Makua tästä kakusta ei kuitenkaan puutu. Koostumus on ihanan täyteläinen ja raikkaat marjat sopivat kakkuun täydellisesti.

Vegaaninen Oreo-juustokakku

Ajattelin jakaa tämän ohjeen teille näin kevään juhlien kynnyksellä – ehkä se pääsee muutamaan juhlapöytään ihasteltavaksi ja herkuteltavaksi? Muista jakaa kakkuhetkesi somessa #anninuunissa niin pääsen ihastelemaan myös sinun lopputulostasi! Voit tehdä tämän kakun myös maitotuotteilla korvaamalla ohjeessa käytetyt kauratuotteet tavallisella vispikermalla ja maustamattomalla tuorejuustolla.

Pakastus

Tämä kakku oli osa kakkubuffetia, jonka leivoin itse juhliini. Tuli testattua kylmäsäilytystilan puutteen vuoksi myös vegaanisen oreokakun pakastus ja voin ilokseni kertoa, että voit pakastaa tämän kakun ennen juhlia ja sulattaa juhlapäivänä jääkaapissa. Koristele kakku juuri ennen kuin se menee tarjolle. Pakastaminen on hyvä keino välttää kiirettä ja stressiä juhlapäivänä. Voit pakastaa huoletta keksitaikinat, valmiit keksit, kakkupohjat ja piirakkapohjat jo viikkoa tai kahta ennen juhlia. Muista kuitenkin aina peitellä pakastettavat tuotteet hyvin ennen pakastimeen laittamista. Kakku on hyvä tehdä 1-2 päivää etukäteen maustumaan jääkaappiin.  Juhlapäivälle tulisi jättää vain koristelu.


Vegaaninen Oreo-juustokakku

Noin 8-10 hlö

Pohja

  • 200 g oreo-keksejä
  • 50 g maidotonta margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa keksit täytteineen muruksi esimerkiksi blenderissä.
  3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte

  • 2 dl kauravispiä (käytin Kaslink)
  • 300 g kauratuorejuustoa
  • 150 g oreo-keksejä
  • (1-2 tl vaniljasokeria valinnainen)
  1. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi. Lisää kauratuorejuusto ja jatka vatkaamista hetki.
  2. Leikkaa oreo-keksit muruksi veitsellä ja lisää kermaseokseen.
  3. Lisää halutessasi vaniljasokeria. Vatkaa vielä hetki, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa.
  4. Aseta reunakalvo vuokaan keksipohjan päälle ja kaada sitten päälle juustokakkumassa.
  5. Kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita kakun pinta.
  6. Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Vinkki! Voit tehdä kakun myös vispikermaan ja tavalliseen maustamattomaan tuorejuustoon. Laita tällöin 4 dl vispikermaa. 

Koristeet

  • mansikoita
  • punaherukoita
  • mini-oreoita
  1. Irrota kakku vuoasta ja aseta se kakkualustan päälle.
  2. Koristele kakku mielikuvituksesi mukaan ja tarjoile!

Vinkki! Lisää täyte kahdessa kerroksessa ja laita kakun puoliväliin mansikkaviipaleita!

Vegaaninen Oreo-juustokakkuVegaaninen Oreo-juustokakkuVegaaninen Oreo-juustokakku

KIRJA-ARVONTA (PÄÄTTYNYT)

Haluan arpoa vihdoin myös itse yhden esikoiskirjani teidän lukijoiden kesken. Sehän on ihan selvä että ilman teitä ei olisi koko kirjaakaan. Haluan kiittää myös suuresti kaikista viesteistä ja avoimesta palautteesta, jota olen tähän asti teiltä saanut kirjasta! En vieläkään voi uskoa tätä kaikkea todeksi. Instagramissa olen saanut jo seurata mitä kaikkea olette kirjasta kokeilleet #anninleivontakirja . Kiitos myös kun jaatte näitä kuvianne!

Ainiin ja kirjan lisäksi arvonnan voittaja saa suositun PME:n alumiinisen kakkuvuoan, jolla onnistuu täydellisen kakkupohjan leipominen kirjani ohjeella!

Voit osallistua arvontaan yhdellä tai kahdella arvalla. Kahdella arvalla voittomahdollisuus totta kai tuplaantuu ♥

  • Yhden arvan saat kommentoimalla tähän postaukseen mikä on sinun suurin kesäherkkusi.
  • Toisen arvan saat seuraamalla minua Instagramissa @anninuunissa

Arvontaan voi osallistua 26.5.2019 asti.

Onnea arvontaan!

♥ Anni


Kuvat: Camilla Bloom

Lisää vegaanisia-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

317 Kommenttia

  1. Tiina sanoo:

    Moikka!

    Miten pakastit tämän kakun? Pakastitko pohjan erikseen? Entäs tuo täyte? 🙂

  2. PikkuMyy sanoo:

    Ihana ohje! Minkä kokoiseen vuokaan halkaisijaltaan olet tämän tehnyt?

  3. TL sanoo:

    Montakohan henkeä tämmöisestä kakusta syö?

    1. Lukee tuolla ohjeen yläosassa 🙂 8-10 hlö riippuen tietenkin juhlan laadusta ja muista tarjoiluista jne.

  4. Maarit sanoo:

    Onnistuisikohan kakku tuplana tehtynä 24cm:n irtopohjavuokaan? Tarvitsisin kakun n. 20 henkilölle, riittäisikö tuplaus?

    1. Hei, ohjeen kakku on noin 8-10 henkilölle eli tuplatessa noin 18-20 henkilölle. Nämä määrät ovat arvioita, riippuu aina juhlien laadusta ja muusta tarjoiluista miten paljon kakkua lopulta menee.

  5. Anna sanoo:

    Mitä vegaanista tuorejuustoa suosittelet?

  6. Leipuri sanoo:

    Pysyykö tämä vegaaninen oreo kakku kasassa kun siihen ei tule mitään hyydyttävää, kuten liivatetta? Voiko liivatetta käyttää, eikä Kakku mene pilalle, jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, vaan riittää että on mahdoton?

    1. Tämän ohjeen idea on liivattettomuus. Keksin imevät kosteutta massasta ja hyydyttävät kakun – ja kyllä se pysyy kassassa kuten kuvista näkyy. Jos haluat voit toki laittaa liivatetta. Ohjetta tulee noudattaa tarkalleen, jotta kakku pysyy koossa ilman liivatetta. Keksit leikataan veitsellä ja kaikki vatkataan oikeassa järjestyksessä tarpeeksi kuohkeiksi.

  7. Emmi sanoo:

    En pystynyt selaamaan kaikkia kommentteja, mutta onkohan tämä ohje mahdollista tuplata isompaan kakkuvuokaan? Toimiiko siis mittasuhteet tällöin myös ilman liivatetta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *