• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku

Joulu· Kakut· Leivontaohjelma· Suklaakakut· Täytekakut

18 marras

Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku

Tänään (vihdoinkin) leivontaohjelmassani MTV3-kanavalla klo 9.10 siirrytään joulureseptiikkaan! Leivomme yhdessä Samasta Padasta ruokakirjailija ja -toimittaja Outi Väisäsen kanssa heittämällä joulun herkullisimman suklaa-taatelikakun. Kakkureseptin (Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku) pohjana on leivontakirjastanikin löytyvä maailman parhaan taatelikakun ohje, mutta tällä kertaa kakku leivotaan irtopohjavuokaan, leikataan kolmeen osaan ja täytetään silkkisen pehmeällä vaahdotetulla suklaaganachella. Lopputulos viimeistellään kimaltavalla syötävällä lehtikullalla. Joko kuola valuu?

Taatelikakku kuuluu vahvasti monen meistä joulutraditioihin. Kuulutko itse tähän joukkoon? Itse rakastan taatelikakkua sellaisenaan ja itse asiassa taatelikakku oli juuri se kakku, joka muistutti minua siitä, että kahvikakut voivat olla erityisen meheviä ja siksi niitä ei kuivakakuiksi saa koskaan kutsua! Taatelikakku sopii niin pikkujoulupöytään kuin joulupöytäänkin. Tähän kakkuun voi piilottaa myös suklaat joulun välipäivinä!

Suklaa ja taateli yhdistettynä on.. jumalaista. Pohdiskelin pitkään millä ohjeella joulujaksot startataan käyntiin. Istuin Frigilianassa 28 asteen helteessä ja suunnittelin joulureseptiikkaa seuraavalla viikolla kuvattaviin leivontaohjelmani jaksoihin. Muistaakseni pyörittelin mielessäni paljon erilaisia suklaayhdistelmiä, juustokakkuja ja sitten jostain tuli ajatus täydellisen suklaakakkuni ja taatelikakkuni yhdistämisestä. Kun pääsin kotiin testasin ohjeen ja rakastuin heti!

Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku

Kuvausten jälkeen päätin leipoa tämän kakun vielä kerran kotona ja viime viikonloppuna saimme maistella ihanaa kakkua pikkujouluissa. Ohjeen kakkuun linkitän taas tähän alle. Se löytyy makuja.fi -sivustolta, jonne leivontaohjelmani reseptiikka kootaan. Tässä vielä muutamia  vinkkejä ja ethän unohda, että näet jakson jälkikäteen YouTube -kanavaltani!


Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku

Riittoisuus noin 10-12 hlö.

Taatelikakku 

  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl tummaa muscovadosokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl leivinjauhoa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 150 g ranskankermaa
  1. Suihki vuokaspraylla noin halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
  2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman.
  3. Vatkaa kananmunat ja muscovadosokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet eli suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe.
  5. Lisää taikina sekaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina voideluun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti.
  8. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5-10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle

GLUTEENITON: halutessasi voit leipoa kakusta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Suosittelen lisäämään 1 tl psylliumia taikinaan.

Vaahdotettu suklaaganache

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
  1. Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
  2. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan.
  3. Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.
  4. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.
  5. Voit myös pursottaa ganachen kakun reunoille halutessasi.

Koristeet

  • lehtikulta

Kakun kokoaminen

  1.  Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
  2. Aseta alimmainen kakkupala  tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotettulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
  3. Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
  4. Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
  5. Tarjoile kakku juhlapöydässä!

Vinkki! Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!

Video-ohjeen ohjelmassa leivottuun kakkuun löydät myös YouTube-kanavaltani eli täältä.

Joulun Paras Suklaa-TaatelikakkuJoulun Paras Suklaa-TaatelikakkuJoulun Paras Suklaa-TaatelikakkuJoulun Paras Suklaa-Taatelikakku

Ensi viikolla ohjelmassani vierailee minulle taas hyvin läheinen vieras ja itse asiassa osat vaihtuvat selkeästi! Kuka näyttää kenelle mitä leivotaan? Ja ensi kerralla leivotaan vaihteeksi taas suolaista herkkua.

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Voit jatkossa katsoa kaikki ohjelmaan tulevat ohjeet täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

27 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sinappivinegretti – Maailman paras salaatinkastike
Seuraava artikkeli: KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    22.11.2019 21:56

    Hei. Ihan kuin videossa olisi sanottu, että suklaita tulee 100g ja 100g. Ohjeessa taas lukee, että 200g ja 200g. Kumpi on oikea ja parempi vaihtoehto 🙂 ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.11.2019 14:25

      Jopas on tarkkaavaista 🙂 Päätimme lähetyksessä kuorruttaa koko kakun ganachella, joten ohjeeseen sen määrä tuplattiin, että riittää varmasti 🙂 Seuraa siis ohjetta.

      Vastaa
  2. Outi sanoo

    24.11.2019 18:08

    Kuinka kauan pysyy hyvänä ja tarjottavana jos pitää jääkaapissa? Mietin, että jos sen leipoo tarjoilua edeltävänä päivänä….

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2019 07:29

      Taatelikakku perinteisesti paranee vanhetessaan 🙂 Eikä tuo kreemikään mene heti miksikään. Voit ehdottomasti leipoa päivää ennen. Pidä kakkua huoneenlämmössä hetki ennnen tarjoilua, jotta se ei ole jääkaappikylmää 🙂

      Vastaa
      • Outi sanoo

        25.11.2019 19:54

        Kiitos vastauksesta 🙂 Aion yllättää työkaverit tällä kakulla vaikka ganachen tekeminen kyllä jännittää.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.11.2019 08:05

          Se onnistuu ihan hyvin. Suklaa ja kerma vaan sulatetaan toisiinsa, jäähdytetään ja vatkataan kylmänä kuten kerma. Älä käytä hirveän vahvaa tummaa suklaata – se voi vaikuttaa ganachen jämäkkyyteen.

          Vastaa
  3. Janita sanoo

    28.11.2019 19:18

    Testasin ohjetta viime viikonloppuna ja tuli kyllä oikein hyvä ja maukas kakku! Jäin miettimään noita taateleita kun itsellä ne jäi aika isoiksi paloiksi kakkuun että jos ne haluaisi huomaamattomammaksi osaksi kakkua miten ne kannattaisi pieniä? Taatelikakuista ei ole aiempaa kokemusta. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2019 09:44

      Hei Janita, kiva kuulla, että pidit kakusta 🙂 Taatelit tulee keittää niin pehmeiksi, että ne hajoavat. Niiden ei pitäisi jäädä isoiksi paloiksi taikinaan, jos niitä on keitetty tarpeeksi. Jotkut taatelit ottavat kauemmin kuin toiset (kuivat vs. tuoreet). Voit myös pilkkoa na valmiiksi kattilaan, jolloin niitä ei tarvitse keitellä ihan yhtä kauan 🙂

      Vastaa
  4. Katja sanoo

    7.12.2019 08:33

    Kohtasin kakun tekemisessä sellaisen ongelman, että ganache oli vaahdottamisen jälkeen todella jämäkkää, niin jämäkkää ettei meinannun levitys nätisti onnistua. Mietin siis, että voiko ganachea vaahdottaa liikaa vai johtuuko se tosta ylempää bongatusta asiasta, että ei kannata käyttää liian tummaa suklaata? Puolet käyttämästäni oli 70% tummaa suklaata. Onneksi maku oli kuitenkin ihan mieletön!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.12.2019 14:54

      Luulen, että jämäkkyys johtuu suklaasta. Muutamalla muullakin oli ollut sama ongelma. Itse käytin kakussa 50% tummaa suklaata ja maitosuklaata – sillin koostumus oli täydellinen. Harmi, ettei ohjeeseen tullut tuo % ilmoitettua. Pelkästä tummasta suklaasta en suosittele tekemään saman syyn takia. Onneksi maku oli teillä kohdillaan! Suklaa ja taateli <3

      Vastaa
  5. Sofia sanoo

    7.12.2019 22:50

    Moikka!

    Kiitos ihanasta reseptistä! Yritin äsken tehdä kakkua mutta pari asiaa meni pieleen:

    – Kakkupohja ei noussut niin paljon että olisi voinut leikata kolmeen osaan.
    – mun suklaa ganache ei ollenkaan jäykistynyt, jonka tietty huomasin mutta kaadoin silti kakun päälle ja sehän pilasi kaiken xD!

    Maku on kuitenkin oikein hyvä eli haluaisin kokeilla joskus tehdä kannua uudestaan, mikä mahtoi mulla mennä pieleen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.12.2019 09:04

      Kysyn nyt ihan ensin oliko sinulla käytössä saman kokoinen vuoka eli 18 cm halkaisijaltaan? Jos vuoka on isompi se vaikuttaa heti kakun korkeuteen.

      Mitä suklaata käytit ganacheen ja teitkö juuri kuten ohjeessa neuvottiin? Sulatit kermaan, jäähdytit kunnolla ja sitten vasta vatkasit? Vaahdotettu ganache on kuin kermaa vatkaisi. Jokin on mennyt vikaan valmistuksessa jos se ei vaahtoudu.

      Vastaa
  6. Kaisa sanoo

    17.12.2019 18:40

    Voiko tätä kakkua pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2019 09:39

      Taatelikakun voi pakastaa ja se säilyy pitkään myös huoneenlämmössä ja itseasiassa paranee. Kreemiä en pakastaisi, sen koostumus voi kärsiä. Jos kakkua jää yli ja haluat pakastaa niin varmasti voit tehdä niin. Käytännössä mitä tahansa leivonnaisia voi pakastaa hyvin peiteltynä ja sopivan ajan. Kreemit, suklaa yms. ovat herkkiä koostumuksen muutoksille.

      Vastaa
  7. Elina sanoo

    6.1.2020 13:30

    Hei! Tein jouluksi kakun ja se oli erittäin hyvän makuista sekä helppo tehdä! Kiitos reseptistä! 🙂 Seuraavana olisi vuorossa ristiäiset ja kyselenkin, pystyykö taatelit jättämään pois tai korvaamaan jollakin? Taatelia en haluaisi ristiäiskakkuun nimittäin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2020 14:36

      Heippa, kiva kuulla, että pidit ohjeesta 🙂 Mitä jos tekisit ihan suklaakakun ristiäisiin? Löydät yläpalkista KAKUT erilaisia ohjeita ja tässä yksi suosituimmista:

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaakakku/

      Vastaa
  8. Anni sanoo

    7.1.2020 09:39

    Tarvitsisin kakun 18 hengelle, joten tekisin kakun 24cm vuokaan. Jos teen kakun 1,5 kertaisena, niin tulisiko siitä suurin piirtein saman korkuinen kuin tämä vai pitäisikö tehdä kaksinkertaisena? Löysin puolukkamoussen ohjeen ja ajattelin testata sitä tämän kakun väliin ja kuorruttaa sitten tuolla suklaaganachella. Sopisikohan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.1.2020 19:09

      Kakun korkeuteen vaikuttaa myös moussen määrä eli täytekerroksien korkeus. Varmasti sopii puolukka tämän kanssa 🙂 24 cm vuoka on melko paljon isompi. Kakku saattaa jäädä hiukan matalammaksi ellei ne moussekerrokset ole todella paksut.

      Vastaa
  9. Maarit sanoo

    8.12.2020 19:51

    Moi! Löysin juuri tämän ohjeen. Aion kokeilla. Onko kakku maukas ilman tuota kuorrutetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2020 05:32

      Moi, toki voit tehdä ilman kuorrutetta ja kuivakakkuvuokaan, jos haluat!

      Vastaa
  10. Mervi sanoo

    17.12.2020 12:58

    Hei.
    Missä vaiheessa kakkuun olisi hyvä lisätä psyllium kun teen gluteenittomana? Tämä kuulostaa niin ihanalta! 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2020 07:02

      Hei, voit sekoittaa psylliumin esimerkiksi ranskankerman sekaan ennen sen lisäämistä taikinaan 🙂 Tämä on IHANAA! Lupaan 🙂

      Vastaa
      • Mervi sanoo

        19.12.2020 14:19

        Kiitos avusta! 😊 innolla odotan että pääsen maistamaan tätä jouluna ❤

        Vastaa
  11. Molli sanoo

    8.11.2021 10:12

    Hei, Ymmärsinkö oikein että ganache kaadetaan ensin jäähtyneen kakun päälle ja vasta sitten leikataan kolmeen osaan ja täytetään? Ohje ainakin menee tässä järjestyksessä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2021 11:47

      Taisit ymmärtää väärin. Kakku ja ganache valmistetaan ensin erikseen ja sitten aloitetaan kokoaminen. Tässä ohjeet kopioituna tekstistä:

      Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
      Aseta alimmainen kakkupala tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotettulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
      Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
      Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
      Tarjoile kakku juhlapöydässä!

      Jos on vielä epäselvä niin katsotko videon 🙂

      Vastaa
  12. Susanna sanoo

    11.12.2021 13:28

    Hei! Voiko muscovado- sokerin vaihtaa tavalliseen tai fariinisokeriin? Kiitos! ☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.12.2021 14:20

      Voi vaihtaa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios