Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku
Tänään (vihdoinkin) leivontaohjelmassani MTV3-kanavalla klo 9.10 siirrytään joulureseptiikkaan! Leivomme yhdessä Samasta Padasta ruokakirjailija ja -toimittaja Outi Väisäsen kanssa heittämällä joulun herkullisimman suklaa-taatelikakun. Kakkureseptin (Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku) pohjana on leivontakirjastanikin löytyvä maailman parhaan taatelikakun ohje, mutta tällä kertaa kakku leivotaan irtopohjavuokaan, leikataan kolmeen osaan ja täytetään silkkisen pehmeällä vaahdotetulla suklaaganachella. Lopputulos viimeistellään kimaltavalla syötävällä lehtikullalla. Joko kuola valuu?
Taatelikakku kuuluu vahvasti monen meistä joulutraditioihin. Kuulutko itse tähän joukkoon? Itse rakastan taatelikakkua sellaisenaan ja itse asiassa taatelikakku oli juuri se kakku, joka muistutti minua siitä, että kahvikakut voivat olla erityisen meheviä ja siksi niitä ei kuivakakuiksi saa koskaan kutsua! Taatelikakku sopii niin pikkujoulupöytään kuin joulupöytäänkin. Tähän kakkuun voi piilottaa myös suklaat joulun välipäivinä!
Suklaa ja taateli yhdistettynä on.. jumalaista. Pohdiskelin pitkään millä ohjeella joulujaksot startataan käyntiin. Istuin Frigilianassa 28 asteen helteessä ja suunnittelin joulureseptiikkaa seuraavalla viikolla kuvattaviin leivontaohjelmani jaksoihin. Muistaakseni pyörittelin mielessäni paljon erilaisia suklaayhdistelmiä, juustokakkuja ja sitten jostain tuli ajatus täydellisen suklaakakkuni ja taatelikakkuni yhdistämisestä. Kun pääsin kotiin testasin ohjeen ja rakastuin heti!
Kuvausten jälkeen päätin leipoa tämän kakun vielä kerran kotona ja viime viikonloppuna saimme maistella ihanaa kakkua pikkujouluissa. Ohjeen kakkuun linkitän taas tähän alle. Se löytyy makuja.fi -sivustolta, jonne leivontaohjelmani reseptiikka kootaan. Tässä vielä muutamia vinkkejä ja ethän unohda, että näet jakson jälkikäteen YouTube -kanavaltani!
Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku
Riittoisuus noin 10-12 hlö.
Taatelikakku
- 200 g taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl tummaa muscovadosokeria
- ripaus suolaa
- 2 tl leivinjauhoa
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaakaojauhetta
- 150 g ranskankermaa
- Suihki vuokaspraylla noin halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
- Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman.
- Vatkaa kananmunat ja muscovadosokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.
- Sekoita keskenään kuivat aineet eli suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe.
- Lisää taikina sekaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina voideluun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti.
- Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5-10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle
GLUTEENITON: halutessasi voit leipoa kakusta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Suosittelen lisäämään 1 tl psylliumia taikinaan.
Vaahdotettu suklaaganache
- 4 dl vispikermaa
- 400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
- Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
- Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan.
- Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.
- Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.
- Voit myös pursottaa ganachen kakun reunoille halutessasi.
Koristeet
- lehtikulta
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
- Aseta alimmainen kakkupala tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotettulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
- Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
- Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
- Tarjoile kakku juhlapöydässä!
Vinkki! Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!
Video-ohjeen ohjelmassa leivottuun kakkuun löydät myös YouTube-kanavaltani eli täältä.
Ensi viikolla ohjelmassani vierailee minulle taas hyvin läheinen vieras ja itse asiassa osat vaihtuvat selkeästi! Kuka näyttää kenelle mitä leivotaan? Ja ensi kerralla leivotaan vaihteeksi taas suolaista herkkua.
Ihanaa uutta viikkoa!
♥ Anni
Hei, Ymmärsinkö oikein että ganache kaadetaan ensin jäähtyneen kakun päälle ja vasta sitten leikataan kolmeen osaan ja täytetään? Ohje ainakin menee tässä järjestyksessä.
Taisit ymmärtää väärin. Kakku ja ganache valmistetaan ensin erikseen ja sitten aloitetaan kokoaminen. Tässä ohjeet kopioituna tekstistä:
Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
Aseta alimmainen kakkupala tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotettulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
Tarjoile kakku juhlapöydässä!
Jos on vielä epäselvä niin katsotko videon 🙂
Hei! Voiko muscovado- sokerin vaihtaa tavalliseen tai fariinisokeriin? Kiitos! ☺️
Voi vaihtaa 🙂