• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Runebergin Vohvelit

Pannukakut ja letut· Runebergin Tortut· Sokeriton

4 helmi

Runebergin Vohvelit

Runebergin Vohvelit ilman lisättyä valkoista sokeria ♥ Osa keventää näin alkuvuodesta ja se voi olla aika hankalaa kun ympärillä pyörii torttuja ja pullaa. Laskiainen ja Runebergin päivä houkuttelevat poikkeamaan alkuvuonna keveämmältä polulta. Siitäkin syystä kehitin Runebergin torttujen ystäville (ja keventäjille) ohjeen, jolla voi herkutella surutta.

Perinteinen Runebergin torttu sai uuden muodon, nimittäin vohvelin muodon! Ai, että kun oli fantastisen hyvää vadelmien ja kuohkean kauravispin kanssa. Rapeissa Runebergin vohveleissa maistuu perinteisestä tortusta tutut maut: mantelijauhe, kardemumma, murennetut piparkakut. Halutessasi voit maustaa Runebergin vohvelitaikinan rommilla, punssilla tai karvasmantelilla. Jos kuitenkin suosit perinteistä versiota löydät aidot Runebergin tortut sekä ohjeen täältä.

Runebergin Vohvelit

Onhan näitä ollut, erilaisia versioita tästäkin perinneleivoksesta. Kokosin viime vuonna minun ja muiden Runebergin uudet ja perinteiset muodot tänne. Runebergin päivää vietetään huomenna 5.2. Meinaatko leipoa torttuja vai innostuitko vohveleista? Ainakin meillä syödään aamupalaksi näitä vohveleita ja jos niitä jää yli niin herkuttelen iltapäivällä vielä toisen satsin.


Runebergin Vohvelit

Noin 5-6 vohvelia

Ohje

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl (kaura)maitoa
  • 50 g voisulaa (tai maidoton margariini)
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl keksimurua (jätä pois sokerittomasta versiosta)
  • 0,5 dl kookossokeria (tai fariinisokeri)
  • ripaus suolaa
  • ripaus kardemummaa
  • 2 tl Cointreuta (tai rommi/punssi) VALINNAINEN
  1. Sekoita keskenään kananmunat, maito ja voi. Voit vispata kevyesti seoksen.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet.
  3. Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi nuolijalla.
  4. Mausta halutessasi cointreaulla, punssilla tai rommilla.
  5. Paista vohvelit vohveliraudalla rapeiksi.

Täytteet

  • (kaura)vispiä
  • vadelmahilloa
  • vadelmia
  • kakkutikkuja
  1. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi ja nostele vohveleiden päälle hillon ja marjojen kanssa!

Pssst! Tee vadelmista sokeriton chia-hillo, jonka ohjeen löydät tästä. 

MAIDOTON: Käytä ohjeessa kauratuotteita ja maidotonta margariinia.

Runebergin VohvelitRunebergin VohvelitRunebergin Vohvelit

Tällä viikolla on luvassa kaikkea kivaa!

Keskiviikkona on luvassa jotain aivan uutta täällä blogin puolella ja perjantaina paljastan jotain kirpeän suloista tulevaan kirjaan liittyen. Pysykäähän siis kuulolla.

Ihanaa viikkoa ja herkullista Runebergin päivää!

♥ Anni


Katso lisää Runebergin herkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suolaiset Tuulihatut
Seuraava artikkeli: Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jerry sanoo

    4.2.2020 13:25

    Mahtava idea nämä runebergin vohvelit, pitääkin kokeilla vaikka huomenna aamiaiseksi! Itse päädyin tänä vuonna tekemään myös runebergin munkkeja, ne ei ehkä ihan niin hyvin heti aamulla toimi…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2020 13:32

      Mun oli ihan pakko mennä kurkkaamaan ne munkit 😀 Näytti tosi hyviltä NAM! <3

      Suosittelen paistamaan vohvelit huomenna aamulla!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios