|

Ikimuistoinen vuosi 2018

Ikimuistoinen vuosi 2018

Vuosi 2018 oli neljän upean vuodenajan vuosi. Meillä oli lämmin ja aurinkoinen, mutta lyhyt kevät, jota seurasi pitkä intiaanikesä ja värikäs lämmin syksy. Tänä vuonna saimme myös valkoisen joulun, jota joka vuosi toivotaan. Ilmojen puolesta ei olisi voinut paljon muuta toivoa. Vuodenajat näkyivät tänäkin vuonna selvästi täällä blogin puolella resepteissä ja muissa fiiliksissä.

Minulle vuosi 2018 oli monella muullakin tavalla kuin vain ilmojen puolesta ikimuistoinen. Menin naimisiin, Italiassa parhaimman ystäväni ja elämäni rakkauden kanssa. Meidän molempien unelma häistä ulkomailla täyttyi viimein. Pelkästään häät olisivat tehneet tästä vuodesta erityisen ikimuistoisen, mutta työrintamalla minulla on ollut myös tekeillä jotain aivan erityistä. Nimittäin ikioma ja ensimmäinen leivontakirjani, joka ilmestyy maaliskuussa 2019.

Pari vuotta sitten päätin, että jokainen vuosi on muistelun arvoinen. Siitä lähtien olen pysähtynyt vuoden lopussa ajattelemaan mennyttä vuotta ihan ajan kanssa. Tämä on se hetki. Avasin ulkoisen kovalevyni ja aloitin selaamaan vuoden 2018 kuvia. Niistä syntyi tämän vuoden tarina, jonka haluan myös teille jakaa.

Vuosi 2018 oli täynnä onnea, iloa ja upeutta. Tämä vuosi oli samalla yksi raskaimmista vuosistani tähän asti. Mahdutin kaksi tähänastisen elmäni suurinta asiaa samaan vuoteen: häät ja kirjan. Rehellisesti luulin välillä etten selviä. Nyt päättyvä vuosi jää mieleen juuri näiden kahden ison asian takia erityisesti. Vaikka on ollut raskasta ja kyyneleitä on vuodatettu on samalla oivallettu asioita, tavattu uusia ihmisiä, nautittu ja naurettu.


Ikimuistoinen vuosi 2018

Tästä postauksesta tuli törkeän pitkä. Hiukan innostuin muistelemaan. Kirjoitin, etsin kuvia ja viimeistelin tätä postausta teille melkein kaksi vuorokautta (heh).

Halusin tehdä postauksen, josta välittyisi tämän vuoden tunnelma. Suosikkikuvani ja huippuhetkeni vuoden 2018 varrelta. Vuosikatsaukseen sisältyy asioita työrintamalta, henkilökohtaisesta elämästä ja matkoilta, joita rakastan yli kaiken. Toivottavasti saatte fiiliksestä kiinni ja innostutte miettimään myös omaa vuottanne. Sitä yllättyy kuinka pitkä vuosi onkaan ja mitä kaikkea sen aikana ehtii tapahtua tai tehdä.

Löydät postauksen lopusta myös TOP10 suosituimmat reseptit vuodelta 2018, kuten viime vuonnakin.

Tammi-Helmikuu

Viime vuonna karkasimme jouluaattona lämpöön ja vietimme vuodenvaihteen Thaimaassa. Voit lukea matkasta lisää täältä. Tässä parhaimpia paloja lomaltamme. Päivämme alkoivat usein pannukakuilla, banaanilla ja nutellalla.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Muistelen vieläkin upeaa viidakkomaista resortiamme Ao Nangissa. Se oli upea elämys.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Kotiin palattua jatkui häiden suunnittelu ja työnteko. Piipahdin Tukhomassa häämessuilla ja testasin Mr. Cake -kahvilan, jonka laskiaispulla-cronitsi vei kieleni ja sydämeni! Kohta muuten leivotaan taas laskiaispullaa jes!

Herkuttele Tukholmassa - MR CAKE

Maaliskuu

Maaliskuu alkoi jännittävästi kun pääsin Liemessä Jennin työhuoneelle leipomaan. Leivoin kuvauksiin Jennin ohjeilla pullaa, brownieta ja foccaciaa. On ollut hauska kävellä kaupassa jauhohyllyjen ohi nyt syksyllä kun Jennin kuvaamat ja minun leipomat herkut koristavat Sunnuntain uusittuja jauhopusseja. Kiitos Jenni kun pyysit minut osaksi tätä projektia!

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018

Olitte kyselleet alkuvuodesta paljon työstäni ja siitä millaisia tavalliset työpäiväni ovat. Kuvasimme Sofian kanssa askareitani kotona eli toimistollani ja verkkokaupan varastolla. Lue lisää täältä ja täältä.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018

Vietin myös syntymäpäiviäni ja leivoin teille uuden ihanan kinuskisen ohjeen! Syntymäpäiväkakkuni ohjeen löydät täältä.

Vadelma-Kinuskikakku

Paras syntymäpäivälahja ikinä? Pian syntymäpäivieni jälkeen allekirjoitin kustannussopimuksen WSOY:n kanssa. Jouduin pitämään asian salassa syksyyn asti. Ette usko kuinka vaikeaa se olikaan! Kuvassa juhlakakku (jonka ohje tulee löytymään kirjasta) ja riemua, jota tunsin sopimusta pidellessäni viime keväänä.

annin_leivontakirja_ilmestyy.

Seuraavaksi matkustimme Italiaan, Salòn kaupunkiin Gardajärvelle. Reissun perimmäinen syy oli se, että kävin (hää)koemeikissä ja -kampauksessa. Kävimme myös katsomassa juhlapaikkaamme ensimmäistä kertaa paikan päällä ja suunnittelimme hääkakkumme Villa Arcadion pääkokin kanssa. Rakastuimme Salòn pikkukaupunkiin ja suunnittelemme jo uutta muistomatkaa ensi keväälle. Maaliskuussa kevät oli Italiassa pitkällä ja tajusimme, että myös Pohjois-Italia on loistava matkakohde alkukeväästä. Kirjoittelen teille erikseen Salòn kaupungista ensi vuoden puolella.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018

Villa Arcadio oli juuri niin upea kuin olimme kuvitelleetkin ja kuvista nähneet. Orvokit kukkivat maaliskuussa ja puissa oli vain osittain lehtiä. Kesäkuussa kun palasimme oli paikka täydessä kukassa ja villan puutarhassa tuoksui jasmiini.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Huhtikuu

Piipahdimme ystäviemme kanssa lempikaupungissani New Yorkissa. Viiden päivän matka otti koville kiireen keskellä ja siitä huolimatta, että jouduin hakemaan apteekista silmätippoja punaisiin ja väsyneisiin silmiini matka oli upea ja täynnä elämyksiä! New Yorkissa aika pysähtyy ja hengitys salpaantuu. Kaupungissa on jotain niin maagista, että se täytyy kokea itse.

Minulla on vielä kirjoittamatta teille postaus Magnolia Bakerystä – kuvasin leipossa niin vikkelästi, että siitä huomautettiin. Lupaan kirjoitella senkin tänne ensi vuoden puolella.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Palasimme kotiin matkalta ja piipahdin Inspiration Blog Awards -gaalassa , jossa minut palkittiin Vuoden Herkullisin tittelillä! Yksi vuoden huippuhetkistä ehdottomasti!

Annin Uunissa - Vuoden Herkullisin 2018!

Marraskuussa tilattu hääpuku saapui hääpukuliike Vienoon ja pääsin vihdoin sovittamaan sitä. Se oli täydellinen.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Huhtikuussa herkuteltiin myös passionsimalla sekä Brushtroke -kakulla ja odoteltiin vappua.

Brushstroke Cake - Värikäs Vappukakku

Toukokuu

Kirjan kuvaukset alkoivat, sireenit olivat upeita, kirsikkapuutarha kukassa ja aurinko lämmitti!

Häät jännittivät jo kovasti.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018

Aloitin yhteistyön Fiskarsin kanssa, joka on yksi unelma-asiakkaistani. Tein pari vuotta sitten listan unelma-asiakkaista ja sain työskennellä vuonna 2018 kolmen listalla olevan brändin kanssa! Olen siitä niin kiitollinen. Katso ihanan lettukakun ohje täältä.

Valloittava Lettukakku

Mun tytöt ♥ Polttareita juhlittiiin hippi-teemalla viikkoa ennen häitä.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Kesäkuu

Sain silmätulehduksen ripsienpidennyksistä ja en muista juuri mitään häitä edeltävästä viikosta (muuta kuin, että oli lämmin). Kertokoon se stressin tasosta. Kesäkuu on yleensä töiden puolesta kiireisintä aikaa. Onneksi tajusin ottaa etäisyyttä kaikkeen ja matkustimme vihdoin Italiaan. Tässä muutamia minun ottamia kuvia hääviikonlopulta.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Salòn kaupunki on pieni ja hurmaava. Tällä kadulla sijaitsee Hotel Eden, jossa yövyimme maaliskuussa ja jonne palasimme myös häitä edeltävinä päivinä.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Päivää ennen häitä saavuimme Villa Arcadioon kaason ja bestmanin kanssa. Tässä noin tunnin hetki lepoa kaiken järjestelyn lomassa. Sitä luuli, että aikaa olisi vaikka kuinka. Tapasimme perjantai-iltana vieraita rantaravintolassa, lauantaina oli häät ja sunnuntaina brunssi. Joka päivälle jotain.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Hääaamuna en saanut unta. Yövyimme Villa Arcadiossa ja katselin auringonnousua ikkunastamme. Voi miten upea tuo aamu olikaan.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018

Häät olivat unelmien täyttymys. Rakastin kimppuani, yllätyin kuinka kaunis hääkakkumme oli ja moni vieraista kehui sitä parhaimmaksi kakuksi, jota he ovat koskaan maistaneet. Ensi vuonna olisi tarkoitus leipoa jäljennös tuosta kakusta ensimmäisenä hääpäivänämme.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Viiden ruokalajin hääillallinen oli hääjuhlamme kohokohta ja pääohjelmanumero.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Kuvat yllä Camilla Bloom

Häiden jälkeen saimme nauttia vielä yhden päivän Gardajärven tunnelmaa ennen kuin palasimme kotiin. Monta kertaa on harmittanut, ettemme jääneet pidemmäksi aikaa nauttimaan hääfiiliksestä. Työt odottivat kotona. Onneksi voimme aina palata uudestaan näihin maisemiin. Lisää häähumua voit lukea täältä.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Juhannuksena myrskysi ja satoi. Tällaisen hetken onnistuimme kuitenkin ikuistamaan Lahemaan kansallispuistossa Virossa, jossa vietimme Juhannusta kahdestaan.

Ikimuistoinen vuosi 2018Vihulan Kartano - herkkuja ja maalaisromantiikkaaIkimuistoinen vuosi 2018

Heinäkuu

Tein koko heinäkuun töitä, kuvasin kirjaa ja leivoin. Välillä siirsin työt kesämökille.  Osa kirjan resepteistä onkin kuvattu Raumalla ystäväni mökillä. Mieheni oli lomalla ja muistan kirjoitelleeni myös golf clubin terassilla. Onni on työ, jonka voi ottaa mukanaan ihan minne vain. Uskokaa muuten välillä se on myös rasite.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Kuvasimme Sofian kanssa kirjan kannen Helsingissä Your Design Studiolla. Kanneksi valikoitui kuva kuvauksien kulisseista, vaikka itse kantta varten kuvattu kuva oli todella tarkkaan suunniteltu vaatteita ja sävyjä myöten. Kurkkaa kirjan kulisseihin myös täällä.

Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Elokuu

Elokuussa vietimme viikonloppuja sukulaisten mökillä, nautimme vielä kesästä ja ihanasta lämmöstä. Rönnesissä kuvattu auringonlasku jäi mieleen.

Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Omenat kypsyivät ennätysajassa ja jo elokuussa leivottiin ihania omenaherkkuja. Paistettava uuniomenajuustokakku hurmasi teidät. Ohjeen löydät tästä.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Yle lähetti minulle kilon kaarnikoita eli variksenmarjoja. Keittelin marjoista hilloja. Elokuussa toimittaja ja kuvaaja kävivät meillä kotona kuvaamassa Mennään Metsään -kampanjan yhteydessä julkaistua Kaarnikkakakkua. Lue koko juttu täältä.

Mennään metsään: Ihastuttava Kaarnikkakakku

Syyskuu

Meillä on syyskuinen perinne. Käymme Tuusulassa Kurpitsakarnevaaleilla ostamassa koristekurpitsat kotiin ja piipahdamme samalla Koiramäen Pajutalleilla syömässä vohvelit. Ahh tuo kahvila, jonka yhteydessä on sisustusmyymälä on ihastuttava! Voisin kierrellä siellä tuntikausia ihailemassa kauniita esineitä ja herkkuja.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018

Syyskuussa sain olla toista kertaa mukana leipomassa Dronningholmin mainoskampanjaan herkkuja. Kuvasimme Laura Riihelän studiolla Haagassa. Studion toinen puoli täyttyi astioita hytisevistä hyllyistä ja vanhasta tavarasta. Lauran kuvausrekvisiitat oli kauniisti järjestetty ja ne tekivät studion tunnelmasta ihastuttavan. Katsokaa nyt tätäkin nurkkausta. Aloin haaveilemaan omasta studiosta välittömästi.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Syyskuussa otin aikaa itselleni ja kirjalle. Käsikirjoituksen palautuspäivä lähestyi kovaa vauhtia ja vihdoin sain kertoa myös teille mistä on kyse. Vuokrasin Roomasta asunnon, suljin sähköpostin ja lähdin työmatkalle inspiroivaan ympäristöön Rooman sydämeen. Campo De Fiorin aukiolla sijaitseva asunto kuului italialaiselle näyttelijättärelle. Asunnon alakerrassa sijaitsi ravintola ja rakennuksen toisella puolella tori, josta hain tuoreita kukkia ja hedelmiä joka aamu.

Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Äitini jäi eläkkeelle kesälomien jälkeen ja saimme hyvän idean. Hän lensi seurakseni Italiaan. Kun minä kirjoitin päivisin, äiti kierteli kaupunkia ja toi minulle lounasta. Iltaisin kävimme syömässä Trasteveressä ja nautimme viinistä, lämmöstä ja Roomasta yhdessä. Kiitos Äiti kun tulit seurakseni ♥

Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Iltaisin ehdimme käydä katsomassa nähtävyyksiä. Äitini paljastui myös loistavaksi kuvaajaksi matkallamme. Haaveileimme palaavamme Roomaan myös ensi syksynä. Yhteinen laatuaika perheen kanssa on arvokasta ja jos vain on mahdollista niin tällaisia reissuja tulee tehdä enemmän!

Ikimuistoinen vuosi 2018

Loka-Marraskuu

Lokakuussa matkustin Lontooseen kurkkaamaan leivonnan uusimmat trendit Cake and Bake messuilta.. Kirjoitin matkan jälkeen vuoden 2019 trendeistä jutun tänne. Kyseessä oli puhtaasti työmatka, mutta sain toteuttaa yhden unelmani kun pääsin kahville Peggy Porschenin kahvilaan. Kahvilasta voit lukea lisää täältä.

Peggy Porschen - Unelmieni KahvilaTerveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Kirjan viimeiset kuvaukset pidettiin lokakuussa, jolloin minulla alkoi joulu kotona. Meillä on ollut kuvauksien takia joulukuusi olohuoneessa siis melkein lokakuun alusta lähtien!

Marraskuu on kesäkuun jälkeen kiireisin kuukausi vuodessa ja se meni hujauksessa töitä tehdessä.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Joulukuu

Joulukuun alussa sain puhelun Ylen aamu-tv:stä. Minua pyydettiin suoraan lähetykseen esittelemään Suklaataloa, jonka olin rakentanut Maraboun ja Asennemedian kanssa tehdyssä yhteistyössä. Nukuin edellisenä yönä kaksi tuntia jännitykseltä. Taksi haki klo 5.30 kotoa ja perillä minut istutettiin suoraan maskeeraajan eteen. Kaikki meni hyvin ja klo 8.00 olin jo takaisin kotona nukkumassa. Voit katsoa lähetyksen Yle Areenasta tästä.

Unelmien Suklaatalo

Vietimme joulun kotona ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Joulu on ainoa aika vuodesta kun työrintamalla on niin hiljaista, että voin oikeasti irtautua töistä pariksi viikoksi. Siinä on suurin syy miksi olemme karanneet viime vuosina jonnekin lämpimään. Tänä vuonna suunnitelmat vaihtuivat, koska lähdemme häämatkalle uudenvuoden aattona siis tänään. Aloitamme vuoden 2019 juhlimalla kahdestaan päivää, joka oli meille vuonna 2018 kaikista tärkein eli hääpäivämme.

Ikimuistoinen vuosi 2018 Ikimuistoinen vuosi 2018zIkimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018


Suosituimmat reseptit vuonna 2018

Kurkataanko vielä vuoden 2018 suosituimpiin ja luetuimpiin resepteihin?  Mummon mustikkapiirakka -ohje avattiin yhteensä 298 680 kertaa ja sen katselut oli 8 % kaikista reseptikatseluista sivuillani! Huikeaa!

Tässä vuoden 2018 TOP10.

 1. Mummon Mustikkapiirakka
 2. Äidin raparperipiirakka
 3. Mangojuustokakku
 4. Täydellinen Suklaakakku
 5. Helppo ja Nopea Oreojuustokakku
 6. Maailman Paras Porkkananakakku
 7. Jääkaappisämpylät
 8. Täydellinen Macaronresepti
 9. Pehmeät Suklaamuffinssit
 10. Vegaaninen Mansikkajuustokakku
 11. Parhaat Mustikkamuffinssit

Nyt on muuten se hetki kun voi lähettää reseptitoiveita ensi vuodelle!

Ikimuistoinen vuosi 2018Ikimuistoinen vuosi 2018

Maailman parhaat mustikkamuffinssit todella ovat parhaita ja meheviä! Ei ihme, että ohje on ollut blogin alkuajoista asti näin suosittu.

Ikimuistoinen vuosi 2018

Täydellinen suklaakakku jaksaa hurmata.

Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus)


Toiveita ja terveisiä

Kirjoitin viime vuonna näin:

”Vuodelta 2018 odotan onnellisuutta, terveyttä ja rakkautta! Toivon kehittyväni työssäni ja saavani keskittyä enemmän juuri niihin asioihin, joista eniten nautin. Toivon haastetta sopivassa määrin – haasteet opettavat ja kehittävät! Ne auttavat suoriutumaan vielä paremmin jokaisesta tehtävästä sekä projektista!”

Olin onnellinen, terve ja juhlin rakkautta. Toiveeni siis toteutuivat, myös haasteet ja  kehittyminen työasioissa. Vuodelle 2019 toivon itse asiassa melkein samoja asioita. Tänä vuonna opin pitämään itsestäni huolta ja huilaamaan välillä. Tavoitteenani on vaalia lisää tuota taitoa ja antaa enemmän aikaa ystäville sekä rakkaille. Voisin jatkaa tätäkin toivelistaa ja sen pohdintaa pidempään, mutta tämä postaus vaan venyy, joten lopetan tähän.

Lopuksi vielä suuri kiitos teille lukijat tästä vuodesta, jokaisesta kommentista, kannustuksesta ja erityisesti kauniista sanoistanne ♥ Oli ihana huomata millaista tukea sain teiltä vuoden aikana (varsinkin keväällä) kun aika ei riittänyt suunnittelemaan uusia reseptejä. Elitte häähumua kanssani ja pysyitte mukana menossa. Ilman teitä ei olisi näitä tarinoita, koska tarinat jaetaan aina yleisölle. Upeaa uutta vuotta 2019!

Fantastinen Oreo-Fudge

Oreo-fudgen ohje on tulossa blogiin pian. ♥


Seuraa herkkujani myös:

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Sanoin kuvaamaton vuosi Anni <3 Aivan upea kertakaikkisesti. Paljon uutta, suurta rakkautta ja onnea, joka välittyy kuvistasi. Olkoon vuosi 2019 olevan yhtä upea <3

  1. Hei Peggy <3 🙂 Kiitos paljon! Uusi vuosi on ainakin alkanut lupaavasti Paratiisissa ja me kaksi tiedetään ainakin mitä mullistavaa tänä vuonna tapahtuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *