Täydellinen Macaron Resepti – Näin onnistut!

Täydellinen Macaron Resepti - Näin onnistut!

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Täydellinen Macaron Resepti – Onko sellaista olemassa?

Vietin pidennetyn viikonlopun Pariisissa ja söin siellä joka päivä macaron-leivoksia. Macaron-leivoksia myydään Pariisissa ihan kaikkialla, tarkemmin ihan jokaisessa leipomossa ja leipomoita on joka nurkan takana. Täydellistä sanoisin. Jos asuisin Ranskassa hakisin itsekin joka päivä tuoreet leivät ja macaron-leivokset suoraan leipomosta!

Kirjoitan teille myöhemmin suosikeikseni nousseista macaron-brändeistä ja Ladurèen herkkupuodista, jossa käynti oli suuri elämys! Ranskalaiset macaron-leivokset ovat pehmeitä, täyteläisiä ja maukkaita. Makumaailma vaihtelee hanhenmaksasta sitruunan kautta lakritsaan. Pariisissa voit täyttää rasian myös samppanjan ja ruusun makuisilla macarons-leivoksilla. Nam.

Päätin jakaa teille kertaalleen oman suosikkireseptini, jolla leivon kotikeittiössä itse macaron-leivoksia. Olen kokeillut lukuisia ohjeita ja tämä ohje on se, jolla useimmin onnistun täydellisesti. Tässäkin reseptissä vaiheita on monia ja kaikkia vaiheita täytyy harjoitella. Kokosin reseptin loppuun myös muistilistan tärkeimmistä vaiheista, joita tulee ottaa huomioon näitä ihania ”paholaisia” leipoessa.

Kerrottakoon sellainen fakta, että edelleen kun aloitan macaron-leivoksien leipomisen – minua jännittää ja kyllä välillä epäonnistun edelleen. Epäonnistumiseen voi vaikuttaa niin moni asia, esimerkiksi ilmankosteus.

Tämän macaron-reseptin olen saanut aikoinaan yhdeltä taitavalta leipurilta ja resepti perustuu leipomoissa käytettäviin macaron-resepteihin, joissa taikina tehdään italialaiseen marenkiin. Reseptistä kiertää hieman erilaisia versioita, sokerin määrä tai italialaisen marengin valmistusmenetelmä saattaa vaihdella. reseptin lopussa annan vinkkejä macaron-leivoksien täyttöön ja miten voi koristella niitä vielä juhlavammiksi.

En ole itse leiponut kuvissa näkyviä macaron-leivoksia. Kuvat olen ottanut ostamistani Ladurèen macaronsseista Pariisissa. Ylimmän kuvan macaronien maut ylhäältä alas: ruusu, pistaasi ja samppanja.

Yhtä tärkeää kuin hyvä ohje on olla oikeat välineet macaronsseja leipoessa. Tarvitset perusleivontavälineiden lisäksi keittiövaa’an ja digitaalisen lämpömittarin. Löydät kaikki tarvikkeet esimerkiksi KitchenTime- kaupasta*.


Täydellinen Macaron Resepti

Löydä tarvittavat leivontavälineet täältä*

noin 80-100 kpl riippuen koosta

Jaoin reseptin vaiheisiin, jotta sen seuraaminen olisi helpompaa

Vaihe 1

  • 300 g tomusokeria
  • 300 g mantelijauhoja
  1. Mittaa aineet tarkasti – vaa’alla*.
  2. Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho.
  3. Siivilöi tai aja tasaiseksi tehosekoittimessa, jotta saat tasaista sekoitusta.
  4. Jätä sivuun.

Vaihe 2

Italialainen marenki

  • 110 g valkuaisia (noin 3 L-kokoista munaa)
  • 30 g hienoa sokeria
  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
  2. Vatkaa marenkia kunnes vaahto muodostaa huippuja.

Sokeriliemi

  • 300 g hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  1. Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä digitaalista mittaria*.
  2. Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
  3. Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista.
  4. Jätä sivuun odottamaan.

Vaihe 3

  • 110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
  • tippa pastaväriä
  • tippa aromia
  1. Erottele valkuaiset kulhoon ja lisää väriaine. Sekoita tasaiseksi nuolijalla (älä vatkaa).
  2. Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää italialaista marenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
  4. Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi nuolijalla* käännellen varovasti– älä sekoita liikaa!
  5. Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan, kunnes tehdessäsi kuvion taikinan pinnalle se laskeutuu hitaasti (noin 30 sekunnissa).
  6. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla*.
  7. Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
  8. Kopauta pelti pöytään kovasti, jotta ilmakuplat purkautuvat.
  9. Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
  10. Kokeile pintaa sormella, jotta tiedät ovatko leivokset kuorettuneet tarpeeksi (tarpeeksi kuorettuneen leivoksen tunnistat kovettuneesta pinnasta, joka ei ole tahmea eikä kostea).
  11. Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 13-15 minuuttia. Vaihtoehtoisesti paista 150 asteessa ylä- ja alalämmöllä.

Vinkkejä!  Tarkkaile paistoa koko ajan ja vähennä tarpeen vaatiessa lämpötilaa. Macarons-kuorien ei kuulu saada väriä uunissa. Jalka alkaa muodostua yleensä 5 minuutin kohdalla. Jos leivoksien pinta repeää, ei kuoret olleet kuorrettuneet tarpeeksi. 

Täyteet

  • Marmeladia
  • Hilloa
  • Suklaaganache
  • Maustettua Voikreemiä
  1. Voit täyttää kuoret haluamallasi täytteillä, kuten: hillot, marmeladit, suklaaganache tai maustettu voikreemi.
  2. Levitä tai pursota täytettä sopivasti toisen kuoren päälle ja paina kuoret yhteen.
  3. Mielestäni macarons-leivokset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä kun maut ovat tasaantuneet. Pakkaa macaron-leivokset rasiaan ja säilytä jääkaapissa (varsinkin jos täytteessä esim. voita).

Katso alta täyteohjeitani

Koristeet

  • kimallejauhetta
  • kimallespray
  • kultamaali
  1. Voit koristella valmiita macaron-leivoksia tai -kuoria suihkuttamalla ne kimallespraylla, maalaamalla kultamaalilla tai töpöttämällä tomuväriä niiden pintaan.
  2. Voit laittaa macaron-kuorien päälle myös nonparelleja tai muita koristeita ennen paistoa, jolloin nonparellit jäävät kauniisti kuorien pintaan. Katso vaikka täältä ja täältä.

Täydellinen Macaron Resepti - Näin onnistut!

MUISTILISTA

  1. Valitse laadukas ja hienojakoinen mantelijauhe: esimerkiksi Sallisen mantelijauhe, jota löytyy ainakin S-marketeista.
  2. Jos et omista vaakaa* tai lämpömittaria* – nyt on oikea aika hankkia ne. Kun leivot macaron-leivoksia olet melkein ammattilainen kotileivonnassa ja jokaisella ammattilaisella on kotona nämä välineet! Löydät edullisesti tarvikkeet esimerkiksi KitchenTime -kaupasta*.
  3. Käytä geelimäisiä pastavärejä massan värjäämiseen. Värjää ohjeen neuvomassa vaiheessa. Älä siis käytä nesteitä!
  4. Mausta massaa vahvoilla aromeilla, mausteilla tai marjajauheilla!
  5. Älä sekoita taikinaa liian rivakasti tai missään nimessä vatkaa sitä!
  6. Tee testi ennen lopullista pursotusta ja tee se mieluummin liian aikaisin kuin myöhään. Taikinaa voi sekoittaa liian vähän, muttei liikaa. Nosta leivinpaperille taikinaa ja katso laskeutuuko se nätisti. Jos ei niin  kääntele taikinaa vielä pari kertaa.
  7. Kuivata kuoria mielummin liikaa kuin liian vähän. Huoneilman kosteus voi vaikuttaa kuorettumisaikaan. Ilman kunnollista kuorettumista macaron-leivokset halkeavat uunissa eivätkä saa jalkaa eli macaron-leivoksille ominaista röpelöistä reunaa. Kuorettumiseen saattaa mennä pari tuntiakin.
  8. Kuten muissakin leivonnaisissa, tunne uunisi ja löydä oikea paistoaika ja -aste testaamalla.
  9. Pakasta joko kuoret tai valmiit macaronssit! Ne säilyvät herkullisina pitkiä aikoja (viikkoja).
  10. Voit säilyttää myös valmiita kuoria muutaman päivän leivosrasiassa huoneenlämmössä.
Täydellinen Macaron Resepti - Näin onnistut!

Onnistuitko tällä reseptillä? Jaa kuvasi somessa #anninuunissa tai kommentoi alle! ♥

Lisää Macaron-ohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

166 Comments

  1. Roosa sanoo:

    Hei! Onnistuisiko macaronsien värjäys ruskeaksi, jos osan tomusokerista korvaisi kaakaojauheella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *