• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla

Halloween· Juustokakut

31 elo

Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla

Mietin edelleen minkälaisen paistetun juustokakun tänä vuonna miehelleni leivon. Tekisi mieli toistaa viime vuoden fantastinen makuelämys, joka on tämä ihana uuniomenajuustokakku kauramurulla! Siksi päätin vinkata teille tästä arkiston helmestä tänään. Ihanaa viikonloppua!

Niin se oli sama toive tänäkin vuonna eli uunissa paistettu juustokakku. Miehelläni oli syntymäpäivät ja hän sai itse toivoa mitä syntymäpäiväkahveilla tarjotaan, kuten joka vuosi. Tänä vuonna paistetun juustokakun maku on uuniomena, sekin mieheni toiveen mukaan toteutettu. Ja nyt täytyy kyllä sanoa, että tästä kakusta tuli jumalaista. Kuvittele mitä tapahtuu kun yhdistää omenakaurapaistoksen ja ihanan pehmeän kinuskisen juustokakun? Jep aivan törkeän herkullista.

Tämä juustokakku syödään vaniljakastikkeen kanssa, kuten omenapiirakkakin. Tuntuuko se oudolta? Ehkä aluksi, mutta kokeile ja anna kastikkeelle mahdollisuus. Nimittäin tämä kakku on vieläkin parempaa vaniljakastikkeen kanssa. Tai mitenhän hieman sulanut vaniljajäätelö toimisi?

Paistovinkki! Uunissa paistetut juustokakut paistetaan yleensä irtopohjallisessa reunavuoassa. Vuoka saattaa valuttaa rasvaa paiston aikana uunin pohjalle. Tämä aiheuttaa epämiellyttävää hajua, savua ja siivoamista. Tästä syystä käytän irtopohjavuokaa, jossa on näppärät reunat pohjassa. Reunallinen pohja estää rasvan valumisen uunin pohjalle täysin! Tuhdit rasvaiset kakkupohjat saattavat valuttaa rasvaa myös, mutta tällä kakkuvuoalla sekin ongelma on korjattu!


Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla

Pohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g voita tai margariinia
  • ripaus kanelia
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm).
  2. Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille tai voitele reunat.
  3. Hienonna kaurakeksit pieneksi muruksi.
  4. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan kaurakeksit muruna.
  5. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
  6. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Vinkki! Voit halutessasi tehdä myös ihan tavallisen digestive-keksipohjan kakulle. 

Omenatäyte:

  • 12 omenaa (n. 600 g kuutioita)
  • 2 tl kanelia
  • 3 rkl fariinisokeria
  • iso nokare voita
  1. Kuori ja kuutioi omenat suoraan kattilaan voin kanssa. Anna hautua kattilassa hetken. Kun pohjalle alkaa muodostua nestettä lisää kaneli ja sokeri. Sekoittele niin, että omenat, sokeri ja kaneli sekoittuvat tasaisesti. Anna hautua ihan hetken. Nostele puolet omenatäytteestä keksipohjan päälle kakkuvuokaan.

Juustomassa:

  • 600 g tuorejuustoa
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 2 rkl maizenaa (myös peruna- tai vehnäjauho käy)
  • 3 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 150 g ranskankermaa
  1. Vatkaa tuorejuusto, fariinisokeri ja maizena keskenään sileäksi.
  2. Lisää kananmunat ja keltuainen yksi kerrallaan vatkaten massaan.
  3. Lisää ranskankerma ja vatkaa vielä hetki.
  4. Kaada massa kaura-omenapohjan päälle vuokaan.
  5. Paista juustokakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 min ja tee sillä aikaa kauramuru.

Kauramuru:

  • 75 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  1. Sulata voi ja sekoita muut aineet sekaan.
  2. Ota kakku uunista (kakku on ollut tällöin 30 min uunissa)
  3. Levitä kakun päälle jäljellä oleva omenatäyte.
  4. Levitä kauramuru omenatäytteen päälle ja nosta kakku uuniin.
  5. Paista kakkua vielä 45 min 160 asteisessa uunissa.
  6. Anna kakun olla jonkun aikaa jälkilämmöllä uunissa eli käännä vastukset pois ja jätä kakku uuniin.
  7. Nosta kakku jäähtymään kunnolla. Nosta kakku jäähtyneenä jääkaappiin.
  8. Tarjoile kakkua vasta seuraavana päivänä, jolloin se on parhaimmillaan!

Vinkki! Voit käyttää fariinisokerin sijaan myös tavallista sokeria. 

Gluteenittomaan vaihtoehtoon käytä gluteenittomia kaurakeksejä, kauramuruun gluteenittomia kaurahiutaleita ja gluteenitonta jauhoseosta. 

Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla


Lisää juustokakku-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Hotellisuositus New York
Seuraava artikkeli: Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    30.8.2018 13:18

    Vau, tässäpä on kyllä ihan täydellinen omenaherkku! ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.8.2018 13:19

      Sinä sen sanoit! Ihan täydellinen <3 🙂

      Vastaa
  2. Tiina sanoo

    30.8.2018 21:40

    Kiitos ohjeesta, taatusti herkullista!

    Ps. Hmm, paistoaika 30 tuntia…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.8.2018 22:35

      Kiitos tarkkuudesta 🙂 painovirhe-pahoilainen on korjattu 😉

      Vastaa
  3. Kaura sanoo

    31.8.2018 00:16

    Oi nam, onpas ihanan näköinen! Tätä pitää kokeilla. :p 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2018 07:11

      Tämä on kyllä aivan taivaallista! <3 🙂

      Vastaa
  4. Anna sanoo

    31.8.2018 08:02

    Tätä täytyy kyllä tehdä ensi viikolla juhliin! Osaisitko sanoa moniko kertaisena täytyy tehdä jos vuoka on 22 tai 24 cm? Minulla ei ole 18cm vuokaa ja vierasmääräki sen verran iso, että kakun täytyy olla isompi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2018 08:07

      Moi Anna, voi ei ohjeessa oli painovirhe. Tein kakun siis 22 cm vuokaan eli sinun ei tarvitse ottaa mitään huomioon! 🙂 Kakku on ihanaa ja voit tehdä sen hyvissä ajoin. Maistui parhaimmalta nyt kahden päivän päästä. Ihania juhlia!

      Vastaa
  5. Johanna sanoo

    31.8.2018 14:40

    Mikähän tähän sopisi korvikkeeksi omenalle? En pidä yhtään paistetusta omenasta (tai muistakaan hedelmistä lämpösenä). Joku marja? Tuleekohan liian vetinen tai makea??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2018 07:22

      Hei Johanna,

      Olen tehnyt paistettua juustokakkuja vaikka millä täytteillä: mustikka, raparperi, daim. Löydät kaikki juustokakkuohjeet linkistä alla 🙂 Toki voit tehdä näihin muihinkin päälle kauramurun halutessasi. Perusresepti on sama 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/juustokakut/

      Vastaa
  6. Johanna sanoo

    3.9.2018 07:57

    Ei kun paistettiinhan sittä kauemmin os luki vaikka ohjeen loppuun asti 😀

    Vastaa
    • Emma sanoo

      9.9.2018 17:35

      Hei. vaikuttaa todella herkulliselta:) Voisikn tuorejuuston korvata ricottalla vai kärsiikö maku/rakenne? Pidän itse enemmän ricottasta, koska tuorejuusto on jotenkin liian raskasta. Kiitos!

      Vastaa
  7. Emma sanoo

    9.9.2018 17:31

    Hei. Vaikuttaa todella herkulliselta! Voiko tuorejuuston asemasta käyttää ricottaa, vai kärsiikö maku/rakenne. Pidän itse enemmän ricottan mausta, jotenkin tuorejuusto on liian raskasta. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2018 17:35

      Hei Emma, minulla ei ole kokemusta ricotasta korvaamaan juustokakun juustomassaa. Valitettavasti en osaa sanoa miten se käyttäytyy. Jos päätät kokeilla olisi kiva tietää miltä maistui 🙂

      Vastaa
  8. Pauliina sanoo

    9.11.2019 14:40

    Hei, kylläpä kuulostaa herkulliselta! Ajattelin tarjota kakkua ystävilleni ja onnistumisen varmistamiseksi haluaisin vielä kysyä pari asiaa.
    1. Omenatäyte: Ohjeessa lukee, että: ”Anna hautua ihan hetken.” Riittääkö muutama minuutti? Voiko omenakuutiot jättää tässä kohdassa vielä hieman raa’aksi?
    2. Juustomassa: Mitä tuorejuustoa käytät?
    3. Paistaminen: Miten pitkään pidit kakkua jälkilämmöllä uunissa?

    Kiitos ihanasta reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 11:05

      Hei, tämä on ihana ohje 🙂

      1. Muutama minuutti tai pidempään – hauduta sellaiseksi kuin itse niistä pidät. Minusta saa jäädä purutuntumaa.
      2. Käytän aina Philadelphiaa juustokakuissa.
      3. Noin puolisen tuntia – ei haittaa jos on pidempäänkin.

      Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  9. Marianne sanoo

    24.8.2022 10:03

    Ihanan kuuloinen resepti ja tarkoitus olisikin tehdä tätä viikonloppuna 😍 Onko sinulla kokemusta kananmunien pois jättämisestä taikinasta allergian vuoksi, voiko niitä korvata jollain?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2022 12:57

      Hei, valitettavasti en ole kokeillut munattomana. En osaa sanoa varmuudella miten vaikuttaa..

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios