• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Unelmien Suklaatalo

Joulu· Yhteistyöt

28 marras

Unelmien Suklaatalo

Kaupallinen yhteistyö Marabou & Asennemedia

Joulukuu on ihan kulman takana, mutta jouluaskartelut ovat alkaneet keittiössäni jo marraskuussa, kuten olette ehkä huomanneet. Taidan nauttia joulun tekemisestä, odotuksesta ja fiilistelystä jopa enemmän kuin itse joulusta.

Kotona on leijaillut myös suklaatehtaan tuoksu. Tänä vuonna meidän piparkakkutalo on nimittäin suklaatalo. Mikä tekee tästä talosta unelmien suklaatalon? No tietenkin käytössä ollut suklaa. Olen pienestä asti rakastanut Maraboun suklaata ja kyllä Maraboun suklaalevy päihittää kaikki muut suklaalevyt mennen tullen. Minusta suklaassa on karamellimainen aromi ja se iskee minuun – rakastanhan kinuskia ja toffeeta yli kaiken. Maraboun suklaalähetystä odotin siis saapuvaksi enemmän kuin innokkaana. Ja ihan oikeasti Maraboun maitosuklaata sulattamalla koko keittiö tuoksuu siltä miltä kuvittelisit suklaatehtaassa tuoksuvan ♥

Opettelin viime vuonna opastetusti rakentamaan piparkakkutalon ja nyt piti onnistua yksin suklaatalon kanssa. Minulta puuttuu sellainen tietynlainen rakennusinsinöörin näkemys itse rakennusvaiheista. Minkä kokoinen ja levyinen pala menee minnekin? En pysty rakentemaan mitään aivan uuden muotoista, korkeaa tai huikeaa kuten suklaalinna tms. Niinpä suklaataloni on simppeli ja tyyliini kuuluvasti pieni, söpö sekä pastellinen. Suklaatalostani tuli meidän joulun kaunein koriste ja niin ihanalta tuoksuva, että haistan sen parin metrin päästä! Kuinka jaksan odottaa jouluun asti, jolloin talo vihdoin syödään?

Uusi juttu tuo suklaatalo ei ole – onhan se hurmannut jo muutamana vuonna (aikaa edellä olevissa) jouluisissa kodeissa. Mutta oletko sinä jo kokeillut? Tämä on itseasiassa aika helppoa, kun ei tarvitse läträtä taikinoiden kanssa, paistella talon osia uunissa, odottaa jäähtymistä ja sen sellaista. Suklaalevyt vaan osiin (rauhallisesti) ja sulalla suklaalla kiinni. Helppoa? No simppelin talon rakentaminen kyllä, mutta tuo koristelu.. se vie hieman enemmän aikaa. Hei ja vielä yksi mainittava plussa! Suklaatalon kokoamiseen ei tarvita tuota vaarallista sulaa sokeria, jolla ainakin minä onnistun joka vuosi polttamaan näppini!


Unelmien Suklaatalo

Tarvitset

  • 6 Marabou suklaalevyä
  • suklaapalloja ja rakeita (esimerkiksi Maraboun Non Stop -rakeet)
  • valkoista sokerimassaa
  • lumihiutalekoristeita ja sokerihelmiä
  • tomusokeria

Pikeeri

Valmista ensin pikeeri. Löydät pikeeri-ohjeen täältä.

Voit käyttää myös kaupan valmista sokerikuorrutetta.

Seinät

  • 2 suklaalevyä
  1. Leikkaa talon seinät niin, että seinälevyyn jää 4 suklaapalaa pituus- ja leveyssuunnassa.
  2. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ikkunan kokoinen neliö (4 suklaapalan kokoinen).
  3. Liimaa ikkuna suklaan pintaan pikeerillä ja asettele koristeita ikkunan reunoille (liimaa koristeet myös pikeerillä).

Päädyt

  • 2 suklaalevyä
  1. Leikkaa talon päädyt niin, että päätylevyyn jää 5 palaa pituus- ja 4 palaa leveyssuunnassa.
  2. Leikkaa päätyjen yläosa viistosti niin, että kaksi ylintä palaa ovat puolikkaita. Mieti piparkakkutalojen osia. Viistoon leikkaaminen tulisi alkaa siitä mihin asti seinäpala ulottuu.
  3. Tee talon ovi samalla tavalla kuin ikkunat eli sokerimassasta leikkaamalla ja pikeerillä liimaamalla.

Katto

  • 2 suklaalevyä
  1. Leikkaa talon katto niin, että kattolevyyn jää 5 palaa pituus- ja leveyssuunnassa.
  2. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi ja ota siitä sydämen muotoisia koristeita piparimuotilla.
  3. Liimaa sydämet kattoon pikeerillä.

Talon kasaaminen

  1. Sulata leikkaamisesta yli jäänyt suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna sulan suklaan jähmettyä hiukan, jolloin se on parempaa ”liimaa”.
  2. Kiinnitä valmiiksi koristellut talon osat toisiinsa sulalla suklaalla.
  3. Aseta talo heti alustalle, johon aiot sen jättää.
  4. Kiinnitä ensin päädyt ja seinät. Odota, että osat jähmettyvät kiinni toisiinsa.
  5. Lopuksi liimaa kattopalat paikoilleen. Pidä hetki kiinni katosta tai tue sitä jollain kunnes olet varma, että se on jähmettynyt.
  6. Viimeistele koristelu pursottelemalla pikeeriä talon katolle ja reunoille jääpuikoiksi.
  7. Asettele suklaakuuset oven eteen ja koristele talo haluamallasi tavalla.

Vinkkejä

  1. Leikkaa talon osat kuumalla isolla veitsellä, jotta estät osien murentumisen.
  2. Leikkaa suklaa huoneenlämpöisenä.
  3. Koristele osat ennen liimaamista (näin se vaan on helpompaa).
  4. Käytä osien liimaamiseen sulaa suklaata tai pikeeriä.
  5. Jähmetä taloa liimaamisen yhteydessä jääkaapissa tai pihalla.
Unelmien Suklaatalo

Tein suklaakuuset suklaatalon oven eteen sulattamalla Maraboun Noblesse maitosuklaakiekkoja ja nostamalla sulan suklaan kuusimuotteihin leivinpaperin päällä. Jähmetin kuuset jääkaapissa ja panoin sitten ulos muotista.

Unelmien Suklaatalo Unelmien Suklaatalo Unelmien Suklaatalo

Suklaataloa tehdessäni myhäilin tyytyväisenä, söin enemmän suklaata parin päivän aikana kuin viime vuonna yhteensä, itkin hieman (osia liimatessa) ja hypin riemusta taloa kuvatessani. Talon rakennusprojekti on luova prosessi, jossa minun suosikkivaiheeni ehdottomasti olivat suunnittelu, koristelu ja kuvaaminen (eli lopputuloksen ihailu). Mikä minua itketti? No se että tahrin huolella koristellut osat sulalla suklaalla ja se että pelkäsin koko talon sortuvan. Olen hieman dramaattinen ja siksi itken usein juuri tällaisina hetkinä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin hymyilen taas. Kaikki meni hyvin ja talosta tuli aika ihana!

Unelmien SuklaataloUnelmien SuklaataloUnelmien Suklaatalo Unelmien Suklaatalo

Mitä tykkäsit suklaatalostani?

Olisi ihana nähdä sinun versiosi! Merkitse kuva Instagramissa #anninuunissa #marabousuklaatalo niin pääsen ihastelemaan!


Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Lisää joulun reseptejä löydät täältä.

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helppo Pikeeri eli Royal Icing
Seuraava artikkeli: Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli/Beachhousekitchen sanoo

    28.11.2018 22:04

    Huikean hieno lopputulos – nappaan kyllä seuraavaksi jouluksi tämän ”reseptisi”. Oma lapsi raastaa suklaata ja olisi varmasti ihan hurmioissaan ”sukulaamökistä”, herkullista loppuviikkoa!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2018 07:22

      Kiitos paljon Heli <3 Kyllä Amokselle sitten sukulaamökki pitää tehdä ehdottomasti <3 Pakko taas todeta, että hänellä on hyvä maku 😉

      Vastaa
  2. Sari Spåra sanoo

    29.11.2018 09:43

    Aivan ihana!
    Meillä ei olla vielä tehty suklaataloa jouluksi, vaikka mielessä se on käynytkin.
    Tämä olisi sellainen omaan mieleen oleva joulutalo, maistuu taatusti 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2018 09:55

      Kiitos Sari!

      Hmm pitäisiköhän teidän alkaa siellä rakennushommiin? Sulla on monta ihanaa apuriakin <3

      Vastaa
  3. Riitta sanoo

    29.11.2018 10:05

    Suloinen suklaatalo on, tästä nappaan koristeluideoita omaan taloomme!
    Olemme tehneet tyttären kanssa jo kahtena jouluna suklaatalon ja onnistuu ja maistuu myös edullisemmasta Lidlin suklaasta valmistettuna.

    Sokerimassakoristeista kysymys, kuinka kauan kestävät kovettua ja miten avattu sokerimassapaketti kannattaa säilyttää ja kuinka kauan säilyy avattuna?

    Kiitos monista makoisista ohjeista, täältä haen takuuvarmat ohjeet leipomiseeni!
    Terveisin Riitta

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2018 06:51

      Hei Riitta,

      Kiitos mukavasta kommentistasi 🙂 Kiva kuulla, että teillä on olllut suklaatalo jo parina vuonna!

      Laitan itse aina sokerimassapaketin pieneen pakastepussiin tai käärin kelmuun, kun olen sen avannut. Olen säilyttänyt paketin voimmassaoloajan mukaan, jos sokerimassa pysyy pehmeänä ja käsiteltävänä. Koristeet teen aina edellisenä päivänä ja siinä ajassa kyllä kuivuu hyvin. Kukkiin ja tarkempiin muotokoristeisiin käytän kukka- tai muotoilumassaa joka kuivuu nopeammin. Ihan muutamassa tunnissa.

      Ihanaa joulun odotusta!

      – Anni

      Vastaa
  4. Tuuli sanoo

    30.11.2018 19:00

    Aivan ihana! Mistä olet ostanut nuo söpöt pipariukot, vaaleanpunaiset ja siniset pallot koristeluun? <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2018 10:13

      Hei Tuuli 🙂 <3 Kiitos kovasti. Alla linkit tuotteisiin joista kyselit:

      https://www.anninuunissa.com/sytv-koriste-piparkakku-ukko-8kpl-p-1567.html

      https://www.anninuunissa.com/scrumptious-suklaapallot-c-8_99.html

      Vastaa
  5. Peggy sanoo

    1.12.2018 08:50

    Aivan ihana pikkumökki <3 Olen monesti miettinyt suklaamökin tekemistä, mutta miten ihmeessä siitä pystyy pitämään näppinsä erossa jo valmistusvaiheessa 😀 Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2018 10:14

      Ihanaa kun sanot ”mökki” 🙂 <3 Itse puhun aina taloista. Voin kertoa, että ihan oikeasti suklaata meni myös paljon omaan mahaan eli ei pysty pitää näppejä kurissa 😀 Ihanaa joulukuuta sinne myös <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios