
Maailman Paras Porkkanakakku – lupaan sen! Tämä ohje on minun lisäksi myös monen lukijani suosikki!
Maailman parhaan porkkanakakun alkuperäinen ohje löytyy The Hummingbird Bakeryn kirjasta ”Leivonnaisia herkkusuille”. Bongasin reseptin jo vuosia sitten, muokkasin sitä hieman ja sen jälkeen en ole porkkanakakkua tai muffinsseja tehnyt millään muulla ohjeella. Yksinkertaisesti koska tämä ohje on täydellinen. Kakusta tulee mehevä, kostea ja juuri sopivasti mausteinen. Hassua on ettei resepti ole aiemmin löytynyt blogistani, koska tämä kakku on ehdottomasti oma suosikkikakkuni. Nyt sain kuitenkin ihan mahtavan tilaisuuden leipoa kakun ystävien juhliin ja siitä syystä resepti ja kakku pääsevät vihdoin myös tänne blogin puolelle.
Porkkanakakussa yksi tärkeä mehevyyden tekijä on taikinaan tuleva öljy. Monet ovat kyselleet voiko sen korvata margariinilla tai voilla? Vastaus on kyllä. Mutta voi olla, ettei kakusta tule yhtä mehevä, kostea ja herkullinen. Käytän itse auringonkukkaöljyä sen hennon maun vuoksi. Oliiviöljyä en suosittele taas sen vahvan maun ja värin takia. Kookos- tai rypsiöljy käy vallan mainiosti. Mausteita voit laittaa oman mielen mukaan ja pähkinät voi jättää reseptistä kokonaan pois, jos syöjien joukossa on allergisia. Vielä muutama sana kuorruteesta. Kun jaksat tehdä sen huolella on se unelman pehmeää ja täydellistä! Lue ohje kerran huolella läpi ja aloita sitten! Et tule pettymään ♥
Maailman Paras Porkkanakakku
Ohje: (10-12 hlö)
- 3 dl tummaa ruokokidesokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
- 0,25 tl vanilja-aromia
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 300 g (luomu)porkkanaraastetta
- 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
- Mittaa sokerit, munat ja öljy (ja vanilja-aromi) kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
- Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
- Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
- Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm vuokaan tai yhteen voideltuun 24 cm vuokaan.
- Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea. - Anna pohjien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään.
- Leikkaa kumpikin pohja jäähtyneenä kahteen osaan.
- Kokoa kakku suoraan kakkualustalle jakamalla kuorrute joka kerrokseen ja lopuksi kakun päälle.
Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä. - Koristele kakku sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.
Huom! Voit jos paistat kakun yhdessä vuoassa joudun luultavasti pidentämään paistoaikaa. Tarkista kypsyys puutikulla. Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä. Jos on pähkinäallergisia jätä pähkinät pois taikinasta.
EDIT 5.2.2018. Onnistuu myös gluteenittomana. Muutama reseptin testaaja leipoi kakusta kokonaan gluteenittoman onnistuneesti!
Kuorrute:
- 250 g tuorejuustoa
- 100 g voita
- 6 dl tomusokeria
- Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
- Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
Koristeluun:
- Valmiita syötäviä koristeporkkanoita
- Itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla
Voisiko tällä ohjeella tehdä muffineja? Montakohan ohjeesta tulisi?
Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas 🙂
Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas 🙂
Tätähän vois tarjota vaikka synttärikakkuna, on sen verran komean näköinen. Varmasti hyvä resepti, jos et oo muita enää kokeillut. 🙂
Kiitos! Hyvin pääteltelty 😉 tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras 🙂
Kiitos! Hyvin pääteltelty 😉 tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras 🙂
Oi! Maailman parhaalta tämä todellakin näyttääkin! ♥ Ihana resepti, ihanat kuvat ja ennen kaikkea todellakin aivan ihanan näköinen porkkanakakku 🙂
Ihana kommentti! Kiitos 🙂 Kannattaa kokeilla tätä reseptiä, mielestäni en yhtään valehtele siinä, että tämä on maailman paras resepti. Ainakin ennen kuin parempi tulee vastaan 🙂
Ihana kakki todellakin! Pitihän se testata! Tein yhdessä isommassa vuoassa ja paistoaikaa tosiaan piti pidentää reilusti. Voikohan kakkua pakastaa? Tai kuin kauan säilyy jääkaapissa?
Hei Silja, kiitos kommentista! Kiva kun ohje pääsi käyttöön. Kakkua voi todellakin pakastaa. Sulata huoneen lämmössä, kun otat pakastimesta. Pitäisi pysyä todella hyvänä. Kakku säilyy hyvin myös jääkaapissa. Tosin tuorejuustokuorrute on hiukan herkempi. 3-4 päivää sanoisin. Muista käyttää aistinvaraista arviointia 🙂
Hei! Säilyykö kakku jos teen kakun perjantaina ja tarjoilen sunnuntaina?
Hei. Kyllä säilyy. Kakku saattaa olla jopa parempaa kun se saa maustua pari päivää. Kuorruteen tekisin ja laittaisin tarjoilupäivänä, mutta sen voi tehdä myös etukäteen.
Hei Annis!
Mitä tuorejuustoa käytät? En tiedä missä vika, mut mun kuorrutuksesta tulee aina löysää ja "pahaa"..
nim: Tahmatassu
Hei Tahmatassu 🙂 voi harmi kuulla, että kuorrutuksesi ei ole onnistunut 🙁 Käytän yleensä philadelphiaa. Se on koostumukseltaan parasta. Teetkö varmasti kaiken huolellisesti, kuten ohjeessa sanotaan? Ensin PEHMEÄ huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kunnolla sekaisin ja kylmä juusto sekaan kovaa vatkaten. Tämä täyte on yksi suosikeistani – en ymmärrä miten voi tulla pahaa. Mitä tuorejuustoa olet käyttänyt?
Hei! Jos on pähkinäallergikko niin mitä pähkinöitten tilalla voisi käyttää vai tarviiki käyttää mitään ? T. Kotileipuri
Hei, pähkinöitä ei tarvitse korvata millään. Jätän ne usein itsekin pois, koska mieheni on allerginen. Yhtä hyvää kakkua tulee 🙂
Hei Anni, vastustamaton ohje! Voiko tämän tehdä 15 cm kakkuvuoassa, pysyykö hyvin kasassa niin korkeana?
Hei Jenni,
Kiitos viestistäsi 🙂 En ole tehnyt 15 cm, mutta lähtisin kyllä kokeilemaan. Vähemmän täytettä ehkä sisälle niin pysyy kasassa! Mukavaa leivontaa!
Hei Jenni, oliiviöljyssä on todella vahva maku. En suosittele. Mielummin laittaisin rypsiä tai sulaa voita 🙂
Moi. Miettisin tässä että voikohan tuon öljyn vaihtaa juoksevaan leivonta margariiniin?
Hei Emma,
Kyllä voi korvata tai sulalla voilla myös. Paras tulos tulee kuitenkin öljyllä 🙂 se on moneen kertaan testattu. Porkkanakakussa öljy vaikuttaa kostean pehmeään koostumukseen. Mukavaa päivää!
Hei, sopiiko tähän kakkuun oliiviöljy auringonkukkaöljyn tilalle?
Hei Anneli, oliiviöljyssä on todella vahva maku. En suosittele. Mielummin laittaisin rypsiä tai sulaa voita ?
Mikähän olisi suhde, jos tätä tekisi pellillisen? Eli paloina lähtisin tarjoamaan, en kakkuna?
Hei Suvi 🙂 Tässä ohje pellilliseen:
https://www.anninuunissa.fi/herkullisin-porkkanapiirakka-pellillinen/
Millainen on ohje, jos tätä tekisi pellillisen?
Vaikuttaa ihanalta tämä resepti! Kuinka monelle aikuiselle tästä kakusta riittää jos ei ole muuta tarjottavaa?
Hei Salla,
Tämä on noin 12 hengen kakku 🙂 Lisäänkin sen tuonne reseptin yhteyteen!
Voiko tumman ruokokidesokerin tilalla käyttää tavallista hienoa sokeria? Vai vaikuttaako jotenkin koostumukseen ym?
Moi Maria,
Voit käyttää tavallista sokeria myös. Ruokosokerissa on syvempi – hieman karamellimainen maku, joka sopii tähän ohjeeseen , mutta sokerit voi aina korvata muulla 🙂 Voit laittaa myös puolet fariinisokeria ja puolet tavallista jos haluat.
Hei Anni,
Oletko kokeillut onnistuuko kakku gluteenittomana? Olisi pian tarvetta herkulliselle synttärikakulle. ?
Hei Katja,
Onnistuu myös gluteenittomana 🙂 Muutama lukija on tehnyt ja lähettänyt terveiset. Laittaisin psylliumia hiukan taikinaan gluteenittomien jauhojen lisäksi tuomaan sitkoa 🙂
Voiko tehdä sen ilman pyslliumia? Eli ainoastaan glut. Jauhoseoksella??
Voit tehdä, mutta koostumuksesta saattaa jäädä puuttumaan vähän sitkoa 🙂
Voiko tehdä sen ilman pyslliumia? Eli ainoastaan glut. Jauhoseoksella?? Miten onnistuisen tekemään siitä kuorrutusta glut. Ja maidottomaksi?
En ole tehnyt kuorrutusta itse maidottomana, mutta olen kuullut, että myydän maidotonta tuorejuustoa 🙂 Kokeile sitä ja laita voin tilalle maidoton margariini. Jos onnistuit ja tulee hyvää, niin mielelläni kuulisin siitä 🙂 Mukavaa leivontaa!
Kiitos Anni vastauksesta.. pysllium kuinka paljon sitä laittaisin ?! Esim 1 dl?
Kokeilen sen maidottomana ja gluteenittomana ja ilmoita lauantaihin mennessä miten onnistui ja miten ystävät siihen sanovat <3
Psylliumia laitataan enintään noin 1 tl . Purkkikin on samankokoinen kuin leivinjauhepurkki eli pieni.
Kiva jos käyt kertomassa miten kakun kanssa kävi 🙂 Mukavaa leivontaa!
Hei!
Kuulostaa ihanalta ohjeelta ! Kokeiluun lähtee heti tänään. Voiko vanilja-aromin korvata vaniljasokerilla? Ja mikä mahtaa olla määrä?
Hei Susanna 🙂 Kiitos, voit korvata. Laittaisin 1-0.5 tl 🙂 myös vaniljatangon siemenillä tai muulla aromilla voi korvata! Määrä oman maun mukaan! Harvoin vaniljaa voi laittaa liikaa 😉
Kiitos super nopeasta vastauksesta!! ?
Hei!
Aion kokeilla tätä tyttäreni syntymäpäivänä sunnuntaina. Minulla on vain 26cm vuoka…jääköhän kakku ”lättänäksi”, jos teen tämän ohjeen mitoilla kyseisellä vuoalla. Vai pitäisikö tehdä isompi satsi. Olen aloittelija näissä asioissa, enkä osaa arvioida 🙂
Jos teen kakun valmiiksi jo huomenna, niin onko parempi lisätä ja tehdä kuorrute vasta sunnuntaina?
Hei Kirsi,
Kakusta tulee isommassa vuoassa matalampi. Lähtisin kokeilemaan 1.5 kertaisena tai jopa tuplana tuohon 26 cm vuokaan. Huomioithan että paistoaika pitenee, joten tarkista kakun kypsyys puutikulla. Voit täyttää kakun etukäteen, jos siinulla on tilaa säilyttää kakku peiteltynä jääkaapissa niin ettei kuorrute mene lyttyyn. Kakku kannattaakin paistaa etukäteen – maku paranee ja sen voi säilyttää huoneenlämmössä hyvin peiteltynä 🙂 Toivottavasti vastauksestani oli apua. Mukavia juhlia!
Ainiin! Voit halutessa tehdä kakun myös pellille, jos se helpottaa:
https://www.anninuunissa.fi/herkullisin-porkkanapiirakka-pellillinen/
Hei, ja kiitos vastauksesta!
Kakku onnistui hyvin, ja oli kahvipöydän suosikki 🙂 Tätä teen jatkossakin.
Hei Kirsi 🙂 Tosi mukava kuulla! Aurinkoista viikkoa!
Moikka,
Onkohan tätä tuplausta 26cm vuokaan kokeiltu? Teen ristiäisiin kakkua, joten uskallankohan kokeilla tuplausta? Vieraita tulee n. 20.
Oletko kokeillut pähkinäöljyä?
Hei Minna,
En ole, mutta ai että se sopii varmaan täydellisesti! <3
Hei Anni! 🙂
Ajattelin kokeilla tätä herkullisen kuuloista kakkua poikani nimipäiville ensi viikolla. Kysymys kuuluu että mitä luulet onnistuisiko korkeaan 15cm
Vuokaan? Miten paisto tällöin?
Harmittaa kun en omista kahta 20cm vuokaa ja 24cm vuoassa taitaa tulla aika littana?
Keväisin terkuin: Jonna
Moi Jonna,
Varmasti onnistuu, mutta paisto on haastava. Suosittelen kokeilemaan taikinan kypsyyden puutikulta kakun keskeltä. En ole ihan varma mahtuuko koko taikina kerralla vuokaan, koska en ole kokeillut itse. Voit myös tehdä vaihtoehtoisesti 24 cm vuokaan 1.5 kertaisen taikinan. Ja kakun voi paistaa myös yhdessä kertaa 20cm vuoassa, jos sinulla on yksi vuoka. Tapoja on siis monia 🙂
Heippa,
Iso kiitos pikaisesta vastauksesta! ? Jään punnitsemaan vaihtoehtoja!
Hei! Mä voin kertoa, ei onnistu. Testasin juuri kaksi kertaa tuohon 15 cm vuokaan. Taikina mahtuu siihen kyllä hyvin mutta jäi keskeltä raa’aksi vaikka toista kakkua paistoin varmaan tunnin. Puutikkuunkaan ei tarttunut mitään joten yllätys paljastui vasta halkaistaessa.
Ohje on hyvä ja helppo, seuraavalla kerralla täytyy vaan paistaa kahdessa vuoassa jos haluaa korkean kakun.
Terveisin Eija
Hei Eija, kyllä kakun voi paistaa myös 15 cm vuoassa kypsäksi, mutta tosiaan silloin paisto on haastava ja kakku voi olla jopa kahta tuntia uunissa. 15 cm vuoan halkaisija on niin pieni ja samalla vuoka on korkea, joten kakun keskikohta kypsyy todella hitaasti. Puutikku tulee työntää melkein pohjaan asti, että näkee jääkö siihen märkää taikinaa. Helpompi on kuitenkin paistaa pohja kahdessa vuoassa tai halkaisijaltaan suuremmassa, jolloin kakku kypsyy nopeammin ja tasaisemmin 🙂
Siis tämä porkkanakakku on ihanaa! Sokerina käytiin fariinisokeria. Täytteenä ja kuorrutteena kinuskikreemiä. Kehuja sai paljon ja täytyy kyllä itekki myöntää, että tykkäsin! 🙂 oli tuhtia mutta nii järisyttävän hyvää!
Heips,
Kiitos kun jätit kommenttia 🙂 Tämä on minun lempikakkuni! Fariinisokerilla olen joskus itsekin tehnyt, se on ihanaa! Nyt alkoi kiinnostamaan tuo kinuskikreemi <3 Miten teet sen?
Hei! lueskelin sun blogia ja selasin verkkokauppaasi. Olen aika aloittelija näissä hommissa, niin haluaisinkin kysyä, että kannattaako ostaa irtopohjavuokia vai niitä alumiinisia PME vuokia? Esimerkiksi juuri tämän kakun tekemiseen kumpi vuoka olisi parempi vai onko mitään merkitystä? Kiitos , jos vastaat 🙂
Moikka Heidi 🙂
Kiva kun olet löytänyt blogini ja verkkokauppani. Tervetuloa seurailemaan herkkuja 🙂
Vuoan valinta on ihan makuasia. Itse leivoin useimmiten irtopohjavuoassa hyydykekakut ja osan raskaista kakuista, kuten tämän porkkanakakun. Alumiiniset PME vuoat käyvät täydellisesti sokerikakkupohjan paistoon, koska kakkupohjasta tulee kuohkea. Mutta tosiaan tämä on ihan makuasia. Porkkanakakusta tulee varmasti myös hyvä PME vuoassa 🙂
Hei Anni!
Olen kokeilemassa porkkanakakun tekoa poikani syntymäpäiville! Omistan kaksi irtopohjavuokaa halkaisijaltaan 23cm.. Tarvineekohan ohjetta muokata tuon kokoiseen vuokaan, vai pysyisiköhän hyvän korkuisena ohjeen mukaisena?.. 🙂
Moikka Pirita,
Kakusta tulee hiukan matalampi, jos se ei haittaa niin voit yhtä hyvin käyttää 23 cm vuokia. Tai voit tehdä ohjeen 1.5 kertaisena kahteen vuokaan, jos haluat korkean. Yhtä hyvää kaksuta tulee kaikesta huolimatta!
Hei. Kuinka pitkään aluksi vatkataan munat, sokeri ja öljy?
Hei Mk, aineet vatkataan/sekoitetaan kevyesti sekaisin ei siis vaahdoteta. Tähän ei mene kauaa.
Hei vielä! Meinasin tehdä tämän 22cm vuokaan. Taikinaa varmaan jää hieman yli? Mihin asti vuoka täytetään, kokoaako uunissa kuinka paljon?
Hei, luulen, että taikina mahtuu 22 cm vuokaan ellei vuoka ole todella matala? Tämä kakku ei kohoa kovasti koska taikina on raskas 🙂 Mukavaa leivontaa!
Moi Anni!
Olen tekemässä kakkua perjantain synttärijuhliini. Olen erittäin kokematon leipuri ja mietinkin, kun aiemmin sanoit, että kakusta saattaa tulla parempi kun antaa olla 1-2 päivää jääkaapissa, mutta ilman kuorrutetta. Tarkoitatko kuorrutteella vain päällimmäistä kerrosta vai myös väliin tulevaa kuorrutetta? Olisiko siis parasta vain leipoa kakku ja antaa sen olla sellaisenaan jääkaapissa pari yötä, jonka jälkeen vasta perjantaina leikata ja tehdä tuorejuustokuorrute? ?
Moikka Roosa,
Porkkanakakku paranee vanhetessaan (maut suvenevät). Voit leipoa siis kakkupohjan pari päivää ennen täyttöä ja kuorruttamista. Kuorrutus ja täyte on tässä kakussa sama asia. Eli leivo kakku halutessasi etukäteen 🙂 ja täytä eli kuorruta perjantaina.
Suurkiitos erittäin nopeasta vastauksesta! En malta odottaa, että pääsen maistamaan kakkua. Mukavaa kesän odotusta ??
Mukavaa leivontaa ja kesän odotusta myös sinulle 🙂 Toivottavasti pidät kakusta!
Seuraavaksi tämä testiin!
Olet lunastanut paikkasi mun resepti”kirjana”. Tuun nykyään aina suoraan sun blogiin, koska täältä saaduilla ohjeilla oon aina onnistunut saamaan sitä mitä olen mielessäni kuvitellut. Kiitos!
Aivan ihana kommentti! Kiitos Jutta <3 Tulipa hyvä mieli. Olet enemmän kuin tervetullut tänne reseptikirjaani ihan koska vaan 🙂 Mukavaa syksyä! Ps. Tämä ohje on oikeasti maailman paras!
Hei! Voiko tähän käyttää kookossokeria ruokosokerin sijaan? 🙂
Moikka Janette 🙂 Kyllä uskon että voi! Maku muuttuu hieman, mutta kookossokeri on mielestäni hyvin maukasta ja sopii varmasti tähän. Jos kokeilet olisi kiva kuulla miten kävi <3
Hei, kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Mahtavaa, minäpä kerron, miten onnistuu!
Moikka!
Olen tekemässä tätä kakkua ja haluan siitä korkean. Olen tehnyt ennenkin mutta kakun keski osa kohoaa todella paljon enemmän kuin reunat ja on niin epätasainen että ei voi käyttää päälistä -> ohut kakku. Mitä luulet jos tuplaan ohjeen ja paistan kahdessa 20cm vuossa pysyykö kakku pystyssä? Toivottavasti pystyisit vastaamaan pian sillä asialla kiire!
Moikka Lotta,
Suosittelen ohjeessa paistamaan kahdessa vuoassa kakun, jotta paisto lyhenee ja 4 kerrosta saa helposti leikattua. Tällöijn kakku ei myöskään kohoa niin paljon kuin yhdessä vuoassa paistettuna. Kakun voi jäähdyttää myös ylösalaisin jolloin kohonnut osa painuu hieman sisään.
Ainakin, 1.5 kertaisena kahdessa 20 cm vuoassa paistettu kakku pysyy hyvin kasassa. Jos kakku kohoaa paljon päältä voi uunin paistolämpötilaa hiukan laskea, uuneissa kun aina on hiukan eroja.
Moikka Anni,
Kuulostaa aivan ihanalta tämä sinun porkkanakakun ohje! Aion kokeilla sen sunnuntain synttäreille 🙂
Minulle jäi hieman epäselväksi, että jos paistan kakun yhdessä vuoassa (24-26cm) niin leikkaanko pohjan kahteen osaan vai useampaan? Eli tuleeko isompaa vuokaa käyttäessä vähemmän kerroksia?
Ajattelin leipoa pohjan tänään ja kuorruttaa sen neuvojesi mukaan vasta sunnuntaina. Voiko pohjan siis säilyttää huoneenlämmössä sunnuntaihin saakka?
Löydin vasta tämän blogisi ja ihanan inspiroivaa ja kaunista sisältöä sinulla on 🙂
Moi Tanja, kiva kun löysit tänne 🙂
Isompaan vuokaan tehtynä kakku on aina matalampi eli kerroksiakin tulee vähemmän. Katso paiston jälkeen kuinka monta kerrosta saat kakusta. Pohja paranee vaan. Säilytä hyvin peiteltynä, ettei kuivu 🙂
Moi, voinko täyttää ja kuorruttaa tämän perjantaina lauantai-iltana olevia juhlia varten? 🙂
Tietenkin 🙂
Pysyykö kakku kasassa leikattaessa ja eikö sitä tarvi kostuttaa millään?
Porkkanakakkua ei ikinä kostuteta. Porkkanakakku on kostea ja mehevä sellaisenaan kun sen on paistanut oikein. Ja kyllä kakku pysyy kasassa 🙂
Hei! Kerroit, että pähkinän voi jättää pois, mutta pitääkö tilalle jotain muuta laittaa, vai päteekö mittasuhteet ilman lisäyksiä?
Hei, ohjeessa kyllä lukisi, jos pitäisi korvata jollain eli jätät vaan pois 🙂 Mukavaa leivontaa!
Hei,
Voisiko porkkanaraasteen korvata porkkanasoseella? Mietin, että pitäisiköhän tällöin vähentää öljyä?
Hei Hanna,
Musitelen, että joku oli tehnyt soseella ja kehui koostumusta. En ole itse kokeillut, joten en uskalla antaa vinkkejä muiden raaka-aineiden vähentämisen suhteen. Sinuna kokeilin rohkeasti vain vaihtamalla raasteen soseeseen 🙂
Hei Anni,
mitä luulet – voisiko tuon porkkanaraasteen korvata kurpitsaraasteella tai -soseella? Mun pitäisi ensi viikolla tehdä työhyvinvointiviikolle töihin kakku ja mietin sellaista Pumpkin Spice Cake -tyyppistä kakkua Halloween-hengessä. Ainakin tuo kakku näyttää ja taikina kuulostaa sopivalta. Ehkä jotain piparkakkumausteita vielä lisäksi? 🙂
Moikka Katja, voi varmasti korvata 🙂 Voit laittaa tässä kakussa olevat samat mausteet tai korvata ne piparkakkumausteilla. 🙂 Vastaus tuli hiukan myöhään. Toivottavasti sait kakun tehtyä suunnitelmien mukaan!
Hei! Tämä on hyvä ohje. Itselläni on tuo sama Hummingbirdin keittokirja, mutta on näppärämpi katsoa ohje täältä netistä 🙂
Voisiko tuossa ohjeessa olevan vanilja-aromin mainita myös työohjeessa, sillä nyt se tuntuu unohtuvan lisätä loppuvaiheessa, kun sitä ei ole mainittu tekovaiheissa. Tai sitten nostaa listassa ylös tuonne kanamunien, öljyn ja sokerin kanssa, olen joskus lisännyt jo siinä vaiheessa, kun aineslistaa tulee vielä luettua aktiivisemmin. Kiitos kun julkaisit ohjeen! 🙂
Heips 🙂 ohje on hiukan muunneltu versio, mutta tykkään itsekin juuri tästä. Lisäsin vanilja-aromin ohjeeseen. Hupsista miten se olikin jäänyt sieltä pois 🙂 Ihanaa alkavaa talvea!
Hei, hyvin kävi Hokkaido-kurpitsaraaste ja piparkakkumauste. Tein gluteenittomana ja mantelirouheella, kun töissä on niin moni erityisruokavaliolla. Ja kun jäi vähän viime tippaan tekeminen, niin tein kuppikakkuina ja käytin sun Täyteläinen valkosuklaakreemi-reseptiä kuorrutteena. Sai suuresti kehuja! Eli kiitos resepteistä! ?
Hei Katja, kuulostaa tosi hyvältä nam 🙂 Mukavaa talvea <3
Hei onnistuisiko tästä rengasvuoassa kakkupohja prinsessakakkuun?
Hei Paula, valitettavasti en itse käytä reunavuokia juuri ollenkaan. En tiedä miten tällainen taikina käyttäytyy kyseisessä vuoassa. Pahoittelen, ettei minulla ole vastausta sinulle.
Tarkoitin siis sellaista kuivakakkuvuokaa? Kun Bardi laitetaan kakun keskelle.
Kyllä tämän taikinan voi paistaa myös kuivakakkuvuoassa. Voitele vuoka kunnolla, paista ensin tunti ja koita kypsyys puutikulla 🙂
Hei,
tehdäänkö tässä ensin muna-sokerivaahto ja sitten lisätään öljy? Vai vaahtoutuuko se ihan tavallisella tavalla vaikka öljy sekoitetaan yhdessä munien ja sokerin kanssa. Tuleeko 24cm vuualla liian lättänä eli kannattaako tehdä tehdä resepti 1,5 kertaisena yhteen vuokaan vai kaksi 24cm vuokaa?
Haluaisin mahdollisimma korkean kakun, mutta minulla ei ole pienempiä vuokia.
Hei Christa,
Kirjoitan aina selvästi reseptiin, jos jotain vatkataan vaahdoksi asti. Porkkanakakussa näin ei tehdä vaan munat, sokeri ja öljy vatkataan kevyesti sekaisin, kuten ohjeessa neuvotaan 🙂 Jos haluat korkean kakun niin suosittelen tekemään ainakin 1.5 kertaisena pohjan 24 cm vuokaan.
Miten tuota kuorrutetta on noin paljon? Vaikka laittoi veitsellä aivan ohuelti, niin että ruskeaa pohjaa kuulsi läpi, niin äklömakeus iski. Pohja hyvä!
Kuorrutetta kuuluu olla näin paljon. Osan mielestä sitä voisi olla jopa enemmän. Kuorrutteen ei pitäisi olla äklöä, Tuorejuusto tasapainottaa sitä. Tämäkin on makuasia – voit tietenkin laittaa vähemmän, jos sinulle reseptissä oleva määrä on liikaa. Mukavaa viikonloppua!
Hei, olen tehnyt kaksi pohjaa valmiiksi pakkaseen juhlia varten. Juhlat on sunnuntaina. Milloin olisi paras sulatella pohjat, entä täyttää, jotta kakku olisi juhlissa parhaimmillaan?
Hei Sanna,
Ottaisin pohjat sulamaan lauantaina, jolloin voit tehdä myös täytön tai sitten täytät sunnuntaina aamulla 🙂 Kakkupohjat sulavat melko nopeasti huoneenlämmössä. Ne voi leikata kerroksiin hieman kohmeisena, jolloin leikkaaminen itseasiassa on helpompaa.
Hei! Kuva kun tuli kysymys, joka itseäni myös askarrutti, meillä siis synttärit ens viikon lauantaina 🙂 Säilyykö pohjat hyvänä, jos esim tekisin torstaina ja olisivat jääkaapissa lauantaihin asti? Ja minkähän verran kakkua pitäs tehdä, jos noin 35 juhlijaa (osa siinä kyllä myös ihan pikku juhlijoita, jotka varmaan eivät edes halua kakkua). ?Terveisin: Anna