• Etusivu
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mehut ja muut juomat
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Vegaaninen
  • Ravintolat & Kirjat
  • Häähumua

Annin Uunissa

Herkullista Elämää

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Verkkokauppa
Kakut, Täytekakut

Maailman Paras Porkkanakakku

8.11.2015

Maailman Paras Porkkanakakku
Maailman Paras Porkkanakakku

Maailman Paras Porkkanakakku – lupaan sen! Tämä ohje on minun lisäksi myös monen lukijani suosikki!

Maailman parhaan porkkanakakun alkuperäinen ohje löytyy The Hummingbird Bakeryn kirjasta ”Leivonnaisia herkkusuille”. Bongasin reseptin jo vuosia sitten, muokkasin sitä hieman ja sen jälkeen en ole porkkanakakkua tai muffinsseja tehnyt millään muulla ohjeella. Yksinkertaisesti koska tämä ohje on täydellinen. Kakusta tulee mehevä, kostea ja juuri sopivasti mausteinen. Hassua on ettei resepti ole aiemmin löytynyt blogistani, koska tämä kakku on ehdottomasti oma suosikkikakkuni. Nyt sain kuitenkin ihan mahtavan tilaisuuden leipoa kakun ystävien juhliin ja siitä syystä resepti ja kakku pääsevät vihdoin myös tänne blogin puolelle.

Porkkanakakussa yksi tärkeä mehevyyden tekijä on taikinaan tuleva öljy. Monet ovat kyselleet voiko sen korvata margariinilla tai voilla? Vastaus on kyllä. Mutta voi olla, ettei kakusta tule yhtä mehevä, kostea ja herkullinen. Käytän itse auringonkukkaöljyä sen hennon maun vuoksi. Oliiviöljyä en suosittele taas sen vahvan maun ja värin takia. Kookos- tai rypsiöljy käy vallan mainiosti. Mausteita voit laittaa oman mielen mukaan ja pähkinät voi jättää reseptistä kokonaan pois, jos syöjien joukossa on allergisia. Vielä muutama sana kuorruteesta. Kun jaksat tehdä sen huolella on se unelman pehmeää ja täydellistä! Lue ohje kerran huolella läpi ja aloita sitten! Et tule pettymään ♥


Maailman Paras Porkkanakakku

Ohje:  (10-12 hlö)

  • 3 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 300 g (luomu)porkkanaraastetta
  • 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy (ja vanilja-aromi) kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm vuokaan tai yhteen voideltuun 24 cm vuokaan.
  7. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
    Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
  8. Anna pohjien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten  ritilän päälle jäähtymään.
  9. Leikkaa kumpikin pohja jäähtyneenä kahteen osaan.
  10. Kokoa kakku suoraan kakkualustalle jakamalla kuorrute joka kerrokseen ja lopuksi kakun päälle.
    Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
  11. Koristele kakku sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.

Huom! Voit jos paistat kakun yhdessä vuoassa joudun luultavasti pidentämään paistoaikaa. Tarkista kypsyys puutikulla.  Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.  Jos on pähkinäallergisia jätä pähkinät pois taikinasta. 

EDIT 5.2.2018. Onnistuu myös gluteenittomana. Muutama reseptin testaaja leipoi kakusta kokonaan gluteenittoman onnistuneesti! 

Kuorrute:

  • 250 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Koristeluun:

  • Valmiita syötäviä koristeporkkanoita
  • Itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla

Maailman Paras PorkkanakakkuMaailman Paras Porkkanakakku

Katso myös Porkkana Cupcakes ja Porkkanapiirakka.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Gluteeniton Halloween Kakut Leivonta Perinteiset
by Anni Paakkunainen 
101 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZAArkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA
  • Vadelma-Laskiaispullat (Ve)Vadelma-Laskiaispullat (Ve)
  • Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
  • Kääretorttukakku - YstävänpäiväkakkuKääretorttukakku – Ystävänpäiväkakku
Edellinen postaus: Amerikkalaisia Herkkuja ja tulevan matkan fiilistelyä!
Seuraava postaus: Pumpuliset Vanilja Vaahtokarkit

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo: 8.11.2015 22:14:ssa

    Voisiko tällä ohjeella tehdä muffineja? Montakohan ohjeesta tulisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 8.11.2015 23:47:ssa

      Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 8.11.2015 23:47:ssa

      Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas 🙂

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo: 10.11.2015 17:29:ssa

    Tätähän vois tarjota vaikka synttärikakkuna, on sen verran komean näköinen. Varmasti hyvä resepti, jos et oo muita enää kokeillut. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 10.11.2015 21:48:ssa

      Kiitos! Hyvin pääteltelty 😉 tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 10.11.2015 21:48:ssa

      Kiitos! Hyvin pääteltelty 😉 tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras 🙂

      Vastaa
  3. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo: 11.11.2015 12:25:ssa

    Oi! Maailman parhaalta tämä todellakin näyttääkin! ♥ Ihana resepti, ihanat kuvat ja ennen kaikkea todellakin aivan ihanan näköinen porkkanakakku 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 11.11.2015 12:28:ssa

      Ihana kommentti! Kiitos 🙂 Kannattaa kokeilla tätä reseptiä, mielestäni en yhtään valehtele siinä, että tämä on maailman paras resepti. Ainakin ennen kuin parempi tulee vastaan 🙂

      Vastaa
  4. Silja sanoo: 8.12.2015 11:28:ssa

    Ihana kakki todellakin! Pitihän se testata! Tein yhdessä isommassa vuoassa ja paistoaikaa tosiaan piti pidentää reilusti. Voikohan kakkua pakastaa? Tai kuin kauan säilyy jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 8.12.2015 11:35:ssa

      Hei Silja, kiitos kommentista! Kiva kun ohje pääsi käyttöön. Kakkua voi todellakin pakastaa. Sulata huoneen lämmössä, kun otat pakastimesta. Pitäisi pysyä todella hyvänä. Kakku säilyy hyvin myös jääkaapissa. Tosin tuorejuustokuorrute on hiukan herkempi. 3-4 päivää sanoisin. Muista käyttää aistinvaraista arviointia 🙂

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo: 22.1.2016 15:51:ssa

    Hei! Säilyykö kakku jos teen kakun perjantaina ja tarjoilen sunnuntaina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 22.1.2016 19:47:ssa

      Hei. Kyllä säilyy. Kakku saattaa olla jopa parempaa kun se saa maustua pari päivää. Kuorruteen tekisin ja laittaisin tarjoilupäivänä, mutta sen voi tehdä myös etukäteen.

      Vastaa
  6. Tahmatassu sanoo: 28.1.2017 14:00:ssa

    Hei Annis!
    Mitä tuorejuustoa käytät? En tiedä missä vika, mut mun kuorrutuksesta tulee aina löysää ja "pahaa"..
    nim: Tahmatassu

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 28.1.2017 17:32:ssa

      Hei Tahmatassu 🙂 voi harmi kuulla, että kuorrutuksesi ei ole onnistunut 🙁 Käytän yleensä philadelphiaa. Se on koostumukseltaan parasta. Teetkö varmasti kaiken huolellisesti, kuten ohjeessa sanotaan? Ensin PEHMEÄ huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kunnolla sekaisin ja kylmä juusto sekaan kovaa vatkaten. Tämä täyte on yksi suosikeistani – en ymmärrä miten voi tulla pahaa. Mitä tuorejuustoa olet käyttänyt?

      Vastaa
  7. Jenni sanoo: 18.7.2017 17:44:ssa

    Hei! Jos on pähkinäallergikko niin mitä pähkinöitten tilalla voisi käyttää vai tarviiki käyttää mitään ? T. Kotileipuri

    Vastaa
    • Anni sanoo: 19.7.2017 14:23:ssa

      Hei, pähkinöitä ei tarvitse korvata millään. Jätän ne usein itsekin pois, koska mieheni on allerginen. Yhtä hyvää kakkua tulee 🙂

      Vastaa
  8. Jenni sanoo: 31.10.2017 09:03:ssa

    Hei Anni, vastustamaton ohje! Voiko tämän tehdä 15 cm kakkuvuoassa, pysyykö hyvin kasassa niin korkeana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 31.10.2017 10:01:ssa

      Hei Jenni,

      Kiitos viestistäsi 🙂 En ole tehnyt 15 cm, mutta lähtisin kyllä kokeilemaan. Vähemmän täytettä ehkä sisälle niin pysyy kasassa! Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
    • Anni sanoo: 28.12.2017 13:14:ssa

      Hei Jenni, oliiviöljyssä on todella vahva maku. En suosittele. Mielummin laittaisin rypsiä tai sulaa voita 🙂

      Vastaa
  9. Emma sanoo: 19.12.2017 13:32:ssa

    Moi. Miettisin tässä että voikohan tuon öljyn vaihtaa juoksevaan leivonta margariiniin?

    Vastaa
    • Anni sanoo: 20.12.2017 08:15:ssa

      Hei Emma,

      Kyllä voi korvata tai sulalla voilla myös. Paras tulos tulee kuitenkin öljyllä 🙂 se on moneen kertaan testattu. Porkkanakakussa öljy vaikuttaa kostean pehmeään koostumukseen. Mukavaa päivää!

      Vastaa
  10. Anneli sanoo: 28.12.2017 13:07:ssa

    Hei, sopiiko tähän kakkuun oliiviöljy auringonkukkaöljyn tilalle?

    Vastaa
    • Anni sanoo: 28.12.2017 13:15:ssa

      Hei Anneli, oliiviöljyssä on todella vahva maku. En suosittele. Mielummin laittaisin rypsiä tai sulaa voita ?

      Vastaa
  11. Suvi sanoo: 22.1.2018 19:22:ssa

    Mikähän olisi suhde, jos tätä tekisi pellillisen? Eli paloina lähtisin tarjoamaan, en kakkuna?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 22.1.2018 19:28:ssa

      Hei Suvi 🙂 Tässä ohje pellilliseen:

      https://www.anninuunissa.fi/herkullisin-porkkanapiirakka-pellillinen/

      Vastaa
  12. Suvi sanoo: 22.1.2018 19:24:ssa

    Millainen on ohje, jos tätä tekisi pellillisen?

    Vastaa
  13. Salla sanoo: 28.1.2018 10:56:ssa

    Vaikuttaa ihanalta tämä resepti! Kuinka monelle aikuiselle tästä kakusta riittää jos ei ole muuta tarjottavaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 28.1.2018 14:05:ssa

      Hei Salla,

      Tämä on noin 12 hengen kakku 🙂 Lisäänkin sen tuonne reseptin yhteyteen!

      Vastaa
  14. Maria sanoo: 30.1.2018 08:29:ssa

    Voiko tumman ruokokidesokerin tilalla käyttää tavallista hienoa sokeria? Vai vaikuttaako jotenkin koostumukseen ym?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 30.1.2018 08:34:ssa

      Moi Maria,

      Voit käyttää tavallista sokeria myös. Ruokosokerissa on syvempi – hieman karamellimainen maku, joka sopii tähän ohjeeseen , mutta sokerit voi aina korvata muulla 🙂 Voit laittaa myös puolet fariinisokeria ja puolet tavallista jos haluat.

      Vastaa
  15. Katja sanoo: 6.2.2018 21:10:ssa

    Hei Anni,
    Oletko kokeillut onnistuuko kakku gluteenittomana? Olisi pian tarvetta herkulliselle synttärikakulle. ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 7.2.2018 06:52:ssa

      Hei Katja,

      Onnistuu myös gluteenittomana 🙂 Muutama lukija on tehnyt ja lähettänyt terveiset. Laittaisin psylliumia hiukan taikinaan gluteenittomien jauhojen lisäksi tuomaan sitkoa 🙂

      Vastaa
      • Raghda sanoo: 12.2.2018 12:15:ssa

        Voiko tehdä sen ilman pyslliumia? Eli ainoastaan glut. Jauhoseoksella??

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo: 12.2.2018 14:53:ssa

          Voit tehdä, mutta koostumuksesta saattaa jäädä puuttumaan vähän sitkoa 🙂

          Vastaa
      • Raghda sanoo: 12.2.2018 12:17:ssa

        Voiko tehdä sen ilman pyslliumia? Eli ainoastaan glut. Jauhoseoksella?? Miten onnistuisen tekemään siitä kuorrutusta glut. Ja maidottomaksi?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo: 12.2.2018 14:54:ssa

          En ole tehnyt kuorrutusta itse maidottomana, mutta olen kuullut, että myydän maidotonta tuorejuustoa 🙂 Kokeile sitä ja laita voin tilalle maidoton margariini. Jos onnistuit ja tulee hyvää, niin mielelläni kuulisin siitä 🙂 Mukavaa leivontaa!

          Vastaa
          • Raghda sanoo: 14.2.2018 18:38:ssa

            Kiitos Anni vastauksesta.. pysllium kuinka paljon sitä laittaisin ?! Esim 1 dl?

            Kokeilen sen maidottomana ja gluteenittomana ja ilmoita lauantaihin mennessä miten onnistui ja miten ystävät siihen sanovat <3

        • Anni Paakkunainen sanoo: 15.2.2018 07:00:ssa

          Psylliumia laitataan enintään noin 1 tl . Purkkikin on samankokoinen kuin leivinjauhepurkki eli pieni.

          Kiva jos käyt kertomassa miten kakun kanssa kävi 🙂 Mukavaa leivontaa!

          Vastaa
  16. Susanna sanoo: 8.2.2018 10:15:ssa

    Hei!

    Kuulostaa ihanalta ohjeelta ! Kokeiluun lähtee heti tänään. Voiko vanilja-aromin korvata vaniljasokerilla? Ja mikä mahtaa olla määrä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 8.2.2018 10:17:ssa

      Hei Susanna 🙂 Kiitos, voit korvata. Laittaisin 1-0.5 tl 🙂 myös vaniljatangon siemenillä tai muulla aromilla voi korvata! Määrä oman maun mukaan! Harvoin vaniljaa voi laittaa liikaa 😉

      Vastaa
      • Susanna sanoo: 8.2.2018 10:31:ssa

        Kiitos super nopeasta vastauksesta!! ?

        Vastaa
  17. Kirsi sanoo: 23.2.2018 10:48:ssa

    Hei!

    Aion kokeilla tätä tyttäreni syntymäpäivänä sunnuntaina. Minulla on vain 26cm vuoka…jääköhän kakku ”lättänäksi”, jos teen tämän ohjeen mitoilla kyseisellä vuoalla. Vai pitäisikö tehdä isompi satsi. Olen aloittelija näissä asioissa, enkä osaa arvioida 🙂
    Jos teen kakun valmiiksi jo huomenna, niin onko parempi lisätä ja tehdä kuorrute vasta sunnuntaina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 23.2.2018 22:28:ssa

      Hei Kirsi,

      Kakusta tulee isommassa vuoassa matalampi. Lähtisin kokeilemaan 1.5 kertaisena tai jopa tuplana tuohon 26 cm vuokaan. Huomioithan että paistoaika pitenee, joten tarkista kakun kypsyys puutikulla. Voit täyttää kakun etukäteen, jos siinulla on tilaa säilyttää kakku peiteltynä jääkaapissa niin ettei kuorrute mene lyttyyn. Kakku kannattaakin paistaa etukäteen – maku paranee ja sen voi säilyttää huoneenlämmössä hyvin peiteltynä 🙂 Toivottavasti vastauksestani oli apua. Mukavia juhlia!

      Ainiin! Voit halutessa tehdä kakun myös pellille, jos se helpottaa:

      https://www.anninuunissa.fi/herkullisin-porkkanapiirakka-pellillinen/

      Vastaa
      • Kirsi sanoo: 26.2.2018 08:26:ssa

        Hei, ja kiitos vastauksesta!
        Kakku onnistui hyvin, ja oli kahvipöydän suosikki 🙂 Tätä teen jatkossakin.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo: 26.2.2018 08:33:ssa

          Hei Kirsi 🙂 Tosi mukava kuulla! Aurinkoista viikkoa!

          Vastaa
          • Kristiina sanoo: 13.2.2019 14:17:ssa

            Moikka,
            Onkohan tätä tuplausta 26cm vuokaan kokeiltu? Teen ristiäisiin kakkua, joten uskallankohan kokeilla tuplausta? Vieraita tulee n. 20.

  18. Minna sanoo: 24.2.2018 12:33:ssa

    Oletko kokeillut pähkinäöljyä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 24.2.2018 15:44:ssa

      Hei Minna,

      En ole, mutta ai että se sopii varmaan täydellisesti! <3

      Vastaa
  19. Jonna sanoo: 26.2.2018 10:38:ssa

    Hei Anni! 🙂
    Ajattelin kokeilla tätä herkullisen kuuloista kakkua poikani nimipäiville ensi viikolla. Kysymys kuuluu että mitä luulet onnistuisiko korkeaan 15cm
    Vuokaan? Miten paisto tällöin?
    Harmittaa kun en omista kahta 20cm vuokaa ja 24cm vuoassa taitaa tulla aika littana?

    Keväisin terkuin: Jonna

    Vastaa
    • Anni sanoo: 26.2.2018 16:21:ssa

      Moi Jonna,

      Varmasti onnistuu, mutta paisto on haastava. Suosittelen kokeilemaan taikinan kypsyyden puutikulta kakun keskeltä. En ole ihan varma mahtuuko koko taikina kerralla vuokaan, koska en ole kokeillut itse. Voit myös tehdä vaihtoehtoisesti 24 cm vuokaan 1.5 kertaisen taikinan. Ja kakun voi paistaa myös yhdessä kertaa 20cm vuoassa, jos sinulla on yksi vuoka. Tapoja on siis monia 🙂

      Vastaa
      • Jonna sanoo: 26.2.2018 20:04:ssa

        Heippa,

        Iso kiitos pikaisesta vastauksesta! ? Jään punnitsemaan vaihtoehtoja!

        Vastaa
      • Eija sanoo: 2.4.2018 07:45:ssa

        Hei! Mä voin kertoa, ei onnistu. Testasin juuri kaksi kertaa tuohon 15 cm vuokaan. Taikina mahtuu siihen kyllä hyvin mutta jäi keskeltä raa’aksi vaikka toista kakkua paistoin varmaan tunnin. Puutikkuunkaan ei tarttunut mitään joten yllätys paljastui vasta halkaistaessa.
        Ohje on hyvä ja helppo, seuraavalla kerralla täytyy vaan paistaa kahdessa vuoassa jos haluaa korkean kakun.
        Terveisin Eija

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo: 2.4.2018 11:40:ssa

          Hei Eija, kyllä kakun voi paistaa myös 15 cm vuoassa kypsäksi, mutta tosiaan silloin paisto on haastava ja kakku voi olla jopa kahta tuntia uunissa. 15 cm vuoan halkaisija on niin pieni ja samalla vuoka on korkea, joten kakun keskikohta kypsyy todella hitaasti. Puutikku tulee työntää melkein pohjaan asti, että näkee jääkö siihen märkää taikinaa. Helpompi on kuitenkin paistaa pohja kahdessa vuoassa tai halkaisijaltaan suuremmassa, jolloin kakku kypsyy nopeammin ja tasaisemmin 🙂

          Vastaa
  20. Salonen sanoo: 27.2.2018 17:08:ssa

    Siis tämä porkkanakakku on ihanaa! Sokerina käytiin fariinisokeria. Täytteenä ja kuorrutteena kinuskikreemiä. Kehuja sai paljon ja täytyy kyllä itekki myöntää, että tykkäsin! 🙂 oli tuhtia mutta nii järisyttävän hyvää!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 27.2.2018 18:52:ssa

      Heips,

      Kiitos kun jätit kommenttia 🙂 Tämä on minun lempikakkuni! Fariinisokerilla olen joskus itsekin tehnyt, se on ihanaa! Nyt alkoi kiinnostamaan tuo kinuskikreemi <3 Miten teet sen?

      Vastaa
  21. Heidi sanoo: 4.3.2018 17:37:ssa

    Hei! lueskelin sun blogia ja selasin verkkokauppaasi. Olen aika aloittelija näissä hommissa, niin haluaisinkin kysyä, että kannattaako ostaa irtopohjavuokia vai niitä alumiinisia PME vuokia? Esimerkiksi juuri tämän kakun tekemiseen kumpi vuoka olisi parempi vai onko mitään merkitystä? Kiitos , jos vastaat 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 4.3.2018 19:13:ssa

      Moikka Heidi 🙂

      Kiva kun olet löytänyt blogini ja verkkokauppani. Tervetuloa seurailemaan herkkuja 🙂

      Vuoan valinta on ihan makuasia. Itse leivoin useimmiten irtopohjavuoassa hyydykekakut ja osan raskaista kakuista, kuten tämän porkkanakakun. Alumiiniset PME vuoat käyvät täydellisesti sokerikakkupohjan paistoon, koska kakkupohjasta tulee kuohkea. Mutta tosiaan tämä on ihan makuasia. Porkkanakakusta tulee varmasti myös hyvä PME vuoassa 🙂

      Vastaa
  22. Pirita sanoo: 14.3.2018 12:01:ssa

    Hei Anni!
    Olen kokeilemassa porkkanakakun tekoa poikani syntymäpäiville! Omistan kaksi irtopohjavuokaa halkaisijaltaan 23cm.. Tarvineekohan ohjetta muokata tuon kokoiseen vuokaan, vai pysyisiköhän hyvän korkuisena ohjeen mukaisena?.. 🙂

    Vastaa
  23. Anni Paakkunainen sanoo: 14.3.2018 16:11:ssa

    Moikka Pirita,

    Kakusta tulee hiukan matalampi, jos se ei haittaa niin voit yhtä hyvin käyttää 23 cm vuokia. Tai voit tehdä ohjeen 1.5 kertaisena kahteen vuokaan, jos haluat korkean. Yhtä hyvää kaksuta tulee kaikesta huolimatta!

    Vastaa
  24. mk sanoo: 26.3.2018 11:37:ssa

    Hei. Kuinka pitkään aluksi vatkataan munat, sokeri ja öljy?

    Vastaa
    • Anni sanoo: 26.3.2018 13:21:ssa

      Hei Mk, aineet vatkataan/sekoitetaan kevyesti sekaisin ei siis vaahdoteta. Tähän ei mene kauaa.

      Vastaa
  25. mk sanoo: 28.3.2018 09:03:ssa

    Hei vielä! Meinasin tehdä tämän 22cm vuokaan. Taikinaa varmaan jää hieman yli? Mihin asti vuoka täytetään, kokoaako uunissa kuinka paljon?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 28.3.2018 10:41:ssa

      Hei, luulen, että taikina mahtuu 22 cm vuokaan ellei vuoka ole todella matala? Tämä kakku ei kohoa kovasti koska taikina on raskas 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  26. Roosa sanoo: 9.5.2018 17:00:ssa

    Moi Anni!
    Olen tekemässä kakkua perjantain synttärijuhliini. Olen erittäin kokematon leipuri ja mietinkin, kun aiemmin sanoit, että kakusta saattaa tulla parempi kun antaa olla 1-2 päivää jääkaapissa, mutta ilman kuorrutetta. Tarkoitatko kuorrutteella vain päällimmäistä kerrosta vai myös väliin tulevaa kuorrutetta? Olisiko siis parasta vain leipoa kakku ja antaa sen olla sellaisenaan jääkaapissa pari yötä, jonka jälkeen vasta perjantaina leikata ja tehdä tuorejuustokuorrute? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 9.5.2018 17:10:ssa

      Moikka Roosa,

      Porkkanakakku paranee vanhetessaan (maut suvenevät). Voit leipoa siis kakkupohjan pari päivää ennen täyttöä ja kuorruttamista. Kuorrutus ja täyte on tässä kakussa sama asia. Eli leivo kakku halutessasi etukäteen 🙂 ja täytä eli kuorruta perjantaina.

      Vastaa
      • Roosa sanoo: 9.5.2018 17:13:ssa

        Suurkiitos erittäin nopeasta vastauksesta! En malta odottaa, että pääsen maistamaan kakkua. Mukavaa kesän odotusta ??

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo: 9.5.2018 20:13:ssa

          Mukavaa leivontaa ja kesän odotusta myös sinulle 🙂 Toivottavasti pidät kakusta!

          Vastaa
  27. Jutta sanoo: 28.8.2018 18:14:ssa

    Seuraavaksi tämä testiin!

    Olet lunastanut paikkasi mun resepti”kirjana”. Tuun nykyään aina suoraan sun blogiin, koska täältä saaduilla ohjeilla oon aina onnistunut saamaan sitä mitä olen mielessäni kuvitellut. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 28.8.2018 20:40:ssa

      Aivan ihana kommentti! Kiitos Jutta <3 Tulipa hyvä mieli. Olet enemmän kuin tervetullut tänne reseptikirjaani ihan koska vaan 🙂 Mukavaa syksyä! Ps. Tämä ohje on oikeasti maailman paras!

      Vastaa
  28. Janette sanoo: 29.8.2018 12:43:ssa

    Hei! Voiko tähän käyttää kookossokeria ruokosokerin sijaan? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 29.8.2018 17:46:ssa

      Moikka Janette 🙂 Kyllä uskon että voi! Maku muuttuu hieman, mutta kookossokeri on mielestäni hyvin maukasta ja sopii varmasti tähän. Jos kokeilet olisi kiva kuulla miten kävi <3

      Vastaa
      • Janette sanoo: 30.8.2018 08:40:ssa

        Hei, kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Mahtavaa, minäpä kerron, miten onnistuu!

        Vastaa
  29. Lotta sanoo: 15.9.2018 10:51:ssa

    Moikka!

    Olen tekemässä tätä kakkua ja haluan siitä korkean. Olen tehnyt ennenkin mutta kakun keski osa kohoaa todella paljon enemmän kuin reunat ja on niin epätasainen että ei voi käyttää päälistä -> ohut kakku. Mitä luulet jos tuplaan ohjeen ja paistan kahdessa 20cm vuossa pysyykö kakku pystyssä? Toivottavasti pystyisit vastaamaan pian sillä asialla kiire!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 15.9.2018 15:25:ssa

      Moikka Lotta,

      Suosittelen ohjeessa paistamaan kahdessa vuoassa kakun, jotta paisto lyhenee ja 4 kerrosta saa helposti leikattua. Tällöijn kakku ei myöskään kohoa niin paljon kuin yhdessä vuoassa paistettuna. Kakun voi jäähdyttää myös ylösalaisin jolloin kohonnut osa painuu hieman sisään.

      Ainakin, 1.5 kertaisena kahdessa 20 cm vuoassa paistettu kakku pysyy hyvin kasassa. Jos kakku kohoaa paljon päältä voi uunin paistolämpötilaa hiukan laskea, uuneissa kun aina on hiukan eroja.

      Vastaa
  30. Tanja sanoo: 21.9.2018 09:45:ssa

    Moikka Anni,

    Kuulostaa aivan ihanalta tämä sinun porkkanakakun ohje! Aion kokeilla sen sunnuntain synttäreille 🙂
    Minulle jäi hieman epäselväksi, että jos paistan kakun yhdessä vuoassa (24-26cm) niin leikkaanko pohjan kahteen osaan vai useampaan? Eli tuleeko isompaa vuokaa käyttäessä vähemmän kerroksia?
    Ajattelin leipoa pohjan tänään ja kuorruttaa sen neuvojesi mukaan vasta sunnuntaina. Voiko pohjan siis säilyttää huoneenlämmössä sunnuntaihin saakka?

    Löydin vasta tämän blogisi ja ihanan inspiroivaa ja kaunista sisältöä sinulla on 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo: 22.9.2018 12:54:ssa

      Moi Tanja, kiva kun löysit tänne 🙂

      Isompaan vuokaan tehtynä kakku on aina matalampi eli kerroksiakin tulee vähemmän. Katso paiston jälkeen kuinka monta kerrosta saat kakusta. Pohja paranee vaan. Säilytä hyvin peiteltynä, ettei kuivu 🙂

      Vastaa
  31. Laura sanoo: 22.9.2018 19:38:ssa

    Moi, voinko täyttää ja kuorruttaa tämän perjantaina lauantai-iltana olevia juhlia varten? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 23.9.2018 09:30:ssa

      Tietenkin 🙂

      Vastaa
  32. Elisa sanoo: 28.9.2018 12:41:ssa

    Pysyykö kakku kasassa leikattaessa ja eikö sitä tarvi kostuttaa millään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 29.9.2018 14:03:ssa

      Porkkanakakkua ei ikinä kostuteta. Porkkanakakku on kostea ja mehevä sellaisenaan kun sen on paistanut oikein. Ja kyllä kakku pysyy kasassa 🙂

      Vastaa
  33. Marita Lahtonen sanoo: 3.10.2018 12:42:ssa

    Hei! Kerroit, että pähkinän voi jättää pois, mutta pitääkö tilalle jotain muuta laittaa, vai päteekö mittasuhteet ilman lisäyksiä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 3.10.2018 15:12:ssa

      Hei, ohjeessa kyllä lukisi, jos pitäisi korvata jollain eli jätät vaan pois 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  34. Hanna sanoo: 24.10.2018 14:22:ssa

    Hei,

    Voisiko porkkanaraasteen korvata porkkanasoseella? Mietin, että pitäisiköhän tällöin vähentää öljyä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 24.10.2018 14:55:ssa

      Hei Hanna,

      Musitelen, että joku oli tehnyt soseella ja kehui koostumusta. En ole itse kokeillut, joten en uskalla antaa vinkkejä muiden raaka-aineiden vähentämisen suhteen. Sinuna kokeilin rohkeasti vain vaihtamalla raasteen soseeseen 🙂

      Vastaa
  35. Katja sanoo: 28.10.2018 12:41:ssa

    Hei Anni,

    mitä luulet – voisiko tuon porkkanaraasteen korvata kurpitsaraasteella tai -soseella? Mun pitäisi ensi viikolla tehdä työhyvinvointiviikolle töihin kakku ja mietin sellaista Pumpkin Spice Cake -tyyppistä kakkua Halloween-hengessä. Ainakin tuo kakku näyttää ja taikina kuulostaa sopivalta. Ehkä jotain piparkakkumausteita vielä lisäksi? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 4.11.2018 07:55:ssa

      Moikka Katja, voi varmasti korvata 🙂 Voit laittaa tässä kakussa olevat samat mausteet tai korvata ne piparkakkumausteilla. 🙂 Vastaus tuli hiukan myöhään. Toivottavasti sait kakun tehtyä suunnitelmien mukaan!

      Vastaa
  36. Kotileipuri sanoo: 3.11.2018 12:35:ssa

    Hei! Tämä on hyvä ohje. Itselläni on tuo sama Hummingbirdin keittokirja, mutta on näppärämpi katsoa ohje täältä netistä 🙂
    Voisiko tuossa ohjeessa olevan vanilja-aromin mainita myös työohjeessa, sillä nyt se tuntuu unohtuvan lisätä loppuvaiheessa, kun sitä ei ole mainittu tekovaiheissa. Tai sitten nostaa listassa ylös tuonne kanamunien, öljyn ja sokerin kanssa, olen joskus lisännyt jo siinä vaiheessa, kun aineslistaa tulee vielä luettua aktiivisemmin. Kiitos kun julkaisit ohjeen! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 4.11.2018 07:47:ssa

      Heips 🙂 ohje on hiukan muunneltu versio, mutta tykkään itsekin juuri tästä. Lisäsin vanilja-aromin ohjeeseen. Hupsista miten se olikin jäänyt sieltä pois 🙂 Ihanaa alkavaa talvea!

      Vastaa
  37. Katja sanoo: 4.11.2018 20:19:ssa

    Hei, hyvin kävi Hokkaido-kurpitsaraaste ja piparkakkumauste. Tein gluteenittomana ja mantelirouheella, kun töissä on niin moni erityisruokavaliolla. Ja kun jäi vähän viime tippaan tekeminen, niin tein kuppikakkuina ja käytin sun Täyteläinen valkosuklaakreemi-reseptiä kuorrutteena. Sai suuresti kehuja! Eli kiitos resepteistä! ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 5.11.2018 06:35:ssa

      Hei Katja, kuulostaa tosi hyvältä nam 🙂 Mukavaa talvea <3

      Vastaa
  38. PaulaL sanoo: 13.1.2019 13:20:ssa

    Hei onnistuisiko tästä rengasvuoassa kakkupohja prinsessakakkuun?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 13.1.2019 13:37:ssa

      Hei Paula, valitettavasti en itse käytä reunavuokia juuri ollenkaan. En tiedä miten tällainen taikina käyttäytyy kyseisessä vuoassa. Pahoittelen, ettei minulla ole vastausta sinulle.

      Vastaa
      • PaulaL sanoo: 13.1.2019 15:07:ssa

        Tarkoitin siis sellaista kuivakakkuvuokaa? Kun Bardi laitetaan kakun keskelle.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo: 13.1.2019 19:04:ssa

          Kyllä tämän taikinan voi paistaa myös kuivakakkuvuoassa. Voitele vuoka kunnolla, paista ensin tunti ja koita kypsyys puutikulla 🙂

          Vastaa
  39. Christa sanoo: 21.1.2019 17:57:ssa

    Hei,
    tehdäänkö tässä ensin muna-sokerivaahto ja sitten lisätään öljy? Vai vaahtoutuuko se ihan tavallisella tavalla vaikka öljy sekoitetaan yhdessä munien ja sokerin kanssa. Tuleeko 24cm vuualla liian lättänä eli kannattaako tehdä tehdä resepti 1,5 kertaisena yhteen vuokaan vai kaksi 24cm vuokaa?
    Haluaisin mahdollisimma korkean kakun, mutta minulla ei ole pienempiä vuokia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 22.1.2019 08:40:ssa

      Hei Christa,

      Kirjoitan aina selvästi reseptiin, jos jotain vatkataan vaahdoksi asti. Porkkanakakussa näin ei tehdä vaan munat, sokeri ja öljy vatkataan kevyesti sekaisin, kuten ohjeessa neuvotaan 🙂 Jos haluat korkean kakun niin suosittelen tekemään ainakin 1.5 kertaisena pohjan 24 cm vuokaan.

      Vastaa
  40. Anna sanoo: 25.1.2019 21:39:ssa

    Miten tuota kuorrutetta on noin paljon? Vaikka laittoi veitsellä aivan ohuelti, niin että ruskeaa pohjaa kuulsi läpi, niin äklömakeus iski. Pohja hyvä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 26.1.2019 07:37:ssa

      Kuorrutetta kuuluu olla näin paljon. Osan mielestä sitä voisi olla jopa enemmän. Kuorrutteen ei pitäisi olla äklöä, Tuorejuusto tasapainottaa sitä. Tämäkin on makuasia – voit tietenkin laittaa vähemmän, jos sinulle reseptissä oleva määrä on liikaa. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  41. Sanna sanoo: 19.2.2019 08:08:ssa

    Hei, olen tehnyt kaksi pohjaa valmiiksi pakkaseen juhlia varten. Juhlat on sunnuntaina. Milloin olisi paras sulatella pohjat, entä täyttää, jotta kakku olisi juhlissa parhaimmillaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 19.2.2019 08:22:ssa

      Hei Sanna,

      Ottaisin pohjat sulamaan lauantaina, jolloin voit tehdä myös täytön tai sitten täytät sunnuntaina aamulla 🙂 Kakkupohjat sulavat melko nopeasti huoneenlämmössä. Ne voi leikata kerroksiin hieman kohmeisena, jolloin leikkaaminen itseasiassa on helpompaa.

      Vastaa
  42. Anna Moisanen sanoo: 19.2.2019 20:03:ssa

    Hei! Kuva kun tuli kysymys, joka itseäni myös askarrutti, meillä siis synttärit ens viikon lauantaina 🙂 Säilyykö pohjat hyvänä, jos esim tekisin torstaina ja olisivat jääkaapissa lauantaihin asti? Ja minkähän verran kakkua pitäs tehdä, jos noin 35 juhlijaa (osa siinä kyllä myös ihan pikku juhlijoita, jotka varmaan eivät edes halua kakkua). ?Terveisin: Anna

    Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Verkkokauppa

Verkkokauppa

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa


Tervetuloa tutustumaan Annin omaan resepti- ja matkakirjaan. Blogin takana on herkkuihin, matkailuun ja kuvaamiseen hurahtanut esteetikko ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin kotona ja matkoilla. Haluan tietää myös kuka ruudun toisella puolella on, joten jätähän terveisiä, toiveita tai palautetta!

Seuraa somessa

Avainsanat

Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kuorrutteet ja täytteet Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Lifestyle Macarons Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Muffinssit Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Laskiainen

Laskiainen

Häähumua

Häähumua

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Keksikakku

Keksikakku

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Suklaaspray

Suklaaspray

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

OREO-JUUSTOKAKKU

Oreo-Juustokakku

SALTED CARAMEL DONITSIT

minidonitsit

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

MUMMON MUSTIKKAPIIRAKKA

Mummon Mustikkapiirakka

Mustikkakukko

Mustikkakukko

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Parhaat Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssit

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Omenareseptit

Omenareseptit

Vaahtokarkkimousse

vaahtokarkkimousse

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Raparperireseptit

Raparperireseptit

JÄÄTELÖKAKKU

JÄÄTELÖKAKKU

Pursotettu Kukkakakku

Kukkakakku

Puolukka

Puolukka

Minikakut

Minikakut

RESEPTIT

VERKKOKAUPPA

INSTAGRAM

Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA
    Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA
    Arkiruoka, Hemmottelua, Pizza
  • Vadelma-Laskiaispullat (Ve)
    Vadelma-Laskiaispullat (Ve)
    Pullat, Vegaaninen
  • Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
    Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
    Arkiruoka, Kasvisruoka, Vegaaninen

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • ☀️Arvatkaa mitä? Olen vihdoin saanut käytyä läpi häämatkakuviamme ja luonnostellut teille hieman postausta 💕 Tällainen helmi löytyi kuvien joukosta. Olen juuri tullut kahden tunnin spa-hoidosta ja tiedän että mökin terassilla odottaa lasillinen 🥂 On auringonlaskun ja sen fiilistelyn aika (paras hetki jokaisena päivänä), jonka jälkeen paljaat varpaat vievät rantaravintolaan kynttiläillälliselle. Oliko se unta? Siltä se tuntuu nyt. Käy kurkkaamassa lisää hetkiä tarinoiden puolelta☝🏼
  • 🍝 💕 Meille on arkena tärkeää, että ruoka on valmista noin puolessa tunnissa. Olisi ihanaa, jos joka päivä olisi aikaa kokata ajan kanssa, oppia uusia taitoja ja sekä syödä rauhassa herkutellen. Olemme kokeilleet myös arkea helpottavia ruokakassi-palveluja, koska välillä jopa kaupassa käynti tuntuu haasteelliselta. Jossain vaiheessa ramppasimme kaupassa joka päivä ilman kunnollista suunnitelmaa siitä mitä syödään. Nykyään suunnittelemme seuraavan viikon arkiruoat sunnuntaisin, jolloin meillä on yksi kauppareissu viikossa. Tämä tapa vähentää myös heräteostoksia ja ruokahävikkiä. Teidän toiveiden pohjalta aloitin #arkiruokavinkki postaussarjan. Joka keskiviikko blogista löytyy uusi arkiruokavinkki. Tähän mennessä on syöty pastaa, puolen tunnin pizzaa ja kikhernetikkareita. Onko teillä toiveita sen suhteen millaisia reseptejä haluaisitte nähdä tulevina viikkoina? 💛 #anninuunissa
  • 🌿🌸 Koti täynnä kauniita kukkia ja yksi flunssainen rakas. Haluatteko kuulla mitä meillä juodaan flunssapöpöjen karkottamiseksi? ☕️👇🏻 *Tuoretta inkivääriä
*Tuoretta minttua
*Sitruunaa
*Hunajaa
*Kuumaa vettä

Mittaa inkivääriä (3 siivua), kourallinen mintun lehtiä, 1-2 sitruunan lohkoa ja hunajaa pitkään lasiin ja kaada kuumaa vettä päälle. Anna hautua muutaman minuutin ja hörpi juoma lämpimänä. 🌿🍋
  • Sweet Buns 💕 Tukholmassa laskiaispullat ovat aina niin nättejä. Nämä pullat saivat inspiraation ruotsalaisista semloista, joiden hattu on vain pieni pullan päältä leikattu kolmio. Väliin pursotetaan tähtityllalla runsaasti kermaa. Näiden pikkupullien vaaleanpunainen kerma maistuu vadelmalta. Sekoitin vadelmahillon tällä kertaa suoraan kerman sekaan. Tästä syntyi kaunis pinkki väri ja hieman erilainen maku perinteiseen pullaan nähden. Niin kuuluuko sinun mielestä laskiaispullan väliin vadelmahillo, mansikkahillo vai mantelimassa? Ihan minkä tahansa näistä voit sekoittaa kerman joukkoon 😘 #anninuunissa
  • 💕 Terkkuja hapanjuurileipien keskeltä. Vastaan viimein Saaran @viimeistamuruamyoten heittämään haasteeseen ja kerron 5 faktaa itsestäni. Teitä seuraajia on monia uusia täällä (kiitos ihanat), että ehkä ainakin osalle nämä asiat tulevat uusina 💕 🌸 Muutimme muutama vuosi sitten Töölöstä Espooseen saunan, oman pihan ja tilan takia. Haaveilen kuitenkin jatkuvasti Helsingistä, korkeista huoneista, erkkeri-ikkunoista ja merestä. Samalla haaveilen omasta pitsihuvilasta maalla 😂
🌸 Olen asunut Tukholmassa vuosina 2010-2012. Se oli ikimuistoista aikaa ja jätti sydämeeni pysyvän paikan Ruotsille, fika-kulttuurille ja katkarapuvoileiville.
🌸 Olen nelilapsisen perheen ainoa tyttö. Ehkä tästäkin syystä olen ollut aina herkkä, tunteellinen ja unelmoiva ”prinsessa”.
🌸 Olen hiukan ujo ja jännitän siksi sosiaalisia tilanteita, joissa on paljon tuntemattomia ihmisiä. Olen myös kuullut, että minut koetaan välillä vaikeasti lähestyttäväksi ja luulen sen johtuvan juuri ujoudestani.
🌸 Porkkanakakku on suosikki leivonnaiseni. Rakastuin siihen 2010 Södermalmilla sijaitsevassa söpössä kahvilassa, jossa kävin usein herkuttelemassa ison palan paikan päällä leivottua kosteaa porkkanakkua, pohtien miten leipoisin kotona yhtä hyvää. 
Seuraavaksi haastan kertomaan itsestään @kakkukatri @hannasumari @helsinkirestaurants @jotainmaukasta @mailispenttila 💕
  • My First Sourdough Bread 💕 Mitä muutakaan sitä tekisi lauantaina kuin leipoisi 8h täydellistä leipää 💕 Mun eka hapanjuurileipä ei ole maailman kaunein, mutta olen melko tyytyväinen tulokseen siihen nähden, että aloitin opiskelun keskiviikkona 💕 Siis hapanjuurileivonnan opiskelun 👌🏻 Ja voin kertoa, että siihen liittyy hiukan omaksuttavaa tietoa, jonkun verran taitoa ja ehkä myös tuuria? #anninuunissa
  • More than just a bun 🍦 Pulla kuin vadelmapehmis 💕Saako aloittaa jo laskiaspullien hehkutuksen? Nämä ihanat pullat, joita saatoin syödä ehkä KAHDEKSAN tällä viikolla, löytyvät blogista ensi viikolla 💕 Ihanaa, aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua! #anninuunissa Ps. Kiitos ihanista viesteistänne ja onnitteluista edelliseen postaukseen. Kiitos kun olette siellä 😘
  • Paras ystävänpäivälahja ikinä 💕 Sain sen teiltä. Esikoiskirjani tuli aamulla klo 6.45 ennakkomyyntiin ystävänpäivälahjana minulta teille ja ennakkoerä myytiin loppuun kahdessa tunnissa! 🌸 En ollut varautunut tähän. Olen sanaton. Kiitos teille ihanat. Moni jäi ilman kirjaa tänään, mutta ei huolta. Uusi erä tulee myyntiin maaliskuussa (myös kirjakauppoihin kautta maan) 💕Ihanaa ystävänpäivää! 🌸 #anninleivontakirja

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2019 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios