• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Maailman Paras Porkkanakakku

Kakut· Täytekakut

8 marras
Maailman Paras Porkkanakakku

Maailman Paras Porkkanakakku – lupaan sen! Tämä ohje on minun lisäksi myös monen lukijani suosikki!

Maailman parhaan porkkanakakun alkuperäinen ohje löytyy The Hummingbird Bakeryn kirjasta ”Leivonnaisia herkkusuille”. Bongasin reseptin jo vuosia sitten, muokkasin sitä hieman ja sen jälkeen en ole porkkanakakkua tai muffinsseja tehnyt millään muulla ohjeella. Yksinkertaisesti sen takia, koska tämä ohje on täydellinen. Kakusta tulee mehevä, kostea ja juuri sopivasti mausteinen.

Hassua on ettei resepti ole aiemmin löytynyt blogistani, koska tämä kakku on ehdottomasti oma suosikkikakkuni. Nyt sain kuitenkin ihan mahtavan tilaisuuden leipoa kakun ystävien juhliin ja siitä syystä resepti ja kakku pääsevät vihdoin myös tänne blogin puolelle.

Porkkanakakussa yksi tärkeä mehevyyden tekijä on taikinaan tuleva öljy. Monet ovat kyselleet voiko sen korvata margariinilla tai voilla? Vastaus on kyllä. Mutta voi olla, ettei kakusta tule yhtä mehevä, kostea ja herkullinen. Käytän itse auringonkukkaöljyä sen hennon maun vuoksi. Oliiviöljyä en suosittele taas sen vahvan maun ja värin takia. Kookos- tai rypsiöljy käy vallan mainiosti.

Mausteita voit laittaa kakkuun oman maun mukaan ja pähkinät voi jättää reseptistä kokonaan pois, jos syöjien joukossa on allergisia. Vielä muutama sana kuorruteesta. Kun jaksat tehdä sen huolella on se unelman pehmeää ja täydellistä! Lue ohje kerran huolella läpi ja aloita sitten! Et tule pettymään ♥


Maailman Paras Porkkanakakku

Ohje  (10-12 hlö)

  • 3 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl auringonkukkaöljyä (myös rypsiöljy käy)
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 300 g (luomu)porkkanaraastetta
  • 100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy (ja vanilja-aromi) kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm vuokaan tai yhteen voideltuun 24 cm vuokaan.
  7. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.
    Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.
  8. Anna pohjien jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä sitten  ritilän päälle jäähtymään.
  9. Leikkaa kumpikin pohja jäähtyneenä kahteen osaan.
  10. Kokoa kakku suoraan kakkualustalle jakamalla kuorrute joka kerrokseen ja lopuksi kakun päälle.
    Kauniin pinnan saat kuorrutukseen levittämällä sen palettiveitsellä.
  11. Koristele kakku sokerimassaporkkanoin tai pähkinärouheella.

Huom! Voit jos paistat kakun yhdessä vuoassa joudun luultavasti pidentämään paistoaikaa. Tarkista kypsyys puutikulla.  Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.  Jos on pähkinäallergisia jätä pähkinät pois taikinasta. 

EDIT 5.2.2018. Onnistuu myös gluteenittomana. Muutama reseptin testaaja leipoi kakusta kokonaan gluteenittoman onnistuneesti! 

Vinkki! Mausteinen porkkanakakku paranee vanhetessaan, joten pohjan voi leipoa 1-2 päivää etukäteen! 

Kuorrute

  • 250 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Koristeluun

  • Valmiita syötäviä koristeporkkanoita
  • Itse tehtyjä porkkanoita muotilla ja sokerimassalla

Maailman Paras PorkkanakakkuMaailman Paras Porkkanakakku

Katso myös Porkkana Cupcakes ja Porkkanapiirakka.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

240 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Amerikkalaisia Herkkuja ja tulevan matkan fiilistelyä!
Seuraava artikkeli: Pumpuliset Vanilja Vaahtokarkit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    8.11.2015 22:14

    Voisiko tällä ohjeella tehdä muffineja? Montakohan ohjeesta tulisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2015 23:47

      Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas 🙂

      Vastaa
      • Annika sanoo

        24.9.2020 14:23

        Moikka! Kuinka pitkä paistoaika tässä on, jos tekee muffinsseja?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          24.9.2020 15:25

          https://www.anninuunissa.fi/maailman-parhaat-porkkana-kuppikakut/

          Vastaa
      • Joanna sanoo

        29.3.2022 10:17

        Hei! Paistoin kakun isommassa vuoassa noin 25cm. Toivottavasti ei jäänyt raa aksi, kun pidin 50min, näytti pinta kyllä hyvin paistuneelta. Ei ollut puutikkua niin pahvipillillä kokeilin niin ei jäänyt taikinaa kiinni, mutta en tiedä toimiiko se sillä. Sitten mulla on 200g philadelphiaa niin riittääkö kuorrutteeseen vai pitääkö ostaa lisää? Minulla on myös lisäksi Koskenlaskija juustoa niin mietin jos laitan sitä sen 50g ? Miten sinä tekisit? Ja jos on tuossa isommassa vuoassa niin leikkaan kakun vaan kahteen osaan?:) Laitoin yöksi jääkaappiin ja leikkaan tänään kakkupohjan ja teen sen kuorrutteen, lapsetkaan malta odottaa, että pääsevät kakulle. Taikinakulhot tuli eilen hyvin koluttua 😀

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          29.3.2022 10:37

          Vähän ehkä lyhyt paisto koko taikinalle isossa vuoassa, mutta ehkä sinun uunisi on tehokas! En lisäisi koskenlaskijaa – se on sulatejuustoa ja saattaa koko kuorrutteen koostumus muuttua. Laittaisin vaan tuon 200 g. Voit laittaa voita 150€ jos haluat. Ei taida saada myöskään kolmea kerrosta kun vuoka on 25 cm. Leikkaa siis kahteen. yhtä hyvää on! Makoisia porkkanakakkuhetkiä!

          Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2015 23:47

      Moi! Kyllä tämä ohje soveltuu myös muffinitaikinaksi. Tein itse viikko sitten myös muffineja ja tällä ohjeella niitä tuli noin 12-15 kappaletta. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, koska taikina on raskas 🙂

      Vastaa
      • Joanna sanoo

        24.3.2022 15:14

        Hei! Mitä tuorejuustoa käytät tässä kakussa? 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          24.3.2022 15:19

          Suosin leivonnassa Philadelphiaa 🙂

          Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    10.11.2015 17:29

    Tätähän vois tarjota vaikka synttärikakkuna, on sen verran komean näköinen. Varmasti hyvä resepti, jos et oo muita enää kokeillut. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2015 21:48

      Kiitos! Hyvin pääteltelty 😉 tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2015 21:48

      Kiitos! Hyvin pääteltelty 😉 tämä kakku lähti synttärijuhliin! Ja resepti on paras 🙂

      Vastaa
    • Ellulii sanoo

      23.12.2021 08:28

      Ihan paras porkkanakakku! Paistoin yhdessä isossa vuuassa ja paistoaika oli tosiaan huomattavasti pidempi. Kahdella eri uunilla paistoa kokeiltuna paistoaika vaihteli n. 1h 10min ja 1h 20min välillä.

      Vastaa
  3. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    11.11.2015 12:25

    Oi! Maailman parhaalta tämä todellakin näyttääkin! ♥ Ihana resepti, ihanat kuvat ja ennen kaikkea todellakin aivan ihanan näköinen porkkanakakku 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2015 12:28

      Ihana kommentti! Kiitos 🙂 Kannattaa kokeilla tätä reseptiä, mielestäni en yhtään valehtele siinä, että tämä on maailman paras resepti. Ainakin ennen kuin parempi tulee vastaan 🙂

      Vastaa
      • Mimma sanoo

        13.1.2021 14:19

        Ihan todella paras kaikista. 😀

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          13.1.2021 15:36

          🙂 <3

          Vastaa
  4. Silja sanoo

    8.12.2015 11:28

    Ihana kakki todellakin! Pitihän se testata! Tein yhdessä isommassa vuoassa ja paistoaikaa tosiaan piti pidentää reilusti. Voikohan kakkua pakastaa? Tai kuin kauan säilyy jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.12.2015 11:35

      Hei Silja, kiitos kommentista! Kiva kun ohje pääsi käyttöön. Kakkua voi todellakin pakastaa. Sulata huoneen lämmössä, kun otat pakastimesta. Pitäisi pysyä todella hyvänä. Kakku säilyy hyvin myös jääkaapissa. Tosin tuorejuustokuorrute on hiukan herkempi. 3-4 päivää sanoisin. Muista käyttää aistinvaraista arviointia 🙂

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    22.1.2016 15:51

    Hei! Säilyykö kakku jos teen kakun perjantaina ja tarjoilen sunnuntaina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2016 19:47

      Hei. Kyllä säilyy. Kakku saattaa olla jopa parempaa kun se saa maustua pari päivää. Kuorruteen tekisin ja laittaisin tarjoilupäivänä, mutta sen voi tehdä myös etukäteen.

      Vastaa
  6. Tahmatassu sanoo

    28.1.2017 14:00

    Hei Annis!
    Mitä tuorejuustoa käytät? En tiedä missä vika, mut mun kuorrutuksesta tulee aina löysää ja "pahaa"..
    nim: Tahmatassu

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2017 17:32

      Hei Tahmatassu 🙂 voi harmi kuulla, että kuorrutuksesi ei ole onnistunut 🙁 Käytän yleensä philadelphiaa. Se on koostumukseltaan parasta. Teetkö varmasti kaiken huolellisesti, kuten ohjeessa sanotaan? Ensin PEHMEÄ huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kunnolla sekaisin ja kylmä juusto sekaan kovaa vatkaten. Tämä täyte on yksi suosikeistani – en ymmärrä miten voi tulla pahaa. Mitä tuorejuustoa olet käyttänyt?

      Vastaa
  7. Jenni sanoo

    18.7.2017 17:44

    Hei! Jos on pähkinäallergikko niin mitä pähkinöitten tilalla voisi käyttää vai tarviiki käyttää mitään ? T. Kotileipuri

    Vastaa
    • Anni sanoo

      19.7.2017 14:23

      Hei, pähkinöitä ei tarvitse korvata millään. Jätän ne usein itsekin pois, koska mieheni on allerginen. Yhtä hyvää kakkua tulee 🙂

      Vastaa
  8. Jenni sanoo

    31.10.2017 09:03

    Hei Anni, vastustamaton ohje! Voiko tämän tehdä 15 cm kakkuvuoassa, pysyykö hyvin kasassa niin korkeana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2017 10:01

      Hei Jenni,

      Kiitos viestistäsi 🙂 En ole tehnyt 15 cm, mutta lähtisin kyllä kokeilemaan. Vähemmän täytettä ehkä sisälle niin pysyy kasassa! Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
    • Anni sanoo

      28.12.2017 13:14

      Hei Jenni, oliiviöljyssä on todella vahva maku. En suosittele. Mielummin laittaisin rypsiä tai sulaa voita 🙂

      Vastaa
  9. Emma sanoo

    19.12.2017 13:32

    Moi. Miettisin tässä että voikohan tuon öljyn vaihtaa juoksevaan leivonta margariiniin?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      20.12.2017 08:15

      Hei Emma,

      Kyllä voi korvata tai sulalla voilla myös. Paras tulos tulee kuitenkin öljyllä 🙂 se on moneen kertaan testattu. Porkkanakakussa öljy vaikuttaa kostean pehmeään koostumukseen. Mukavaa päivää!

      Vastaa
  10. Anneli sanoo

    28.12.2017 13:07

    Hei, sopiiko tähän kakkuun oliiviöljy auringonkukkaöljyn tilalle?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      28.12.2017 13:15

      Hei Anneli, oliiviöljyssä on todella vahva maku. En suosittele. Mielummin laittaisin rypsiä tai sulaa voita ?

      Vastaa
  11. Suvi sanoo

    22.1.2018 19:22

    Mikähän olisi suhde, jos tätä tekisi pellillisen? Eli paloina lähtisin tarjoamaan, en kakkuna?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2018 19:28

      Hei Suvi 🙂 Tässä ohje pellilliseen:

      https://www.anninuunissa.fi/herkullisin-porkkanapiirakka-pellillinen/

      Vastaa
  12. Suvi sanoo

    22.1.2018 19:24

    Millainen on ohje, jos tätä tekisi pellillisen?

    Vastaa
  13. Salla sanoo

    28.1.2018 10:56

    Vaikuttaa ihanalta tämä resepti! Kuinka monelle aikuiselle tästä kakusta riittää jos ei ole muuta tarjottavaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2018 14:05

      Hei Salla,

      Tämä on noin 12 hengen kakku 🙂 Lisäänkin sen tuonne reseptin yhteyteen!

      Vastaa
  14. Maria sanoo

    30.1.2018 08:29

    Voiko tumman ruokokidesokerin tilalla käyttää tavallista hienoa sokeria? Vai vaikuttaako jotenkin koostumukseen ym?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2018 08:34

      Moi Maria,

      Voit käyttää tavallista sokeria myös. Ruokosokerissa on syvempi – hieman karamellimainen maku, joka sopii tähän ohjeeseen , mutta sokerit voi aina korvata muulla 🙂 Voit laittaa myös puolet fariinisokeria ja puolet tavallista jos haluat.

      Vastaa
  15. Katja sanoo

    6.2.2018 21:10

    Hei Anni,
    Oletko kokeillut onnistuuko kakku gluteenittomana? Olisi pian tarvetta herkulliselle synttärikakulle. ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.2.2018 06:52

      Hei Katja,

      Onnistuu myös gluteenittomana 🙂 Muutama lukija on tehnyt ja lähettänyt terveiset. Laittaisin psylliumia hiukan taikinaan gluteenittomien jauhojen lisäksi tuomaan sitkoa 🙂

      Vastaa
      • Raghda sanoo

        12.2.2018 12:15

        Voiko tehdä sen ilman pyslliumia? Eli ainoastaan glut. Jauhoseoksella??

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          12.2.2018 14:53

          Voit tehdä, mutta koostumuksesta saattaa jäädä puuttumaan vähän sitkoa 🙂

          Vastaa
      • Raghda sanoo

        12.2.2018 12:17

        Voiko tehdä sen ilman pyslliumia? Eli ainoastaan glut. Jauhoseoksella?? Miten onnistuisen tekemään siitä kuorrutusta glut. Ja maidottomaksi?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          12.2.2018 14:54

          En ole tehnyt kuorrutusta itse maidottomana, mutta olen kuullut, että myydän maidotonta tuorejuustoa 🙂 Kokeile sitä ja laita voin tilalle maidoton margariini. Jos onnistuit ja tulee hyvää, niin mielelläni kuulisin siitä 🙂 Mukavaa leivontaa!

          Vastaa
          • Raghda sanoo

            14.2.2018 18:38

            Kiitos Anni vastauksesta.. pysllium kuinka paljon sitä laittaisin ?! Esim 1 dl?

            Kokeilen sen maidottomana ja gluteenittomana ja ilmoita lauantaihin mennessä miten onnistui ja miten ystävät siihen sanovat <3

        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.2.2018 07:00

          Psylliumia laitataan enintään noin 1 tl . Purkkikin on samankokoinen kuin leivinjauhepurkki eli pieni.

          Kiva jos käyt kertomassa miten kakun kanssa kävi 🙂 Mukavaa leivontaa!

          Vastaa
  16. Susanna sanoo

    8.2.2018 10:15

    Hei!

    Kuulostaa ihanalta ohjeelta ! Kokeiluun lähtee heti tänään. Voiko vanilja-aromin korvata vaniljasokerilla? Ja mikä mahtaa olla määrä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2018 10:17

      Hei Susanna 🙂 Kiitos, voit korvata. Laittaisin 1-0.5 tl 🙂 myös vaniljatangon siemenillä tai muulla aromilla voi korvata! Määrä oman maun mukaan! Harvoin vaniljaa voi laittaa liikaa 😉

      Vastaa
      • Susanna sanoo

        8.2.2018 10:31

        Kiitos super nopeasta vastauksesta!! ?

        Vastaa
  17. Kirsi sanoo

    23.2.2018 10:48

    Hei!

    Aion kokeilla tätä tyttäreni syntymäpäivänä sunnuntaina. Minulla on vain 26cm vuoka…jääköhän kakku ”lättänäksi”, jos teen tämän ohjeen mitoilla kyseisellä vuoalla. Vai pitäisikö tehdä isompi satsi. Olen aloittelija näissä asioissa, enkä osaa arvioida 🙂
    Jos teen kakun valmiiksi jo huomenna, niin onko parempi lisätä ja tehdä kuorrute vasta sunnuntaina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.2.2018 22:28

      Hei Kirsi,

      Kakusta tulee isommassa vuoassa matalampi. Lähtisin kokeilemaan 1.5 kertaisena tai jopa tuplana tuohon 26 cm vuokaan. Huomioithan että paistoaika pitenee, joten tarkista kakun kypsyys puutikulla. Voit täyttää kakun etukäteen, jos siinulla on tilaa säilyttää kakku peiteltynä jääkaapissa niin ettei kuorrute mene lyttyyn. Kakku kannattaakin paistaa etukäteen – maku paranee ja sen voi säilyttää huoneenlämmössä hyvin peiteltynä 🙂 Toivottavasti vastauksestani oli apua. Mukavia juhlia!

      Ainiin! Voit halutessa tehdä kakun myös pellille, jos se helpottaa:

      https://www.anninuunissa.fi/herkullisin-porkkanapiirakka-pellillinen/

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        26.2.2018 08:26

        Hei, ja kiitos vastauksesta!
        Kakku onnistui hyvin, ja oli kahvipöydän suosikki 🙂 Tätä teen jatkossakin.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.2.2018 08:33

          Hei Kirsi 🙂 Tosi mukava kuulla! Aurinkoista viikkoa!

          Vastaa
          • Kristiina sanoo

            13.2.2019 14:17

            Moikka,
            Onkohan tätä tuplausta 26cm vuokaan kokeiltu? Teen ristiäisiin kakkua, joten uskallankohan kokeilla tuplausta? Vieraita tulee n. 20.

  18. Minna sanoo

    24.2.2018 12:33

    Oletko kokeillut pähkinäöljyä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.2.2018 15:44

      Hei Minna,

      En ole, mutta ai että se sopii varmaan täydellisesti! <3

      Vastaa
  19. Jonna sanoo

    26.2.2018 10:38

    Hei Anni! 🙂
    Ajattelin kokeilla tätä herkullisen kuuloista kakkua poikani nimipäiville ensi viikolla. Kysymys kuuluu että mitä luulet onnistuisiko korkeaan 15cm
    Vuokaan? Miten paisto tällöin?
    Harmittaa kun en omista kahta 20cm vuokaa ja 24cm vuoassa taitaa tulla aika littana?

    Keväisin terkuin: Jonna

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.2.2018 16:21

      Moi Jonna,

      Varmasti onnistuu, mutta paisto on haastava. Suosittelen kokeilemaan taikinan kypsyyden puutikulta kakun keskeltä. En ole ihan varma mahtuuko koko taikina kerralla vuokaan, koska en ole kokeillut itse. Voit myös tehdä vaihtoehtoisesti 24 cm vuokaan 1.5 kertaisen taikinan. Ja kakun voi paistaa myös yhdessä kertaa 20cm vuoassa, jos sinulla on yksi vuoka. Tapoja on siis monia 🙂

      Vastaa
      • Jonna sanoo

        26.2.2018 20:04

        Heippa,

        Iso kiitos pikaisesta vastauksesta! ? Jään punnitsemaan vaihtoehtoja!

        Vastaa
      • Eija sanoo

        2.4.2018 07:45

        Hei! Mä voin kertoa, ei onnistu. Testasin juuri kaksi kertaa tuohon 15 cm vuokaan. Taikina mahtuu siihen kyllä hyvin mutta jäi keskeltä raa’aksi vaikka toista kakkua paistoin varmaan tunnin. Puutikkuunkaan ei tarttunut mitään joten yllätys paljastui vasta halkaistaessa.
        Ohje on hyvä ja helppo, seuraavalla kerralla täytyy vaan paistaa kahdessa vuoassa jos haluaa korkean kakun.
        Terveisin Eija

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          2.4.2018 11:40

          Hei Eija, kyllä kakun voi paistaa myös 15 cm vuoassa kypsäksi, mutta tosiaan silloin paisto on haastava ja kakku voi olla jopa kahta tuntia uunissa. 15 cm vuoan halkaisija on niin pieni ja samalla vuoka on korkea, joten kakun keskikohta kypsyy todella hitaasti. Puutikku tulee työntää melkein pohjaan asti, että näkee jääkö siihen märkää taikinaa. Helpompi on kuitenkin paistaa pohja kahdessa vuoassa tai halkaisijaltaan suuremmassa, jolloin kakku kypsyy nopeammin ja tasaisemmin 🙂

          Vastaa
  20. Salonen sanoo

    27.2.2018 17:08

    Siis tämä porkkanakakku on ihanaa! Sokerina käytiin fariinisokeria. Täytteenä ja kuorrutteena kinuskikreemiä. Kehuja sai paljon ja täytyy kyllä itekki myöntää, että tykkäsin! 🙂 oli tuhtia mutta nii järisyttävän hyvää!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.2.2018 18:52

      Heips,

      Kiitos kun jätit kommenttia 🙂 Tämä on minun lempikakkuni! Fariinisokerilla olen joskus itsekin tehnyt, se on ihanaa! Nyt alkoi kiinnostamaan tuo kinuskikreemi <3 Miten teet sen?

      Vastaa
  21. Heidi sanoo

    4.3.2018 17:37

    Hei! lueskelin sun blogia ja selasin verkkokauppaasi. Olen aika aloittelija näissä hommissa, niin haluaisinkin kysyä, että kannattaako ostaa irtopohjavuokia vai niitä alumiinisia PME vuokia? Esimerkiksi juuri tämän kakun tekemiseen kumpi vuoka olisi parempi vai onko mitään merkitystä? Kiitos , jos vastaat 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2018 19:13

      Moikka Heidi 🙂

      Kiva kun olet löytänyt blogini ja verkkokauppani. Tervetuloa seurailemaan herkkuja 🙂

      Vuoan valinta on ihan makuasia. Itse leivoin useimmiten irtopohjavuoassa hyydykekakut ja osan raskaista kakuista, kuten tämän porkkanakakun. Alumiiniset PME vuoat käyvät täydellisesti sokerikakkupohjan paistoon, koska kakkupohjasta tulee kuohkea. Mutta tosiaan tämä on ihan makuasia. Porkkanakakusta tulee varmasti myös hyvä PME vuoassa 🙂

      Vastaa
  22. Pirita sanoo

    14.3.2018 12:01

    Hei Anni!
    Olen kokeilemassa porkkanakakun tekoa poikani syntymäpäiville! Omistan kaksi irtopohjavuokaa halkaisijaltaan 23cm.. Tarvineekohan ohjetta muokata tuon kokoiseen vuokaan, vai pysyisiköhän hyvän korkuisena ohjeen mukaisena?.. 🙂

    Vastaa
  23. Anni Paakkunainen sanoo

    14.3.2018 16:11

    Moikka Pirita,

    Kakusta tulee hiukan matalampi, jos se ei haittaa niin voit yhtä hyvin käyttää 23 cm vuokia. Tai voit tehdä ohjeen 1.5 kertaisena kahteen vuokaan, jos haluat korkean. Yhtä hyvää kaksuta tulee kaikesta huolimatta!

    Vastaa
  24. mk sanoo

    26.3.2018 11:37

    Hei. Kuinka pitkään aluksi vatkataan munat, sokeri ja öljy?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.3.2018 13:21

      Hei Mk, aineet vatkataan/sekoitetaan kevyesti sekaisin ei siis vaahdoteta. Tähän ei mene kauaa.

      Vastaa
  25. mk sanoo

    28.3.2018 09:03

    Hei vielä! Meinasin tehdä tämän 22cm vuokaan. Taikinaa varmaan jää hieman yli? Mihin asti vuoka täytetään, kokoaako uunissa kuinka paljon?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2018 10:41

      Hei, luulen, että taikina mahtuu 22 cm vuokaan ellei vuoka ole todella matala? Tämä kakku ei kohoa kovasti koska taikina on raskas 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  26. Roosa sanoo

    9.5.2018 17:00

    Moi Anni!
    Olen tekemässä kakkua perjantain synttärijuhliini. Olen erittäin kokematon leipuri ja mietinkin, kun aiemmin sanoit, että kakusta saattaa tulla parempi kun antaa olla 1-2 päivää jääkaapissa, mutta ilman kuorrutetta. Tarkoitatko kuorrutteella vain päällimmäistä kerrosta vai myös väliin tulevaa kuorrutetta? Olisiko siis parasta vain leipoa kakku ja antaa sen olla sellaisenaan jääkaapissa pari yötä, jonka jälkeen vasta perjantaina leikata ja tehdä tuorejuustokuorrute? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.5.2018 17:10

      Moikka Roosa,

      Porkkanakakku paranee vanhetessaan (maut suvenevät). Voit leipoa siis kakkupohjan pari päivää ennen täyttöä ja kuorruttamista. Kuorrutus ja täyte on tässä kakussa sama asia. Eli leivo kakku halutessasi etukäteen 🙂 ja täytä eli kuorruta perjantaina.

      Vastaa
      • Roosa sanoo

        9.5.2018 17:13

        Suurkiitos erittäin nopeasta vastauksesta! En malta odottaa, että pääsen maistamaan kakkua. Mukavaa kesän odotusta ??

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          9.5.2018 20:13

          Mukavaa leivontaa ja kesän odotusta myös sinulle 🙂 Toivottavasti pidät kakusta!

          Vastaa
  27. Jutta sanoo

    28.8.2018 18:14

    Seuraavaksi tämä testiin!

    Olet lunastanut paikkasi mun resepti”kirjana”. Tuun nykyään aina suoraan sun blogiin, koska täältä saaduilla ohjeilla oon aina onnistunut saamaan sitä mitä olen mielessäni kuvitellut. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.8.2018 20:40

      Aivan ihana kommentti! Kiitos Jutta <3 Tulipa hyvä mieli. Olet enemmän kuin tervetullut tänne reseptikirjaani ihan koska vaan 🙂 Mukavaa syksyä! Ps. Tämä ohje on oikeasti maailman paras!

      Vastaa
  28. Janette sanoo

    29.8.2018 12:43

    Hei! Voiko tähän käyttää kookossokeria ruokosokerin sijaan? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2018 17:46

      Moikka Janette 🙂 Kyllä uskon että voi! Maku muuttuu hieman, mutta kookossokeri on mielestäni hyvin maukasta ja sopii varmasti tähän. Jos kokeilet olisi kiva kuulla miten kävi <3

      Vastaa
      • Janette sanoo

        30.8.2018 08:40

        Hei, kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Mahtavaa, minäpä kerron, miten onnistuu!

        Vastaa
  29. Lotta sanoo

    15.9.2018 10:51

    Moikka!

    Olen tekemässä tätä kakkua ja haluan siitä korkean. Olen tehnyt ennenkin mutta kakun keski osa kohoaa todella paljon enemmän kuin reunat ja on niin epätasainen että ei voi käyttää päälistä -> ohut kakku. Mitä luulet jos tuplaan ohjeen ja paistan kahdessa 20cm vuossa pysyykö kakku pystyssä? Toivottavasti pystyisit vastaamaan pian sillä asialla kiire!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.9.2018 15:25

      Moikka Lotta,

      Suosittelen ohjeessa paistamaan kahdessa vuoassa kakun, jotta paisto lyhenee ja 4 kerrosta saa helposti leikattua. Tällöijn kakku ei myöskään kohoa niin paljon kuin yhdessä vuoassa paistettuna. Kakun voi jäähdyttää myös ylösalaisin jolloin kohonnut osa painuu hieman sisään.

      Ainakin, 1.5 kertaisena kahdessa 20 cm vuoassa paistettu kakku pysyy hyvin kasassa. Jos kakku kohoaa paljon päältä voi uunin paistolämpötilaa hiukan laskea, uuneissa kun aina on hiukan eroja.

      Vastaa
  30. Tanja sanoo

    21.9.2018 09:45

    Moikka Anni,

    Kuulostaa aivan ihanalta tämä sinun porkkanakakun ohje! Aion kokeilla sen sunnuntain synttäreille 🙂
    Minulle jäi hieman epäselväksi, että jos paistan kakun yhdessä vuoassa (24-26cm) niin leikkaanko pohjan kahteen osaan vai useampaan? Eli tuleeko isompaa vuokaa käyttäessä vähemmän kerroksia?
    Ajattelin leipoa pohjan tänään ja kuorruttaa sen neuvojesi mukaan vasta sunnuntaina. Voiko pohjan siis säilyttää huoneenlämmössä sunnuntaihin saakka?

    Löydin vasta tämän blogisi ja ihanan inspiroivaa ja kaunista sisältöä sinulla on 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.9.2018 12:54

      Moi Tanja, kiva kun löysit tänne 🙂

      Isompaan vuokaan tehtynä kakku on aina matalampi eli kerroksiakin tulee vähemmän. Katso paiston jälkeen kuinka monta kerrosta saat kakusta. Pohja paranee vaan. Säilytä hyvin peiteltynä, ettei kuivu 🙂

      Vastaa
  31. Laura sanoo

    22.9.2018 19:38

    Moi, voinko täyttää ja kuorruttaa tämän perjantaina lauantai-iltana olevia juhlia varten? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.9.2018 09:30

      Tietenkin 🙂

      Vastaa
  32. Elisa sanoo

    28.9.2018 12:41

    Pysyykö kakku kasassa leikattaessa ja eikö sitä tarvi kostuttaa millään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.9.2018 14:03

      Porkkanakakkua ei ikinä kostuteta. Porkkanakakku on kostea ja mehevä sellaisenaan kun sen on paistanut oikein. Ja kyllä kakku pysyy kasassa 🙂

      Vastaa
  33. Marita Lahtonen sanoo

    3.10.2018 12:42

    Hei! Kerroit, että pähkinän voi jättää pois, mutta pitääkö tilalle jotain muuta laittaa, vai päteekö mittasuhteet ilman lisäyksiä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.10.2018 15:12

      Hei, ohjeessa kyllä lukisi, jos pitäisi korvata jollain eli jätät vaan pois 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  34. Hanna sanoo

    24.10.2018 14:22

    Hei,

    Voisiko porkkanaraasteen korvata porkkanasoseella? Mietin, että pitäisiköhän tällöin vähentää öljyä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.10.2018 14:55

      Hei Hanna,

      Musitelen, että joku oli tehnyt soseella ja kehui koostumusta. En ole itse kokeillut, joten en uskalla antaa vinkkejä muiden raaka-aineiden vähentämisen suhteen. Sinuna kokeilin rohkeasti vain vaihtamalla raasteen soseeseen 🙂

      Vastaa
  35. Katja sanoo

    28.10.2018 12:41

    Hei Anni,

    mitä luulet – voisiko tuon porkkanaraasteen korvata kurpitsaraasteella tai -soseella? Mun pitäisi ensi viikolla tehdä työhyvinvointiviikolle töihin kakku ja mietin sellaista Pumpkin Spice Cake -tyyppistä kakkua Halloween-hengessä. Ainakin tuo kakku näyttää ja taikina kuulostaa sopivalta. Ehkä jotain piparkakkumausteita vielä lisäksi? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2018 07:55

      Moikka Katja, voi varmasti korvata 🙂 Voit laittaa tässä kakussa olevat samat mausteet tai korvata ne piparkakkumausteilla. 🙂 Vastaus tuli hiukan myöhään. Toivottavasti sait kakun tehtyä suunnitelmien mukaan!

      Vastaa
  36. Kotileipuri sanoo

    3.11.2018 12:35

    Hei! Tämä on hyvä ohje. Itselläni on tuo sama Hummingbirdin keittokirja, mutta on näppärämpi katsoa ohje täältä netistä 🙂
    Voisiko tuossa ohjeessa olevan vanilja-aromin mainita myös työohjeessa, sillä nyt se tuntuu unohtuvan lisätä loppuvaiheessa, kun sitä ei ole mainittu tekovaiheissa. Tai sitten nostaa listassa ylös tuonne kanamunien, öljyn ja sokerin kanssa, olen joskus lisännyt jo siinä vaiheessa, kun aineslistaa tulee vielä luettua aktiivisemmin. Kiitos kun julkaisit ohjeen! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2018 07:47

      Heips 🙂 ohje on hiukan muunneltu versio, mutta tykkään itsekin juuri tästä. Lisäsin vanilja-aromin ohjeeseen. Hupsista miten se olikin jäänyt sieltä pois 🙂 Ihanaa alkavaa talvea!

      Vastaa
  37. Katja sanoo

    4.11.2018 20:19

    Hei, hyvin kävi Hokkaido-kurpitsaraaste ja piparkakkumauste. Tein gluteenittomana ja mantelirouheella, kun töissä on niin moni erityisruokavaliolla. Ja kun jäi vähän viime tippaan tekeminen, niin tein kuppikakkuina ja käytin sun Täyteläinen valkosuklaakreemi-reseptiä kuorrutteena. Sai suuresti kehuja! Eli kiitos resepteistä! ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2018 06:35

      Hei Katja, kuulostaa tosi hyvältä nam 🙂 Mukavaa talvea <3

      Vastaa
  38. PaulaL sanoo

    13.1.2019 13:20

    Hei onnistuisiko tästä rengasvuoassa kakkupohja prinsessakakkuun?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2019 13:37

      Hei Paula, valitettavasti en itse käytä reunavuokia juuri ollenkaan. En tiedä miten tällainen taikina käyttäytyy kyseisessä vuoassa. Pahoittelen, ettei minulla ole vastausta sinulle.

      Vastaa
      • PaulaL sanoo

        13.1.2019 15:07

        Tarkoitin siis sellaista kuivakakkuvuokaa? Kun Bardi laitetaan kakun keskelle.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          13.1.2019 19:04

          Kyllä tämän taikinan voi paistaa myös kuivakakkuvuoassa. Voitele vuoka kunnolla, paista ensin tunti ja koita kypsyys puutikulla 🙂

          Vastaa
  39. Christa sanoo

    21.1.2019 17:57

    Hei,
    tehdäänkö tässä ensin muna-sokerivaahto ja sitten lisätään öljy? Vai vaahtoutuuko se ihan tavallisella tavalla vaikka öljy sekoitetaan yhdessä munien ja sokerin kanssa. Tuleeko 24cm vuualla liian lättänä eli kannattaako tehdä tehdä resepti 1,5 kertaisena yhteen vuokaan vai kaksi 24cm vuokaa?
    Haluaisin mahdollisimma korkean kakun, mutta minulla ei ole pienempiä vuokia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2019 08:40

      Hei Christa,

      Kirjoitan aina selvästi reseptiin, jos jotain vatkataan vaahdoksi asti. Porkkanakakussa näin ei tehdä vaan munat, sokeri ja öljy vatkataan kevyesti sekaisin, kuten ohjeessa neuvotaan 🙂 Jos haluat korkean kakun niin suosittelen tekemään ainakin 1.5 kertaisena pohjan 24 cm vuokaan.

      Vastaa
  40. Anna sanoo

    25.1.2019 21:39

    Miten tuota kuorrutetta on noin paljon? Vaikka laittoi veitsellä aivan ohuelti, niin että ruskeaa pohjaa kuulsi läpi, niin äklömakeus iski. Pohja hyvä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2019 07:37

      Kuorrutetta kuuluu olla näin paljon. Osan mielestä sitä voisi olla jopa enemmän. Kuorrutteen ei pitäisi olla äklöä, Tuorejuusto tasapainottaa sitä. Tämäkin on makuasia – voit tietenkin laittaa vähemmän, jos sinulle reseptissä oleva määrä on liikaa. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  41. Sanna sanoo

    19.2.2019 08:08

    Hei, olen tehnyt kaksi pohjaa valmiiksi pakkaseen juhlia varten. Juhlat on sunnuntaina. Milloin olisi paras sulatella pohjat, entä täyttää, jotta kakku olisi juhlissa parhaimmillaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2019 08:22

      Hei Sanna,

      Ottaisin pohjat sulamaan lauantaina, jolloin voit tehdä myös täytön tai sitten täytät sunnuntaina aamulla 🙂 Kakkupohjat sulavat melko nopeasti huoneenlämmössä. Ne voi leikata kerroksiin hieman kohmeisena, jolloin leikkaaminen itseasiassa on helpompaa.

      Vastaa
  42. Anna Moisanen sanoo

    19.2.2019 20:03

    Hei! Kuva kun tuli kysymys, joka itseäni myös askarrutti, meillä siis synttärit ens viikon lauantaina 🙂 Säilyykö pohjat hyvänä, jos esim tekisin torstaina ja olisivat jääkaapissa lauantaihin asti? Ja minkähän verran kakkua pitäs tehdä, jos noin 35 juhlijaa (osa siinä kyllä myös ihan pikku juhlijoita, jotka varmaan eivät edes halua kakkua). ?Terveisin: Anna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2019 17:06

      Anteeksi myöhäinen vastaus. Porkkanakakku paranee ajan kanssa, joten hyvin säilyy, vaikka tekee pari päivää etukäteen 🙂

      Riittoisuuteen vaikuttaa aina niin pajlon muut tarjoiltavat ja juhlan luonne etten uskalla mitään tarkkoja määriä antaa. Ohjeen kakku on mitoitettu 10-12 hengelle (joissan juhlissa riittää varmasti jopa viidelletoista). Ihania juhlia teille!

      Vastaa
  43. Maidoton sanoo

    21.3.2019 13:07

    Onnistuisikohan täyte jos tekee sen maidottomasta margariinista ja tuorejuustosta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.3.2019 07:37

      Uskoisin, että onnistuu. Testaamatta itse en ikinä lupaa varmuudella. Olen kyllä kuullut, että moni tekee onnistuneesti margariiniin.

      Vastaa
  44. Eve sanoo

    6.4.2019 09:38

    Hei! Ajattelin kokeilla tätä tänään ja kiinnostais tietää pystyykö tehdä 18cm pme-vuokaan jos paistaa kahdessa erässä? En välttämmättä tarvi montaa kerrosta, mutta haluaisin tehdä pienemmän kakun kun on vähemmän syöjiä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.4.2019 00:36

      Vastaus tulee myöhässä, mutta tottakai onnistuu. Kakusta tuli/tulee kyllä korkea 🙂

      Vastaa
  45. KAISA sanoo

    9.4.2019 00:57

    Hei!
    Tein tätä porkkanakakkua gluteenittomana ja maidottomana versiona. Tein taikinaa kaksinkertaisen annoksen, ja paistoin kaksi kakkua kerralla. Molemmat kakut onnistuivat loistavasti. Myös tuorejuustotäyte oli niin onnistunut. Kaunis kiitos sinulle maaiman parhaasta porkkanakakun ohjeesta, joista tykkäsimme paitsi koko perhe niin myös työkaverini! =)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2019 09:42

      Hei Kaisa,

      Ihana kuulla 🙂 Kiitos palautteesta! Ihastuttavaa kevättä <3

      Vastaa
  46. Sanna sanoo

    12.4.2019 16:51

    Hei! Halusin tulla tänne vinkkaamaan että tämä kakku onnistuu kokonaisuudessaan hyvin myös täysin vegaanisena😁! Monia vegaanisia reseptejä testanneena oli pakko todeta että tämä nyt vaan todellakin on maailman paras ja oli pakko saada veganisoitua😋.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2019 10:13

      Hei Sanna,

      En ole itse tehnyt vegaanisena, mutta kuullut monelta muultakin, että onnistuu! Mahtavaa, kiitos kun kävit kommentoimassa 🙂

      Vastaa
  47. Anne sanoo

    19.4.2019 14:19

    Jähmettyyköhän kuorrute jääkaapissa? Pohjat eivät harmikseni kohonneet riittävästi, en taida uskaltaa kokeilla niiden halkaisua jos ovat vaikka vähän raakoja keskeltä. Niinpä ajattelin voisinko laittaa täytettä paksun kerroksen yhteen väliin, koota kakun vuokaan ja laittaa sellaisenaan jähmettymään ja kuorruttaa vasta myöhemmin. Luuletko, että kakku saattaisi kestää kasassa vai onkohan liian raskas kokonaisuus?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.4.2019 08:11

      Kuorrute jähmettyy jonkun verran kylmässä, mutta jää kuitenkin pehmeäksi. Uskon kyllä, että voit tehdä yhden paksun kerroksen, jos kakun halkaisija on isompi kuin minun ohjeessa. Osa leipoo kakun pellille ja laittaa kaiken kuorruteen peltikakun päälle 🙂

      Vastaa
      • Anne sanoo

        24.4.2019 08:18

        Hei, ehdinkin testailemaan tätä jo ennen vastausta. Kakku oli 20cm vuokiin tehty ja pysyi hienosti kasassa, vaikka laitoin yhden paksun kerroksen täytettä ja loput käytin kakun kuorruttamiseen 😊
        Kiitos vielä taivaallisen ihanasta reseptistä, tämä todellakin on nimensä mukaan maailman parasta porkkanakakkua! ❤

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          24.4.2019 08:33

          Ihana kuulla <3 Kiitos sinulle!

          Vastaa
  48. Mari sanoo

    21.4.2019 10:14

    Tämä porkkanakakun ohje on huippu hyvä, kiitos siitä 💕 Onko sinulla vinkkejä mitkä muut maut sopisivat kakkupohjan kanssa hyvin yhteen? Jos tekisi moussea väliin ja kuorruttaisi kreemillä. Ihan perus mansikkaa tai vadelmaa en haluaisi laittaa…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.4.2019 08:13

      Hei Mari 🙂 Kiitos! Tämä on ehdottomasti yksi omista suosikeistani. Porkkanan kanssa maistuu mielestäni hyvin vanilja, valkosuklaa, sitruuna ja muut raikkaat sitrushedelmät 🙂 Nämähän ovat makuasioita tosin.

      Vastaa
  49. Ummi Gussum sanoo

    21.4.2019 10:25

    Hei Anni,olen tehny ohjeellasi porkkanakakkua, johon kaikki ihastuivat.Ja nyt minua on pyydetty tekemään hääkakkua tästä.Mitäs luulet jos teen tästä kakskerroksisen kakun joiden halkaisijat olis 22,5cm ja 27,5cm nii kestäisikö alempi kakku vai ovatko pohjat täytteineen liian raskaita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.4.2019 08:16

      Hei, koska kyseessä on hääkakku niin sinuna testaisin itse kestävyyden. En ole tehnyt tästä kakusta kaksikerroksista. Kakkupohja on tavallista raskaampi kyllä. Jos testaat niin mielelläni kuulen miten toimi 🙂

      Vastaa
  50. Ummi Gussum sanoo

    22.4.2019 09:13

    Okei,kiitos vastauksesta💋

    Vastaa
  51. sanna sanoo

    17.6.2019 22:33

    mulla on nyt koko taikina tuolla kerralla 20cm vuoassa…saas nähdä kauanko sitä täytyy pitää uunissa….

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.6.2019 07:49

      Hei Sanna, miten kävi pohjan kanssa? En suosittele paistamaan koko taikinaa näin pienessä vuoassa kokonaisuudessa – vaarana on, että kakku jää raa’aksi, jos ei malta paistaa tarpeeksi.

      Vastaa
  52. Taru sanoo

    22.6.2019 09:12

    Mä teen vähän erilailla. Ainekset pohjaan on erilaiset. Lisäksi kostutan pohjaa makeutetulla sitruunamehulla. Kuorrutteeseen käytän sitruuna- tai appelsiinituorejuustoa. Päivän tai parin päästä on parhaimmillaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2019 12:14

      Porkkanakakku-ohjeita löytyy lukuisia erilaisia 🙂 Koitin itsekin monia ennen kuin päädyin tähän ja tästä tuli oma suosikkini 🙂

      Vastaa
  53. Minna sanoo

    2.8.2019 15:39

    Tein eilen tämän ihanan porkkanakakun ja maku on todella paras ikinä maistamani. Ainoa harmitus oli se, että en saanut kakun reunoista yhtä kauniita kuin sinulla. Minun kakut nousivat keskeltä korkeammiksi kuin sivuilta ja vaikka leikkasin kohoumat pois ei lopputulos ollut mielestäni hyvä. Onko sulla vinkkiä siihen miten saisi tuon kakun kohoamaan tasaisemmin uunissa? Vai eikö sille vaan voi mitään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2019 15:43

      Minkä kokoisessa vuoassa olet paistanut? Uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja, saattaa auttaa jos vähennät lämpötilaa ja tarkkailet kypsymistä puutikuilla. Myös taikinan paisto kahdessa vuoassa auttaa kun koko massan ei tarvitse kypsyä kerralla on paistoaikakin lyhyempi.

      Vastaa
  54. Minna sanoo

    5.8.2019 14:59

    Hei,
    Tein kakun juuri ohjeen mukaan eli vuoan koko oli halkaisijaltaan 20 cm ja paistoin taikinan kahdessa eri vuoassa. Mutta ehkä syynä tuo uunin tehokkuus, täytyy ensi kerralla koikeilla hiemman alemmassa lämpötilassa. Kiitokset vastauksesta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2019 16:39

      Suosittelen sitä, kakku kohoaa kuitenkin aina jonkun verran. Sen voi jäähdyttää myös kohonnut puoli alaspäin ritilällä, jolloin se painuu hiukan kasaan 🙂

      Vastaa
  55. Eija sanoo

    22.9.2019 14:19

    Hei! Teen viikonlopuksi tämän kakun lapsen synttäreille. Olen maalannut jo valmiiksi pyöreälle marsipaanipohjalle kuvan ja pistäisin sen tuohon päälle. Varmaankin ihan kuorrutteen päälle sopii laittaa(?), mutta mietin muuta koristelua. Jotta saisin marsipaanin reunat piiloon, sopiikohan tähän kermavaahto vai suositteletko jotain muuta? Kiitos jo etukäteen ja uskon, että kakku on menestys☺
    -Eija

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.9.2019 16:31

      Hei, laittaisin kuvan tarjoilupäivänä. Kreemi on voipohjainen, joten voi laittaa sen päälle. En yhdistäisi tähän kermavaahtoa vaan pursottaisin samaa kreemiä, jota tulee kakun väliin. Ihania juhlia!

      Vastaa
      • Eija sanoo

        22.9.2019 18:37

        Kiitos nopeasta vastauksesta! Näin tehdään👍☺

        Vastaa
  56. Erika sanoo

    16.10.2019 18:47

    Moikka Anni! Olen tehnyt tällä ohjeella porkkanakakut jo kolme vuotta ja joka kerta onnistuu loistavasti! Kakku saa aina hurjasti kehuja ja onkin noussut valtaosan lempikakuksi 😁 Kiitos mahtavasta reseptistä! ❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2019 20:27

      Ihanaa Erika 🙂 Kiitos kommentistasi! Tämä on todella hyvä ohje ja teen itsekin porkkanakakun aina tällä <3 Kannattaa kokeilla myös muffinsseja 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/maailman-parhaat-porkkana-kuppikakut/

      Vastaa
    • Viivi sanoo

      27.5.2022 14:08

      Moikka ja kiitos ihanasta ohjeesta!
      Leivoin kakkupohjan isompaan irtopohjavuokaan yksinkertaisella ohjeella ja näin ollen kakusta tuli aika matala. Mitä luulet, pystyykö n. 3cm korkean kakun halkaisemaan onnistuneesti? Entä halkaisenko sen vasta sunnuntaina jolloin aion kakun tarjoillakin? Entä säilytys, huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Kiitos jo etukäteen! 🌸

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        27.5.2022 17:54

        Vaikea sanoa miten onnistuu näkemättä pohjaa. Voit leikata sen myös kahteen kerrokseen 🙂 Leikkaan itse kakun aina ennen täyttöä ja säilytän hyvin peiteltynä huoneenlämmössä. Mukavaa viikonloppua!

        Vastaa
  57. Laura sanoo

    23.10.2019 20:46

    Moikka! Miten tästä kakusta saisi munattoman? Riittääkö että jättää vain munat pois?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.10.2019 20:50

      En ole kokeillut tätä kakkua ikinä munattomana, mutta yleinen tapa on korvata munat esim. omena- tai banaanisoseella (1 dl = 1 iso muna). Tätä voit kokeilla 🙂

      Vastaa
  58. Heidi sanoo

    30.10.2019 11:09

    Voinko korvata raasteen soseella ja tuleeko sama määrä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2019 17:37

      En ole itse tehnyt tätä kakkua soseella, mutta muutama lukija on muistaakseni tehnyt ja laittanut samassa suhteessa.

      Vastaa
  59. Tia sanoo

    5.11.2019 14:37

    Hei, mietin tämän kakun tekemistä juhliin. Koska en ole kovin kokenut leipuri, reunoista tulee varmaankin rumat, joten pysyykö kuorrute myös kakun sivuilla, jos sivelen sen kokonaan valkoiseksi? Juhlat ovat sunnuntaina ja ajattelin tehdä kakun lauantaina ja kuorruttaa sunnuntaina. onko parempi säilyttää kakku huoneenlämmössä vai jääkaapissa ennen kuorruttamista? Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2019 17:14

      Kyllä kreemi pysyy kakun sivuilla, mutta oman kokemuksen mukaan leikattu kakku ja siitä irronnut muru tarttuu kreemiin, joten lopputuos voi olla epäsiisti niinkin. Voit säilyttää kakun huoneenlämmössä tai jääkaapissa hyvin peiteltynä. Sillä ei ole väliä.

      Vastaa
  60. Anu sanoo

    9.11.2019 22:47

    Hei Anni! Kiitos ihanasta ohjeesta ❤️ Tein elämäni ensimmäisen porkkanakakun Partylite-kutsuilleni ja tein sen gluteenittomana ja laktoosittomana. Pähkinän sijaan laitoin mantelirouhetta. Psylliumia ei mulla ollut, joten johtuiko kakun murenevuus siitä? Tein kakun 24 cm irtopohjavuokaan ja kakku nousi keskeltä kukkulaksi 😂, Keskimmäinen kerros mureni paloiksi, joten sain kasata sen uusiksi ja kuorrutetta laitettaessa kakkua irtosi lusikan mukana. Eli oli aika haastavaa, mutta toista lusikkaa apuna käyttäen sain kuorrutteen ”levitettyä” . Pinta kuorrutteen Päälle heitin pastellin värisiä koristekuulia. Kaikki vieraat kehuivat kakun olevan todella hyvää ja jotkut hakivat myös lisää 😊 Tv. Ylpeä kukkulakakun tekijä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 09:48

      Kiitos ihanasta kommentistasi 🙂 Gluteenittomien versioiden kanssa lopputulos on aina vähän epävarmempi kuin tavallisilla jauhoilla laipoessa. Raskaat kakkupohjat nousevat aina vähän enemmän keskeltä uunissa. Siksi kakkupohja tasoitetaan ennen täyttöä. Liian suurta kohoamista voi välttää alentamalla uunin lämpötilaa, peittämällä kakun leivinpaperilla paiston loppupäässä ja jäähdyttämällä ylös alaisin, jolloin kohonnut osa painuu hiukan sisään. Psyllium antaa sitkoa taikinalle – suosittelen sitä seuraavaksi <3 Kakun maku on kuitenkin aina tärkein 🙂 Ihanaa sunnuntaita!

      Vastaa
  61. Eija sanoo

    31.3.2020 18:00

    Hei! Teen kakkua toistamiseen lastensynttäreille. Viimeksi jäi yli puolet (tulihan se silti syötyä pakastimesta :)), eli oli liian iso. Joten ajattelin, että jos teen kaksi 20cm vuokaa, niinkuin ohjeessasi, ja teen toisesta kakun ja toisen pohjan pakastan n.puolen vuoden päähän toisen lapsen synttäreille. Tuleekohan kakusta ihan onneton? Ja onko puoli vuotta pakastimessa liian pitkä aika? Meille on tulossa 5 alle kouluikäistä lasta ja 3 aikuista. Koronan vuoksi ne on myös ulkosynttärit, joten menekki kakulle voi olla vähäisempi.
    – Eija

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2020 06:32

      Moikka Eija,

      Voit lukea pakastuksesta lisää linkistä alta. Kakkupohjat kestävät hyvin 4 kk pakastimessa. Uskon, että ei mene huonoksi 6 kk aikanakaan, kun peittelet kakun hyvin erillään muista tuotteita. Itselläni on pakastimessa ihan oma lokero leivonnaisille.

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  62. Jaana sanoo

    16.4.2020 10:50

    Hei Anni, kiitos ohjeesta. Olen tehnyt kahdella muullakin reseptillä porkkanakakkua, mutta tämä oli kyllä voittaja! Superherkkua.

    Korvasin kaiken sokerin fariinisokerilla ja toimi hyvin. Olenkin tätä ohjetta jakanut heti eteenpäin, että muutkin pääsevät herkun äärelle 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.4.2020 11:30

      Hei Jaana,

      Ihana kuulla, että tästä tuli sinunkin suosikkisi! Ehdottomasti ihan oma suosikkikakkuni <3 Pelkkä fariini toimii varmasti loistavasti 🙂 Mukavaa kevättä!

      Vastaa
  63. Saana sanoo

    21.4.2020 09:25

    Moikka,
    Osaatko sanoa sokerimassan värjäykseen liittyen, että voiko kaupan valmiiksi värjättyä sokerimassaa uudelleen värjätä? Minulla on keltaista pastaväriä ja kaupasta löytyy punaista sokerimassaa. Haluan siis oranssin sokerimassan porkkanoita varten 🙂

    Kiitos jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2020 09:49

      Moi,

      En usko, että onnistuu punaisen sokerimassan värjääminen keltaisella värillä oranssiksi – silloinhan värin pitäisi haaleta hiukan. Olen itse värjännyt vain valkoista TAI sekoittanut keskenään punaista ja keltaista sokerimassaa, jolloin olen saanut oranssia.

      Vastaa
  64. Johanna sanoo

    19.7.2020 00:47

    Kiitos hyvästä reseptistä! Oon tehnyt tämän nyt kerran normijauhoilla + kaksi kertaa gluteenittomilla ja täytyy sanoa että gluteeniton versio on vielä parempi 😋

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.7.2020 05:35

      Ihana kuulla! Kiitos kommentistasi 🙂

      Vastaa
  65. Eeva sanoo

    24.7.2020 07:56

    Hei, kakku oli kyllä niin täydellistä kuin sanot! Nam! Kuorrute jäi minulla kuitenkin aika löysäksi ja pelkäsin jo kuinka se valuu reunoilta. Mistäköhän tämä johtui? Kerkesikö kuorrute jo juoksettua vai olisiko voi ollut jo liian lämmintä/sulaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.7.2020 20:55

      Ihana kuulla, että pidit ohjeesta 🙂 Löysyys voi johtua juurikin molemmista mainitsemista syistä. Tai tuorejuustosta, kannattaa kokeilla eri merkkejä. Kreemin teko vaatii hiukan harjoittelua, mutta onneksi maistuu aina yhtä hyvältä!

      Vastaa
  66. Satu sanoo

    10.8.2020 22:39

    Hei,
    Yo-juhlat vajaan kolmen viikon päästä.Tytär haluaa porkkanakakkua.Jos teen kakun valmiiksi nyt ja täytän valmiiksi.Miten säilyy?Vai pakastanko pelkän kakun ja täytän ja kuorrutan vasta edellisenä päivänä?
    Entä jos käytän vuokaa halk. noin 25,pitäisikö taikina määrää isontaa?
    Kiitos sinulle ohjeesta.
    Oreo juustokakku on myös tarjolla juhlissa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.8.2020 08:04

      Moikka,

      Leipoisin kakkupohjan pakastimeen, mutta en täytettynä. Kreemin koostumus saattaa kärsiä. Voit leipoa kakun isompaan vuokaan, mutta siitä tulee matalampi ja et saa yhtä montaa kerrosta. Tee taikina 1,5 kertaisena, jos haluat korkean kakun ja ota huomioon paiston piteneminen, koska kakkumassaa on paljon.

      Vastaa
  67. Cindi sanoo

    11.9.2020 11:55

    Kannattaako kakku tehdä samana päivänä vai edellisenä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2020 07:42

      Porkkanakakku paranee vanhetessaan. Teen itse aina kakkupohjan etukäteen ja täytän kreemillä tarjoilupäivänä 🙂

      Vastaa
  68. Jenka sanoo

    16.9.2020 11:52

    Pakko oli tulla kertomaan oma leipomiskokemukseni tänne! Aiemmin kommenteissa joku sanoi että ei ollut saanut kakkua onnistumaan 15cm vuokaan. Tein juuri kakun 15cm vuokaan ja hyvin onnistui! Paistoaikaa piti toki pidentää reilusti ja vähän madaltaa uunin lämpötilaa, mutta tuloksena mehevä pohja! Toki en ole vielä täyttänyt/kunnolla maistanut mutta leikkaantui kolmeen osaan ainakin nätisti! 🙂 tein vielä kakun gluteenitomana.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2020 19:21

      Ihana kuulla, kiitos kun jätit kommentin 🙂 <3

      Vastaa
  69. Marina Kiiver sanoo

    23.9.2020 15:52

    Hei!
    Onko tämä täyte kuostumukselta sellainen että sitä voi käyttää kakun kuorrutuksessa ja tehdä myös pursoitukset?
    Haluaisin tehdä nimittäin ”porkkanakakun” täytekakkuna🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.9.2020 07:04

      Heippa, olen usein pursotellut tätä kreemiä, mutta se menee vatkausvaiheessa herkästi liian pehmeäksi. Kreemiä voi pitää hetken jääkaapissa sen jälkeen kun se on vatkattu, jotta se jähmettyy hiukan ja on helpommin pursotettavaa.

      Vastaa
  70. B sanoo

    26.9.2020 23:38

    Heips,
    Tyhmä kysymys, mutta oliko reseptin inkivääri tuoretta (raastettu) vai kuivattua? Ja sopiiko paistoaika ja lämpötila kiertoilmalle (tai onko sillä väliä)?

    Kiitos jo etukäteen vastauksestasi 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.9.2020 09:29

      Moikka, molemmat käy tottakai, mutta käytin tässä itse kuviattua maustetta. Olen paistanut oman kakkuni tasalämmöllä. Uuneissa on aina eroja ja siksi paistoajatkin ohjeissa viitteelliset. Voit paistaa kiertoilmalla, mutta tarkkailisin kypsymistä paiston loppupuolella, kuten muutenkin tekisin.

      Vastaa
  71. Salla-Maria sanoo

    21.10.2020 21:06

    Hei!
    Kysyisin, että voisiko pohjan tehdä edellisenä iltana ja seuraava päivänä sitten täyttää?
    Mikä olisi paras tapa säilyttää pohja yön yli?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2020 05:25

      Porkkanakakku on yksi niistä kakuista, joka paranee vanhetessaan eli pohja kannattaakin tehdä etukäteen. Hyvin peiteltynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa säilytys – makuasia. Itse pidän ihan huoneenlämmössä.

      Vastaa
  72. Charity sanoo

    5.11.2020 16:28

    Hei, voiko rypsiöljyn tilalla käyttää rapsiöljyä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2020 16:31

      Kyllä voi. melkein mikä tahansa öljy käy. Oliiviöljyä sen suosittele sen vahvan maun vuoksi.

      Vastaa
  73. Elisa sanoo

    12.11.2020 19:53

    Tarkoittaako etten ole valkannut täytettä tarpeeksi kun jää kellertäväksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2020 06:37

      Tarkoitat varmaan kuorrutetta. Jos vatkaat sitä kunnolla ohjeiden mukaan 5-10 minuuttia ja seos on kuohkeaa ja selvästi vaalenee on se valmista.

      Vastaa
  74. Salla sanoo

    29.11.2020 11:55

    Hei! Tämä on kyllä paras porkkanakakun ohje , kiitos siitä!❤ haluaisin tehdä tämän vähän pienempänä, jos puolitan taikinan, olisiko se sopiva silloin kahteen ø16cm vuokaan vai liian vähän?🤔 kiitos❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2020 12:40

      Hei Salla, kiitos kommentistasi 🙂 Selviää vain kokeilemalla. Tiedät itse parhaiten kuinka korkean kakun haluat ja minkä korkuiset vuokasi ovat 🙂 Rohkeasti testaamaan!

      Vastaa
  75. Milla sanoo

    21.1.2021 14:27

    Porkkanakakku on todella todella herkullista ja tämä resepti kuulosta hyvältä. Ongelma on että kotoa ei löydy tuorejuustoa eikä inkiväärimaustetta. Aion laittaa tuoretta inkiväärijuurta jota on kotona. Olisiko ohjetta tai vihjettä voiko turkkilaisesta jogurtista tehdä jonkinmoista kuorrutusta? Kaupassa käymme myt koronaeristyksissä ollessamme harvakseen kun olemme eläkeläisiä. Nyt juuri TAHTOO porkkanakakkua! Terveiset Tukholmasta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.1.2021 16:24

      Ihanaa! Terveisiä takaisin, kaipaan niin Tukholmaa! Porkkanakakku on parasta <3 Laita vaan tuoretta inkivääriä, mutta maltillisesti. Kyllä tuorejuusto kuuluu porkkanakakkuun, mutta miksi ei voisi tehdä jogurtista. Sekoita siihen oman maun mukaan sokeria ja levitä kakun päälle 🙂

      Vastaa
      • Milla sanoo

        5.2.2021 15:38

        Hyvin onnistui jogurttikuorrute. Pähkinöitäkään ei ollut joten laitoin auringonkukan siemeniä! Kakku onnistui silti hyvin. Todella hyvä porkkanakakkuresepti jopa näin vähän muunneltuna.
        Milla

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          5.2.2021 15:57

          Hienoa! Kiitos kommentistasi 🙂

          Vastaa
  76. Liina sanoo

    27.1.2021 14:42

    Hei, onnistuisko paistaminen yhdessä 18cm vuoassa jos vain 1 tälläinen löytyy tai pitää sitten tehdä isomassa.. haluaisin korkeaa kakkua 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2021 22:03

      Kyllä onnistuu, mutta vuoan tulee kyllä olla korkea, että kaikki taikina mahtuu vuokaan. Paistoaika pitenee myös ja sitä kannattaa seurailla tarkkaan.

      Vastaa
  77. Heidi sanoo

    10.2.2021 17:59

    Gluteenittomaan versioon kehoitetaan käyttämään psylliumia ja luin että se tulisi turvottaa nesteessä. Miten se kannattaisi tässä kakussa toteuttaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2021 18:35

      Olen tehnyt itse kummallakin tavalla eli joko jauhojen sekaan tai munaöljy-seokseen 🙂

      Vastaa
  78. Eppu sanoo

    19.2.2021 14:12

    Hei, kuinka hyvin kakku ”pysyy pystyssä” jos välissä on pelkkä ohjeen tuorejuustokreemi? Ajattelin kokeilla kuorruttaa kakun marenkivoikreemillä. Pitääköhän se kakun kasassa vai kannattaako käyttää myös esim kakun väleihin reunoille marenkivoikreemiä? Kakku syödään ihan vain kotona joten suurempaa kuljetusta ei tule 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.2.2021 06:01

      Moikka, tuorejuustokreemi on tosi pehmeetä. Hirveän paksu kerros ei ehkä pysy kunnolla sisällä. Tämä taitaa olla juuri sellainen ”täytyy kokeilla” -juttu 🙂

      Vastaa
  79. Ada sanoo

    22.2.2021 11:00

    Moikka 🙂

    Mulla on 2 kpl 15 cm irtopohjavuokia ja 1 korkea 15cm PME vuoka. Haluan korkean kakun, mutta pelottaa et PME vuoassa kakku ei kypsyisi tasaisesti. On siis varmaankin järkevintä käyttää irtopohjavuokia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2021 13:07

      Moi,

      Tottakai kypsyy myös PME vuoassa, jopa paremmin 🙂

      Vastaa
  80. Pööpö sanoo

    12.3.2021 01:20

    Herkullista mutta todella hyvää tästä tulee kun laittaa kanelia lusikallisen sijasta koko pussin.

    Vastaa
  81. Mariia sanoo

    16.4.2021 18:04

    Laitoin kuorrutteeseen vain 3 dl tomusokeria ja tuli oikein makeaa! Kahden päivän päästä, kun maut vähän tasaantuivat, ei ollut enää niin makeaa vaan just tosi hyvä. Jos laittaisin 6 dl tomusokeria olisi ehkä ihan hirveän makeaa. Kakkuunkin laitoin 0,5dl vähemmän sokeria, ja mun mielestä tää on just sopiva määrä.

    Muuten kakku onnistui erinomaisesti, paistoin 24 cm vuoassa n. 40-50 min, tuli 5 cm paksuinen. Leikkasin vain n. 0,5 cm kerroksen kakun yläosasta, kun oli vähän kuivempi ja epätasainen. Kiitos paljon hyvästä reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.4.2021 19:53

      Sokeria ja suolaa aina oman maun mukaan. Tosin leivonnassa sokerilla on toinenkin tehtävä kuin vain makeutus, joten joissain ohjeissa ei ehkä toimi vähentäminen niin hyvin kuin toisissa. Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta.

      Vastaa
  82. hannalii sanoo

    9.5.2021 18:53

    Hei Anni,

    olen tehnyt tätä piirakkamallisena paistamalla Ikean teräksisessä 40x32cm uunivuoassa. Tulee ihanan muhkea piirakka ja kuorrutetta just sopivasti (eli paljon 😅).

    Mielestäni maut ja koostumus parhaimmillaan kaksi, kolme päivää valmistuksesta. Myös pakastus kuorrutteineen onnistuu hyvin, ei kärsi maku tai koostumus.

    Olen myös etsinyt pitkään täydellistä kuorrutetta, ja tässä on sekä maku että rakenne kohdallaan! Aiemmin kuorrute leikkasi todella helposti, mutta tällä valmistustavalla saa todella kuohkean ja samettisen kuorrutteen. Aluksi vaatii vaan malttia ja riittävän pehmeän voin, että sokeri ja voi sekoittuu kunnolla.

    Kiitos vielä ihanasta reseptistä. 🧡

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2021 05:18

      Kiitos ihana kommentti <3

      Vastaa
  83. Jennifer Elg-Lassila sanoo

    14.8.2021 19:58

    Hei. Näyttää niin herkulliselta. Ajattelin tehdä kakun mun tyttären ristiäisiin. Luuletko että kakun kuorruttaminen onnistuisi sokerimassalla? En ole ikinä ennen käyttänyt sokerimassaa, onko sulla vinkkejä tai muita ajatuksia kakun kuoruttamiseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.8.2021 20:47

      Tämä on suosikkikakkuni 🙂 Olen todella vähän tehnyt sokerimassakakkuja ja viime vuosina en ollenkaan. Linkitän tähän alle jotain ohjeitani.

      https://www.anninuunissa.fi/ristiaiskakku-vinkkeja-kakun/

      Vastaa
  84. Maria sanoo

    28.8.2021 09:08

    Ihanan näköinen kakku! Menee huomenna testiin. Ohjeessa luki. että pohjan voisi tehdä jo etukäteen, missä ja miten se olisi paras säilyttää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.8.2021 09:28

      Maailman parasta 🙂 Huoneenlämmössä tai jääkaapissa hyvin peiteltynä eli kakkukuvun alla, kelmutettuna tai pussissa. Maistuu paremmalta aina kun on tehty etukäteen.

      Vastaa
      • Maria sanoo

        28.8.2021 10:09

        Kiitos nopeasta vastauksesta! 🙂

        Vastaa
    • Iisa sanoo

      2.10.2021 21:48

      Oli vaikea saada kypsäksi isossa vuoassa. Meni pieleen synttärikakku.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        2.10.2021 21:51

        Siksi suosittelen paistamana kahdessa. Kyllä kakku kypsyy yhdessäkin vuoassa, mutta vaatii malttia ja aikaa. Harmi kuulla, ettei kakkusi onnistunut 🙁

        Vastaa
  85. Maarit sanoo

    9.9.2021 15:33

    Hei!

    Aion kokeilla tätä tulevan viikonlopun juhliin. Oletko kostuttanut pohjia ennen kuorrutteen laittoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.9.2021 08:50

      Mehevä porkkanakakku ei vaadi kostutusta. Ilmoitan ohjeessa aina kaikki vaiheet 🙂

      Vastaa
      • Maarit sanoo

        11.9.2021 09:33

        Kiitos, tänään testataan tätä! 🙂

        Vastaa
  86. Jenna sanoo

    6.10.2021 09:32

    Hei!

    Olen lukenut kaikki kommentit liittyen vuoan kokoon, mutta silti täytyy minunkin kysyä 😀 Eli minulla on yksi 20 cm vuoka. Onko parempi, että paistaisin ensin puolet taikinasta vuoassa ja sitten toisen puolikkaan, vai voisinko paistaa koko taikinan yhdellä kertaa? Ymmärrän, että paistoaika pitenee, jos koko taikinan laittaa kerralla. Mutta voiko taikinaa odotuttaa huoneenlämmössä ennen paistamista, jos paistaa osissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.10.2021 11:44

      Heippa,

      Varmasti näin ei koskaan tehtäisi leipomossa, että annettaisiin taikinan odottaa pöydällä. Itse voisin hyvin antaa odottaa, enkä usko, että taikinalle mitään tapahtuu 🙂

      Vastaa
      • Jenna sanoo

        6.10.2021 19:46

        Kiitos vastauksesta 🙂

        Vastaa
  87. Kati sanoo

    10.10.2021 20:45

    Siis härregyyd!! Tää oli ihan ällyttömän hyvää. Meillä on aina tehty ainoastaan porkkanapiirakkaa ja otin ”riskin” leipoessani tätä tänään tyttäreni 16-vuotis synttäreille mutta se riski kannatti. Ehdottomaati tätä tehdään jatkossakin monta kertaa. Moni vieraista myös pyysi reseptiä. Kiitos paljon tästä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.10.2021 12:10

      Ihana kommentti, kiitos siitä 🙂 Upeaa syksyä! Ja myöhäiset onnittelut!

      Vastaa
  88. Tähti sanoo

    5.11.2021 13:14

    Hei.
    Tein tämän gluteenittomana, pyöreään 24 vuokaan. Uunissa kakku oli 35minuuttia ja se oli raaka kun otin pois. Oletko testannut tehä gluteenittomana ja onko silloin kakku kauemmin uunissa, ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2021 14:45

      Ei riitä paistoajaksi 35 minuuttia kun paistaa yhdessä vuoassa. Testaathan kypsyyden aina puutikulla? Kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku kypsä. Tämä vinkki luki myös ohjeessa:

      Huom! Voit jos paistat kakun yhdessä vuoassa joudun luultavasti pidentämään paistoaikaa. Tarkista kypsyys puutikulla.

      Vastaa
  89. Nost sanoo

    11.11.2021 01:28

    Yhdellä 24 cm vuoalla paisto kesti 1,5 tuntia 😁 Mutta tuli ihana kakku, kiitos🌼 Seuraava kerta vähennen sokerin määrää.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2021 11:38

      Kiva kuulla 🙂 Sokeria aina oman maun mukaan!

      Vastaa
  90. Heta sanoo

    12.11.2021 12:59

    Moi,
    Ajattelin kokeilla tätä isänpäiväksi miehelleni. Meitä vain kaksi syöjää niin ajattelin puolittaa ohjeen. Minkä kokoinen pohja olisi silloin hyvä, 15cm?😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.11.2021 13:12

      Korkea 15 cm vuoka on varmasti hyvä. Muistathan olla tarkkana paistoajan kanssa ja kokeilla kypsyyden puutikulla.

      Vastaa
  91. Sopuli sanoo

    9.12.2021 13:09

    Moikka! Kiitos ihanasta reseptistä!
    Tein pohjat eilen valmiiksi, tarkoituksena täyttää huomenna, ja tarjoilla juhlissa lauantaina. Miten pohjat kannattaisi säilyttää huomiseen asti? Pakkasessa vai jääkaapissa? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2021 13:24

      Ihanaa 🙂 jääkaapissa. Mukavia juhlia!

      Vastaa
  92. Essi sanoo

    25.2.2022 20:08

    Tää on kyllä ehdottomasti ihan paras resepti! Parit viime kerrat olen tehnyt gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhot Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella. Tulee tosi hyvää myös niillä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.2.2022 06:51

      Ihana kuulla! 🙂

      Vastaa
  93. Niina sanoo

    27.2.2022 21:06

    Heippa! Onko kakusta mahdollista tehdä munatonta vaihtoehtoa? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.2.2022 08:24

      En ole itse leiponut tätä pohjaa munattomana. Nykyään on monia hyviä vaihtoehtoja korvata munat. Kokosin munan korvikkeet ja taulukon tänne:

      https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-leivonta-vinkkeja-onnistumiseen/

      Vastaa
      • Niina sanoo

        1.3.2022 06:52

        Kiitos, käyn tutustumassa noihin vinkkeihin 🙂

        Vastaa
  94. Emmi sanoo

    11.3.2022 13:27

    Miten saat noi pohjat noin tasaisiksi? Mulla tulee kannesta aina kupera

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.3.2022 13:34

      Yksi vinkki on paistaa kakkupohja kahdessa vuoassa. Jos paistat yhdessä vuoassa – pinta tasoitetaan. Tässä vinkkejä kakun täyttöön:

      https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/

      Vastaa
  95. Sofia sanoo

    4.4.2022 10:34

    Hei!

    Voisiko täytteeseen käyttää sulatejuustoa tuorejuuston tilalta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.4.2022 15:26

      Itse en tykkää sulatejuustosta tässä yhteydessä, mutta olen kuullut, että sitä myös käytetään. Ei ehkä toimi samalla tavalla voin kanssa kuin tuorejuusto, joten etsisin siihen ohjeen erikseen.

      Vastaa
  96. Jenni sanoo

    6.4.2022 13:39

    Ajattelin tehdä tämän täytekakuksi noin 20 hengelle. Minkähän kokoiseen irtopohjavuokaan kannattaa tehdä ja varmaan ohje kaksinkertaisena? Väliin ajattelin sitruuna-valkosuklaamoussea sekä mangomoussea. Kuorrutteeksi marenkivoikreemi, johon ehkä vaaleanpunaiset suklaavalumat😊 Millä suklaalla nuo valumat kannattaisi tehdä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2022 13:51

      Tekisin 1,5 kertaisena 24 cm vuokaan. Kokeilematta en tiedä tarkkaa paistoaikaa – se pitää kokeilla puutikun kanssa. Paisto on varmasti pitkä. Valumat tekisin valkosuklaalla, johon vähän väriainetta 🙂

      Vastaa
  97. mai sanoo

    23.6.2022 16:43

    Moi! Miten suosittelet, että tekisin tämän kakun, kun käytössäni on vain yksi 25cm vuoka?

    Vastaa
  98. Elena sanoo

    12.10.2022 13:39

    Moikka! Ihanan näköinen kakku, ajattelin tehdä ystäväni synttäreille.

    Hän on gluteeniton, eli kun en ole koskaan leiponut gluteenittomilla jauhoilla, miten homma toimii?

    Tuon 4,5 dl vaihdan joksikin gluteenittomaksi jauhoseokseksi? Onko suositella jotain merkkiä/ laatua? Onko niitä vaaleita, tummia, karkeita vai vaan yhdenlaisia?

    Ja siihen 4,5:n desin gluteenittomien jauhojen päälle lisään 1 tl psylliumia?

    Laitanko kuitenkin vielä tuon 1 tl leivinjauhetta?

    Kiitos tosi paljon jos jaksat ja ehdit vastata <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.10.2022 16:54

      Heippa, täältä saat apuja 🙂 https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-leivonta-nain-muutat-reseptit-helposti/

      Vastaa
      • Elena sanoo

        12.10.2022 20:59

        Kiitos 🤗

        Vastaa
  99. Essi sanoo

    15.10.2022 18:13

    Hei, jos ei halua jättää kakkua ns. naked cake niin mikä voisi olla hyvä kuorrute kakulle? Ja jos tekee 24-26cm (en muista mikä itseltä nyt löytyy) irtopohjavuoalla, niin varmaan 1,5 tai 2 kertaisena, tuleekohan silloin kuinka korkea ja näyttävä kakku? 🤔.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2022 10:37

      Voit käyttää ihan tätä samaa kuorrutetta ja levittää sen myös reunoille 🙂 Kokeilemalla selviää miten korkea kakusta tulee – tuohon isompaan vuokaan tekisin kaksinkertaisena mutta paistaisin pohjat kahdessa osassa. Suuri taikina määrä kypsyy todella hitaasti ja paiston kanssa voi tulla silloin ongelmia.

      Vastaa
  100. Janika sanoo

    21.10.2022 19:01

    Riittääkö tämä täyte/kuorrute myös peittämään kakun reunat vai tarvitseeko tehdä esim 1,5 kertaisena? Ja tätä varmaan voi värjätä samalla tavalla, kuten esimerkiksi marenkivoikreemiä? Mietin lähinnä onnistuuko tällä liukuvärjäys kakun reunoille.. Alkuun meinasin tehdä kuorrutteen marenkivoikreemistä, mutta houkuttelisi laittaa tätä koko kakkuun.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.10.2022 06:18

      Voi värjätä, tekisin ehkä kuitenkin 1,5 kertaisena.

      Vastaa
  101. Minna sanoo

    27.11.2022 17:44

    Missä yleensä säilytät kakun? Jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2022 09:35

      Valmis kakku aina jääkaapissa, koska kuorrutteessa on tuorejuustoa.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios