• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Äidin Raparperipiirakka (pellillinen)

Juhannus· Makeat piirakat

26 kesä
Äidin Raparperipiirakka (pellillinen)

Äidin Raparperipiirakka (pellillinen) on luotto-ohjeeni ja tuttu minulle jo mummolasta.

Sain juhannustuliaisina äidin puutarhasta jättimäisiä raparpereja. Osa oli yli metrin mittaiseksi kasvaneita. Omat raparperini käytin jo alkukesästä kun tein tätä aivan ihanaa Raparperi-juustokakkua. Nyt on aika leipoa jotain perinteistä ja nappasinkin äidiltä lapsuudesta tutun ohjeen siihen tarkoitukseen. Tämä piirakka valmistuu nopeasti; jopa 45 minuutissa!

Tämä pellillinen ihanan pehmeää ja mehevää rapaperipiirakkaa kannattaa tarjoilla vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Leivot tämän piirakan kaiken lisäksi myös gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot gluteenittomiin!


Äidin Raparperipiirakka (pellillinen)

EDIT: Ohjetta on selkeytetty pyynnöstä 12.6.2018. 

Ohje:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
  2. Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin
  • 500 g raparperia (pohjan päälle)
  1. Pese ja pilko raparperit. Kotimaisia ei tarvitse kuoria!
  2. Lisää raparperit pohjan päälle.
  3. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 30min.

Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena. 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.


Äidin Raparperipiirakka (pellillinen)
Äidin Raparperipiirakka (pellillinen)

Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

101 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Perinteiset Ihanat Bebe -leivokset
Seuraava artikkeli: Dumle-Brownie +videoresepti »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    25.12.2016 19:06

    Piirakka oli tosi hyvää, vieraatkin kehuivat kovasti, vaikka teinkin pakastetuista raparperin paloista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.12.2016 00:27

      Hei, kiitos komentista ja palautteesta 🙂

      Vastaa
  2. Tuntematon sanoo

    18.6.2017 20:13

    Oletko tehnyt tätä gluteemittomana? Meille tulossa gluteeniton viera ja haluaisin tarjota tätä myös hänelle

    Vastaa
    • Anni sanoo

      18.6.2017 20:14

      En ole valitettavasti kerennyt kokeilla piirakkaa gluteenittomana. Luulisin kyllä, että pohjan voisi tehdä gluteenittomiin jauhoihin. Kokeilemalla se selviää. Laitan itsellenikin sen listalle 🙂

      Vastaa
      • Jauhopeukalo sanoo

        13.5.2018 10:45

        Muuttaa vaan jauhot gluteenittoman ja lisää 2tl psylliumia niin ohje toimii!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          13.5.2018 20:44

          Mahtavaa! Lisäsin reseptiin 🙂

          Vastaa
    • Jaana sanoo

      24.6.2021 09:27

      Mie tein piirakan niin että korvasin vehnäjauhot (olivat päässeet loppumaan, mitä ihmettä) kaurajauhoilla, pohja mureni hieman tavallista helpommin mutta päällä oleva muru oli ehkä vehnäjauhoversiotakin herkullisempaa 🙂

      Vastaa
  3. Linda sanoo

    20.6.2017 11:44

    Piirakka oli erittäin hyvää, työkaverit kehuivat kovasti.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      20.6.2017 11:44

      Ihana kuulla 🙂 Mukavaa kesää! Kiitos kommentista.

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    20.6.2017 11:45

    Piirakka näyttää todella hyvältä! Selkeä ohje, aion kokeilla tuota tänään! 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      20.6.2017 11:45

      Kiitos kommentistasi 🙂 Toivottavasti piirakka maistuu! kohteessa Pellillinen Äidin Raparperipiirakkaa
      vastauksena tekstiin Piirakka näyttää todella hyvältä! Selkeä ohje, aion kokeilla tuota tänään! 🙂 , jonka kirjoitti Anonyymi.
      Poista sisältö | Poista | Roskaposti
      Annis
      15.6.2017

      Vastaa
  5. Mia sanoo

    18.7.2017 03:52

    Ikinä en ole näin hyvää raparperipiirakkaa syönyt, kiitos Anni jälleen yhdestä luottoreseptistä <3

    Vastaa
    • Anni sanoo

      18.7.2017 07:18

      Kiitos Mia pelastit päiväni 🙂 Ihana kommenttisi oli parasta lukea heti aamusta!

      Vastaa
  6. Johanna sanoo

    16.5.2018 22:44

    Tää oli niin hyvää! Tosin laitoin puolet vähemmän sokeria ja juoksevaa rasvaa puolet ja rypsiöljyä puolet rasvamäärästä. Mutta hurjan hyvää!!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.5.2018 07:20

      Hei Johanna! Eli äitini vanha resepti toimii noinkin! Mahtavaa, kiitos kun kävit jättämässä kommentin 🙂

      Vastaa
  7. Cathrine sanoo

    19.5.2018 16:40

    Laitanko kermaviili ja muna taikinan päälle, ja sen päälle raparperi? Vai sekoitetaanko kermaviili ja muna taikinaan? Ja sitten raparperi..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2018 14:56

      Hei Cathrine,

      Lue ohje uudestaan huolella. Muna ja kermaviili sekoitetaan taikinaan ja sen päälle lopuksi raparperi ja muruseos 🙂

      Vastaa
  8. Mira sanoo

    23.5.2018 21:31

    Tulipa hyvää! 1,5 kertainen ois vaan pitäny taikinan olla jotta ois saanu paksumman ja koko pellillisen kokoisen. Nyt tein vajaan pellin ja taikina hieman levisi ja reunat kuivui.
    Mutta todella hyvänmakuinen, suosittelen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.5.2018 21:53

      Hei Mira, kiitos kommentistasi 🙂 Voisin lisätä tuon vinkkisi ohjeeseen. Uunipeltejä tosin on eri kokoisia ja itselläni ehkä standardia hieman pienempi. Mutta ihana kuulla, että maistui 🙂

      Vastaa
  9. Jonna sanoo

    4.6.2018 07:39

    Tämä raparperipiirakka oli pienoinen pettymys kaikkien noiden ylistävien kommenttien takia. Seurasin ohjetta, mutta mielestäni piirakasta tuli kuiva ja turhan makea. Raparperin ihanuus hukkui murujen sekaan. Vaniljajäätelö on ihan välttämätön piirakan kanssa muuten tosiaan kuivakka sokeripiirakka. En sano, että tämä on pahaa, mutta en valitettavasti aio leipoa tätä uudestaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2018 18:42

      Hei Jonna,

      Harmi ettei sinun piirakkasi onnistunut. Paistolämpötila voi vaikuttaa piirakan kuivuuteen – uuneissa on aina hieman eroja. Toki meillä kaikilla on hiukan eri maku 🙂 jokin toinen piiraakka on varmasti sinun makuusi sitten parempi.

      Vastaa
      • Henna sanoo

        7.7.2018 00:06

        Mun makuun on myös turhan makea, vaikka en laittanut edes ohjeen mukaista määrää. Muuten on kyllä aivan ihana piirakka, todella mehevä vaikka ohueksi jäikin! Ensi kerralla vähennän sokerin määrän puoleen 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          7.7.2018 08:18

          Hei Henna, meillä on kaikilla erilainen maku. Kannattaa tosiaan vähentää sokeria, jos itselle tuntuu liian makealta. Jos peltisi on isompi niin tee taikina 1.5 kertaisena ettei jää matalaksi! 🙂

          Vastaa
  10. Sumi sanoo

    6.6.2018 16:02

    Kiitos ohjeesta!
    Tuli todella hyvää piirakkaa, perhe tykkäsi! 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.6.2018 07:38

      Kiitos mukavasta kommentista 🙂 Kiva kuulla, että piditte ohjeesta. Aurinkoista kesää!

      Vastaa
  11. Milla sanoo

    6.6.2018 20:21

    Tein tällä ohjeella tänään piirakan. Tuli todella hyvää, hiukan muokkasin ohjetta ja laitoin rapareien alle maitorahaa kerroksen jonka olin maustanut vanilijalla. Tuli tosi kiva lisä hyvään peruspiirakkaan, suosisttelen molempia, joko Annin ohjetta tai mun inan muokattua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.6.2018 07:38

      Hei Milla 🙂 kuulostaa hyvältä tuunaukselta. Pitääkin kokeilla 🙂 Aurinkoista päivää!

      Vastaa
  12. Kristiina sanoo

    8.6.2018 17:08

    Maukas piirakka. Vieläkin paremman saat, kun hörytät raparperejä, ja käytät 2 purkkia kermaviiliä, sekä 2 kananmunaa.

    terveisin Tiina

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.6.2018 18:49

      Kiitos kommentistasi ja vinkeistä 🙂 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  13. Päivi P sanoo

    9.6.2018 11:42

    Tuli ihan törkeen hyvää 😮
    Kiitos ohjeesta!!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2018 17:20

      Ihana kuulla 🙂 Ole hyvä!

      Vastaa
      • Kepa sanoo

        12.6.2018 10:35

        Hyvää oli mutta taisin tehdä vähän vasemmalla kädellä.Kaadoin munakermaviiliseoksen kerralla jauhoseoksen päälle ja oli aika hankalaa saada kaikki paakut tasaiseksi.Onko joku vinkki?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          12.6.2018 11:02

          Hei Kepa, en täysin ymmärrä missä sinulla tuli virhe. Suosittelen lukemaan reseptin vielä kerran huolella. Sitä on hiukan selkeytetty nyt.

          Vastaa
  14. Eija Ekberg sanoo

    13.6.2018 12:42

    Ensimmäistä Annin piirakkaa mutustelen paraikaa…mutten viimeistä!
    Eipä uskoisi että voi olla noin helppo ja silti herkullinen.
    Ihan mun suosikkiohjeeksi pääsi.
    -Eija-

    Vastaa
    • Anni sanoo

      13.6.2018 13:51

      Hei Eija 🙂 Olipas mukava lukea kommenttisi. Kiitos kun jätit sen minulle. Makoisaa kesäkuuta!

      Vastaa
  15. Sanna sanoo

    16.6.2018 11:50

    Erinomaista piirakkaa tulee ,nam?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2018 11:07

      Kiva kun tykkäsit 🙂 <3

      Vastaa
  16. Marko sanoo

    18.6.2018 17:57

    Voin kertoa että mieheltäki. Onnistui tämä resepti ja oli todella hyvää piirakkaa. ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.6.2018 19:50

      Voi miten kiva kuulla positiivista palautetta ohjeesta myös mieheltä 🙂 Herkullista Juhannusta!

      Vastaa
  17. pirjo marja vaakanainen sanoo

    19.6.2018 17:34

    Tänään tein rapamperi-mustikka piirakan tällä ohjeella tuli oiken hyvää.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.6.2018 19:43

      Hienoa kuulla 🙂 kannattaa kokeilla syksyllä myös omenasta! Ihanaa kesää!

      Vastaa
  18. Minna sanoo

    20.6.2018 18:37

    Kiitos resptistä 🙂 Ainakin tosi helppo resepti ja nopea tehdä. Piirakka meni juuri uuniin joten makua en vielä tiedä. Sokerina käytin intiaanisokeria niin väriltään tummempaa ja makukin varmasti hiukan erilainen. Toista aloin tekemään johon laitan vaniljatuorejuustoa raparperien alle. Pian selviää maut yms.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2018 21:34

      Hei Minna 🙂 Kiva kun piirakka maistui. Tein tätä tänään taas itsekin. On se niin herkkua! Toimii varmasti vaniljatuorejuustolla myös <3

      Vastaa
  19. Hanna sanoo

    21.6.2018 22:01

    Kiitokset herkullisesta ja äärimmäisen helposta reseptistä! Tästä tuli mun lemppari tälle kesälle!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.6.2018 06:24

      Ihana kuulla Hanna! Oikein hyvää Juhannusta! 🙂

      Vastaa
  20. Riitu sanoo

    22.6.2018 09:08

    Kiitos !
    Hyvää tuli ja helppo ohje.
    Onnistui tällaiselta vähän leipojaltakin.
    Hyvää Juhannusta kaikille.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2018 08:59

      Hieno juttu 🙂 Herkullista kesän jatkoa!

      Vastaa
  21. riitu sanoo

    22.6.2018 09:25

    Kylläpä harmittaa.
    Jäi vanijasokeri pois piirakasta.
    Mutustelin tuossa syödä ja mietin, että jotain puuttuu.
    Kyllä se näköjään pitää kaikki aineet kerätä pöydälle , mitä siihen leivonnaiseen tulee.
    Käydä sitten läpi , että varmasti laitoin.
    Noo, vaniljakastiketta päälle, niin hyvää tulee.
    Hyvää muuten tuli.

    Vastaa
  22. Ilona sanoo

    28.6.2018 18:17

    Tää on ihan paras ohje. Niin nopea ja helppo. En ole tänä kesänä piirakkaa muilla ohjeilla tehnytkään.

    Mä tykkään painella vielä nuo raparperipalat pohjan sisään vähäsen, niin tulee vielä mehukkaampi. Näin ei tule pelkkää pohjaa niin paljoa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.6.2018 07:56

      Kiitos Ilona! Kiva kun pidät ohjeesta ja olet tuunannutkin sitä 🙂 Kannattaa kokeilla tätä myös marjoilla ja omenalla. Tulee ihanaa! Ihanaa kesää!

      Vastaa
  23. Anni sanoo

    29.6.2018 12:49

    Tästä reseptistä on tullut ihan mun suosikki! Jaoin sen ihan omassa blogissakin <3 https://byhalla.blogspot.com/2018/06/ihan-paras-raparperipiirakka.html

    Vastaa
  24. Päivi sanoo

    30.6.2018 01:21

    Kiitos mahtavasta ohjeesta! Tein 2 pellillistä tarjottavaksi kahdelle koripallojoukkueelle jälkkäriksi ja menestys oli valtava…
    Sen verran poikkesin alkuperäisestä, että ripottelin raparperien päälle hieman sokeria ja kanelia, mutta nämähän ovat makuasioita, vai mitä ??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.6.2018 06:46

      Hei Päivi! Hyvä leipuri soveltaa aina vähän itse 😉 Kiva kun tykkäsit ja tykkäsitte!

      Vastaa
  25. Kaisa sanoo

    30.6.2018 20:02

    Moi!

    Kokeilin tätä ohjetta tänään gluteenittomana, ja se toimi erityisen hyvin! Laitoin 6 dl Semper fin mixiä ja 2 dl Semper grov mixiä. Grov mix on kuitupitoista, eli en lisännyt psylliumia erikseen. Yleensä gluteenittomia taikinoita on tosi vaikea käsitellä, mutta tämä levittyi hyvin pellille lastan avulla. Lopputulos ei ollut kuiva, vaan juuri sopivan kostea ja pysyi ihan hyvin kasassa, kun siirteli paloja kakkulapion kanssa (tunnustan: oikeasti käytin kotoisammin juustohöylää). 🙂

    Kiitos ohjeesta ja hyvää kesää!

    Kaisa

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.7.2018 07:47

      Moi Kaisa,

      Kiitos vinkeistä 🙂 Näistä ohjeista on varmasti hyötyä muille leipureille. Oikein hyvää kesää myös sinulle!

      Vastaa
  26. Salla sanoo

    2.7.2018 13:59

    Ihan superihana ohje! Oon tehny tätä jo nyt kolme kertaa parin viikon sisään ja aivan taivaallista, ihana peruspohja varmasti myös muidenkin kuin raparperin kanssa.

    Kysymys kuuluukin, olen tehnyt tätä tosiaan kolme kertaa tuoreesta raparperista, mutta huomenna joudun käyttämään pakasteraparperia, tuleekohan piirakasta sitten vettynyt? Laittaisinko raparperinpalat jäisinä vai sulana ennen paistoa?

    Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.7.2018 15:29

      Hei Salla,

      Kiva kuulla, että pidät ohjeesta 🙂 En ole käyttänyt itse pakasteraparperia, joten en ole varma miten se käyttäytyy. Laittaisin itse jäisenä . Toivottavasti piirakasta tulee yhtä herkullinen kuin tuoreellakin raparperilla! Kivaa viikkoa sinulle!

      Vastaa
  27. Ritu sanoo

    3.7.2018 18:44

    Ihanan simppeli, mutta herkullinen piirakka! Kiitos ohjeessa! Olen tehnyt jo kaksi kertaa tänä kesänä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.7.2018 19:54

      Ihana kuulla! Kaunista kesää <3

      Vastaa
  28. Katja sanoo

    22.7.2018 19:45

    Hei! Soodaa ei juuri nyt kaapista löydy, niin voikohan sen korvata leivinjauheella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.7.2018 20:00

      Hei Katja,

      Voit korvata kaikissa leivonnaisissa ruokasoodan leivinjauheella. Leivinjauhetta tarvitaan kaksinkertainen määrä ruokasoodaan verrattuna (2 tl leivinjauhetta = 1 tl ruokasoodaa). 🙂

      Vastaa
  29. Sari sanoo

    24.7.2018 17:48

    Hei Anni!
    Laitan sulle postia eka kerran, vaikka olen leiponut sun sivuilta ennenkin. Leivoin tätä piirakkaa gluteenittomana, ilman psylliumia. Pellin koko on 40×40. Piirakasta tuli muhkea, pelkäsin tuleeko yli reunojen. Toivottavasti saan osan pakkaseen asti. Maistui ihanalta ja helppo tehdä tällä helteellä.
    Kiitos maistuvasta ohjeestä ja kaunista kesää!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.7.2018 07:49

      Hei Sari,

      Kiito mukavasta kommentista. On kiva kuulla, että pidit ohjeesta 🙂 Oikein mukavaa kesän jatkoa sinulle!

      Vastaa
  30. Pirjo sanoo

    18.5.2019 09:36

    Paras raparperipiirakka ikinä 🙂 KIitos ohjeesta Anni.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2019 12:15

      Hei Pirjo 🙂 Kiitos, mahtavaa!

      Vastaa
  31. Pirjo Hyväri sanoo

    24.5.2019 14:06

    Kiitos ohjeesta.. Käytin raastettua omenaa mutta muuten noudatin ohjetta ja tein vai 1/2 annoksen.. Pyöreään vuokaan.. Hyvin onnistui ja meheä tuli.. Terv. Pirjo

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2019 19:07

      Kiitos Pirjo kivasta kommentistasi 🙂 Hyvä tietää, että puolikas menee pyöreään vuokaan. Mukavaa alkavaa kesää!

      Vastaa
  32. Marko S sanoo

    1.6.2019 20:56

    Suurkiitos ohjeesta! Tein puolitoistakertaisena ja se oli juuri sopiva määrä koko pellilliseen. Ehdottomasti paras resepti, jonka olen löytänyt netin syövereistä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:34

      Ihanaa, kiitos Marko 🙂 Mukavaa kesää!

      Vastaa
  33. Riitta sanoo

    3.6.2019 10:03

    Mitä mahtaa tapahtua jos jättää kananmunan pois ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:33

      Piirakasta tulee ehkä vähän murenevaisempi. En ole testannut, joten en voi varmuudella tietää.

      Vastaa
  34. Heidi sanoo

    3.6.2019 21:32

    Kiitos, tämän kesän ensimmäinen raparperipiirakka. Maistui aivan ihanalta! Tämän ohjeen talletan uusia leipomuksia varten. Kyllä oli helppo tehdä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:29

      Hei Heidi, mukava kuulla 🙂 ole hyvä!

      Vastaa
  35. Viivi sanoo

    12.6.2019 00:38

    Todella maukas raparperipiirakka. Ja niin helppo! Piiras oli mehevä ja jos jonkun mielestä kuiva epäilen, että on vähentänyt raparperien määrää. Vaatii ainakin ohjeessa sanotun 500g ja mielellään rapiat. Pidin uunissa täsmälleen 30 minuuttia ja oli juuri hyvä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2019 06:32

      Kiitos kommentistasi Viivi 🙂 Ihana kuulla, että pidit piirakasta ja ohjeesta. Raparperien määrä on tärkeä koostumuksen suhteen, kuten sanoit.

      Vastaa
  36. Marjatta sanoo

    17.6.2019 11:46

    Hyvää on,mutta voinko korvata kermaviilin Turkkilaisella jukurtilla?
    T. Vuosikausia ohjettasi käyttänyt!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2019 11:50

      Tietysti voit korvata! 🙂

      Vastaa
  37. Hanna sanoo

    6.7.2019 20:51

    Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta! Nopea ja helppo valmistaa. Lisäsin raparperien sekaan vähän mansikkaa ja sopi hyvin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.7.2019 10:43

      Kiitos kommentistasi 🙂 Mansikka sopii loistavasti tähän piirakkaan raparperin lisänä. Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
  38. Jaakko sanoo

    25.5.2020 19:56

    Kuinka kauan piirakka säilyy mehevänä? Kun pitäisi ainakin 2 päivää ennen syömistä valmistaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.5.2020 06:52

      Hei, kyllä piirakka pysyy mehevänä useamman päivän. Varsinkin, jos sitä hieman lämmittää lisää ennen tarjoilua. Säilyttäisin jääkaapissa hyvin peiteltynä 🙂

      Vastaa
  39. Mari sanoo

    19.6.2020 19:02

    Voiko piirakkaresepti olla näin yksinkertainen ja riemastuttavan helppotekoinen? Ja lopputulos on vielä huippuherkullinen. Olen tehnyt piirakan kaksi kertaa, viimeksi nyt juhannukseksi raparperi-mansikkatäytteellä, enkä voi kuin ihmetellä tekemisen helppoutta, nopeutta ja hyvää makua. Tuhannet kiitokset <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2020 13:49

      Ihana kommentti, kiitos 🙂 Tämä äidin piirakka-ohje on kyllä loistava. Koita syksyllä myös omenoista <3

      Vastaa
  40. Maria sanoo

    20.6.2020 15:19

    Tuli niin hyvänmakuinen piirakka. Tein gluteenittoman version. Kiitos mahtavasta reseptistä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.6.2020 08:11

      Ihana kuulla! Tämä tosiaan onnistuu loistavasti myös gluteenittomana 🙂 Herkullista kesää!

      Vastaa
  41. Satu sanoo

    26.6.2020 12:47

    Taidan tänään leipoa tätä jo neljännen kerran tän kesän aikana, ihan loistava resepti! Kerran jaoin kahteen piirakkavuokaan, kun mökin pelti on niin pieni ja onnistui hyvin, toisesta tuli aika paksu, mutta ei haitannut. Ei oo tarvetta etsiä muita ohjeita, mutta aion kyllä kokeilla vegaanisena niin, että vaihdan voin siniseen keijuun, kermaviilin tilalle maustamatonta soijajogurttia ja munan jätän vaan pois.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.6.2020 17:39

      Ihana kuulla, että resepti on löytänyt teille! Kun omenat kypsyvät niin kannattaa ehdottomasti kokeilla myös niillä <3

      Vastaa
  42. Laura sanoo

    14.11.2020 16:31

    Moi! Tein tätä piirakkaa kahdella neliöpellillä jotka vähän antoi korkeutta piirakalle, ja käyin kreikkalaista jogurttia (asun englannissa niin ei löytyny kermaviilin kaltaista tuotetta!). Toimi tosi hyvin onneksi, mehevä piirakka ja mahtavan helppo resepti. Suosittelen ripauksen suolaa makuja auttamaan vielä enemmän.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.11.2020 06:28

      Moikka, hienoa soveltamista 🙂 Suomessa voi on suolattua, joten se tuo tuota kaivattua suolaisuutta leivonnaisiin. Entä siellä? Lisään kyllä itsekin aina suklaisiin ja todella makeisiin leivonnaisiin ripauksen suolaa 🙂

      Vastaa
  43. Crisuliini sanoo

    6.6.2021 13:48

    Hei, ihan huippuhyvä piirakka tuli!
    Laitoin sokerin tilalle hunajaa, kun yritän välttää sokerin laittoa kaikessa.
    Ehdottomasti teen toistekin💙🌸

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.6.2021 20:36

      Ihana kuulla, että toimii myös hunajalla <3

      Vastaa
  44. Miia sanoo

    2.6.2022 17:27

    Hei, kiitos aivan mainiosta reseptistä! Tein tosin satukoivistomaisella twistillä eli osa jauhoista mantelijauhoina ja ripaus kardemummaa. Oi nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.6.2022 14:38

      Uuuh pitää itsekin koittaa niin! 🙂

      Vastaa
  45. Hanna sanoo

    24.6.2022 19:24

    Ihana piirakka. Olen testannut Annin mainitseman kokoiseen peltiin reseptiä 1 ja 1.5 kertaisena. 1.5 kertainen on omaan makuun parempi, mutta kyllä yksikertaisenakin piirakka onnistuu peittämään koko pellin. Kiitos ihanasta reseptistä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.6.2022 06:23

      Kiitos <3 Ihanaa kesää!

      Vastaa
  46. Jauhopeukalo keskellä kämmentä sanoo

    10.7.2022 12:35

    Öh tota, mitä tarkoittaa murukerros?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.7.2022 14:21

      Näethän kuvista, että piirakan päällä on taikinamurua eli murukerros 🙂 Jos luet ohjeen huolellisesti alusta loppuun otetaan tuo murukerros sivuun taikinasta ja laitetaan viimeisenä piirakan päälle.

      Vastaa
  47. Auni sanoo

    27.8.2022 20:25

    Hei. Tänä kesänä tehty 11 raparperipiirakkaa. Piirakka on todella hyvä ja maukas. Mikä parasta se on nopea tehdä. Laitoin raparperin päälle hiukan fariinisokeria. Seuraavaksi kokeilen ohjetta omenoiden ja kanelin kanssa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2022 05:52

      Omenalla tulee myös loistava <3

      Vastaa
  48. Sanna sanoo

    7.11.2022 17:24

    Pakasteraparperin käytöstä kysyisin; kannattaako lohkoina pakastettu raparperi sulattaa ensin eli vetistyykö sulaessaan uunissa liikaa vai miten suosittelet?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2022 07:51

      laittaisin jäisinä – tulee mehevämpää ja maku tallella kun se ei valu pois raparperista.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios