• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Makeat piirakat· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot

13 heinä
Mummon Mustikkapiirakka

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mummon Mustikkapiirakka on resepti, johon palaan aina uudestaan. Joka vuosi kun ensimmäiset mustikat kypsyvät metsässä. Joskus palaan ohjeeseen myös talvella ja leivon piirakan kesää muistellen pakastemustikoista. Tästä (äitini) ja nyt minun luottoreseptistä on tullut monelle muullekin kotileipurille luottoresepti. Siitä syystä päätin hieman päivittää postausta (resepti pysyy ihan samana) ja muistutella muitakin tästä ihanuudesta, jonka luokittelen myös mökkiohjeeksi eli helpoksi ohjeeksi, joka onnituu kesämökillä haastavammissa oloissa. Lue myös mustikka-arvonnasta postauksen lopusta!

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo) on tuttu resepti minulle jo lapsuudesta. Tämä piirakka on parhaimmillaan tuoreista mustikoista ja vielä hiukan lämpimänä. Voit toki myös käyttää pakastemustikoita tähän piirakkaan. Lisää silloin 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan. Perunajauhot imevät kosteutta.

Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua. Nämä perinteiset ovat sitäpaitsi ihanan yksinkertaisia, helppo muistaa ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista. Mummon mustikkapiirakka on täydellistä iltapäivätarjoiltavaa kotona, mökillä, töissä.. itseasiassa ihan missä vaan heinäkuista, elokuista (tai syyskuista) iltapäivää vietät.

Parhaimmat piirakkavuoat löydät Makuja -kaupasta. Tutustu valikoimaan täällä*.


Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Noin 8-10 hlö

Muropohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
  1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  3. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
  4. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  5. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen* piirakkavuokaan (26-28 cm).*

(Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia)

Täyte

  • 300 g metsämustikoita
  • 200 g kermaviiliä (1 purkki)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  1. Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan)
  2. Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
  4. Jätin itse pari mustikkaa sivuun, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
  6. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)
Mummon Mustikkapiirakka

Ihania leivontahetkiä!

/Anni


Lisää mustikkaohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa

167 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kulhokakku – Täydellinen Hävikkiherkku
Seuraava artikkeli: Italiassa – Viiden ruokalajin hääillallinen »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    1.9.2015 15:19

    Tosi syötävän herkullisen näköistä mustikkapiirakkaa. Perinteiset reseptit on usein niitä parhaita, miksi keksiä pyörää uudelleen. Toisaalta välillä on mukava testailla vähän erikoisempiakin variaatioita 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2015 17:45

      Kiitos 🙂 piirakka ei pelkästään näytä siltä, vaan oli ihan mielettömän hyvää! Ja mietteissäsi olet ihan oikeassa! Sopivasti vanhaa ja uutta 😉

      Vastaa
      • Jack Bauer sanoo

        21.8.2017 15:09

        Testattu ja hyvää oli! Näemmä tätä ohjetta olin jo kaksi vuotta sitten katsellut 😀

        Vastaa
        • Anni sanoo

          21.8.2017 15:16

          Hahhah 😀 Parempi myöhään kun ei milloinkaan 🙂

          Vastaa
          • Anita sanoo

            26.5.2021 18:47

            Hi, tyttäreniAnna kehui sinun mustikkapiirakkaohjetta, todella hyvää tulikin.. Olen keksinyt laittaa kardemumman lisäksi murskattua saksanpähkinää pohjataikinaan.. sopii hyvin 😊

        • Saara sanoo

          18.8.2020 22:59

          Mä en ole eläissäni parempaa mustikkapiirakkaa syönyt! Kiitos reseptistä. Laitoin kardemummaa ja oli taivaallista

          Vastaa
          • Anni Paakkunainen sanoo

            19.8.2020 08:54

            Ihana kuulla Saara! 🙂

      • Hanne sanoo

        18.8.2020 23:16

        Tämä on oikeestaan ensimmäinen ja ainoa resepti millä olen aikuisiällä piirakkaa tehnyt. Ja pakko kehua että on taivaallista🙏😄

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          19.8.2020 08:54

          Kiitos kommentista Hanne <3

          Vastaa
      • Sinna-Mari sanoo

        23.8.2020 18:19

        Aivan ihana piirakka tuli nyt toinen kerta kun leivoin tällä ohjeella ja aion kyllä jatkossakin tehdä tällä. Super hyvää tällä kertaa päätin tehdä kerralla kaksi niin kestää pidempään! 😋

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          24.8.2020 07:46

          Ihana kuulla! Kiitos kommentistasi 🙂

          Vastaa
    • Pirjo sanoo

      30.7.2020 11:34

      Lisäsin pohjaan sitruunaa ja seesaminsiemeniä 😊
      Hyvä tuli👍

      Vastaa
    • Ihminen sanoo

      8.12.2020 18:23

      Ainakun joku kysyy tekisitkö mustikka piirakkaa heti tulee tämä ohje käyttöön! Todettu parhaaksi!😀

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        8.12.2020 18:51

        Ihana kuulla 🙂

        Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    10.1.2016 11:23

    Kysyitkö aikaisemmin piirakana kokoa? Tämä on tehty 26cm pyöreään piirakkavuokaan 🙂

    Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    26.8.2016 18:48

    Heippa,
    Ihanan kuuloinen (ja näköinen!) piirakka. Oletko käyttänyt tällä reseptillä joskus myös pakastemustikoita? Mietin, että tuleeko piirakasta silloin helposti liian kostea – kannattaako tehdä jotain ekstrakikkoja, kuten lisätä perunajauhoja tai pitääkö paistaa pitempään, tms.?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2016 04:21

      Moikka 🙂 kiitos viestistä. Olen tehnyt pakasteistakin. Laita mustikoiden sekaan 1 rkl perunajauhoja ja koita sillä tavalla. Varmasti tulee yhtä hyvää! Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
      • Laura sanoo

        10.7.2017 18:17

        Hei!

        Riittääkö tosiaan pelkkä perunajauhojen lisääminen? Piirakkaa ei pidä esim. paistaa kauemmin? Laitanko marjat ihan suoraa pakkasesta otettuina, vai annanko niiden sulaa kohmeisiksi / kokonaan?

        Kiitos! 🙂

        Vastaa
        • Anni sanoo

          10.7.2017 20:11

          Hei, laittaisin marjat suoraan pakastimesta tai kohmeisina ja pyöräyttäisin 1 rkl perunajauhoissa. Halutessa voit toki laittaa enemmän kuin 1 rkl. En itse paistaisi kauempaa, uuneissa on aina eroja varsinkin tehoissa, joten paistoaika on aina viitteellinen. Jos näyttää siltä, että tarvitsee, niin paistoa voi jatkaa 5 min. Nämä ohjeeni ovat viitteellisiä – resepti on suunniteltu tuoreille mustikoille. Varmasti pakastemustikat saattavat hiukan vetistää piirakkaa, mutta yhtä hyvältä se silti maistuu 🙂

          Vastaa
    • Josefiina sanoo

      30.1.2021 07:13

      Tein ohjeen mukaan pakastemustikoita + oikean määrän perunajauhoja. En suosittele 🙁 Yksi vieras kysyi, että onko piirakassa käytetty liivatetta. Jämäköitti piirakan todella kumimaiseksi ja oli siksi ikävä syödä.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        30.1.2021 07:17

        Kuulostaa kyllä siltä, että jotain on mennyt valmistuksessa vikaan, jos piirakasta on tullut kumimainen.

        Vastaa
      • Maria sanoo

        5.11.2021 13:42

        Mä leivon usein tätä piirakkaa pakastemustikoista ja jo mummon opeista lähtien olen käyttänyt perunajauhoja sitomaan kosteutta. Pyöritän perunajauhot jäisten mustikoiden kanssa ja tämän jälkeen lisään mustikat muropohjan päälle. Välillä levitän/taputtelen perunajauhoja myös muropohjalle ennen mustikoita. Koskaan ei ole tullut piirakasta kumimaista 😊

        Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    21.9.2016 09:54

    Tämä ois tarkoitus leipoa tänään poikaystävälle. Mustikkapiirakka on kuulemma hänen yksi lemppareista.
    – Veera

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.9.2016 11:10

      Hei Veera! Hyvä valinta, tämä piirakka on mahtava 🙂 Minun mieheni lemppari! Tätä toista voin myös suositella:

      http://www.anninuunissa.fi/2015/07/perinteinen-mustikkapiirakka.html

      Terkuin,

      Anni

      Vastaa
      • Aada sanoo

        21.7.2021 16:52

        Ihanaa mustikka piirakkaa Anni käytän aina tätä reseptiä.
        😃

        Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    19.4.2017 12:49

    Moips!
    Kokeilen juuri leipoa tätä ihanan näköistä piirakkaa,nyt siis piirakka on uunissa. 🙂 Leivoin tällä samalla ohjeella eilenkin piirakan ja oli muuten hyvää!Aion leipoa tällä ohjeella piirakoita myös tulevaisuudessakin. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.4.2017 04:14

      Hei 🙂 Kiitos kivasta kommentista. Tämä on äidiltäni saatu resepti ja tykkään siitä kovasti itsekin. Monet piirakat on leivottu tällä. Helppous ja herkullisuus on parasta 🙂 Kokeile muuten, joskus samaa reseptiä mutta vaihda marjat esimerkiksi vadelmiin. Siitäkin tulee ihanaa! <3

      Vastaa
  6. Outi Tiimonen sanoo

    6.8.2017 14:54

    Paras tekemäni mustikkapiirakka ikinä, kiitos Anni 🙂 Esipaistoin pohjaa, pyörittelin 1 rkl perunajauhoja pakastemustikoihin (tosin ehtivät olla pakastettuina vain muutaman päivän) ja korvasin kermaviilin rahkalla kun sitä sattui olemaan jääkaapissa. Mahtavan rapea piirakka, jossa kerrokset pysyivät hyvin kasassa. Eikä ollut kosteusongelmaa, ehkä siksi että pohja oli esipaistettu. Ihanaa Anni, ohjeillasi saan onnistumaan tosi hyvin (edelliset onnistumiset rapeista jääkaappisämpylöistä)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2017 19:09

      Kiitos Outi! Ihana kommentti 🙂 Tällaisia on niin kiva lukea. Olen oikein onnellinen, että olet tykännyt resepteistäni, onnistunut itsekin niillä ja että viitsit vielä laittaa palautetta! Rahka sopii muuten tähän piirakkaan varmasti yhtä hyvin! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Vastaa
  7. Tom sanoo

    7.8.2017 19:07

    Tämä oli todella hyvää ja toi vanhat kunnon mustikkapiirakkamuistot mieleeni. Kiitos, teen uudestaankin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.8.2017 19:12

      Kiitos kommentista Tom 🙂 Näitä lämpimiä palautteita on niin mukava lukea!

      Vastaa
  8. Johanna sanoo

    13.8.2017 20:20

    Tämä meni kokeiluun. En ole tämän 28 ikävuoden aikane tahnyt kuin kerran pullataikinapohjalla mustikkapiirakkaa, mutten koskaan tällaista ihan perinteistä. Jo oli aika kokeilla! Toivottavasti onnistuu. ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2017 21:27

      No jo oli aika! Toivottavasti tykkäät 🙂 Pullataikinaan tehtynä on kyllä niin hvyää, että siihen voikin jämähtää. Taidan itse laittaa pullataikinan kohoamaan ensi viikolla!

      Vastaa
  9. venla sanoo

    14.8.2017 14:58

    Aivan mielettömän hyvänmakuinen piirakka. Ikuistin reseptin omaan reseptivihkoon ja teen tätä vielä useasti. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      14.8.2017 18:41

      Kiitos Venla mukavasta kommentista 🙂 Ole hyvä!

      Vastaa
  10. Nadja sanoo

    24.8.2017 13:07

    Heips,
    Aivan ihanan makuinen ohje 🙂 , sopivan perinteinen 🙂
    Piirakka taasen uunissa 🙂
    Tämä on ohje joka varmasti kantaa mukana pitkään.
    Kiitos ! 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      24.8.2017 13:30

      Kiitos Nadja kommentistasi 🙂 Ihana kuulla, että tämä perinne-resepti on niin monen mieleen! Mukavaa loppuviikkoa!

      Vastaa
  11. Pablo sanoo

    28.8.2017 23:15

    Neljänkympin kriisissä tein ekan mustikkapiirakkani. Laiskana poikana ostin kaupan taikinan, mutta sisälmykset samat paitsi tarhamustikoilla ja vadelmahillolla ja tuplana muut ainekset. Eipä tartte tälläkään reseptimuunnoksella enää kaupan teollisuuspiirakoita ostaa. Kauan kesti kärsimystä. 🙂
    Kiitos hyvästä ja helposta reseptiaihiosta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2017 08:49

      Hei Pablo! Mahtava sovellus. Kaupan taikinapohjat ovat oivallisia kun haluaa oikaista hiukan. Kiva kun sait luottoreseptin ja teollisuuspiirakat jäävät tästä lähtien kaupan hyllyille 🙂 Tämä piirakkaohje toimii muillakin marjoilla, joten seuraavaksi sitten vaikka puolukkaa tai vadelmaa! Mukavaa viikkoa!

      Vastaa
  12. Jenni sanoo

    16.9.2017 19:55

    Tosi surkea resepti. Pohja paloi vaikka täysin tein ohjeen mukaan. Plus jäi tosi löllöksi. ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      17.9.2017 08:56

      Hei Jenni,

      Harmi kuulla pettymyksestäsi ohjeen ja lopputuloksen osalta. Resepti on yksi blogin suosituimmista ja on saanut paljon kiitoksia (edelliset kommentit). Uunien tehoissa on aina hiukan eroja joka voi vaikuttaa paistotulokseen. Piirakkapohjan ei kyllä pitäisi palaa 30 minuutissa 200 asteessa. Kannattaa vielä tarkistaa oliko kaikki uunin osalta kunnossa. Mustikoiden vetisyys (pakaste) voi vaikuttaa täytteen vetisyyteen myös. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        21.7.2019 14:24

        Onko reseptissä muuten uunille tarkoitettu alalämpö vai keskilämpö? Sitä ei ole ilmoitettu

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          21.7.2019 15:18

          Kaikissa ohjeissani on aina keskilämpö ellei toisin mainita – tämä myös yleisesti tunnettu tapa muissakin ohjeissa 🙂

          Vastaa
  13. Hapham sanoo

    20.9.2017 18:03

    Hei, mitä kermaviiliä olet käyttänyt ? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.9.2017 07:55

      Hei,

      Nyt en tarkalleen muista, mutta ihan se tavallinen normaalirasvainen esim. Valion kermaviili tai vastaava 🙂 Olen tehnyt tätä piirakkaa monet kerrat ja varmasta myös eri kermaviileillä. Aina tulee hyvä 🙂

      Vastaa
  14. Allan sanoo

    8.10.2017 22:50

    Oikein maukas ja nopea tekoinen piirakka. Käytin pensasmustikoita ja vielä parempi maku! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2017 08:31

      Hei Allan, pitääkin koittaa pensasmustikoilla 🙂 Kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  15. Buba sanoo

    10.12.2017 00:17

    Ihana resepti, tein ensin alkuperäisen version ja sitten myös puolukka&päärynä-täytteellä ja sekin onnistui riemullisesti 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.12.2017 10:19

      Kiitos kommentistasi Buba 🙂 Ihana kuulla, että olet muunnellut reseptiä itse ja onnistunut! Mukavaa joulun odotusta!

      Vastaa
  16. Alberto sanoo

    7.1.2018 17:29

    Olen innostunut leipomisesta, kokeilen tätä mustikkapiirakka ohjetta joka on elämäni ensimmäinen piirakka, piirakka on nyt uunissa ja toivon parasta.
    Kiitos teille kivoista resepteistä.
    T. Alberto

    Vastaa
    • Anni sanoo

      10.1.2018 06:50

      Hei Alberto! Kiitos kommentistasi 🙂 Ihana kuulla, että leivonta innostaa. Tästä piirakasta on hyvä aloittaa! Toivottavasti piirakka maistui sinulle 🙂 Mukavaa alkanutta vuotta!

      Vastaa
  17. Tina B sanoo

    21.4.2018 12:08

    Tällä ohjeella tuli aivan taivaallisen hyvä piirakka! Tällä ohjeella meinaan tehdä jatkossakin, seuraavaksi huomenna. ??❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2018 15:20

      Hei Tiina,

      Ihana kuulla. Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua! 🙂

      Vastaa
  18. Anna-Maija sanoo

    13.5.2018 13:33

    Hei Anni, aion tänään kokeilla mustikkapiirakan leipomista- ja tämä sun resepti kuullostaa tosi hyvältä.
    KIrjoitit että , pohjan voi esipaistaa, mutta ei tarvitse. Miten teet itse? Ja jos paistan etukäteen, kauanko pidän piirakkaa sen jälkeen uunissa?
    Aurinkoisia terveisiä Wienistä, Anna-Maija

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2018 21:01

      Hei Anna-Maija,

      Joskus esipaistan, joskus en 🙂 Jos esipaistan niin pidän pohjaa 10 minuuttia uunissa ennen täytteiden lisäämistä. Sitten vielä paisto 25-30min täytteiden kanssa. Leivoit varmaan jo piirakan. Toivon, että siitä tuli herkullinen!

      Vastaa
  19. Vuokko sanoo

    10.6.2018 06:59

    Hei Anni, tänään leivoin tämän aivan mahtavan mustikkapiirakan. Käytin pakastemustikoita-suoraan piiraan pohjalle ja käytin sour creamia kun muuta en kaupasta löytänyt( asun kanadassa) ja käytin xylitoli makeutusjauhetta kun sokeri ei oikein kauppaansa kotona tee, mutta NIIN ihana piirakka tuli että mies oli jo työkavereille viemässä?
    Täytynee paistaa lisää piirakoita. Kiitos mahtavasta ohjeesta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.6.2018 08:23

      Hei Vuokko! Ihanaa kun jätit viestin 🙂 ja vielä ihanampaa, että piditte piirakasta! Ole hyvä. ilo on minun puolellani, kun ohjeeni pääsevät käyttöön. Mukavaa kesää!

      Vastaa
  20. Pauliina sanoo

    12.7.2018 21:54

    Tosi hyvä ohje! Itsellä taisi olla liian iso piirakkavuoka kun taikinaa ei tuntunut riittävän edes reunoille:/ Mutta todella hyvää tuli ja enskerralla tietää tehdä isomman satsin!

    Vastaa
  21. Anni Paakkunainen sanoo

    13.7.2018 08:05

    Piirakkavuokien koossa tosiaan voi olla eroja. Tämä on mitoitettu 24-28 cm vuoalle. Kiva kun pidit ohjeesta 🙂 Hyvää viikonloppua!

    Vastaa
    • Brigitte Vannay sanoo

      7.4.2021 02:21

      Valtavasti onnistunut!! Kiitoksia paljon hyvästä reseptistä.
      Sveitsissä ei ole kermaviiliä mutta otettiin täyskerma yougurtia . Ja onnistuin
      Brigitte Vannay Sveitsistä,
      Sierre’n kaupungista.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        7.4.2021 05:20

        Hienoa 🙂 Terkkuja Sveitsiin.

        Vastaa
  22. Anile sanoo

    17.7.2018 08:57

    Kiitos hyvästä piirakka ohjeesta. Korvasin kermaviilin turkkilaisella jogurtilla ja maustoin kaardemummalla. Tuli törkeen hyvä piirakka <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.7.2018 07:44

      Hei Anile 🙂 Ole hyvä, kiva kun tykkäsit! Ihanaa kesää 🙂

      Vastaa
  23. Kotileipuri sanoo

    21.7.2018 13:24

    Moikka!
    Ajattelin kokeilla tätä hyvien kommenttien takia. Piirakkapohjan taikinasta tuli todella löysää, vaikka tein ohjeen mukaisesti. Taikin oli siis lusikoitava vuokaan, sillä käsin painelu olisi ollut mahdotonta. Taikina ei luonnollisestikaan pysynyy vuoan reunoilla, vaan valui heti tasaiseksi. Vatkasin voi-sokeri seosta huolella ja kauan lisää vielä kananmunan lisäämisen jälkeenkin. Missäköhän vika? Täytyy varmaan tehdä pohja uudestaan. ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.7.2018 20:17

      Hei, ethän sulattanut voita piirakkataikinaan kokonaan? Kuulostaa todella oudolta, että sait taikinasta löysää. Pohja on perinteinen murupohja ja oikein tehtynä se jää aina jämäkäksi 🙂

      Vastaa
    • Liinu sanoo

      5.7.2019 20:27

      Hei minullakin paistaessa reunat valuivat alas vaikka tein täysin ohjeen mukaan ja olen tehnyt kaksikin kertaa. Silti on kyllä todella herkullista tullut ja aijon tehdä jatkossakin! 🙂

      Vastaa
    • Taru sanoo

      30.1.2021 07:17

      Minulla sama kokemus, tosin ehkä syynä että käytin tilalla margariinia enkä voita.

      Vastaa
  24. Marjukkka sanoo

    24.7.2018 12:59

    Hei Anni! Tänä kesänä on isoja, ihanan makeita mustikoita ja olenkin tehnyt piirakan ohjeesi mukaan jo 3 kertaa ja taas on voi huoneenlämmössä lämpiämässa ja mustikat poimittuna odottamassa. On ihanaa kun asun keskellä metsää ja voin hakea mustikat melkein pihaltani ja leipoa todellisen ”lähiruokapiirakan” : )
    Kiitos todella helposta mutta hyvästä ohjeesta ja mustikkaista kesän jatkoa sinulle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.7.2018 07:58

      Hei Marjukka,

      Oi mikä onnellinen asuinpaikka sinulla on. Itse kerään mustikat usein äitini metsistä, mutta siellä mustikat ovat olleet tänä kesänä pieniä ja kuivia helteestä johtuen 🙁 Hain siis tällä kertaa torilta omani piirakkaa varten. Kiva kun pidit ohjeesta 🙂 Mukavaa kesää!

      Vastaa
  25. Gunille Yrsana von Bernadotte sanoo

    24.7.2018 15:47

    Miksi pitää vaahdottaa? Se ei ole helppoa haastavissa mökkiolosuhteissa ja lisäksi täysin turhaa. Unohdit suolan. Samantyyppisellä ohjeella(ilman turhaa vaahdotustyövaihetta) on leivottu iät ajat. Ei ole mikään uusi innovaatio. Miljoona samaa ohjetta netissä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.7.2018 07:56

      Vaahdottaminen tekee pohjasta kuohkean ja se onnistuu myös vispilällä mökkioloissa. Suolaa en lisää kun suomalainen voi on hyvin suolattua, tämäkin on makuasia 🙂 Väitinkö ohjetta uudeksi innovaatioksi? Mielestäni en, vaan juurikin perinnereseptiksi 🙂 Olisi mukava pitää kommentit asiallisina, vaikka meillä kaikilla on mielipiteemme. Mukavaa kesää sinulle!

      Vastaa
  26. Sari sanoo

    26.7.2018 11:46

    Hei, voikohan tämän valmiin piirakan pakastaa ja jos niin kuinkahan olisi viisainta sulattaa?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.7.2018 14:00

      En ole ikinä pakastanut koko piirakkaa, mutta kai sekin onnistuu. Sulatus huoneenlämmössä 🙂

      Vastaa
  27. Sirkka sanoo

    27.7.2018 20:44

    Hei. Olipa hyvä kun löysin tälläisen perinteisen mustikkapiirakkaohjeen. Täytyypä huomenna tehdä. Kaapista löytyy tarvikkeet, paitsi mustikat pitää käydä keräämässä lähimetsästä. Saa Ruotsin vieraat makoisaa piirakkaa sunnuntaina:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2018 08:27

      Hei Sirkka,

      Kiitos kommentistasi. Toivon sinulle mukavaa leivontaa ja hyvää viikonlopun jatkoa 🙂

      Vastaa
  28. Anneli sanoo

    31.7.2018 22:52

    Hei! Olen leiponut tällä ohjeella marjapiirakoita kohta vuoden omiin ja vieras tarpeisiin. Kaikki marjat käyvät mm. herukat, puolukat, mustikat. Nopeaa ja helppoa. Tykkään laittaa jauhoja hieman vähemmän kuin ohjeessa ja korvaan osan jauhoista perunajauhoilla. Tulee hieman kosteampi tai mehevämpi. Säilyy hyvin ja maku vain paranee viileässä. Kiitos ohjeesta! Makoisaa kesää kohti syksyä!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      1.8.2018 12:10

      Hei Anneli, kiva kun jätit kommentin. Tämä resepti on tosiaan kätevä kun sitä pystyy soveltaa niin laajasti 🙂 Kiitos vinkeistä! Pitää kokeilla muutoksillasi.

      Vastaa
  29. Anna-Maija Mikkola sanoo

    12.8.2018 15:06

    Hei Anni, näin myöhään vastaan, sorry.
    Mustikkapiirakka oli taivaallisen hyvää. Tyttäreni italialainen poikaystävä söi sitä kolme palaa!!?Hyvä, kun meille riitti.
    Kesäisiä terveisiä tulikuumasta Wienistä!?
    Anna-Maija

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2018 20:33

      Hei, voi kuinka mukava kuulla miten piirakasta pidettiin! 🙂 Täällä Suomessa helteet ovat nyt hellittäneet. Koittakaa nauttia helteestä, se on vain väliaikaista 🙂

      Vastaa
  30. Marianna sanoo

    29.8.2018 15:10

    Testasin tällä ohjeella pakastemustikoilla ja voin sanoa että NAM!
    Tuli aivan täydellinen pohja ja piirakka pysyi kasassa, ei ollut vetinen!
    Jos joku ei tällä reseptillä onnistu, täytyy katsoa peiliin..
    Kiitos Anni hyvästä reseptistä, tätä käytän jatkossakin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2018 17:47

      Voi miten ihanaa! Kiitos kun kävit jättämässä nämä piristävät terveiset <3 Mukavaa syksyn alkua sinulle!

      Vastaa
  31. Marja Tuominen sanoo

    28.11.2018 15:35

    Heippa.! Tein ohjeen mukaan,mutta käytin gluteenitonta jauhoseosta, olisi varmaan pitänyt laittaa myös psylliumia,ei kohonnut oikein hyvin…Mutta hyvää oli silti!Laitoin vielä päällimmäiseksi muutaman jäisen mansikan.Nam! Marja-mummi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2018 08:23

      Heips, pääasia on että tuli herkkua 🙂 Kiitos mukavasta kommentistasi <3

      Vastaa
  32. Henna sanoo

    1.4.2019 16:02

    Moikka, tein juuri viikonloppuna piirakkavuokaan tällä ohjeella ja oli niin hyvää että ajattelin nyt tehdä pellillisen. ☺️ Kannattaako ohje tehdä 2 vai 3 kertasena?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2019 18:21

      Hei Henna, kiva kuulla, että pidit ohjeesta! Peltejäkin on eri kokoisia, mutta sanoisin että lähtisin itse yrittämään 2 kertaisena. Taikinaa on helppo tehdä lisää, jos ei riitä 🙂

      Vastaa
  33. Matilda sanoo

    13.7.2019 10:50

    Hei Anni,

    Voiko kermaviilin korvata rahkan kanssa? Kotona sattuu olemaan rahkaa, eikä kermaviiliä. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.7.2019 11:10

      Moikka,

      Voit korvata millä tahansa maitotuotteella. Jos rahka on kovin jäykkää niin ohentaisin sitä hiukan 🙂

      Vastaa
  34. Ismo sanoo

    13.7.2019 17:34

    Erinomaista piirakkaa tuli.
    13-vuotias poika teki. Ja onnistui erinomaisesti.
    Mahtavaa. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.7.2019 17:50

      Voi mikä ilo kuulla 🙂 Kiitos palautteesta ja mukavaa kesän jatkoa!

      Vastaa
  35. Jenka sanoo

    24.7.2019 08:59

    Moikka!
    Hei miten ohje onnistuu gluteenittomana? Aiempaa luin, että jollain ei ollut onnistunut niin hyvin. Voisiko ohjeen vain tehsä glut jauhoilla? Mukaan psylliumia/kuinka paljon?:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.7.2019 11:26

      Moikka,

      Kyllä onnistuu gluteenittomista jauhoista. Jos käytät valmista jauhoseosta, jossa on psylliumia valmiiksi niin sitä ei tarvitse lisätä. Muuten 1 tl riittää 🙂

      Vastaa
  36. Anneli sanoo

    11.8.2019 18:25

    Painelin vuoan reunoille myös taikinaa laitoin uuniin 175 astettta esipaistoon.Hitsin hitsi kaikki reunoille painamani taikinat valui löntiksi vuoan pohjalle. Aikaa oli kulunut noin 4 minuuttia. Mikäköhän meni pieleen?
    Pohjakin jäi hitusen raa an oloiseksi vaikkakin reunat näyttivät/olivat kypsyneet.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2019 09:23

      Esipaiston aikana kannattaa laittaa esim folio pitämään piirakan reunoja yllä (jotkut käyttävät myös kuivia herneitä). Raaka taikina valuu helposti alas vuoan reunoilta muuten. Jäikö pohja raa’aksi siis koko paiston jälkeen, kun piirakka oli täysin paistettu? Uuneissa on aina eroja ja paistoajat viitteelliset. Jos piirakka jäi raa’aksi niin suosittelen paistamaan muutaman minuutin enemmän kuin ohjeessa 🙂

      Vastaa
  37. Anni sanoo

    12.8.2019 22:53

    Hei, Anni! Leivottiin 14 vee pojan kanssa tämä. Iltapalaksi vaniljajäätelön kera. Slurp! T. Anni

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2019 08:18

      Ihana kuulla 🙂 Mukavaa viikon jatkoa!

      Vastaa
  38. Minttu sanoo

    13.10.2019 17:07

    Hei, kiitos tästä ohjeesta! Tuli aivan ihanaa piirakkaa, en muista olenko syönyt koskaan parempaa! Lisäksi tosi helppo! Vaihdoin jauhot gluteenittomiin, ja suoraan uunista otettuna oli aika mureneva pohja, mikä nyt ei kauheasti haitannut, mutta seuraavana päivänä pysyi hyvin kasassa. Raastoin pohjaan myös sitruunankuoren, joka oli tosi ihana maku! Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.10.2019 17:19

      Onpa ihana kuulla Minttu <3 Ole hyvä! Gluteeniton pohja on aina vähän murenevaisempi. Upeaa syksyä!

      Vastaa
  39. Getu sanoo

    7.12.2019 00:43

    Kiitos – itsenäisyyspäivän kunniaksi tuli täydellinen mustikkapiirakka. Olen itse kotoisin Virosta ja mieheni on suomalainen. Koska Suomessa on tavaksi tehdä mustikkapiirakkaa, halusin ilahduttaa perhettäni. Olen onnellinen, että onnistui. Käytin pakastemustikkoita + ruokalusikallinen maissitärkkelystä, koska sitä oli kotona jo valmiiksi. Foliosta tein ”tukirenkaan” piirakan reunoille ja esipaistoin 10 min. Mulla menivät piirakan reunat aika pian tummiksi – pelkäsin, että ne palavat – laitoin sitten vaan leivinpaperin piirakan päälle loppuajaksi. Mielestäni, jos on joku resepti, sen pitää lukea tosi tarkkaan ja täytyy olla valmiina löytämään myös itse ratkaisuja ja jos siitä huolimatta ei onnistu, sitten täytyy harjoitella. 🙂 Kiitos vielä kerran – meillä oli ihana itsenäisyyspäivä ja yksi syy oli tämä mustikkapiirakka.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.12.2019 14:55

      Näin se on juuri minunkin mielestä! Leivontaan vaikuttaa niin leipuri, mittakäsi, uuni ja tekniikat. Pitää löytää oma tyyli ja tapa tehdä asiat niin että leivonnaisesta tulee juuri täydellinen. Kiitos mukavasta kommentistasi. Ihanaa joulun aikaa!

      Vastaa
  40. Jenni sanoo

    12.2.2020 09:31

    Hei, onnistuisikohan tämä tehdä munattomana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.2.2020 10:06

      Olen tehnyt melko samanlaisen piirakan vegaanisena ja silloin tein näin:

      https://www.anninuunissa.fi/mummon-vadelmapiirakka-myos-vegaaninen-vaihtoehto/

      Vastaa
  41. Jensku sanoo

    18.3.2020 12:31

    Moikka,

    Näin korona-aikana sitä täytyy keksiä tekemistä, ja leipominen on kyllä yks hyvä idea. Alkoi tekemään mieli mustikkapiirakkaa ja ajattelin, että haluan tehdä nyt eri ohjeella kuin yleensä. Noh tämä osui silmiini ja tästä kyllä tuli ihan lemppari 😍 Aivan taivaallista. Syötiin miehen kanssa puoli vuokaa iltakahvin kanssa, hups 😄 Kiitos reseptistä siis,tällä teen varmasti jatkossakin. Ehkä vadelmapiirakkaa seuraavaksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.3.2020 14:10

      Hei Jensku,

      Nyt on juurikin täydellinen aika leipoa kotona ja testailla uusia reseptejä. Ihanaa, että pidit tästä! Vadelmalla tulee myös lähes täydellinen <3

      Vastaa
  42. Ulla sanoo

    5.4.2020 19:05

    Heippa! Voiko kermaviiliä korvata millään, esim. maitorahkalla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2020 09:08

      Tottakai voi – jogurtilla, smetanalla, ranskankermalla tai rahkalla!

      Vastaa
  43. Tiina sanoo

    18.5.2020 15:04

    Kiitos tästä reseptistä! Tuli niin hyvä piirakka (pakastemustikoita käyttäen) että meinasi mennä yhdellä istumalla koko homma! 🥰 Ja vanilja-lover kun olen, niin lisäilin pikkuisen enemmän vaniljasokeria kuin ohjeessa oli.. Tuli ihan taivaallisen hyvää!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2020 15:07

      Ihana kuulla! Ole hyvä 🙂 Tämä on kyllä monen luotto-ohje. Kannattaa tehdä uusi hih.

      Vastaa
  44. Jaakko sanoo

    30.5.2020 15:19

    Tama resepti toimii kylla aivan erinomaisesti ulkomaillakin, kun vain loytaa sopivat tuotteet, nimim. nyt jo toista kertaa uunissa kahden viikon sisaan. Terveisia Japanista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2020 13:45

      Voi miten upea kuulla, että ohjeeni on käytössä Japanissa asti <3 Kiitos kommentistasi ja upeaa kesää!

      Vastaa
  45. Anonyymi sanoo

    16.7.2020 20:38

    Voiko kermaviilin korvata påmackan maustamattomalla kaurapohjaisella tuorejuustoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2020 08:31

      Laittaisin mielummin kaura fraichea tai jotain juoksevampaa kaurapohjaista tuotetta, mutta miksi ei onnistuisi påmackanillakin?

      Vastaa
  46. Nina sanoo

    17.7.2020 19:58

    Vau, kyllä oli hyvä piirakka ja meni heti .Itse en leivo kuin suolaisia niin tän reseptin jälkeen joutuu tekemään kyllä tätä marjojen kanssa. Olen ihan hämmästynyt kuin yleensä piiraat jää kuivaksi niin tämä kun jäähtyi niin jäi kosteaksi .Nam , Nam

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2020 21:02

      Ihanaa kun pidit ohjeesta 🙂 Tämä on kyllä huippu! Toimii koko vuoden. Myös poakastemarjoista!

      Vastaa
      • Pekika Launokari sanoo

        19.7.2020 15:50

        Miksi Anni ei mainitse vuuan halkaisijaa, itselläni 27 cm vuoka jolloin tuo mustikkapiirakan pohja ei riitä, teetkö itse johonkin 20 cm vuokaan.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          19.7.2020 17:33

          Piirakan pitäisi kyllä mahtua 27-28 cm vuokaan. Itselläni käytössä korkeareunainen 24 cm vuoka, joka vastaa noin 27 cm piirakkavuokaa 🙂

          Vastaa
  47. Aleksi sanoo

    30.7.2020 14:56

    Eilen leivoin ja tuli oikein hyvää😋 teki mieli kaikki itse syödä mutta kai sitä yhden palan muille jättää😂😁

    Vastaa
  48. Adriana sanoo

    30.7.2020 17:22

    Anni, this is the most beautiful blueberry pie I ever saw. I found it while searching for Muropiirakka. I had a recipe from a different blog which was not in Finnish language but had the Finnish name of the pie or cake. I still don’t know what is it. But, I thought it was amazingly simple and unbelievably delicious. Luckily for me the person who posted the recipe also gave the weight of the ingredients in grams since I would not know what to do with dL🤔🤔🤔
    So, my cake was done at about 2 in the morning, probably right on time for breakfast in Finland. I had some (ok, a lot) with my morning coffee and I liked it so much I decided to search the web for other recipes. Yours looks amazing. Hopefully google will be good enough at translating it into English. I didn’t watch enough Finnish series on Netflix yet to understand all. 😉 There is one thing that I learned. Kiitos! For the beautiful recipe. I will add this to favorites and try your recipe really really soon. It’s almost wild blueberry season in Northern Michigan. Meantime, I will use frozen as I did last night. Have a beautiful day.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2020 10:13

      Thank you for your comment! Please let me know how you liked the recipe if you try it. Have a great day!

      Vastaa
  49. Pike sanoo

    2.8.2020 00:34

    Hei! Vakioreseptini ollut jo kauan. Kokeilin muropohjan päälle Vanijarahkaa , sitten pakastemustikat , joihin sekoitin vähän perunajauhoja ja sitten Kermaviilisekoitus. Valmistsikinapohja jonka painelin keskeltä reunoja kohti , riitti hyvin. Makeutta tuo rahka voisi kokeilla myös, korvaamalla rahkan maustetulla tuotejuustolla. Hyvää on myös tällä Annin ohjeella tehtynä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2020 07:57

      Hei, kiitos vinkeistä! Toimii varmasti eri tavoilla tuunattuna. Mukavaa loppukesää 🙂

      Vastaa
  50. Kinkku sanoo

    3.8.2020 15:30

    Luotto-ohje kerran kokeilin ja tänään taas tein nyt se on uunissa 20min niin valmista namskis😍 itse en muista ikinä ostaa leivinjauhetta joten laitan ruokasooda 1tl ja sitruunamehua 1tl

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2020 08:23

      Ihana kuulla 🙂 Ja tosiaan leivinjauheen voi aina korvata soodalla sekä toisinpäin.

      Vastaa
  51. Aloitteleva leipoja sanoo

    4.8.2020 14:08

    Suosittelen piirakkavuoaksi mieluummin vähän syvempää vuokaa pienemmällä halkaisijalla.
    Tein ensin vuoalla joka oli halkaisijaltaan 28 cm ja piirakka ehti tummua liikaa tuossa paistoajassa ( pidin alle suositellun). Nyt tein syvemmällä ja pienemmällä halkaisijalla olevalla vuoalla ja piirakka näyttää täydelliselle.
    En ole vielä ehtinyt maistamaan sitä, mutta ulkonäön perusteella käytän jatkossakin tätä toista vuokaa.
    (Tosin se edellinen, vähän tummunut piirakka maistui hyvin perheelle ja vieraille, hävisi päivän aikana kokonaan ;))

    Kiitos reseptistä, tämä oli sopiva aloittelijallekin! : )

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2020 16:55

      Ole hyvä 🙂 Kiva, kun ohje on löytänyt paikan myös sinun keittiössäsi. Mukavaa kesän jatkoa!

      Vastaa
  52. Seija sanoo

    5.8.2020 09:06

    Hei, tällä ohjeella olen tehnyt vuosikaudet mustikkapiirakkani ja hyväksi havainnut.Jostain syystä tätä ihanuutta ei seuraavalle päivälle jää 🤗
    Tänään halusin tehdä hitusen erilaisen version, pohjataikina säilyi ennallaan mutta täytteeksi laitoin mustikoita ja vadelmia. Kermaviilin korvasin vaniljatuorejuustolla ja turkkilaisella jugurtilla.
    Aika malttamattomana odottelen jäähtymistä että pääsen maistamaan 😋

    Vastaa
  53. toni sanoo

    5.8.2020 20:00

    Kiitos ohjeesta, toimi hyvin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2020 06:35

      Ole hyvä 🙂

      Vastaa
  54. Noora Siivonen sanoo

    9.8.2020 15:56

    Samaisella reseptillä ( julkaistu Mamman marjapiiras -nimellä et-lehdessä 5/2007), olen hurmannut itseni ja vieraani ja tietysti kotiväen vuodesta toiseen ensimmäisitä mustikoista. Superherkku!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2020 17:23

      Tällä perinnereseptillä onkin monta nimeä ja versiota. Itse olen ohjeen äitini vanhasta reseptikirjasta napannut aikoinaan 🙂 On kyllä helppoa ja hyvää!

      Vastaa
  55. Alisa sanoo

    27.9.2020 14:28

    Heipsan! Testasin tätä ohjetta kuukausi sitten, jolloin oli vieraita tulossa käymään. Kysäsin äitiltä voinko tehdä tämän ja hän sanoi, että eihän noista aina tiedä minkälaisia tulee. Noh, kuitenkin tein ja onneksi tein sillä äiti suorastaan loisti, miten hyvää piirakka oli. Vieraatkin tykkäsi! Tosi hyvää piirakkaa tulee ja tänään aion tehdä jälkiruoaksi käristyksen ja perunamuusin kylkeen.

    Aurinkoista vauva-arkea sinulle:)!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.9.2020 09:27

      Voi miten ihana kuulla! Kiitos Alisa, ihanaa syksyä sinne! 🙂

      Vastaa
  56. Marita sanoo

    28.9.2020 21:40

    Hyvää tuli, mutta jääkaapissa säilytyksen jälkeen oli piirakka pohjasta jämähtänyt vuokaan niin kiinni että ehjänä ei saanut irti.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.9.2020 06:24

      Jos piirakka jää pohjaan kiinni on pohja luuultavasti jäänyt raaaksi, palanut tai sitten vuoan pinnoitteessa on vikaa. Mutta hei kiva kuulla, että maistui!

      Vastaa
  57. Eija sanoo

    13.10.2020 20:13

    Voiko kermaviilin korvata Lempi rahkalla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.10.2020 07:42

      Varmasti toimii silläkin 🙂

      Vastaa
  58. Heikki sanoo

    21.10.2020 18:02

    Hei
    Kiitos mainiosta reseptistä. Jo monet kerrat on tullut tehtyä, mustikat, puolukat, vadelmat täytteenä. Puolukat ilman mitään viilejä on paras. Niin helppoa tehdä ja ei osaa mitään sanoa, niin hyvää on syödessä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2020 05:30

      Kiitos kommentista 🙂 Ihana kuulla! Mukavaa syksyä!

      Vastaa
  59. Anna-Liisa sanoo

    22.11.2020 10:16

    Ehdottomasti lemppari piirakkaohje. Nopea, helppo ja mikä parasta niin hyvää, niin hyvää. Maistuu niin vieraille kuin talonväellekin. Teen myös gluteenittomilla jauhoilla ja toimii. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.11.2020 11:04

      Ole hyvä ja ihanaa sunnuntaita 🙂 Kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  60. Juhis sanoo

    15.12.2020 14:27

    Tämä oli lähinnä 4hengelle😃 toisella kierroksella oli jo pientä nujakkaa. Onneksi pärjää vielä lapsille😅

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.12.2020 15:41

      😀 heh. Kiva kuulla, että maistui!

      Vastaa
  61. Anja sanoo

    31.1.2021 14:25

    Ihana ja helppo resepti jota olen käyttänyt useita kertoja. Tänään tein pakastemarjoista piristämään tätä koronan aiheuttamaa apatiaa.
    Onnistui🌹

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2021 13:26

      Ihana kiitos! Juuri tätä varten blogini on olemassa <3 Mukavaa kevään odotusta!

      Vastaa
  62. Elina Mäki sanoo

    5.3.2021 08:35

    Tästä on tullut minun luotto resepti marjapiirakoille! Oih miten hyvää😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.3.2021 16:50

      Ihana kuulla <3 🙂

      Vastaa
  63. Sirpa sanoo

    9.3.2021 09:05

    Siis mielettömän hyvää! Tänään uusiksi, kun vieraita tulossa! Kiitos, kun jaoit ohjeen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2021 09:54

      Kiitos, ihanaa kun sinäkin pidit! 🙂

      Vastaa
  64. Kuningatar sanoo

    15.3.2021 13:53

    Ei olisi pitänyt löytää tätä ohjetta. Kun kerran tein, niin nyt sitten saa tehdä vähintään kerran viikossa 🙂 Lisään mukaan myös vadelmia, ja tuplaan kermaviilin määrän. Voi että miten hyvää. EIkä jää kiinni vuokaan, kun laittaa pohjalle leivinpaperin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.3.2021 14:14

      Mukava kuulla, että ohje on ahkerassa käytössä 🙂

      Vastaa
  65. Lumi Järvinen sanoo

    26.5.2021 12:06

    Moikka! Olisi tarkoitus tehdä tätä pellillinen kaveriporukalle! Osaatko sano kuinka paljon ohje moninkertaistuu sitten?

    Vastaa
  66. Tuija sanoo

    20.8.2021 07:42

    Hei Anni,

    Jos haluan tehdä tätä uunipellillisen, niin miten suhteutan ohjeen ? Entä vaikuttaako paistoaikaan ?

    Vastaa
  67. Maarit sanoo

    18.2.2022 12:32

    Hei ,,huomasin kiireessä ettei ollutkaan pakkasessa mustikkaa mutta laitoin puolukkaa ja tosi hyvin sopi namm ..kermaviiliäkään ei ollut mutta creme fraichea ja nesteeseen lirautin vielä sitruunamehua , toki vaniljasokeriakin ja voii miten hyvää ! käviskö tähän esim jotkut hedelmät kuten aprikoosit ,-tai persikat sokeriliemessä ( toki valutettuina ? )

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.2.2022 13:20

      Mahtavaa, tämä ohje on hyvin muunneltavissa. Varmasti sopii myös hedelmät – myös tuoreet!

      Vastaa
  68. Minna sanoo

    25.3.2022 20:29

    Nam. Helpoin resepti tehdä ja herkullinen lopputulos. Kun tekee mieli mustikkapiirakkaa etsin reseptin käsiini.. Olen tosin välillä lisännyt vähän maitoa lopuksi pohjaan, kun en ole onnistunut sekoittamaan aineksia. Tein juuri tänään tällä ohjeella piiraan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.3.2022 12:58

      Ihana kuulla <3 Herkullista viikonloppua!

      Vastaa
  69. Kalle Kurakoura sanoo

    16.4.2022 21:56

    Toimi tosi hyvin pakastemustikoilla perunajauhojen kanssa. Annoin vähän sulaa. Hyvä vinkki.

    Vastaa
  70. Maarit sanoo

    20.6.2022 12:51

    Hei . Tää on mun luotto ohje ja todellakin nopea tehdä ! olen tehnyt myös karviaisilla kun niitä puskia
    on pihassa , mansikoilla ym ja aina toimii ..Kiitos huippu ohjeesta <3 ella
    tänään tein myös ja huomasin ettei ollutkaan kermaviiliä joten korvasin creme fraichella namm
    sekin sopii .
    Oikein Ihanaa Kesää 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2022 15:28

      Tämä on hyvä ohje, kuten Mummon ohjeet yleensä. Ihanaa kesää myös sinulle 🙂

      Vastaa
  71. Virpi sanoo

    19.7.2022 15:37

    Hyvää, kiitos ohjeesta ja hyvää kesää!

    Vastaa
  72. minea sanoo

    21.7.2022 18:31

    hei! osaatko sanoa paljon 300grammaa mustikoita on desilitroina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.7.2022 20:51

      noin 2-3 dl, laita sellainen sopiva kerros piirakkapohjan päälle!

      Vastaa
  73. Päivi Laukkanen sanoo

    22.7.2022 16:30

    Laitan 2dl vehnäjauhoja ja1dl kauraryynejä,tulee myös tosi hyvää!

    Vastaa
  74. Kati sanoo

    28.7.2022 16:35

    Hei! Hyvä resepti, toimii myös gluteenittomalla jauholla ja soijakermaviilillä ilman eri kikkailuja.

    Vastaa
  75. anja sanoo

    11.8.2022 14:58

    Unohdan aina sen kanamunan sekoittaa rahkaan, onnistuuko noinkin, tyhmä minä

    Vastaa
  76. Sanni sanoo

    29.8.2022 12:55

    Moi! Voiko esim. 1dl vehnäjauhoista korvata grahamjauholla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2022 13:33

      Miksi ei voisi? 🙂

      Vastaa
  77. Marja sanoo

    28.1.2023 16:50

    minä en vaahdota sokeria ja voita. Minä nypin kylmän voin ja kuivat aineet (jotka lisätään kerralla) murusiksi ja lopuksi lisään kananmunan . Muodostan taikinasta pallukan, että maut tasaantuu ja taikina tiivistyy (apuna voi käyttää hieman jauhoja). Taputtelen taikinan melko pian (n. 15min.) piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Paistan pohjaa ensin n. 10 min 200 astetta ja sitten lisään täytteet ja paistan vielä n. 30 min.
    Näin varmistan, että pohja on varmasti kypsä, eikä siitä tule ”pöperöö” koska täyte on niin nestemäistä, perunajauhoista huolimatta!
    Tämäon hyvä pohja mille tahansa piirakalle. Joskus teen taikinan vähän isomman ja ennen kananmunan lisäämistä, otan sivuun 2-3 rkl taikinaa ja lisään siitä nokareita täytteen päälle! Tulee hyvän näköinen piirakka!
    Terv. 78 -vuotias itseoppinut kokki

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios