• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Uudenvuoden Sukulaku-Juustokakku & Arvonta

Juustokakut· Uusivuosi

27 joulu

Uudenvuoden Sukulaku-Juustokakku

Tästä sukulaku-juustokakusta piti tulla uudenvuoden juhlien superkakku! Olin suunnitellut kakun makuja ja reseptiä jo jonkun aikaa. Otin testiin verkkokaupalta myös numerokakkutikut, joilla saisin kakun päälle vuoden 2019 kauniisti näkyviin. Pidin itsestäänselvyytenä, että kakusta tulee aivan fantastisen näköinen ja takuulla koko juhlapöydän hurmaavin kakku. Sitten kävi jotain..

Olen leiponut lakukakun kerran aikaisemmin, pari vuotta sitten. Ananas-Lakukakun löydät täältä. Jotenkin olen vierastanut lakritsan makua kakuissa, kunnes sain idean sukulaku-kakusta. Sukulakut ovat suuria suosikkejani. Voisin syödä niitä loputtomasti. Ajattelin, että jos suklaan ja lakun yhdistää kakussa, niin se ei voisi olla muuta kuin herkullista. Ja sitä se olikin, mutta jotain kävi kuitenkin kakun koostumukselle. Tarkemmin lakukiilteelle, joka suli ja teki kakkuni ulkonäöstä hieman epämiellyttävän.

Instagramin puolella avauduin teille jo tästä kakkukatastrofista. Moni kertoi, että syynä kiilteen sulamiseen voi olla liivate? Mutta ilman liivatetta, miten kiilteen saisi kauniisti tuohon kakun päälle? Toimisiko agar agar kenties? Ohjeessa vinkkaan jättämään kiilteen halutessa kokonaan tekemättä. Enemmän vaan lakuja kakun päälle.

Kaikesta huolimatta, halusitte kakun reseptin, vaikka se ei ole täysin onnistunut. Ja minä jälleen lupasin sen teille, joten tässä se on! Melkein täydellinen sukulaku-kakku uudenvuoden juhliin! Ajattelin, että olisi mukava nähdä, jos joku ratkaisisi tuon kiille-ongelman ja tekisi kakusta upean version.. siksi järjestin arvonnan, josta voit lukea lisää postauksen lopusta.


Uudenvuoden Sukulaku-Juustokakku

Pohja

  • 200 g oreo-keksejä
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Pingota leivinpaperi noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Mittaa keksit ja aja ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai blenderissä.
  3. Sulata voi ja yhdistä se keksimuruun.
  4. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
  5. Muista tässä vaiheessa asetella reunakalvo vuokaan, jos haluat kakulle siistit reunat.

Lakukerros

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl lakritsakastiketta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl tomusokeria
  • 3 liivatelehteä
  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun.
  2. Mittaa tuorejuusto, sokerit ja lakukastike kulhoon ja vatkaa notkeaksi.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  4. Kuumenna tippa vettä ja sulata puristetut liivatteet veteen.
  5. Kaada liivate ohuena nauhana lakumassan joukkoon koko ajan vatkaten.
  6. Kaada lakumassa vuokaan oreo-pohjan päälle.

Suklaakerros

  • 150 g maitosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g mascarpone tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 liivate (ei välttämätön – suklaa jähmettää moussen napakaksi)
  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Mittaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja hieman jäähtynyt suklaa kulhoon ja vatkaa notkeaksi.
  4. Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi.
  5. Kuumenna tippa vettä ja sulata puristettu liivate veteen.
  6. Kaada liivate ohuena nauhana suklaamassaan joukkoon koko ajan vatkaten.
  7. Lisää lopuksi kermavaahto käännellen massaan.
  8. Kaada ja taputtele mousse lakukerroksen päälle.

Kiille (VOIT JÄTTÄÄ MYÖS POIS)

  • 3 dl lakritsakastiketta
  • 2 liivatetta
  1. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
  2. Kuumenna tippa vettä ja sulata puristettu liivate veteen
  3. Vatkaa liivatenauha ohuena nauhana lakukastikkeen sekaan.
  4. Valuta kiille kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen.

Koristeet

  • sukulakuja
  • lakumattoa
  • suklaapalloja
  • numero-kakkutikkuja
  1. Asettele koristeet kakun päälle juuri ennen tarjoilua!

Uudenvuoden Sukulaku-Juustokakku Uudenvuoden Sukulaku-Juustokakku Uudenvuoden Sukulaku-Juustokakku

ARVONTA

Jos päätät kokeilla sukulaku-kakkua niin jaa kuvasi Instagramissa #sukulakukakku @anninuunissa.

Palkitsen kauneimman sukulakukakun (ihanaa, jos kakussa olisi lisäksi onnistunut kiille) tammikuun lopussa tuotepaketilla verkkokaupastani! Osallistua voit 15.1.2019 asti.

Onnea arvontaan!


Lisää Uuden Vuoden vinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihanaa Joulua!
Seuraava artikkeli: Ikimuistoinen vuosi 2018 »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli/Beachhousekitchen sanoo

    27.12.2018 16:04

    Hih, mun kakkuni eivät näytä edes noin hyviltä. todella herkulliset raidat ja kerrokset : ) Ihanan herkullista uuden vuoden odotusta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.12.2018 18:05

      Kiitos Heli <3 Mä niin petyin kun tuo kiille valui ja valui pilaten kauniit kerrokset 😀 Maku oli kyllä fantastinen. Samoin sinne ihanaa uuden vuoden odotusta!

      Vastaa
  2. Jansku sanoo

    31.12.2018 09:39

    Entä jos laittaa 1liivate lehden lisää? Sulattaa ne pari ruokalusikalliseen veteen? Ja sit lakritsikastikkeeseen sekottaen ja hyytymään

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.12.2018 09:41

      Täytyy koittaa lisätä liivatetta 🙂

      Vastaa
  3. Miiru sanoo

    1.1.2019 17:58

    Saisiko siitä haganolista tehtyä päällystä? Olisi tosin enemmän salmiakkinen..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.1.2019 03:45

      Tätä en ollut ajatellutkaan.. varteenotettava vaihtoehto 🙂

      Vastaa
  4. Miranda Tihinen sanoo

    7.4.2019 09:41

    Mä kans tein eilen sitruuna/lakukakun ja sama homma kävi kiilteelle 🙁 pistin 3kpl liivatetta, 2dl lakritsisoosia ja 1/2dl vettä.. näytti jotenki silt et sen kiilteen alta valuu nestettä ja meinas koko kiille kerros valua pois 😀 ei ymmarra, kinuskikissan ohjeella väsäsin sen kiilteen mut ei kyl ollu hyvä :/ hyydytinki sitä kakkua varmaan n.4tuntii josta oli puolet ajasta pakkasessa mut ei niin ei 😀 mut aewan ihana tuo sukulakukakku <3 menee testiin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2019 13:54

      Hei Miranda, olen tullut tulokseen, että kaupan lakukastike reagoi liivatteen kanssa huonosti ja näin käy. Pitää kokeilla jotain uutta tapaa saada aikaan kaunis lakukiille. Kiva, jos tämä kakku päätyi testiin sinulle! 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios