• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019

Herkkumatkat· Lontoo

30 loka

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Huh kuinka aika juoksee! Vierailin Lontoossa The Cake and Bake messuilla tasan kuukausi sitten, vaikka tuntuu että matkasta on vain pieni hetki. Lupasin kirjotella teille messuista ja osa teistä ehtikin jo kysellä missä postaus viipyy? Tässä siis vihdoin tunnelmia Lontoon kakkumessuilta ja matkalta poimittuja trendejä vuodelle 2019.

Viime vuonna vierailin Birminghamissa ja kerroin teille enemmän Cake International -kakkumessuista, jotka on suunnattu ammattilaisille ja joissa on mahdollista päästä katselemaan aivan huikeaa kakkunäyttelyä. Ei puuttunut kakkuja Lontoostakaan, mutta Cake and Bake Show on ehdottomasti enemmän suunniteltu kuluttajille. Messuilla on vähemmän näytöskakkuja, mutta enemmän maisteltavaa ja ostettavaa. Itselleni kummatkin messut olivat hyödylliset, kävin nimittäin nuuhkimassa tulevia trendejä ja etsimässä uusia tuotteita myös verkkokaupan puolelle.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Herkkuja, herkkuja, herkkuja ihan joka tiskillä! Messuilla oli ihan oma nurkkaus paikallisille leipomoille, jotka myivät kakkuja, kuppikakkuja ja muita ihania herkkuja mukaan messuvieraille. Myös vegaanisia leivonnaisia näkyi paljon.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Messuilla on mahdollisuus ottaa osaa workshoppeihin, joissa tehdään koristeita ja opetellaan erilaisia tekniikoita. Paikka workshoppiin kannattaa varata etukäteen, koska paikkoja on rajoitetusti ja kurssit tulevat aina täyteen. Kurssien lisäksi messuilla on kaksi näytöslavaa, joiden yleisössä on mahdollisuus seurata leivontaa, koristelua sekä muuta hauskaa.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019


Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019

Nappasin Lontoosta myös kuusi trendi-ennustetta vuodelle 2019. Nämä trendit eivät mielestäni messuilla näkyneet, mutta ehkä ensi vuonna?

1. Hybridi-leivonnaiset

Kaikki muistavat varmasti brookiet (cookie + brownie), cronitsit (donitsi + croissant) ja muut samantyyppiset supersuositut yhdistelmäleivonnaiset. Nyt ennustetaan, että hybridit pysyvät edelleen muodissa ja ne siirtyvät myös kakkuihin. Jujuna tulevissa hybrideissä on maku, erilaiset juomat, suositut coktailit keskiössä. Kakut voidaan kostuttaa alkoholilla tai kreemit maustaa kuohuviinin, gin tonicin tai rommin makuisilla aromeilla. Jo tänä vuonna markkinoille on tullut esimerkiksi makutomusokereita, joiden makuina on esimerkiksi prosecco, gin & tonic ja glögi. Mitäs mieltä olet? Itse olen leiponut kerran aikuisten juhliin Cosmopolitan-kakun, voit tutustua kakkuun täällä.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Messuilla oli tiski, josta pystyi ostamaan keksitaikinaa purkissa. Söisitkö raakaa keksitaikinaa? Tiskillä oli mieletön jono.

2. Kasvit ja kukat

Tästä olen todella iloinen! Kukkien kuten laventelin ja ruusun sekä yrttien kuten basilikan, rosmariinin ja timjamin makuja lisäillään yhä enemmän leivonnaisiin niiden koristelukäytön ohella. Syötävien kukkien käyttö koristeena pysyy edelleen muodissa!

3. Minimalistinen

Yksinkertaisuus makumaailmassa ja kakkujen ulkonäössä tulee olemaan keskiössä. Lisää nakukakkuja ja yksinkertaista koristelua!

4. Luonnollisuus

Terveellisten raaka-aineiden ja terveellisen herkuttelun aalto on lisännyt tietoisuutta myös leivonnassa. Vegaanisuus, sokerittomuus sekä agavesiirapin, hunajan, avocadon ja raaka-kaakaon käyttö on tuttua jo monelle. Nyt lisätään tähän listaan vielä pähkinöitä, siemeniä ja jopa yrttejä, eikä pelkästään maun puolesta vaan myös koristeluun.

5. Around the World

Maailma on täynnä uskomattomia makuja. Ensi vuonna hullaannutaan eri kulttuureista ja tuunatuista perinneherkuista. Valmistaudu kekseliään upealle makumatkalle!

6. Nostalgia

Leivonnan nostalgisuus on ollut jo nousussa, mutta sille ei näy loppua. Kaiva äidin tai mummon reseptileikekirja esille, nimittäin ensi vuonna leivotaan retroherkkuja, jotka muistuttavat meitä lapsuudesta! Hedelmäkakkua, bebejä, kahvikakkuja ja paljon muuta!

(Lähde: https://www.thecakeandbakeshow.co.uk/)

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Messuilla on pieniä näytöspöytiä, eli kakkutaidetta oli mahdollisuus ihailla täälläkin. Messuilla näkyi jälleen kerran kuinka paljon englantilaiset rakastavat sokerimassaa. Vaikka näitä taideteoksia on mukava ihailla, jäin kaipaamaan vinkkejä kreemikakkuihin ja esimerkiksi yllä esiteltyjen trendien mukaisia luonnollisia sekä minimalistisia kakkuja.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019 Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019 Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Muutama kreemikakku bongattiin onneksi myös!

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Kreemikukkia.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Kakun pintaan kreemillä maalattuja kukkia.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Tämä kakku ihastutti kovasti! Oletko kokeillut tekniikkaa?

Ja jouluiset kakut olivat aivan ihania! ♥

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019 Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Lopuksi ihasteltiin vielä hääkakkuja.

Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019 Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019 Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019 Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019 Terveisiä Lontoosta - Leivonnat trendit 2019

Kiinnostaako messupostaukset? Jäitkö kaipaamaan vielä jotain?

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni


Lisää herkkumatkoja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla
Seuraava artikkeli: Lumihiutaletortut – Vuoden pikkujouluherkku! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    30.10.2018 12:07

    Jos trendit ovat menossa tuohon suuntaan, niin mahtavaa. Nostalgia, luonnollisuus innostaa ainakin itseä. Mutta täytyy sanoa, että kyllä nuo hybriditkin ovat hurmanneet.
    Katselin Mr. Cakelta niitä heidän ihania Red Velvet Croissantteja, ei ehkä täysverinen hybridi, mutta niin herkullinen. Cronutsitkin ovat valloittaneet minut, melkein parempia mitä alkuperäiset ”vanhempansa” 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2018 14:05

      Mäkin olin näistä ihan että jee 🙂 Luonnonkukkia ja simppeliä koristelua ensi kesänä <3

      Voi että olen kuolannut itsekin MR. Caken red velvet croissantteja. Pitäisi päästä maistamaan. Haha ja cronutseistakin olen samaa mieltä 😀 Niin ihanan rapeita!

      Vastaa
  2. Marja sanoo

    30.10.2018 14:33

    Oli kiva katsoa. Briteillä varmaa sama maku kun jenkeillä? ?. Sokerimassakakut ovat komeita, mutta epäkäytännöllisiä mielestäni. Liian makeita.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2018 06:50

      Moikka Marja,

      Joo vähän samantyylistä makua näkyy olevan briteillä kuin amerikkalaisilla 🙂 Sokerimassaa, sokerimassaa ja jämäkkää kakkua sekä täytteitä. Mutta he kuulemma rakastavat sokerimassaa ja ovat pidemmällä kakunkoristelun suhteen kun meillä Suomessa.

      Vastaa
  3. Meri sanoo

    30.10.2018 22:52

    Kaikkea todella kaunista olitte nähneet 🙂

    Itseäni todellakin kiinnostaisi joskus tulevaisuudessa lähteä käymään tuollaisilla messuilla.
    Upeita kuvia olet ottanut ja ihana postaus.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2018 06:51

      Heips Meri 🙂

      Suosittelen kyllä, että joskus lähdet messuille, jos ne kiinnostavat! Näille Lontoon messuille oli todella helppo mennä ja samalla sai tutustua Lontooseenkin. Kiitos kommentistasi ja mukavaa alkavaa talvea!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios