• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Fantastinen Oreo-Fudge

Joulu· Karkit· Uusivuosi

7 tammi

Fantastinen Oreo-Fudge

Vuosi vaihtui viikko sitten ja sen jälkeen täällä blogin puolella on ollut hiljaista. Olin nimittäin lentokoneessa vuoden vaihtuessa ja tällä hetkellä häämatkalla henkeäsalpaavan kauniilla Malediiveilla. Viikko on mennyt niin nopeasti todellisessa matkahuumassa auringosta, merestä ja herkuista nauttien, että unohdin julkaista teille tämän uudenvuoden aatoksi valmistamani oreo-fudgen ohjeen. Jatkan matkailua vielä viikon verran täällä lämmössä, joten vastauksissani blogin puolella on edelleen viivettä. Päivittelen matkahetkiä Instagramin puolelle.

Fudge villitsi teitä lukijoita joulukuussa. Moni teistä valmisti fudgea joululahjaksi ja osa ihan vaan itselleen herkuksi. Sain ennen joulua niin paljon kysymyksiä fudgen valmistuksesta, että alkoi melkein ahdistamaan, jos olen rehellinen. En ole mikään kokenut karkkien tekijä. Keittelen fudgea ja muita karamelleja noin kerran vuodessa juuri joululahjoiksi. Tästä syystä koin, ettei minullakaan ole vastauksia kaikkiin kysymyksiinne. Mielestäni fudgen teko on helppoa, kun ohjetta seuraa maltillisesti ja käytössä on lämpömittari. Otin vielä hiukan asioista selvää ja päätin koota tämän postauksen alle yleisempiä ohjeita ja vinkkejä valmistukseen.


Fantastinen Oreo-Fudge

Ohje

  • 5 dl sokeria
  • 1,5 dl glukoosisiirappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • (150 g valkosuklaata)
  • 6-7 oreo-keksiä
  1. Voitele noin 28 x 18 cm kokoinen vuoka esimerkiksi öljyllä tai vuokaspraylla, voit halutessasi laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin.
  2. Jos laitat suklaata niin pilko valkosuklaa pieneksi rouheeksi valmiiksi.
  3. Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
  4. Keitä seosta välillä hämmentäen 120-asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). ÄLÄ VATKAA
  5. Kaada massa metalliseen kulhoon (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon, voit myös vatkata suoraan kattilassa).
  6. Vatkaa massaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia.
  7. Lisää valkosuklaa vähän kerrallaan sekaan koko ajan vatkaten miedolla teholla.
  8. Massa muuttuu paksuksi ja sitä on vaikea vatkata. Heti kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut, lopeta vatkaus.
  9. Siirrä massa voideltuun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.
  10. Rouhi oreot sopivaksi muruksi, jätä joitain isompia paloja ja ripottele sekä painele fudgen päälle.
  11. Peittele vuoka ja laita jääkaappiin 4-5 tunniksi tai yön yli jähmettymään.
  12. Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja laita tarjolle.

SÄILYVYYS: Säilytä fudge aina jääkaapissa. Fudge säilyy parhaimmillaan noin reilun viikon valmistuksesta.

HUOMIOITA:

  1. Käytä digitaalista lämpömittaria. Jos et käytä mittaria on suuri todennäköisyys, että fudgesta ei tule koostumukseltaan oikeanlaista.
  2. Mittaa raaka-aineet huolellisesti!
  3. Älä sekoita massaa liikaa tai liian vahvasti keittämisen aikana.
  4. Jos massa jää pehmeäksi eikä ole leikattavaa on jokin mennyt luultavasti lämpötiloissa pieleen. Luultavasti lämpötila on ollut liian alhainen. Tarkista toimiiko mittarisi kunnolla.
  5. Jos rasva erottuu massasta vatkauksen aikana voi syynä olla liika sekoitus keittämisen aikana tai se, että massa jäähtyy liian nopeasti. Älä vatkaa täydellä teholla. Voit yrittää pelastaa massan jatkamalla vatkausta tai lämmittämällä seoksen uudelleen.
  6. Fudgen teko on helppoa kun ohjetta seuraa maltillisesti.

Fantastinen Oreo-Fudge

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Lisää herkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ikimuistoinen vuosi 2018
Seuraava artikkeli: Rapea Mango-Vadelma Granola »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Ida sanoo

    11.1.2019 13:15

    Sinulla on todella hyvä blogi. Olen käyttänyt monta kertaa ohjeitasi ja niistä on tullut todella herkullisia. En jaksa odottaa että näen mitä muita reseptejä kirjoitat. Minä ajattelin kokeilla kyseistä ohjetta. Minä toivon, että siitä tulee hyvää. Olen lähiaikoina kokeillut monia reseptejä. Sinun blogi oli todella suuri inspiraatio minulle. Minä olen lukenut reseptejäsi jo jonkin aikaa. Olen oppinut uusia asioita reseptiesi ansiosta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2019 13:09

      Hei Ida,

      Kiitos paljon ihanasta kommentistasi <3 Tulipa hyvä mieli lukea ajatuksiasi. Palaan lomalta pian ja sitten tulee taas uusia ohjeita tänne blogiin. Alkuvuoden kunniaksi luvassa raikkaita ja värikkäitä herkkuja!

      Vastaa
  2. Tuula sanoo

    1.12.2019 13:50

    Hei!
    Uskallanko yrittää tehdä tätä herkkua vegaanisesta kermasta ja margariinista?
    T. Tuula

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2019 19:05

      En voi suositella, koska en ole testannut itse. Fudgessa vegaaniset tuotteet saattavat käyttäytyä hyvin eri tavalla.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios