• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Fantastinen Oreo-Fudge

Joulu· Karkit· Uusivuosi

7 tammi

Fantastinen Oreo-Fudge

Vuosi vaihtui viikko sitten ja sen jälkeen täällä blogin puolella on ollut hiljaista. Olin nimittäin lentokoneessa vuoden vaihtuessa ja tällä hetkellä häämatkalla henkeäsalpaavan kauniilla Malediiveilla. Viikko on mennyt niin nopeasti todellisessa matkahuumassa auringosta, merestä ja herkuista nauttien, että unohdin julkaista teille tämän uudenvuoden aatoksi valmistamani oreo-fudgen ohjeen. Jatkan matkailua vielä viikon verran täällä lämmössä, joten vastauksissani blogin puolella on edelleen viivettä. Päivittelen matkahetkiä Instagramin puolelle.

Fudge villitsi teitä lukijoita joulukuussa. Moni teistä valmisti fudgea joululahjaksi ja osa ihan vaan itselleen herkuksi. Sain ennen joulua niin paljon kysymyksiä fudgen valmistuksesta, että alkoi melkein ahdistamaan, jos olen rehellinen. En ole mikään kokenut karkkien tekijä. Keittelen fudgea ja muita karamelleja noin kerran vuodessa juuri joululahjoiksi. Tästä syystä koin, ettei minullakaan ole vastauksia kaikkiin kysymyksiinne. Mielestäni fudgen teko on helppoa, kun ohjetta seuraa maltillisesti ja käytössä on lämpömittari. Otin vielä hiukan asioista selvää ja päätin koota tämän postauksen alle yleisempiä ohjeita ja vinkkejä valmistukseen.


Fantastinen Oreo-Fudge

Ohje

  • 5 dl sokeria
  • 1,5 dl glukoosisiirappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • (150 g valkosuklaata)
  • 6-7 oreo-keksiä
  1. Voitele noin 28 x 18 cm kokoinen vuoka esimerkiksi öljyllä tai vuokaspraylla, voit halutessasi laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin.
  2. Jos laitat suklaata niin pilko valkosuklaa pieneksi rouheeksi valmiiksi.
  3. Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
  4. Keitä seosta välillä hämmentäen 120-asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). ÄLÄ VATKAA
  5. Kaada massa metalliseen kulhoon (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon, voit myös vatkata suoraan kattilassa).
  6. Vatkaa massaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia.
  7. Lisää valkosuklaa vähän kerrallaan sekaan koko ajan vatkaten miedolla teholla.
  8. Massa muuttuu paksuksi ja sitä on vaikea vatkata. Heti kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut, lopeta vatkaus.
  9. Siirrä massa voideltuun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.
  10. Rouhi oreot sopivaksi muruksi, jätä joitain isompia paloja ja ripottele sekä painele fudgen päälle.
  11. Peittele vuoka ja laita jääkaappiin 4-5 tunniksi tai yön yli jähmettymään.
  12. Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja laita tarjolle.

SÄILYVYYS: Säilytä fudge aina jääkaapissa. Fudge säilyy parhaimmillaan noin reilun viikon valmistuksesta.

HUOMIOITA:

  1. Käytä digitaalista lämpömittaria. Jos et käytä mittaria on suuri todennäköisyys, että fudgesta ei tule koostumukseltaan oikeanlaista.
  2. Mittaa raaka-aineet huolellisesti!
  3. Älä sekoita massaa liikaa tai liian vahvasti keittämisen aikana.
  4. Jos massa jää pehmeäksi eikä ole leikattavaa on jokin mennyt luultavasti lämpötiloissa pieleen. Luultavasti lämpötila on ollut liian alhainen. Tarkista toimiiko mittarisi kunnolla.
  5. Jos rasva erottuu massasta vatkauksen aikana voi syynä olla liika sekoitus keittämisen aikana tai se, että massa jäähtyy liian nopeasti. Älä vatkaa täydellä teholla. Voit yrittää pelastaa massan jatkamalla vatkausta tai lämmittämällä seoksen uudelleen.
  6. Fudgen teko on helppoa kun ohjetta seuraa maltillisesti.

Fantastinen Oreo-FudgeFantastinen Oreo-Fudge

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Lisää herkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ikimuistoinen vuosi 2018
Seuraava artikkeli: Rapea Mango-Vadelma Granola »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Ida sanoo

    11.1.2019 13:15

    Sinulla on todella hyvä blogi. Olen käyttänyt monta kertaa ohjeitasi ja niistä on tullut todella herkullisia. En jaksa odottaa että näen mitä muita reseptejä kirjoitat. Minä ajattelin kokeilla kyseistä ohjetta. Minä toivon, että siitä tulee hyvää. Olen lähiaikoina kokeillut monia reseptejä. Sinun blogi oli todella suuri inspiraatio minulle. Minä olen lukenut reseptejäsi jo jonkin aikaa. Olen oppinut uusia asioita reseptiesi ansiosta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2019 13:09

      Hei Ida,

      Kiitos paljon ihanasta kommentistasi <3 Tulipa hyvä mieli lukea ajatuksiasi. Palaan lomalta pian ja sitten tulee taas uusia ohjeita tänne blogiin. Alkuvuoden kunniaksi luvassa raikkaita ja värikkäitä herkkuja!

      Vastaa
  2. Tuula sanoo

    1.12.2019 13:50

    Hei!
    Uskallanko yrittää tehdä tätä herkkua vegaanisesta kermasta ja margariinista?
    T. Tuula

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2019 19:05

      En voi suositella, koska en ole testannut itse. Fudgessa vegaaniset tuotteet saattavat käyttäytyä hyvin eri tavalla.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BL Kaupallinen yhteistyö @foodmarketherkku NYT ON BLINIEN AIKA 💛

Kävin hakemassa kaikki tarvikkeet meidän herkulliseen blini-iltaan Food Market Herkkuun avatusta blinibaarista. Mukaan lähti skagenia, graavilohta, lohitartaria, sweet chili jokiraputahnaa, punasipulia, sitruunaa, suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa. Valitsin meille tällä kertaa ihania miniblinejä, mutta en voinut vastustaa Herkun oman keittiön isoja blinejä, joten otin niitäkin pari alkupalaksi 👌🏻 Medium kokoisia testataan ensi kerralla. Blini-illan tuotteet oli blinibaarin lisäksi aseteltu mukavasti lähelle toisiaan ja niitä löytyi myös valmiiksi pakattuina, jos tiskillä jono pääsisi kasvamaan 🥞 

Herkun blinibaari on auki koko talven ja löydät sen keskustasta, Tapiolasta ja Itiksestä. Voit halutessasi tilata tarvikkeet myös suoraan kotiin Herkun verkkokaupasta 🍽 Linkki verkkokauppaan löytyy stoorien puolelta, kuten myös minun ja pienen apurini ostosreissu ☝🏻 

#foodmarketherkku #herkummanelämänpuolesta #herkumpiverkkokauppa #herkunblinit #blinibaari #blinikausi #blinit #anninuunissa
Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk+) 🥭

Tässä kakussa on kaikkea mitä kuuden kuukauden ikäinen vauva saa syödä. Kakku ei sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Makeus kakkuun tulee hedelmistä ja taateleista. Kakku maistuu myös aikuisille, jotka leikkaavat itselleen oman palan siltä puolelta, mihin koristeet on aseteltu. Ohje löytyy nyt blogista ja linkki kuten aina profiilista ☝🏻 #anninuunissa 

Kiitos kuvasta 📷 @visuelli.erja
Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistu Veriappelsiinipuuro 🍊 IG-RESEPTI 👇🏻maistuu muuten myös vauvalle, ohje alla 💕

OHJE 

5 dl veriappelsiinien mehua
2 dl vettä
1,5 dl tummia mannasuurimoita (tai karkeaa riisijauhoa)
ripaus suolaa (ei vauvalle)
2 rkl sokeria (ei vauvalle)

Purista appelsiinien mehu suoraan kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta (lisää suola ja sokeri) ja lisää mannasuurimot vispaten sekaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi. Tarjoile puuro luomukauramaidon  kanssa. 

💕 #anninuunissa #igresepti
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios