Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku
Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku on todella otsikon kuvauksen arvoinen. Tämän kakun teet jopa puolessa tunnissa ja on sanomattakin selvää kuinka herkkua se on! Erään maistajan sanojen mukaan ”Oli niin namia, että meinasin kuolla”.
Tajusin etten voi seuraavia kolmea viikkoa tehdä pelkkiä Halloween-leivonnaisia – vaikka niin suunnittelin, joten käännän vaihdetta hieman taaksepäin. Meillä on muuten tänään mahtavat Halloween-kuvaukset. Niistä lisää Instagramissa jo tänään ja ensi viikolla myös täällä blogissa!
Oreo-juustokakku – aika varma herkku vai mitä? Tämä kakku myytiin hetkessä loppuun Pop Up kahvilassani muutama viikko sitten. Lupasin asiakkaille ja lukijoille reseptin ja tässä se on. Resepti on todella yksinkertainen, nopea ja helppo. Tämä kakku valmistuu jopa 30 minuutissa – hetken joutuu odottelemaan tuota hyytymistä, joten teethän kakun hyvissä ajoin ennen kuin vieraat saapuvat. Jos rakastat Oreo-keksejä niin kurkkaa myös tämä resepti: Oreo-Jäätelö.
Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku
noin 8-10 hlö
Pohja
- 200 g oreoita
- 50 g voita
- Pingota leivinpaperi 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Mittaa keksit ja aja ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai blenderissä.
- Sulata voi ja yhdistä se keksimuruun.
- Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 300 g tuorejuustoa
- 150 g oreoita
- 2 tl vaniljasokeria
Huom! Halutessasi makeamman kakun lisää 0.5 dl tomusokeria vaniljasokerin lisäksi!
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista hetken aikaa.
- Leikkaa nopeasti veitsellä oreot muruksi – lisää kermaseokseen.
- Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja vatkaa niin kauan kunnes täyte on paksua.
- Asettele reunakalvo vuoan reunoille.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita nuolijalla. Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi.
Koristeluun
- kermavaahtoa
- 6 oreo keksiä
- Puolita keksit veitsellä varovasti etteivät ne murru.
- Vatkaa pieni määrä (noin 1 dl) kermaa ja laita pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
Vinkki! Tuplaa täyte, jos haluat näyttävän korkean kakun.
Kokelitko ohjetta? Jaa oma kakkusi Instagramissa #anninuunissa
Nam! Oli kyllä oikeasti todella helppo ja nopea tehdä! On varmasti hyvää, kunhan tulee jääkaapista 😉 ! Kiitos ohjeesta, t: kaksi nuorta leipuria.
Kiitos kommentista 🙂 Toivon, että kakku maistuu <3
Hei! Tällä ohjeella tehty kakku oli vieraiden mielestä todella hyvää, mutta ei pysynyt huoneenlämmössä yhtään kasassa. 🙁 Pitäiskö olla siis ihan jämäkkää, vaikka ei ole liivatettakaan?
Moikka,
Jos kakku tulee juhliin ja se seisoo näin kesällä pitkään pöydällä niin suosittelen lisäämään kakkkuun liivatetta. Itse en tykkää liivatteita käyttää – kakku jää pehmeäksi ja moussemaiseksi juuri koska liivatetta ei ole, mutta kyllä se pysyy kasassa.
Montako liivatetta riittäisi ja miten ne lisätään massaan?
Hei, ihana ja helppo kakku tämä. Tein tämän synttärikakuksi tyttären poikaystävälle ja kaikki tykkäsivät. Kakku ei kauaa vadilla vanhentunut 🙂 Täytyy ehdottomasti kokeilla myös jollain toisilla kekseillä. Kiitos siitä, että sun reseptit on niin selkeitä, että tosiaan pystyy tekemään juuri sellaisen kakun kuin kuvassa. Kerrot kaikki kriitiset vaiheet ja niksit, jotta kakku onnistuu vaikka ei mestarileipuri olisikaan. Se on mielestäni tärkeää ja innostaa kokeilemaan. Mukavaa viikon jatkoa!
Ihana palaute Minna, kiitos paljon! Olen itseoppinut leipuri ja arvostan ohjeissa selkeyttä. Koitan itsekin aina ajatella mahdollisimman selkeästi vaiheet 🙂 Hienoa, että onnistun välittämään leivonnan helppouden! Mukavaa elokuuta <3
Todella hyvä kakku! Koska Oreoissa on palmuöljyä, käytin Ballerina-täytekeksejä, ainoat löytämäni ilman palmuöljyä. Unohdin vaniljasokerin, laitoin 0,5dl tomusokeria, ja maku oli täydellinen – ei liian makea. Kiitos tästä reseptistä, teen varmasti uudelleen!
Kiitos kommentistasi Mirva. Tosiaan tähän reseptiin käy muutkin äytekeksit, jos oreoita ei halua käyttää 🙂 Ohje on siitä juuri niin ihana, ettei lisättyä sokeria tarvitse juurikaan, kun keksit tuovat niin paljon makua!
Hei. Haluaisin kuulla miksi et suosittele muita tuorejuustoja kuin mascarpone tai phidadelphiaa?
Tein valion tuorejuustosta, ja massa maistui mielestäni oudolta. Onko tuorejuustolla niin paljon väliä makuun?
Toivoisin että olisit laittanut tuorejuustosuosituksen ohjeeseen.:)
Heippa, valitettavasti en yksilöi raaka-aineita reseptiikassa niin tarkkaan, että merkitsisin tuotemerkit. Kaikilla on omat suosikkinsa ja kerron mielelläni omat kysyttäessä. Valion tuorejuusto on hyvä tuote, mutta omaan makuuni se on vähän liian suolaista – käytän sitä kyllä nyt raskaana myös tässä ohjeessa koska se on 100% varmuudella pastöroitu.
Ajattelin tehdä tämän mahtavan kuuloisen kakun niin, että vaihtaisin tavis oreot minttu oreoihin. Se voisi tuoda kakkuun hieman raikkautta. Voisin laittaa sitten uuden kommentin että minkälaista silleen tuli! 🙂
Mulla on kaapissa paketti minttu-oreoita ja ajatus on ollut sama 🙂 Kerro ihmeessä miltä maistui!
Juhlat vietetty jo ajat sitten. Oli tosi hyvää, ja sitä mintun makua ei kauheasti ollut täytteessä, koska ainoa asia täytteessä joka maistui mintulta oli keksien täyte. Oli vaan kyllä tosi hyvää! 😋Aijon tehdä toistekkin. Mietin, tulisiko sitä minttu fiilistä jos laittasi pari tippaa vihreää elintarvikeväriä. Kiitos hyvästä reseptistä!
Hienoa, kiva kuulla 🙂 Laittaisin ehkä hieman väriä ja muutaman tipan piparminttuöljyä makua tuomaan 🙂
Heippa!
Jotain taisin tehdä väärin.. Tein kakun ohjeen mukaan ja minulla kävi vähän samalla tavalla kuin parilla muullakin kommentin jättäjällä. Eli kun olin lisännut keksinmurut ja jatkoin vatkaamista, niin massa tuntui vaan löystyvän vaikka tuorejuuston lisäämisen jälkeen se oli oikein jämäkkää. Ja täytteestä tuli ruman värinen, siis sellaisen likaisen värinen, eikä kauniin vaalea niin kuin vaikka tuossa kuvassa. Mietin, että olisiko pitänyt tehdä nuo kohdat 3 ja 4 toisinpäin? Eli olisiko keksinmurut pitänyt lisätä vasta ihan lopuksi ja niin, että vain sekoittaa ne täytteeseen eikä vatkaimella vatkaten? Kakku on nyt jääkaapissa tekeytymässä, vähän jännittää mahtaako se nyt hyytyä..
Hei, toivottavasti kakku hyytyi sinullakin. Käytän itse yleiskonetta, jossa sekoitan/vatkaan massan tasaiseksi. Siihen ei mene kuin hetki. Tärkein vaihe ja koostumus saadaan ennen keksien ja sokerin lisäämistä. Täyte jää vaaleaksi, kun keksimuru ei ole liian pientä ja massaa ei vatkata liikaa. Keksit ja sokerit voi halutessaan myös käännellä nuolijalla sekaan. Leivonnasssakin voi hiukan soveltaa 🙂
Kiitos vastauksesta. Juu, kyllä se hyytyi! Koristelen sen vielä niin näyttää vähän kauniimmalta! 🙂
Kiitos vastauksesta, olen ensi kerralla viisaampi! 🙂 Kyllä se hyytyi! Koristelen sen vielä, niin näyttää vähän kauniimmalta! 😄
Huh, hyvä juttu 🙂
Onnistuukohan jos Oreot vaihtaa joulupipareihin? Eli tekisin muuten samassa mittasuhteessa mutta vaihtaisin Oreot joulupipareihin.? 😊😋
Onnistuu! 🙂 Tästä löydät itseasiassa ohjeen siihenkin 🙂
https://www.anninuunissa.fi/uudenvuoden-piparijuustokakku-kinuskikuorrutuksella-liivatteeton/
Tein saman kokoisella vuoalla ja ohjeen mukaan tuplasin täytteet, mutta täytettä tuli ihan liikaa. Lisäksi ongelmaksi muodostui kulhon koko kun täyte ei mahtunut enää normaalin kokoiseen kulhoon. Ei ollut ihan niin helppo kakku kun ohjeessa sanotaan, aika työläs valmistaa. Lisäksi en ollut koskaan aiemmin kuullut tuosta reunuksesta, onneksi sanoitkin että sen voi jättää pois tai korvata tomusokerilla. Huomenna selviää, onnistuiko kakku.
Vuokasi taitaa olla omaani matalampi kuin omani, jos massa ei mahtunut 🙂 Tämä on kyllä reseptiikassa helpoimmasta päästä, kun mitään ei edes paisteta. Toivottavasti kakustasi tuli makoisa ja ensi kerralla kaikki sujuu jo ehkä helpommin!
Hyytyykö kakku ilman liivatetta?
Hyytyy 🙂 se on koko reseptin idea.
Kiitos vastauksesta! Enpäs ole moista ennen nähnyt, niin sillä varmistin 🙂 onpa kätevää!
Tykkään helpoista ja nopeista ohjeista. Löydät enemmänkin ilman liivatetta hyydytettäviä kakkuja kun selaat täältä:
https://www.anninuunissa.fi/?s=juustokakut
Tykkään helpoista ja nopeista ohjeista. Löydät enemmänkin ilman liivatetta hyydytettäviä kakkuja kun selaat täältä:
https://www.anninuunissa.fi/?s=juustokakut
Kakku tehty täysin ohjeen mukaan ja oli jääkaapissa yön yli ja lisää. Kakku silti ihan ku valuva suklaamousse.
Voi miten harmi kuulla! Jotain on kuitenkin sattunut, koska tätä itse (ja kaikki muut tuhannet) tehneenä kakusta tulee kiinteä, kuten kuvista näkee, kun sen tekee ohjeen mukaan.
Olikohan vispekerma jäänyt turhan löysäksi? Entä mitä tuorejuustoa käytit?
Ohjeen kohtaa ”..vatkaa niin kauan, kunnes täyte on paksua” noudattaen, täyte muuttui tosi nopeasti vetiseksi. Olisikohan pitänyt jättää välistä enempi vatkaaminen, vaan olisi vaan sen verran sekoittanut, että kaikki ainekset on sekaisin? Meniköhän kakku pilalle?
Seoksesi on jostain syystä juoksettunut – ei kuuluu muuttua juoksevaksi 🙁
Hei, oletko kokeillut ottaa täytteet oreoista/dominoista pohjaa varten?
En ole 🙂
Tein ohjeen mukaan ja tuli hyvää. Voiko kakun pakastaa kesän juhlia ajatellen? Entäpä vegaani versio, saako tästä tehtyä tarvittaessa?
Kiva kuulla 🙂 Vegaaninen versio löytyy täätlä:
https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-oreo-juustokakku/
Ja täällä leivonnaisten pakastuksesta:
https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/