Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku on todella otsikon kuvauksen arvoinen. Tämän kakun teet jopa puolessa tunnissa ja on sanomattakin selvää kuinka herkkua se on! Erään maistajan sanojen mukaan ”Oli niin namia, että meinasin kuolla”.
Tajusin etten voi seuraavia kolmea viikkoa tehdä pelkkiä Halloween-leivonnaisia – vaikka niin suunnittelin, joten käännän vaihdetta hieman taaksepäin. Meillä on muuten tänään mahtavat Halloween-kuvaukset. Niistä lisää Instagramissa jo tänään ja ensi viikolla myös täällä blogissa!
Oreo-juustokakku – aika varma herkku vai mitä? Tämä kakku myytiin hetkessä loppuun Pop Up kahvilassani muutama viikko sitten. Lupasin asiakkaille ja lukijoille reseptin ja tässä se on. Resepti on todella yksinkertainen, nopea ja helppo. Tämä kakku valmistuu jopa 30 minuutissa – hetken joutuu odottelemaan tuota hyytymistä, joten teethän kakun hyvissä ajoin ennen kuin vieraat saapuvat. Jos rakastat Oreo-keksejä niin kutkkaa myös tämä resepti: Oreo-Jäätelö.
Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku
- 200 g oreoita
- 50g voita
-
Pingota leivinpaperi 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
-
Mittaa keksit ja aja ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai blenderissä.
-
Sulata voi ja yhdistä se keksimuruun.
-
Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
- 4 dl vispikermaa
- 300g tuorejuustoa
- 150g oreoita
- 2 tl vaniljasokeria
Huom! Halutessasi makeamman kakun lisää 0.5 dl tomusokeria vaniljasokerin lisäksi!
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista hetken aikaa.
- Leikkaa nopeasti veitsellä oreot muruksi – lisää kermaseokseen.
- Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja vatkaa niin kauan kunnes täyte on paksua.
- Asettele reunakalvo vuoan reunoille.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita nuolijalla. Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi.
- kermavaahtoa
- 6 oreo keksiä
- Puolita keksit veitsellä varovasti etteivät ne murru.
- Vatkaa pieni määrä kermaa ja laita pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
Vinkki! Tuplaa täyte, jos haluat näyttävän korkean kakun.
Niin herkullisen näköinen ja kuulloinen! 🙂 Ja kiva kun on liivatteeton 🙂
Kiitos Suklaapossu 🙂 Tämä oli kyllä herkkua lasten ja vanhempiankin mielestä!
Hei, paljonko tuota tomusokeria tulee.? kun ei ole aineksissa, mutta ohjeessa on.
Lukee heti ainesten jälkeen vinkeissä. Luetko ohjeen huolella uudestaan 🙂
Nyt on tehty ja syöty hyvin samantapainen kakku https://suklaapossu.blogspot.fi/2016/11/nopea-ja-herkullinen-oreo-juustokakku.html Herkkua oli 🙂 Kiitti helposta ja nopeasta kakkuvinkistä, ilman tätä meillä olisi luultavasti jäänyt isänpäiväkakku kokonaan väliin 🙂
Ihanaa <3 Kiva saada tällaista palautetta! Ja olen onnistunut inspiroimaan noin ahkeraa leipuria kuin sinä 🙂 Mukavaa loppuviikkoa!
Nam! Tein samalla tyylillä minttu-suklaajuustokakun 🙂
Nam! Varmasti herkullista sekin 🙂
Tuolla on kirjoitusvirhe tossa "mittaa keksit ja ne tasaiseksi…" puuttuu varmaan sana murskaa? 🙂
Kiitos 🙂 Nyt on korjattu! Mukavaa viikkoa sinulle!
Hei kiitos reseptistä, hyytyykö tämä kakku ilman liivatetta? 🙂
Hei, kiitos kommentista. Tässä kakussa ei käytetä liivatetta – koostumus on pehmeä ja pysyy kyllä kasassa 🙂
Heippa, pystyykö tätä tekemään ilman tuota reunakalvoa? 🙂 voiko sen korvata jollain tai jättää vain pois?
Moikka, reunakalvon voi jättää aina pois – reunakalvo tekee reunosita vaan nätimmät. Voit korvata sen leivinpaperilla tai voidella ja tomusokeroida vuoan reunat 🙂 Mukavaa leivontaa!
Kuinka kauan kakun pitää antaa tekeytyä? Mietin vaan kun ei mitään tarkkaa aikaa ole kerrottu
Kiitos kommentista, kävin muuttamassa reseptiä – eli yön yli tai muutama tunti 🙂 Yön yli tekeytynyt kakku maistuu aina paremmalta! Mukavaa iltaa!
Hei, haluaisin testata mascarponea juustokakussa, sopisikohan tähän? 🙂 niin ja mahtuukohan 16cm vuokaan, joka korkeareunainen.
Hei, voit vaihtaa mascarponeen yhtä hyvin 🙂 Luulen että mahtuu 16cm vuokaan jos on hyvin korkea! Mukavaa uutta viikkoa!
Moi, onko kakku silti makeahkoa vaikkei sisällä lisättyä sokeria ollenkaan? On niin hyvältä ja helpolta kuulostava ohje, että taidan valmistujaiskahveilleni tälläsen väsätä 🙂
Moi, kyllä maistuu 🙂 Oreo-keksit ovat hyvin makeita. Jos tykkäät normaalia makeammasta, niin lisää muutama lusikallinen/puoli desiä sokeria varmuudeksi 🙂
Hyvän näköinen ohje! Mitä luulet, toimisiko tämä joillakin muillakin kekseillä (domino, geisha, fazerina), vai onko oreoissa jotakin eroa vaikkapa dominoihin verrattuna?
Tämä on tosi hyvä, helppo ja todellakin myös nopea 🙂 Uskon, että onnistuu muillakin täytekekseillä, itse en ole kokeillut 🙂 Kannattaa maistaa massaa ja lisätä sokeria oman maun mukaan. AInakin oreot ovat niin makeita ettei lisättävää sokeria välttämättä tarvita. Olisi hauska kuulla miten onnistuu jos kokeilet vaikka dominoja 🙂
Dominolla olen nyt tehnyt pari kertaa. Philadelfia juuston ominaismaku peittyi kun laitoin 0,5 dl tomusokeria, mielestäni sopivan makeaa. Mascarpone juustolla vielä parempi koska juuston maku on melko neutraali
Kiitos vinkistä Simo 🙂 Täytyy itsekin koittaa dominoita!
Voikohan tän kakun pakastaa?
Hei, kyllä uskon, että tätäkin kakkua voi pakastaa. En ole itse kokeillut, joten en ole 100% miten vaikuttaa koostumukseen. Tekisin niin, että laittaisin kakun heti hyytymään pakkaseen ja ottaisin tarjoilupäivänä pois ja antaisin sulaa rauhassa jääkaapissa. 🙂
Voikohan tän kakun pakastaa?
onko oreo keksit niinkuin dominokeksin tyylisiä ? onnistuisikos kakku niillä ? siis nyt ihana helppo ohje juustokakulle kiitos
Hei, kyllä ovat dominojen tyylisiä. Joku tuolla ylempänä kysyi samaa ja vastasin näin:
Uskon, että onnistuu muillakin täytekekseillä, itse en ole kokeillut 🙂 Kannattaa maistaa massaa ja lisätä sokeria oman maun mukaan. AInakin oreot ovat niin makeita ettei lisättävää sokeria välttämättä tarvita. Olisi hauska kuulla miten onnistuu jos kokeilet vaikka dominoja 🙂
Tein ohjeiden mukaan tarkasti mutta se ei jähmettynyt yhtään sitä ei voi leikata yhtään ja nyt synttärilahja meni pilalle enkä toista kerkee enään tekemään
Hei Elina, todella harmi kuulla. Jotain on mennyt kuitenkin pieleen, koska tällä ohjeella moni muu minun lisäksi on onnistunut. Resepti on yksi suosituimmista. Koska en ollut näkemässä paikan päällä, niin en osaa sanoa mikä on mennyt sinulla vikaan. Vatkasitko varmasti massan paksuksi ja annoit olla pari tuntia vähintään jääkaapissa?
Sain saman kohtalon kuin edellinen. Mut taisi olla siinä ongelma että täräytin koko homman blenderillä tehdä. Olisi pitäny vain vatkata ?
Joo kyllä se pitää vatkata 🙂 Ei onnistu blenderillä tai jos laittaa liivatetta niin silloin ehkä onnistuu 🙂
Hei!
En ikinä anna mistään palautetta tai ylipäätään jaa mielipiteitäni missään, mutta olen käyttänyt tätä reseptiä nyt useita kertoja. Löysin tämän peruskoulussa ollessani kotitalouden tunnilla jälkiruuaksi ja sen jälkeen tehnyt kotona ja työpaikalla. Olen vain korvannut aina jääkaapin pakastimella(ollut pari h), ollut silti hyvää!
Kiitos reseptistä!
Hei! Kiitos paljon kommenstistasi. Olipa se kiva lukea ja arvostan todella, että jätit mielipiteesi 🙂 Täytyy itsekin koittaa tuota pakastusta – sillähän nopeuttaa kivasti hyytymistä 🙂 Tmä on yksi minunkin suosikkiresepteistäni. Mukavaa aurinkoista kesää sinulle!
Moikka.
Voiko tätä tehdä 25 cm vuokaan ? Jos tekee niin minkä verran noita aineksia ?
Pikaista vastausta ja kommenttia toivoen 🙂 ja etukäteen kiittäen 🙂
Moikka,
Tottakai voi tehdä. Itse tuplaisin kaikki aineet. Jos haluat korkean kakun ehkä pitäisi tehdä jopa kolminkertaisena 🙂 Hyytyminen voi myös viedä hiukan kauemmin, joten otathan myös sen huomioon. Parasta kakku on seuraavana päivänä, kun kaikki maut ovat tasoittuneet. Mukavaa leivontaa!
Korkea ei välttämättä ole pakko olla, minulla vaan ei ole kuin 25 cm vuoka niin siksi mietin pystynkö siihen tehdä 🙂
Kiitos paljon vastauksestasi 🙂
Ole hyvä 🙂 Mukavaa loppuviikkoa!
Moikka! Olisin kysynyt pikaisesti että otetaanko kekseistä se sisälmys pois?
Moikka Jasmiina 🙂 Keksien täyte on olennainen osa makua, joten se laitetaan yhdessä hienonnetun keksin kanssa massaan ja pohjaan 🙂
Hei, kuinka monelle herkuttelijalle kakusta suurin piirtein riittää? Meinasin tehdä synttäreille, jonne on tulossa 10 aikuista ja 3 lasta. Pitäisikö tehdä kaksi kakkua?
Hei Heidi,
kakku on noin 10 hengelle (riippuen tietenkin kuinka isoja paloja ihmiset leikkaavat kakusta). Voi olla, ettei yksi kakku ihan riitä. Riippuu tietenkin mitä kaikkea muuta teillä on tarjolla. Mukavia juhlia!
Kuulostaa hyvältä! Pitää kokeilla??
Kiitos Bansku 🙂 Suosittelen lämpimästi!
Tein tätä isänpäiväks ja koko perhe tykkäs! Kiitos paljon ohjeesta ja tästä blogista 🙂
Kiitos Jasmin ihanasta kommentista 🙂 Tervetuloa herkuttelemaan resepteillä uudestaankin!
Todella hyvä kakku josta kaikki tykkäsivät. Minä laitoin pakastimeen hyytymään muutamaksi päiväksi ja siirsin jääkaappiin sulamaan yön yli. Nam!
Hei Hanna, kiitos kommentistasi 🙂 Mukava kuulla, että kakusta pidettiin! Tein itse juuri piparkakuista vähän samantyyppisen kakun ja en malta odottaa sen maistamista! Sen resepti tulee myös aikanaan blogiin! Ihanaa joulun odotusta!
Hei,
Onnistusikohan tämä kakku esimerkiksi piltillä/marjoilla täytteen keksien asemesta? Ja jos kekseinä käyttäisi sitten vaikka digestivejä pohjassa…
Hei,
Tässä ohjeessa keksit jämäköittävät kakkumassan, jolloin se pysyy kasassa ilman liivatetta, joten ei onnistu ilman liivatetta marjoilla tai piltillä valitettavasti. Täältä löydät muita marjasia juustokakkuja: https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/juustokakut/
Hei! Meillä on tulossa ristiäiset ja ajattelin normikakun lisäksi tehdä tämän. Mitä tuorejuustoa itse käytät tähän kakkuun? En malta odottaa, että tätä saa maistaa ?
Moi Cathy, loistava valinta 🙂 Voit käyttää kakkuun philadelphiaa tai mascarponea. Kummallakin toimii hyvin , Valion tuorejuusto on hieman suolainen, mutta 100% pastöroitu 🙂
Moi, löysin sattumalta blogisi (ihania leipomuksia <3). En ole mikään taitava leipuri, mutta juustokakkuja tykkään tehdä. Omat synttärit lähestyy ja nyt kun kaksi pientä lasta pyörii jaloissa, niin tämähän on nopea ja näppärä vaihtoehto. 🙂 En ole ikinä käyttänyt Oreoita (tai Dominoita tms) ja mietin, että miten ne tuohon pohjaan olisi paras murskata, kun täytekin on mukana? Digestive menee murskaksi pussissa kaulimella, mutta mitenkäs nämä, kun ei ole mitään ihmeellisiä keittiökoneita? Ja pysyykö tämä siis kasassa täytteeseen tulevien Oreoiden ansiosta? Jos teen vähän isompaan vuokaan esim 1,5 kertaisena, niin pysyykö tämä silti kasassa vai vaatiiko liivatetta?
Hei Nitta,
tervetuloa seurailemaan herkkuja <3 Kiitos 🙂 Oreokeksit imevät nestettä täytteestä ja se on yksi syy miksi kakku pysyy kasassa ilman liivatetta. Isompi kakku, joka on matalampi pysyy varmasti kasassa hyvin. Murskaan keksit itse sauvasekoittimessa tai blenderissä 🙂 Jos haluat voit tietenkin laittaa mukaan pari liivatetta. Mukavaa viikkoa!
Synttärit on juhlittu ja voi taivat miten mielettömän hyvää tämä kakku olikaan! Tämä kyllä katosi erittäin nopeasti vieraille parempiin suihin ja kaikki vaativat reseptiä. Kiitos siis mahtavasta ohjeesta, jota tulen taatusti käyttämään vielä usein. Itse tein 26cm vuokaan kaksinkertaisena ja määrä oli juuri sopiva.
Hei Nitta 🙂 Ihana kuulla! Nyt tuli itsellekin himo tehdä tätä kakkua uudestaan, siitä on nimittäin liian pitkä aika ja resepti on niin helppo sekä herkullinen. Mukavaa kevättä 🙂
Kuulostaa helpolta ja herkulliselta, tämän osaisin varmasti itsekin tehdä, en nimittäin ole mikään leipoja ihminen.. mietin että voikohan täytteeseen lisätä keksin lisäksi/sijaan Oreo maradou suklaata, sitä löytyis kaapista.
En tiennyt että tuo täyte jähmettyy jääkaapissa ilman liivatetta, kuulostaa mahtavalta!
Hei Salla, tämä ohje on tosiaan helppo ja todella herkullinen! Varmasti onnistut kun noudatat ohjetta. Tässä reseptissä keksit hyydyttävät juustokerma-massan ja siksi liivatetta ei tarvita. Varmasti tulisi herkullista oreo-suklaallakin, mutta se saattaa vaatia liivatetta, jos käytät pelkkää suklaata. En ole varma, koska en ole testannut. Mukavaa leivontaa!
Hei anni. Ajattelin valmista mutta tuli mielen kun valmista pohjan pitäkö keksitä poista se täyte.
Hei Aleksi 🙂 Täytettä ei tarvitse poistaa 🙂
Moikka! Tämä juuri testissä eli kakku jähmettymässä jääkaapissa. Epäilyttää vain, että oliko täyte liian löysää.. Ennenkuin lisäsin keksit täytteeseen, se vaikutti olevan hyvän jämäkkä. Kun vatkasin keksit sekaan niin täyte tuntui vain ”löystyvän”. Joten odotan jännityksellä lopputulosta. Kuinka paksu täytteen tulisi olla levitettäessä?
Hei Teikku,
Outoa, että massasi löytyi keksejä lisättäessä. En ole aiemmin saanut vastaavaa palautetta. Keksit imevät täytteestä kuitenkin kosteutta ja kakun pitäsii jämäköityä sen tekeytyessä 🙂
Nyt on kakku jääkaapissa tekeytymässä, mutta voi herttinen mitään hyvää oli massa! Söin sitä varmaan 4 rkl. :’D
Hei Tia 🙂 Ihana kuulla. Hyvää äitienpäivää!
Onnistuisiko tuorejuuston korvata esimerkiksi maitorahkalla ja lisätä liivatetta jämäköittämään kakun? Juhlissa vieras, joka ei pysty tuorejuustoa syömään…
Hei Eeva,
en näe miksi ei onnistuisi – liivatetta tosin tarvitaan. Kannattaa maistaa, jos myös sokeria tarvitsee lisätä, koska rahka on maultaan kirpeämpää kuin tuorejuusto. Ihanaa viikonloppua!
Hei, mitä luulet, onnistuiskohan vegaanisena.. ?oreothan ovat vegaanisia, ja ajattelin jos soijavispiä ja soijatuorejuustoa kokeilisi, mitä arvelet? 🙂
Hei Anu, kyllä lähtisin ainakin itse kokeilemaan mainitsemillasi raaka-aineilla! 🙂 Kerro miten kävi jos teet vegaanisen 🙂
Hei, tein juuri oreokakun tyttäreni syntymäpäiväjuhliin. Tein tuplana 26 cm:n vuokaan. Täytteestä tuli aika tumma ja se jotenkin juoksettui ja löystyi keksimurujen lisäämisen jälkeen. Voiko näin tapahtua? Vatkasin täytteen kyllä ohjeiden mukaan ja alkuun se olikin paksumpaa. Nyt odotan jännittyneenä, minkälainen siitä tuli.
Hei,
Kuulostaa hieman oudolta. En ihan ymmärrä mitä tarkoitat tummalla. En ole myöskään kuullut, että massa olisi juoksettuntut. Olisitkohan voinut vatkata massaaa liikaa? Mitä tuorejuustoa käytit?
Moi, mulla on 24 cm vuoka, tuleeko mun muokata pohjaa ja täytettä jotenkin, että tulee hyvä? 🙂
Moi Janina,
Jos haluat korkean kakun tee kakku tuplana tai 1.5 kertaisena 🙂
Hei Anni,olisin kysynyt,että voiko juustokakkuja pakastaa ja jos voi mikä on niiden ns. Ikä?entä miten toimia sulatuksen kanssa?On tulossa isommat juhlat ja haluaisin leipoa erilaisia juustokakkuja enkä tiedä millaisella aikataululla kannattaa leipoa herkut…
Hei,
Juustokakut voi tehdä suoraan pakkaseen. Itse tein juuri kakkubuffan juhliin ja pakastin kaikki juustokakut. Tein kakut viikkoa ennen pakastimeen ja sulatin tarjoilupäivänä jääkaapissa. Sulamiseen menee muutama tunti ja vielä nopeampaa se on huoneenlämmössä, mutta lämpötialvaihtelujen takia suosittelen jääkaappia. Musitathan huollellisen peittelyn etteivät kakut ota makuja ja hajuja pakastimesta.
Tein tätä lapseni syntymäpäiväjuhlille ja kylläpä tämä sai kehuja kaikilta aikuisilta! Mies kehui vielä viikkoja myöhemminkin herkullisia leipomuksia (tein myös sivuiltasi löytyvän ”täydellisen suklaakakun”, joka myös sai kehuja). Tätä teen takuuvarmasti vielä toistekin! Kiitos loistavasta reseptistä!
Kiitos Sara! Ihana kommentti, kiitos kun jätit sen <3 Mukavaa talvea teille!
Ihan huippu resepti!! Ystävät oli kylässä kahvilla ja kakku sai paljon kehuja!! Muutenkin ihana blogi ja ihania reseptejä, täytyy testata muitakin leivoksia! 🙂
Hei kiitos ihana kommentti 🙂 Tervetuloa testailemaan ohjeita <3
Osaatko vinkata kekseille gluteenittoman vaihtoehdon? Mahtaako toimia?
Varmasti onnistuu myös gluteenitoomilla täytekekseillä 🙂 esim:
http://www.glu.fi/tuotteet/gluteeniton/Semper+Cookie-Os+150g/1026/
Todella hyvä kakku ja täyte juuri sopivan moussemaista, kun kakku oli yön yli jääkaapissa :)! Mitä sanoisit, jos haluaa korvata vaniljasokerin vaniljakreemijauheella, niin sama määrä jauhetta vai hiukan enemmän?
Hei Niina,
Kiva kuulla, että pidit ohjeesta 🙂 En käytä itse vaniljakreemijauhetta, joten en valitettavasti osaa antaa sen käytön suhteen vinkkejä.
Tein tämän vegaanisena ja tuli hyvää. Käytin soijavispiä ja kauratuorejuustoa. Kiitos ohjeesta! <3
Kiitos kommentistasi 🙂 Moni on kehunut tämän ohjeen vegaanista versiota! Taidan kokeilla itse jouluksi <3
Hei. Kiitos ihanasta ohjeesta. Olen tehnyt tätä muutamia kertoja. Nyt täytyisi tehdä maidottomana. Jos käytän soijavispiä ja kauratuorejuustoa, niin tehdäänkö samoilla suhteilla ja ilman liivatetta?
Hei Riitta, kiitos kommentistasi 🙂 Samat suhteet pätevät jos käytät soija ja kaura-tuotteita 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Nam! Oli kyllä oikeasti todella helppo ja nopea tehdä! On varmasti hyvää, kunhan tulee jääkaapista 😉 ! Kiitos ohjeesta, t: kaksi nuorta leipuria.
Kiitos kommentista 🙂 Toivon, että kakku maistuu <3
Hei! Tällä ohjeella tehty kakku oli vieraiden mielestä todella hyvää, mutta ei pysynyt huoneenlämmössä yhtään kasassa. 🙁 Pitäiskö olla siis ihan jämäkkää, vaikka ei ole liivatettakaan?
Moikka,
Jos kakku tulee juhliin ja se seisoo näin kesällä pitkään pöydällä niin suosittelen lisäämään kakkkuun liivatetta. Itse en tykkää liivatteita käyttää – kakku jää pehmeäksi ja moussemaiseksi juuri koska liivatetta ei ole, mutta kyllä se pysyy kasassa.
Montako liivatetta riittäisi ja miten ne lisätään massaan?
Hei, ihana ja helppo kakku tämä. Tein tämän synttärikakuksi tyttären poikaystävälle ja kaikki tykkäsivät. Kakku ei kauaa vadilla vanhentunut 🙂 Täytyy ehdottomasti kokeilla myös jollain toisilla kekseillä. Kiitos siitä, että sun reseptit on niin selkeitä, että tosiaan pystyy tekemään juuri sellaisen kakun kuin kuvassa. Kerrot kaikki kriitiset vaiheet ja niksit, jotta kakku onnistuu vaikka ei mestarileipuri olisikaan. Se on mielestäni tärkeää ja innostaa kokeilemaan. Mukavaa viikon jatkoa!
Ihana palaute Minna, kiitos paljon! Olen itseoppinut leipuri ja arvostan ohjeissa selkeyttä. Koitan itsekin aina ajatella mahdollisimman selkeästi vaiheet 🙂 Hienoa, että onnistun välittämään leivonnan helppouden! Mukavaa elokuuta <3
Todella hyvä kakku! Koska Oreoissa on palmuöljyä, käytin Ballerina-täytekeksejä, ainoat löytämäni ilman palmuöljyä. Unohdin vaniljasokerin, laitoin 0,5dl tomusokeria, ja maku oli täydellinen – ei liian makea. Kiitos tästä reseptistä, teen varmasti uudelleen!
Kiitos kommentistasi Mirva. Tosiaan tähän reseptiin käy muutkin äytekeksit, jos oreoita ei halua käyttää 🙂 Ohje on siitä juuri niin ihana, ettei lisättyä sokeria tarvitse juurikaan, kun keksit tuovat niin paljon makua!
Hei. Haluaisin kuulla miksi et suosittele muita tuorejuustoja kuin mascarpone tai phidadelphiaa?
Tein valion tuorejuustosta, ja massa maistui mielestäni oudolta. Onko tuorejuustolla niin paljon väliä makuun?
Toivoisin että olisit laittanut tuorejuustosuosituksen ohjeeseen.:)
Heippa, valitettavasti en yksilöi raaka-aineita reseptiikassa niin tarkkaan, että merkitsisin tuotemerkit. Kaikilla on omat suosikkinsa ja kerron mielelläni omat kysyttäessä. Valion tuorejuusto on hyvä tuote, mutta omaan makuuni se on vähän liian suolaista – käytän sitä kyllä nyt raskaana myös tässä ohjeessa koska se on 100% varmuudella pastöroitu.
Ajattelin tehdä tämän mahtavan kuuloisen kakun niin, että vaihtaisin tavis oreot minttu oreoihin. Se voisi tuoda kakkuun hieman raikkautta. Voisin laittaa sitten uuden kommentin että minkälaista silleen tuli! 🙂
Mulla on kaapissa paketti minttu-oreoita ja ajatus on ollut sama 🙂 Kerro ihmeessä miltä maistui!
Juhlat vietetty jo ajat sitten. Oli tosi hyvää, ja sitä mintun makua ei kauheasti ollut täytteessä, koska ainoa asia täytteessä joka maistui mintulta oli keksien täyte. Oli vaan kyllä tosi hyvää! 😋Aijon tehdä toistekkin. Mietin, tulisiko sitä minttu fiilistä jos laittasi pari tippaa vihreää elintarvikeväriä. Kiitos hyvästä reseptistä!
Hienoa, kiva kuulla 🙂 Laittaisin ehkä hieman väriä ja muutaman tipan piparminttuöljyä makua tuomaan 🙂
Heippa!
Jotain taisin tehdä väärin.. Tein kakun ohjeen mukaan ja minulla kävi vähän samalla tavalla kuin parilla muullakin kommentin jättäjällä. Eli kun olin lisännut keksinmurut ja jatkoin vatkaamista, niin massa tuntui vaan löystyvän vaikka tuorejuuston lisäämisen jälkeen se oli oikein jämäkkää. Ja täytteestä tuli ruman värinen, siis sellaisen likaisen värinen, eikä kauniin vaalea niin kuin vaikka tuossa kuvassa. Mietin, että olisiko pitänyt tehdä nuo kohdat 3 ja 4 toisinpäin? Eli olisiko keksinmurut pitänyt lisätä vasta ihan lopuksi ja niin, että vain sekoittaa ne täytteeseen eikä vatkaimella vatkaten? Kakku on nyt jääkaapissa tekeytymässä, vähän jännittää mahtaako se nyt hyytyä..
Hei, toivottavasti kakku hyytyi sinullakin. Käytän itse yleiskonetta, jossa sekoitan/vatkaan massan tasaiseksi. Siihen ei mene kuin hetki. Tärkein vaihe ja koostumus saadaan ennen keksien ja sokerin lisäämistä. Täyte jää vaaleaksi, kun keksimuru ei ole liian pientä ja massaa ei vatkata liikaa. Keksit ja sokerit voi halutessaan myös käännellä nuolijalla sekaan. Leivonnasssakin voi hiukan soveltaa 🙂
Kiitos vastauksesta. Juu, kyllä se hyytyi! Koristelen sen vielä niin näyttää vähän kauniimmalta! 🙂
Kiitos vastauksesta, olen ensi kerralla viisaampi! 🙂 Kyllä se hyytyi! Koristelen sen vielä, niin näyttää vähän kauniimmalta! 😄
Huh, hyvä juttu 🙂
Onnistuukohan jos Oreot vaihtaa joulupipareihin? Eli tekisin muuten samassa mittasuhteessa mutta vaihtaisin Oreot joulupipareihin.? 😊😋
Onnistuu! 🙂 Tästä löydät itseasiassa ohjeen siihenkin 🙂
https://www.anninuunissa.fi/uudenvuoden-piparijuustokakku-kinuskikuorrutuksella-liivatteeton/
Tein saman kokoisella vuoalla ja ohjeen mukaan tuplasin täytteet, mutta täytettä tuli ihan liikaa. Lisäksi ongelmaksi muodostui kulhon koko kun täyte ei mahtunut enää normaalin kokoiseen kulhoon. Ei ollut ihan niin helppo kakku kun ohjeessa sanotaan, aika työläs valmistaa. Lisäksi en ollut koskaan aiemmin kuullut tuosta reunuksesta, onneksi sanoitkin että sen voi jättää pois tai korvata tomusokerilla. Huomenna selviää, onnistuiko kakku.
Vuokasi taitaa olla omaani matalampi kuin omani, jos massa ei mahtunut 🙂 Tämä on kyllä reseptiikassa helpoimmasta päästä, kun mitään ei edes paisteta. Toivottavasti kakustasi tuli makoisa ja ensi kerralla kaikki sujuu jo ehkä helpommin!