• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät

Leivät· Mökkiohjeet· Sämpylät

2 helmi
Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät

Täällä blogin puolella olisi päivittämistä loputtomiin. Eilen päivitettiin uusi ulkoasu, joka tukee nyt paremmin myös mobiilipuolta. 70% teistä selaa reseptiikkaani nimittäin mobiililla. Itse olen vanhanaikainen ja käytän paljon läppäriä. Ulkoasu on aina suunniteltu tukemaan tästä syystä desktop-versiota. Tällaisten päivitysten aikana löytyy aina myös postauksia, joita haluan päivitellä. Varsinkin niitä suosituimpia ohjeita, joihin olen ottanut kuvat aikoinaan kännykällä, huonossa valossa tai muuten olen vasta opetellut kuvaamista.

Tänään uuden ilmeen saa rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät, joka on ohje, josta usein muistuttelen teitä. Nämä sämpylät leivotaan hetkessä myös arkena, ainakin meillä! Lähettäkää ihmeessä palautetta uudesta ulkoasusta. Unohtuiko jotain, puuttuuko jotain tai onko jokin huonommin kuin aiemmin?

Terveisiä Lapista. Vietämme täällä pitkää laskiaisviikonloppua hiihdellen, saunoen ja herkutellen. Ahh miniloma tuli tarpeeseen. Ihana rauha ja hiljaisuus on hyvää vastapainoa kaupungin meluille ja kiireelle.

Perinteitä kunnioittaen rouskutamme täällä Lapissa tuoretta itse leivottua leipää aamulla. Olen yleensä paistanut meille pataleipää, kuten viime vuonna tätä ihanaa juustoista pataleipää, jonka reseptin löydät tästä. Tänä vuonna päätin kokeilla jotain uutta. Mieleeni tulivat nopeutta ja helppoutta pohtiessa Sikke Sumarin rapeakuoriset sämpylät aamuksi eli toiselta nimeltään osuvasti jääkaappisämpylät.

En ollut näitä sämpylöitä ennen tätä koskaan leiponut, vaikka monta kertaa on ollut mielessä. Jääkaappisämpylöiden taikina valmistetaan melko samalla tavalla kuin pataleivän. Aineet sekaisin illalla kulhossa ja annetaan kohota pitkään. Nämä sämpylät kohoavat pataleivästä poiketen yön yli jääkaapissa.

Tässä helppo hieman muunneltu ohjeeni Siken versiosta.  Nam suosittelen kokeilemaan. Näillä rapeilla ja helpoilla sämpylöillä jos millä aamu alkaa upeasti!

Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät

Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät

Ohje: (8-10 sämpylää)
    • 7,5 dl vettä
    • 30 g tuorehiivaa (tai puoli pussia kuivahiivaa)
    • 1 rkl suolaa
    • 1,5 dl kaurahiutaleita
    • 2,5 dl sämpyläjauhoja
    • noin 9 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl oliiviöljyä (voi jättää pois halutessa)
  1. Liuota ensin hiiva ja suola haaleaan veteen isossa kulhossa.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot desi kerrallaan ja sekoita isolla puuhaarukalla.
  3. Lisää lopuksi öljy, sekoita.
    Valmiin taikinan tulee olla löysää, älä siis pelästy koostumusta tai laita liikaa jauhoja!
  4. Peitä kulho leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä ja jätä yöksi jääkaappin kohoamaan.
  5. Nosta aamulla taikinaa suoraan kulhosta leivinpaperilla päällystetylle pellille isolla lusikalla.
    Muoto on vapaa ja näissä sämpylöissä saa näkyä rustiikkisuus.
  6. Heitä sämpylöiden päälle vähän jauhoja tai siemeniä ja tee sämpylään ristiviilto (ei kohotusta).
  7. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki! Älä peitä valmiita sämpylöitä liinalla paiston jälkeen tai rapeus katoaa! 
Vinkki! Tässä ohjeessa jauhoja voi lisäillä ja muunnella oman maun mukaan. Itse tykkään lisäillä taikinaan myös kaurahiutaleita ja siemeniä. Tämä resepti toimii täydellisesti, niin kauan kun vehnäjauhoja on ainakin puolet taikinan jauhoista.

Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylätRapeat ja nopeat jääkaappisämpylät

Ensi viikolla vietetään Runebergin päivää, leivo ihanimmat runebergintortut ohjeillani  ja virittäydy jo myös laskiaiseen, laskiaispulla-ohjeet löydät kootusti täältä.

♥ Anni


Katso myös Helpot Aamupalasämpylät.

Seuraa herkkujani myös.

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

59 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Raikas Veriappelsiinipavlova (G)
Seuraava artikkeli: Gluteenittomat Runebergintortut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    3.3.2017 16:24

    Tyhmä kysymys, mutta pitääkö veden olla n. 40-asteista vai kylmää tässä versiossa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2017 17:39

      Ei ole tyhmä kysymys. Moni on itseasiassa kysynyt samaa. Veden lämpötilalla ei ole väliä kun kohotetaan kuitenkin kylmässä. Itse laitan haaleaa vettä kun teen taikinan 🙂 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      3.3.2017 22:01

      Kiitos! Jääkaapissa on ja katsotaan aamulla, kuinka käy 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2017 04:28

      Jee ihanaa! Nämä ovat meidän perheen lemppareita! Niin helppoja nimittäin. Toivottavasti maistuu myös teille <3

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    15.4.2017 08:04

    Maku oli hyvä mutta ei nousseet juurikaan. Tein kylmään veteen. Ensi kerralla teen lämpimään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.4.2017 15:14

      Hmmm, jotain on mennyt vikaan – en osaa varmuudella sanoa mitä. Teen itse aina haaleaan veteen taikinan, mutta moni on sanonut, että onnistuu myös kylmään ja jääkaapissahan taikina kuitenkin tekeytyy. Kuinka pitkään sinulla oli taikina jääkaapissa? Käytitkö kuivahiivaa vai tuorehiivaa? Näistä ei ihan yhtä kuohkeita tule kuin kohotetuista sämpylöistä, mutta rapeita kuitenkin. Kannattaa myös koittaa lusikoida korkea kasa taikinaa pellille mielummin kuin lättänä 🙂 Seuraavalla kerralla parempi onni 🙂

      Vastaa
      • Satu sanoo

        6.8.2017 10:48

        Moi, hiiva ehkä tarvitsee sen lämmön alussa jotta se ”herää”, äitini opetti näin. Vaikka myöhemmin menisikin jääkaappiin. Mulla juuri sämpylät uunissa, hyvin kohosi taikina vaikka laitoin vain 25 g hiivaa, lämpimään veteen. Kohta pääsen maistamaan!!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          6.8.2017 12:31

          Hei Satu, tässä ohjeessa taikinan nouseminen perustuu aikaan ja kylmäkohotukseen, joten säännöt ovat hiukan erilaiset, kuten myös pataleivän valmistuksessa. Sämpylöistäsi tuli varmasti herkullisia! 🙂

          Vastaa
      • sikke sumari sanoo

        12.4.2020 11:42

        Hei täällä Sikke – tämän taikinan ei kuulukkaan kohota yön yli odotuksessa. Se alkaa hiukan kuplia ja sitkistyä, siinä kaikki. Sämpylät kohoavat sitten uunissa, kuten Anniin ihanasta kuvasta näkyy.

        Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    18.5.2017 15:54

    Tuo suolan määrä on varmaan tuos virheellinen..?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2017 16:36

      Hei, sinne oli lipsahtanut tuo desimaali jostain syystä! Tätäkin määrää saa muuttaa oman mielen mukaan siihen suuntaan, joka on itselle sopiva määrä suolaisuutta 🙂

      Vastaa
      • Rinttis sanoo

        31.10.2022 13:40

        Moikka! Tosiaan sämpylöistä tuli aivan liian suolaisia, voisikohan ohjeeseen lisätä jonkun vinkin että ei muu astu samaan ansaan 😀

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          31.10.2022 14:03

          Suolan määrä ohjeessa on korjattu jo aiemmin – nyt kannattaa tarkistuttaa oma mittakäsi – näin isolle taikinalle suolan määrä on oikea -toki kaikki maustaa oman mauna mukaan!

          Vastaa
    • Soile sanoo

      18.10.2020 22:22

      Siis onko tuo 1 rkl todella oikein? Vai onko jäänyt ohje korjaamatta?

      Vastaa
      • Essi sanoo

        21.2.2021 14:32

        Laitoin ohjeen mukaan 1rkl suolaa, ja tuli ihan liian suolaisia 🙁 Laittaisin ens kerralla ehkä 1 tl, ja sokeria vähän mukaan..

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          21.2.2021 15:27

          Suolaa aina oman maun mukaan, jos on tottunut käyttämään vähän.

          Vastaa
  4. Emmi sanoo

    8.6.2017 21:59

    Kuinka monta sämpylää suunnilleen määrästä tulee?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2017 04:23

      Hei Emmi, riippuu minkä kokoisia sämpylöitä leipoo, mutta noin 8-10 sämpylää 🙂

      Vastaa
  5. Jaana sanoo

    28.6.2017 18:50

    Hei, voiko kaurahiutaleiden tilalla käyttää ruishiutaleita? ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      28.6.2017 20:28

      Hei, voit käyttää 🙂 Ruis tekee ehkä hiukan kuivempaa taikinasta ja poistaa kitkoa, mutta varmasti onnistuu sämpylät!

      Vastaa
  6. Outi Tiimonen sanoo

    6.8.2017 20:46

    Ihania sämpylöitä tuli vähällä vaivalla ja olivat ihan syötäviä vielä kolmantena aamuna. Ei siis maistuneet vanhoilta. Kivan makuvivahteen antoi oreganolla maustettu oliiviöljy. Vähän pelästyin kyllä että miten käy kun taikina ”kävi” jääkaapissa eikä meinannut astiassa kestää =D Lopputulos oli kuitenkin ihan mahtava. Sämpyläni ovat aina maistuneet hiivalta, mutta nämä eivät. Ihana ohje <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.8.2017 07:45

      Kiitos Outi mukavasta palautteesta. Minäkin laitan aina välillä mukaan jotain yrttiä tai muuta ”maustetta”, jotta sämylöihin saa kivoja makuvivahteita. Kannattaa koittaa joskus myös juustoraastetta. Mukavaa viikkoa! 🙂

      Vastaa
  7. Henna sanoo

    20.8.2017 08:17

    En saa itse syödä hiivaa, enkä vehnää. Osaisitko sanoa, saisiko tämän ohjeen sovellettua ”vammoihini” toimivaksi? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.8.2017 13:35

      Hei Henna,

      Vaikea kysymys. Kylmäkohotus on tämän taikinan idea ja siihen tarvitaan ripaus hiivaa. Kokeilisin itse ilman hiivaa vähän pidemmällä kohotusajalla ja vehnättömillä jauhoilla. Minulla ei ole varmaa vinkkiä, koska en ole itse kokeillut valitettavasti hiivatonta ja vehnätöntä vaihtoehtoa. Mukavaa sunnuntaita 🙂

      Vastaa
  8. Iloinen leipuri sanoo

    25.10.2017 09:05

    Täydellisen herkullisen rapeita sämpylöitä. Hiivan ja suolan liotin kädenlämpöiseen veteen, ajattelin että hiiva varmasti herää ennen kuin laitan taikinan jääkaappiin. Käytin niitä jauhoja mitä kaapista löytyi eli kaurahiutaleita 2.5dl ja puolikarkeita vehnäjauhoja n. 10 dl. Hiivaa oli ½ pakettia eli 25g ja taikina kohosi yön aikan jääkaapissa todella hyvin. Ja sain aikaiseksi 11 sämpylää. Tästä tulee kyllä jatkossa luottoresepti!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2017 09:11

      Kiitos kommentistasi iloinen Leipuri 🙂 Mahtavasti sovellettu reseptiä! Laitan itsekin taikinaan milloin mitäkin kaapista löytyy. Juustoraastetta olen myös kokeillut ja tulee aivan ihania sämpylöitä! Mukavaa viikon jatkoa!

      Vastaa
  9. Solja sanoo

    30.12.2017 21:58

    Eikö hiivattomia sämpylöitä voi tehdä leivinjauheella tai ruokasoodalla? Pitkä kylmäkohotus lienee silloin turha?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      31.12.2017 02:23

      En ole kokeillut tehdä sämpylöitä leivinjauheeseen tai soodaan. Vaikuttaa varmasti mehevyyteen ja kuohkeuteen. Kylmäkohotus on tärkeä juuri tässä reseptissä kun kyseessä jääkaappisämpylät. Kylmäkohotus vaikuttaa myös leivän rapeuteen. Hyvää uutta vuotta 🙂

      Vastaa
  10. Anne-Marie sanoo

    3.2.2019 17:34

    Onko pakko käyttää sämpyläjauhojakin vai luonaako vehnäjauholla ja kaurahiutaleilla vaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2019 06:56

      Moikka, voit toki laittaa pelkästään vehnäjauhoja 🙂

      Vastaa
  11. Kyllikki sanoo

    1.6.2019 16:27

    Ihanat sämpylät ja näin helposti. Vähän jänskätti taikinan löysyys mutta lopputulos oli niinkuin luvattiin, rapea kuori ja juuri sopivan kypsä sisältä. Itse käytin kauraryynejä (ei hiutaleita) ja ohrahiutaleita sekä vahnäjauhoja. Voin suositella.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:37

      Ihana kuulla 🙂 Kiitos kommentistasi ja hyvää kesää!

      Vastaa
  12. Mia Koljonen sanoo

    9.11.2019 17:45

    Hei. Tein taikinan juuri tytön kanssa kaappiin odottamaan isänpäiväaamua. Jäin nyt vielä miettimään että jos laittaa porkkanaraastetta vaikkapa neljä desiä, niin laitetaanko vehnäjauhoja vastaava määrä vähemmän. Itse vähensin kyllä kun pelkäsin että takinasta tulee liian tanakkaa. Nyt saattoi kyllä jäädä ehkä liiankin löysäksi. Nakkasin vielä lopuksi sekaan kourallisen pellavansiemeniä, joten saa nähäd mitä tulee =oD

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 11:03

      Hei,

      en itse korvaa ikinä jauhoja raasteella – varsinkaan noin suuressa määrin. Toivottavasti sämpylät onnistuivat 🙂

      Vastaa
  13. Mervi Koivu sanoo

    22.1.2020 08:18

    Hyvä tavaton kun mun taikina nousi yli äyräiden jo illalla.Laitoin lämpimään nesteeseen hiivan, liekö se syynä. vaikka laitoin inansa vähemmän hiivaakin.Pelkäsin aamulla kylmiön ovea avatessa että onko koko kaappi täynnä taikinaa.Onneksi olin laittanut astian alle piirakkavuoan eikä se niin hirveesti enää ollut tullut yli,seuraavan kerran isompi astia.Ja sämpylöitä tuli reilusti enemmän kun piti. Ihan muuten hyviä ei siinä mitään. Laitoin vähän auringonkukan siemeniä taikinaan ja vähempi vehnäjauhomäärä riitti mulle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2020 16:05

      Tai sitten hiivaa meni hiukan liikaa taikinaan? Tässä ohjeessa tosiaan lämmin neste ja hiivan suurempi määrä ei ole tarpeen, koska taikina kohoaa kylmänä jääkaapissa pidemmän aikaa. Kannattaa toki varata myös iso astia 🙂

      Vastaa
  14. Viivi sanoo

    27.3.2020 11:20

    Moikka, voiko sämpyläjauhon korvata härkäpapujauholla? Mulla pyörii härkäpapujauho pussi kaapissa ja haluaisin sen käyttöön.. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2020 12:27

      Moikka,

      nyt täytyy sanoa ettei mulla ole kokemusta härkäpapujauhoista. Uskoisin, että voi ainakin osan korvata. Kokeile ihmeessä 🙂

      Vastaa
  15. MarianneG sanoo

    17.4.2020 10:02

    Hei Anni!

    Siis super hyvän makuisia sämpylöitä tuli! Kiitos reseptistä.
    Poikamme sai kotitaloustehtävänä tehdä näitä sämpylöitä ja aamulla sämpylät menivät uuniin, mutta sämpylöiden ulkomuoto oli lättänä. Lusikoidessa taikinaa pellille, ne lässähtivät ja kunnon kekoja ei saanut tehtyä. Taikina oli siis vähän liian löysää.
    Mietin jauhojen suhdetta nesteeseen, olisko jauhojen määrä kuitenkin oltava suurempi? Laitatko itse vehnäjauhoja sen 9dl vai yli?
    No, hiivaa on vielä jääkaapissa ja tänään täytyy koettaa suuremmalla jauhomäärällä.
    Tässä reseptissä sämpylöiden rapeus on ihana, täydellinen!

    Ihanaa kevättä ja hyvää vointia!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.4.2020 10:10

      Moikka,

      Jauhojen määrä riippuu myös jauhoista joita käyttää. Täysjyvä- ja ruisjauhoja käyttäessä taikinasta tulee selvästi kiinteämpää. Jauhojen määrä ilmoitetaan ohjeessa aina noin periaatteella, koska tekemällä oppii millainen koostumus omille sämpylöille on paras. Jos teit tarkkaan ohjeen määrillä lisää hiukan enemmän. Itse heitän taikinaan usein siemeniä, kaurahiutaleita ja mitä millonkin kaapista löytyy, joten myös se vaikuttaa jauhojen määrään. Taikinakasat kannattaa myös nostella vasta ennen uuniin menoa pellille. Näistä sämpylöistä ei ikinä tule pyöreitä. koska prosessi kin on ihan erilainen. Tässä ohjeessa saa hiukan soveltaa.

      Ihanaa kevättä!

      Vastaa
  16. Famo sanoo

    4.5.2020 20:43

    Hei
    Ajattelin kokeilla näitä sämpylöitä kun niin kehutaan mutta askarruttaa paistoaika? 223 C ja 30 min. Eivätkö palaa?
    Huomenna lastenlapset pääsevät mukaan ”leipomaan” vaikka taikina on jo tehty.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.5.2020 07:26

      Hei,

      No ei ne ole palaneet ainakaan minulla tai kenelläkään muulla 🙂 Jos tiedät, että uunisi on kovin tehokas niin tottakai voit paistaa myös alhaisemmassa lämpötilassa.

      Vastaa
  17. Leena sanoo

    8.5.2020 20:35

    Näin juuri tapahtui : taikina sitkistyi, mutta olivat superherkullisia ja kiva koostumus syödessä!

    Vastaa
  18. Soile sanoo

    18.10.2020 22:22

    Siis onko tuo 1 rkl suolaa todella oikein? Vai onko jäänyt ohje korjaamatta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.10.2020 07:58

      Ihan oikein on määrät ohjeessa 🙂 Niistä voi toki poiketa halutessaan.

      Vastaa
  19. Hyviä sanoo

    29.11.2020 10:56

    Hyviä ja rapeita tuli! Mielestäni hieman liikaa suolaa, ensi kerralla voisikin kokeilla puolella määrästä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2020 12:19

      Suolaa aina oman maun mukaan 🙂 Kiva kun maistui!

      Vastaa
  20. Tytti Järvinen sanoo

    30.11.2020 18:34

    Säilyykö taikina pidempäänkin kuin yhden vrk? Jos siis tekisi samasta taikinasta kahdelle aamulle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2020 21:09

      Voi! Jopa kolmelle. Teen usein niin isosta taikinasta 🙂 maku vaan paranee.

      Vastaa
  21. Tiina sanoo

    1.1.2021 20:11

    Taikinan juurella ainakin onnistuu, gluteenitonta saa riisijauhojuurella👍

    Vastaa
  22. Anu sanoo

    24.1.2021 09:13

    Jotain teen väärin, kun päältä on ruskeita ja sisältä raakoja. 😅

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2021 09:31

      Onkohan uuni liian kuumalla? Uunien tehoissa on aina hieman eroja. Paistatko tasalämmöllä kuitenkin?

      Vastaa
  23. HM sanoo

    1.4.2021 21:10

    Hei, olen tehnyt näitä sämpylöitä tosi monta kertaa! Lapset rakastaa näiden makua ja kysyvätkin aina, että onhan meillä taas viikonloppuna jääkaappisämpylöitä aamupalaksi. Joskus olen tehnyt myös aamulla taikinan, niin ollaan saatu syödä sämpylöitä iltapalaksi. Olen lisännyt taikinan joukkoon vähän maitojauhetta, muutoin sama ohje! Kiitos hyvästä ohjeesta! 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2021 06:27

      Ihana kuulla! Herkullista pääsiäistä 🙂

      Vastaa
  24. Tuikku sanoo

    15.4.2021 10:21

    Hei! Tämä on mahtava sämpyläresepti, en tee enää muilla ohjeilla! Itse lisään aina lorauksen siirappia ja vähennän vähän suolan määrää. Eikä haittaa vaikka joskus tulee vähän lättänöitä, ovat mainion makuisia silti!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.4.2021 16:16

      Hei, ihana kuulla. Suolaa aina oman maun mukaan kaikissa ohjeissa, niin leivonnassa kuin muussa kokkailussa 🙂

      Vastaa
  25. Heksu sanoo

    3.3.2022 19:04

    Hei, toimisiko juustoraaste näissä tai kestääkö se olla yön yli taikinassa? Haaveena yön yli juustosämpylät.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2022 09:47

      Toimii 🙂 testattu!

      https://www.anninuunissa.fi/helpot-aamupalasampyla/

      Vastaa
      • Maarit sanoo

        11.3.2022 10:56

        Hei ovatpa IHANIA namm 😛 laitoin ohrajauhoja + vehnäj ja onnistuivat erittäin hyvin .Kiitos Ohjeesta ! 🙂

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios