|

Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Tämä kakku oli vuoden 2018 kolmanneksi suosituin ohje täällä blogissani. Katso koko TOP10 lista täältä.  Päätin julkaista juuri tämän ohjeen uudestaan, uusilla kuvilla, koska mango tuo mieleeni viimeisimmän herkkureissuni Thaimaan lämmössä. Mango on yksi suosikkihedelmistäni. Se on makea, täyteläinen ja minun suussani jopa kermainen! Sitä voi syödä sellaisenaan, kuivattuna tai leivonnaisissa. Kaikissa se maistuu taivaalliselta! Parhaista parhain Mangojuustokakku on raikas ja täyteläinen hyydytettävä juustokakku, joka maistuu melkein poikkeuksetta kaikille herkuttelijoille juhlapöydässä tai ihan tavallisessa kahvipöydässä! Ihan siitäkin syystä se on parhain!

Nyt ollaan siis perinteiden äärellä. Mangojuustokakku on varmasti monelle tuttu juustokakku. Minulle mangojuustokakku on se paras, helpoin ja voi niin herkullinen vierasvara! Leivoin tämän parhaista parhaan mangojuustokakun pitkästä aikaa viikonloppuna. Täytyy sanoa, että kyllä maistui hyvältä enkä ihmettele miksi ohje pääsi tuonne TOP10 listalle jo toista kertaa! Kakku on todellakin nimensä arvoinen.

Kevään juhlat lähenevät ja tässä yhteydessä voin jo antaa muutaman vinkin: Mangojuustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään niin värien kuin makunsa puolesta! Kannattaa kokeilla myös mangomousse -ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.

Tässä teille päivitetty suosikkiohjeeni.


Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Riittoisuus noin 10-12 hlö.

Pohja

  • 75 g voita
  • 150 g digestivekeksejä
  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan* (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle. Tein kuvan kakun tällaiseen halk. 18cm vuokaan*.
  2. Murenna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos vuoan pohjalle.
  3. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Jos haluat ohuemman keksipohjan käytä 100 g keksejä ja 50 g voita. 

Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoa irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun. 

Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku. 

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai mascarpone)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl limemehua
  • tilkka vettä tai mehua
  • 6 liivatetta
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
  4. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
  6. Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
  7. Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  8. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille

  • 2 purkkia (250 g) mangososetta (piltti tai Bonne)
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä tai mehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Laita mangosose kulhoon.
  3. Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.

Koristeet

  • macaron-leivoksia
  • vadelmia
  • sokerihelmiä
  • murennettuja marenkeja
  1. Asettele koristeet kakun pintaan ennen tarjoilua.
Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Ihanaa päivää!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

162 Kommenttia

  1. Iida sanoo:

    Tulipas herkullinen kakku valmistujaisjuhliin, ei lainkaan liian makea vaan päinvastoin taivaallisen raikas ja maistuva! Teimme ohjeen 27 cm kokoiseen irtopohjavuokaan, pohjan ja kiilteen jouduimme tuplata, mutta täytettä tuli tarpeeksi yhdestä satsista. Täytteestä tuli silkkisen pehmeää, kun siirsimme liivatteen pois liedeltä hetkeksi ennen sen lisäämistä täytteen sekaan sähkövatkaimella kokoajan sekoittaen. Kiilteeseen käytimme molempia Piltti Mango ja Piltti Ensimaut Mango soseita, Piltti Mango on aavistuksen makeampaa mutta isoa eroa tuskin kummallakaan saa aikaiseksi. 🙂

  2. maikki sanoo:

    Aivan ihana ohje! Aluksi ajattelin, että täytteestä tulisi hieman mauton, kun siinä ei ole lainkaan mangon makua, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Täyte oli ihanan makuinen. Kannattaa kokeilla! (:

  3. Saara sanoo:

    Heippa

    Jos teen reseptin 28cm vuokaan niin riittääkö tupla? Vai pitäiskö olla tripla? Voiko liivatteen listä vasta kun kermakin on jo sekoitettu massaan? Eli viimeiseksi?

    1. Kati sanoo:

      Kannattaa lukea aiemmat kommentit. Moni muu miettinyt tuota isomman vuoan käyttöä ja taikinan tuplaamista. Liivatteet vatkataan tuorejuustoon ja sen jälkeen joukkoon käännellään kermavaahto silloin ei enää vatkata.

  4. maarit sanoo:

    Hei ja kiitos ! tää ehoton mun luotto ohje (Y) mango ihanaa mut tällä kertaa laitoin omenainen kuningatar pilttiä ja tuorejuuston + sokereiden sekaan laitoin väh myös piltti sosetta ja muutaman pisaran pun elintarvike väriä,,aivan ihanaa nammm ja kivan värinen sisältäkin . limeä toki mut myös hieman sitruunamehua..voi miten hyvää ja sopii mielestäni

  5. TJ sanoo:

    Hei,

    Mistähän johtuu, kun kaadan kuuman liivateveden seokseen, niin seos alkaa heti hökkelöytymään? Onko kakku silloin pilalla? Mielestäni kermajuustoseos on se joka hökkelöityy, ei siis liivate.

    1. Vatkaatko kunnolla liivateseoksen lisätessäsi? Seoksen ei pitäisi olla enää täysin kuumaa kun kylmässä vedessä liotetut liivatteet on siihen puristettu. Voit myös odottaa hetken ja jäähdyttää seosta. Jos kermajusutoseos on jääkaappikylmää ja liiateseos höyryävää leikkaavat ne toisensa. Leikannut juustokakkuseos ei ole miuellyttävän näköistä eikä makuista.

  6. Katri Marjakangas sanoo:

    Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä ?

    1. Teen juustokakut itse aina edellisenä päivänä, että kakku ehtii hyytyä kunnolla.

  7. Kaisa sanoo:

    Pitäisi vakavan allergian vuoksi jättää ohjeessa mainittu limemehu pois (mitkään sitrukset ei passaa). Vaikuttaako se koostumukseen? Pitäisikö korvata jollain?

    1. Ei haittaa! Voit jättää pois, lime mehu tuo kirpeyttä ja on ns. mauste tässä kakussa.

  8. Kokki kokematon sanoo:

    Otetaanko irtopohjavuoka pois kakusta ennen mangososeen laittoa? Onko riittävän paksua ettei valu pois jos reunakehikkoa ei ole?

  9. Moona sanoo:

    Miten muutetaan ohjetta, jos haluaa tehdä 22 tai 24 cm irtopohjavuokaan?

  10. Sari sanoo:

    Miten tästä saa 20 hengelle kakun?Käytössä 24 cm irtopohjavuoka. Kakku on tosi hyvä ja vieraat on kehuneet. Nyt vaan on isommat juhlat niin ei tarvitsisi tehdä kahta kakkua.

    1. Kerro aineet 1.5 ja tee kakku tuohon 24cm vuokaan. Leikkaisin ehkä valmiiksi paloiksi vielä tarjolle.

  11. Riikka sanoo:

    Hei, minkä kokoisia Piltti-purkkeja kiilteeseen? Pieniäkö, 2 x 125g? 🙂

      1. Riikka Samura sanoo:

        Kiitos nopeasta vastauksesta ja lempparisivustosta!❤

  12. Äippä sanoo:

    Moi ! Saan kakun onnistumaan aina siihen vaiheeseen asti kun tulee kermavaahdon ( kerma vatkattu jääkaappikylmänä , jätetty työtasolle vatkaamisen jälkee ) & juustoliivatemassan yhdistäminen ( liivatteen laitto juustomassaan sujuu ilman möykkyjä ) – silloin tapahtuu jotain outoa – seos möykkyyntyy , tulee kuin raejuustoa – kaverin vinkistä 3.yrityskerralla jatkoin seoksen vatkaamista sähkövatkaimella ja seos sileni – nyt odotan miltä valmis kakku maistuu … Mikä mahtaa mennä pieleen ? Juhlat tulossa ja tätä nimenomaista kakkua on pyydetty … Ps.laitoin ensin sähköpostia sulle asiasta

    1. Heippa, kuulostaa tosi oudolta. Valitettavasti et saa minulta suoraa vastausta mitä tapahtuu. Itselleni näin ei ole käynyt koskaan. Se että massa leikkaa johtuu yleensä aina massojen lämpötilaeroista. Mietin myös mitä tuorejuustoa käytät. Käytän itse Philadelphiaa ja sillä tulee paras.Mascarpone käyttäytyy välillä eri tavalla. Ja miten lisäät kerman tuorejuusto-liivatemassaan? Vatkaatko vai käänteletkö? Mitä tapahtui kakulle, jonka massaa jatkoit vatkaamaan?

      1. Äippä sanoo:

        Heips! Kokeilin silloin sekä mascarponella ( Valion ) että Philadelpialla ja ne molemmat siis epäonnistuivat ja eka kerralla lisäsin kerman varovasti nostellen ja sitten toka yrityksellä käytin vatkainta ja sama lopputulema … Tämä 3. kokeilu (jossa otin varovaisen kääntelyn jälkeen sähkövatkaimen käyttöön ja massa sileni ) oli minusta kaikkea muuta kuin ilmava ja hyvä , mutta mies kehui , että hyvää oli – pyydän seuraavaan kokeiluun kokeneen leipoja ystäväni viereen katsomaan , että missä ”mokaan” ! Ps. tein näitten yritysten jälkeen oman sovellukseni mangojuustokakusta , johon tulee täytteeseen rahkaa , tuorejuustoa ja kermaa ja se kyllä onnistui – lisäsin siinä kerman varovasti juustomassaan ja kaikki meni hyvin … mutta kun nyt on toivottu tätä tiettyä sinun kakkua …

        1. Toivottavasti ystäväsi osaa neuvoa paremmin. Tämä on ihan perus-ohje juustokakun tekoon. En nyt ymmärrä miksi sinulle käy noin massan kanssa.

          1. Äippä sanoo:

            Heips ! Sain kuin sainkin ystäväni avulla ”kesytettyä” tämän ihanan ohjeesi – luulen , että otin liian kirjaimelleseti ”löysä” kermavaahto kohdan – minun kermavaahto taisi olla vain hieman vatkattua kermaa ts. liian lirua – vatkasin ystäväni seuratessa selän takana paljon kauemmin kermaa kuin olin aiemmin tehnyt ja toinen ”mokani” taisi liittyä liivatteisiin – liian kauan vedessä lilluneet liivatteet ja liian pieneen tilkkaseen nestettä sulattelin liivatteet , joita oli siis aika monta isossa kakussa – sillä kun kaksi em.asiaa korjattiin niin kylläpä syntyi makoisia kakkuja hääjuhlaan ( tein neljä isoa 1.5 kertaisia ja yhden pienemmän sydämenmuotoisen kakun ( hääparin oma kakku ) ja kaikki onnistuivat – tein vielä seuraavalla viikolla töihin 2 isoa kakkua kun olin niin iloinen kun sain homman toimimaan ! Tämä on mahtava ohje !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *