Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Tämä kakku oli vuoden 2018 kolmanneksi suosituin ohje täällä blogissani. Katso koko TOP10 lista täältä. Päätin julkaista juuri tämän ohjeen uudestaan, uusilla kuvilla, koska mango tuo mieleeni viimeisimmän herkkureissuni Thaimaan lämmössä. Mango on yksi suosikkihedelmistäni. Se on makea, täyteläinen ja minun suussani jopa kermainen! Sitä voi syödä sellaisenaan, kuivattuna tai leivonnaisissa. Kaikissa se maistuu taivaalliselta! Parhaista parhain Mangojuustokakku on raikas ja täyteläinen hyydytettävä juustokakku, joka maistuu melkein poikkeuksetta kaikille herkuttelijoille juhlapöydässä tai ihan tavallisessa kahvipöydässä! Ihan siitäkin syystä se on parhain!
Nyt ollaan siis perinteiden äärellä. Mangojuustokakku on varmasti monelle tuttu juustokakku. Minulle mangojuustokakku on se paras, helpoin ja voi niin herkullinen vierasvara! Leivoin tämän parhaista parhaan mangojuustokakun pitkästä aikaa viikonloppuna. Täytyy sanoa, että kyllä maistui hyvältä enkä ihmettele miksi ohje pääsi tuonne TOP10 listalle jo toista kertaa! Kakku on todellakin nimensä arvoinen.
Kevään juhlat lähenevät ja tässä yhteydessä voin jo antaa muutaman vinkin: Mangojuustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään niin värien kuin makunsa puolesta! Kannattaa kokeilla myös mangomousse -ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.
Tässä teille päivitetty suosikkiohjeeni.
Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Riittoisuus noin 10-12 hlö.
Pohja
- 75 g voita
- 150 g digestivekeksejä
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan* (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle. Tein kuvan kakun tällaiseen halk. 18cm vuokaan*.
- Murenna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos vuoan pohjalle.
- Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Vinkki! Jos haluat ohuemman keksipohjan käytä 100 g keksejä ja 50 g voita.
Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoa irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun.
Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku.
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai mascarpone)
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl limemehua
- tilkka vettä tai mehua
- 6 liivatetta
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
- Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
- Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
- Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kiille
- 2 purkkia mangososetta (piltti tai Bonne)
- 2 liivatetta
- tilkka vettä tai mehua
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Laita mangosose kulhoon.
- Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.
Koristeet
- macaron-leivoksia
- vadelmia
- sokerihelmiä
- murennettuja marenkeja
- Asettele koristeet kakun pintaan ennen tarjoilua.

Ihanaa päivää!
/Anni

Miten muutetaan ohjetta, jos haluaa tehdä 22 tai 24 cm irtopohjavuokaan?
Miten tästä saa 20 hengelle kakun?Käytössä 24 cm irtopohjavuoka. Kakku on tosi hyvä ja vieraat on kehuneet. Nyt vaan on isommat juhlat niin ei tarvitsisi tehdä kahta kakkua.
Kerro aineet 1.5 ja tee kakku tuohon 24cm vuokaan. Leikkaisin ehkä valmiiksi paloiksi vielä tarjolle.