
Nyt ollaan siis perinteiden äärellä. Mangojuustokakku on varmasti monelle tuttu juustokakku. Minulle mangojuustokakku on se paras, helpoin ja voi niin herkullinen vierasvara! Leivoin tämän parhaista parhaan mangojuustokakun pitkästä aikaa viikonloppuna. Täytyy sanoa, että kyllä maistui hyvältä enkä ihmettele miksi ohje pääsi tuonne TOP10 listalle jo toista kertaa! Kakku on todellakin nimensä arvoinen.
Kevään juhlat lähenevät ja tässä yhteydessä voin jo antaa muutaman vinkin: Mangojuustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään niin värien kuin makunsa puolesta! Kannattaa kokeilla myös mangomousse -ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.
Tässä teille päivitetty suosikkiohjeeni.
Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Riittoisuus noin 10-12 hlö.
Pohja:
- 75 g voita
- 150 g digestivekeksejä
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
- Murenna keksit ja sulata voi.
- Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos irtopohjavuoan (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle.
- Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Vinkki! Jos haluat ohuemman keksipohjan käytä 100 g keksejä ja 50 g voita.
Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoa irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun.
Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku.
- 4 dl kuohukermaa
- 300 g tuorejuustoa (philadelphia tai mascarpone)
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl limemehua
- tilkka vettä tai mehua
- 6 liivatetta
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
- Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
- Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
- Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- 2 purkkia mangososetta (piltti tai muu)
- 2 liivatetta
- tilkka vettä tai mehua
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Laita mangosose kulhoon.
- Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.
- macaron-leivoksia
- vadelmia
- sokerihelmiä
- murennettuja marenkeja
- Asettele koristeet kakun pintaan ennen tarjoilua.



Hei! Kertoisitko miten tuollaisia koristeita tehdään? Vai saako tuollaisia jostain valmiina? Kakku kuulostaa herkulliselta, menee kokeiluun! 🙂
Hei 🙂 koristeet on tehty kaulitsemalla sokerimassaa ja kukat näillä muoteilla painamalla. Valmiiden kukkien keskelle laitoin sokerihelmen:
http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-lilja-3kpl-p-282.html
ja
http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-kukka-p-397.html
Kannattaa kokeilla kakkua, niin hyvää! 🙂
Hei
Voiko tämän tehdä gluteenittomana? Minkä tyyppisiä koristeita voi pinnalle laittaa jottei sula siihen?
Tottakai voi, melkein kaiken voi tehdä nykyään gluteenittomana. Vaihda keksit gluteenittomiin kekseihin samassa suhteessa 🙂 Marjat, luonnonkukat ja hedelmät ovat hyviä koristeita juustokakkujen pinnalla.
Moikka!
Voisko tämän juustokakun pakastaa, ja ottaa sulamaan juhlia edeltävänä päivänä jääkaappiin?
Kiitos jos ehdit vastata 🙂
Moikka 🙂
Voit pakastaa. Tee niin että laitat suoraan pakastimeen hyytymään ja tarjoilupäivänä sitten sulamaan.
Mukavaa päivää!
Onko kiille syytä laittaa vasta sitten kun ottaa sulamaan ja kuinka kauan menee sulaa jääkaapissa ?
Tämä on kyllä mangojuustokakuista ehdottomasti parhain !
Tiina
Hei Tiina 🙂 Kiitos paljon kommentista! Ihanaa, että oelt samaa mieltä kanssani! Herkullista kesää!
Et vastannut tuohon kiilteen pakastuskysymykseen 😀
Hei, pahoitttelut se jäi jotenkin huomaamatta. Uusi yritys tässä: tekisin koko kakun ohjeen mukaan ja pakastaisin valmiina. Sulaminen jääkaapissa vaihtelee. Ottaisin juhlia edeltävänä päivänä kakun varmuudeksi jääkaappiin. Kiille on kyllä helppo tehdä. Jos haluat pelata varman päälle, niin tee se ja koristeet vasta tarjoilupäivänä. Mukavaa päivää!
Minkä kokoiseen vuokaan tää on tehty?:)
Hei, vuoan koko lukee tuollla reseptissä eli kyseessä irtopohjavuoka 20cm 🙂
Vpi niimpä olikin! Kiitos 🙂
Mietin vain kun haluaisin tehdä 24/26 kokoiseen vuokaan riittääkö tupla-annos vai 1,5x? 🙂
26cm voisi tehdä tuplankin. Haluatko korkean kakun sitten tee tupla, mutta 1.5x kertaa riittä varmasti jos korkeudella ei ole väliä 🙂
Laittaisitko tupla-annokseen 12 liivatetta? 🙂
En ole tehnyt itse tätä tuplana. Kuulostaa paljolta, mutta varmaan laittaisin varmuuden vuoksi.
Kiitos oikein paljon vastauksista 🙂
Korkea kakku oli ajatuksissa,
Tyttären ristiäisiin lauantaiksi ajattelin tätä kokeilla 🙂
Mukavia juhlia teille 🙂
Kiinnostaa, että onnistuiko hyvin tupla-annoksella 26 cm vuokaan? ☺️
Voisikohan tähän kokeilla myös mangon makuista tuorejuustoa tavallisen sijaan? Vai tuleekohan liian makeaa?
Hei, voit käyttää, mutta vähennä sokeria ohjeesta sitten. Maistelemalla tulee paras tulos 🙂
Kiitos, kokeilen! En tosin löytänytkään mangon makuista mutta ostin appelsiinin makuista tuorejuustoa. Sekoitan sitä vähän tavalliseen. 🙂
Kiva 🙂 Siitä tulee varmasti tosi herkullinen!
Voiko tämän tehdä ilman liivatetta ja millähän onnistuis kiille parhaiten? Käyköhän soseeseen hyytelösokeri? Tuo täyte varmaan pysyy kasassa ilmankin.
Hei, täyte on itseasiassa aika löysää kun sen kaataa vuokaan. En voi suositella tekemään ilman liivatetta, koska en ole itse kokeillut. Mangosose tosin pysyy päällä varmasti ilman mitään lisiä kun levittää ohuen kerroksen – mangosose nimittäin on aika paksua. Ei tule vaan niin nätti ja tasainen, jos sitä tavoittelee. Suosittelen kokeilemaan jotain muuta hyydytysainetta täytteeseen: vegegel tai agar. Niiden suhteen suosittelen seuraamaan paketin ohjeita 🙂
Monelleko hengelle tuosta ohjeesta tulee herkuteltavaa?
Hei 🙂 Kyllä tämä mielestäni on 15 hengen kakku tai useammallekin. Kakusta tulee korkea ja halkaisijaa on 20cm. Riippuu tietenkin aina miten isoja paloja otetaan ja mitä muuta on tarjolla 🙂
Tää menee kyl kokeiluun tytön synttäreillä. 🙂 kauankoha kestää pakkasessa? Synttärit 27 päivä nii uskaltaakoha jo tehä
Hei Jenni 🙂 Tämä on hyvä valinta. Kakku on ihanan pehmeä ja maukas!En tekisi ihan vielä – makuasia toki on kuinka kauan haluaa säilyttää pakastimessa kakkua. Tekisin itse noin viikko etukäteen. Muista peitellä hyvin, ettei kakku ota makuja ja hajuja pakastimesta.
Jos tekee tuplana 26 cm vuokaan, niin monelleko hengelle uskoisit kakun riittävän? 20 hengelle? ?
Hei Mervi, blogin ohje on noin 10 hengelle, joten jos teet ohjeen tuplana isompaan vuokaan on riittoisuus 20 hlö 🙂
En oo ikinä tehnyt juustokakkua, missä on tuon tyyppinen sosekiille päällä. Yks päivä mietin, että pitäis vaikka soseuttaa säilykemangoja ja testata. Näyttää niin hyvältä, että tänä vuonna kyllä testaan 🙂
No mutta se asia pitää ehdottomasti korjata! Kun tein tämän kakun nyt uudestaan tuli kauhea himo kokeilla eri makuisina: vadelmaa, passionia, ananasta 🙂 Kaikkihan tosiaan voi soseuttaa, jos piltti ei ole aihtoehto 😉
Onpas ihanan näköinen kakku. Mango on niin ihanaa! :p Hyvää alkanutta Vuotta Anni <3
Kiitos Kaura 🙂 Mango on kyllä yksi parhaimmista hedelmistä! Ihanaa Uutta Vuotta myös sinulle! 🙂
Mieletön ohje, kiitos tästä 🙂 Lisää toivotaan eri ohjeita! Mukavaa pääsiäisaikaa 🐥
Hei! Jos teen mangokakun kaksinkertaisena niin laitanko myös liivatetta tuplamäärän vai vähemmän?
Hei Tarja,
Kaikkea samassa suhteessa. En ole tuplannut itse ohjetta ikinä testaamalla liivatteen vähentämistä, joten en osaa siihen ottaa kantaa. Mukavaa viikonloppua! 🙂
Moikka! Kokeiltu on, ja hyvä tuli! Nyt tarvisi tehdä juhliin kyseinen kakku. Mitä arvelet, meneekö kaksinkertaisena 25cm vuokaan?
Moi Ilona 🙂 Lähtisin itse tuplaamaan ja muutaama lukija on kertonut, että on tehnyt 24 cm vuokaan tupla-annoksen ja on hyvin toiminut 🙂 Mukavaa leivontaa!
Tein 25cm vuokaan, jossa korkeutta 7cm. Parempi olisi ollut jos olisin tehnyt 1,5 kertaisena. Ihan ei kaikki täyte mahtunut, kun piti jättää tilaa kiilteelle. Vinkiksi seuraavalle joka miettii tätä 🙂 Jos nyt teen huomenna kaksinkertaisen määrän kiillettä eli neljä purkkia mangopilttiä, niin onkohan se neljä liivatelehteä sopiva määrä?
Hei Ilona, ok kiitos vinkistä 🙂 Itse tekisin kiilteenkin tuplaamalla kaikki määrät 🙂 eli 4 liivatetta ja 4 purkkia mangoa. Ihanaa viikonloppua!
Moikka,
Mikä mangosose on sinusta paras? 🙂
Moi Terhi,
Bonnen mangosose, mutta tässä kakussa käytän aina pilttisosetta, koska se toimii minusta tähän parhaiten 🙂
Olisi 17cm ja 7cm korkea reunavuoka (gerbera) mahtuisikohan tämä kakku siihen vai pitäisikö pienentää?
Voi olla ettei ihan mahdu. Mitä jos korotat vuokaa reunakalvolla? 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Tätä on kyllä pakko testata! Onko kakku tällä liivate määrällä todella jämäkkä vai sellainen pehmeämpi?
Hei Sonja, tästä kakusta tulee ihanan pehmeä näillä määrillä 🙂
Kiitos kerrassaan mainiosta reseptistä! Leivoin mangokakkua viikonloppuna, ja vieraamme tykkäsivät erityisesti kermaisen samettisesta täytteestä. <3
Kiitos Saila,
Ihana kommenttisi piristi aamuani 🙂 Oikein ihanaa kevättä ja herkullsita pääsiäistä!
Hei
Voiko tähän laittaa valkosuklaata? =)
Tottakai voi 🙂 Nam. Tulee varmasti hyvää <3
En ole aikasemmin tehnyt juustokakkua ja en ole myöskään käyttänyt missään liivatetta. Tämä oli ensimmäinen kokeilu ja kannatti kyllä tehdä. Tosi hyvä ohje ja tein nyt pääsiäiseksi. Aivan ihana ja ja juuri sellainen kuin pitikin todella hyvänmakuinen kakku. Innostuin niin paljon, että alan jatkossa tekemään useimminkin erilaisia juustokakkuja, koska tosi helppo tehdä eikä tarvii paistellla uunissa ?
Hei Katja, olipa mukava lukea kommenttisi. Tämä on yksi suosikkijuustokakuistani ja tosiaan todella herkullinen ja helppo valmistaa 🙂 Mukavaa pääsiäisenjatkoa sinulle!
Ei kovin ole liioiteltu tämän reseptin otsikoinnissa! Aivan loistava, maukas ja pehmeä. Pitää käyttää tätä reseptiä jatkossa pohjana ja kokeilla eri makuja. ☺️
Yleensä olen juustokakkuun saanut jostain syystä liivatekökköjä aikaiseksi, mutta tähän niitä ei onneksi tullut.
Kiitos kommentistasi Miiu 🙂 Ihanaa kun tästä reseptistä pidetään näin paljon <3 Mukavaa pääsiäistä!
Heippa! Jos käytän Bonne mango sosetta niin paljonkohan sitä tulisi laittaa? ?
Moi Minna,
Yksi piltti on noin 1 dl joten laittaisin Bonnea 2 dl 🙂
Teen juhliin tätä ja pakastan sen, kannattaako mangopäällinen tehdä sulatuksen jälkeen vai jo pakkaseen? Ja jos tekee 24cm vuokaan riittääkö 1,5kertasena, jotta ei jäis niin matalaksi? ?
Hei Janna,
tekisin mahgopäällisen varmaan sulatuksen jälkeen, että pysyy mahdollisimman siistinä. Tekisin noin isoon vuokaan itse tuplana 🙂 Matala kakku voi kyllä olla myös kaunis ja ihan yhtä herkullinen! 🙂
Tein kihlajaisiin tätä ja vieraat kehui kakkua vuolaasti. Sopivan pehmeä koostumus, ei liian kiinteä. Löysin ohjeen googlettamalla sanoilla: ”maailman paras juustokakku”. Tämä resepti taisi tulla toisena eteeni, eikä kyllä pieleen mennyt.?
Ihana kuulla, kiva saada tällaista palautetta 🙂 En siis turhaan nimennyt tätä kakkua ”parhaista parhain” 🙂 Mukavaa sunnuntaita!
Hei,
Olen huomannut, että liivatteissa on eroja. Olisiko mahdollista saada tietää minkä merkkisiä liivatelehtiä olet käyttänyt?
Hei Emilia,
Käytän Meiraa tai Dr.Oetkeriä 🙂
Osaatko vinkata mistä johtuu, että kun kerman ja tuorejuustoseoksen yhdistää, rakenne muuttuu epätasaiseksi, aika paakkuiseksi? Mitä pitäisi tehdä toisin? Onkohan kerma liian paksuksi vaahdotettu? Olen tehnyt kakun kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla heti yhdistämisessä seos tulee epätasaiseksi, lisää sekoittaminen vain pahentaa asiaa. Kakun maku on kyllä hyvä!
Hei Päivi, ongelma kuulostaa todella oudolta. Mitä tuorejuustoa käytät ja oletko varma ettei kermavaahtosi ole vatkattu ns. ”voiksi asti”?
Kiitos vastauksesta. Kermavaahto oli melko löysää, ei lähelläkään voimaista. Tuorejuusto oli Philadelphia, laktoositon.
Voiko paakut, jotka syntyvät olla liivatetta? Olethan notkistanut tuorejuuston kunnolla vatkaamalla ja lisännyt liivatenauhan myös ohjeen mukaan? En ole tällaisesta ongelmasta ennen kuullut ja vaikea sanoa suoraan mikä sen aiheuttaa..
Mulla kävi aivan sama juttu! Tein kaiken, kuten ohjeessa sanottiin ja mielestäni olin ripeä myös kermavaahdon lisäämisessä täytteeseen. Harmittaa, kun juhliin menee nyt hieman epäonnistuneet kakut tarjolle.. Jos tekisin ohjeen uudestaan niin valaisin kermavaahdon seoksen joukkoon sen kääntelyn sijaan. Olisi tällä tavoin varmasti sekoittunut nopeammin ja siten liivate ei olisi vielä kerinnyt jähmettymään.
Kokeilin tehdä ensimmäisen juustokakkuni tällä reseptillä, mutta heräsi pari kysymystä. Mikä on agar agar jauheen määrä verrattuna liivatteeseen? Käytin suhdetta 1 tl per liivatelehti, mutta jäi löysähköksi.
Toinen kysymys. Mihin kermaa yleensä tarvitaan, eikö sen voi tehdä pelkästä mascarponesta? Entä jos jättää sokerin pois? Mietin, että mihin sitä tarvitaan, vaikuttaako jotenkin rakenteeseen?
Päällisen tein tuoreesta mangosta jonka soseutin sauvasekoittajalla. Jäi myös hieman liian löysäksi, ilmeisesti agar agaria voi laittaa reilummin.
Hei,
en ole törmännyt ohjeistukseen missä verrattaisiin agarin käyttöä suoraan liivatteen määrään. Olen hyydyttänyt yhden juustokakun agarilla (linkitän ohjeen alle). Tuossa kyseisessäkin ohjeessa huomautan etten ole perehtynyt agarin käyttöön tarkemmin. Agarin käyttö on melko vaativaa ja edellyttää opettelua ja testausta.
Kerma kuuluu olennaisena osana juustokakkumassaan, koska se tuo pehmeyttä, kuohkeutta ja kermaisuutta täytteeseen. Toki halutessaan myös kerman voi jättää pois tai korvata jollain muulla. Jos jätät sokerin kokonaan pois on kakku mauton eikä ollenkaan makea.. Sokeri ei vaikuta rakenteeseen.
https://WWW.ANNINUUNISSA.FI/SILKINPEHMEA-MANSIKKAJUUSTOKAKKU-VEGAANINEN-LIIVATTEETON/
Pitääkö liivatteen antaa jäähtyä kuinka paljon ennen sen kaatamista joukkoon? Mulla kävi myös niin että kun lisäsin kerman lopuksi, massasta tuli ihan klimppistä, meni sit roskiin.
Hei Mia,
liivatteen tarvitsee jäähtyä vain hetki. Nyt on käynyt jotain outoa sinun juustokakkumassalle, en ole ennen kuullut vastaavaa. Kääntelitkö kerman sekaan varovasti ja et ollut vatkannut sitä liikaa?
Kyllä varovasti kääntelin ja kerma oli löysää, oon tehnyt tällä ohjeella useamman kerran ja aina onnistunut mut nyt sattu jotain mystistä, toisesta satsista tuli myös hieman paakkuista
Jotain outoa on tosiaan tapahtunut. En osaa minäkään sanoa mitä valitettavasti. Toivottavasti onnistuu ensi kerralla normaalisti 🙂
Sellainen varoitus tuosta keksien blenderissä murskaamisesta. Tein työtä käskettyä ja unohdin autuaasti että blenderiäni, joka on tosi tehokas, ei saa käyttää kuivana. Hetken päästä nousi sankka savu ja keksinmuruissa oli mustia tiivisteenpalasia. Isompaa vahinkoa ei tainnut tulla kuin että keksinmurut meni roskiin.
Hei Eeva, kiitos vinkistä. En ole kuullut koskaan ettei blenderi soveltuisi kuivien aineden murskaamiseen. Hyvä tietää. Saanko kysyä minkä merkkinen blenderisi on?
Hei! Jos teen kakun tuplana 26cm vuokaan niin paljonko kannattaa laittaa liivatetta? 12 liivatetta kuulostaa niin paljolta 😁
Hei Annika, Se tuntuu kieltämättä paljolta, mutta samalla täytettä on tuplana. En ole itse testannut tuplaamista ja liivatteiden vähentämistä, joten en voi suoraan sanoa miten käy. Kokeilisin itse varmaan laittamalla 2-3 liivatetta vähemmän. Testaamalla selviää miten käy.
Asun Saksassa enkä ole löytänyt täältä digestivekeksejä. Onko sulla muita ehdotuksia? Toinen jota en ole löytänyt on mangosose. Lasten ruokapurkeissa löysin mango-omenan, mutta vastaakohan se asiaa?
Hei Päivi, voit laittaa kaurakeksejä esimerkiksi tai mitä tahansa muita 🙂 Koska en ole tuota mango-omenaa maistanut en voi tietenkään sanoa vastaako se asiaa, mutta intuitiolla sanon kokeile! Eihän siitä haittaa ole jos kiille maistuu hiukan myös omenalta 🙂
Heippa!
Koristeluista kysymys. Kestääkö kiille marenkeja ja sokerhelmiä vai sulaako ne? Pitääkö ne liimata sulalla suklaalla eka pohjasta vai?
Hei Ira, kiilteessä on liivatetta, joten koristeet eivät kestä pitkään kakun päällä ilman, että ne dippaa suklaaaseen juuri niin kuin ehdotit 🙂
Kuulostaa hyvältä! Voisikohan tässä käyttää ihan tuoretta mangoa joko täytteessä tai päällisessä? Tuoretta appelsiiniakin houkuttaisi kokeilla, hmm 🙂
Tottakai! Aina voi tehdä hedelmäpyreet myös itse . On varmasti vielä herkullisempaa, jos hedelmät ovat vielä sesongissa, kuten nyt 🙂
Mulla meni paakkuseksi kun lisäsin liivatteet juustoon, eli liivate klimppiytyi. Juusto vatkattu jne. Ilmeisesti lämpötila juustoseoksessa liian kylmä? Roskiin meni.
Hei Niina, harmi kuulla ettet onnistunut. Jäähdytitkö liivateseoksen ja lisäsitkö sen ohiuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuustomassaan?
Hei! Paakkuista täytettä tuli minullekin. Kermavaahto oli vielä valuvaa. Juustona 100g Viola Appelsiin ja 200 g Viola maustamaton. Tuorejuusto oli notkeaksi vatkattua. Liivatenesteen kaadoin nauhana joukkoon, sekoitin samalla ja heti perään aloin kääntelemään kermavaahtoa sekaan. Eipä ole ennen näin käynyt. Huomenna pääsen toteamaan, mikä on lopputulos. Ei ollut mahdollisuutta uusia täytettä. Olen tehnyt useita tuorejuustokakkuja, mutta nyt rakenne yllätti. Olisiko 5 liivatetta ollut parempi vaihtoehto?
Harmi kuullla, ettei onnistunut sinullakaan. Liivatteen määrä ei vaikuta siihen että tulisi paakkuista. Vaan lämpötilaerot tai tekniikat. Tällä ohjeella itse ja monet lukijat tehneenä arvioin nyt, että jotain on tekovaiheessa mennyt vikaan, jos massa ei ole tasaista. itse käytän tuorejuustona aina Philadelphiaa. En pidä Violan koostumuksesta – en osaa sanoa onko tällä merkitystä.
Moikka! Tämä mangojuustokakku on juuri tekeytymässä jääkaapissa, on jo toka kerta kun teen tällä reseptillä ja aivan ihana! Löysin kun joskus googlasin juustokakku 20cm vuokaan. Se on sopiva koko meille viikonlopuksi, juhliin olen tehnyt 26cm halk vuoalla tuplana tämän saman ohjeen mukaan ja onnistui fantastisesti ja vieraat willeinä! Kiitos ihqusta reseptistä <3
Kiitos Sari positiivisesta palautteestasi 🙂 Olipa mukava kuulla kokemuksesi tästä reseptistä 🙂 Ihanaa viikonlopun jatkoa!
Voisiko tämän tehdä uunipellille. Mitkä olisivat määrät? Haluaisin pöytään tämän kakun mutta en ns. kakun muodossa vaan paloina. Kiitos!
Hei Nina, en ole tehnyt pellille, joten menee arvailuksi. Peltejäkin on eri kokoisia. Kannattaa tehdä matalampi, koska pelllin reunat eivät ole korkeat. Testaamalla se selviää. Lähtisin kokeilemaan tuplausta. Keksipohjaa, ehkä hieman enemmän.
Hei käytätkö mitä kermaa ? Onko väliä kuohu vai vispikermaa? Liivatemäärä on aika suuri, riittääkö esim 1 liivate vähemmän? Esim sinun vadelma-juustokakussa on suhteessa vähemmän kuin tässä ohjeessa.
Käytän lähes aina vispikermaa – tämä on makuasia tosin kummasta tykkää ja kakku onnistuu kummallakin. Olen aina tehnyt tämän kakun tällä liivatemäärällä, en kähde arvailemaan onnistuuko vähemmällä. Aina voit tietenkin kokeilla! Täytteiden (hedelmät) hapokkuus vaikuttavat liivatteen toimintaan.
Hei! Mikähän gluteeniton keksipohja kävisi tähän? Kiitos 🙂
Voit käyttää mitä tahansa gluteenittomia keksejä: kaura-, digestive jne. 🙂
Hei jos teen tänään kakun,keskiviikko ilta onhan se pe vielä hyvää kun jääkaapissa pitää?
Kyllä on 🙂
Hei, täytyykö kiille siis laittaa kakun päälle vasta sitten kun kakku on jähmettynyt eli ollut jääkaapissa? Kokeilen tätä pikkuveljen rippijuhliin, toivotaan että onnistun 😊
Hei, on hyvä antaa juustokakkumassan jähmettyä hiukan ennen kiilteen tekoa. Varmasti onnistut kun teet huollellisesti ohjeen mukaan 🙂
Valitettvasti juustokakkumassani ei kyllä onnistunut ihan täysin, siitä tuli melko paakkuista mutta pystyy sitä kai silti syömään.. 🙁 en tiedä mitä meni pieleen, sillä tein täysin ohjeiden mukaisesti.. toivotaan että kiille onnistuu ongelmitta
Hei, tosi harmi kuulla. Jotain on kyllä mennyt valmistuksessa mönkään, jos massa on ollut kokkareista. Ethän lisännyt liivateseosta kuumana sekaan? Missä vaiheessa massa kokkaroitui? On hyvä muistaa, että kaikki yhdistettävät aineet tulisi olla suht saman lämpöisiä, jotta massa ei juoksetu – huoneenlämpöiset aineet kuten muussakin leivonnassa.
Massa kokkaroitui, kun lisäsin kerman seokseen. Voi olla että lämpötilaerot sitten teki massasta tuollaista..
Voi johtua tosiaan siitä tai jos liivatteen kaataa liian nopeasti sekoittamatta kunnolla massaa 🙁 Harmi. Juustokakkujen tekeminen vaatii liivatteen takia hiukan harjoittelua.
Kakkuni jäi paljon matalemmaksi 20 cm vuoassa, mitä kuvassa näyttää, mikäköhän meni pieleen?
Hei, kakkuni jäi paljon matalammaksi kuin kuvassa näyttää, vaikka tein 20 cm vuokaan. Mikäköhän meni mönkään?
Kuvan kakku on tehty 18 cm vuokaan. 20 cm jää hieman matalammaksi – jos ero on todella suuri niin tarkistaisin mitattujen aineiden määrän, koska mitään muuta en keksi syyksi.
Mulle kävi myös niin, että vatkasin tuorejuuston sekaan liivatteen ja massa näytti siinä vaiheessa hyvältä. Kun lisäsin löysähkön kermavaahdon ja aloin varovasti käännellä sitä massan joukkoon, niin jotain tapahtui. Tuorejuustoseos muuttui aivan kummalliseksi, enkä saanut sitä ja kermavaahtoa sekoitettua toisiinsa. Ainut ratkaisu oli vatkata ne vatkaimella ja tämän jälkeenkin massa oli vielä outoa. Olen tehnyt tällä ohjeella sata kertaa aiemminkin, mutta nyt tulos epäonnistunut..
Välillä leivonta on tällaista – jotain outoa tapahtuu ja sille ei välttämättä heti löydy selitystä. Eri raaka-aine, väärä lämpötila tms. saattaa vaikuttaa. Nyt en osaa itse sanoa kuitenkaan mitä on käynyt, jos olet samalla ohjeella vielä aiemmin onnistunut.
Pari kertaa tehnyt tällä ohjeella ja aina tulee hyvä, ihan loistava ohje siis, kiitos taas Anni! 🙂 Mitä muuta suosittelisit kiilteeksi eli mangon tilalle? Mikä muu voisi olla hyvä siihen?
Ihana kuulla 🙂 Kiitos kommentistasi. Kiilteen voi tehdä melkein mistä vaan (mehut, pyreet ja soseet) – riippuu mistä itse pidät. Tämä on ollut toinen suosittu maku:
https://www.anninuunissa.fi/vastustamaton-vadelmajuustokakku-ja-pienet-synttarit/
Mitä tuorejuustoa käytit? Käytitkö maustamatonta tuorejuustoa?
Aina maustamatonta tuorejuustoa, jos ei erikseen mainita, että muusta on kyse 🙂
Haluaisin itse tämän kakun matalana. Vuokani halkaisija on 24cm ja jos tekee ohjeen mukaan niin osaatko sanoa, kuinka korkea kakusta tuolloin tulee? =)
Tulee huomattavasti matalampi tuohon vuokaan, mutta valitettavasti tekemättä ja mittaamatta en osaa sanoa tarkkaa korkeutta 🙂
Miten kauan kakun tulee vähintään antaa olla jääkaapissa ennen kiilteen laittamista?
Kunnes juustokakkumassa hyytyy hiukan ettei kiille valahda kakun sisään. ari tuntia pidän yleensä itse 🙂
Hei.
Kommenteissa mainittiin että joillakin täytteestä oli tullut kokkareista. Näin kävi myös itselleni, mutta uskoisin tämän johtuvan siitä että liivatteet sulattaa liuan pieneen vesimäärään. Olisiko mahdollista muokata ohjeeseen määrä niin ei olisi tätä ongelmaa :).
Hei Kaija,
Liivatteen käyttö ei ole helpoin juttu leivonnassa, jos siihen ei ole tottunut. Kokkareisuus johtuu usein siitä, että liivatenauha kaadetaan kylmään massaan liian kuumana tai liivatteiden ei ole antanut sulaa kunnolla nesteeseen.
Hei, ajattelin tehdä tämän kakun ja haluaisin varmistaa, että tuleeko kakun ensin olla yön yli jääkaapissa ennen kuin kiille lisätään kakun päälle?
Hei, kiilteen voi laittaa heti kun kakun pinta on hyytynyt tarpeeksi. Muutaman tunnin päästä täytteen teosta 🙂
Moikka! Käytätkö sitä 99% mango pilttiä tässä? ☺️Niitäkin on niin monia erilaisia😀kiilteen väri on niiin hyvä tässä! Ja käytätkö yleensä mehua vai vettä kiilteessä? Onnistun aina saamaan kiilteeseen ilmakuplia😄
Moikka, en ole tarkemmin katsonut, täytyy myöntää että käteen osuu ensimmäisenä hyllyltä löytyvä piltti 🙂 Olen käyttänyt esimerkiksi sitruunamehua kiilteessä ja seosta pitää sekoittaa varoen ettei ilmakuplia synny 🙂
Hei! Minkä korkuista irtopohjavuokaa olet käyttänyt tässä? 🙂 Olit vastannut, että vuoan halkaisija on 20cm, mutta korkeudesta en löytänyt mainintaa.
Hei,
käytän usein noin 10 cm korkeita irtopohjavuokia, mutta myös matalammalla pärjää, jos käyttää reunakalvoa, jolla matalaankin vuokaan saa korkeutta 🙂
Kiitos vastauksesta! 🙂 Kävin ostamassa tänään 12cm korkuista reunakalvoa. Ja tuo sinun kakkuohje menee testiin viikonloppuna!
Kiitos reseptistä! Voiko täytteessä korvata sokeria valkosuklaalla ja miten paljon sitä tulisi laittaa?
Voit toki lisätä halutessasi valkosuklaata täytteeseen. Lisäisin sen itse tuorejuustoseokseen esimerkiksi 100 g ja sitten sokeria oman maun mukaan. Meillä kaikilla on niin erilainen makuaisti makean suhteen, että suosittelen sinun maistavan massaa ja lisäävän sokeria omaan suuhusi sopivasti valkosuklaan lisäämisen jälkeen. Itse en ole tähän ohjeeseen käyttänyt valkosuklaata, niin en osaa sanoa suoraan sanoa.
Moi, tiedätkö miksi meillä tuli paakkuinen täytteestä? Kiitos jos vastaat:)
-Ilona
Ethän lisännyt liivateseosta kiehuvana sekaan? Käytitkö sähkövatkainta vatkaamiseen?
Mieletön ohje, kiitos tästä 🙂 Lisää toivotaan eri ohjeita! Mukavaa pääsiäisaikaa 🐥
Herkullista pääsiäistä 🙂
Tein tämän pääsiäiseksi ja olipa kyllä pettymys. Kakku muuten onnistui hyvin mutta tuo sokerin määrä on aivan järkyttävä! Tuli tunkkainen ja aivan liian makea. Ei ollenkaan raikas. Puolet sokerin määrästä riittäisi, jopa alle puolet.
Harmi kuulla. Meillä kaikilla on niin erilainen maku, toisille määrä on sopiva ja toisille liikaa. Myös mango itsessään on makeaa. Juustokakuissa ja muissa hyydytettävissä kakuissa sokerin määrää voi vähentää huoletta omaan makuun sopivaksi, koska sokeri ei vaikuta kuohkeuteen tai koostumukseen kuten useimmissa paistettavissa kakuissa. Yksi vinkki on myös lisätä hiukan sitruunanmehua mukaan.
Tulipas herkullinen kakku valmistujaisjuhliin, ei lainkaan liian makea vaan päinvastoin taivaallisen raikas ja maistuva! Teimme ohjeen 27 cm kokoiseen irtopohjavuokaan, pohjan ja kiilteen jouduimme tuplata, mutta täytettä tuli tarpeeksi yhdestä satsista. Täytteestä tuli silkkisen pehmeää, kun siirsimme liivatteen pois liedeltä hetkeksi ennen sen lisäämistä täytteen sekaan sähkövatkaimella kokoajan sekoittaen. Kiilteeseen käytimme molempia Piltti Mango ja Piltti Ensimaut Mango soseita, Piltti Mango on aavistuksen makeampaa mutta isoa eroa tuskin kummallakaan saa aikaiseksi. 🙂
Ihana kuulla! Kiitos mukavasta palautteesta 🙂 Aurinkoista kevättä!
Aivan ihana ohje! Aluksi ajattelin, että täytteestä tulisi hieman mauton, kun siinä ei ole lainkaan mangon makua, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Täyte oli ihanan makuinen. Kannattaa kokeilla! (:
Ihana kuulla, kiitos kommentistasi! Upeaa kesää 🙂
Heippa
Jos teen reseptin 28cm vuokaan niin riittääkö tupla? Vai pitäiskö olla tripla? Voiko liivatteen listä vasta kun kermakin on jo sekoitettu massaan? Eli viimeiseksi?
Kannattaa lukea aiemmat kommentit. Moni muu miettinyt tuota isomman vuoan käyttöä ja taikinan tuplaamista. Liivatteet vatkataan tuorejuustoon ja sen jälkeen joukkoon käännellään kermavaahto silloin ei enää vatkata.
Hei ja kiitos ! tää ehoton mun luotto ohje (Y) mango ihanaa mut tällä kertaa laitoin omenainen kuningatar pilttiä ja tuorejuuston + sokereiden sekaan laitoin väh myös piltti sosetta ja muutaman pisaran pun elintarvike väriä,,aivan ihanaa nammm ja kivan värinen sisältäkin . limeä toki mut myös hieman sitruunamehua..voi miten hyvää ja sopii mielestäni
Hei,
Mistähän johtuu, kun kaadan kuuman liivateveden seokseen, niin seos alkaa heti hökkelöytymään? Onko kakku silloin pilalla? Mielestäni kermajuustoseos on se joka hökkelöityy, ei siis liivate.
Vatkaatko kunnolla liivateseoksen lisätessäsi? Seoksen ei pitäisi olla enää täysin kuumaa kun kylmässä vedessä liotetut liivatteet on siihen puristettu. Voit myös odottaa hetken ja jäähdyttää seosta. Jos kermajusutoseos on jääkaappikylmää ja liiateseos höyryävää leikkaavat ne toisensa. Leikannut juustokakkuseos ei ole miuellyttävän näköistä eikä makuista.