• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Juustokakut· Pääsiäinen

15 tammi
 Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Tämä kakku oli vuoden 2018 kolmanneksi suosituin ohje täällä blogissani. Katso koko TOP10 lista täältä.  Päätin julkaista juuri tämän ohjeen uudestaan, uusilla kuvilla, koska mango tuo mieleeni viimeisimmän herkkureissuni Thaimaan lämmössä. Mango on yksi suosikkihedelmistäni. Se on makea, täyteläinen ja minun suussani jopa kermainen! Sitä voi syödä sellaisenaan, kuivattuna tai leivonnaisissa. Kaikissa se maistuu taivaalliselta! Parhaista parhain Mangojuustokakku on raikas ja täyteläinen hyydytettävä juustokakku, joka maistuu melkein poikkeuksetta kaikille herkuttelijoille juhlapöydässä tai ihan tavallisessa kahvipöydässä! Ihan siitäkin syystä se on parhain!

Nyt ollaan siis perinteiden äärellä. Mangojuustokakku on varmasti monelle tuttu juustokakku. Minulle mangojuustokakku on se paras, helpoin ja voi niin herkullinen vierasvara! Leivoin tämän parhaista parhaan mangojuustokakun pitkästä aikaa viikonloppuna. Täytyy sanoa, että kyllä maistui hyvältä enkä ihmettele miksi ohje pääsi tuonne TOP10 listalle jo toista kertaa! Kakku on todellakin nimensä arvoinen.

Kevään juhlat lähenevät ja tässä yhteydessä voin jo antaa muutaman vinkin: Mangojuustokakku sopii loistavasti pääsiäispöytään niin värien kuin makunsa puolesta! Kannattaa kokeilla myös mangomousse -ohjetta, jos olette mangon ystäviä kuten minä. Löydät ohjeen täältä.

Tässä teille päivitetty suosikkiohjeeni.


Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Riittoisuus noin 10-12 hlö.

Pohja:

  • 75 g voita
  • 150 g digestivekeksejä
  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murenna keksit ja sulata voi.
  3. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos irtopohjavuoan (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle.
  4. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Jos haluat ohuemman keksipohjan käytä 100 g keksejä ja 50 g voita. 

Vinkki! Murskaa keksit blenderissä hienoksi. Käytä reunakalvoa irtopohjavuoan reunoilla saadaksesi tasaisen kauniin pinnan kakkuun. 

Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku. 

Täyte:
  • 4 dl kuohukermaa
  • 300 g tuorejuustoa (philadelphia tai mascarpone)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl limemehua
  • tilkka vettä tai mehua
  • 6 liivatetta
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
  4. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
  6. Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
  7. Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  8. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kiille:
  • 2 purkkia mangososetta (piltti tai muu)
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä tai mehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Laita mangosose kulhoon.
  3. Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.
Koristeet:
  • macaron-leivoksia
  • vadelmia
  • sokerihelmiä
  • murennettuja marenkeja
  1. Asettele koristeet kakun pintaan ennen tarjoilua.
 Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Parhaista Parhain Mangojuustokakku
Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Katso lisää juustokakkuja täältä.

Ihanaa viikkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

144 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä
Seuraava artikkeli: Thaimaa – Ao Nang: Saaria, herkkuja ja ananaksia »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    5.9.2016 21:20

    Hei! Kertoisitko miten tuollaisia koristeita tehdään? Vai saako tuollaisia jostain valmiina? Kakku kuulostaa herkulliselta, menee kokeiluun! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2016 04:20

      Hei 🙂 koristeet on tehty kaulitsemalla sokerimassaa ja kukat näillä muoteilla painamalla. Valmiiden kukkien keskelle laitoin sokerihelmen:

      http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-lilja-3kpl-p-282.html

      ja

      http://www.anninuunissa.com/painettava-muotti-kukka-p-397.html

      Kannattaa kokeilla kakkua, niin hyvää! 🙂

      Vastaa
      • Riikka sanoo

        31.5.2020 08:46

        Hei
        Voiko tämän tehdä gluteenittomana? Minkä tyyppisiä koristeita voi pinnalle laittaa jottei sula siihen?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          31.5.2020 13:21

          Tottakai voi, melkein kaiken voi tehdä nykyään gluteenittomana. Vaihda keksit gluteenittomiin kekseihin samassa suhteessa 🙂 Marjat, luonnonkukat ja hedelmät ovat hyviä koristeita juustokakkujen pinnalla.

          Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    16.11.2016 08:47

    Moikka!
    Voisko tämän juustokakun pakastaa, ja ottaa sulamaan juhlia edeltävänä päivänä jääkaappiin?
    Kiitos jos ehdit vastata 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.11.2016 09:47

      Moikka 🙂

      Voit pakastaa. Tee niin että laitat suoraan pakastimeen hyytymään ja tarjoilupäivänä sitten sulamaan.

      Mukavaa päivää!

      Vastaa
      • Tiina sanoo

        11.7.2017 17:40

        Onko kiille syytä laittaa vasta sitten kun ottaa sulamaan ja kuinka kauan menee sulaa jääkaapissa ?

        Tämä on kyllä mangojuustokakuista ehdottomasti parhain !

        Tiina

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          11.7.2017 17:43

          Hei Tiina 🙂 Kiitos paljon kommentista! Ihanaa, että oelt samaa mieltä kanssani! Herkullista kesää!

          Vastaa
          • Tiina sanoo

            11.7.2017 19:33

            Et vastannut tuohon kiilteen pakastuskysymykseen 😀

          • Anni Paakkunainen sanoo

            12.7.2017 07:59

            Hei, pahoitttelut se jäi jotenkin huomaamatta. Uusi yritys tässä: tekisin koko kakun ohjeen mukaan ja pakastaisin valmiina. Sulaminen jääkaapissa vaihtelee. Ottaisin juhlia edeltävänä päivänä kakun varmuudeksi jääkaappiin. Kiille on kyllä helppo tehdä. Jos haluat pelata varman päälle, niin tee se ja koristeet vasta tarjoilupäivänä. Mukavaa päivää!

  3. Henna Klemola sanoo

    28.11.2016 17:11

    Minkä kokoiseen vuokaan tää on tehty?:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.11.2016 17:31

      Hei, vuoan koko lukee tuollla reseptissä eli kyseessä irtopohjavuoka 20cm 🙂

      Vastaa
  4. Henna Klemola sanoo

    29.11.2016 05:41

    Vpi niimpä olikin! Kiitos 🙂
    Mietin vain kun haluaisin tehdä 24/26 kokoiseen vuokaan riittääkö tupla-annos vai 1,5x? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2016 06:21

      26cm voisi tehdä tuplankin. Haluatko korkean kakun sitten tee tupla, mutta 1.5x kertaa riittä varmasti jos korkeudella ei ole väliä 🙂

      Vastaa
      • Sirkka sanoo

        20.8.2020 23:58

        Laittaisitko tupla-annokseen 12 liivatetta? 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          21.8.2020 08:06

          En ole tehnyt itse tätä tuplana. Kuulostaa paljolta, mutta varmaan laittaisin varmuuden vuoksi.

          Vastaa
  5. Henna Klemola sanoo

    29.11.2016 19:18

    Kiitos oikein paljon vastauksista 🙂
    Korkea kakku oli ajatuksissa,
    Tyttären ristiäisiin lauantaiksi ajattelin tätä kokeilla 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2016 05:03

      Mukavia juhlia teille 🙂

      Vastaa
      • PS sanoo

        6.8.2020 11:57

        Kiinnostaa, että onnistuiko hyvin tupla-annoksella 26 cm vuokaan? ☺️

        Vastaa
  6. Katarina Machì sanoo

    4.4.2017 17:22

    Voisikohan tähän kokeilla myös mangon makuista tuorejuustoa tavallisen sijaan? Vai tuleekohan liian makeaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2017 05:00

      Hei, voit käyttää, mutta vähennä sokeria ohjeesta sitten. Maistelemalla tulee paras tulos 🙂

      Vastaa
  7. Katarina Machì sanoo

    6.4.2017 09:22

    Kiitos, kokeilen! En tosin löytänytkään mangon makuista mutta ostin appelsiinin makuista tuorejuustoa. Sekoitan sitä vähän tavalliseen. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2017 09:24

      Kiva 🙂 Siitä tulee varmasti tosi herkullinen!

      Vastaa
  8. Anonyymi sanoo

    10.4.2017 18:05

    Voiko tämän tehdä ilman liivatetta ja millähän onnistuis kiille parhaiten? Käyköhän soseeseen hyytelösokeri? Tuo täyte varmaan pysyy kasassa ilmankin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2017 04:12

      Hei, täyte on itseasiassa aika löysää kun sen kaataa vuokaan. En voi suositella tekemään ilman liivatetta, koska en ole itse kokeillut. Mangosose tosin pysyy päällä varmasti ilman mitään lisiä kun levittää ohuen kerroksen – mangosose nimittäin on aika paksua. Ei tule vaan niin nätti ja tasainen, jos sitä tavoittelee. Suosittelen kokeilemaan jotain muuta hyydytysainetta täytteeseen: vegegel tai agar. Niiden suhteen suosittelen seuraamaan paketin ohjeita 🙂

      Vastaa
  9. Anonyymi sanoo

    3.5.2017 08:44

    Monelleko hengelle tuosta ohjeesta tulee herkuteltavaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2017 09:10

      Hei 🙂 Kyllä tämä mielestäni on 15 hengen kakku tai useammallekin. Kakusta tulee korkea ja halkaisijaa on 20cm. Riippuu tietenkin aina miten isoja paloja otetaan ja mitä muuta on tarjolla 🙂

      Vastaa
  10. Jenni Honkanen sanoo

    9.5.2017 08:26

    Tää menee kyl kokeiluun tytön synttäreillä. 🙂 kauankoha kestää pakkasessa? Synttärit 27 päivä nii uskaltaakoha jo tehä

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.5.2017 09:05

      Hei Jenni 🙂 Tämä on hyvä valinta. Kakku on ihanan pehmeä ja maukas!En tekisi ihan vielä – makuasia toki on kuinka kauan haluaa säilyttää pakastimessa kakkua. Tekisin itse noin viikko etukäteen. Muista peitellä hyvin, ettei kakku ota makuja ja hajuja pakastimesta.

      Vastaa
  11. Mervi sanoo

    17.1.2018 21:16

    Jos tekee tuplana 26 cm vuokaan, niin monelleko hengelle uskoisit kakun riittävän? 20 hengelle? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2018 07:31

      Hei Mervi, blogin ohje on noin 10 hengelle, joten jos teet ohjeen tuplana isompaan vuokaan on riittoisuus 20 hlö 🙂

      Vastaa
  12. Jack Bauer sanoo

    18.1.2018 19:37

    En oo ikinä tehnyt juustokakkua, missä on tuon tyyppinen sosekiille päällä. Yks päivä mietin, että pitäis vaikka soseuttaa säilykemangoja ja testata. Näyttää niin hyvältä, että tänä vuonna kyllä testaan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2018 07:02

      No mutta se asia pitää ehdottomasti korjata! Kun tein tämän kakun nyt uudestaan tuli kauhea himo kokeilla eri makuisina: vadelmaa, passionia, ananasta 🙂 Kaikkihan tosiaan voi soseuttaa, jos piltti ei ole aihtoehto 😉

      Vastaa
  13. Kaura sanoo

    19.1.2018 00:51

    Onpas ihanan näköinen kakku. Mango on niin ihanaa! :p Hyvää alkanutta Vuotta Anni <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2018 07:08

      Kiitos Kaura 🙂 Mango on kyllä yksi parhaimmista hedelmistä! Ihanaa Uutta Vuotta myös sinulle! 🙂

      Vastaa
    • Tina sanoo

      2.4.2021 23:30

      Mieletön ohje, kiitos tästä 🙂 Lisää toivotaan eri ohjeita! Mukavaa pääsiäisaikaa 🐥

      Vastaa
  14. Tarja sanoo

    19.1.2018 09:41

    Hei! Jos teen mangokakun kaksinkertaisena niin laitanko myös liivatetta tuplamäärän vai vähemmän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2018 09:51

      Hei Tarja,

      Kaikkea samassa suhteessa. En ole tuplannut itse ohjetta ikinä testaamalla liivatteen vähentämistä, joten en osaa siihen ottaa kantaa. Mukavaa viikonloppua! 🙂

      Vastaa
  15. Ilona sanoo

    22.1.2018 12:57

    Moikka! Kokeiltu on, ja hyvä tuli! Nyt tarvisi tehdä juhliin kyseinen kakku. Mitä arvelet, meneekö kaksinkertaisena 25cm vuokaan?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.1.2018 13:05

      Moi Ilona 🙂 Lähtisin itse tuplaamaan ja muutaama lukija on kertonut, että on tehnyt 24 cm vuokaan tupla-annoksen ja on hyvin toiminut 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
      • Ilona sanoo

        25.1.2018 20:57

        Tein 25cm vuokaan, jossa korkeutta 7cm. Parempi olisi ollut jos olisin tehnyt 1,5 kertaisena. Ihan ei kaikki täyte mahtunut, kun piti jättää tilaa kiilteelle. Vinkiksi seuraavalle joka miettii tätä 🙂 Jos nyt teen huomenna kaksinkertaisen määrän kiillettä eli neljä purkkia mangopilttiä, niin onkohan se neljä liivatelehteä sopiva määrä?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.1.2018 06:34

          Hei Ilona, ok kiitos vinkistä 🙂 Itse tekisin kiilteenkin tuplaamalla kaikki määrät 🙂 eli 4 liivatetta ja 4 purkkia mangoa. Ihanaa viikonloppua!

          Vastaa
  16. Terhi sanoo

    22.2.2018 09:25

    Moikka,
    Mikä mangosose on sinusta paras? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2018 09:39

      Moi Terhi,

      Bonnen mangosose, mutta tässä kakussa käytän aina pilttisosetta, koska se toimii minusta tähän parhaiten 🙂

      Vastaa
  17. Anu sanoo

    16.3.2018 10:07

    Olisi 17cm ja 7cm korkea reunavuoka (gerbera) mahtuisikohan tämä kakku siihen vai pitäisikö pienentää?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      16.3.2018 10:12

      Voi olla ettei ihan mahdu. Mitä jos korotat vuokaa reunakalvolla? 🙂 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  18. Sonja sanoo

    24.3.2018 20:12

    Tätä on kyllä pakko testata! Onko kakku tällä liivate määrällä todella jämäkkä vai sellainen pehmeämpi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.3.2018 12:15

      Hei Sonja, tästä kakusta tulee ihanan pehmeä näillä määrillä 🙂

      Vastaa
  19. Saila sanoo

    28.3.2018 20:11

    Kiitos kerrassaan mainiosta reseptistä! Leivoin mangokakkua viikonloppuna, ja vieraamme tykkäsivät erityisesti kermaisen samettisesta täytteestä. <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2018 07:15

      Kiitos Saila,

      Ihana kommenttisi piristi aamuani 🙂 Oikein ihanaa kevättä ja herkullsita pääsiäistä!

      Vastaa
  20. Senni Pino sanoo

    29.3.2018 15:25

    Hei
    Voiko tähän laittaa valkosuklaata? =)

    Vastaa
    • Anni sanoo

      29.3.2018 15:27

      Tottakai voi 🙂 Nam. Tulee varmasti hyvää <3

      Vastaa
  21. Katja sanoo

    30.3.2018 21:54

    En ole aikasemmin tehnyt juustokakkua ja en ole myöskään käyttänyt missään liivatetta. Tämä oli ensimmäinen kokeilu ja kannatti kyllä tehdä. Tosi hyvä ohje ja tein nyt pääsiäiseksi. Aivan ihana ja ja juuri sellainen kuin pitikin todella hyvänmakuinen kakku. Innostuin niin paljon, että alan jatkossa tekemään useimminkin erilaisia juustokakkuja, koska tosi helppo tehdä eikä tarvii paistellla uunissa ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      31.3.2018 08:44

      Hei Katja, olipa mukava lukea kommenttisi. Tämä on yksi suosikkijuustokakuistani ja tosiaan todella herkullinen ja helppo valmistaa 🙂 Mukavaa pääsiäisenjatkoa sinulle!

      Vastaa
  22. Miiu sanoo

    31.3.2018 16:43

    Ei kovin ole liioiteltu tämän reseptin otsikoinnissa! Aivan loistava, maukas ja pehmeä. Pitää käyttää tätä reseptiä jatkossa pohjana ja kokeilla eri makuja. ☺️
    Yleensä olen juustokakkuun saanut jostain syystä liivatekökköjä aikaiseksi, mutta tähän niitä ei onneksi tullut.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2018 19:33

      Kiitos kommentistasi Miiu 🙂 Ihanaa kun tästä reseptistä pidetään näin paljon <3 Mukavaa pääsiäistä!

      Vastaa
  23. Minna sanoo

    1.5.2018 01:12

    Heippa! Jos käytän Bonne mango sosetta niin paljonkohan sitä tulisi laittaa? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.5.2018 09:22

      Moi Minna,

      Yksi piltti on noin 1 dl joten laittaisin Bonnea 2 dl 🙂

      Vastaa
  24. Janna sanoo

    21.5.2018 22:14

    Teen juhliin tätä ja pakastan sen, kannattaako mangopäällinen tehdä sulatuksen jälkeen vai jo pakkaseen? Ja jos tekee 24cm vuokaan riittääkö 1,5kertasena, jotta ei jäis niin matalaksi? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2018 09:17

      Hei Janna,

      tekisin mahgopäällisen varmaan sulatuksen jälkeen, että pysyy mahdollisimman siistinä. Tekisin noin isoon vuokaan itse tuplana 🙂 Matala kakku voi kyllä olla myös kaunis ja ihan yhtä herkullinen! 🙂

      Vastaa
  25. Hiltsu sanoo

    26.5.2018 21:43

    Tein kihlajaisiin tätä ja vieraat kehui kakkua vuolaasti. Sopivan pehmeä koostumus, ei liian kiinteä. Löysin ohjeen googlettamalla sanoilla: ”maailman paras juustokakku”. Tämä resepti taisi tulla toisena eteeni, eikä kyllä pieleen mennyt.?

    Vastaa
  26. Anni Paakkunainen sanoo

    27.5.2018 13:16

    Ihana kuulla, kiva saada tällaista palautetta 🙂 En siis turhaan nimennyt tätä kakkua ”parhaista parhain” 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

    Vastaa
  27. Emilia sanoo

    4.6.2018 22:41

    Hei,

    Olen huomannut, että liivatteissa on eroja. Olisiko mahdollista saada tietää minkä merkkisiä liivatelehtiä olet käyttänyt?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2018 18:36

      Hei Emilia,

      Käytän Meiraa tai Dr.Oetkeriä 🙂

      Vastaa
  28. Paivi sanoo

    1.7.2018 12:10

    Osaatko vinkata mistä johtuu, että kun kerman ja tuorejuustoseoksen yhdistää, rakenne muuttuu epätasaiseksi, aika paakkuiseksi? Mitä pitäisi tehdä toisin? Onkohan kerma liian paksuksi vaahdotettu? Olen tehnyt kakun kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla heti yhdistämisessä seos tulee epätasaiseksi, lisää sekoittaminen vain pahentaa asiaa. Kakun maku on kyllä hyvä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.7.2018 12:40

      Hei Päivi, ongelma kuulostaa todella oudolta. Mitä tuorejuustoa käytät ja oletko varma ettei kermavaahtosi ole vatkattu ns. ”voiksi asti”?

      Vastaa
      • Paivi sanoo

        1.7.2018 16:00

        Kiitos vastauksesta. Kermavaahto oli melko löysää, ei lähelläkään voimaista. Tuorejuusto oli Philadelphia, laktoositon.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          2.7.2018 07:44

          Voiko paakut, jotka syntyvät olla liivatetta? Olethan notkistanut tuorejuuston kunnolla vatkaamalla ja lisännyt liivatenauhan myös ohjeen mukaan? En ole tällaisesta ongelmasta ennen kuullut ja vaikea sanoa suoraan mikä sen aiheuttaa..

          Vastaa
          • Emma sanoo

            27.9.2019 16:28

            Mulla kävi aivan sama juttu! Tein kaiken, kuten ohjeessa sanottiin ja mielestäni olin ripeä myös kermavaahdon lisäämisessä täytteeseen. Harmittaa, kun juhliin menee nyt hieman epäonnistuneet kakut tarjolle.. Jos tekisin ohjeen uudestaan niin valaisin kermavaahdon seoksen joukkoon sen kääntelyn sijaan. Olisi tällä tavoin varmasti sekoittunut nopeammin ja siten liivate ei olisi vielä kerinnyt jähmettymään.

  29. Bender sanoo

    8.7.2018 14:36

    Kokeilin tehdä ensimmäisen juustokakkuni tällä reseptillä, mutta heräsi pari kysymystä. Mikä on agar agar jauheen määrä verrattuna liivatteeseen? Käytin suhdetta 1 tl per liivatelehti, mutta jäi löysähköksi.

    Toinen kysymys. Mihin kermaa yleensä tarvitaan, eikö sen voi tehdä pelkästä mascarponesta? Entä jos jättää sokerin pois? Mietin, että mihin sitä tarvitaan, vaikuttaako jotenkin rakenteeseen?

    Päällisen tein tuoreesta mangosta jonka soseutin sauvasekoittajalla. Jäi myös hieman liian löysäksi, ilmeisesti agar agaria voi laittaa reilummin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.7.2018 15:24

      Hei,

      en ole törmännyt ohjeistukseen missä verrattaisiin agarin käyttöä suoraan liivatteen määrään. Olen hyydyttänyt yhden juustokakun agarilla (linkitän ohjeen alle). Tuossa kyseisessäkin ohjeessa huomautan etten ole perehtynyt agarin käyttöön tarkemmin. Agarin käyttö on melko vaativaa ja edellyttää opettelua ja testausta.

      Kerma kuuluu olennaisena osana juustokakkumassaan, koska se tuo pehmeyttä, kuohkeutta ja kermaisuutta täytteeseen. Toki halutessaan myös kerman voi jättää pois tai korvata jollain muulla. Jos jätät sokerin kokonaan pois on kakku mauton eikä ollenkaan makea.. Sokeri ei vaikuta rakenteeseen.

      https://WWW.ANNINUUNISSA.FI/SILKINPEHMEA-MANSIKKAJUUSTOKAKKU-VEGAANINEN-LIIVATTEETON/

      Vastaa
  30. Mia sanoo

    13.8.2018 15:37

    Pitääkö liivatteen antaa jäähtyä kuinka paljon ennen sen kaatamista joukkoon? Mulla kävi myös niin että kun lisäsin kerman lopuksi, massasta tuli ihan klimppistä, meni sit roskiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2018 20:34

      Hei Mia,

      liivatteen tarvitsee jäähtyä vain hetki. Nyt on käynyt jotain outoa sinun juustokakkumassalle, en ole ennen kuullut vastaavaa. Kääntelitkö kerman sekaan varovasti ja et ollut vatkannut sitä liikaa?

      Vastaa
      • Mia sanoo

        14.8.2018 08:24

        Kyllä varovasti kääntelin ja kerma oli löysää, oon tehnyt tällä ohjeella useamman kerran ja aina onnistunut mut nyt sattu jotain mystistä, toisesta satsista tuli myös hieman paakkuista

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.8.2018 07:22

          Jotain outoa on tosiaan tapahtunut. En osaa minäkään sanoa mitä valitettavasti. Toivottavasti onnistuu ensi kerralla normaalisti 🙂

          Vastaa
  31. Eeva sanoo

    10.11.2018 13:50

    Sellainen varoitus tuosta keksien blenderissä murskaamisesta. Tein työtä käskettyä ja unohdin autuaasti että blenderiäni, joka on tosi tehokas, ei saa käyttää kuivana. Hetken päästä nousi sankka savu ja keksinmuruissa oli mustia tiivisteenpalasia. Isompaa vahinkoa ei tainnut tulla kuin että keksinmurut meni roskiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2018 09:13

      Hei Eeva, kiitos vinkistä. En ole kuullut koskaan ettei blenderi soveltuisi kuivien aineden murskaamiseen. Hyvä tietää. Saanko kysyä minkä merkkinen blenderisi on?

      Vastaa
  32. Annika sanoo

    20.11.2018 09:21

    Hei! Jos teen kakun tuplana 26cm vuokaan niin paljonko kannattaa laittaa liivatetta? 12 liivatetta kuulostaa niin paljolta 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2018 10:29

      Hei Annika, Se tuntuu kieltämättä paljolta, mutta samalla täytettä on tuplana. En ole itse testannut tuplaamista ja liivatteiden vähentämistä, joten en voi suoraan sanoa miten käy. Kokeilisin itse varmaan laittamalla 2-3 liivatetta vähemmän. Testaamalla selviää miten käy.

      Vastaa
  33. Päivi sanoo

    18.12.2018 19:08

    Asun Saksassa enkä ole löytänyt täältä digestivekeksejä. Onko sulla muita ehdotuksia? Toinen jota en ole löytänyt on mangosose. Lasten ruokapurkeissa löysin mango-omenan, mutta vastaakohan se asiaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2018 07:31

      Hei Päivi, voit laittaa kaurakeksejä esimerkiksi tai mitä tahansa muita 🙂 Koska en ole tuota mango-omenaa maistanut en voi tietenkään sanoa vastaako se asiaa, mutta intuitiolla sanon kokeile! Eihän siitä haittaa ole jos kiille maistuu hiukan myös omenalta 🙂

      Vastaa
  34. Ira sanoo

    10.2.2019 07:50

    Heippa!

    Koristeluista kysymys. Kestääkö kiille marenkeja ja sokerhelmiä vai sulaako ne? Pitääkö ne liimata sulalla suklaalla eka pohjasta vai?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2019 09:04

      Hei Ira, kiilteessä on liivatetta, joten koristeet eivät kestä pitkään kakun päällä ilman, että ne dippaa suklaaaseen juuri niin kuin ehdotit 🙂

      Vastaa
  35. Jenna sanoo

    3.3.2019 10:14

    Kuulostaa hyvältä! Voisikohan tässä käyttää ihan tuoretta mangoa joko täytteessä tai päällisessä? Tuoretta appelsiiniakin houkuttaisi kokeilla, hmm 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2019 10:59

      Tottakai! Aina voi tehdä hedelmäpyreet myös itse . On varmasti vielä herkullisempaa, jos hedelmät ovat vielä sesongissa, kuten nyt 🙂

      Vastaa
  36. Niina sanoo

    16.3.2019 12:55

    Mulla meni paakkuseksi kun lisäsin liivatteet juustoon, eli liivate klimppiytyi. Juusto vatkattu jne. Ilmeisesti lämpötila juustoseoksessa liian kylmä? Roskiin meni.

    Vastaa
  37. Anni Paakkunainen sanoo

    17.3.2019 07:49

    Hei Niina, harmi kuulla ettet onnistunut. Jäähdytitkö liivateseoksen ja lisäsitkö sen ohiuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuustomassaan?

    Vastaa
  38. Sirpa sanoo

    21.3.2019 20:03

    Hei! Paakkuista täytettä tuli minullekin. Kermavaahto oli vielä valuvaa. Juustona 100g Viola Appelsiin ja 200 g Viola maustamaton. Tuorejuusto oli notkeaksi vatkattua. Liivatenesteen kaadoin nauhana joukkoon, sekoitin samalla ja heti perään aloin kääntelemään kermavaahtoa sekaan. Eipä ole ennen näin käynyt. Huomenna pääsen toteamaan, mikä on lopputulos. Ei ollut mahdollisuutta uusia täytettä. Olen tehnyt useita tuorejuustokakkuja, mutta nyt rakenne yllätti. Olisiko 5 liivatetta ollut parempi vaihtoehto?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2019 11:34

      Harmi kuullla, ettei onnistunut sinullakaan. Liivatteen määrä ei vaikuta siihen että tulisi paakkuista. Vaan lämpötilaerot tai tekniikat. Tällä ohjeella itse ja monet lukijat tehneenä arvioin nyt, että jotain on tekovaiheessa mennyt vikaan, jos massa ei ole tasaista. itse käytän tuorejuustona aina Philadelphiaa. En pidä Violan koostumuksesta – en osaa sanoa onko tällä merkitystä.

      Vastaa
  39. Sari Madetoja sanoo

    5.4.2019 11:35

    Moikka! Tämä mangojuustokakku on juuri tekeytymässä jääkaapissa, on jo toka kerta kun teen tällä reseptillä ja aivan ihana! Löysin kun joskus googlasin juustokakku 20cm vuokaan. Se on sopiva koko meille viikonlopuksi, juhliin olen tehnyt 26cm halk vuoalla tuplana tämän saman ohjeen mukaan ja onnistui fantastisesti ja vieraat willeinä! Kiitos ihqusta reseptistä <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2019 14:17

      Kiitos Sari positiivisesta palautteestasi 🙂 Olipa mukava kuulla kokemuksesi tästä reseptistä 🙂 Ihanaa viikonlopun jatkoa!

      Vastaa
  40. Nina sanoo

    9.4.2019 07:40

    Voisiko tämän tehdä uunipellille. Mitkä olisivat määrät? Haluaisin pöytään tämän kakun mutta en ns. kakun muodossa vaan paloina. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2019 09:41

      Hei Nina, en ole tehnyt pellille, joten menee arvailuksi. Peltejäkin on eri kokoisia. Kannattaa tehdä matalampi, koska pelllin reunat eivät ole korkeat. Testaamalla se selviää. Lähtisin kokeilemaan tuplausta. Keksipohjaa, ehkä hieman enemmän.

      Vastaa
  41. Leena sanoo

    20.5.2019 08:45

    Hei käytätkö mitä kermaa ? Onko väliä kuohu vai vispikermaa? Liivatemäärä on aika suuri, riittääkö esim 1 liivate vähemmän? Esim sinun vadelma-juustokakussa on suhteessa vähemmän kuin tässä ohjeessa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2019 09:49

      Käytän lähes aina vispikermaa – tämä on makuasia tosin kummasta tykkää ja kakku onnistuu kummallakin. Olen aina tehnyt tämän kakun tällä liivatemäärällä, en kähde arvailemaan onnistuuko vähemmällä. Aina voit tietenkin kokeilla! Täytteiden (hedelmät) hapokkuus vaikuttavat liivatteen toimintaan.

      Vastaa
  42. Johanna sanoo

    11.6.2019 08:41

    Hei! Mikähän gluteeniton keksipohja kävisi tähän? Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2019 08:49

      Voit käyttää mitä tahansa gluteenittomia keksejä: kaura-, digestive jne. 🙂

      Vastaa
  43. Maarit sanoo

    12.6.2019 20:35

    Hei jos teen tänään kakun,keskiviikko ilta onhan se pe vielä hyvää kun jääkaapissa pitää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.6.2019 12:00

      Kyllä on 🙂

      Vastaa
  44. Wiivi sanoo

    17.7.2019 19:58

    Hei, täytyykö kiille siis laittaa kakun päälle vasta sitten kun kakku on jähmettynyt eli ollut jääkaapissa? Kokeilen tätä pikkuveljen rippijuhliin, toivotaan että onnistun 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2019 21:05

      Hei, on hyvä antaa juustokakkumassan jähmettyä hiukan ennen kiilteen tekoa. Varmasti onnistut kun teet huollellisesti ohjeen mukaan 🙂

      Vastaa
      • Wiivi sanoo

        20.7.2019 11:14

        Valitettvasti juustokakkumassani ei kyllä onnistunut ihan täysin, siitä tuli melko paakkuista mutta pystyy sitä kai silti syömään.. 🙁 en tiedä mitä meni pieleen, sillä tein täysin ohjeiden mukaisesti.. toivotaan että kiille onnistuu ongelmitta

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          20.7.2019 16:30

          Hei, tosi harmi kuulla. Jotain on kyllä mennyt valmistuksessa mönkään, jos massa on ollut kokkareista. Ethän lisännyt liivateseosta kuumana sekaan? Missä vaiheessa massa kokkaroitui? On hyvä muistaa, että kaikki yhdistettävät aineet tulisi olla suht saman lämpöisiä, jotta massa ei juoksetu – huoneenlämpöiset aineet kuten muussakin leivonnassa.

          Vastaa
          • Wiivi sanoo

            20.7.2019 19:03

            Massa kokkaroitui, kun lisäsin kerman seokseen. Voi olla että lämpötilaerot sitten teki massasta tuollaista..

  45. Anni Paakkunainen sanoo

    21.7.2019 09:15

    Voi johtua tosiaan siitä tai jos liivatteen kaataa liian nopeasti sekoittamatta kunnolla massaa 🙁 Harmi. Juustokakkujen tekeminen vaatii liivatteen takia hiukan harjoittelua.

    Vastaa
  46. Elena sanoo

    10.11.2019 08:14

    Kakkuni jäi paljon matalemmaksi 20 cm vuoassa, mitä kuvassa näyttää, mikäköhän meni pieleen?

    Vastaa
  47. Elena sanoo

    10.11.2019 08:18

    Hei, kakkuni jäi paljon matalammaksi kuin kuvassa näyttää, vaikka tein 20 cm vuokaan. Mikäköhän meni mönkään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 09:44

      Kuvan kakku on tehty 18 cm vuokaan. 20 cm jää hieman matalammaksi – jos ero on todella suuri niin tarkistaisin mitattujen aineiden määrän, koska mitään muuta en keksi syyksi.

      Vastaa
  48. Liisa sanoo

    18.11.2019 22:23

    Mulle kävi myös niin, että vatkasin tuorejuuston sekaan liivatteen ja massa näytti siinä vaiheessa hyvältä. Kun lisäsin löysähkön kermavaahdon ja aloin varovasti käännellä sitä massan joukkoon, niin jotain tapahtui. Tuorejuustoseos muuttui aivan kummalliseksi, enkä saanut sitä ja kermavaahtoa sekoitettua toisiinsa. Ainut ratkaisu oli vatkata ne vatkaimella ja tämän jälkeenkin massa oli vielä outoa. Olen tehnyt tällä ohjeella sata kertaa aiemminkin, mutta nyt tulos epäonnistunut..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2019 10:10

      Välillä leivonta on tällaista – jotain outoa tapahtuu ja sille ei välttämättä heti löydy selitystä. Eri raaka-aine, väärä lämpötila tms. saattaa vaikuttaa. Nyt en osaa itse sanoa kuitenkaan mitä on käynyt, jos olet samalla ohjeella vielä aiemmin onnistunut.

      Vastaa
  49. Sini sanoo

    8.12.2019 19:21

    Pari kertaa tehnyt tällä ohjeella ja aina tulee hyvä, ihan loistava ohje siis, kiitos taas Anni! 🙂 Mitä muuta suosittelisit kiilteeksi eli mangon tilalle? Mikä muu voisi olla hyvä siihen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2019 09:43

      Ihana kuulla 🙂 Kiitos kommentistasi. Kiilteen voi tehdä melkein mistä vaan (mehut, pyreet ja soseet) – riippuu mistä itse pidät. Tämä on ollut toinen suosittu maku:

      https://www.anninuunissa.fi/vastustamaton-vadelmajuustokakku-ja-pienet-synttarit/

      Vastaa
  50. Jasmin sanoo

    18.12.2019 23:25

    Mitä tuorejuustoa käytit? Käytitkö maustamatonta tuorejuustoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2019 08:45

      Aina maustamatonta tuorejuustoa, jos ei erikseen mainita, että muusta on kyse 🙂

      Vastaa
  51. Tiia sanoo

    12.1.2020 18:39

    Haluaisin itse tämän kakun matalana. Vuokani halkaisija on 24cm ja jos tekee ohjeen mukaan niin osaatko sanoa, kuinka korkea kakusta tuolloin tulee? =)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2020 21:41

      Tulee huomattavasti matalampi tuohon vuokaan, mutta valitettavasti tekemättä ja mittaamatta en osaa sanoa tarkkaa korkeutta 🙂

      Vastaa
  52. Eve sanoo

    12.2.2020 16:38

    Miten kauan kakun tulee vähintään antaa olla jääkaapissa ennen kiilteen laittamista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2020 06:15

      Kunnes juustokakkumassa hyytyy hiukan ettei kiille valahda kakun sisään. ari tuntia pidän yleensä itse 🙂

      Vastaa
  53. Kaija sanoo

    14.2.2020 18:07

    Hei.
    Kommenteissa mainittiin että joillakin täytteestä oli tullut kokkareista. Näin kävi myös itselleni, mutta uskoisin tämän johtuvan siitä että liivatteet sulattaa liuan pieneen vesimäärään. Olisiko mahdollista muokata ohjeeseen määrä niin ei olisi tätä ongelmaa :).

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.2.2020 16:07

      Hei Kaija,
      Liivatteen käyttö ei ole helpoin juttu leivonnassa, jos siihen ei ole tottunut. Kokkareisuus johtuu usein siitä, että liivatenauha kaadetaan kylmään massaan liian kuumana tai liivatteiden ei ole antanut sulaa kunnolla nesteeseen.

      Vastaa
  54. Jenni sanoo

    1.4.2020 15:45

    Hei, ajattelin tehdä tämän kakun ja haluaisin varmistaa, että tuleeko kakun ensin olla yön yli jääkaapissa ennen kuin kiille lisätään kakun päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2020 17:56

      Hei, kiilteen voi laittaa heti kun kakun pinta on hyytynyt tarpeeksi. Muutaman tunnin päästä täytteen teosta 🙂

      Vastaa
  55. J sanoo

    7.5.2020 09:13

    Moikka! Käytätkö sitä 99% mango pilttiä tässä? ☺️Niitäkin on niin monia erilaisia😀kiilteen väri on niiin hyvä tässä! Ja käytätkö yleensä mehua vai vettä kiilteessä? Onnistun aina saamaan kiilteeseen ilmakuplia😄

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2020 09:40

      Moikka, en ole tarkemmin katsonut, täytyy myöntää että käteen osuu ensimmäisenä hyllyltä löytyvä piltti 🙂 Olen käyttänyt esimerkiksi sitruunamehua kiilteessä ja seosta pitää sekoittaa varoen ettei ilmakuplia synny 🙂

      Vastaa
  56. Sirkka sanoo

    7.5.2020 10:34

    Hei! Minkä korkuista irtopohjavuokaa olet käyttänyt tässä? 🙂 Olit vastannut, että vuoan halkaisija on 20cm, mutta korkeudesta en löytänyt mainintaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2020 13:57

      Hei,

      käytän usein noin 10 cm korkeita irtopohjavuokia, mutta myös matalammalla pärjää, jos käyttää reunakalvoa, jolla matalaankin vuokaan saa korkeutta 🙂

      Vastaa
      • Sirkka sanoo

        7.5.2020 23:10

        Kiitos vastauksesta! 🙂 Kävin ostamassa tänään 12cm korkuista reunakalvoa. Ja tuo sinun kakkuohje menee testiin viikonloppuna!

        Vastaa
  57. daria sanoo

    8.5.2020 08:32

    Kiitos reseptistä! Voiko täytteessä korvata sokeria valkosuklaalla ja miten paljon sitä tulisi laittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2020 10:44

      Voit toki lisätä halutessasi valkosuklaata täytteeseen. Lisäisin sen itse tuorejuustoseokseen esimerkiksi 100 g ja sitten sokeria oman maun mukaan. Meillä kaikilla on niin erilainen makuaisti makean suhteen, että suosittelen sinun maistavan massaa ja lisäävän sokeria omaan suuhusi sopivasti valkosuklaan lisäämisen jälkeen. Itse en ole tähän ohjeeseen käyttänyt valkosuklaata, niin en osaa sanoa suoraan sanoa.

      Vastaa
  58. Ilona sanoo

    31.10.2020 20:34

    Moi, tiedätkö miksi meillä tuli paakkuinen täytteestä? Kiitos jos vastaat:)

    -Ilona

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.11.2020 08:19

      Ethän lisännyt liivateseosta kiehuvana sekaan? Käytitkö sähkövatkainta vatkaamiseen?

      Vastaa
  59. Tina sanoo

    2.4.2021 23:31

    Mieletön ohje, kiitos tästä 🙂 Lisää toivotaan eri ohjeita! Mukavaa pääsiäisaikaa 🐥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.4.2021 05:45

      Herkullista pääsiäistä 🙂

      Vastaa
  60. Leppa sanoo

    5.4.2021 09:46

    Tein tämän pääsiäiseksi ja olipa kyllä pettymys. Kakku muuten onnistui hyvin mutta tuo sokerin määrä on aivan järkyttävä! Tuli tunkkainen ja aivan liian makea. Ei ollenkaan raikas. Puolet sokerin määrästä riittäisi, jopa alle puolet.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2021 19:46

      Harmi kuulla. Meillä kaikilla on niin erilainen maku, toisille määrä on sopiva ja toisille liikaa. Myös mango itsessään on makeaa. Juustokakuissa ja muissa hyydytettävissä kakuissa sokerin määrää voi vähentää huoletta omaan makuun sopivaksi, koska sokeri ei vaikuta kuohkeuteen tai koostumukseen kuten useimmissa paistettavissa kakuissa. Yksi vinkki on myös lisätä hiukan sitruunanmehua mukaan.

      Vastaa
  61. Iida sanoo

    2.5.2021 17:35

    Tulipas herkullinen kakku valmistujaisjuhliin, ei lainkaan liian makea vaan päinvastoin taivaallisen raikas ja maistuva! Teimme ohjeen 27 cm kokoiseen irtopohjavuokaan, pohjan ja kiilteen jouduimme tuplata, mutta täytettä tuli tarpeeksi yhdestä satsista. Täytteestä tuli silkkisen pehmeää, kun siirsimme liivatteen pois liedeltä hetkeksi ennen sen lisäämistä täytteen sekaan sähkövatkaimella kokoajan sekoittaen. Kiilteeseen käytimme molempia Piltti Mango ja Piltti Ensimaut Mango soseita, Piltti Mango on aavistuksen makeampaa mutta isoa eroa tuskin kummallakaan saa aikaiseksi. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2021 05:50

      Ihana kuulla! Kiitos mukavasta palautteesta 🙂 Aurinkoista kevättä!

      Vastaa
  62. maikki sanoo

    13.7.2021 21:57

    Aivan ihana ohje! Aluksi ajattelin, että täytteestä tulisi hieman mauton, kun siinä ei ole lainkaan mangon makua, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Täyte oli ihanan makuinen. Kannattaa kokeilla! (:

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.7.2021 06:25

      Ihana kuulla, kiitos kommentistasi! Upeaa kesää 🙂

      Vastaa
  63. Saara sanoo

    23.7.2021 20:29

    Heippa

    Jos teen reseptin 28cm vuokaan niin riittääkö tupla? Vai pitäiskö olla tripla? Voiko liivatteen listä vasta kun kermakin on jo sekoitettu massaan? Eli viimeiseksi?

    Vastaa
    • Kati sanoo

      30.7.2021 09:47

      Kannattaa lukea aiemmat kommentit. Moni muu miettinyt tuota isomman vuoan käyttöä ja taikinan tuplaamista. Liivatteet vatkataan tuorejuustoon ja sen jälkeen joukkoon käännellään kermavaahto silloin ei enää vatkata.

      Vastaa
  64. maarit sanoo

    10.11.2021 13:30

    Hei ja kiitos ! tää ehoton mun luotto ohje (Y) mango ihanaa mut tällä kertaa laitoin omenainen kuningatar pilttiä ja tuorejuuston + sokereiden sekaan laitoin väh myös piltti sosetta ja muutaman pisaran pun elintarvike väriä,,aivan ihanaa nammm ja kivan värinen sisältäkin . limeä toki mut myös hieman sitruunamehua..voi miten hyvää ja sopii mielestäni

    Vastaa
  65. TJ sanoo

    26.12.2022 20:04

    Hei,

    Mistähän johtuu, kun kaadan kuuman liivateveden seokseen, niin seos alkaa heti hökkelöytymään? Onko kakku silloin pilalla? Mielestäni kermajuustoseos on se joka hökkelöityy, ei siis liivate.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.12.2022 08:40

      Vatkaatko kunnolla liivateseoksen lisätessäsi? Seoksen ei pitäisi olla enää täysin kuumaa kun kylmässä vedessä liotetut liivatteet on siihen puristettu. Voit myös odottaa hetken ja jäähdyttää seosta. Jos kermajusutoseos on jääkaappikylmää ja liiateseos höyryävää leikkaavat ne toisensa. Leikannut juustokakkuseos ei ole miuellyttävän näköistä eikä makuista.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios