• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

Laskiainen· Pullat· Sokeriton· Vauvanruoka

1 maalis
Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

Niin kauan kuin mahdollista yritän hämätä Onnia herkuttelemaan ilman valkoista sokeria. Tiedän, että päiväkodissa hän on syönyt keksejä ja pullaa, enkä halua sitä kieltää. Sallin yhteiset herkkuhetket, saavathan muutkin juhlia toisen syntymäpäiviä herkutellen. Mummi on tainnut antaa herkkuja myös välillä maistettavaksi. Kotona voimme kuitenkin tehdä valintoja tarjoiluista. Kun sokeriton laskiaispulla maistuu näin hyvin, miksi tarjoilisin sokerista versiota ja varsinkin kun me aikuisetkin voimme välillä herkutella kevyemmin.

Meillä on kaikilla luontainen mieltymys makeaan. Ensimmäisen kerran koukutumme siitä jo äidinmaidosta, jossa sokeri on laktoosin muodossa. Sokerihammasta kolottaa eniten pikkulapsilla ja tämä mieltymys vähenee iän myötä. Sokeria on melkein kaikessa ja se on syy miksi meillä leivotaan pienelle herkkuja ilman lisättyä valkoista sokeria. Uskon, että ravitsemussuosituksien toteutuminen myöhemmällä iällä helpottuu, jos jo pienestä pitäen tottuu vähäsuolaiseen ja vähäsokeriseen ruokavalioon. Ja tietenkin siihen, että herkkuhetket ovat elämän iloja, mutta eivät tarkoitettu kaikkiin ruokailuhetkiin.

Leivoin taaperon laskiaispullat (ilman valkoista sokeria) hiihtolomalla Lapin mökillämme. Onni heräsi päiväunilta unelmien välipalalle. Hän näyttää kuvissakin vielä vähän pöpperöiseltä ja uniselta. Voi mikä onnen hetki oli tuo pullahetki mökillä, ja kyllähän siinä lopulta itku tuli, kun oma pulla oli syöty.

Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

Lusikka oli hyvä apu kerman ja marjasoseen herkuttelussa.

Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

”Lisää!” – huudahtaa Onni, aina kun mikä tahansa ruoka on ollut erityisen herkullista.

Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

OHJE 6 pientä laskiaispullaa

  • 1,25 dl (kaura)maitoa
  • 1/2 pussia kuivahiivaa (noin 6 g)
  • (ripaus suolaa)
  • 1 rkl mangopyrettä (esim. Bonne)
  • noin 3-4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 20 g voita tai margariinia
  • 1 kananmuna (voiteluun)
  • 1 rkl kookoslastuja
  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita keskenään hiiva sekä 1 dl jauhoja.
  2. Lisää hiiva-jauhoseos vispaten maitoon. Lisää myös suola ja mangosose, vispaa sekaisin.
  3. Lisää jauhoja vähän kerrallaan hiljalleen vaivaten.
  4. Lisää loput jauhot alustaen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa.
    (Vaivaa taikina yleiskoneessa (ainakin 5-10 min), jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.)
  5. Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
  6. Nosta kulho mikroon, uuniin tai muualle lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 45 minuutiksi.
  7. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi.
  8. Leivo taikina tangoksi ja jaa 6 palaan.
  9. Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään vielä 30 minuutiksi.
  10. Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle kookoslastuja ja paista pullia 225 asteessa noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.

Lisäksi

  • 1 prk marjasosetta (esim. Piltti)
  • 2 dl vispikermaa
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Leikkaa jäähtyneistä pullista hatut pois.
  3. Lusikoi marjasosetta ja kermavaahtoa pullien väliin ja nosta hattu päälle.

NAM! niin herkullisia. Makeamman version pullista saa valitsemalla makean soseen.

Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)
Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

Laitoin pullien päälle kookoslastuja ennen paistoa, mutta ne tummuivat ja näyttävät hieman hassuilta. ”Tomusokerina” pullien päällä on hieman jauhoja.

Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)

Herkullista laskiaistiistaita!

/Anni & Onni


Kaikki vauvojen ja taaperoiden ohjeet löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Paras Pullataikina ohje & vinkit
Seuraava artikkeli: Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Johanna sanoo

    3.3.2022 17:41

    Hei,
    Onnistuukohan nämä pullat gluteenittomilla jauhoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2022 09:49

      Hei, valitettavasti minulla eli ole kokemusta gluteenittomien pullien leivonnasta ja näistä kun puuttuu myös sokeri niin en uskalla suositella ainakaan suoraan korvaamalla.

      Vastaa
  2. Vicky sanoo

    21.5.2022 15:59

    Rakastan taaperon laskiaispullat. Vaikka on melkein kesä, lapseni rakastavat niitä. Ne ovat niin söpöjä. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2022 06:04

      Ole hyvä 🙂 Laskiaispullia voi minusta syödä ympäri vuoden!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios