Vuodesta 2017 Vuoteen 2018

Vuodesta 2017 Vuoteen 2018

Vuodenvaihteeseen osunut matka katkaisi joulun ja juhlapyhien fiilistelyn täysin. Palmujen katveessa oli vaikea muistaa mikä vuodenaika oli, vaikka resortiltamme Thaimaasta löytyi 3-metrinen prameasti koristeltu joulukuusi ja joululaulut soivat joka aamu ravintolan aamiaissalissa (vähemmänkin olisi riittänyt ;)). Kauan kaivattu loma vei toiseen olotilaan – täydelliseen nirvanaan, josta heräsin tänään.. kotona yli 24 tunnin matkustuksen jälkeen.  Alkuperäinen lentomme oli peruttu ja se johti pienimuotoisiin järjestelyihin ja odotteluun.

Täytyy sanoa, että tänään on ollut ihana aamu itsekeitetyn kahvin ja blogin seurassa. Tätä olin hiukan kaivannut: rauhallinen aamu, blogi ja iso kupillinen kahvia. Nyt pysähdyn ja mietin hetken mennyttä vuotta. Nimittäin viime vuonnakin tapahtui upeita asioita, joista olen kiitollinen ja joille haluan antaa muutaman ajatuksen.


Vuodesta 2017 Vuoteen 2018

KEVÄT 2017

Heti alkuvuodesta 2017 olin mukana mahtavassa projektissa, jossa pääsin kurkistamaan mainosmaailman saloihin. Olin mukana tekemässä Täyttis-mainoskampanjaa Dronningholmille. Sain kunnian työskennellä lahjakkaan kuvaajan ja tuottajan Marko Rantasen kanssa koko päivän kestävissä kuvauksissa Kaapelitehtaalla. Kuvauksissa minun vastuullani oli tietenkin leivonta. Leivoin kuvauksiin 3 erilaista kääretorttua Dronningholmin uutuustuotteilla. Kaapelitehtaalla Marko kuvasi leivonta- ja koristeluvideoita, joissa esiinnyn (tai käteni esiintyvät) ja lopuksi hauskat kääretortut kuvattiin mahtavissa lavasteissa mainoskuviin. Katso videot ja kuvat täältä. Kokemus oli upea ja monella tavalla antoisa. Tällaiset projektit ovat ehdottomasti niitä, joita haluan myös tulevaisuudessa tehdä. Olin myös mukana tekemässä blogikampanjaa Dronningholmille. Unicorn-kääriskakun löydät täältä.

Ikimuistoisia päiviä olivat myös Presso Paakari pullapäivä, johon osallistuin muiden bloggaajien kanssa. Söin päivän aikana niin paljon pullaa, että pieni pullatauko oli paikallaan, vaikka laskiainenkin oli vasta edessä. Lue pullapäivästä lisää täältä.

Myös Ilmarinen kävi tekemässä minusta ja yrittäjyydestäni jutun kotonani tammikuussa. Videohaastattelu ja pieniä klippejä kakunkoristelusta ja työskentelystä toimistollani sisällytettiin Ilmarisen mainosvideoon, jota he käyttivät viime vuonna omassa markkinoinnissaan. Hihi, siivosin hulluna kotona ennen kuvausryhmän tuloa. Eipä olisi tarvinnut! Paikalla oli muun muassa puvustaja ja lavastaja, jotka laittoivat kaiken kuntoon verhoja myöten. Tilat lavastettiin siis kokonaan uudestaan. Hauska kokemus sai toivomaan, että omistaisin ihan oman kuvausryhmän!

Laskiainen ja Runebergin päivä lähenevät: Viime vuonna laskiaispullat leivoin hotdog-muotoon ja runebergin tortut olivat minikakkuja. Tänä vuonna tiedossa on taas jotain uutta!

Keväällä verkkokauppa piti minut kovin kiireisenä ja matkustelin työn puolesta Frankfurtissa, Farnhamissa, Kööpenhaminassa sekä Tukholmassa. Lue lisää herkkumatkoista täältä.

Vuodesta 2017 Vuoteen 2018


KESÄ 2017

Alkukesästä palkkasin itselleni työntekijän verkkokaupan varastolle. Pitkään haudutettu päätös oli oikea ja apu osui täydelliseen aikaan. Olen ollut kiitollinen avusta ja seurasta varastolla. Pienyrittäjänä työskentely on usein yksinäistä ja olen nauttinut suunnattomasti yhteisistä kahvihetkistä, höpöttelystä ja pullapäivistä. Sosiaalinen puoli työssä on todella tärkeää – ainakin minulle. Ennen työntekijän palkkaamista näin kollegoja ja ihmisiä vain päivinä, jolloin piipahdin pressitilaisuuksissa tai muissa blogiin liittyvissä tapahtumissa. Työntekijä mahdollistaa minulle myös vapaapäiviä ja sen, että voin edelleen matkustaa, joka on minun ja mieheni suuri intohimo! On rikkaus kun on luotettava ja tunnollinen työntekijä. Tämä on yksi asioista, joista olen eniten kiitollinen kun mietin viime vuotta!

Kesällä 2017 pyörittelin ensimmäistä kertaa ajatusta omasta kirjasta. Kävin myös kustantajalla keskustelemassa kirjasta ja sen teemasta. Projekti jäi kuitenkin vielä tällä erää hautumaan – osittain kiireiden takia. Aikaa kirjaprojektille ei ollut viime vuonna. Viriääkö ajatus uudestaan hereille tänä vuonna? Otan mielelläni vastaan lukijoilta toiveita kirjan aiheen suhteen. Lähetä siis postia, jos sinulla on toiveita!

Alkuvuodesta ja etenkin kesällä aloin kiinnittää enemmän huomiota myös vegaanisiin resepteihin. Osallistuin tammikuussa vegehaasteeseen leipomalla törkeän hyviä vegelihiksiä eli vihiksiä ja siitä kaikki lähti.  Nostan tähän alle muutaman

Yksi vuoden suurimmista asioista oli kuitenkin kesäkuun alussa tapahtunut muutos blogin ulkoasussa ja hallinnassa. Siirsin blogin Bloggerista WordPressiin ja aloitin samalla itsenäisenä bloggaajana jättämällä hyvästit Foodlover-yhteisölle. Blogin jännittävä muutos tuplasi kävijämäärät (45 000 yksittäisestä kuukausikävijästä elokuun huippukuukauteen, jolloin blogissa vieraili 95 000 yksittäistä kävijää!) ja teki sivustosta selkeämmän ja raikkaamman. Suuri kiitos kaikesta tuesta ja opista Veera Rusaselle, joka mahdollisti tämän muutoksen ja oli (on edelleen) tukenani blogin kehityksessä. Samalla sain uuden ystävän ♥

Raparperimehu

Vuodesta 2017 Vuoteen 2018


SYKSY – TALVI

Blogi täytti syyskuussa tasan 4 vuotta. Juhlin syntymäpäiviä kiitollisena siitä mitä kaikkea nämä neljä vuotta ovat minulle antaneet. Lokakuussa aloin valmistautua henkisesti joulun saapumiseen.

Sain tehdä Pappagallolle ja Dansukkerille reseptiikkaa ja sisältöä. Tavoitteena oli keskittyä vielä enemmän sisältöyhteistöihin, mutta lopulta jouduin kieltäytymään monesta projektista kiireiden takia. Loppuvuosi painettiin 100 lasissa omaa sisältöä tehden ja verkkokaupalla töitä paiskien. Välissä kävin herkuttelemassa ja lepuuttamassa aivojani Pariisissa (kirjoittelen teille tuosta matkasta vielä myöhemmin).

Syksyn ja talven reseptiikasta löytyy vuoden suosikkeja, kuten Daimjuustokakku ja Fudge. Reseptiikkaa dominoi Halloween, Suomi100 ja Joulun herkut.

Vuosi 2017 on ollut ehdottomasti raskain vuosi työmäärän suhteen tähän asti ja kiireet painottuivat juuri loppuvuodelle. Vuosi oli myös ensimmäinen täysi vuosi yrittäjänä minulle. Välillä tuntui siltä, että tunnit vuorokaudessa, päivät viikossa tai kuukaudessa eivät yksinkertaisesti riitä. Tämä aiheutti minulle jonkun verran ahdistusta. Pelkäsin, että ajanpuute näkyy tekemisessä. Ne päivät kun lopetin työn fiiliksellä ”jes, sain kaiken tehtyä” voi laskea kahden käden sormilla. Ymmärsin, että pääsen lepuuttamaan mieltä ja kehoa ainoastaan matkustelemalla. Poissa silmistä, poissa mielestä. Päätin, että matkailu jatkuu tulevaisuudessakin osana ”työhyvinvointiani”. Ensi vuoden matkoja onkin jo varattu useampi. Luvassa ainakin suosikkikaupunkini New York ja Italia muutamaan otteeseen!

Kiireestä huolimatta olen myös nauttinut ja olen oppinut valtavasti sekä kehittynyt niin monessa!

Vaahtokarkki Pops - Marshmallow Pops

Täydellinen Macaron Resepti - Näin onnistut!

Täydellinen Valkosuklaafudge


SUOSITUIMMAT RESEPTIT 2017

TOP10 RESEPTIT

 1. Mummon Mustikkapiirakka
 2. Täydellinen Suklaakakku
 3. Nopea ja Helppo Oreojuustokakku
 4. YLLÄTYS
 5. Paistettu Daimjuustokakku
 6. Parhaat Mustikkamuffinssit
 7. Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)
 8. Jääkaappisämpylät
 9. Täydellinen Sokerikakkupohja
 10. Maailman Paras Porkkanakakku

Tältä listalta löytyy viime vuoden ehdottomia suosikkeja, mutta myös yllätyksiä. Otin yllä olevan listan suoraan Google Analyticsin puolelta ja nämä ovat siis eniten luetut ja klikatut reseptit viime vuonna. Mummon Mustikkapiirakka on vuodesta toiseen kärkisijoilla. Ei ihme nimittäin mustikka kuuluu suomalaiseen leivontaan ja ohje on mahtavan yksinkertainen ja samalla herkullinen. Samoin hyvin yksinkertaiset ohjeet kuten: marjamousse kakun väliin ja perinteinen sokerikakkupohja sijoittuivat jälleen TOP10. Arvostatte selvästi perinteisiä, helppoja ja yksinkertaisia ohjeita!

Ihanaa, että listalle pääsi myös oma suosikkini: Porkkanakakku! Jääkaappisämpylöihin kannattaa myös tutustua, jos et ole sitä vielä tehnyt. Yön yli jääkaapissa kohotettava sämpylätaikina valmistuu hetkessä ilman vaivausta!

Yhden TOP10 resepteistä (numero 4) päätin kertoa teille vasta myöhemmin julkaisemalla päivitetyn reseptin uusine kuvineen lähiviikkoina. Osaatko arvata mikä resepti on kyseessä?

Paistettu Daim-juustokakku (gluteeniton)

Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus)


Halusin ottaa muutaman oman suosikkini myös esille! Voi kuinka vaikeaa oli valita vain 3, mutta mielestäni nämä herkut ansaitsevat kunniamaininnan!

OMAT SUOSIKKINI TOP3

 1. Mehevät Sitruunakakut
 2. Sitruuna-Vadelmakakku
 3. Perinteinen Mansikkakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku

Perinteinen Paras Mansikkakakku (GL)


VUOSI 2018

Tein lupauksia vuodelle 2018

 1. Haluan keskittyä enemmän juuri niihin asioihin, joista nautin eniten (leipominen, kuvaus ja yhteistyöt) ja koitan opetella hyväksymään sen ettei aika riitä kaikkeen.
 2. Hymyilen enemmän, vaalin positiivisuutta ja myönteistä elämänasennetta, joka tuo lisää positiivisuutta elämään magneetin tavoin!
 3. Kiinnitän huomiota omaan ruokavaliooni ja yleiseen hyvinvointiin. Ehkä se näkyy täällä blogissakin, jossa vilisee yleensä vain herkkuja!

Vuodelta 2018 odotan onnellisuutta, terveyttä ja rakkautta! Toivon kehittyväni työssäni ja saavani keskittyä enemmän juuri niihin asioihin, joista eniten nautin. Toivon haastetta sopivassa määrin – haasteet opettavat ja kehittävät! Ne auttavat suoriutumaan vielä paremmin jokaisesta tehtävästä sekä projektista!

Toivon solmivani uusia yhteistöitä uusien inspiroivien asiakkaiden kanssa, toivon myös pitkiä asiakassuhteita ja sitä että saan työtäni enemmän näkyväksi ja tunnetuksi! Lisäksi toivon lisää uusia kontakteja ja kollegoita blogimaailmasta, joiden kanssa syventää vuorovaikutusta.

Mitä täällä blogissa näkyy vuonna 2018? Muistatko yllätyksellisen kuppikakkukurssini New Yorkissa? On kaksi vuotta siitä kun löysin kihlasormuksen kuppikakkurasiasta kurssin päätteeksi. Nyt voin onnellisena paljastaa sellaisen uutisen, että menen vihdoin naimisiin kesäkuussa 2018. Tulen kirjoittelemaan teille kevään mittaan tulevasta päivästä ja siihen liittyvistä järjestelyistä. Häämme eivät tule olemaan ihan perinteiset, mutta hyvin meidän näköiset! Vuosi 2018 tulee olemaan siis rakkauden vuosi!

Lisäksi olen saanut toiveita, että kirjoittaisin enemmän työstäni ja siitä mitä tavalliseen työpäivääni kuuluu. Kuka syö herkut, missä työskentelen etc.? Lupaan, katsaus työpäivääni on tulossa, itseasiassa jo tekeillä! Luvassa on myös lisää kakkuja, erityisruokavalioiden huomiointia ja kauden suosikkeja. Onko sinulla muita toiveita? Jätä kommenttia alle.

♥ Anni

Korkea Täytekakku Luonnonkukilla


Ihanaa viikon jatkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *