
Täyttelen täällä näin aamutuimaan muutaman kakun. Täytteitä pohtiessani päätin kirjotella teille vinkkejä kakun täyttämiseen ja julkaista samalla luotto- kakkumousseohjeeni, joka on ollut minulla käytössä ihan leipomisen alkuajoista lähtien. Korkeat moussekerrokset ovat olleet pitkään muodissa ja usein niistä kyselläänkin: Miten mousse pysyy kakun välissä, kuinka paljon moussea yhden kerroksen väliin? Tässä postauksessa teille vastauksia ja ihana muuntautuva marjamoussen ohje.
Itselläni kakun suunnittelu lähtee koristelusta ja ulkonäöstä. Toteutusta miettiessä alan pohtimaan täytteitä. Usein ainakin toiseen kerrokseen pääsee vaniljainen marjamousse, jonka voi yhdistää suklaamoussen tai valkosuklaamoussen kanssa. Kaksi marjakerrostakaan ei ole huono, jos kaipaa pirteyttä. Tykkään tästä ohjeesta, koska se on yksinkertainen ja muuntautuva. Voin vaihtaa joka kerta marjat ja muuten ohje pysyy samana. Lisäksi tämä mousse on superherkullista!
Helppo Marjamousse (korkean kakun täytteeksi)
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 liivatetta + tilkka vettä
- 1,5-2 dl kermaa
- 2-3 dl marjoja (mustikka, punaherukka, mustaherukka, vadelma tms.)
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- HUOM! Osalla ollut ongelmia saada kerma ja vaniljakastike vaahtoutumaan yhdessä. Välttääksesi tämän, vatkaa vaahdot erikseen ja yhdistä.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
- Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään.
- Soseuta tai paseeraa tuoreat marjat tai sulatetut pakastemarjat.
- Lisää soseutetut marjat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen.
- Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
- Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.
Vinkki ja riittoisuus: Punaherukan ja vadelman ja muutkin marjat voit myös paseerata soseutuksen sijaan eli painele siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Tällä ohjeella tulee 1 kerros halkaisijaltaan 18-20cm kakkuun tai kaksi moussekerrosta halkaisijaltaan 15cm kakkuun.
Vinkki! Kakkumoussella täytetty kakku kannattaa täyttää aina päivää ennen koristelua, jotta mousse jähmettyy ja tekeytyy vielä paremman makuiseksi jääkaapissa. Kakkumousse ei ole jämäkkää täyttövaiheessa. Liivatteet jämäköittävät sen.
HUOM! Pakastemarjat käyvät oikein hyvin sulatettuna! Käytän itse talvella aina pakastemarjoja ja kesällä tuoreita tähän mousseen.



Vinkkejä moussen maustamiseen ja kiireisen leipurin tuote
- Voit myös maustaa ja lisätä makua kakkumousseihin monella eri tavalla. Itse käytän usein aitoja marja/hedelmäjauheita, joista suosikkini on vadelma- sekä sitruunajauheet. Jauheita löydät isompien markettien kuivaosastolta kuivattujen hedelmien läheisyydestä. Myös Ruohonjuuri ja muut nettikaupat myyvät marjajauheita.
- Vahvoilla aromeilla voit myös vahvistaa moussen makuja varsinkin, jos sinulla on joku erikoisempi täyte. Käytän itse aromeja paljon, löydät niitä leivonnan erikoistarvikeliikkeistä.
- Lopuksi vinkkaan vielä kiireiselle leipojalle mahtavan vinkin: hyydykejauheet, joihin lisätään vain tilkka vettä ja vaahdotettu kerma! Hyydykejauheilla valmistat hetkessä maistuvan kakkumoussen. Makuvaihtoehtoja löytyy useita: banaani, vadelma, mansikka, suklaa, sitruuna, päärynä,passion ja kirsikka. Itse testasin vähän aikaa sitten suklaapohjan kanssa banaanimoussea. Oli ihanaa nam! Hyydykejauheita löydät leivonnan erikoistarvikeliikkeistä.

Lisää tekniikoita kakkujen täyttöön löydät täältä.
Kiitos ihanista vinkeistä, juuri tällaisia olen kaipaillut pääsiäiskakkuun. Luuletko, että marjamoussessa toimisi marjojen sijaan soseutetut persikat? Sopisi jotenkin pääsiäiseen.
Ole hyvä Helena 🙂 Kiva, kun tämä on ollut monelle hyödyllinen ohje! Siis mikä idea! Varmasti toimii persikat – tätä täytyy itsekin kokeilla nam! 🙂 Hyvää viikonloppua!
Heippa Anni! Tarkoittaako tuo reseptin 3 dl sosetta vai marjaa?
Marjoja 🙂
Heh, minulla koko homma yleensä päättyy koristelun miettimiseen ja yleensä ei kovin hyvin tuloksin. Useimmiten aloitan suunnittelun kuorrutuksen miettimisellä eli tuleeko suklaata, kinuskia, marsipaania vai marjakiille. Useimmiten käytän yhtä täytettä ja siihen kaveriksi sitten hilloa. 🙂
Heippa, näin on erilaiset tottumukset meilllä leipureilla suunnittelun suhteen 🙂 Usein vaihtuu myös tehdessä se koristelusuunnitelma. Itse olen tykännyt myös suklaatäytteestä + hillo sen kaveriksi esimerkiksi mustikka nam!
Ihanaa tätä haluun testata kesällä lasten synttäreille ? oletko kokeillut miten onnistuu maidottomilla tuotteilla? Esim. Oatlyn tai plantin kauravalmisteilla? ja munattoman täytekakkupohjan resepti kiinnostaa nyös ? meillä molemmat lapset kananmuna- ja maitoallergisia.
Hei Petra, en ole valitettavasti koittanut maidottomilla tuotteilla vielä. Uskoisin kyllä, että hyvin onnistuu, koska mousseen tulee kuitenkin liivatetta ja oikeaa marjaa ja esim. kaura valmisteet käyttäytyvät muissakin resepteissä tavallsien keman tavoin. Munatonta kakkureseptiä minulta ei löydy, mutta otan vinkin korvan taakse 🙂 sellainen pitää tehdä!
Mahtavaa, kiitos vastauksesta! ? onneks on vielä reilu kk aikaa tehdä koe kakkuja ?
Hei! Sopiiko tämä mousse nyt sen mehevän vaalean vaniljakakkupohjan väliin, siis on tarpeeksi jämäkkä siihen? Mikä sopisi toiseen kerrokseen mousseksi, suklaamousse? Onko ohjeissasi tähän sopivaa jämäkkää suklaamoussea?
Voiko maustamaton tuorejuusto olla mascarpone? Kiitos vastauksista 🙂
Sinulla on ihan huippuja ohjeita!
Moi Stina,
Lisää 1-2 liivatetta varmuuden vuoksi, luulen että kestää silloin. Riippuen mitä marjaa käytät. Hapokkaat marjat heikentävät liivatteen tehoa. Tässä suklaamousse ohje, joka on testattu ja pysyy varmasti tuhdin kakun välissä hyvänä, kun valitset tumman väh. 50% kaakaota sisältävän suklaan. Tuorejuuston voi aina korvata mascarponella! Kiitos palautteesta, se ilahduttaa aina! 🙂
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/
Hei, kiitos ohjeesta, aion kokeilla sitä! Kostutetaanko kakkulevyt ennen moussen lisäämistä?
Hei Minna, kiitos kommentistasi. Ole hyvä 🙂 normaali kostutus kakulle. Mukavaa leivontaa!
Hei Anni! Kiitos huippublogista. Toimiiko näiden marjamoussien kanssa pakastemarjat? Jos ne sulattaa ja sen jälkeen soseuttaa tehosekoittimessa? Vai tuleeko liian vetistä? Kiitos jo etukäteen.
Hei Sara,
Kiitos ihana palaute <3 Teen itse melkein aina moussen pakasteista, koska tuoreita on niin harvoin tarjolla, joten vastaus on kyllä! 🙂 Mukavaa leivontaa!
Hei!
Tämä lähtee testiin tänään. Riittäisikö tuo määrä matalaan, 20cm halkaisijaltaan olevan kakun kahteen väliin, jos en tahdo tehdä kovin korkeaa?
Valmista kakkua mietin; Haluaisin päälle suklaaganachen, mutta tarvitseeko kakku ensin päälleen kreemin tms? Kreemejä en ole koskaan ennen tehnyt. Suklaakakkupohja on kyseessä ja mabsikoista teen moussen 🙂
Hei Marjo,
Kyllä luulen, että riittää 🙂
Ganache ei välttämättä tarvitse kreemiä. Alla voi olla sokerimassa tai ihan pelkkä kakkukin 🙂
Moi!
Olisiko mahdollista tässä korvata osa marjoista esim. granattiomenalla jos haluaa täytteeseen lisää kirpeyttä?
Hei Viivi 🙂
Miksi ei. En ole itse kokeillut, mutta en keksi miksi tämä ei onnistuisi. Granaattiomenassa on paljon nestettä, joten liivatteenmäärä saattaa kasvaa. Mukavaa viikkoa!
Hei.
Olen tehnyt ohjeellasi helpon mehevän suklaakakun pari kertaa ja resepti on mahtava. Minua on pyydetty tekemään kyseinen kakku vadelmamoussetäytteellä juhliin. Kestäisikö tämä mousse kakun välissä? Syöjiä on n. 20. Riittääkö, jos tuplaan pohjan ja täytteen ja käytän 24 cm vuokaa?
Hei Liisa, tämä mousse on tarkoitettu juurikin kakun väliin 🙂
Tällä ohjeella tulee 1 kerros halkaisijaltaan 18-20cm kakkuun tai kaksi moussekerrosta halkaisijaltaan 15cm kakkuun. Riittää varmasti myös tuplana 24 cm vuoassa kahteen kerrokseen, mutta moussekerroksista tulee hiukan matalammat 🙂
Hei! Aivan ihana blogi sinulla ? Olisin neuvoja vailla ?Olen tekemässä äidille syntymäpäiväkakkua, tein mehevän vaalea vanilijakakkupohjan ohjeesi mukaan ja toiveena oli mansikka raparperi täyte. Ajattelin voisiko sen jotenki soveltaa tähän täytteeseen? Vaihtoehtona myös olisi valmista mansikka raparperi hilloa mutta mitä tuon kaveriks ja miten mahtaa toimia tiiviin pohjan kanssa? Kiitos jo etukäteen! ?
Hei Sylviä 🙂 Kiitos palautteesta!
Voit tehdä niin että laitat ensin kakkupohjan päälle raparperihillo- (tai tuon mansikkaraparperihillo) kerroksen ja sitten moussen. Tai korvaat osan mousseen tulevasta mansikasta raparperilla. Jos teet makeasta soseesta tai hillosta vähennä mousseen tulevaa sokeria ja maistaen lisää sen verran kun on tarvis. Jos teet halkaisijaltaan pienen, mutta korkean kakun niin lisää muutama (2) liivate 🙂 Mukavaa leivontaa!
Hei! Tämä täyte kuulostaa todella hyvälle ? Voisikohan marjojen tilalle laittaa persikkaa/banaania soseutettuna ja lisäksi hieman marianne crushia?
Hei Karoliina 🙂 Tämä on todellista herkkua! Ihana yhdistelmä tuo persikka/banaani ja crush! Varmasti toimii niilläkin 🙂 Ihanaa leivontaa!
Voisiko moussessa vadelmat korvata kokonaan vadelmajauheella?
Hei Niina, en korvaisi tässä ohjeessa kaikkia marjoja jauheella. Ajattelen itse niin, että marjajauheet ovat enemmänkin mausteita, joilla voi lisätä makua ja väriä mousseihin ja kreemeihin 🙂
Hei,
Ajattelin tehdä suklaakakkupohjaan marjamoussetäytteet. Voiko kakun pakastaa täytteineen? Jos voi, niin voinko myös kuorruttaa kakun moussella ja pakastaa kuorrutteineen?
Hei Reeta, en pakastaisi lähtökohtaisesti kakkua täytteineen ja kuorrutteineen, koska koostumus voi kärsiä. En ole näin pakastanut itse kakkua, joten en voi suositella sitä. Teen itse aina kakkupohjat etukäteen, pakastan ne ja sulatan kun on tarve. Täytän päivää ennen ja koristelen tarjoilupäivinä 🙂
Hei,
tein ohjeellasi kakkupohjan 25cm kakkuvuokaan. Haluan kaksi eri makuista moussetäytettä, kuinka ohjetta soveltamalla saisin tasaiset ja riittävän paksut kerrokset kakkujen väliin?
Moi Tyllerö 🙂
Tee tällä ohjeella 2 kertaa mousse ja laita kumpikin mousse yhteen väliin niin saat tasaiset kerrokset. Itse jaan aina tämän ohjeen moussen pienempään vuokaan kahteen kerrokseen, joten näin isossa voit laittaa yhteen. Jos jhalut todella korkeat kerrokset niin tee 1.5 kertaisena ohje kaksi kertaa 🙂 Toivottavasti tästä oli apua.
Ja vielä toinen kysymys 🙂
Mitä mahdoin tehdä väärin, kun kakkupohja uunissa vetäytyi reunoistaan keskelle päin ja keskiosa jäi kuopalle? Laitoin leivinpaperin suojaksi kun kakun paistoaikaa oli mennyt noin puoli tuntia. Paperin laittoon saakka kakku näytti vielä hyvältä 😀
Hei,
Oletan että teit sokerikakkupohjan. Kuulostaa siltä, että kakku on lässähtänyt, johon voi olla monta syytä: liian tuoreet munat, liian vähän vatkattu, taikina on lässähtänyt jauhoja käännellessä tai sitten se että avasit uunin luukun. Sokerikakkupohja on todella herkkä. Lue ohjeet ja vinkit huolella vielä kerran täältä:
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-sokerikakkupohja/
Hei,
Ohjeessasi käskettiin vatkaamaan kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Tarkoititko sekaisin? Olen kerran vatkannut ne samalla kertaa ja jostain syystä eivät vatkautuneet ollenkaan. Sen jälkeen olen varmuuden vuoksi vatkannut aina erillään. Mutta helpottaa kummasti jos olet testannut ja toimii.
Kiitos ihanista ohjeista ?
En myöskään saanut yhdessä näitä vaahtoutumaan laisinkaan
Tämän ongelman voi tosiaan välttää vatkaamalla kummatkin erikseen. Voikohan olla että vaahtoutuvissa vaniljavaahdoissa on eroja. Itse saan nämä aina vaahtoutumaan hyvin yhdessä tai erikseen.
Minäkin pari kertaa olen yrittänyt vatkata yhtä aikaa enkä ole saanut kunnolla vaahdoksi. Siksi ”mousse” on ollu aina ihan löröä ja hankaloittanut täyttämistä. Onneksi liivatteet kuitenkin ovat toimineet ?
Ehkä voisin tästä vinkata reseptin yhteydessä, jos monella on sama ongelma 🙂
Mä oon myös saanu vain ”vaahtoa” aikaiseksi. Mitä vaniljakastiketta oot käyttäny?! Onneks liivatteet on joka kerta toimineet ja kakku on pysynyt kasassa.
Hei Johanna, vaahtoa on siis tarkoitus saada. Olen kokeillut monen merkkisiä vaahtoutuvia kastikkeita: Flora, Rainbow etc.
Hei Mummu, olen vatkannut erikseen ja yhdessä ja saanut itse aina vaahtoa 🙂 Voit tottakai vatkailla myös erikseen, jos halaut tehdä varman päälle. En tiedä voiko vaahdoissakin olla eroa. Kiitos palautteesta. Ihanaa lauantaita!
Ehkä vähän hölmö kysymys, mutta miten se mousse tuonne kakun väliin laitetaan? Miten kerroksista saa siistejä, miten sen täytteen saa koko kerroksen päälle reunoihin asti yhtä tasaisesti, ilman että sitä kuitenkaan tursuaa reunojen yli?
Hei Elli,
Voit katsoa ohjeita korkean kakun täyttöön esimerkiksi tämän ohjeen yhteydestä:
https://www.anninuunissa.fi/brushstroke-cake-varikas-vappukakku/
Korkeat kakut siis kasataan vuokaan, jossa ne paistetaan: ensin pohja, sitten puolet moussesta, sitten keskimmäinen kakkukerros ja sitten lput moussesta ja päälle viimeinen kakkupala. Kakku laitetaan jääkaappiin ja se hyytyy ja tekeytyy siellä täydelliseksi 🙂
Heippa Anni ☺️
Haluaisin tehdä tätä mousse kakun väliin.. siinä yhdessä kuvassa oli mustikka mousse.. eli voiko tehdä 2-3 dl pelkkä pakaste mustikasta? Eli tehosekoittimella ja sit lisätä sen muiden aineiden kaa???
Moi 🙂
Voit tehdä juuri noin kun kuvasit. Marjojen tilalle voi laittaa tosiaan mitä tahansa marjoja 🙂
Heippa Anni ja kiitos ihanasta blogista! Olen onnistunut sillä monta kertaa. <3 Suunnittelin äitienpäiväksi leipovani kakun jossa pohjana sinun mehevä suklaakakku pohja ja välissä vadelma ja vaniljamousse. Voisiko vanilijamoussen toteuttaa tällä ohjeella niin että korvaa maustamattoman tuorejuuston vanilijatuorejuustolla ja jättää marjat pois ehkä myös vähän vähentää sokerin määrää. Entäs liivatteet, riittäisikö vähempi jos marjoja ei ole? 🙂 Vai onko sinulla jotain toista ohjetta hyvään vanilijamousseen?
Hei Eveliina 🙂 Kiitos kivasta viestistä. Voit jättää marjat ja osan sokerista pois (maista itse mikä olisi hyvä määrä) ja laittaa vain 2 liivatetta 🙂 Lisäisin sekaan aitoa vaniljaa tangosta tai myllystä. Ei löydy blogista vielä vaniljamousseohjetta, siihen pitääkin tehdä muutos!
hei. jos käyttää pakastemarjoja niin niistähän tulee nestettä.Lisätäänkö siis liivatteen määrää.
Hei Tiina,
Ohje on tehty ensisijaisesti pakastemarjoille, joten ei tarvitse muuttaa liivatteen määrää 🙂
Hei! Tämä on ihan suosikkitäytteeni kakkuihin ja olenkin monesti tällä ohjeella sitä tehnyt. Suunnitteilla olisi juhliin tehdä uunipellillä kolme kakkupohjaa ja kasata niistä iso kakku ja mietin, että kuinkahan moninkertaisena tämä kannattaisi tehdä, että täyte riittäisi koko kakkuun?
Hei Saga,
Kuinka mukava kuulla! Nyt tekisin sinuna niin, että tekisin testin. En uskalla 100% varmuudella sinulle heittää määriä, koska en ole itse kokeillut tätä moussea levykakkuun. Lisäksi pellitkin ovat erikokoisia eri uuneissa ja moussekerroksen haluttu paksuuskin vaikuttaa asiaan 🙂 Jos jotain heitän niin varaisin moussea ainakin 1.5 kertaisen määrän per kerros 🙂
Heippa! Kostutatko kakkupohjia ollenkaan ennen moussen laittamista? Ajattelin tehdä vadelma- ja valkosuklaamousset kakun väliin. Käytätkö itse mieluiten juuri perinteistä sokeriakkupohjaa moussen kaverina?
-Anni
Hei Anni,
Kostutan kyllä 🙂 Täällä lisää tietoa kokoamisesta ja kostutuksesta:
https://www.anninuunissa.fi/miten-leipoa-ja-kasata-taydellinen-korkea-kakku/
Tykkään perinteisestä sokerikakkupohjasta, koska se on kevyt, mutta toki välillä leivoin muitakin. Sokerikakkupohjaa voi maustaa myös kardemummalla tai vaniljalla oman maun mukaan!
Minulla mansikoilla tehdyn moussen kooskumus on todella juoksevaa, niinkuin rahkaa olisi. Missähän mulla mahto mennä mönkään? Aloittelija olen 🙂
Täytitkö kakun kakkuvuokaan ja annoit moussen hyytyä kakun välissä yön yli? Mousse jämäköityy liivatteen avulla kylmässä. Sen ei olekaan tarkoitus olla jämäkkää heti kun sen tekee 🙂
Moikka!
Ajattelin tehdä tämän ohjeen persikoilla yhteen väliin ja suunnittelin että toinen väli voisi olla jotakin makeampaa, esim kinuskin/toffeen kaltaista..luuletko että toimisi vaikka Valion Fanny karamelli- vanukkaan kanssa yksiin tämä ohje? Vai pitääkö olla jotain ”tujumpaa” esim Valion kinuskituorejuusto?
Moi, persikka kuulostaa ihanalta! Ajattelitko korvata tässä ohjeessa marjat siis vanukkaalla tai tuorejuustolla?
Juu niin ajattelin..sokereita laitan toki maun mukaan mutta ajattelin että molemmat välit olisi kiva tehdä tämän ohjeen pohjalta että sama ”vaniljamainen” teema yhdistää molempia välejä:)
Itse korvaisin marjat ihan oikealla kinuskilla, jotta mausta tulisi vahvempi. Varmasti onnistuu myös sinun suunnitelmalla 🙂 eikun kokeilemaan!
En tullut edes ajatelleeksi, että voisin itse keittää kinuskin etukäteen valmiiksi ja kylmänä lisätä lopuksi joukkoon, kiitos vinkistä! Pää on näköjään pehmeänä juhlastressistä niin unohtuu perusasiat:))
No mutta sitä varten voi laittaa aina tänne viestiä 😉 Kivaa viikonloppua ja onnistuneita juhlia!
Teen tilauskakun ensi viikolla ja sävelet ovat muuten aika selkeät, mutta oma pää on lukossa riittävyyden suhteen. Tilattuna on siis n. 30 henkilön mansikka moussekakku ja ajattelin tehdä kakkuun tämän täytteen lisäten mousseen vielä murskattua mansikkaa. Tarkoitus olisi tehdä 26cm vuokaan näyttävä korkea kakku (ajatuksena paistaa kaksi 5 munan sokerikakkupohja pohjaa ja kasata kakku niistä), mutta entäs tämä moussen määrä? Riittääkö kaksinkertaistettu ohje edes yhteen väliin? Välejähän tulee lopulta luultavasti 4-5. Olen kiitollinen jos auta pähkäilyssä ☺️ Paljon on tullut kaikkea tehtyä niin itselle kuin tilauksesta ja aina minulle on vaikeinta laskea riittävyyttä ja suhteuttaa taikinoitten ja täytteiden määrää kakun kokoon nähden.
Hei Karoliina, voin tietenkin antaa vinkkejä sen mukaan miten itse kokeilisin, mutta en ole itse tehnyt 10 munan kakkua noin monella täytevälillä, joten vastaukseni on arvio. Yksi annos moussea riittää kyllä varmasti yhteen väliin. Tekesin luultavasti 3 annosta ja jakaisin sen koko kakkuun. Noin korkeassa kakussa jättäisin täytevälit hieman ohuemmiksi myös 🙂 Mukavaa leivontaa!
Kiitos vastauksesta ☺️ Se selvensi täytteen riittävyyttä. Kokeilen ensi alkuun tehdä 3x ohjeen ja sitten tarvittaessa lisää. Olen samaa mieltä, että korkea kakku, jossa jokainen täyteväli on sama, voi täytettä olla ohuemmin. Itse olen myös tehnyt 10 munan kakun aiemmin matalampana 30cm vuokaan, mutta nyt tarkoitus on tehdä korkeampaa, onhan korkea kakkua, jossa on monta täyteväliä näyttävän näköinen 👌🏻
Olen samaa mieltä! kyllä korkea kakku on näyttävä 🙂 Kakusta tulee varmasti upea!
Heippa!
Tyttärelläni on synttärit viikon päästä ja olen ajatellut tehdä täytekakun tällä sinun ohjeella. Yhteen väliin tulisi tämä marjamousse ja toiseen olisin halunnut kokeilla tuota valkosuklaamoussea. Kyseinen linkki ei vain toimi, onko linkki muuttunut vai poistunut kokonaan? Ja vielä yksi kysymys kun päällystän kakun niin olisiko valkosuklaakreemi liikaa vai jotain muuta 🙂
Heips,
korjasin linkit – jostain syystä ne olivat vanhentuneet. Kannattaa etsiä muuten ohjeita myös hakutoiminnolla tai yläpalkista. Kaikki linkitetyt ohjeet löytyvät kyllä blogista.
Täällä erilaisia täytteitä:
https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/taytteet-ja-kuorrutukset/
Tuosta kuorrutuksesta 🙂 Se on kyllä makuasia – minusta valkosuklaakuorrutus sopii hyvin.
Okei, kiitos nopeasta vastauksesta 😍
<3
Heippa!
Minun olisi tarkoitus tehdä kaksi 24cm kakkua,yhteensä siis 30 henkilölle. Täytteeksi toivottiin mansikkamoussea. Jos teen ohjeen mukaan kolminkertaisena riittääkö täytettä kahteen kakkuun? Ei ole tarve ihan noin korkeille täytekerroksille kuin kuvassa.
Jos teen ohjeen mukaan x 3,riittääkö moussea kahden 24cm kakun molempiin väleihin? Tarkoitus siis tehdä vähän matalemmat täytekerrokset kuin kuvassa.
Uskon kyllä, että 3 x ohje riittää kahden 24 cm kakun väliin, jos moussekerroksen ei tarvitse olla yhtä paksu kuin minulla 🙂
Hei Anni! Olen ihan hurahtanut kakkujen tekoon näillä sinun selkeillä ohjeilla! Kiitos!🌸 nousseen kanssa minulla jostain syystä ongelmia. En saa sitä tarpeeksi paksuksi. Kasasin kakun tuohon ihanaan kakkuvuoka jo ka tilasin teiltä, joten toivotaan että liivate hyydyttää kakun kaapissa ! Mietin että mitä teen väärin. Pakastemarjat sulaton ja soseutan sauvasekottimella. Tuleeko siinä liikaa nestettä? T . Jaana
Hei Jaana,
Ihana kuulla!
En ihan ymmärrä ongelmaasi, koska tämä mousse hyytyy juurikin kakun välissä, eikä sen siksi tule olla paksua täyttövaiheessa. Kerrotko miten kävi kakun kanssa hyytyikö mousse moussemaiseksi?
Yksi erittäin epävarma aloittelija täällä hei!
Ajattelin tehdä sinun ohjeellasi sen valkosuklaakakkupohjan ja siihen vadelmamoussen tällä ohjeella sekä lisäksi valkosuklaakreemi. Kuulostaako tämä kombo hyvältä? Vai laittaisinko väliin myös valkosuklaamoussen? Tuleeko jo sitten liikaa?
Entä kuinka paljon ohjeita tulisi suurentaa, kun syöjiä on noin 15-17? Teen lisäksi vielä kolmenmaun juustokakun.
Hei Petra,
Suunnitelma kuulostaa oikein hyvältä. Suosittelen lukemaan kakkupohjan osalta kommentit reseptin yhteydestä, koska paisto on koettu hankalaksi, jos ohjetta on muuteltu.
Tekisin sinuna varmaan kakkupohjan 1.5 kertaisena 20 cm korkeaan vuokaan ja tämän moussen tällaisena (tulee vähän ohuemmat moussekerrokset). Kreemiä ei tarvitse kerrata, sitä jää yleensä vähän yli.
Kiitos paljon vastauksestasi! Katsotaan montako variaatiota teen ennenkuin onnistuu, usein kaikista tekeleistäni tulee niin kuivia ja kovia, että niillä voisi heittää tiiliseinää tai ne eivät kohona. Mutta leipomiskärpänen iski minuun pelkkien näiden kuvien ansiosta. Sinulla on ihanan selkeät reseptien ohjeet, joten tällainen surkeakin leipuri uskaltaa lähteä testaamaan kakkujen tekoa. Olet tehnyt ihan mielettömän hienoja ja kauniita leipomuksia, olet todella taitava! Toivottavasti jatkat tämän blogin tekoa vielä pitkään.
Kiitos Petra 🙂 Ihana palaute! Enköhän jatka blogia vielä, kun tällä hetkellä se työllistää minut. Toivottavasti näin on myös tulevaisuudessa. Seuraa ohjeita ja paistoaikoja, lue ohje aina läpi ennen aloitusta ajatuksella. Sitten ei tule kovia 🙂
Moikka ostin vadelman makuista kiinteytysjauhetta (städter) ja nyt minun pitää täyttää kaksi väliä 28cm kakkuun. Poika haluaisi valkosuklaan vadelman kaveriksi ja ostin monta levyä pandan suklaata. Miten tekisit täytteen? Voiko suklaan yhdistää vadelman kaveriksi? Ekaa kertaa käytän kiinteytysjauhetta.
Hei Sanna, valkosuklaa ja vadelma on loistava pari yhdessä. Paketista löytyy käyttöohje hyydykejauheelle. Seuraa sitä, että kakku varmasti hyytyy. Valkosuklaan leipoisin pohjaan, koristeeksi tai kreemiin, enkä sekoittaisi sitä täytteeseen, joka voi pilaantua helposti, jos ohjeita ei noudata.
https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/
Heippa!
Olen aloittelija kakkujen leipomisessa ja tarvitsisin apua. Tahtoisin tehdä ohjeillasi kerroskakun (kakku kolmeen osaan ja kaksi täyteväliä): vaniljakakkupohjan ja tämän vadelmamoussen. Tarvitsisin apua ohjeeseen jos teen 20 cm kokoiseen kakkuvuokaan, että millaisella ohjeella teen vaniljakakkupohjan ja moussen että on riittävät 20cm vuokaan?
Löysin myös sinulta ohjeen voikreemiin, tahdon tehdä ruusupursotuksen kakkuun. Onko tämä(alla oleva linkki) riittävä ohje tähän 20cm kerroskakkuun? Ja tuo aromi-asia, voiko laittaa vaniljasokeria vai millaista kun en tohtisi ostaa mitään kallista jauhetta/aromia mitä ei tule muuten käytettyä. https://www.anninuunissa.fi/monipuolinen-voikreemi/
Kiitos tuhannesti jos sinulla olisi aika auttaa minua.
Äni
Moikka,
Voit tehdä ihan samoilla ohjeilla, mutta kakusta tulee hieman matalampi. Voit myös kertoa kummatkin ohjeet 1.5 🙂 Lue huolella vaniljakakkupohja-ohjeen kommentit. Monella on ollut vaikeuksia pohjan kanssa, jos ohjeen määriä on muunneltu.
Ruusupursotukseen menee paljon kreemiä. Hmm.. tuplaisin ohjeen varmuudeksi. Vanilja-aromin voi aina korvata vaniljasokerilla tai -siemenillä tms.
Otathan huomioon, että vastaukseni ovat arvioita, koska en ole testannut näillä vinkeillä itse vaan arvioin miten itse tekisin 🙂
Kiitos kovasti avustasi!
Heippa!
Kyselen nykyään jatkuvasti vinkkejä, mutta tänä kesänä on vaan pitänyt tehdä monta kakkua eri juhliin ja niitä on riittänyt 😀
Nyt teen sukujuhliin noin 40:lle levypohjakakun, ajattelin että 3 levypohjaa riittäisi…
Olen ihastunut lemoncurdiin ja lykkään sitä nyt joka paikkaan :),
Sen lisäksi ajattelin tehdä myös moussen, luultavimmin vadelmasta. Mahtaisikohan riittää, jos yhteen väliin laittaisin tuon moussen kaksinkertaisena ja jähmettyykö tolla liivate määrällä hyvin kun ajattelee, ettei levykakkua voi koota vuokaan?
Onko sinulla kokemuksia suklaan ja sitruunan yhdistelmästä? Jos tekisi toiseen väliin vadelmamoussen ja toiseen suklaamoussen ja alla olisi toi lemoncurd? Vai jättäisikö sen pois suklaamoussen alta….?
Tämmösiä pohdintoja tällä kertaa….ois vaan niin ihanaa saada onnistumaan lähes täydellinen kakku 😀
Moikka Heli,
En laittaisi tätä moussea levykakun väliin ellet voi hyydyttää vuoassa. Tämä mousse on aika valuvaa teko vaiheessa ja hyytyy vasta kylmässä kakun väliin.
Suklaa ja sitruuna sopii minusta kyllä yhteen 🙂
Moi,
Mietin että kun monessa kommentissa on kysytty samaa mitä itsekin mietin, että jos tekee mehevään vaniljakakkupohjaan tämän marjamoussen, niin sanoit että lisäisit pari liivatetta lisää, eli tulisiko täytteeseen silloin 6 liivatetta? Ja vielä kysyisin että tuleeko täytteestä ”kovaa”, kun itse kuitenkin haluaisin semmoisen pehmeämmän tyylisen täytteen, mutta joka pysyisi kakun välissä hyvin.
Hei Elena,
Vain testaamalla itse ohjeen tiedät mikä sinun makuusi on sopivan pehmeää. Uskon kyllä että marjamoussen normaalimäärä liivatettakin riittää, mutta varmuden vuoksi olen suositellut lisäämään 1-2, jos epäilyttää, Ihanaa leivontaa!
Moi,
Kysyisin vaan että kun monessa kommentissa on kysytty samaa mitä itsekin mietin, eli jos tekee tämän marjamoussen mehevään vaniljakakkupohjaan, niin kun vastasit että lisäisit kaksi liivatetta, eli tulisiko silloin tähän mousseen 6 liivatetta? Vielä kysyisin sitä, että tuleeko tästä täytteestä ”kova” hyytyessään, kun itse pidän ”pehmeistä” täytteistä, mutta että se pysyisi kuitenkin kakun välissä hyvin.
Kuinka saa näinkin paksun kerroksen moussea väliin. En itse ole saanut paksua kerrosta, kun mousse kuitenkin niin pehmeää? Kannattaako laittaa reunakalvoa, ja kasata vuokaan suoraan?
Liivatteella hyydytettävät mousset kasataan aina vuokaan. Mousse ei pysy kasassa muuten, koska hyytyy kakun väliin vasta jääkaapissa. Täältä lisää ohjeita:
https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/
Hei, minkä koon liivatteita käytät? Paljonko tuo neljä liivatetta on grammoina että tulee yhtä hyytynyt kuin sinulla tuo mousse. Kiitos jo etukäteen!
Käytän ihan marketeista saatavia liivatteita (Meira tai Oetker). En ole huomannut niiden toiminnassa eroja ja en ole punninnut liivatelehtiä 🙂
Kiitos vastauksestasi 🙂
Kysyisin vielä riittääkö tuo mousseohje 1 cm kerrokseen 24 halkaisijaltaan kakkuun, riittääkö jos 1,5 kertaistan sen x 3 että tulee kolme väliä 1cm kerroksia moussea? Käytän pohjana sinun mehevää suklaakakkupohjaa niitä tulee ohjeesi mukaan neljä kerrosta pohjaa. Vieraita on 40 hlö ja teen yhden 20 halkaisijaltaan ja yhden 24 halkaisijaltaan kakut. Mielipidettä kaipaisin omiin laskelmiin 🙂 tälläistä korkeampaa kakkua en ole ennen tehnyt.
Koska en ole kokeillut moussen riittoisuutta itse tällä tavalla en voi sanoa 100% varmasti riittääkö. Uskoisin, että kyllä riittää. Kokeilemalla se selviää tai sitten kerrokset ovat vähän matalampia. Haittaako se? Kun moussea tulee kolmeen väliin, se varmasti maistuu. Mukavaa leivontaa!
Kiitos neuvoista ja mielipiteestä, totta sekin että haittaako matalampi väli kun isompi kakkukin.
Tein juuri vaniljainen marjamoussen mansikoista. Se oli melkolailla pehmeää. Toivotaan, että yön aikana hyytyy🙈 Ajattelin, että mansikat voisivat vaatia enemmän liivatetta. Oletko tehnyt tuolla liivatemäärällä (4) mansikoista onnistuneen moussen?
Kakkumousse saattaa olla täyttövaiheessa todella valuvaa. Idea on juuri siinä, että se hyytyy kakun väliin liivatteiden ansiosta. Minulla on aina riittänyt tuo 4 liivatetta. Aina voi laittaa enemmän, jos haluaa jämäkämmän lopputuloksen.
Ensimmäisessä kuvassa on tällä ohjeella tehty mansikkamousse kakun väliin. Testaan kyllä ohjeet aina ennen niiden julkaisua 🙂
Kauheasti houkuttaisi tehdä raparperi-mansikkakakku. Miten tätä moussea voisi hyödyntää?
Mansikkamoussena + raparperihilloke vai raparperimousse + mansikat siivuina?
Jos raparperimousse, miten valmistaisit? 🥰
Raparperi ja mansikka sopivatkin täydellisesti yhteen! Tämän kakun reseptin yhteydestä löydät raparperimoussen ohjeen:
https://www.anninuunissa.fi/helmililjoilla-maalattu-paasiaiskakku/
Hei,
Poika on toivonut synttärikakkuun mauiksi mansikkaa ja valkosuklaata. Ajattelin tehdä pohjaksi levykakkupohjan ja yhteen väliin marjamoussen mansikoista ja toiseen valkosuklaamoussen (24cm kakkuvuoka). Asumme kuitenkin ulkomailla eikä täältä saa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, joten mietin, onnistuisikohan jos korvaisin vaniljakastikkeen ihan vain 1dl kermavaahtoa? Voisikohan vaahtoa maustaa vaniljasokerilla tai -tahnalla?
Hei, kylä voit tehdä juuri niin kuin suunnittelit 🙂
Moikka!
Onko kuvan marjamousse tehty tavalliseen sokerikakku pohjaan? 🙂
Ps. ihania ja maukkaan näköisiä reseptejä sinulla!
Moikka, kyllä kaikissa kuvissa näkyvissä kakuissa on tavallinen sokerikakkupohja. Ohje löytyy kategorian ”kakkupohjat” alta. Kiitos <3
Minun pitäisi tehdä suklaakakku johon tulisi täytteeksi 2 väliin täydellinen suklaamousse ja sitten yhteen väliin tulisi tämä marjamousse mansikasta. En ole aikaisemmin tehnyt suklaakakku pohjasta (painaa kuitenkin enemmän kuin normi sokerikakkupohja) kakkua joten luuletko että marjamousse sekä suklaamousse kestävät kakun sisällä lysähtämättä vai pitäisikö liivatteen määrää marjamoussessa lisätä? Vai onko sinulla vinkkiä/ ohjetta kevyempään Suklaa pohjaan mikä nämä täytteet kestäisi 😊
Yhden kakun lysähtämään saaneena jännittää 😬😬
Voit tehdä tumman sokerikakkupohjan:
https://www.anninuunissa.fi/tumma-sokerikakkupohja/
Tai lisätä mansikkamousseen yhden liivatteen. Minulla täytteet ovat kyllä hyvin pitäneet painavan kakunkin sisällä.
Oon tekemässä korkeaa kakkua juhliin. Laitan tuota vadelma moussea väliin ja mietin, että voiko tuota valkosuklaamoussea käyttää kuorrutteena?
Moikka,
Tekisin itse kuitenkin kreemin, siitä saa siistimmän ja kestävämmän, mutta varmasti toimii myös mousse kuorrutteena. Olen itse käyttänyt tavallista suklaamoussea usein kuorrutteena.
Hei,
En löytänyt aikaisempaa kysymystä kommenteista:
Käytätkö vispi- vai kuohukermaa?
Hei, tykkään tehdä itse vispikermaan 🙂
Heippa:) en tiedä onko tyhmä kysymys, mutta en löytänyt vastausta. Kun täytän kakun, täytyykö se tehdä niin että irtopohjavuuan reunat ovat kakun ympärillä vai pysyykö täyte kakussa ihan normaalisti kun kakku täyttäisi? 🙂
Hei, hyydytettävät täytteet aina kakun väliin vuokaan. Muuten ne valuvat väleistä ulos 🙂
Täällä ohjeita kuvineen:
https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/
Hei!
Ajattelin tehdä kuusikymmentävuotisjuhliin tällaisen kakun, jossa on tavallinen sokerikakkupohja, yhteen väliin kyseisen ohjeesi mukaan vadelmatäyte ja toiseen väliin valkosuklaatäyte. Onko sinulla ohjetta, josta tulisi valkosuklaatäytettä suunnilleen yhtä paljoin kuin tätä täytettä tulee, jotta kerrokset näyttävät kauniin yhtäkorkeilta ja josta tulisi suunnilleen yhtä jämäkkää, ettei toinen täyte ole esimerkiksi huomattavasti pehmeämpää kuin toinen? Super herkullisen näköinen tämä sinun ohje.
Moikka,
Kiitos ja ihania juhlia <3
Tällaisen löysin:
150 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
150 g valkoista suklaata
Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen. Lopuksi vatkaa kerma joukkoon.
Vinkki! Lisää 1-2 liivatetta, jos haluat jämäkämmän moussen.
Hei, voiko marjamoussen pakastaa myöhempää käyttöä varten?
En kyllä pakastaisi jos menee kakun väliin. Mousse on tarkoitus hyydyttää suoraan kakun väliin, siksi siinä on liivatetta. Ei onnistu täyttö enää yhtä hyvin, jos mousse on hyydytetty ja pakastettu.
Moikka,
Mietin pystynkö käyttämään kyseistä marjamoussea pursoitettavana?
Olen tekemässä 1v juhliin tämän hetkistä ”hitti kakkua” eli numeron muotoista naked cake kakkua. Kakku leikataan kahteen osaan ja väliin sekä päälle pursoitetaan isolla pyöreällä päällä palloja/pisaroita.
Tämä mousse hyytyy kakun väliin eli on heti tekemisen jälkeen löysää. Ainakin siis mousse olisi hyydytettävä. Pursotusta en ole itse kokeillut, joten en sitä voi heti suositella.
Hei! Onnistuuko mousse ilman liivatteita? Tai voisiko sen korvata jollain?
Valitettavasti tämä mousse hyytyy kakun väliin eli ei ole moussea sellaisenaan. Liivatteen voi korvata halutessa agar agarilla.
Moikka! Osaatko antaa arviota esim. tämän https://meira.fi/tuote/agar-agar-hyyteloimisjauhe/ agar agarin määrästä ylläolevaan reseptiin, jos käytetään pakastevadelmia? Haaveena olisi tehdä sun Ihanan Mehevä valkosuklaa kakkupohja ja täyttää se vadelmamoussella. Kakun tulisi riittää 25 hengelle, joten ajattelin tehdä pohjan 1,5 kertaisena 24cm vuokaan ja tämän täytteen 3 kertaisena (kahteen väliin). Lähtisikö siitä, että 1tl agar agaria vastaa yhtä liivatetta?
Kiitos, jos ehdit auttaa pähkäilyissäni!
Lähtisin tuosta Meiran omasta suosituksesta ja ehkä laittaisin hieman extraa. Agarin kanssa ei ole aina niin helppoa kuin liivatteen, joten etukäteen testaaminen on suositeltavaa.
Moikka! Agaria olen laittamassa, mutta se pitäisi laittaa hyydytettävään massaan heti kun on keittänyt. Jos keittelen sen marjojen kanssa, niin kestääkö tuorejuustoseos sen kuuman nätisti? Siinä sitä kuumaa massaa on aika paljon enemmän kuin pelkkä tilkka liivatteilla.
Hei! Onnistuuko marjamoussella ja valkosuklaamoussella täyttäminen jo paria päivää ennen ja kuorrutus tarjoilupäivänä?
Onnistuu!
Hei.
Minulla on pakastimessa valmista mansikka sosetta. Osatko sanoa, että paljon valmis sosetta mene, noin?
Heippa, laittaisin noin 1,5 dl 🙂
Moikka, kuinka paljon laittaisin liivatetta, kun mousse menee pohjakerrokseen, pohjat tehty ”mehevä vaalea vaniljakakkupohja” ja kerrosvälejä siis 2. Oon tätä paristi tehnyt ja unohtanut lisätä ohjeeseen liivatteita ja sieltähän se on alempi kerros lähtenyt pursuamaan, kun vaniljakakkupohja sen verran painavampi 🙈😄
Kokeilemalla varmasti selviää parhaiten 1-2 aloittaisin itse.
Kiitos erinomaisesta mousseohjeesta! Mitä ajattelet alan ammattilaisena – toimisiko tämä brownie-pohjan päällä?
En näe miksi ei toimisi 🙂
Hei! Oisin kysynyt kun olen tekemässä pojan synttäreille kakkua niin kumpi olisi parempi vadelmamoussea kumpaankin väliin vai toiseen väliin valkosuklaatäyte? Päälle minulla tulee vohvelinen kakkukuva. Tai mustikkamousse ja valkosuklaamousse?
Kiitos jo etukäteen 🙂
Hei! Oisin kysynyt kun olen tekemässä pojan synttäreille kakkua niin kumpi olisi parempi vadelmamoussea kumpaankin väliin vai toiseen väliin valkosuklaatäyte? Päälle minulla tulee vohvelinen kakkukuva. Tai mustikkamousse ja valkosuklaamousse?
Kiitos jo etukäteen 🙂
Hei, tämähän on täysin makuasia 🙂 mistä tykkäät eniten tai mistä poikasi tykkää? Kakku on varmasti herkullinen, mitä tahansa päätät sisälle laittaa. Työmäärä kasvaa, jos teet kaksi moussea, toki silloin kakussa on enemmän makuja. Itse täytän nykyään usein vain yhdellä moussella 🙂
Hei, voiko moussea tehdä kakun väliin jo paria päivää aiemmin vai vaikuttaakohan makuun tai koostumukseen jotenkin? Ajattelin tehdä voikreemin päivää aiemmin kakkuun ja mietin että jos teen samana päivänä moussenkin, niin se ei ehkä oo tarpeeksi jämähtänyt. Mitä suosittelisit?
Kiitos paljon
Moikka, täällä mun ohjeet kakun täyttöön ja kokoamiseen. Teen itse aina edellisenä päivänä täytön ja kreemitys sekä koristelu juhlapäivänä. Ei vaikuta muuten makuun tai koostumukseen, mutta kakun kokonaissälytysaikaan toki mitä aiemmin tekee. Kakku tulee suojata jääkaapissa hyvin ettei se ota makuja ,muista ruoista.
https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/
Heippa Anni!
Ajattelin marjatäytettä mansikalla kahteen väliin kakkua, jonka halkaisija 20cm. Pohjalle ajattelin toiseen väliin banaania ja toiseen lemon curdia. Minulla heräsi muutama kysymys täytteestä:
-voiko tuorejuuston korvata rahkalla? Olisiko parempi maustettu rahka vai maustamaton?
-Riittääköhän tämä ohje kakun kahteen väliin, vai olisiko parempi tehdä ohje esim 1,5 kertaisena?
-Onko liivatteen määrä tarpeeksi jämäkkä korkeampaan kakkuvuokaan tehtynä vai tarvitseeko niitä mahdollisesti enemmän? Toivoisin, että täyte on liivatteiden jälkeen kuitenkin pehmeää eikä liian ”jankkia”
Kiitos jo etukäteen vastauksista!
Moikka,
Tällä ohjeella tulee 1 kerros halkaisijaltaan 18-20cm kakkuun tai kaksi moussekerrosta halkaisijaltaan 15cm kakkuun.
Jos teet muutoksia raaka-aineisiin voi olla että joudut lisätä myös liivatteen tai sokerin määrää (rahka).
Tällaisenaan ohje on omaan makuuni täydellinen, jos teet siihen itse muutoksia niin lopputulos selviää testaamalla 🙂
Hei, mietin juuri myös tuota tuorejuuston korvaamista rahkalla! Tarkoituksena tehdä lakkamousse pakastelakoista ja lisätä lakan makua korvaamalla tuorejuusto Valion lakkarahkalla. Olen aika kokematon leipuri, joten osaisitko antaa mitään suuntaa antavaa, montako liivatetta pitäisi lisätä tällä muutoksella? En osaa itse yhtään hahmottaa, että 1 vai useampi..🙈
Moikka! Voiko marjamoussen päälle laittaa suoraan suklaa moussen? Toimivatko näin vai täytyykö välissä olla kakkupohja?
Hmm, tätä en ole kokeillut. On riski, että valuvat toistensa päältä pois. Selviää kokeilemalla 🙂
Toimiikohan pakastemansikat tässä moussessa?
Heippa, ohjeesta löytyykin meinittuna pakastemarjat, jotka käyvät yhtä hyvin. Käytän melkein aina itse niitö:
HUOM! Pakastemarjat käyvät oikein hyvin sulatettuna! Käytän itse talvella aina pakastemarjoja ja kesällä tuoreita tähän mousseen.
Ajattelin tehdä tämän ohjeen tuplana 24cm vuokaan. Kuinka monta liivatetta suosittelisit? Jos suoraan kertoo kahdella, tällöin liivatteita tulisi 8. Onko se mielestäsi sopiva määrä?