| | | |

Paistettu Daim-juustokakku (gluteeniton)

Paistettu Daim-juustokakku (gluteeniton)

Nyt on taas paistetun juustokakun aika. Minulla valmistuu tänään keittiössä uusi paistettu juustokakku -versio, mutta oli ihan pakko muistuttaa teitä tästä ihanuudesta!

Joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna meillä syödään paistettua juustokakkua kahdesta syystä:

  1. On muruseni syntymäpäivä ja hän saa valita kakun, jonka minä leivon.
  2. Hän valitsee aina paistetun juustokakun.

Paistettu juustokakku on amerikkalaistyyppinen juustokakku, jonka täytteeseen tulee tuorejuustoa, ripaus jauhoja, sokeria, kananmunaa, sitruunamehua  ja ranskankermaa. Perinteisesti kakku leivotaan vain näistä raaka-aineista ja syödään esimerkiksi vadelmamelban tai marjojen kanssa. Tämä perinteinen paistettu juustokakku tunnetaan nimellä New York Cheesecake. Löydät minun NYC juustokakun reseptin täältä.

Koska leivon paistetun juustokakun joka vuosi, olisi tylsää, jos kakku olisi joka kerta samanlainen. Viime vuonna laitoin kakkuun mustikkaa ja sitä edellisenä vuonna raparperia. Tänä vuonna kakusta tuli kinuskinen daim-juustokakku! Luulin jo valinneeni suosikkini, mutta nyt voiton kaikista paistetuista juustokakuista vei ehdottomasti tämä jumalainen daim-elämys.

Rakastan itse kinuskia (kuten ehkä jo tiedätte) siitä syystä myös Daim on ollut yksi suosikkisuklaistani lapsuudesta asti. Daimia löytyy tästä kakusta

  1. Gluteenittomasta mantelipohjasta
  2. Täyteläisestä täytteestä
  3. Herkullisesta koristelusta

Lisäksi keitin päälle suolakinuskia, jota söin kakun koristelun aikana puolet lusikalla. Mantelijauhoista tehty mantelipohja sopii täydellisesti daimin makumaailmaan ja samalla pohjasta tulee gluteeniton. Vakuutuitko jo? Tätä sinun täytyy kokeilla!

Paistovinkki! Paistetut juustokakut paistetaan yleensä irtopohjallisessa reunavuoassa. Vuoka saattaa usein valuttaa rasvaa pitkän paistoajan aikana uunin pohjalle. Tämä aiheuttaa epämiellyttävää hajua ja siivoamista. Tästä syystä käytin aina ennen kestoleivinpaperia uunin pohjalla (kestoleivinpaperi on helpompi pestä kuin pinttynyt tahra uunissa). Nyt minulla on käytössä uusi irtopohjavuoka, jossa on näppärät reunat pohjassa. Reunallinen pohja estää rasvan valumisen täysin! Näppärää! Tuhdit rasvaiset kakkupohjat saattavat valuttaa rasvaa myös, mutta tällä kakkuvuoalla sekin ongelma on korjattu!


Paistettu Daim-juustokakku (gluteeniton) (n. 8-10 hlö)

Pohja

  • 2 rkl voita
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 30 g daimia
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (18cm).
  2. Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille.
  3. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan mantelijauhot, sokeri ja murskattu daimrouhe.
  4. Sekoittele ja lämmittele aineksia hetken kattilassa miedolla lämmöllä.
  5. Painele seos, jossa suklaa on hiukan sulanut ja tuoksu on kinuskimainen irtopohjavuoan pohjalle.
  6. Laita pohja jääkaappin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Vinkki! Voit halutessasi tehdä myös ihan tavallisen digestive- tai kaurakeksipohjan kakulle. 

Täyte

  • 600 g tuorejuustoa
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 2 rkl maizenaa (myös peruna- tai vehnäjauho käy)
  • 4 kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 200 g daimeja rouhittuna
  1. Vatkaa tuorejuusto, fariinisokeri ja maizena keskenään sileäksi.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten massaan.
  3. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki.
  4. Kääntele sekaan daimrouhe.
  5. Kaada massa mantelipohjan päälle vuokaan.
  6. Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunti.
  7. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi.

Salted Caramel

  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vettä
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • sormisuolaa
  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes sokeri sulaa.
  2. Lisää kerma hiljalleen seokseen koko ajan sekoitellen.
  3. Keitä kinuskia 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää lopuksi sormisuolaa hyppysellinen.
  5. Anna kinuskin jäähtyä hieman.
  6. Tarjoile kakku lämpimän kinuskin kanssa!

Vinkki! Voit testata kinuskin olevan valmista tiputtamalla tipan kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos tippa pitää muotonsa eikä liukene, on kinuski valmista. Jos haluat kinuskia enemmän, tuplaa ohje ja valmista täysin samalla tavalla. 

Paistettu Daim-juustokakku (gluteeniton)
Paistettu Daim-juustokakku (gluteeniton)
Paistettu Daim-juustokakku (gluteeniton)

Lisää juustokakku-reseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

54 Comments

  1. Jenna sanoo:

    Hei! Voisiko pohjan mantelijauhot vaihtaa kaurajauhoon? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *