• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mehevät Mini-Sitruunakakut

Kuivakakut· Pääsiäinen· Pikkumakeat

27 maalis

Mehevät Mini-Sitruunakakut veivät sydämeni. Paljon leipovana olen melko ankara arvostelemaan omia leipomuksiani. Kun vieraat, ystävät tai perhe, joille herkkuja tarjoillaan eivät välttämättä huomaa mitään moitittavaa itse saatan analysoida koostumusta: liian kuiva, liian vähän makua tai sitten jokin leivonnaisen ulkomuodossa ei mennyt nappiin. No sitten on niitä kertoja kun kaikki menee täydellisesti nappiin ”ihan vahingossa” ja vielä uutta reseptiä kokeiltaessa. Tämä on se resepti.

Sain inspraation sitruunakakuista aamulla, suunnittelin reseptin ja ryhdyin leipomaan. Lopputuloksena syntyi täydellisen meheviä mini-sitruunakkuja, joissa yhdistyy keveys, mehevyys ja kirpeys! Luulen, että yksi taika näiden ihanien mini-sitruunakkujen mehevyyteen on sitruunasiirappi, jolla kakut kostutetaan ennen kuorrutusta. Ihanaa, ihanaa ja vielä kerran ihanaa!

Testasin uutta 12 -koloista minikakkupeltiäni, jolla voi leipoa hieman suurempia mini-kakkuja kuin 24 -paikkaisella. Kakun ollessa hieman isompi, se ei myöskään kuivu niin herkästi. Nämä kakut ovat suurinpiirtein normaalin muffinssin kokoisia eli edelleen pieniä tavalliseen kuivakakkuun verrattuna. Voit leipoa tällä reseptillä myös yhden ison kakun halutessasi.


Mehevät Mini-Sitruunakakut

Ohje: (noin 16 minikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl  leivontasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 sitruunan kuori + mehu
  • 1,5 dl piimää tai maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele minikakkupelti vuokaspraylla.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sooda ja suola.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min.)
  5. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Sekoita keskenään piimä/maito ja sitruunamehut + kuori.
  7. Lisää osissa voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja sitruunaseosta.
  8. Vatkaa koko ajan miedolla teholla, kunnes taikina on tasaista.
  9. Pursota tai lusikoi taikina minikakkupelllin koloihin.
  10. Paista kakkuja uunissa noin 15 minuuttia ja tee sillä aikaa siirappi.
  11. Nosta pelti jäähtymään hetkeksi, kippaa kakut jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla.

Vinkki! Tarkista kakkujen kypsyys puutikulla! Uuneissa on eroja. Lisää taikinaan makua halutessasi sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla. 

Siirappi:

  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä pois liedeltä ja lisää sitruunamehu – sekoita.
  3. Laita jäähdytysritilän alle leivinpaperi ja sivele siirappi kakkujen päälle kuumana.
  4. Anna kakkujen vetäytyä ja valmista kuorrute sillä aikaa.

Vinkki! Lisää siirappiin makua halutessasi sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla. 

Kuorrute

  • 1 dl sitruunatomusokeria
  • nokare sulaa voita
  • 2 rkl vettä
  • keltaisia confetteja
  1. Sekoita pienessä kulhossa tomusokeri, sula voi ja mehu.
  2. Lusikoi kuorrute kakkujen päälle ja ripottele confetit lopuksi.

Vinkki! Jäikö siirappia yli? Sekoita tomusokeri sitruunasiirappiin ja lisää sula voi, niin saat kuorrutteen! Voit käyttää myös tavallista tomusokeria ja maustaa kuorrutetta sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla toki myös sitruunamehulla ja kuorella. 


Lisää minikakkuja löydät täältä.

Seuraatko minua jo somessa?

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Meloni-Marengit
Seuraava artikkeli: Gluteeniton Key Lime Pie »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    27.3.2017 16:58

    hei,voiko nämä tehä donitsipellillä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2017 18:32

      Hei, kyllä nämä kakut paistuvat donitsipellilläkin 🙂 Sitten ne ovat sitruuna-donitseja. Kannattaa kokeilla – tarkkailisin paistoaikaa, riippuen donitsipellin koosta.

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    28.3.2017 08:27

    Moikka! Onnistuisiko nämä pienillä muffinivuoilla? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2017 08:34

      Moikka, tämä resepti kyllä muokkautuu moneksi ja voi paistaa monessa eri muotissa. Muffinipeltiä kuitenkin suosittelen – en pelkästään paperisia vuokia. Jos teet pieniä muffinsseja niin lyhennä paistoaikaa vähän. Ihanaa päivää! 🙂

      Vastaa
  3. NiN sanoo

    30.3.2017 16:31

    Teinpä näitä tänään ja vaihdoin jauhot päittäin gluteenittomiin. Maidon määrästä puolet korvasin sitruunamehulla ja joukkoon raastoin yhden sitruunan mehun. Tulipa muuten aivan järkyttävän hyviä! Eli onnistuu gluteenittominakin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.3.2017 19:54

      Oi mahtavaa! Kiitos kun kävin kommentoimassa 🙂 On niin hienoa, että reseptit muuttuvat helposti gluteenittomiksi. Täytyy itsekin kokeilla. Nämä ovat kyllä ihan unelman ihania! <3

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    17.5.2017 18:53

    Miten nämä kannattaisi säilyttää jos perjantaina leipoisin sunnuntain juhliin? Vai kannattaako leipoa vasta lauantaina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2017 04:19

      Hei, laittaisin rasiaan ja jääkaappiin ja ottaisin hyvissä ajoin ennen juhlia huoneenlämpöön. Kakut olivat ehdottomasti parhaimmillaan tekopäivänä ja seuraavana päivänä eli, jos millään kerkeät niin leivo vasta lauantaina 🙂

      Vastaa
  5. Ansku sanoo

    22.11.2017 17:38

    Pystyykö tän pakastaa? Ja jos paistaa isossa kakkuvuoassa niin mikä on paistoaika?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.11.2017 22:06

      Hei Ansku! Voi pakastaa ennen kostutusta. Paistoaika noin 45 min, jonka jälkeen puutikulla testi. Jos ei jää kakkua tikkuun on kypsä. 🙂

      Vastaa
  6. Heini sanoo

    20.3.2019 22:28

    Hei. Löysin tämän ihanan reseptin ja ajattelin huomenna leipoa näitä pakkaseen toukokuun kihlajaisiamme varten. Eli nämä pakastetaan ilman kostutusta ja kostutetaan sekä kuorrutetaan sitten sulatettuina? Ettei näitä kannata tehdä ns. kokonaan valmiiksi ja pakastaa sitten?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2019 06:08

      Hei Heini, tekisin juuri noin kun itse ehdotat 🙂 Ihanaa kihlajaispäivää!

      Vastaa
  7. Heidi sanoo

    3.4.2021 10:24

    Saako noita peltejä mistä? Kokeilin painaa linkkiä niin tuli ”error” 🤔
    Testasin näitä silikonisella muffinivuokalla, tuli hyviä ja menivät parampiin suihin hetkessä 😄 laitoin vain päälle tomusokeria en muuta 👌

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2021 13:29

      Googleen minikakkupelti niin löytyy varmasti. Myin aikoinaan näitä peltejä omassa kaupassani, jota ei enää ole ja siksi linkit eivät toimi. Pitääkin päivittää linkit pois postauksesta.

      Vastaa
  8. iisaliisa sanoo

    6.8.2021 20:23

    Hei Anni!

    Ihania kuvia ja todella kauniit minikakut, olet taitava 🙂 Haluaisin kysyä, toimisivatko nämä kakkuset myös ilman kuorrutusta? Haluaisin viedä näitä lahjaksi ystävälle ja pakata nätisti läpinäkyvään sellofaanipussiin, mutta epäilen että kuorrutteen kanssa menisivät varmasti helposti epäsiistin näköisiksi polkupyörän korissa toisiaan vastaan liiskaantuessaan?

    Samalla kysyisin, miten nämä kannattaa säilyttää? Jääkaapissa varmaan säilyy parhaiten, mutta kestääkö jonkun aikaa myös huoneenlämpöä? Mitä arvioisit, montako päivää säilyy hyvänä?

    Kiitos paljon avusta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.8.2021 06:56

      Hei, kiitos palautteesta ja kommentistasi 🙂 Varmasti toimivat myös ilman kuorrutusta, mutta kyllä se antaa intensiivisemmän maun. 2-3 päivää ja aistinvarainen arviointi. Säilyy hyvin pakattuna jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐 Jääd Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐

Jäädytettyä rahkaa ja marjoja! 🍓 LOVE IT! Loma loppui, arki alkoi, mutta kesä jatkuu. Halusin jäätelöiden tilalle jotain muuta ja jäädytin meille rahkasta, hunajasta ja marjoista aivan ihanaa herkkua! 🤤

Meillä Ehrmann rahka kuuluu jääkaapin perusvarustukseen. Kun puhutaan rahkasta tulee ensimmäisenä mieleen juuri Ehrmann. Sen koostumus on pehmeä ja maku raikas. Se on herkullista sellaisenaan, myslin ja marjojen kanssa ja lisäksi se soveltuu myös leivontaan. 

Tässä jäähdytettyjä rahkapalojen ohje 👇🏻

OHJE (noin 2 hlö)

1 prk Ehrmann maitorahkaa
1-2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
3-4 mansikkaa
kourallinen metsämustikoita

Levitä rahka tasaisesti vuokaan tai tarjottimelle leivinpaperin päälle. 
Valuta hunaja rahkan päälle ja asettele lopuksi marjat päälle. 
Jäähdytä levy pakastimessa (4 h tai yön yli) ja leikkaa paloiksi. NAM NAMMM! 

#ehrmannmaitorahka #ehrmann
🦞🦞🦞 Oltiin viikonloppuna pyöräilemäss 🦞🦞🦞

Oltiin viikonloppuna pyöräilemässä ja nähtiin rapujuhlien iloa yhden talon puutarhassa. Jäätiin tuijottamaan pihavaloja, lyhtyjä, katettua pöytää, rapukaulureita ja iloisia kasvoja. Aloitettiin oma rapujuhlaperinne jokunen vuosi sitten. Juhlia, hetkiä ystävien kanssa ja hyvää ruokaa kun ei koskaan voi olla liikaa. Mutta tänä vuonna meidän rapuilut jäävät välistä, koska taaperoita, vauvoja, menoja, töitä jne. Muistelin kuitenkin vuoden takaisia hetkiä 💛
Tahmean lomalta paluun jälkeen kaksi mahtavaa työpäivää takana 🫶🏻 Tässä ihana hetki tänään kuvauksien jälkeen Kumpulan studiolla. Mun #happyplace josta en luovukaan kesän jälkeen 💛
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios