• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Mehevät Mini-Sitruunakakut

Kuivakakut· Pääsiäinen· Pikkumakeat

27 maalis

Mehevät Mini-Sitruunakakut veivät sydämeni. Paljon leipovana olen melko ankara arvostelemaan omia leipomuksiani. Kun vieraat, ystävät tai perhe, joille herkkuja tarjoillaan eivät välttämättä huomaa mitään moitittavaa itse saatan analysoida koostumusta: liian kuiva, liian vähän makua tai sitten jokin leivonnaisen ulkomuodossa ei mennyt nappiin. No sitten on niitä kertoja kun kaikki menee täydellisesti nappiin ”ihan vahingossa” ja vielä uutta reseptiä kokeiltaessa. Tämä on se resepti.

Sain inspraation sitruunakakuista aamulla, suunnittelin reseptin ja ryhdyin leipomaan. Lopputuloksena syntyi täydellisen meheviä mini-sitruunakkuja, joissa yhdistyy keveys, mehevyys ja kirpeys! Luulen, että yksi taika näiden ihanien mini-sitruunakkujen mehevyyteen on sitruunasiirappi, jolla kakut kostutetaan ennen kuorrutusta. Ihanaa, ihanaa ja vielä kerran ihanaa!

Testasin uutta 12 -koloista minikakkupeltiäni, jolla voi leipoa hieman suurempia mini-kakkuja kuin 24 -paikkaisella. Kakun ollessa hieman isompi, se ei myöskään kuivu niin herkästi. Nämä kakut ovat suurinpiirtein normaalin muffinssin kokoisia eli edelleen pieniä tavalliseen kuivakakkuun verrattuna. Voit leipoa tällä reseptillä myös yhden ison kakun halutessasi.


Mehevät Mini-Sitruunakakut

Ohje: (noin 16 minikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl  leivontasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 sitruunan kuori + mehu
  • 1,5 dl piimää tai maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele minikakkupelti vuokaspraylla.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sooda ja suola.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min.)
  5. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Sekoita keskenään piimä/maito ja sitruunamehut + kuori.
  7. Lisää osissa voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja sitruunaseosta.
  8. Vatkaa koko ajan miedolla teholla, kunnes taikina on tasaista.
  9. Pursota tai lusikoi taikina minikakkupelllin koloihin.
  10. Paista kakkuja uunissa noin 15 minuuttia ja tee sillä aikaa siirappi.
  11. Nosta pelti jäähtymään hetkeksi, kippaa kakut jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla.

Vinkki! Tarkista kakkujen kypsyys puutikulla! Uuneissa on eroja. Lisää taikinaan makua halutessasi sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla. 

Siirappi:

  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä pois liedeltä ja lisää sitruunamehu – sekoita.
  3. Laita jäähdytysritilän alle leivinpaperi ja sivele siirappi kakkujen päälle kuumana.
  4. Anna kakkujen vetäytyä ja valmista kuorrute sillä aikaa.

Vinkki! Lisää siirappiin makua halutessasi sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla. 

Kuorrute:

  • 1 dl sitruunatomusokeria
  • nokare sulaa voita
  • 2 rkl vettä
  • keltaisia confetteja
  1. Sekoita pienessä kulhossa tomusokeri, sula voi ja mehu.
  2. Lusikoi kuorrute kakkujen päälle ja ripottele confetit lopuksi.

Vinkki! Jäikö siirappia yli? Sekoita tomusokeri sitruunasiirappiin ja lisää sula voi, niin saat kuorrutteen! Voit käyttää myös tavallista tomusokeria ja maustaa kuorrutetta sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla toki myös sitruunamehulla ja kuorella. 

Kakkustandi pitsireunalla.

Lisää minikakkuja löydät täältä.

Seuraatko minua jo somessa?

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Meloni-Marengit
Seuraava artikkeli: Gluteeniton Key Lime Pie »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    27.3.2017 16:58

    hei,voiko nämä tehä donitsipellillä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2017 18:32

      Hei, kyllä nämä kakut paistuvat donitsipellilläkin 🙂 Sitten ne ovat sitruuna-donitseja. Kannattaa kokeilla – tarkkailisin paistoaikaa, riippuen donitsipellin koosta.

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    28.3.2017 08:27

    Moikka! Onnistuisiko nämä pienillä muffinivuoilla? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2017 08:34

      Moikka, tämä resepti kyllä muokkautuu moneksi ja voi paistaa monessa eri muotissa. Muffinipeltiä kuitenkin suosittelen – en pelkästään paperisia vuokia. Jos teet pieniä muffinsseja niin lyhennä paistoaikaa vähän. Ihanaa päivää! 🙂

      Vastaa
  3. NiN sanoo

    30.3.2017 16:31

    Teinpä näitä tänään ja vaihdoin jauhot päittäin gluteenittomiin. Maidon määrästä puolet korvasin sitruunamehulla ja joukkoon raastoin yhden sitruunan mehun. Tulipa muuten aivan järkyttävän hyviä! Eli onnistuu gluteenittominakin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.3.2017 19:54

      Oi mahtavaa! Kiitos kun kävin kommentoimassa 🙂 On niin hienoa, että reseptit muuttuvat helposti gluteenittomiksi. Täytyy itsekin kokeilla. Nämä ovat kyllä ihan unelman ihania! <3

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    17.5.2017 18:53

    Miten nämä kannattaisi säilyttää jos perjantaina leipoisin sunnuntain juhliin? Vai kannattaako leipoa vasta lauantaina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2017 04:19

      Hei, laittaisin rasiaan ja jääkaappiin ja ottaisin hyvissä ajoin ennen juhlia huoneenlämpöön. Kakut olivat ehdottomasti parhaimmillaan tekopäivänä ja seuraavana päivänä eli, jos millään kerkeät niin leivo vasta lauantaina 🙂

      Vastaa
  5. Ansku sanoo

    22.11.2017 17:38

    Pystyykö tän pakastaa? Ja jos paistaa isossa kakkuvuoassa niin mikä on paistoaika?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.11.2017 22:06

      Hei Ansku! Voi pakastaa ennen kostutusta. Paistoaika noin 45 min, jonka jälkeen puutikulla testi. Jos ei jää kakkua tikkuun on kypsä. 🙂

      Vastaa
  6. Heini sanoo

    20.3.2019 22:28

    Hei. Löysin tämän ihanan reseptin ja ajattelin huomenna leipoa näitä pakkaseen toukokuun kihlajaisiamme varten. Eli nämä pakastetaan ilman kostutusta ja kostutetaan sekä kuorrutetaan sitten sulatettuina? Ettei näitä kannata tehdä ns. kokonaan valmiiksi ja pakastaa sitten?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2019 06:08

      Hei Heini, tekisin juuri noin kun itse ehdotat 🙂 Ihanaa kihlajaispäivää!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios