• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog

Laskiainen· Pullat

29 tammi
Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog

 

Noniin – eilen aamulla en malttanut odottaa enää. Oli tullut kuolattua tarpeeksi perinteisiä laskiaispullia sekä suosittuja fuusio-laskiaispullia somesta. Pidin oikein kirjaa tänä vuonna, että mitä kaikkia sitä on tullut nähtyä: prinsessakakku-laskiaispulla, muffinssilaskiaispulla, sokerikakkulaskiaispulla, peltipulla-laskiaispulla… Suurin osa näistä trendeistä tulee naapurista eli Ruotsista ja siellä tuo Princess Tårta Semla taitaa olla tämän vuoden juttu. Ensi viikolla lähden Tukholmaan ihan paikan päälle ihastelemaan Semla-hulluuttaa. Tukholman leipomoiden semloista tulossa siis lisää juttua vielä – pysykää kuulolla.

 

Halusin myös itse kokeilla jotain uutta. Minulla on yksi kriteeri: laskiaispullan täytyy olla tehty pullataikinasta ja sisällä kerma + hillo. Vain muoto siis saa fuusioitua uudestaan! Syntyi hotdog eli hodari, jonka sisällä on se perinteinen hillo ja kerma! Pullataikinan tein kuivahiivaan ja kohotin uunissa – ai että muuten tuli kuohkea ja pehmeä taikina!

Katso myös viime vuosien hauskat muodot:
Laskiaispullakakku
Laskiaispullawrapit


Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog

Pullataikina: (8 hodaria)

  • 2,5 dl kevytmaitoa (laktoositon)
  • 11 g kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita (laktoositon)
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi 42 asteiseksi.
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maidon joukkoon.
  3. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti vispilällä.
  4. Lisää sokeri, suola ja kardemumma vispaten.
  5. Lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan taikinaa alustaen noin 2-4 minuuttia.
  6. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista.
  7. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  8. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60-90 minuuttia (esim. uunissa).
  9. Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  10. Pyöritä taikinasta pötkö ja ota siitä raapalla ”pullia” noin 8 kappaletta.
  11. Pyörittele pullat pitkulaisen muotoisiksi ”hodari” pulliksi.
  12. Anna pullahodareiden kohota liinan alla vielä 30 minuuttia
  13. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  14. Laita ritilälle jäähtymään ja halkaise leipäveitsellä.
  15. Täytä kokonaan jäähtyneet hodarit kermalla ja hillolla.
Lisäksi:
  • 3 dl vispikermaa
  • n. 1 dl vadelmahilloa
  • (mantelimassaa)
  1. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  2. Lusikoi tai pursota vadelmahilloa laskiaispulla hodareiden väliin.
  3. Pursota kerma hillon päälle Ruffle 1 röyhelötyllalla.
Vinkki! Jos rakastat mantelimassaa, niin laita sitä myös ihmeessä laskiaspulla-hotdogin väliin!

Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog


Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Minikokoiset Runeberginkakut
Seuraava artikkeli: Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    29.1.2017 17:56

    Viime vuonna kuolasin wrappeja ja enpä olisi osannut tällaista versiotakaan ajatella. Näyttää kyllä enemmän kuin hyvältä! Tuo prinsessatorttulaskiaispulla (kamala sanahirviö XD) vaikutti äärimmäisen hyvältä ja hauskalta idealta myös 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.1.2017 18:11

      Hihi ne wrapit oli myös hyviä 😛 on varmaan pakko maistaa tuota sanahirviö Prinsessakakku-Semlaa ruotsalaisittain 😉 ensi viikolla Tukholmassa. Jos näin käy niin nappaan kuvan. Hauska olisi nähdä päädytkö johonkin fuusio-pullaan tänä vuonna 🙂

      Vastaa
  2. Roosa sanoo

    29.1.2017 18:18

    Ihan mahtava idea! 😀 Hillo ja kerma on se juttu..<3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2017 05:16

      Kiitos Roosa. Hilloa ja kermaa = tässä muuten koko matkalla kun pulla on pitkulainen 😉

      Vastaa
  3. Miuku sanoo

    30.1.2017 06:13

    Meillä ei katsota vuodenaikaa, koska voi laskiaispullia tehdä. Viimeksi tehtiin joulukuussa :). Mulle opetettiin lapsena kovertamaan laskiaispulla! Kermavaahtoon murustetaan pullan sisälmykset ja sekoitetaan massaksi, jolla pulla täytetään (pohjalle eka hilloa). Päälle päin ei edes näytä laskiaispuollalta. Tämä pulla ei pursua, ellei halua laittaa täytettä niin paljon, että se pilkottaa hatun alta. Kaupan/leipomon pursuvat pullat ei maistu lainkaan yhtä hyvälle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2017 07:13

      Minunkin mielestäni laskiaispullaa voi syödä minä vuodenaikana tahansa – mutta sesonkina vielä enemmän! Ihana tarina lapsuudestasi. Täytyy joskus koittaa tuota kovertamista. Kaupan pullat eivät maistu meillekään. Täytyy olla itsetehtyjä ja tuoreita 🙂 Muuten myös Ruotsissa laskiaispullaa saa leipomoista läpi talven eikä se suinkaan ole muutaman viikon sesonkiherkku siellä.

      Vastaa
  4. Sari sanoo

    31.1.2017 10:39

    Aivan ihana versio laskiaispullista. Ehdottomasti oltava pullataikinasta valmistettu, hillo(kin) menee, mutta se manteli on mun juttu. Kävin viikko sitten Tukholmassa ja Magnus Johansson Bageri & Konditorissa maistelemassa heidän laskiaispullia. Siellä oli myös hampurilaislaskiaispullia, aika mahtavan näköisiä, mutta pitäydyin perinteisessä. Siellä oli täytevaihtoehtona myös vanilja, joka oli lasten mieleen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.1.2017 11:08

      Kiitos Sari! Me jakaudutaan kyllä ehdottomasti kahtia: hillo- ja mantelityypit 😉 Kiva kun annoit Tukholma -vinkin 🙂 Vanilja kuulostaa ihanalta, katsotaan päädynkö kuitenkin perinteiseen!

      Vastaa
  5. Suklaapossu sanoo

    31.1.2017 20:14

    Hauska idea! Mein lapset oisivat taatusti ihan innoissaan tällaisista 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2017 05:36

      Kiitos 🙂 Meillä mies oli ihan innoissaan tästä muodosta! Minusta kiva oli se kun hilloa, kermaa ja pullaa sai suuhun samaan aikaan ja kaikkea yhtä paljon!

      Vastaa
  6. Anonyymi sanoo

    2.2.2017 17:12

    Näyttää herkulle :-)Mikä ero on noilla tyllilla Ruflle 1 ja ruffle 2? Olen himoinnut sellaista vaan en osaa päättää kumpi olis parempi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2017 07:18

      Kiitos 🙂 näissä erona on vaan paksumpi tai ohuempi "röyhelö". Ruffle 2 – reiät mistä pursotettava massa tulee ulos ovat ohuemmat 🙂 Tulee siis vähän erilainen jälki. Tämä malli on se suositumpi 🙂

      Vastaa
  7. Ketutar sanoo

    9.7.2020 18:44

    No, ne Britit on tuon jo tehnyt kauan sitten. Sanovat sitä ”cream bun”siksi. 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.7.2020 18:46

      Mitähän nylypäivänä ei olisi jo keksitty? Onneksi tästä on moni saanut uutta ideaa meidän perinteiseen laskiaispullaan kuitenkin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios