Raparperi-valkosuklaakakku

Resepti on alun perin suunniteltu Unelmien Talo & Koti -lehteen
Tämä kakku Raparperi-Valkosuklaakakku on kuin unelma. Suunnittelin sen alkukesän juhliin ja resepti julkaistiin leivontapalstallani Unelmien Talo & Koti -lehdessä. Te sekositte tästä vähintään yhtä paljon kuin minäkin, siksi siis muistutan kakusta myös täällä blogin puolella vielä heinäkuussa. Raparperia löytyy yhä, mutta se alkaa olla hiukan puista. Tällä hetkellä korvaisin osan raparperista mansikalla. Tähän kakkuun voit toki käyttää myös pakastettua raparperia.
Kakun idea tuli minulle suussa sulavasta raparperikeikauksesta. Ihana karamellisoitunut pinta syntyy raparperista ja valkosuklaasta tämän kakun kakkupohjaan. Makuelämystä hivelee kuohkea valkosuklaakreemi. Kakkupohja on ihanan mehevää, raparperi kirpeää, kreemi makeaa, valkosuklaasta tehdyt koristeet rapsakoita, kaikki on siis kohdillaan. Tämä on ehdottomasti yksi herkullisimmista kakuista mitä olen tehnyt!

Raparperi-valkosuklaakakku
noin 8 hlö
Ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä
Ensin kannattaa valmistaa kakkuun tuleva raparperihilloke, jotta se ehtii jäähtyä. Jos hilloa jää yli, herkuttele se aamupuuron tai lettujen kanssa. Kreemin tekisin juuri ennen kuorrutusta, jotta se on mahdollisimman kuohkeaa.
GLUTEENITON: kakkupohjakin kannattaa paistaa ajoissa. Sen voit tehdä myös gluteenittomista jauhoista.



KUVAT: Johanna Myllymäki/A-lehdet
Seuraavaksi leivotaan jo mustikasta.
Aurinkoista heinäkuun jatkoa!
Lisää kakkureseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Hei, Ihanalata kuulostaa tämä kakku ja ajattelin tehdä lauantaille. Tänään keskiviikkona pitäisi tehdä pohja, meinaatko että säilyy hyvänä jääkaapissa vai kannattaako laittaa pakastimeen?
Kyllä uskon, että säilyy jääkaapissa hyvin 🙂
Voiko pohjan tehdä pari päivää etukäteen jääkaappiin odottamaan?
Kyllä voi 🙂