|

Täydellinen Valkosuklaafudge

Täydellinen Valkosuklaafudge

Täydellinen Valkosuklaafudge -resepti aloittaa joulukuun loistokkaasti. Tämä resepti tulee olemaan minun tämän joulun suosikki karkkireseptini. Sen tiedän jo nyt, koska testasin reseptin hyvissä ajoin syyskuussa! Tämä fudge on pehmeää, kermaista, suklaista ja ahh niin täyteläistä, että se sulaa suuhun!

Montaa reseptiä on tullut kokeiltua vuosien varrella ja kyllä tämä taitaa viedä kärkipaikan. Fudgehan on kermatoffeeta, joten siltä sen tulee maistua! En itse pidä pikaresepteistä, joissa käytetään kondensoitua maitoa. Siitä ei saa ikinä irti tätä ihanaa paahteista toffeen makua, joka tulee ainoastaan kermaa ja sokeria keittämällä. Glukoosisiirappi vaikuttaa fudgen ihanan pehmeään koostumukseen, joten sitä lisäsin tähänkin reseptiin. Halutessa reseptiin voi lisätä lisää makua aromilla kuten piparminttu, kahvi tai pistaasi. Saat reseptistä helposti myös laktoosittoman vaihtamalla kerman, voin ja valkosuklaan laktoosittomaan.

Kuvassa näkyvät fudget on syöty jo aikoja sitten, joten lahjaksi keitän uuden satsin lähempänä joulua, mutta taidanpa keitellä näitä ihanuuksia ihan muuten vaan piristämään jouluisia iltoja jo lähiaikoina! Olkaa hyvät: Täydellinen Valkosuklaafudge -resepti on tässä ♥


Täydellinen Valkosuklaafudge

Tällä reseptillä saat yhden vuoallisen fudgea, palojen määrä riippuu siitä minkä kokoisia leikkaat.

Ohje:

  • 5 dl (fariini)sokeria
  • 1,5 dl glukoosisiirappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 200 g valkosuklaata
  • Valinnainen: tippa valitsemaasi aromia
  1. Voitele noin 28 x 18 cm kokoinen vuoka esimerkiksi öljyllä, voit halutessa laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin.
  2. Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi.
  3. Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
  4. Keitä seosta välillä hämmentäen 120 asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). ÄLÄ VATKAA TAI SEKOITA LIIKAA
  5. Kaada massa metalliseen kulhoon (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon).
  6. Jos laitat aromia, lisää se tässä vaiheessa.
  7. Vatkaa massaa sähkövatkaimella 5 minuuttia.
  8. Lisää valkosuklaa pienissä osissa sekaan vatkaten miedolla teholla.
  9. Massa muuttuu paksuksi ja sitä on vaikea vatkata. Heti kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut lopeta vatkaus.
  10. Siirrä massa voideltuun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.
  11. Peittele vuoka ja laita jääkaappiin 4-5 tunniksi tai yön yli jähmettymään.
  12. Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi sellofaanipusseihin tai nauti itse!
  13. Säilytä fudge jääkaapissa! Fudge säilyy parhaimmillaan noin reilun viikon.

Vinkki! Lisää fudgemassaan halutessasi jotain aromia! Caramel tai Pistaasi kenties? Voit myös lisätä massaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai muita herkkuja! ♥ Ihanat fudget voit pakata ystävälle tai rakkaalle kirkkaisiin sellofaanipusseihin. 

Vinkki! Toimii myös kaurakermaan tehtynä! 

Edit 1.12.2017 Voit käyttää myös fariiniasokeria tavallisen sijaan, jolloin fudgen väri on tummempi. Itse olen tehnyt molempia ja kuvassa olevat saattavat näyttää hieman tummemmilta kuin omasi! Maku on kuitenkin tärkein!

Edit. 18.12.2018 Osalla leipureista on vatkauksen aikana rasva erottunut fudgemassasta. Tämä saattaa johtua siitä, että massaa on sekoitettu tai vatkattu liikaa keiton aikana.

Täydellinen Valkosuklaafudge


Herkullista viikonloppua!

Lisää Joulun karkki-reseptejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

41 Comments

  1. Ipi sanoo:

    Ihanan kuuloinen resepti, mutta tekstissäsi on asiavirhe: Reseptistä ei saa laktoositonta vain vaihtamalla kermaa laktoosittomaan, sillä valkosuklaa ei ole laktoositonta.

  2. Marita sanoo:

    Viime jouluksi tein tällä samalla ohjeella ja onnistui hyvin, nyt myös tein, unohdin siirtää massan kulhoon vaan vispasin suoraan kattilassa valkosuklaata ei muuttunut tönköksi mutta jähmettyi kun kaadoin astiaan ja näyttää tosi hyvältä, keittäminen kestää yllättävän pitkään 120° mutta kannattaa 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *