• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkkureportaasi Italiasta

Herkkumatkat· Italia

11 heinä
Täällä lomat lähenevät jo loppuaan. Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet tapahtumarikkaita ja täynnä iloa, rentoutumista ja nautintoa. Valitettavasti välissä sairastelin melko vakavasti ja siitä syystä blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle. Lisäksi olemme muuttaneet uuteen kotiin Espooseen ja täällä on riittänyt tekemistä oman pihan ja sisutuksen kanssa. Muuttaminen tuntuu hyvältä ja uusi talo on aivan ihana. Ostin elämäni ensimmäiset amppelit pihalle eilen ja niitä jaksan ihastella. Tässä postauksessa vihdoin teille lukijoille lupaamiani herkullisia kuvia Italiasta Gardajärveltä, jossa lomailin mieheni kanssa juhannuksen tienoilla.
Sirmionen markkinoilta löytyi rantaeväitä. Kirsikat olivat älyttömän herkullisia ja vesimeloni ei ole koskaan maistunut samalta Suomessa, sitä söimmekin joka päivä.

 

Mitä kaikkea olisinkaan leiponut näistä tuoreista kuivatuista hedelmistä ja pähkinöistä. Pussillinen pistaasipähkinöitä lähti mukaan.
Oliveja ostimme myös pussillisen evääksi. Olen suuri markkinoiden ystävä ja voisin kierrellä tunteja vaan katselemassa ja ihastelemassa erilaisista herkuista notkuvia pöytiä.

 

Lago di Gardan kylässä oli kaunis rantabulevardi, josta löysimme ravintolan veden ääreltä, missä täytimme vatsamme antipasteilla..
..ja pasta carbonaralla.

 

Asuimme ystäväni luona Castelnuovo del Gardan kaupunginosassa pienessä autenttisessa kylässä, jossa ei paljon muita turisteja näkynyt. Ravintoloita oli kävelymatkan päässä ja koitimme testata ne kaikki. Tässä alkupalana mereneläväsalaattia Il Grillossa.

 

Välillä oli myös pakko syödä salaattia ja kasvikset olivat erittäin herkullisia ja raikkaita: mozzarellaa, tonnikalaa, oliveja, maissia, tomaattia, balsamicoa..

 

.. salaatin kanssa tosin maistui pizza margarita. Yksinkertainen on parasta. Pohjan rapeus, tomaatin tuore maku ja juuston täyteläisyys tekee pizzasta elämyksen, vaikkei siinä muita täytteitä olisikaan.

 

Jälkiruokana pannacottaa paahdetun sulan sokerin kanssa.
Jäätelöä, jäätelöä, jäätelöä tuli syötyä joka päivä. Oma lempimakuni on ehdottomasti lakritsi. Italiassa se on ruskean väristä ja aidosti lakritsin makuista.

 

Lähdimme kahden päivän visiitille Sirmioneen, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupungin keskusta, joka sijaitsee gardajärven etelärannalla niemenkärjessä on 1200 luvulla rakennettu linnoitus vallihautoineen.

 

Sirmionessa on kauniita kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Pysähdyimme aperitiiville nauttimaan näkymistä. Täytyy muuten sanoa, että Aperol Spritz maistuu todella hyvältä kuumalla säällä. Toimme pullon Aperolia myös kotiin, jotta siitä voisi nauttia myös omalla terassilla istuskellessa.
Aamiaista, joka on aina päivän kohokohtani.
Castelnuovossa, matkamme isäntä vei meidät aitoon italialaiseen ravintolaan syömään paikan päällä käsin leivottua spagettia.

 

Mascarponea, kermaa, mansikoita ja suklaata keksikorissa. Tämä vei kielen mennessään.

 

Viimeisenä iltana kävelimme Peschiera del Gardan keskustan läpi ravintola La Plumeen. Peschieran kaupungin läpi kulkee kaunis joki, jonka varrella ravintoloita.

 

Pestopastaa, mozzarellaa ja rapuja.
Perinteinen lasagne.

 

Castelnuovon keskustassa oli aivan ihastuttava pieni leipomo, josta haimme parina aamuna Italiassa suosittuja aamupalaherkkuja Briosseja. Täytevaihtoehtoina oli: marmeladi, creme ja suklaa. Tässä parhain kuva creme täytteisestä Briossistani. Valitettavasti en saanut näpsäistyä kuvaa leipomon sisältä.

 

Mukavaa viikonloppua kaikille! Pian luvassa mansikkakakkua!

3 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kylmäsavulohileivät
Seuraava artikkeli: Pikakakku: Vaniljainen Mansikkakakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hertsun elämää sanoo

    11.7.2014 22:29

    Voikun oisin saanut olla muukaanaa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.7.2014 17:57

      🙂 No pian lähetään Pariisiin herkuttelemaan! Hih.

      Vastaa
    • Hertsun elämää sanoo

      13.7.2014 23:59

      Todellakin <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios