• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen)

Gluteeniton· Kakkupohjat· Suklaakakut· Vegaaninen

17 elo

 Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen)

Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen)  -resepti sai alkunsa ihan mielettömästä leivontakuumeesta. Voiko minulla olla sellaista? Voi totta kai. Vaikka näyttää siltä, että leivon koko ajan, niin samalla lista leivonnaisista, joita haluan kokeilla kasvaa koko ajan. Sesongit ovat lyhyitä ja haluan ehdottomasti ottaa sesongit huomioon reseptien suunnittelussa.

En ole kerennyt leipoa kakkuja niin paljon kuin oli tarkoitus tai kuin olen halunnut kesän aikana. Sitäkin enemmän on tullut tehtyä piirakoita, jäätelöä ja muita kesäkausiherkkuja. Suklaahammasta on kolottanut pahemman kerran ja nyt oli vihdoin aika kääriä hihat ja paistaa ihanan mehevä sekä täydellinen suklaakakku!

Halusin suunnitella suklaakakku -reseptin, joka sopii niin sekaaneille, vegaaneille ja keliaakikoille syötäväksi ja leivottavaksi. Eli tämä resepti sopii kaikille. Olen kirjoittanut vinkit erikoisruokavalioille reseptin loppuun ja ainesosaluetteloon. Vaihtamalla raaka-ainetta, voit leipoa kakun ihan saman ohjeen mukaan vegaaniseksi tai gluteenittomaksi.

Mmmm tiedättekö mikä on parasta? Tämä kakku odottaa vasta täyttöä, joten kuulette siitä vielä! Osaatko arvata mitä kakun väliin tulee? Entä koristeeksi? Mitä sinä yhdistäisit tähän herkulliseen, mehevään ja kosteaan suklaakakkuun? Marjoja kenties?


Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen)

Ohje:

  • 4 dl vehnäjauhoja (myös gluteeniton käy)
  • 4 dl sokeria
  • 3 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivontasoodaa eli ruokasooda (tai leivinjauhe 3-4 tl)
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa (kaura- tai soijamaito)
  • 0.75 dl kookosöljyä (tai auringonkukanöljyä tms.)
  • 2 kananmunaa (lue korvaava tuote alempaa)
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 2 dl kuumaa kahvia (tai kuumaa vettä)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda, suola isossa kulhossa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy, kananmunat ja vanilja-aromi ja lisää hiljalleen jauhoseokseen koko ajan sekoitellen.
  4. Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi tai kahvi hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
  5. Voitele kaksi halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuokaa vuokaspraylla. Käytin tätä 20cm vuokaa.
  6. Laita pohjalle halutessasi leivinpaperi ja vuoraa reunat reunaleivinpaperilla. (näin kakku irtoaa helpommin vuoasta)
  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia (jos paistat yhdessä vuoassa on paistoaika n. 1 tunti). Tarkista kypsyys puutikulla!
  8. Anna kakkujen tai kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
  9. Ennen täyttöä tasoita kakkujen pinta ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Jos leivoit yhden kakun saat 2-4 kerrosta riippuen vuoan koosta.

Vinkkejä! Öljyn sijasta voit käyttää reseptissä myös sulaa voita. Tummalla sokerilla leivottaessa kakku saa ihanan karamellimaisen vivahteen. Valitse halkaisijaltaan 18cm vuoka, jos haluat korkeamman kakun. Muista, että pienemmässä vuoassa paistoaika pitenee hiukan ja suuremmassa lyhenee. Tarkista kypsyys aina puutikulla – kun taikinaa ei jää tikkuun on kakku valmis. 

Leivo Gluteeniton Suklaakakku: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin halutessasi.
Leivo Vegaaninen Suklaakakku: korvaa kananmunat esimerkiksi 2 dl makeuttamatonta omenapyrettä (tai banaanisosetta) ja käytä kaura-, manteli- tai soijamaitoa.

Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen)

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso myös supersuosittu Mehevä Vaniljakakkupohja.

170 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella
Seuraava artikkeli: Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Susanna sanoo

    17.8.2017 10:34

    Onko tämä mureneva? Itse olen kokenut ongelmaksi suklaakakuissa, että jos ne ovat meheviä niin sitten ne ovat myös kauhean murenevia. Jos taas rakenne on kiinteä (kun käyttää taikinassakin suklaata) niin sitten kakku on helposti liiankin kova.
    Suklaakakku on ongelma 😀 Kokeilen kuitenkin nyt tätäkin ohjetta

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.8.2017 21:03

      Hei Susanna, kiitos kommentistasi. En huomannut ajatella murenevaisuutta ennen kysymystäsi. Nyt kun täytin kakun niin tarkastelin pohjaa tarkemmin. Se on hiukan murenevainen, mutta tämän kakkupohjan kuuluukin olla, koska ei ole niin tuhti ja painava kun jos laittaa voita ja oikeaa suklaata 🙂 Kannattaa kuitenkin leipoa ja tarkastella pohjaa itse. Makuasioitahan nämä murenevaisuudetkin on 😀 Kiva jos kokeilet!

      Vastaa
      • Susanna sanoo

        19.8.2017 09:08

        Pohjan rakenne oli oikein hyvä, ja kakku oli maukas. En jaksanut odottaa kreemin ohjetta tähän aamuun vaan tein kreemin omasta päästä ja laitoin siihen n. 150 g voita, 300 g tuorejuustoa, 250 g tomusokeria ja n. 100 g sulatettua suklaata. Mausteeksi pikakahvijauhetta. Tuli herkullinen kakku aikuiseen makuun. Tosi tuhti tosin, kuten suklaakakut yleensäkin.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          19.8.2017 09:36

          Mahtavaa Susanna 🙂 Kreemisi resepti kuulostaa todella hyvältä 🙂 Tuhti oli kakku meilläkin. Eilen sitä maisteltiin ja tänään lisää. Onneksi suklaakakkua ei tule leivottua niin usein ja sen kerran kun sitä leipoo niin pitää sen olla sitten tosiaan TODELLA suklaista!

          Vastaa
  2. Camilla sanoo

    17.8.2017 18:12

    Leivontasooda??? Siis… Mitä???

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.8.2017 21:00

      Hei Camilla,

      Tässä vastaus sinulle: ruokasooda, sooda, leivontasooda kaikki samaa ainetta eri nimillä 🙂 Viimeksi kirjoitin reseptiin vain sooda ja siihen kysyttiin tarkennusta, joten tällä kertaa näin. Kaikki tunnemme tutut tuotteet vähän eri nimillä 🙂

      Vastaa
      • Samu Voutilainen sanoo

        26.9.2019 19:59

        Sooda ja ruokasooda ovat eri asioita; sooda on natriumkarbonaatti, kun ruokasooda on natriumbikarbonaatti.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          27.9.2019 08:28

          Leivonnassa käytetään vain ruokasoodaa 🙂 jaa siitä puhun reseptiikassa, vaikka nimeä lyhentäisin.

          Vastaa
  3. Marjo sanoo

    17.8.2017 22:57

    Olisin kysynyt tuosta kaakaojauhosta, onko kyse siis siitä tummasta ”leivonta”kaakaosta vai kaakaojuomajauheesta..? Oli niin iso määrä että halusin varmistaa ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2017 07:41

      Hei Marjo, kyse on tummasta makeuttamattomasta kaakaojauheesta, jota käytetään leivonnassa. Korjasin myös reseptiin 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  4. Peggy sanoo

    18.8.2017 08:13

    Mielettömän mehevän näköinen kakku ja pistän korvan taakse, tuttavani kyläilyä varten.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2017 08:15

      Kiitos Peggy 🙂 Tätä kakkua tuli leikattaessa kerroksiin maisteltua aika paljon! Niin hyvää, Nyt alan kuorrutushommiin. Hyvä viikonloppua!

      Vastaa
  5. Krista sanoo

    18.8.2017 08:55

    Millä täytit kakun? Itse olen leiponut tuolla sara la fountainin ohjeella aina tämmösen kakun ja ohjeesta en poikkeavuuksia nähnyt kuin että öljy on eriä. Kakku on herkullista!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2017 10:03

      Hei Krista, täytin ja kuorrutin kakun (itseasiassa juuri äsken) silkinpehmeällä suklaakreemillä, jonka tein voista, suklaasta ja tuorejuustosta. Päälle laitan marjoja. Resepti tulee myöhemmin blogiin 🙂

      Vastaa
  6. Jenni - Ruoka-alkemisti sanoo

    18.8.2017 17:41

    Kakkujen leipomisess ausein tuleekin ongelmaksi se, että kuka ne kakut oikein syö 😀 Täällä ainakin leipomisinspiraatio ois korkeella, mutta maha ei vedä ihan niin paljon.

    Kätevä resepti kyllä! Suklaakakkupohja maistuu aina 🙂 Etenkin juuri tuo kahvi kakkutaikinassa on tosi hyvä lisä!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      19.8.2017 08:24

      Moi Jenni 🙂 Näinhän se on. Eilen kiikutettiin täytetty suklaakakku äidin luo. Siellä oli enemmän syöjiä ja kakun sai maistelun jälkeen jättää sinne hyvällä omalla tunnolla 🙂 Toi kahvi oli muuten se taika! Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  7. Minna sanoo

    21.8.2017 13:12

    Minulla on iso halk.n.30cm oleva kakkuvuoka, jos teen taikinaa tuplaten, niin tuleeko siitä liian raskas vai jaksaisiko paistua kuitenkin hyvin?
    Gluteenittomana ajattelin tehdä, syntymäpäiviä varten 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      21.8.2017 14:27

      Hei Minna, kyllä tuplataikinakin paistuu, mutta paistoaika pitenee runsaasti, varsinkin jos teet yhteen vuokaan. Kannattaa tarkkailla ja testata kypsyys puutikulla. Toinen vahtoehto on, että teet kahdessa erässä 30 cm vuokaan 🙂

      Vastaa
      • Minna sanoo

        21.8.2017 14:41

        Niin hieman ajattelinkin, teenpä siis kahdessa erässä, niin varmasti onnistuu 🙂 kiitos!

        Vastaa
  8. Johanna sanoo

    3.9.2017 13:31

    Minkä kokoista vuokaa käyttäisit jos käyttäisit vain yhtä vuokaa? Itselläni suurin on 28cm vuoka ja syöjiä ehkä 11 lasta+6 aikuista. Olisiko yksinkertainen annos sopiva sinusta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2017 20:01

      Hei johanna, voit tehdä minkä kokoiseen vuokaan tahansa taikinan kokonaisena silloin paistoaika pitenee. Jos suurennat vuoan halkaisijaa tulee kakusta tosin matala. 28 cm vuokaan saat ehkä kaksi ohutta kerrosta kakkua kun olet tasoittanut päältä kohonneen osan. Samalta se maistuu, mutta kakku näyttää erilaiselta 🙂

      Vastaa
      • Johanna sanoo

        3.9.2017 21:19

        Aaa, saadaksesi korkean kakun olit valinnut pienen vuuan. Monelleko lasket tästä kakusta riittävän?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          3.9.2017 21:35

          Riippuu mitä laitat kakun väliin. Alla linkki minun valmiiseen täytettyyn kakkuun, joka on noin 20 hengelle:

          https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaakakku/

          Riittävyys riippuu toki mielestäni aina muusta tarjoilusta, juhlan laadusta ja vieraiden nälkäisyydestä 🙂

          Vastaa
    • Inka sanoo

      18.11.2020 01:16

      Hei, kannattaako kakku koota täyttäessä takaisin nimenomaan suljettuun irtopohjavuokaan vai tiukentaa vuoka vasta kakun ympärille? Kiitos mahtavista reseptistä!

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        18.11.2020 07:08

        Kokoamisvaiheessa kakku kootaan aina umpinaiseen vuokaan. Täällä ohjeita:

        https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/

        Vastaa
  9. Jonna sanoo

    11.9.2017 12:18

    Hei!
    Kauanko pohja säilyy ja kärsiikö pakastuksesta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.9.2017 17:58

      Hei,

      kyllä voi pakastaa kuten kaikki muutkin kakkupohjat ja säilyy 3-6 kk kun kunnolla pakattu ja suojattu esim. kelmuun.

      Vastaa
  10. Jonsku sanoo

    18.9.2017 16:19

    Tein puolillaanpa ja nyt on uunissa 🙂 ohje vaikuttaa juuri sellaiselta ihanalta joka aiheuttaa mahdollisimman vähän tiskiä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2017 17:41

      Kiitos kommentistasi Jonsku 🙂 parasta resepteissä on myös se, jos sotkua tulee vähän! Toivottavasti tykkäät kakusta!

      Vastaa
  11. Katju sanoo

    23.9.2017 14:11

    Heips, ihanan kuuloinen kakku. Aioin tehdä tällä ohjeella mutta suorakulmaisen kakun eli teen kaksi uunipellillistä pohjaa ja kokoan niistä kakun neljäkerroksiseksi. Osaatko sanoa millä suhteelle teen takinan yhteen uunipellilliseen vai sopeisiko sen tehdä noilla alkuperäisillä määrillä? Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.9.2017 16:28

      Hei Katja,

      Kiitos kommentistasi 🙂 Tämä kakku on ihanaa!

      Uunipellien koko vaihtelee ja on kyllä todella paljon isompi halkaisijaltaan, kuin käytätämäni vuoka. Testaisin yhdellä taikinalla ensin ja muuntelisin reseptiä sen mukaan ehkä 1.5 kertaiseksti, jos yksi taikina on pellille liian pieni. Valitettavasti en osaa antaa tarkempaa arviota kokeilematta itse ensin.

      Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
      • Katju sanoo

        25.9.2017 23:47

        Kiitos vastauksesta, kokeilen ensin tehdä normaalin ja teen lisää jos ei riitä 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.9.2017 08:25

          Tekisin samoin 🙂 Mukavaa leivontaa! Toivottavasti kakku onnistuu ja vieraat pitävät siitä <3

          Vastaa
  12. JENNI sanoo

    1.10.2017 17:10

    Moi Anni! Tuleeko tuohon todella noin paljon 3dl kaakaojauhetta? Tuntuu kovin paljolta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.10.2017 17:36

      Hei Jenni,

      Kyllä tulee 🙂 Kakku on todella suklainen ja suklaata ei tule muussa muodossa. Kaakaojauhe korvaa osan osan jauhoista myös. Kakkupohjasta tulee todella tumma, melkein musta ja osa syynä on tuo kaakaojauhe 🙂

      Vastaa
      • JENNI sanoo

        2.10.2017 09:34

        Kiitos vastauksesta! ? Vielä sellainen kysymys että voiko tuossa käyttää tavallista maitoa kauramaidon/soijamaidon sijasta, esim.rasvaton? Ajattelin tehdä tämän kakun ensi viikonloppuna tyttäremme ristiäisiin ja siksi tarkastelen, kun en ehkä ehdi tehdä koeversiota ?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          2.10.2017 09:44

          Mikä tahansa maito käy taikinaan 🙂 Soija- ja kauramaidot olivat vaan vinkkinä ohjeessa, jos sen tekee vegaanisena. Annan vielä muutaman vinkin paistoon, jos et tee testikakkua. Paisto on koettu hankalaksi varsinkin, jos poikkeaa reseptistä vuoan tai taikinan koon mukaan. Uuneissa ja niiden tehoissakin on eroja. Tarkista aina kypsyys kakun keskeltä puutikulla. Jos käytöt halkaisijaltaan isompaa vuokaa tulee kakusta reilusti matalampi. Otathan sen huomioon. Mukavaa leivontaa!

          Vastaa
          • JENNI sanoo

            2.10.2017 11:15

            Teen kyllä 20cm vuokaan, mutta taidan senkin taikinan paistaa kahdessa erässä kuten olet neuvonut ?

        • Suve sanoo

          10.6.2020 23:20

          Heippa
          Voiko omena tai banaani pyreen( soseen) korvata jollain muulla maulla vegaani versiossa?

          Vastaa
          • Anni Paakkunainen sanoo

            11.6.2020 06:26

            Jotkut tekevät pellavan siemenistä hyytelön, joka korvaa kananmunaa. Itselläni ei ole valitettavasti siitä enempää kokemusta tässä ohjeessa. En voi antaa tarkempia ohjeita kokeilematta 🙂

  13. Anni sanoo

    2.10.2017 12:20

    Hienoa 🙂 Mukavaa leivontaa! 🙂

    Vastaa
  14. Karoliina sanoo

    4.10.2017 18:02

    Toimisiko tämä taikina cupcakeseissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.10.2017 21:44

      Hei Karoliina, toimii kyllä. Paisto on silloin noin 25 minuuttia (normaali kokoiset muffinssit muffinipellillä paistettaessa) 🙂

      Vastaa
  15. Laura sanoo

    24.10.2017 18:51

    Hei! Ihana ohje, mutta voiko vanilja aromin korvata vaniliinisokerilla, ja jos voi, kuinka paljon sitä kannattaisi käyttää? En malta odottaa että pääsen leipomaan tämän!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.10.2017 19:55

      Hei Laura,

      Kiva kun inspiroiduit tästä. Voit korvata vaniljasokerilla (1 tl) tai lisätä yhden vaniljatangon siemenet vaihtoehtoisesti 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  16. Kirsi sanoo

    26.10.2017 14:19

    Voiko laittaa suklaata kaakaon sijasta?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      27.10.2017 07:07

      Hei Kirsi,

      koska kaakaojauhoja tulee 3 dl korvaa se jauhojen määrää myös osittain. En uskalla kokeilematta suositella vaihtoa suklaaseen valitettavasti. Jos testaat niin kerro ihmeessä miten onnistui 🙂 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  17. Saara sanoo

    27.10.2017 18:19

    Hei,
    Voisitko korjata tuon ”vegaaninen” -merkinnän, kun ohje sisältää kananmunaa ( = eläinkunnan tuote = ei vegaaninen).

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2017 21:00

      Hei Saara,

      Et tainnut lukea reseptiä ihan loppuuna asti 🙂 Perusreseptin lopussa kerron miten kakun voi leipoa vegaanisena:

      Leivo Vegaaninen Suklaakakku: korvaa kananmunat esimerkiksi 2 dl makeuttamatonta omenapyrettä ja käytä kaura-, manteli- tai soijamaitoa.

      Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  18. Tepa sanoo

    11.11.2017 07:40

    Hei Katju, joko teit uunipellillä ? kiinnostaisi tietää miten kävi ja mitkä suhteet ? viikonloppuna 50 v juhlat, ajattelin myös tehdä pellillä , koska vieraita lähes 40.

    Vastaa
  19. Johanna sanoo

    11.11.2017 09:42

    Hei minulla on vain yksi 20cm halkaisijaltaan oleva vuoka, voiko loppuosa taikinasta odotella sillä aikaa kun ensimmäinen erä paistuu vai kannattaako tehdä taikina kahdessa erässä?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      11.11.2017 18:45

      Hei, tekisin kahdessa osassa, ettei taikina kärsi. Voit myös paistaa yhdessä vuoassa koko kakun, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Tarkista kypsyys puutikulla (paina kakun keskelle ja kun taikinaa ei jää tikkuun on kakku kypsä). Mukavaa leivontaa! 🙂

      Vastaa
  20. Maija sanoo

    14.11.2017 14:05

    Eipä muuten oo vegaaninen tuo ohje, kananmunat ei kuulu vegaanin ruokavalioon.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      14.11.2017 14:07

      Hei,

      Et tainnut lukea reseptiä ihan loppuuna asti ? Perusreseptin lopussa kerron miten kakun voi leipoa vegaanisena:

      Leivo Vegaaninen Suklaakakku: korvaa kananmunat esimerkiksi 2 dl makeuttamatonta omenapyrettä ja käytä kaura-, manteli- tai soijamaitoa.

      Mukavaa viikkoa!

      Vastaa
  21. Heidi sanoo

    25.11.2017 19:58

    Mitenköhän tämä onnistuisi paistettuna levynä eli kääretorttuna?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.11.2017 09:25

      Hei Heidi, en kyllä uskalla suositella kokeilematta. Voi olla ettei tästä tehty ”kääretorttupohja” kestä käärimistä (eli halkeilee), kun ei ole kääretorttupohjan kaltainen ohje 🙂 Jos kokeilet niin kerro miten onnistuit!

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        26.11.2017 14:17

        Hei,

        mietinpä tässä, että tuskin juuri tuon halkeilevuuden takia edes alan kokeilla levyä tästä. Ajatukseni ei ollut tehdä tästä kääretorttua, vaan mietin, että olisiko levystä saanut täyttikseen siistimmät kerrokset kuin kokonaista leikattaessa.
        Yritän tehdä tämän kaikettomana, ja valitettavasti on sellaisenaan niin mahdottoman mureneva etten saa leikattua kerroksia siitä. Kaikissa kaikettomissa, joita olen kokeillut, on sama haaste. Päätin siis tehdä tämän ja yksinkertaisesti paistaa kerros kerrallaan jolloin ei tarvitse halkaista mitään.
        Kaikettomista ohjeista tämä on parhaimman makuinen!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          27.11.2017 08:18

          Hei Heidi,

          Ymmärsin sitten väärin, luulin että aiot kääriä kakkupohjan 🙂 Levykakkuna tämän pitäisi kyllä onnistua. Joku lukijoistani sanoi kokeilleen 🙂 Paras vaihtoehto on juurikin paistaa kaikki kerrokset erikseen. Tämä tietenkin vaatii monta samankokoista vuokaa. Jenkeissä ja Englannissa kakkupohjat paistetaan aina näin – eri vuoissa kerrokset ja niitä ei sitten pahemmin leikellä. Kiitos vielä palautteesta! Tämä on minun oma suosikkipohjani suklaisista pohjista 🙂

          Vastaa
  22. NIINA sanoo

    1.12.2017 13:05

    Hei. Voiko tuon maidon korvata vedellä? Tai jollain muulla?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      1.12.2017 13:16

      Hei Niina, voit korvata maidon millä tahansa nesteellä: vesi, kauramaito, soijamaito jne. Mukavaa viikonloppua! 🙂

      Vastaa
  23. Piia sanoo

    1.12.2017 18:45

    Kiitos loistavasta reseptistä! Tein tällä ohjeella anopille 70 v. kakun ja laitoin väliin appelsiinituorejuustosta ja vaahdotetusta vaniljakastikkeesta tehdyn täytteen. Päälle tuli tummasuklaaganache. Oli todella hyvää!

    Vastaa
    • Piia sanoo

      1.12.2017 18:47

      Ai niin, olihan välissä myös aprikoosihilloa ☺

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        2.12.2017 07:34

        Hei Piia! Olipa mukava lukea positiivinen kommenttisi heti aamusta. Kiva kun pidit reseptistä ja sinun käyttämät täyteet kuulostavat mahtavalta ja toimivalta makuyhdistelmältä 🙂 Ihanaa viikonloppua!

        Vastaa
  24. Niina sanoo

    5.12.2017 14:39

    Hei, Anni! Kiitos ohjeesta! Tein suklaakakun siskoni valmistujaisiin viime lauantaina. Sai hyvää palautetta. Jumala on antanut sulle paljon lahjoja. Teet näitä reseptejä ja otat kauniita kuvia 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2017 14:50

      Niina! Miten ihana kommentti <3 Kiitos paljon. Toivotan sinulle ja perheellesi oikein mukavaa joulun odotusta. Tervetuloa inspiroitumaan tänne uudestaankin 🙂

      Vastaa
  25. Anna sanoo

    3.2.2018 18:37

    Hei! Käykö öljyksi myös rypsiöljy vai olisiko sulatettu margariini varmempi? Mulla nämä kaapissa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2018 11:16

      Hei Anna, kumpi vaan käy – en osaa sanoa kumpi on maultaan parempi, koska en ole testannut ja makuasioitahan ne ovat 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  26. Erja sanoo

    15.2.2018 09:00

    Hei, kuulostaa hyvältä ohjeelta. Oletko koskaan pakastanut kakkua täytteineen ja vasta sen jälkeen tehnyt ”putouksen”?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.2.2018 09:18

      Hei Erja, en ole pakastanut kakkua täytteineen. Jos pakastan niin yleensä vain pohjan. Kreemit voi pakastaa, mutta koostumus voi kärsiä. Mitä tarkoitat ”putoksella”?

      Vastaa
  27. Savuba sanoo

    16.2.2018 13:09

    Hei. Kävisikö sinun mielestäsi jos laittaisi yhteen väliin suklaakreemin ja toiseen vaikka vadelmamoussen sopisiko ne mielestäsi yhteen ? kiitos vastauksesta

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.2.2018 10:48

      Heips 🙂 Erittäin hyvin käy! Vadelma sopii suklaan kanssa täydellisesti!

      Vastaa
  28. Kiara leijona sanoo

    8.3.2018 20:02

    Hei

    Olen vasta aloittelija leipomisessa ja tämä on varmaan tyhmä kysymys, mutta mietin että pitäisikö tuo suklaakakun taikina vatkata käsin vai vatkaimella?
    Kiitos jo etukäteen avusta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2018 07:44

      Moikka 🙂

      Itseasiassa tätä kakkua ei vatkata vaan kuivat ja kosteat ainekset sekoitetaan eri kulhoissa ja sitten yhdistetään nuolijalla käännellen. Kirjoitan aina erikseen, jos vatkataan ja vatkauksen voi suorittaa käsivatkaimella tai yleiskoneella oman maun mukaan.

      Vastaa
  29. Aloittelija sanoo

    27.3.2018 15:32

    Hei!

    Jos teen kakun 22,5 cm levyiseen kakkuvuokaan kaksinkertaisen taikinan niin onko se liian paljon? Vai riittäkö 1,5 kertaisena? Kun haluan
    korkeamman kakun. Tarkoitus on tehdä näitä 22,5 cm kakkuja 2 kpl kun vieraita tulee sellainen 40 henkeä.

    Vastaa
  30. Anni sanoo

    27.3.2018 15:38

    Hei, ei ehkä mahdu tuplataikina vuokaan. Kokeilisin 1.5 kertaisena ensin. Otathan huomioon, ettei vinkkini ole testattuja vaan oletuksia 🙂 Tällaiset asiat yleensä selviävät aina testaamalla. Mukavaa leivontaa!

    Vastaa
  31. Outi sanoo

    28.3.2018 14:03

    Hei, onko tuo pohja tarpeeksi jämäkkä jos teen tosi korkean kakun? Ajattelin laittaa kakkuun vaniljakakkupohjaa ja tätä suklaapohjaa vuorotellen ja täyttää valkosuklaakreeemillä ja mustikkahillolla, luuletko pysyykö muodossaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2018 07:15

      Hei Outi,

      Kyllä tämä pohja on sokerikakkupohjaa jämäkämpi. Kakun halkaisija vaikuttaa myös kasassa pysymseen. Sinuna koittaisin kyllä 🙂 Kuulostaa nimittäin ihanalta. Mukavaa Pääsiäistä!

      Vastaa
  32. Anna sanoo

    5.4.2018 21:28

    Heippa Anni! Ajattelin leipoa tämän kakun tulevana viikonloppuna poikani 1-vuotissyntymäpäiville ja tilasin sitä varten korkeareunaisen 20cm kakkuvuoan ja nyt vasta huomasin että ohjeessahan sanotaan että kakku olisi hyvä paistaa kahdessa irtopohjavuoassa. Mahtuukohan kakku paistumaan tässä yhdessä vuoassa vai pursuaako yli? Olen siis ostanut sen sinun verkkokaupastasi :). Ps. Paistoaika lienee lähellä sitä tuntia? Pelkään sörkkiä kakkuja kesken paiston jos ne sitten lässähtää sen takia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2018 08:10

      Hei Anna,

      Tämä kakku ei kohoa uunissa, koska kyseessä on raskas taikina – kakku ei myöskään lässähdä samasta syystä kuten sokerikakkupohja. Uuneissa on paljon eroja ja siksi suosittelen aina kypsyyden tarkistamista puutikulla. Voit tehdä sen siinä tunnin paikkeilla. Tarkaa paistoaikaa ei ole antaa juuri uunien eroavaisuuksien takia . Rohkeasti kokeilemaan 🙂

      Vastaa
      • Anna sanoo

        6.4.2018 10:57

        Ahaa, no sitten ei liene ongelmaa :D. Kiitos paljon vastauksesta!

        Vastaa
  33. Vilma sanoo

    14.4.2018 22:33

    Tein tällä reseptillä juuri elämäni toisen täytekakun (gluteenittomana), ja on kyllä ihanan suklainen ja herkullinen pohja! + Helpot ohjeet! ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      15.4.2018 11:08

      Kiitos Vilma kommentistasi 🙂 Ihana kuulla! Mukavaa kevättä!

      Vastaa
  34. Kirsi sanoo

    30.5.2018 22:48

    Voihan kökkökakku! Mikähän mulla meni vikaan, kun kumottuani kakun se ”repesi” neljään osaan… Puolitin kylläkin ainemäärät ja tein tavallaan vain yhden pienen kakun, mutta en ymmärä miksi se noin repesi. Ja annoin levätä sen 10 min ennen kumoamista. Saa nähdä miten saan täytettyä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2018 11:19

      Hei Kirsi,

      Tätä kakkua on leivottu paljon ja kertaakaan en ole kuullut samanlaisesta ongelmasta. Veikkaan, että kakku on jäänyt raa-aksi. Uuneissa on erija ja siksi paistoaika saattaa aina hiukan vaihdella. Suosittelen kokeilemaan kypsyyden aina puutikulla.

      Vastaa
    • Miia sanoo

      11.10.2018 16:01

      Jos kumosit sen nurinperin pöydälle, eli kohonnut kukkura kannatteli koko kakun painoa, niin se aiheuttaa repeämisen. Ilmaan jäävät reunat alkavat painua kohti pöytätasoa. Suosittelen kumoamisen sijaan irroittamaan reunat tai leikkaamaan kohonneen osan pois ennen kumoamista.

      Vastaa
  35. Martta sanoo

    8.6.2018 23:29

    Hei, onko sinulle hyvää ehdotusta vegaanisesta täytteestä tälle kakulle? Joku marjainen, raikas..? Kiitokset jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2018 08:29

      Tekisin varmaan tämän tyyppisen täytteen eli tuo juustokakkumassa moussena kakun väliin 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-mansikkajuustokakku-vegaaninen-liivatteeton/

      Vastaa
  36. Anu sanoo

    14.6.2018 14:37

    Moi. Kiitos reseptistä. Toteutin sen juhliemme ruoka-ainerajoitteisille saman tien sekä vegaanisena että gluteenittomana. Kakkupohja maistui yllättävän maukkaalta. Kahvi taittoi kivasti banaanin äitelän maun. Aion täyttää kakun (muiden juhlissa tarjottavien kakkujen tapaan) sacher-kakuksi. Kostutus rommisokerivedellä ja kakkupohjan puolikkaiden väliin paksu kerros puolikuivista, n. tunnin liotetuista aprikooseista tehtyä sosetta. Päälle vegaaninen suklaakuorrutus tummasta suklaasta, voista ja mantelimaidosta. Saadaanpa nähdä kuinka käy.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2018 21:16

      Ole hyvä Anu 🙂 Kuulostaa erittäin herkulliselta . Olen varma, että onnistut! Mukavia juhlia teille!

      Vastaa
  37. Ilona sanoo

    20.7.2018 10:11

    Moikka! Mahtuuko tämä satsi yhteen 16-18cm vuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.7.2018 12:18

      Hei Ilona, minkä korkuinen vuokasi on? Se riippuu siitä. Tekisin kyllä mielummin 18 cm kuin 16 cm.

      Vastaa
      • Ilona sanoo

        21.7.2018 11:05

        Ongelma ratkesi kun paistoin kakun varmuuden vuoksi kahdessa erässä. 🙂 Olisi saattanut käydä huonosti, jos olisin tunkenut kaiken taikinan tuohon pieneen vuokaan.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          22.7.2018 19:58

          Hieno juttu 🙂 Kaksi vuokaa oli hyvä ratkaisu, pohjistakin tulee sillä tyylillä tasaisempia!

          Vastaa
  38. Alexandra sanoo

    7.9.2018 16:36

    Mä en vaa saa tätä onnistumaan ? ei pysy vuuassa. Tulee jotenkin kauhean litkua ja valuu irtopohja välistä. Noudatin ohjetta mutta selkeästi teen jotain väärin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2018 16:51

      Hei Alexandra, nyt suosittelisin tarkistamaan vuoan, jos valuu välistä taikinat. Näin ei pitäisi olla laadukkaan kakkuvuoan kohdalla. Itse suosittelen myös alumiinisia vuokia, jotka ovat umpinaisia ja niissä lämpö johtaa tasaisesti koko pohjaan, jolloin tulee tasaisesti paistunut kakku. Tämä on yksi suosituimmista ohjeistani, jolla todella monet ovat onnistuneet. Varmasti sinäkin kun löytyy syy miksi nyt epäonnistuu.

      https://www.anninuunissa.com/alumiininen-kakkuvuoka-korkea-20cm-10cm-p-454.html

      Vastaa
  39. Miisa sanoo

    21.9.2018 19:35

    Mä en saa tätä kyllä onnistumaan millään, kolmeen otteeseen koittanut 🙁 En tiedä mitä teen tän kanssa väärin, ainoa koskaan yrittämäni joka ei vaan onnistu!

    Lähtee aina nousemaan vuoreksi vuoassa, paistoi erissä tai kaikki kerralla, kohoaa keskeltä kun mount everest ja joutuu tasoittamaan niin paljon ettei pohjaa jää nimeksikään.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.9.2018 12:01

      Millaisessa vuoassa paistat kakun? Suosittelen alumiinista, jossa lämpö jakautuu tasaisesti. Oletko vähentänyt paistolämpötilaa? Uuneissa on aina eroja. Kokeile myös paistaa uunin alimmalla tasolla. Kun kakku tulee uunista. Kippaa se ylösalaisin jäähtymään, jolloin kohonnut osa painuu hiukan sisään.

      Vastaa
  40. Ilona L sanoo

    22.9.2018 09:54

    Hei! Kauanko kakkupohja säilyy jääkaapissa ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      22.9.2018 11:55

      Hei, aistinvarainen arviointi näissä säilyvyysasioissa. Sanoisin 2-3 pv jotta on vielä mehevä.

      Vastaa
      • Ilona L sanoo

        24.9.2018 18:38

        Kiitos! Mitä mieltä olisit kakusta, jonka kahdessa välissä olisi sinun valkosuklaakreemi ja yhdessä marjamoussen ohjeella tehty mansikkatäyte ? Kakkupohjana olisi tämä suklaapohja. 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          29.9.2018 14:10

          Varmasti herkkua 🙂

          Vastaa
  41. Eila sanoo

    6.10.2018 09:00

    Hei!
    Tein kakun ohjeen mukaan gluteenittomana ja munattomana. Käytin 2 dl omenapyrettä munien sijaan. Pohjan alaosasta tuli liian tiivistä, sitkeää jollakin tavalla. Mietin olikohan syy kookosöljyssä. Tekikö se pohjan jankiksi.
    Oma öljypurkki on vasta avattu, ei siis vanhaa.
    T. Eila

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2018 08:11

      Hei Eila,

      Syitä voi olla monia. En osaa vastata suoraan mitä on voinut käydä. Tällaista ongelmaa ei ole kukaan muu vielä raportoinut. Jotenkin en usko, että kyse voi olla öljystä. Jauhot voivat vaikuttaa, omenasoseeen koostumus, paistoaika, uuninlämpötila, vuoan koko..

      Vastaa
  42. Hanna sanoo

    18.10.2018 07:24

    Hei! Voinko korvata munat siis ihan vain muussatuilla banaaneilla vai pitäisikö käyttää ihan valmista sosetta? Sosehan on varmasti hiukan nestemäisempää? Vaikuttaa hyvältä ohjeelta, pääsen huomenna kokeilemaan!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.10.2018 08:48

      Hei Hanna, voit tehdä soseen ihan itse muussaamalla banaanit 🙂 Kivat kun päädyit kokeilemaan tätä ohjetta!

      Vastaa
  43. Annika sanoo

    20.10.2018 15:29

    Hei, kiitos erilaisesta mehevästä kakkupohjaohjeesta! Testasin tätä ensimmäistä kertaa ja onnistui tosi hyvin. Paistoin kahdessa halkaisijaltaan n.18 cm:n vuoissa. Muutin ainoastaan sitä, että laitoin reilu puolet kaakaojuomajauhetta ja puolet makeuttamatonta kaakaojauhetta. Kakusta tuli silti suklainen ja tumma. Mukavaa syksyä sulle!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2018 08:22

      Kiitos kommentistasi 🙂 Kiva kuulla, että kakkusi onnistui ja pidit siitä! Oikein mukavaa syksyä myös sinulle.

      Vastaa
  44. Johanna sanoo

    30.11.2018 22:55

    Moikka Anni, kiitos ihanasta kakkuohjeestasi!
    Aika paljon on kommentoitu kakkupohjan nousemisesta, ajattelin laittaa mun kokemuksen tänne myös.
    Tällähetkellä 30. Suklaa-kakkupohja uunissa.
    Käytän aina 26cm vuokaa, tämä Annin ohje siihen ihan passeli.
    Minulla on kahvila johon kakkua leivon, joten saan tästä paremmat palat leikattua.
    Käytän myös aina gluteenitonta jauhoseosta.
    Kokeilujen ja asiakaspalautteen perusteella, vähensin kaakaojauhon määrän 3->2dl, lisäsin gluutenitonta jauhoseosta noin 2,5dl, lisäsin pohjaan myös noin 3 rkl vanilja aromia.
    Jos ei halua, että pohja pullistuu, kannattaa kokeilla, että laskee kiertoilmauunissa asteet 165, ja paistaa kakun uunin aivan alatasolla.
    Näin minulla ainakin pysyy pinta tasaisena. Eilen erehdyin paistamaan keskitasolla – ja taas oli tulivuori odottamassa 😂

    Mutta kaikki asiakkaat kehuu kakkua ja tämä toimii loistavasti kahvilassa, missä ei ole kylmävitriiniä ❤️🥰❤️

    Iloisia leivontahetkiä kaikille,

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2018 10:16

      Hei Johanna,

      Ihana kuulla, että olet löytänyt tästä hyvän reseptin kakkuun, jota tarjoilet kahvilassasi <3 Kiitos paljon vinkeistä, joista on varmasti hyötyä monelle muulle!

      Iloista leivontaa ja oikein mukavaa joulukuu alkua!

      Vastaa
  45. Jenniferzebra sanoo

    6.12.2018 22:03

    Olen tehnyt pohjan ksksi kertaa. Käytän 24 cm irtopohjavuokaa, paisto alatasolla kiertoilmauunissa max 175 ehkä vähän vähemmän. Nousee keskeltä, mutta pääseepä heti maistelemaan, kun leikkaa vähän vuorta pois.. Annan jäähtyä ihan kylmäksi jääkaapissa ja leikkaan 3-4 osaan. Pohja ei murene, on sellainen sponge cake-tyylinen, mehevä, ilmava, suklaisen makuinen ilman suklaata eli täydellinen!

    Ja ohjeesta poiketen, (kun en tarkkaan lukenut) oon reippaasti vatkannut sähkövatkaimella kuivat ja kosteat yhteen ja hyvin on onnistunut! En tiedä onko vatkaus salaisuus siihen, että koen enemmän ilmavaksi kuin raskaaksi pohjaksi!

    Eli kiitos ihanasta ohjeesta😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.12.2018 07:21

      Kiitos Jenni, ihana kommentti! Olen ihan hämmentynyt kun tulee niin laidasta laitaan palautetta tästä 🙂 <3 Herkullista viikonloppua!

      Vastaa
  46. Anu sanoo

    24.1.2019 16:23

    Hei Anni!
    Voiko soodaa tilalla käyttää leivinjauhetta ? Ja onko kahvi kuinka maistuvaa kun tekisin vanilja- sekä mansikkamousse täytteet niin mietin että tuleeko vähän villi kombo jos vielä kahvi maistuu paljonkin

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2019 17:25

      Heips,

      Soodan voi korvata aina kaikissa resepteissä tuplamäärällä leivinjauhetta. Kahvi ei maistu läpi. Voit tehdä myös todella laihaa kahvia, jos se jännittää 🙂

      Vastaa
  47. Mirre sanoo

    11.4.2019 14:47

    Moi! Mahtuukohan koko taikina hyvin yhteen 20cm vuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2019 14:56

      Hei, korkeaan vuokaan varmasti mahtuu. Suosittelen silti paistoa kahdessa vuoassa, jos haluat 4 kerrosta kakkua.

      Vastaa
  48. Pquliina sanoo

    19.6.2019 09:55

    Hei. Miten tämän voisi soveltaa pellille kun tartteis tehdä iso levykakku? Jos teen esim 3 pohjaa ja kokoan niistä.

    Vastaa
  49. Jasmin sanoo

    19.7.2019 11:31

    Mitä mieltä olet, onko liikaa jos laitan pohjaan 100 g maitosuklaata?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.7.2019 12:57

      Hei Jasmin, siis lisäisitkö pohjaan muiden aineiden lisäksi maitosuklaata?

      Vastaa
  50. Päivi sanoo

    24.7.2019 11:57

    Hei Anni, millä korvaat kananmunan saadaksesi kakusta vegaanisen? Kananmuna on eläinkunnan tuote. Maitoon löytyikin korvaavat vaihtoehdot, mutta kananmunaan ei.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.7.2019 12:02

      Viimeinen rivi ohjeen lopussa:

      Leivo Vegaaninen Suklaakakku: korvaa kananmunat esimerkiksi 2 dl makeuttamatonta omenapyrettä (tai banaanisosetta) ja käytä kaura-, manteli- tai soijamaitoa.

      Vastaa
  51. Suski sanoo

    26.7.2019 10:36

    Voiko vehnäjauhot korvata perunajauhoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2019 06:38

      En ole ihan varma pysyykö kasassa pelkillä perunajauhoilla – testaamatta en voi suositella 100%

      Vastaa
  52. Emmi sanoo

    2.8.2019 18:54

    Pitääkö kanamuna, öljy ja maito vatkata vaahdoksi ja sitten vasta käännellä sekaan luova aineet, vai märät aineet vain sekoitetaan pikaisesti ja sitten kaikki sekaisin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.8.2019 16:05

      Mitään ei vatkata. Seuraa ohjetta ja tee kuten siinä sanotaan 🙂 Kirjoitan ohjeisiini aina erikseen, jos aineita vatkataan vaahdoksi.

      Vastaa
  53. Noora sanoo

    18.8.2019 10:53

    Paistamisesta vois jotain mainita etttä millä tasolla kannattaa paistaa uunissa. Kakku oli alatasolla uunissa n.90min ja vieläkin on ihan raaka… tein siis yhteen kakkuvuokaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2019 06:52

      Hei Noora, paistoaika on viitteellinen, koska uuneissa on aina eroja. Paistoitko koko taikinan kerralla? Minkä kokoisessa vuoassa?

      Ohjeissä, joissa ei mainita uunin tasoa on paisto yleisesti keskitasolla.

      Vastaa
  54. Annika sanoo

    19.8.2019 13:59

    Kestääkö taikina odottaa sen n.puolituntia, jos paistan ensin puolet ja sitten puolet, koska minulla on vain yksi vuoka?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.8.2019 07:07

      Sitä ei kyllä suositella, mutta olen tehnyt joskus itsekin – muffinssien kohdalla. Voit paistaa koko kakun myös yhdessä vuoassa, mutta paistoaika pitenee.

      Vastaa
  55. Laura sanoo

    27.8.2019 10:17

    Kiitos hyvästä ohjeesta! Tein pohjan sunnuntain gluteenittomista jauhoista halkaisijaltaan n.22cm reunavuoalla. Tuli mahtavan korkea kakku neljällä täytevälillä! Pohjan koostumus oli minusta todella hyvä, helppo käsitellä viidessäkin osassa. Voisin laittaa kuvan valmiista kakusta, jos vain tietäisin minne 😀 Onko Sinulla lukijoiden kakkukuville jotain paikkaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2019 10:26

      Hei Laura, mikä ilo kuulla, että olet onnistunut näin loistavasti!

      Lukijat lähettävät ja lisäävät kakkukuviaan Instagramissa #anninuunissa tagin alle. Tagia voi seurata ja jaan Stories puollella onnistumisia säännöllisesti muiden nähtäväksi.

      Vastaa
  56. Ninnu sanoo

    4.11.2019 21:37

    Testattu täysin vegaanisena ja tuli niin TÄYDELLINEN KAKKU! Kiitos tästä taivaallisen suklaakakun ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2019 07:07

      Ihanaa! Kiitos kun jätit kommentin 🙂 Ihan parasta kuulla näitä onnistumisia!

      Vastaa
  57. Outi sanoo

    29.1.2020 22:24

    Tein tätä kakkua isänpäiväksi ja se maistui etenkin aikuisille oikein hyvin! Nyy tytär haluaa samanlaisen syntymäpäivilleen, mutta ei ihan niin ”väkevänä”. Osaisitko neuvoa, mihin voisin vaihtaa osan kaakaojauheesta, jotta maku olisi hieman miedompi? Kiitos ihanista resepteistä. Olen kokeillut useampaa kakkua ja ohjeet on aina tosi hyvät!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2020 05:28

      Kiva kuulla, että kakusta pidettiin 🙂 Voit vaihtaa osan jauhoista vehnäjauhoihin ja kahvin voit vaihtaa vaikka kaakaoon tai kuumaan veteen. Mukavia juhlia!

      Vastaa
      • Outi sanoo

        31.1.2020 09:27

        Kiitos nopeasta vastauksesta!

        Vastaa
  58. Yksinäinen koulutyttö sanoo

    21.3.2020 21:16

    Tämä resepti on mahtava! Tein tämän avulla äidilleni syntymäpäiväkakun!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.3.2020 07:10

      Kiitos ihanasta kommentistasi 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
  59. Susa sanoo

    18.7.2020 11:56

    Kiitos tästä reseptistä, sain tällä todella helposti onnistumaan elämäni toiset täytekakut!! Tein kahdessa 18cm vuoassa, ja pidensin paistoaikaa noin 40 minuuttiin. Kakut kohosivat keskeltä tosi korkeiksi, mutta käytin poisleikatun ”ylijäämäkakun” muuhun leivontaan (lue= söin puolet heti, koska maistui ihan joltain taivaalliselta brownielta). Kakusta tuli upea ja näyttävä nelitasoisena!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2020 10:11

      Ihana kuulla 🙂 kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  60. Tiina sanoo

    8.11.2020 08:59

    Toivottavasti et ole kellekään vegaanille tätä antanut sillä resepti ei ole vegaaninen. Kananmunat eivät kuulu vegaaniseen ruokavalioon.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2020 09:41

      Lukisitko koko ohjeen kunnolla alusta loppuun. Ohjeessa annetaan ohjeet kananmunan korvaamiseen vegaanisessa versiossa.

      Vastaa
  61. Emilia sanoo

    16.11.2020 19:45

    Kiitos ihanasta blogista Anni! Täällä on tullut seikkailtua jo parin vuoden ajan harva se päivä ❤️
    Testasin tänään tätä kakkupohjaa, ja se onnistui täydellisesti! En kyllä muuttaisi ohjeessasi mitään 😊
    Ihanaa joulun odotusta sinulle ja koko perheelle, teidän kuulumisia on niin mukava seurata ❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.11.2020 06:24

      Kiitos sulle ihanasta kommentista! <3 Tällaista palautetta on aina ihana saada. Miten kiva kuulla myös että kakku onnistui sinullakin täydellisesti. Ihanaa joulun odotusta myös sinne 🙂 Monta ihanaa vinkkiä on muuten tulossa! <3

      Vastaa
  62. Cecilia sanoo

    12.12.2020 16:01

    Mitä gluteenittomia jauhoja kannattaisi käyttää? Niissäkin paljon eroja…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2020 17:58

      Itse teen sekoituksen usein peruna- ja riisijauhoista sekä psylliumista. Valmiista sekoituksista suosin Finmixiä tai Virtasalmen viljatuotetta. Usein kaikilla on oma suosikki, joka löytyy testailemalla 🙂

      Vastaa
  63. Tiia sanoo

    17.12.2020 16:39

    Hei! Onnistuuko pohja kaura- ja perunajauhoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2020 07:00

      Teet varmaan näistä sekoituksen?` Lisäisin myös hiukan psylliumia. Onnistuu kyllä 🙂

      Vastaa
  64. Kirsi sanoo

    30.12.2020 18:38

    Hei, olikos tässä yli kolme vuotta vanhassa ohjeessa se täytteen ohje mainittu jossain? En ainakaan löytänyt. Vai maistuuko sellaisenaan ilman täytettä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.12.2020 06:42

      Tässä koko kakku:

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaakakku/

      Vastaa
  65. Epa sanoo

    8.3.2021 09:57

    Hei Anni!
    En ole tehnyt täytekakkuja juurikaan koska ne ei meinaa onnistua. Nyt ajattelin haastaa itseäni ja kokeilla tätä suklaakakkua 😊 Minulla on yksi 20cm kakkuvuoka ja ajattelin paistaa koko pohjan siinä. Vai puolittaisinko ohjeen ja tekisin kahdessa erässä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.3.2021 14:34

      Kyllä kakku onnistuu yhdessä vuoassakin, mutta siitä on vaikeampi saada kerroksia leikattua, kun kohoaa päältä hiukan. Ole tarkkana paistoajan kanssa. Se on hiukan pidempi. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Taikinan puolitus on aina riski, jos ei ole kokenut leipoja.

      Vastaa
  66. Onerva sanoo

    10.3.2021 20:49

    Heii! Jos teen yhteen 16cm vuokaan niin puolitanko ohjeen? Vai 3/4 ohjetta? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 09:28

      Riippuu myös vuokasi korkeudesta. Kakun koostumus voi myös muuttua, jos taikinaa lähdetään puolittelemaan. Tekisin koko taikinan ja paistaisin muffinsseja yli jäävästä taikinasta 🙂

      Vastaa
  67. Helmiina sanoo

    17.3.2021 12:22

    Moi! Minulta löytyy 3 kappaletta 26 senttimetriä halkaisijaltaan olevia irtopohjavuokia ja yksi 22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Miten suosittelisit toimimaan? Mitä vuokaa/vuokia kannattaa käyttää? 🙂 Haluaisin, että kakusta tulee mahdollisimman helposti leikattava eli ei kauhean matalaa, jota en osaa leikata osiin 😀

    Vastaa
  68. Maarit sanoo

    18.5.2021 09:24

    Hei! Tätä pohjaa on kehuneet kaikki leipovat ystäväni, joten mäkin haluan kokeilla 😍 Mun pitäis tehdä kakku 12 hlölle, voitko auttaa minkä kokoiseen vuokaan ja missä suhteessa taikinan tekisin? Ja voiko tehdä PME:n vuokiin?
    Kiitos jos ehdit vastaileen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2021 09:29

      Heippa, kakun riittoisuus riippuu myös täytteistä ja muusta tarjoiluista. Ohjetta ei kannata lähteä kovasti muuttelemaan tai voi olla ettei kakku onnistu. PME-vuoka on loistava valinta. Tekisin tällä ohjeella tai puolikkaana, jotta sen koostumus ei ala kärsiä muutoksista.

      Vastaa
  69. Maarit sanoo

    18.5.2021 14:47

    Suurkiitos nopsaata vastauksesta! Täytteeksi ajattelin vadelmamoussea ja suklaamoussea, sinun ohjeilla nekin 😊

    Vastaa
  70. Janika sanoo

    27.7.2021 21:32

    Moikka! Voiko kokosöljyn korvata perus rypsiöljyllä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2021 09:01

      Voi korvata, vaikka kookosöljy ei maistu tässä läpi – lisäksi nykyään myydään ns. mautonta kookosöljyä 🙂

      Vastaa
  71. Terhi sanoo

    11.8.2021 12:30

    Moikka!

    Minulla on ehkä höntti kysymys, mutta jos leivon kakun edellisenä päivänä, niin laitanko yön yli säilöön jääkaappiin vai annanko olla pöydällä? Tuolla kyllä luki, että säilyy kakkukuvun alla…mutta miten pitkiä aikoja? 🙂

    Vastaa
  72. Terhi sanoo

    11.8.2021 15:15

    Moikka!

    Minulla on ehkä höntti kysymys, mutta jos leivon kakun kreemeineen edellisenä päivänä, niin laitanko yön yli säilöön jääkaappiin vai annanko olla pöydällä? Tuolla kyllä luki, että säilyy kakkukuvun alla…mutta miten pitkiä aikoja? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2021 15:29

      Jääkaapissa säilytys kreemin kanssa 🙂

      Vastaa
  73. minea sanoo

    18.5.2022 19:42

    missä asteessa ja millä tasolla kakku tulee paistaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2022 20:38

      175 asteisessa uunissa, kuten ohjeen alussa lukee 🙂 Keskitasolla paistetaan (aina näin jos ei toisin mainita minun ohjeissani).

      Vastaa
  74. Sanni sanoo

    3.6.2022 09:44

    Hei. Oon tehnyt monesti kakun (aivan ihana ohje),mutta ongelmana on se että kakku paistuu aina ns pallomuotoon. Eilen tein tarkoituksella 1.5kertaisena taikinan jotta saan paljon korkeammam kakun. Kohosi palloksi jälleen ja kun sen leikkasi pois oli kakku saman kokoinen kun normi taikinamäärällä. Mikä tähän auttaisi? Ei kohoa vain hieman keskeltä vain runsaasti.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.6.2022 14:37

      Heippa, valitettavasti tämäntyyppinen taikina kohoaa helposti päältä ja käy kuten mainitsit. Suosittelen koittamaan taikinan paistoa kahdessa vuoassa, jolloin paisto on lyhyempi ja kakku jää tasaisemmaksi.

      Vastaa
  75. Kati sanoo

    7.8.2022 10:42

    Hei. Olen pari kertaa tehnyt tällä ohjeella gluteenittoman version. Jauhoina Fin mix. Ekalla kerralla kakku oli tosi kuiva ja päätin, että seuraavalla kerralla kostutan kerrokset. Ja näin tein. Kakkupalat murenivat täysin leikatessa. Syödessä eivät olleet märkiä vaan juuri sopivan syömiskosteita. Olisiko joku neuvo tuohon murenemiseen ja vaikuttaako kostutus siihen jollain tavalla vai mistä mahtaa johtua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.8.2022 08:49

      Vaihtaisin jauhoja, tekisin vaikka jauhoseoksen itse ja lisäisin psylliumia. Lyhyempi paisto voi myös auttaa. Uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja.

      Vastaa
  76. Katja sanoo

    30.9.2022 20:10

    Mitä gluteenitonta jauhoa käytät? Onko niissä eroja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.10.2022 14:35

      Teen seoksen itse tai käytän esim. Finmixiä – niissä on eroja, jotka huomaa sitten itse leipoessa.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios