• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku

Äitienpäivä· Kreemikakut· Pääsiäinen

8 heinä

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku oli nimensä arvoinen! Mehevää vaniljaista kakkupohjaa täydentää kakun sisällä ihanasti kirpeä sitruunamousse ja kotimaiset vadelmat. Sitruuna ja vadelma sopivat loistavasti yhteen niin makujen kuin värienkin puolesta! Ihana sitruunainen pehmeä kuorrute ja kasa marjoja kakun päällä hurmasi synttärisankarin, joka rakastaa vadelmia. Kaunis vaaleanpunainen pioni pääsi vielä koristamaan pientä kakkua.

Peitin pionin varren tällä kertaa kukkaputkella. Välillä tulee leikittyä folion kanssa ja täytyy sanoa, että uudelleen pestävä ja helppokäyttöinen kukkaputki vie voiton. Kukkaputkilla siis voit suojata aitojen kukkien varret, niin etteivät ne ole kosketuksissa kakun kanssa.


Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku

Tämä kakku on noin 10-12 hengelle.

Kakkupohjana tässä kakussa on 15 cm korkeaan vuokaan tehty ja kolmeen kerrokseen leikattu vaniljakakkupohja, joka ei välttämättä tarvitse kostutusta. Kostutin itse tätä kakkua kevyesti sitruunamehulla. Kostutukseen meni mehua noin 2-3 rkl.

Täyte:

  • 2.5 dl kerma
  • 60 g sitruunahyydykejauhetta
  • noin 1 dl tuoreita vadelmia
  1. Valmista sitruunamousse hyydykejauhepaketin ohjeiden mukaan:
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita jauhe veteen, yhdistä ja kääntele kuohkeaksi.
  3. Puolikkaasta purkista jauhetta riittää moussea kakun (15cm) molempiin kerroksiin.

TAI tee sitruunamousse itse. Katso resepti täältä.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen
  2. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
  3. Kostuta halutessasi ja lisää puolet moussesta ja muutamia vadelmia pohjakerroksen päälle.
  4. Toista sama seuraavaan kerrokseen ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).

Kuorrutus:

  • 50 g voita
  • 1 rkl kylmää maitoa
  • 3 dl sitruunatomusokeria tai vadelmatomusokeria (myös tavallinen käy)
  • 100 g tuorejuustoa
  • keltaista pastaväriä
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi.
  2. Lisää tomusokeria pienissä erissä voin joukkoon koko ajan vatkaten.
  3. Lisää ruokalusikallinen maitoa sekaan, jotta sokeri sekoittuu paremmin.
  4. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  5. Vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.
  6. Lisää pastaväriä halutun verran vatkauksen loppuvaiheessa.
  7. Levitä kreemi kakun päälle palettiveitsellä huolettomasti.

Huom! Varo vatkaamasta kuorrutusta liikaa ettei seos juoksetu. Voit käyttää kuorrutukseen myös tavallista tomusokeria ja maustaa kreemin aromeilla tai sitruunankuorella. Anna kuorrutuksen olla hetki jääkaapissa jähmettymässä ennen kuin kuorrutat kakun. 

Koristelu:

  • vadelmia
  • iso pionin kukka (+ kukkaputki)
  1. Leikkaa pionin varsi sekä lehdet pois ja pujota kukan varsi kukkaputkeen.
  2. Pistä kukkaputki kakun sisälle, niin että pioni jää kauniisti kakun päälle.
  3. Ripottele vadelmia pionin viereen.
  4. Tarjoile kakku!

Vinkki! Kukkaputket suojaavat kakkua turvallisesti kukkien varsilta. Kukkaputken sisällä kukka kestää kauniina jopa vuorokauden!  Jos varsi on liian paksu kukkaputkeen, voit ohentaa sitä veitsellä. Käytin M-kokoista kukkaputkea. 


Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku


Ihanaa viikonlopun jatkoa ja terveiset Ahvenanmaalta!

Seuraa matkaani Instagramissa.

30 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pärnu – Muutama vinkki matkalle!
Seuraava artikkeli: Armas aika – Nautiskelijan kesä (kirja-arvostelu) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. elli sanoo

    8.7.2017 10:17

    Ah mikä ihana kakku!! 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      8.7.2017 10:31

      Kiitos Elli 🙂 Kakku oli niiiiin herkkua!

      Vastaa
  2. Cakeangel sanoo

    8.7.2017 14:26

    Aivan ihanan näköinen! Raikkaat ja ihanat värit! Vadelma ja sitruuna on kyllä ihana makupari.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:14

      Kiitos paljon 🙂 Rakastuin tähän väriyhdistelmään ja makuun todella!

      Vastaa
  3. Kia/ Luetaanko tämä? sanoo

    8.7.2017 15:08

    Kaunis kakku! Kuinka monelle tästä riittää? Tekisin mielelläni tällaisen noin 20 hengen juhliin. Riittääkö taikina, kuorrute ja täyte, jos teen sen matalampaan 24cm vuokaan?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:20

      Kiitos Kia 🙂 Ohjeen kakku on noin 8-10 hengelle. Eli sinuna 24 vuokaan ja 20 hengelle tuplaisin kaikki: kakkupohja, täyte ja kuorrute. Muistatahan, että paistoaika pitenee isommassa kakussa. Koska vuokasi on matala ja en ole testannut tuplataikinaa siihen, en tiedä mahtuuko koko taikina kerralla vuokaan vai onko parempi paistaa kakku kahdessa osassa. Hyydykejauhetta tarvitset yhden purkin, käytin puolikkaan tähän reseptiin. Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
      • Kia/ Luetaanko tämä? sanoo

        9.7.2017 11:00

        Kiitos ja mukavaa sunnuntaita sinullekin! ?

        Vastaa
  4. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    8.7.2017 16:24

    Aivan upea kakku jälleen, kuten aina! ♥

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:16

      Voi kiitos ihana 🙂

      Vastaa
  5. Roosa sanoo

    8.7.2017 18:50

    Aivan ihastuttava kakku! <3 Maistaisin mielelläni…

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:15

      Hei Roosa 🙂 Kiitos paljon, kutsuisin kakkupalalle, mutta kaikki syötiin jo 😉

      Vastaa
  6. Ankkuli sanoo

    24.10.2017 22:00

    Hei! Voi miten mahtavan näköinen kakku!
    Mitenkähän kakun valmistus onnistuisi 25×10 PME vuokaan? Tai mikä olisi mielestäsi fiksuin tapa lähteä valmistamaan 120 hengelle kyseistä kakkua. Esim voiko useampaa kakkua paistaa samaan aikaan kiertoilmauunissa?

    Vastaa
  7. Anni Paakkunainen sanoo

    25.10.2017 07:20

    Hei Ankkuli,

    Minun kakkuni on noin 10 hengelle tuolla 15 cm halkaisijalla. 25 cm vuoassa riittoisuus on noin 25 hengelle. Kakkuja voi paistaa samaan aikaan kiertoilmassa useamman, mutta tämä kakkupohja, joka kakussa on – on haastava paiston osalta. Tarkkailin paistoa huolellisesti ettei kakku jää raaáksi Itse tekisin kaikki kakkupohjat erikseen vaikka pakkaseen eli aloittaisin siitä 🙂 Sitten vaan tuplailemaan täytteitä ja kuorrutteita.

    Vastaa
  8. Sonja sanoo

    23.2.2018 15:41

    Hei! Jos teen täytteen itse (vinkkaamasi sitruunamoussen), onko määrä ohjeen mukainen eli 600 tuorejuustoa, 8 dl vispikermaa, 6 dl sitruunatomusokeria jne.? Vai riittääkö vähempi määrä eli esim. puolet tästä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.2.2018 22:23

      Hei Sonja,

      Kiitos kommentistasi. Luulisin, että puolikas riittää hyvin pienempään kakkuun 🙂

      Vastaa
      • torkkupeitto sanoo

        22.3.2018 11:08

        25cm pohjaankin? vai tarkoitatko 15cm pohjaan?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          22.3.2018 11:31

          25 cm kakkuun tekisin moussen yksinkertaisena. Yllä annan vinkkejä pieneen kakkuun.

          Vastaa
      • Tiina sanoo

        5.9.2018 08:47

        Hei! jos teen tuon sitruunamoussen itse, tuleeko moussea puolitetulla ohjeella liian paljon tähän kakkuun? Kun vertaa, minkä verran kermaa menisi tuohon valmiin hyydykejauhe-täytteen ohjeeseen, kuulostaa itse tehdyn sitruunamoussen määrä puolitettunakin suurelta.

        Toinen kysymykseni koskee vadelmia. Voiko kakun väliin laittaa kotimaisia vadelmia jäisinä? Jos voi, onko väliä pistetäänkö ne moussen alle vai päälle? Olen vainoharhainen, enkä mielellään syö ulkomaisia marjoja tuoreeltaan … 😀

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          5.9.2018 09:22

          Moikka Tiina, voit tehdä sitruunamoussen myös jakamalla ohjeen kolmeen osaan. Kotimaisia vadelmia voi syödä pakastettuina ja tuoreina pesemättä. Ei ole suurta väliä mihin ne laitat. Itse painelisin vadelmat moussen päälle 🙂

          Vastaa
  9. Hanna sanoo

    25.2.2018 08:35

    Hei taas Anni! Ajattelin kokeilla tätä kakkua leipoa. Vinkkejä miten toimitaan vadelmien kanssa näin talvella? Pakasteena ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.2.2018 18:26

      Hei Hanna 🙂 Ulkomaisia tuoreita vadelmia voit käyttää ilman keittämistä koristeena ja kakun sisällä. Pakasteet suositellaan keitettävän, jos on ulkomaisia. Näin ainakin itse toimin 🙂

      Vastaa
  10. Jutta sanoo

    10.5.2018 22:56

    Onko tämä ohje Baka med Manuela- ohjelmasta ilman marsipaania?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2018 06:48

      Hei Jutta,

      Kaikki ohjeet ovat omiani ellen toisin mainitse. Mainitsen reseptien lähteet aina reseptien yhteydessä, jos lainaan, jonkun muun ohjetta suoraan tai osittain. Eli ei tämä ohje ei ole Baka med Manuela ohjelmasta 🙂 Aurinkoista päivää!

      Vastaa
      • Jutta sanoo

        11.5.2018 08:44

        Okei, kysyin, koska olen etsinyt kyseistä ohjetta, mutta en ole löytänyt. Tämä vaikutti samanlaiselta, joten taidan kuitenkin testata tämän 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          11.5.2018 20:23

          Ok, kiva jos testaat! 🙂 Tästä reseptistä on tykätty paljon. Aurinkoista viikonloppua!

          Vastaa
          • Jutta sanoo

            21.5.2018 21:18

            Testattu ja oli ihan taivaallista ❤️ Ei tarvi enää etsiä sitä toista reseptiä, tämä on just sellainen, millaiseksi sen kuvittelin mielessäni. Kiitos ja ihanaa kesää ?

  11. Emppu sanoo

    12.5.2018 20:51

    Moi ! Voikohan kuorrutteen antaa olla myös yönyli jääkaapissa ? 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      13.5.2018 08:58

      Moi Emppu. Itse teen kreemit aina ennen kakun kuorrutusta. Voipohjaiset kreemit kovettuvat jääkaapissa ja ne pitää usein vatkata uudestaan. aurinkoista päivää!

      Vastaa
  12. Lilli sanoo

    9.5.2019 15:58

    Moikka!
    Tuleeko täytteestä vetinen, jos laittaa jäisiä vadelmia vai voinko huoletta napata kaupasta pakastevadelmapussin? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2019 07:56

      Hei Lilli, käytän itse vain kotimaisia vadelmia pakasteesta (ulkomaiset tulee keittää). Ei täytteestä liian vetinen tule, mutta en laittaisi pakastevadelmia kauheasti 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios