• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku

Äitienpäivä· Kreemikakut· Pääsiäinen

8 heinä

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku oli nimensä arvoinen! Mehevää vaniljaista kakkupohjaa täydentää kakun sisällä ihanasti kirpeä sitruunamousse ja kotimaiset vadelmat. Sitruuna ja vadelma sopivat loistavasti yhteen niin makujen kuin värienkin puolesta! Ihana sitruunainen pehmeä kuorrute ja kasa marjoja kakun päällä hurmasi synttärisankarin, joka rakastaa vadelmia. Kaunis vaaleanpunainen pioni pääsi vielä koristamaan pientä kakkua.

Peitin pionin varren tällä kertaa kukkaputkella. Välillä tulee leikittyä folion kanssa ja täytyy sanoa, että uudelleen pestävä ja helppokäyttöinen kukkaputki vie voiton. Kukkaputkilla siis voit suojata aitojen kukkien varret, niin etteivät ne ole kosketuksissa kakun kanssa.


Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku

Tämä kakku on noin 10-12 hengelle.

Kakkupohjana tässä kakussa on 15 cm korkeaan vuokaan tehty ja kolmeen kerrokseen leikattu vaniljakakkupohja, joka ei välttämättä tarvitse kostutusta. Kostutin itse tätä kakkua kevyesti sitruunamehulla. Kostutukseen meni mehua noin 2-3 rkl.

Täyte:

  • 2.5 dl kerma
  • 60 g sitruunahyydykejauhetta
  • noin 1 dl tuoreita vadelmia
  1. Valmista sitruunamousse hyydykejauhepaketin ohjeiden mukaan:
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita jauhe veteen, yhdistä ja kääntele kuohkeaksi.
  3. Puolikkaasta purkista jauhetta riittää moussea kakun (15cm) molempiin kerroksiin.

TAI tee sitruunamousse itse. Katso resepti täältä.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen
  2. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
  3. Kostuta halutessasi ja lisää puolet moussesta ja muutamia vadelmia pohjakerroksen päälle.
  4. Toista sama seuraavaan kerrokseen ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).

Kuorrutus:

  • 50 g voita
  • 1 rkl kylmää maitoa
  • 3 dl sitruunatomusokeria tai vadelmatomusokeria (myös tavallinen käy)
  • 100 g tuorejuustoa
  • keltaista pastaväriä
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi.
  2. Lisää tomusokeria pienissä erissä voin joukkoon koko ajan vatkaten.
  3. Lisää ruokalusikallinen maitoa sekaan, jotta sokeri sekoittuu paremmin.
  4. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  5. Vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.
  6. Lisää pastaväriä halutun verran vatkauksen loppuvaiheessa.
  7. Levitä kreemi kakun päälle palettiveitsellä huolettomasti.

Huom! Varo vatkaamasta kuorrutusta liikaa ettei seos juoksetu. Voit käyttää kuorrutukseen myös tavallista tomusokeria ja maustaa kreemin aromeilla tai sitruunankuorella. Anna kuorrutuksen olla hetki jääkaapissa jähmettymässä ennen kuin kuorrutat kakun. 

Koristelu:

  • vadelmia
  • iso pionin kukka (+ kukkaputki)
  1. Leikkaa pionin varsi sekä lehdet pois ja pujota kukan varsi kukkaputkeen.
  2. Pistä kukkaputki kakun sisälle, niin että pioni jää kauniisti kakun päälle.
  3. Ripottele vadelmia pionin viereen.
  4. Tarjoile kakku!

Vinkki! Kukkaputket suojaavat kakkua turvallisesti kukkien varsilta. Kukkaputken sisällä kukka kestää kauniina jopa vuorokauden!  Jos varsi on liian paksu kukkaputkeen, voit ohentaa sitä veitsellä. Käytin M-kokoista kukkaputkea. 


Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku


Ihanaa viikonlopun jatkoa ja terveiset Ahvenanmaalta!

Seuraa matkaani Instagramissa.

44 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pärnu – Muutama vinkki matkalle!
Seuraava artikkeli: Armas aika – Nautiskelijan kesä (kirja-arvostelu) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. elli sanoo

    8.7.2017 10:17

    Ah mikä ihana kakku!! 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      8.7.2017 10:31

      Kiitos Elli 🙂 Kakku oli niiiiin herkkua!

      Vastaa
  2. Cakeangel sanoo

    8.7.2017 14:26

    Aivan ihanan näköinen! Raikkaat ja ihanat värit! Vadelma ja sitruuna on kyllä ihana makupari.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:14

      Kiitos paljon 🙂 Rakastuin tähän väriyhdistelmään ja makuun todella!

      Vastaa
  3. Kia/ Luetaanko tämä? sanoo

    8.7.2017 15:08

    Kaunis kakku! Kuinka monelle tästä riittää? Tekisin mielelläni tällaisen noin 20 hengen juhliin. Riittääkö taikina, kuorrute ja täyte, jos teen sen matalampaan 24cm vuokaan?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:20

      Kiitos Kia 🙂 Ohjeen kakku on noin 8-10 hengelle. Eli sinuna 24 vuokaan ja 20 hengelle tuplaisin kaikki: kakkupohja, täyte ja kuorrute. Muistatahan, että paistoaika pitenee isommassa kakussa. Koska vuokasi on matala ja en ole testannut tuplataikinaa siihen, en tiedä mahtuuko koko taikina kerralla vuokaan vai onko parempi paistaa kakku kahdessa osassa. Hyydykejauhetta tarvitset yhden purkin, käytin puolikkaan tähän reseptiin. Mukavaa sunnuntaita!

      Vastaa
      • Kia/ Luetaanko tämä? sanoo

        9.7.2017 11:00

        Kiitos ja mukavaa sunnuntaita sinullekin! ?

        Vastaa
  4. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    8.7.2017 16:24

    Aivan upea kakku jälleen, kuten aina! ♥

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:16

      Voi kiitos ihana 🙂

      Vastaa
  5. Roosa sanoo

    8.7.2017 18:50

    Aivan ihastuttava kakku! <3 Maistaisin mielelläni…

    Vastaa
    • Anni sanoo

      9.7.2017 08:15

      Hei Roosa 🙂 Kiitos paljon, kutsuisin kakkupalalle, mutta kaikki syötiin jo 😉

      Vastaa
  6. Ankkuli sanoo

    24.10.2017 22:00

    Hei! Voi miten mahtavan näköinen kakku!
    Mitenkähän kakun valmistus onnistuisi 25×10 PME vuokaan? Tai mikä olisi mielestäsi fiksuin tapa lähteä valmistamaan 120 hengelle kyseistä kakkua. Esim voiko useampaa kakkua paistaa samaan aikaan kiertoilmauunissa?

    Vastaa
  7. Anni Paakkunainen sanoo

    25.10.2017 07:20

    Hei Ankkuli,

    Minun kakkuni on noin 10 hengelle tuolla 15 cm halkaisijalla. 25 cm vuoassa riittoisuus on noin 25 hengelle. Kakkuja voi paistaa samaan aikaan kiertoilmassa useamman, mutta tämä kakkupohja, joka kakussa on – on haastava paiston osalta. Tarkkailin paistoa huolellisesti ettei kakku jää raaáksi Itse tekisin kaikki kakkupohjat erikseen vaikka pakkaseen eli aloittaisin siitä 🙂 Sitten vaan tuplailemaan täytteitä ja kuorrutteita.

    Vastaa
  8. Sonja sanoo

    23.2.2018 15:41

    Hei! Jos teen täytteen itse (vinkkaamasi sitruunamoussen), onko määrä ohjeen mukainen eli 600 tuorejuustoa, 8 dl vispikermaa, 6 dl sitruunatomusokeria jne.? Vai riittääkö vähempi määrä eli esim. puolet tästä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.2.2018 22:23

      Hei Sonja,

      Kiitos kommentistasi. Luulisin, että puolikas riittää hyvin pienempään kakkuun 🙂

      Vastaa
      • torkkupeitto sanoo

        22.3.2018 11:08

        25cm pohjaankin? vai tarkoitatko 15cm pohjaan?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          22.3.2018 11:31

          25 cm kakkuun tekisin moussen yksinkertaisena. Yllä annan vinkkejä pieneen kakkuun.

          Vastaa
      • Tiina sanoo

        5.9.2018 08:47

        Hei! jos teen tuon sitruunamoussen itse, tuleeko moussea puolitetulla ohjeella liian paljon tähän kakkuun? Kun vertaa, minkä verran kermaa menisi tuohon valmiin hyydykejauhe-täytteen ohjeeseen, kuulostaa itse tehdyn sitruunamoussen määrä puolitettunakin suurelta.

        Toinen kysymykseni koskee vadelmia. Voiko kakun väliin laittaa kotimaisia vadelmia jäisinä? Jos voi, onko väliä pistetäänkö ne moussen alle vai päälle? Olen vainoharhainen, enkä mielellään syö ulkomaisia marjoja tuoreeltaan … 😀

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          5.9.2018 09:22

          Moikka Tiina, voit tehdä sitruunamoussen myös jakamalla ohjeen kolmeen osaan. Kotimaisia vadelmia voi syödä pakastettuina ja tuoreina pesemättä. Ei ole suurta väliä mihin ne laitat. Itse painelisin vadelmat moussen päälle 🙂

          Vastaa
  9. Hanna sanoo

    25.2.2018 08:35

    Hei taas Anni! Ajattelin kokeilla tätä kakkua leipoa. Vinkkejä miten toimitaan vadelmien kanssa näin talvella? Pakasteena ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.2.2018 18:26

      Hei Hanna 🙂 Ulkomaisia tuoreita vadelmia voit käyttää ilman keittämistä koristeena ja kakun sisällä. Pakasteet suositellaan keitettävän, jos on ulkomaisia. Näin ainakin itse toimin 🙂

      Vastaa
  10. Jutta sanoo

    10.5.2018 22:56

    Onko tämä ohje Baka med Manuela- ohjelmasta ilman marsipaania?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2018 06:48

      Hei Jutta,

      Kaikki ohjeet ovat omiani ellen toisin mainitse. Mainitsen reseptien lähteet aina reseptien yhteydessä, jos lainaan, jonkun muun ohjetta suoraan tai osittain. Eli ei tämä ohje ei ole Baka med Manuela ohjelmasta 🙂 Aurinkoista päivää!

      Vastaa
      • Jutta sanoo

        11.5.2018 08:44

        Okei, kysyin, koska olen etsinyt kyseistä ohjetta, mutta en ole löytänyt. Tämä vaikutti samanlaiselta, joten taidan kuitenkin testata tämän 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          11.5.2018 20:23

          Ok, kiva jos testaat! 🙂 Tästä reseptistä on tykätty paljon. Aurinkoista viikonloppua!

          Vastaa
          • Jutta sanoo

            21.5.2018 21:18

            Testattu ja oli ihan taivaallista ❤️ Ei tarvi enää etsiä sitä toista reseptiä, tämä on just sellainen, millaiseksi sen kuvittelin mielessäni. Kiitos ja ihanaa kesää ?

  11. Emppu sanoo

    12.5.2018 20:51

    Moi ! Voikohan kuorrutteen antaa olla myös yönyli jääkaapissa ? 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      13.5.2018 08:58

      Moi Emppu. Itse teen kreemit aina ennen kakun kuorrutusta. Voipohjaiset kreemit kovettuvat jääkaapissa ja ne pitää usein vatkata uudestaan. aurinkoista päivää!

      Vastaa
  12. Lilli sanoo

    9.5.2019 15:58

    Moikka!
    Tuleeko täytteestä vetinen, jos laittaa jäisiä vadelmia vai voinko huoletta napata kaupasta pakastevadelmapussin? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2019 07:56

      Hei Lilli, käytän itse vain kotimaisia vadelmia pakasteesta (ulkomaiset tulee keittää). Ei täytteestä liian vetinen tule, mutta en laittaisi pakastevadelmia kauheasti 🙂

      Vastaa
  13. Sari sanoo

    1.4.2021 18:59

    Hei,
    kuinka kauan itse tehty sitruunamousse säilyy jääkaapissa?
    Tein ohjeen mukaan, jolloin moussea tuli ”hieman” liikaa.
    Tarkoitus tehdä sunnuntaiksi myös samanlainen kakku,jos tämä kakku onnistuu 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2021 06:28

      Moikka,

      Mousse säilyy noin 2-4 päivää. Aistinvarainen arviointi tässäkin asiassa 🙂

      Vastaa
  14. Jane sanoo

    21.4.2021 10:10

    Jotenkin ei järki riitä nyt 😅 minulla on 16cm korkea säädettävä vuoka. Minkä kokoiseksi säädän vuoan halkaisijan tällä ohjeella? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2021 19:41

      Minun kakkuni on paistettu 15 cm vuoassa, joten tuo 16 cm on varmasti just hyvä 🙂

      Vastaa
  15. EmmiK sanoo

    7.5.2021 06:34

    Heippa Anni! Toimiiko tämä ohje nakukakkuna jos jätän kuorrutteen pois? Jääkö reunoista kuivat? Vai pitäisikö kuorrutteesta tehdä esim puolikas annos värjäämättä pastavärillä ja kevyesti reunat peittää sillä? Vai toimiiko kuitenkin paremmin täysin ilman kuorrutetta..? Tarkoitus saada kakusta mieluummin valkoinen sävyltään, kuin keltainen/kellertävä. Kiitos vastauksestasi! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2021 09:58

      Heippa Emmi, voit tehdä myös nakukakun – makuasia on se laitatko kuorrutetta vai et. Nakukakkuna vaikutelma ei kyllä ole valkoinen. Testaamalla itse varmasti selviää millaisen haluat. Voithan tehdä nakuversion ja jos et pidä siitä tee kreemi päälle?

      Vastaa
  16. Julia sanoo

    8.5.2021 00:29

    Hei! Onkohan reseptin lämpötilat kiertoilmauunin mukaan? Olen nyt kaksi kertaa tehnyt tämän kakun eri uunilla, ja kakku on todella raaka sisältä ja hyllyy vielä siinä kohtaa, kunnse pitäisi reseptin mukaan ottaa pois uunista. Vai voiko ero johtua silikonivuoan käyttämisestä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2021 06:50

      Paistoajat ovat aina viitteellisiä, koska uuneissa ja niiden tehoissa on eroa. Käytän aina tasalämpöä ohjeissa, jos en muuta mainitse, kaikilla ei ole kiertoilmaa. En käytä silikonivuokia itse, saattaa hyvin johtua myös vuoasta.

      Vastaa
  17. Annika sanoo

    15.11.2021 13:46

    Olen koti harrastajaleipuri. Ystäväni tilasin multa ristiäiskakkua, valkosuklaa- mustikka. Hän halusi nimenomaan valksouklaamoussea väliin missä kokonaisia mustikoita. Ja mustikka tomusokerista kuorrute. Tein koekakun tän kakun pohjalta. Koemaistissa pohja oli kuulemma liian tiivis… mutta maku taivaallinen. Onko sulla antaa jotain neuvoa, mitä mun kannattais tehdä? Itse kakku oli kuulemma erittäin hyvää, mutta tiivispohja sai huonoa palautetta 😕

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.11.2021 06:24

      Voipohjaiset raskaammat kakut ovat aina vähän tiiviimpiä. Pitäisikö sinun kokeilla sokerikakkupohjaa tai sokerikakkupohjaa johon tulee myös hieman voita?

      Vastaa
  18. Isabella sanoo

    19.2.2022 22:06

    Moi!
    Tein kakkua tällä reseptillä. Kuorrutteen ohjeessa lukee, että ”lisää kylmä tuorejuusto”. Seos juoksettuu sillä sekunnilla, kun kylmä juusto sekoittuu muihin, huoneenlämpöisiin aineksiin. Löysin toisen ohjeesi, jossa on samankaltainen kreemi. Tässä ohjeessa sanotaan, että ainesten tulee olla huoneenlämpöisiä kaikkien.

    Harmittaa, että noudatin kylmän juuston reseptiä, sillä kuorrute juoksettui täysin. Olisi kiva, jos reseptissä ei käskettäisi lisätä kylmää juustoa, sillä se pilaa kuorrutteen heti. Kaikissa löytämissäni reseptissä painotetaan, että tällaisissa kreemeissä ainesten tulee olla samaa lämpötilaa. Kiitos.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.2.2022 06:27

      Voi ei, se harmittaa aina kun leipoessa jokin osa epäonnistuu. Tässä kreemissä tuorejuusto vatkataan sekaan kylmänä. Kun kreemi vatkaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä – se ei juoksetu. Olen tehnyt tällä ohjeella itse moni kymmeniä kreemejä.

      Vastaa
  19. Maaria sanoo

    1.6.2022 18:35

    Hei,
    Tein kakkua ja se oli taivaallista!
    Jäin miettimään miten kakku olisi mahdollista toteuttaa vegaanisena viikonlopun juhliin?
    Mukavaa kesää!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.6.2022 07:44

      Hei, varmasti sopivilla muutoksilla – en ole itse vielä kokeillut, joten valmiita vinkkejä ei ole. Täältä löydät kaikki vegaaniset ohjeeni:

      https://www.anninuunissa.fi/category/vegaaninen/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios