| |

Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku oli nimensä arvoinen! Mehevää vaniljaista kakkupohjaa täydentää kakun sisällä ihanasti kirpeä sitruunamousse ja kotimaiset vadelmat. Sitruuna ja vadelma sopivat loistavasti yhteen niin makujen kuin värienkin puolesta! Ihana sitruunainen pehmeä kuorrute ja kasa marjoja kakun päällä hurmasi synttärisankarin, joka rakastaa vadelmia. Kaunis vaaleanpunainen pioni pääsi vielä koristamaan pientä kakkua.

Peitin pionin varren tällä kertaa kukkaputkella. Välillä tulee leikittyä folion kanssa ja täytyy sanoa, että uudelleen pestävä ja helppokäyttöinen kukkaputki vie voiton. Kukkaputkilla siis voit suojata aitojen kukkien varret, niin etteivät ne ole kosketuksissa kakun kanssa.


Raikas ja Mehevä Sitruuna-Vadelmakakku

Tämä kakku on noin 10-12 hengelle.

Kakkupohjana tässä kakussa on 15 cm korkeaan vuokaan tehty ja kolmeen kerrokseen leikattu vaniljakakkupohja, joka ei välttämättä tarvitse kostutusta. Kostutin itse tätä kakkua kevyesti sitruunamehulla. Kostutukseen meni mehua noin 2-3 rkl.

Täyte

  • 2.5 dl kerma
  • 60 g sitruunahyydykejauhetta
  • noin 1 dl tuoreita vadelmia
  1. Valmista sitruunamousse hyydykejauhepaketin ohjeiden mukaan:
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita jauhe veteen, yhdistä ja kääntele kuohkeaksi.
  3. Puolikkaasta purkista jauhetta riittää moussea kakun (15cm) molempiin kerroksiin.

TAI tee sitruunamousse itse. Katso resepti täältä.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen
  2. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
  3. Kostuta halutessasi ja lisää puolet moussesta ja muutamia vadelmia pohjakerroksen päälle.
  4. Toista sama seuraavaan kerrokseen ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).

Kuorrutus

  • 50 g voita
  • 1 rkl kylmää maitoa
  • 3 dl stomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • keltaista pastaväriä
  • 1-2 tippaa sitruuna aromia
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi.
  2. Lisää tomusokeria pienissä erissä voin joukkoon koko ajan vatkaten.
  3. Lisää ruokalusikallinen maitoa sekaan, jotta sokeri sekoittuu paremmin.
  4. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  5. Vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.
  6. Lisää pastaväriä halutun verran vatkauksen loppuvaiheessa.
  7. Levitä kreemi kakun päälle palettiveitsellä huolettomasti.

Huom! Varo vatkaamasta kuorrutusta liikaa ettei seos juoksetu. Voit käyttää kuorrutukseen myös tavallista tomusokeria ja maustaa kreemin aromeilla tai sitruunankuorella. Anna kuorrutuksen olla hetki jääkaapissa jähmettymässä ennen kuin kuorrutat kakun. 

Koristelu

  • vadelmia
  • iso pionin kukka (+ kukkaputki)
  1. Leikkaa pionin varsi sekä lehdet pois ja pujota kukan varsi kukkaputkeen.
  2. Pistä kukkaputki kakun sisälle, niin että pioni jää kauniisti kakun päälle.
  3. Ripottele vadelmia pionin viereen.
  4. Tarjoile kakku!

Vinkki! Kukkaputket suojaavat kakkua turvallisesti kukkien varsilta. Kukkaputken sisällä kukka kestää kauniina jopa vuorokauden!  Jos varsi on liian paksu kukkaputkeen, voit ohentaa sitä veitsellä. Käytin M-kokoista kukkaputkea. 


Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku

Raikas ja mehevä sitruuna-vadelmakakku


Ihanaa viikonlopun jatkoa ja terveiset Ahvenanmaalta!

Seuraa matkaani Instagramissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

48 Comments

  1. Maaria sanoo:

    Hei,
    Tein kakkua ja se oli taivaallista!
    Jäin miettimään miten kakku olisi mahdollista toteuttaa vegaanisena viikonlopun juhliin?
    Mukavaa kesää!

  2. Jemina sanoo:

    Hei, kakkuvuoan linkki ei toimi. Saisiko siis kuvaa minkälaiseen vuokaan on tehty? Laitoin kyselyä aiemmin Ig puolella, mutta vielä en ole saanut vastausta. Ilmeisesti irtopohjavuoka ei sovi tähän? Lisäksi se olisi meillä 18cm. Täytyy ennen viikonloppua lähteä ostoksille. Toivottavasti tämä riittää noin 14 hengelle. Kiitos jos ehdit vastata.

    1. Moikka, linkit ovat nyt poistettu kokonaan. Ne olivat vanhoja verkkokauppaani ohjaavia linkkejä, mutta kauppaa ei enää ole. Kakku on tehty halkaisijaltaan 15 cm alumiiniseen korkeean vuokaan. Voit käyttää myös irtpopohjavuokaa. Jos teet 18 cm vuokaan tulee kakusta hieman matalampi. se ei haittaa. Tämän ohjeen kakku on mitoitettu noin 10-12 hengelle. Riittoisuuteen vaikuttaa tosin myös muu tarjoilu, juhlien ajankohta ja vieraat (lapsia vai aikuisia kaikki).

      1. Jemina sanoo:

        Heippa!

        Iso kiitos, kun vastasit! Minua houkuttelisi nimenomaan korkean näköinen kakku. Kakkuja täytyy tehdä kaksi, kun juhlat porrastetaan. Mietin vain sitäkin, että entä jos tekisi 18cm vuokaan yhteensä kolme kertaa pohjan ja jakaisi ne kahteen kakkuun, voisikohan tämä toimia? Sitten täytyisi varmaan tehdä täytettä myös sen mukainen määrä kahteen kakkuun. Minulla olisi valmiina irtopohjavuokia 18 tai 24cm. Osaatko sanoa paistoaikaa tuolle 18cm, onko kovin paljon vähemmän?

        Mietin tässä myös, että saisiko tämän tehtyä gluteiinittomana? Jos niin mitä jauhoa suosittelet, joku gluteiiniton jauhoseosko?

        Kananmunatonta versiota tästä ei taida saada tehtyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *