• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Minikokoiset Runeberginkakut

Kuivakakut· Runebergin Tortut

25 tammi

Minikokoiset Runeberginkakut

Oi en vaan pääse yli näistä minikoikoisista kakuista. Päässä on edelleen sata ideaa ja reseptiä mitä tällä loistavalla minikakkupellillä voisi toteuttaa. No yksi resepti kerrallaan. Nyt oli runebergintorttujen aika ja ne leivottiin siis minikokoisten kakkujen muotoon! Runebergin päivää vietetään ensi viikolla 5. helmikuuta.

Kotona huokaistiin ”ai että nämä ovat herkullisia, parempia kuin viime vuoden runeberginkakku” ja kyllähän nämä olivat hyviä, mutta niin oli tuo viime vuotinen kakkukin, käy kurkkaamassa! Syötiin heti 6 kappaletta per nenä. Onneksi avopuoliso vie työpaikalleen osan, niin ei ihan kahdestaan syödä vajaa viittäkymmentä torttua. Niin monta tästä taikinasta nimittäin tulee. Paiston kanssa tulee olla tarkkana ettei tule kuivia torttuja. Kostutukseen itse suosin punssia, mutta testasin tällä kertaa myös alkoholittoman version.

Minkälainen on teidän tämän vuoden Runebergintorttu? Vai suositteko perinteistä?


Minikokoiset Runeberginkakut

Ohje: (48 kpl)

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl piparimurskaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 dl kermaa
  1. Mittaa voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi.
  2. Lisää kananmuna sekaan voimakkaasti vatkaten.
  3. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toiseen kulhoon.
  4. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voisokerivaahtoon.
  5. Voitele minikakkupelti tai käytä vuokasprayta.
  6. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina pellin koloihin.
  7. Paista torttukakkuja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.
  8. Kokeile kypsyys puutikulla, uuneissa on eroja!
  9. Jäähdytä minikokoiset runeberginkakut ritilän päällä.
Kostutus:
  • 6 rkl omenamehua
  • 1 tippa manteliaromia
  • 1 rkl sokeria
    Tai
  • 4 rkl vettä
  • 2 rkl punssia
  • 1 rkl sokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja sivele sudilla kostuketta jäähtyneiden torttujen päälle.
  2. Laita tortut lepäämään ja maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.

Vinkki! Jos tykkäät kosteammasta tortusta, niin tee kostuketta lisää. 

Koristelu:

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2-3 tl sitruunamehua
  • pinkki tomuväri
  1. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri, väri (ripaus) ja sitruunamehu.
  2. Kun seos on tarpeeksi kiinteää laita se pursotinpussiin, leikkaa pussin suulle pienen pieni reikä ja pursota kuorrutetta pienien kakkujen päälle.
  3. Laita vadelmahillo myös pursotinpussiin ja pursota vadelmahillo lopuksi kakkujen päälle.

Vinkki! Voit myös dippailla minikakkuja hilloon!

Minikokoiset RuneberginkakutMinikokoiset Runeberginkakut 


Katso lisää perinneherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

13 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkullisin Porkkanapiirakka (pellillinen)
Seuraava artikkeli: Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    25.1.2017 16:40

    Saako manteliaromia ostettua ruokakaupoista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2017 18:51

      Hei, manteliaromia pitäisi kyllä löytyä isoimmista ruokakaupoista 🙂

      Vastaa
    • Nanna sanoo

      26.1.2017 11:29

      kyllä ihan normikaupasta.

      Vastaa
  2. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    26.1.2017 03:44

    Siis ihan mahtava idea! 😀 Itse meinasin tehdä runebergin donitseja jos vaan ehdin, mutta nämäkin ovat kyllä aivan ihania 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2017 05:14

      Kiitos 🙂 mä oon niin innoissani edelleen tuosta minikakkuvuoasta, että pitää kokeilla kaikkea silllä. Näistä tuli ylihyviä ja voi syödä monta, kun ovat niin pieniä!

      Vastaa
  3. Nanna sanoo

    26.1.2017 11:30

    Kaikki mini on vaan niin ihanaa! Mä oon tehny esim. minijuustokakkuja, ihan suupalan kokoisia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2017 06:25

      Juuri niin – pieni on kaunista ja mini herkullista. Minijuustokakut ovat minulla listalla 🙂 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  4. Jack Bauer sanoo

    27.1.2017 18:36

    Nämä on niin söpöjä! 😀 Kun syö monta pientä, niin sehän ei haittaa, eihän? 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2017 06:24

      Osuit juurikin idean ytimeen 😀 Näitä saa syödä monta! Kiitos <3

      Vastaa
  5. Tiina sanoo

    1.2.2020 15:31

    Suloisen näköisiä! Yritin tehdä näitä gluteenittomina, mutta valitettavasti eivät onnistuneet, tuli koostumukseltaan ihan sahanpurua (hyvänmakuista tosin 🙂 vaikka jauhoissa oli psylliumia.

    Linkki minivuokaan ei toimi enää, joten en voinut tarkistaa vuokiesi tilavuutta, omani taisi olla tuplakokoinen, koska taikinaa riitti vain pariinkymmeneen vuoankoloon 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2020 15:46

      Linkki ei toimi, koska verkkokauppani, johon se aikoinaan vei on suljettu viime vuonna.

      Minikakut kuivuvat helposti, jos niitä paistaa liikaa. Myös jauhojen valinta vaikuttaa gluteenittoman leivonnaisen koostumukseen. Itse teen usein sekoituksen useammasta jauhosta.

      Vastaa
  6. Anne sanoo

    23.1.2021 09:34

    Pitäisikö tuo rommi-vesi kiehauttaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2021 11:31

      Hei,

      Mikä rommi-vesi? 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios