• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vegelihikset kasvisjauhiksesta

Suolaiset piirakat· Vegaaninen· Yhteistyöt

10 helmi
Vegelihikset kasvisjauhiksesta

Ensin tuli gluteenittomat ja sitten vege. Olen saanut nauttia koko ikäni ruoka-aine allergittomuudesta ja siitä syystä en ole osannut ottaa näitä tarpeita tarpeeksi huomioon leivonnassa tai ruoanlaitossa. Myös perheessämme on hyvin vähän erikoisruokavalioita tai ruoka-aineallergioita, joka on myös vaikuttanut asiaan. Viime vuoden lopulla päätin, että nyt alkaa gluteenittomien herkkujen leivonta ja tammikuussa otin osaa vegeblogihaasteeseen. Uusia tuulia – niitä on siis luvassa myös täällä minun blogini puolella. Laittakaa toiveita – otan niitä mielelläni vastaan!

No mikä on vegeblogihaaste? Ja mitä nämä vegelihikset ovat? Nämä ovat vihiksiä eli vegejä lihiksiä, joissa jauhelihan tilalla on kasvisjauhista! On muuten mahtava ja yllättävä tuote tuo täysin vegaani kasvijauhis. Apetit on kehitellyt herneproteiinista pihvejä ja pyöryköitä, jotka maistuvat kasvissyöjille, vegaaneille ja ihan kaikille muillekin! Näppärät kasvisjauhistuotteet ovat pakasteita, joten niitä voi säilöä huoletta pakkaseen pahan päivän varalle.

Leivoin vegelihikset kasvisjauhiksesta taikinan kauramaitoon ja otin täytteessä huomioon myös vegaanisuuden! En voi uskoa, miten herkullisia nämä ovat – en uskoisi olevan vege, jos et olisi kertonut! Niin huudahti minun (liha)suursyömäri täällä kotona -mieheni siis. Olemme nyt kaksi päivää syöneet näitä vegelihiksiä ja ne maistuvat koko ajan yhtä hyvältä! Nam! Tällä hetkellä kuolaan näppikselle, jääkaapissa taitaa olla vielä yksi vihis jäljellä. Kun minä hiivin jääkaapille käy sinä antamassa vihiksille äänesi klik ja osallistu samalla arvontaan itsekin!


Vegelihikset kasvisjauhiksesta

Taikina (n. 12 piirakkaa)

  • 3 dl kauramaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl leipäsiirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • noin 7 dl jauhoja
  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi, suola ja öljy – sekoita.
  2. Lisää jauhoja pikkuhiljaa kokoajan taikinaa vaivaten kunnes taikina on kiinteää.
    Vaivaa taikinaa ainakin 5-10 minuuttia, jotta saat hyvän sitkon.
    Kohota taikinaa noin tunti liinan alla – valmistele sillä aikaa täyte.
  3. Pyörittele taikina tangoksi ja ota tangosta palloja, jotka kaulit pyöreiksi ”letuiksi”. Voit myös kaulita koko taikinan levyksiä ja ottaa muotilla pyöreitä ympyröitä halutessa.
  4. Nosta valmista täytettä ympyrän toiselle puolelle ja kostuta saman puolen reuna kauramaidolla.
  5. Nosta toinen puoli täytteen päälle ja paina reuna kostutettua reunaa vasten – painele piirakka kiinni haarukalla ja saat myös nätit reunat piirakkaan.
  6. Tee valmiiden piirakoiden päälle vielä reikiä haarukalla, nosta liina päälle ja anna kohota vielä noin 30 minuuttia

Täyte

  • 1 dl ohralisuketta
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni punainen paprikaa
  • 150 g kasvisjauhispyöryköitä tai -pihvejä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  1. Ota kasvisjauhis hyvissä ajoin sulamaan pakkasesta -hienonna sulaneena.
  2. Keitä 1 dl ohralisuketta suolatussa vedessä.
  3. Hienonna paprika ja sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä.
  4. Lisää sipulipaprikaseos ja hienonnettu kasvisjauhis ohran sekaan.
  5. Purista sitruunanmehu ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  6. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää halutessa mausteita.
  7. Jäähdytä täyte kunnolla.

Paistaminen

  1. Mittaa noin 1 litra öljyä kattilaan ja kuumenna se 175 asteiseksi.
  2. Nosta piirakoita 2 kerrallaan kattilaan reikäkauhalla.
  3. Paista molemmilta puolilta noin 2-3 minuuttia, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.
  4. Nosta piirakat reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
Vegelihikset kasvisjauhiksesta

Katso lisää vegaanisia ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Hattara-Marengit Ystävälle
Seuraava artikkeli: Gluteeniton tumma kakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Pienet Herkkusuut - Maiju sanoo

    17.2.2017 09:11

    Ihanan näköisiä <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.2.2017 13:56

      Kiitos Maiju <3 Nämä olivat kyllä herkullisia 🙂

      Vastaa
  2. Tuija sanoo

    21.5.2018 08:58

    Onko nämä paistettava öljyssä? Mietin, onnistuisiko uunissa paistaminen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2018 08:49

      Perinteisesti lihapiirakat paistetaan aina öljyssä. Kokeilisin uuniversiota itse niin että sivelisin vihikset öljyllä ja paistaisin uunissa. Täällä ohjeita:

      https://www.anninuunissa.fi/pizzan-ystaville-calzone/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios