• Etusivu
  • Vegaaninen
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mehut ja muut juomat
  • Piirakat
    • Makeat piirakat
    • Suolaiset piirakat
  • Pikkumakeat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
  • Pullat
  • Herkkumatkat
  • Suolaiset
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Brunssi
  • Ravintolat & Kirjat
  • Juhlat
    • Äitienpäivä
    • Häähumua
    • Vappu
    • Pääsiäinen
    • Ystävänpäivä
    • Uusivuosi
    • Joulu
    • Itsenäisyyspäivä
    • Halloween
    • Isänpäivä

Annin Uunissa

Herkullinen leivontablogi

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Verkkokauppa
Kreemikakut

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

12.1.2018

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mitäkö ikävöin matkalla? Leipomista tottakai. Tänään pääsin vihdoin leipomaan omassa keittiössäni, heti noustuani sängystä! Jauhot pöllysivät siis jo kello kuuden jälkeen ja olihan siinä taas toisella (avomiehelläni) ihmettelemistä mitä siellä keittiössä tapahtuu 😀 Aikaerosta johtuen unirytmi on mennyt hieman sekaisin, mutta se on tuntunut ihan kivalta tässä viime päivinä. Ihan parasta herätä aikaisin ja huomata kuinka paljon voi saada aikaan ennen kello yhdeksää!

Tämän mekukkaan päärynäkakun leivoin itseasiassa jo ennen lomia. Tänään aamulla kuitenkin muokkasin kakkupohjan ohjetta hiukan ja paistoin kakun uudelleen, jotta voisin jakaa teille sen täydellisen mehevän ohjeen tähän ihastuttavaan kakkupohjaan. Jos pidät porkkanakakusta, jatka lukemista nimittäin tulet rakastamaan tätä kakkua!

Päärynä ja valkosuklaa ♥ Testaamalla varmistettu makuyhdistelmä toimii. Päärynän maku on mieto ja se ei dominoi tässä kakussa liikaa. Päärynän makua voi lisätä ohjeeseen hillolla tai kostuttamalla kakkupohjat päärynämehulla. Tämä kakkupohja on kuitenkin niin mehevä, että kostutusta ei välttämättä tarvita ollenkaan. Voit käyttää kakkupohjassa valmista päärysäsosetta (Bonne) tai tehdä ihanan kypsistä päärynöistä soseen itse! Kumpikin toimii hyvin! Mutta tuo valkosuklaakreemi, ohje jonka jaoin reilu viikko sitten. Se sopii tähän kakkuun täytteeksi ja kuorrutteeksi – täydellisesti!

Herkullista viikonloppua!


Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Ohje:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus kardemummaa (ei välttämätön voit korvata myös muulla mausteella)
  • 200 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2.5 dl päärynäsosetta (Bonne tai itsetehty)
  • 1 tl Butter Vanilla aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota korkean halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat tai käytä reunaleivinpaperia.
  3. Mittaa jauhot, sooda ja suola isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
  4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokerin kanssa.
  5. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi.
  6. Lisää jauhoseosta ja päärynäsosetta vuorotellen voisokeriseokseen, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
  7. Jaa taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin reilu tunti (1h 20min).
  8. Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Vinkki! Voit paistaa kakun myös kahdessa vuoassa, silloin paistoaika on noin 35-40 min. Jos sinulla on vain yksi iso (22-24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.

Vinkki! Mausta kakkupohjaa kanelilla tai kardemummalla, niin saat ihanaa syvyyttä kakkupohjaan! 

Vinkki! Tämä kakkupohja paranee vanhetessaan! Kannattaa siis leipoa se pari päivää etukäteen! 

Valkosuklaakreemi:

Valkosuklaakreemin ohjeen löydät täältä. Suosittelen tekemään kaksi annosta.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku neljään kerrokseen.
  2. Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  3. Kakkupohjia ei välttämättä tarvitse kostuttaa. Voit halutessasi sivellä pohjille vähän päärynämehua.
  4. Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten 1/4 kreemistä ja toista kahteen kertaan.
  5. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
  6. Irrota kakku vuoasta ja aseta se kakkualustalle.
  7. Levitä loput kreemistä kakun pintaan sekä päälle palettiveitsellä.
  8. Koristele kakku aidoilla kukilla.

Vinkki! Voit koota kakun myös suoraan tarjoilualustalle, jos jätät kakun tarkoituksella hieman rustiikkiseksi ja et levittele kreemiä koko kakun päälle. Katso esimerkikki porkkanakakusta, joka on upea nakukakku tyylilläkin! 

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä


Katso lisää kreemikakkuja.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Kakut Leivonta Päärynä
by Anni Paakkunainen 
12 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • 10 Herkkua Vapuksi!10 Herkkua Vapuksi!
  • Gluteenittomat UunidonitsitGluteenittomat Uunidonitsit
  • Annin Uunissa - Vuoden Herkullisin 2018!Annin Uunissa – Vuoden Herkullisin 2018!
  • Whole Foods - Central Park - Paras BurgeriWhole Foods – Central Park – Paras Burgeri
Edellinen postaus: Vuodesta 2017 Vuoteen 2018
Seuraava postaus: Parhaista Parhain Mangojuustokakku

Kommentit

  1. Maarit sanoo: 13.1.2018 08:36:ssa

    Kuulostaa herkulliselta! Mitä luulet toimisiko tämä silleen että laittaisi valkosuklaakreemin ainoastaan päälle, ei väliin ollenkaan? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 13.1.2018 09:37:ssa

      Hei Maarit, Kyllä varmasti toimii 🙂 Pelkkä kakkukin oli hyvää ja mehevää!

      Vastaa
  2. Kaisu sanoo: 13.1.2018 14:40:ssa

    Riittääkö jos puolittaa ohjeen, kun ajattelin tehdä matalana ikäänkuin piirakkamuodossa? Vai millä suhteilla suosittelet kokeilemaan..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 13.1.2018 18:02:ssa

      Hei Kaisu, riippuu minkä kokoisen piirakan teet tai jos teet pellille? En ole itse testannut taikinaa kuin tähän kakkuun, joten 100% suositusta riittoisuudesta en osaa antaa.

      Vastaa
  3. Annette sanoo: 16.3.2018 06:39:ssa

    Ajattelin tehdä tämän kakun töihin. Kuinka monelle tästä riittää, mietin että pitäisikö tehdä hieman isompi satso🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.3.2018 06:43:ssa

      Hei Anette, lisäsinkin sen tuonne reseptiin. Kakku on tosi tuhtia. Sanoisin, että riittää 12-15 hlö, ehkä jopa 20, jos otetaan pieniä paloja ja on muuta tarjottavaa. Kakusta tulee nimittäin myös korkea.

      Vastaa
  4. Saija Hvitfelt sanoo: 18.3.2018 11:52:ssa

    Minulla on tarve n 25 hengen kakkuun ja ajattelin testata tätä. Kotoa löytyy korkea 25 cm kakkuvuoka johon ajattelin leipoa tämän. Mittasuhteista: olisiko taikina kerrottava kahdella tämän kokoiseen kakkuun? Kakun ei tarvitse olla niin korkea mutta perinteiseen kolmeen osaan leikattavan korkea kylläkin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 19.3.2018 21:27:ssa

      Hei Saija,

      Kokeilisin kaksinkertaisena tai 1.5 kertaisena. En osaa suoraan sanoa, koska en ole itse testannut. Otathan huomioon, että paistoaika saattaa pidentyä. Mukavaa uutta viikkoa! 🙂

      Vastaa
  5. Annette sanoo: 21.3.2018 19:08:ssa

    Kakku on nyt kasattu,mutta mitä käy lopulle kreemille,kun sen laittaa yöksi jääkaappiin, ja vasta sitten levitetään kakun pinnalle?

    Vastaa
    • Anni sanoo: 22.3.2018 07:43:ssa

      Hei Annette, kreemi kovettuu jääkaapissa. Kannattaa ottaa se hyvissä ajoin ”sulamaan” ennen levitystä 🙂

      Vastaa
      • Annette sanoo: 22.3.2018 08:14:ssa

        Kiitos nopeasta vastauksesta. Ja kiitos hyvästä ohjeesta, maistelin tuota kreemiä eilen, jestas oli hyvää😊

        Vastaa
        • Anni sanoo: 22.3.2018 08:19:ssa

          Kiva kuulla. Ilo on puolellani! 🙂

          Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Verkkokauppa

Verkkokauppa

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa

Tervetuloa kurkkaamaan Annin omaan reseptikirjaan. Blogin takana on leivontaan ja kuvaamiseen hurahtanut kotileipuri ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Kommentit piristävät aina, joten jätäthän terveiset.

Seuraa somessa

Avainsanat

Arvonta Brunssi Cupcakes Donitsit Gluteeniton Halloween Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Lifestyle Macarons Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Muffinssit Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Punaherukka Pääsiäinen Raparperi Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Vappumunkit

Vappumunkit

Vappu

10 Herkkua Vapuksi!

Keksikakku

Keksikakku

SALTED CARAMEL DONITSIT

minidonitsit

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

Suklaaspray

Suklaaspray

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

OREO-JUUSTOKAKKU

Oreo-Juustokakku

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa

Pursotettu Kukkakakku

Kukkakakku

New York Cheesecake

New York Cheesecake

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

JÄÄTELÖKAKKU

JÄÄTELÖKAKKU

Vaahtokarkkimousse

vaahtokarkkimousse

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

MUMMON MUSTIKKAPIIRAKKA

Mummon Mustikkapiirakka

Parhaat Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssit

Mustikkakukko

Mustikkakukko

Omenareseptit

Omenareseptit

Puolukka

Puolukka

Suomi100

Suomi100

RESEPTIT

VERKKOKAUPPA

INSTAGRAM

Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • 10 Herkkua Vapuksi!
    10 Herkkua Vapuksi!
    Juhlat, Vappu
  • Gluteenittomat Uunidonitsit
    Gluteenittomat Uunidonitsit
    Donitsit, Vappu
  • Annin Uunissa - Vuoden Herkullisin 2018!
    Annin Uunissa – Vuoden Herkullisin 2018!
    Yhteistyöt

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • Joko suunnitelmat vappuherkkujen suhteen ovat valmiita? Kuuluuko teidän vappuun vappukakku? Keräsin blogiin 10 erilaista vappureseptiä 🎈🎉 Sieltä löydät esimerkiksi tämän #poppingcandy eli paukkukarkkikakun 🍰 sekä donitseja, munkkeja ja muuta 🎈 #anninuunissa #minunvappuherkku
  • Hei osallistuitko jo #minunvappuherkku ARVONTAAN?🎈 @kakkukatri leipoi ihan mielettömät Banana Split D🍩nitsit ja näin ilmoitan Katrin vappuarvontaan tällä hänen herkkukuvallaan 🙈 Uusista makutomusokereista voi kyllä leipoa mielettömiä makuja! Arvonnan palkintona mitä muutakaan kun testierä sokereita! Osallistua voi 2.5. asti. 🍌🍓🍫 #anninuunissa
  • 🎈🎉 Tällä viikolla juhlitaan! Sen kunniaksi leivoin ihanan d🍩nitsikakun! Arvaatko mitä juhlitaan? (Ei vappu on vasta ensi viikolla) 💕 Juhlien syy selviää muutaman päivän sisällä. Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista uutta viikkoa! #anninuunissa #minunvappuherkku
  • D🍩NUT WORRY BE HAPPY! Niin lukee työhuoneeni seinällä roikkuvassa taulussa ja niin koitan myös ajatella suurimman osan ajasta 💕 Kun on donitseja lähellä se on vielä helpompaa 😁 Gluteeniton uunidonitsiohje nyt blogin puolella 🍩 #anninuunissa #minunvappuherkku
  • Perjantaiaivojen aiheuttama leivontamoka (aina ei voi onnistua) 🙈 Lähetin miehen polttareihinsa, otin juhlan kunniaksi lasin kuohuvaa terassilla 🥂 Söin yksin kattilallisen avocadopastaa 🥑(oli muuten jälleen niin ihanaa). No kaikista näistä ihanuuksista johtuen aivot siirtyivät lomatilaan ja unohdin äsken kakkua täytellessäni täytemoussesta liivatteet 😟 Huomenna selviää millainen kakku leviää käsiin. Siksi päätin keittää itselleni kinuskia. Syön sen suoraan kattilasta lusikalla. Yleensä se lohduttaa kriisissä kuin kriisissä 😋 Kuvassa kauniit kakkupohjat, jotka saivat vain litkua väliinsä 😂 Miten teidän viikonloppu on alkanut?
  • 🏆💕 Taisin juuri puraista sitruunaraakakakusta palasen kun minut kuulutettiin lavalle. VOITIN! En voi uskoa sitä vieläkään. Sarjassani kilpaili toinen toistaan upeampia ruokapuolen vaikuttajia, joten jo ehdolla olo oli kunnia. Olin positiivisesti niin yllättynyt voitostani, että jalkani ja käteni tärisivät! Wau mikä hieno hetki tuo olikaan. Kiitoksia ja fiiliksiä Vuoden Herkullisin -kategorian voitosta nyt blogissa 🌹 #anninuunissa #IBA2018 #vuodenherkullisin
  • Summer Vibes 💛 Kiitos ihana aurinko ja ihanat herkut, jotka tuovat mieleen kesän 🌼 Tällä viikolla on tullut juostua erilaisissa pressitilaisuuksissa ja nyt kiristää vyötäröltä 🙈 Vappukin on tulossa ja kotikeittiössä on maistelu tänään mm. donitseja. Kakkupohjat paistoin valmiiksi pakkaseen, joten niihin en kajonnut 💪 Täytyy taas todeta, että tässä ammatissa on kyllä vaikea keventää 😂 luovutan! #anninuunissa #minunvappuherkku
  • Snack Time 🍓Maistuisiko herkullinen ja kevyt iltapala? Ohje alla 👇

Vegaaninen Mansikkatrifle
(4 annosta)

3-4 dl mansikoita survoksena
2 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
4-5 kaurakeksiä
tuoreita mansikoita

Painele mansikoita survokseksi haarukalla. Lisää halutessasi hieman sokeria. Vaahdota kauravaniljakastike. Murenna keksit. Kokoa reiluihin laseihin kerroksittain ja nauti 😋

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2018 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios