Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mitäkö ikävöin matkalla? Leipomista tottakai. Tänään pääsin vihdoin leipomaan omassa keittiössäni, heti noustuani sängystä! Jauhot pöllysivät siis jo kello kuuden jälkeen ja olihan siinä taas toisella (avomiehelläni) ihmettelemistä mitä siellä keittiössä tapahtuu 😀 Aikaerosta johtuen unirytmi on mennyt hieman sekaisin, mutta se on tuntunut ihan kivalta tässä viime päivinä. Ihan parasta herätä aikaisin ja huomata kuinka paljon voi saada aikaan ennen kello yhdeksää!

Tämän mekukkaan päärynäkakun leivoin itseasiassa jo ennen lomia. Tänään aamulla kuitenkin muokkasin kakkupohjan ohjetta hiukan ja paistoin kakun uudelleen, jotta voisin jakaa teille sen täydellisen mehevän ohjeen tähän ihastuttavaan kakkupohjaan. Jos pidät porkkanakakusta, jatka lukemista nimittäin tulet rakastamaan tätä kakkua!

Päärynä ja valkosuklaa ♥ Testaamalla varmistettu makuyhdistelmä toimii. Päärynän maku on mieto ja se ei dominoi tässä kakussa liikaa. Päärynän makua voi lisätä ohjeeseen hillolla tai kostuttamalla kakkupohjat päärynämehulla. Tämä kakkupohja on kuitenkin niin mehevä, että kostutusta ei välttämättä tarvita ollenkaan. Voit käyttää kakkupohjassa valmista päärysäsosetta (Bonne) tai tehdä ihanan kypsistä päärynöistä soseen itse! Kumpikin toimii hyvin! Mutta tuo valkosuklaakreemi, ohje jonka jaoin reilu viikko sitten. Se sopii tähän kakkuun täytteeksi ja kuorrutteeksi – täydellisesti!

Herkullista viikonloppua!


Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

(n. 15 hlö kakku)

Ohje:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus kardemummaa (ei välttämätön voit korvata myös muulla mausteella)
  • 200 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2.5 dl päärynäsosetta (Bonne tai itsetehty)
  • 1 tl Butter Vanilla aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota korkean halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat tai käytä reunaleivinpaperia.
  3. Mittaa jauhot, sooda ja suola isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
  4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokerin kanssa.
  5. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi.
  6. Lisää jauhoseosta ja päärynäsosetta vuorotellen voisokeriseokseen, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
  7. Jaa taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin reilu tunti (1h 20min).
  8. Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Vinkki! Voit paistaa kakun myös kahdessa vuoassa, silloin paistoaika on noin 35-40 min. Jos sinulla on vain yksi iso (22-24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.

Vinkki! Mausta kakkupohjaa kanelilla tai kardemummalla, niin saat ihanaa syvyyttä kakkupohjaan! 

Vinkki! Tämä kakkupohja paranee vanhetessaan! Kannattaa siis leipoa se pari päivää etukäteen! 

VEGAANINEN KAKKUPOHJA: Katso vinkit kommenteista!

Valkosuklaakreemi:

Valkosuklaakreemin ohjeen löydät täältä. Suosittelen tekemään kaksi annosta.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku neljään kerrokseen.
  2. Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  3. Kakkupohjia ei välttämättä tarvitse kostuttaa. Voit halutessasi sivellä pohjille vähän päärynämehua.
  4. Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten 1/4 kreemistä ja toista kahteen kertaan.
  5. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
  6. Irrota kakku vuoasta ja aseta se kakkualustalle.
  7. Levitä loput kreemistä kakun pintaan sekä päälle palettiveitsellä.
  8. Koristele kakku aidoilla kukilla.

Vinkki! Voit koota kakun myös suoraan tarjoilualustalle, jos jätät kakun tarkoituksella hieman rustiikkiseksi ja et levittele kreemiä koko kakun päälle. Katso esimerkikki porkkanakakusta, joka on upea nakukakku tyylilläkin! 

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä

Mehukas Päärynäkakku Valkosuklaakreemillä


Katso lisää kreemikakkuja.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

48 Kommenttia

  1. Eeva sanoo:

    Kiitos, olen etsinyt jo jonkin aikaa tän tyyppistä ohjetta! Mulla tosin tämmöset painavammat kakut esim. porkkanakakut jäävät usein raa’aksi, siksi jännittää tämän kokeilu. Missä voisi olla vika, onko uunini liian tehokas? Leivon muuten sokerikakkupohjat ja muut lähes ongelmitta.

    1. Moikka, raskaat kakkupohjat ovat vaativia paiston suhteen, siksi suosittelen yleensä paistamaan kahdessa vuoassa. Jos kakku jää raa’aksi on sitä paistettu liian vähän aikaa. Uunien tehoissa on aina eroja. Itse tarkistan kypsyyden aina puutikulla kakun keskeltä, kun tikkuun ei jää taikinaa voit olla varma, että pohja on kypsä.

  2. lune sanoo:

    moi, tein tällä ohjeella kakkupohjan. annoin hetken jäähtyä vuoassa ja sitten kumosin kakkuritilälle. Kakku hieman oudosti painui kasaan keskeltä, siitä mistä oli kohonnut. tarkistin kyllä kypsyyden ja oli kypsä. mitähän oon tehnyt väärin? korvasin n. puolet soseesta raastetulla päärynällä kun ei ollut tarpeeksi, oiskohan se voinut vaikuttaa tähän?

    1. Moikka, valitettavasti lässähtäminen viittaa siihen ettei kakku ole ollut kypsä keskeltä – silloin se lässähtää. Kypsä kakku ei lässähdä koska on tiivistä kakkumassaa.

  3. Mirka sanoo:

    Hei! Suunnittelin tästä pohjasta pojalle synttärikakkua, mutta muototoiveen vuoksi olisi helpoin tehdä pohja pellillä ja pinota neliöksi. Pitäisikö tehdä isompi satsi taikinaa? Varmaankin lyhyempi paistoaika riittänee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *