Vuoden 2021 parhaimmat

Vuoden 2021 parhaimmat

Huh mikä vuosi. Se oli upea, onnellinen, kiireinen, vaikea, menestyksekäs, raskas, ihana, erilainen, ikimuistoinen ja haikeakin. Uutta vuotta aloittaessa haluan aina pohtia hiukan mennyttä vuotta. Poimia sieltä niitä merkityksellisiä hetkiä ja asioita. Olen miettinyt useita päiviä, miten summata vuotta 2021. Mitä tapahtui, mitä opin, mitä jään kaipaamaan ja mitä taas en?

Olin osan vuodesta vielä äitiyslomalla ja se oli ikimuistoista sekä ihanaa aikaa. Varsinkin viime kevät ja kesä jäävät elävästi mieleen. Ystävät ja yhteiset retket vauvojen ja taaperoiden kanssa. Vietimme aikaa myös perheenä ja pidimme pitkän kesäloman. Meille löytyi uusi koti loppukesästä, Onni täytti vuoden ja aloitti päiväkodin. Siinä sivussa remontoimme uutta kotia ja opettelimme uutta arkea. Itse aloittelin syksyllä töitä toden teolla ja työmäärä huipentui loppuvuodeksi. Suuri kiitos kaikille asiakkailleni. Sain tehdä upeita kamppiksia!

Maljakot - Kaunein kattaus Äidille

Reseptiikan osalta opin uutta pitkin vuotta, kun kokkasin ja leivoin Onnille. Tämä olikin todellinen taaperon ruokavuosi. Siinä samassa sain kuvata intohimoruokaani eli italialaisia annoksia, kun Pastamuijat-projekti otti siivet alleen. Työ on inspiroinut ja tuonut uusia haasteita läpi menneen vuoden. Se on parasta!

Vuoden 2021 parhaimmat

Uusi vuosi tuo mukanaan aina uutta toivoa – varsinkin näinä outoina aikoina, joita elämme. Minusta on ihanaa aloittaa ikään kuin puhtaalta pöydältä. Yritän tehdä pieniä lupauksia. Ne liittyvät yleensä hyvään oloon ja tasapainoon. Vähemmän stressiä, enemmän läsnäoloa, tasapainoa ja elämän iloa. Nyt käyn läpi vuoden 2021 kaikki kuukaudet ja poimin sieltä itselleni tärkeitä muistoja itseni ja teidän iloksi.


Vuoden 2021 parhaimmat

Tammikuu

Kulunut vuosi vaihtui Ylläksen mökillä. Siellä oli turvallista aloittaa uusi vuosi. Päästiin kahdestaan hiihtämään, syömään lettuja ja rentoutumaan. Isovanhemmat hoitivat Onnia.

Vuoden 2021 parhaimmat

Onni 6 kk ja vauvan ensimmäinen kakku

Tammikuussa juhlittiin myös Onnia 6 kuukautta ja leivoin hänelle tietenkin ihan oman kakun! Vaikka olimme maistelleet maltillisesti kasviksia ja hedelmiä 4-kuukautisesta lähtien, näistä juhlista lähti reseptisuunnittelu, jonka myötä julkaisin teille vuoden aikana paljon taaperolle sopivia hedelmillä makeutettuja herkkuja. Onnin ruokavuosi alkoi tästä! Mango-mustikkakakun ohjeen löydät tästä.

Oma palsta Unelmien talo & Koti

Olin ollut äitiyslomalla vain hetken kun A-lehdiltä soitettiin ja kysyttiin olisinko kiinnostunut omasta aukeamasta Unelmien Talo & Koti -lehteen. Joka kuukausi uusi ajankohtainen resepti, joka olisi minun käsialaani. Mielettömästä tarjouksesta ei voinut kieltäytyä. Ensimmäisen numeron ihana resepti oli tämä Runebergin Crostata! Oi mitä ihania muistoja tämäkin projekti tuo mieleen! Alkuun Onni oli kuvauksissa aina mukana äitini kanssa. On ollut upea päästä työskentelemään lahjakkaiden kuvaajien kanssa ja näinä aikoina työskentely A-lehtien studiossa, ihmisten näkeminen ja yhdessä tekeminen on ollut todella antoisaa. Olen kiitollinen tästä projektista joka jatkuu tänäkin vuonna upeilla uusilla resepteillä.

Klikkaa Runebergin Crostata -postaukseen tästä.

Runebergin Crostata

Hullaannuitte myös sokerittomista (ilman valkoista sokeria leivotuista) runebergintortuista. Ohje löytyy täältä. Näitä tehdään tänäkin vuonna!

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

Helmikuu

Laskiaispullien aika (jes ihan pian taas). Te menitte sekaisin tästä Fazer Aidolle suunnittelemastani laskiaisen mutakakusta. Se olikin aivan IHANAA! Ohjeen löydät täältä.

Laskiaisen Mutakakku (M)

Pusula

Kävimme edelleen kerran viikossa mummolassa. Teimme lenkkejä, sain levätä ja tehdä hiukan töitäkin rauhassa, kun mummi ja täti hoitivat Onnia. Ihanaa aikaa. Olit vielä niin pieni tuhisija ja näistä vierailuista jäi erityisen hyvä mieli sekä upeita muistoja.

Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut
Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut

Kotona leivoimme banaanileipää, joka hymyilytti Onnia. Näistä Onnin ruokakuvauksista jäi mieleen hauskoja hetkiä pitkin vuotta! Alkuvuodesta sinut oli vielä helppo houkutella poseeraamaan ja hymyilemään. Nyt tuo homma on vähän vaikeutunut, kun oma tahto ja itsepäisyys ovat lisääntyneet (mistähän peritty?). Sokerittoman banaanikakun ohje löytyy täältä.

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Maaliskuu

Sitruuna ja muut raikkaat leivonnaiset tulevat aina maaliskuussa valtaaman somen. Pääsiäinen kolkuttelee jo oven takana ja viimestään tässä vaiheessa vuoden leivontainspiraatio iskee moneen. Maaliskuussa juhlin myös omia synttäreitäni ja kaupoista loppui Lemon curd hyllyistä.

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Sitruuna

Sitruunamutakakku räjäytti somen. Sitä leivottiin niin paljon, että lemon curd loppui kaupoista. Tämän hetken mielijohteesta syntyneen ihanan raikkaan ja helpon leivonnaisen myötä sain uuden asiakkaan (Fine Foods), jolle olen saanut suunnitella reseptiikkaa vuoden loppuun asti! Todellinen vuoden menestysohje teidän ja minun kannaltani siis.

Sitruunamutakakun ohje on testattava viimeistään nyt. Klikkaa tänne. Alla syntymäpäiväkakkuni, jossa maistui myös sitruuna ja tietenkin kinuski. Nappaa ohje täältä.

Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku

Sain kunnian kuvata Arabialle Roosa nauha -kamppanjan. Alla mieleenpainuvia muistoja kuvauksista. Kiitos malleille Onni, Giuli ja Claudia 🖤.

Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut

Huhtikuu

Onni rupesi konttaamaan ja tässä vaiheessa oli jo ihan selvää, että hän rakastaa syömistä! Leivoin siis totta kai vauvojen omat vappudonitsit, joista tekin innostuitte. Näitä teemme tänäkin vuonna! Ohje löytyy täältä.

Vauvan Vappudonitsit (6 kk+)

Onni ja moni muu rakastui myös porkkanamuffinsseihin. Sokerittomien porkkanamuffinssien ohje löytyy täältä.

Vauvan Porkkanamuffinssit

Pastamuijat

Perustimme ystäväni Giulin kanssa Instagramiin @pastamuijat -tilin, jonne saimme purkaa Italia-ikäväämme. Ihastuitte autenttiseen sisältöön hetkessä ja syksyllä intohimoprojektimme vei meidät jo Italiaan! Nyt tilillä on jo vajaa 10 K seuraajaa. Tällä hetkellä pohdimme pastamuijien tulevaisuutta. Mihin suuntaan Italia-rakkaus meitä vie?

Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut
Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut
Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut

Pastamuijat-sisällön osalta pääsin kuvaamaan enemmän ruokaa ja toteuttamaan hiukan erilaisempaa monipuolista sisältöä. Ammatillisesti pidin tätä todella inspiroivana lisänä Annin Uunissa -sisällön ohella. Löydät kaikki ihanat pastamuijien ohjeet täältä.

Toukokuu

Kirsikankukat puhkesivat kukkaan ja kävimme ihailemassa niiden loistoa Roihuvuoressa. Toukokuu oli erityisen lämmin. Laitoimme omaa palstaa myös kesäkuntoon, vaikka sen hoito jäi edellisvuotta vähemmälle. Raparperia tuli valtavasti!

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta
Vuoden 2021 parhaimmat

Äitienpäivä

Leivoin ihanan jäätelöllä täytetyn croissant-kakun itselleni äitienpäiväksi. Löydät ohjeen täältä. Onni ja herra A hemmottelivat minua brunssilla ja lahjoilla. Totesin jälleen, että on ihanaa olla äiti!

Jäätelöllä täytetty Croissantkakku

Kävimme juhlimassa äitienpäivää myös mummolassa, jonne katoin ihanan kattauksen Arabian Huvila-sarjalla. Yhteistyö Arabian kanssa oli yksi toiveiden täyttymys minulle vuonna 2021. Arabian astiat ovat löytyneet kaapeistani ensimmäisestä omasta kodistani asti ja keräilen niitä edelleen. Vanhoja ja uusia.

Rakastetut kuviot - Kaunein kattaus Äidille

Kesäkuu

Hääpäivä

Vieläkään ei päästy Italiaan muistelemaan hääpäiväämme. Kävimme sen sijaan ensimmäisillä yön yli treffeillä kaksin Haikon kartanossa, kun Mummi tuli hoitamaan Onnia meille kotiin. Kaikki meni ihanasti, vaikka ikävä yllätti aamulla ja ajoimme kiireessä kotiin toteamaan, että Onnilla oli mennyt kaikki paremmin kuin hyvin. Kirjoittelin Haikon kartanosta tänne.

Ensimmäinen Häävuosipäivä - Paperihäät
Vuoden 2021 parhaimmat

Kävimme ihastelemassa UPEAA kukkivaa omenapuuta Pusulassa. Tallensin kesäisiä hetkiä kameran linssille.

Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut
Juhannusjuoma: Fresita Frozen Melon

Hullaannuitte Fresita Frozen Melon drinkistä, joka oli huumaavan makuista ja helteille sopivaa juhannusjuomaa! Ohje löytyy tästä. Leivoin myös ihanan juhannuskakun, jonka ohje löytyy täältä.

Helppo Juhannuskakku (G)

Heinäkuu

Smash Cake 1-vuotiaalle

Miten nopeasti vuosi pyyhkäisee ohitsemme? Ajankulun tosiaan huomaa parhaiten lasten kasvusta ja kehityksestä. Miten voit jo olla näin iso? Järjestimme Onnille oman kakkuhetken 1-vuotispäivän kunniaksi. Smash Cake -hetket ikuisti Camilla Bloom. Leivoin Onnille täytekakun itse täysin ilman lisättyä sokeria. Tämä ohje kiinnosti teitä ja samaa kakkua tarjoilimme myös pienissä syntymäpäiväjuhlissa sukulaisille ja kummeille. Ohje löytyy täältä.

Smash Cake - Kakku 1-vuotiaalle
Vuoden 2021 parhaimmat

Kesäloma

Kesäloma alkoi. Se oli ihana. Lomailimme kaikki melkein 6 viikkoa putkeen. Aloitimme loman Tertin kartanosta. Jatkoimme Muumimaailmaan, Naantaliin ja piipahdimme Onnin kanssa vielä kaksin Tampereella. Teimme retkiä Suomenlinnaan ja muihin lähikohteisiin. Helle hemmotteli meitä ja arvostimme kotona puhaltavaa ilmalämpöpumppua. Lue Tertin kartanon lomasta lisää täältä.

Upea Tertin Kartano
Upea Tertin Kartano

Vuoden 2021 parhaimmat

Muumifanin todellinen paratiisi. Vaikka Onni oli vasta 1-vuotias oli visiittimme hänelle silmin nähden erityinen ja varsinkin Muumipeikon tapaaminen.

Vuoden 2021 parhaimmat

Kävimme lounaalla Wiurilassa. Tässä muuten ensi kesäksi hyvä vinkki päiväretkikohteeksi.

Vuoden 2021 parhaimmat

Helsinki & kesä 🖤

Vuoden 2021 parhaimmat

Elokuu

Uusi koti

Meille löytyi kesälomalla uusi koti ja saimme avaimet käteen elokuussa. Samalla aloitimme elämämme ensimmäinen remontin. Lattiat vaihdettiin, portaat uusittiin, kaikki seinät maalattiin ja keittiö koki upean muodonmuutoksen. Koti ja remonttipäivitykset kiinnostivat teitä kovasti. Olisikin kiva tietää onko näin myös vuonna 2022? Kiinnostaako reseptiikan ohella pintaremontit, sisustus ja kotisisältö?

Remonttivinkki: Portaiden nopea pintaremppa (+alekoodi)

Rakastimme kaikki tätä suklaista kurpitsakakkua! Vaikka vuoden sato omalta palstalta oli säälittävä, niin kesäkurpitsasta oli pakko leipoa. Siitä on tullut yksi suosikkini taikinoita mehevöittämään. Ohjeen suklaa-kurpitsakakkuun löydät täältä.

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Juhlimme rapujuhlia ystävien uudella mökillä.

Vuoden 2021 parhaimmat
Vuoden 2021 parhaimmat

Syyskuu

Onnin päiväkoti alkoi syyskuussa. Se oli ihanan kamalaa. Sain vihdoin oikeaa työaikaa! Istuin läppärin ja kahvin kanssa työpöydän ääressä ja mietin että ensimmäistä kertaa yli vuoteen sain tehdä rauhassa, mitä olinkaan tekemässä. Itkuhälytin ei määritellyt työaikaani enää. Onni sopeutui päiväkotiin parissa viikossa ja ei mennyt pitkään kun jo vilkutettiin toisillemme iloisena ovella. Olemme erityisen kiitollisia ihanista hoitajista, lämpimästä tunnelmasta ja turvallisesta päiväkodista, jonne voimme lapsemme jättää.

Vuoden 2021 parhaimmat
Helppo Kinuski-Omenapiirakka

Omenareseptiikka, sitä odotan itse malttamattomasti joka kesä. Uusia reseptejä syntyy vanhojen klassikoiden vierelle. Tämä kinuskinen omenapiirakka oli taivaallista ja sen totesitte myös te. Löydät ohjeen täältä. Samoin kävi mieheni syntymäpäiväkakun kanssa. Kinuskissa karamellisoituja omenoita paistetun juustokakun päällä. Ahh, nappaa ohje tästä.

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Yllätimme Onnin kanssa isin viemällä hänet Mustion Linnaan viettämään syntymäpäiviään syyskuun alussa. Meille sattui upeat ilmat kyseiselle viikonlopulle ja paikka hurmasi meidät ikihyviksi maisemillaan, rakennuksillaan ja ruoillaan. Ihana viikonloppu!

Vuoden 2021 parhaimmat
Vuoden 2021 parhaimmat
Vuoden 2021 parhaimmat

Lokakuu

Lokakuussa tapahtui paljon. Vietimme syyslomaa Lapin mökillä ja pastamuijat reissasivat työn puolesta Italiaan. Onni sairasteli myös ensimmäistä kertaa elämässään. Pöpöjä tuli päiväkodista, mutta niistä selvittiin hienosti!

Kuukauden suosituin resepti oli ehdottomasti Salted Caramel kakku, johon te rakastuitte (niin minäkin). Ohje löytyy täältä.

Salted Caramel Täytekakku

Syysloma

Vietimme syysloman Lapissa. Syyslomasta tulikin hiihtoloma, kun lunta oli tullut jo niin paljon, että latuja oli kunnostettu. Onni lensi ensimmäistä kertaa ja pääsi myös hiihtolenkille ahkiossa.

Vuoden 2021 parhaimmat
Vuoden 2021 parhaat hetket ja herkut

Salted Caramel Kakun lisäksi leivoin yhden oman suosikkini koko vuoden kakuista. Aivan ihanan mehevä marmeladikakku syntyi, kun pikkujoulut polttelivat jo ajatuksissa! Ohje löytyy täältä.

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Italia

Yksi koko vuoden uskomattomin asia tapahtui, kun matkustimme Giulin kanssa asiakkaan kutsumina Toscanaan maistelemaan viinejä, hengittämään Italiaa ja sen makuja sydän ja aistit tulvillaan kiitollisuutta. Lupasin teille postauksen erikseen ja se on työn alla. Tässä vaiheessa vuotta tajusin, kuinka kiireinen joulukuusta tulee.

Viinitilalla Toscanassa - Tenute Ruffino
Viinitilalla Toscanassa - Tenute Ruffino

Marraskuu

Keittiöremontti

Vihdoin meidän keittiön pintaremppa valmistui. Emmekä olisi voineet olla onnellisempia! Kaikki uuden asunnon remppajutut löytyvät kootusti täältä. Olette lähettäneet ihanaa palautetta kotiin ja keittiöön liittyvästä sisällöstä. Olisi ihana kuulla, jos koti, remontti ja sisustus-sisältö kiinnostaa myös vuonna 2022.

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Remonttivinkki: Portaiden nopea pintaremppa (+alekoodi)
Joulun Ihanin Juustokranssi

Pikkujoulut saapuivat ja yksi suosituimmista ohjeistani oli ehdottomasti tämä kaunis juustokranssi, johon pääset klikkaamalla tästä.

Joulukuu

Itsenäisyyspäivän Menu
Omenainen Glögijuustokakku (G)
Piparkakku-Uuniriisipuuro (Ve)

Leivoin ja kokkasin joulun niin monta kertaa joulukuussa, että epäilin jossain vaiheessa ideoiden loppuvan kesken. Yksi suosituimmista jouluohjeista oli tänä vuonna kinuskiset taatelipalat. Taatelikakku-intoilustani kirjoitti myös HBL. Artikkelin löydät täältä. Ja kinuskisten taatelipalojen ohje löytyy tästä.

Kinuskiset Taatelipalat

Huh, että tästä postauksesta tuli pitkä! Ehkä tätä ei jaksa kukaan muu kuin minä edes lukea kokonaan heh. Jätä toki terveiset, jos jaksoit. Minulla on tullut tapa, hyvästellessä kulunutta vuotta, käydä läpi kuukausi kuukaudelta vuoden huippuhetkiä ja reseptejä. Merkityksellisiä hetkiä löytyi tänäkin vuonna enemmän kuin alun perin muistin.

Vuoden 2021 parhaimmat

Vuosi vaihtui lämmössä pitkään odotetulla perhematkalla Dubaissa. Onnin ensimmäinen matka lämpöön toteutui vihdoin. Pidin somelomaa ja laitoin aivot narikkaan. Siksi tämänkin postauksen julkaisu pitkittyi. Muutama ystäväkin huolestui kun päivityksiä matkalta ei kuulunut. Olin niin väsynyt etten jaksanut edes lukea kirjaa. Viikon loma oli ehdottomasti rentouttava, mutta myös liian lyhyt. Nyt olen kuitenkin valmis jättämään hyvästit vuodelle 2021. Kiitollisena ja toiveikkaana otan uuden vuoden 2022 vastaan!

Erityiskiitokset vielä teille ihanat, että olette siellä jakamassa kanssani tätä herkullista matkaa!

🖤 Anni


Uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *