Helppo ja Nopea Kauralastukakku
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Leivoin osana Dansukkerin #MarjatTalteen kampanjaa aivan ihanan kauralastukakun, joka on samaan aikaan raikas, rapea ja täydellinen herkku nauttia kotimaisista marjoista! Ohje on todella nopea ja helppo toteuttaa ja siksi tämä kakku onnistuu käden käänteessä myös kesämökillä! Jos sinulta puuttuu vielä juhannuksen jälkiruoka, niin tässä on yksi ihana vaihtoehto.
Kauralastukakun valmistusvaiheita on vain muutama. Ensin leivotaan iso kauralastu uunipellille, se leikataan neljään osaan ja jäähdytetään. Osista kootaan kakku, jonka väliin tulee vaniljasokerilla makeutettua vispikermaa ja kotimaisia marjoja. Simppeliä ja niin hyvää. Kokeile tehdä kakku myös täyttämällä se vaniljajäätelöllä, NAM! Voit tehdä kauralastun myös kotona etukäteen, jolloin mökkioloihin jää vain kerman vatkaus ja kakun täyttö.
Kauralastukakku on parhaimmillaan juuri täytettynä, kun kauralastut ovat vielä rapeita ja rouskuvat suussa. Koska kotimaiset metsämustikat eivät ole vielä kypsiä, käytin kakun täyttämiseen ja koristeluun pensasmustikkaa. Loppukesästä korvaisin nämä ehdottomasti metsämustikoilla! Onneksi kotimaista mansikkaa löytyy jo marjatoreilta sekä kaupoista. Kotimaiset mansikat kuuluvat kesään ja juhannuspöytään!
Löydät tämän postauksen osalta myös video-ohjeen kauralastukakun tekoon. Klikkaa video-ohjeeseen reseptin jälkeen.
Helppo ja Nopea Kauralastukakku
noin 6 hengelle
Kauralastupohja
- 100 g voita
- 3,5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- 1 dl Dansukker taloussokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- Sulata voi kattilassa.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Sekoita kuivat aineet hieman jäähtyneeseen voisulaan.
- Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita huolella.
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman tasaisesti.
- Paista isoa kauralastua 175-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullanruskea. HUOM! Varo ettei reunat pala ja tarkkaile paistoa.
- Kun otat pellin uunista leikkaa lastu heti neljään samankokoiseen osaan esimerkiksi pizzaleikkurilla ja jätä jäähtymään.
Täyte ja koristelu
- 4 dl vispikermaa
- 1-2 tl Dansukker vaniljasokeria
- noin 500 g mansikoita, vadelmia ja mustikoita
- syötäviä kukkia esimerkiksi orvokkeja
- mintunlehtiä
- Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla.
- Leikkaa mansikat siivuiksi.
- Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Ensin pohjapala ja pursota päälle kermaa ja nostele kerman päälle marjoja, toista seuraavaan kerrokseen ja seuraavaan.
- Murra neljäs kauralastu paloiksi ja asettele lastut viimeisen kerma-marjakerroksen päälle.
- Koristele vielä kukilla.
- Tarjoile kakku mielellään heti, jotta kauralastut pysyvät rapeina.
HUOM! Käsittele kauralastuja varoen sillä ne rikkoutuvat helposti.
Vinkki! Kokeile täyttää kakku vaniljajäätelöllä!
Katso video-ohje kakun tekoon youtube-tililtäni
Kesä on parasta aikaa leipoa ja nautiskella tuoreista marjoista! Tänä kesänä haastan sinutkin ottamaan #MarjatTalteen eli keräämään, säilömään ja leipomaan kotimaisilla marjoilla! Klikkaa YouTube-tilini puolelle ja tutustu haasteeseen!
Herkullisia kesähetkiä ja ihanaa juhannusta toivottaen!
/Anni
Lisää helppoja mökkiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Voisikohan tämä onnistua ilman kananmunaa? Tai olisiko sinulla jotain toista munatonta kakkuohjetta? 😊
Pohja on aika perus kauralastu-ohje ja moni kyllä tekee sen ilman kananmunaa. Saattaa olla vähän helpompi rikkoutumaan, mutta pysyy kyllä kasassa. Tässä myös yksi munaton kakkuohje:
https://www.anninuunissa.fi/puutarhan-helppo-marjakakku-ve/