• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Brunssi· Erikoisruokavaliot· Gluteeniton· Kuivakakut· Nopeat ja helpot· Sokeriton· Vauvanruoka

24 helmi
Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? Tuo on nykyään harvinaisempi näky meillä, koska soseutan kaikki tummuneet banaanit marjojen kanssa Onnille (tällä nimellä pieni herkkusuuni esiintyy täällä tästä lähtien). Banaani-marjasoseet herkutellaan puuron kanssa ja noita soseita löytyy pieninä pakastettuina kuutioina aina meidän pakastimesta.

Tämän viikon maanantaina nappasin kaksi ihanan tummaa banaania pöydältä ja päätin leipoa banaanileivän, joka oli ollut mielessäni jo pidempään. Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) päivän välipalahetkiin. Tämä herkku on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: mantelia, kauraa ja banaania! Jos haluaisit tehdä pähkinättömän version, voit korvata pähkinävoin öljyllä ja käyttää taikinassa vain kaurahiutaleita ja -jauhoja.

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeilepa soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia.

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Onni hyväksyi uuden sormiruokailtavan välipalan välittömästi. NAM! Tämä banaanileipä on ihanan pehmeää ja vauvan on helppo maiskutella sitä ilman hampaita tai tukehtumisvaaraa. Sokeriton banaanileipä maistui myös vanhemmille iltapäiväkahvin kanssa.

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Ohje

  • 2 isoa banaania
  • 1 tl vanilja-aromia tai -tahnaa
  • 2 rkl makeuttamatonta pähkinävoita
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus (luomu)ceylon kanelia
  • puolikas banaani koristeluun
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Soseuta banaanit ja lisää vanilja sekä pähkinävoi soseen sekaan, sekoita.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä banaanisoseen kanssa.
  4. Vuoraa puolen litran vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  5. Paina leivän päälle halkaistu banaani koristeeksi.
  6. Paista banaanileipää uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla.
  7. Nosta banaanileipä jäähtymään ja tarjoile vauvalle sellaisenaan tai aikuisille kinuskin kanssa.

HUOM! Jos sinulla on vain iso litran leipävuoka, tuplaa aineet ja paista leipää noin 45-50 minuuttia isossa vuoassa.

PÄHKINÄTÖN VERSIO: Korvaa pähkinävoi öljyllä ja käytä mantelijauhojen tilalla kaurajauhoja (tai muita mieleisiä jauhoja).

Vinkki! Keitä aikuisille kinuski banaanileivän kanssa herkuteltavaksi.

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)
Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)
Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Jos vauvan ruokailu kiinnostaa enemmänkin, niin käy osallistumassa Instagramin puolella ARVONTAAN, jossa voit voittaa suositun Samasta padasta -keittokirjan itsellesi! Osallistu täällä.

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Matkamuistoja – Miami Florida
Seuraava artikkeli: Vegaaninen kondensoitu maito »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. ELINA sanoo

    30.3.2021 13:33

    Kiitos hyvästä reseptistä! Tein tätä ihan itselleni, kun vauva on vielä vähän liian pieni maistelemaan ja tykkään tosi paljon banaanileivästä, varsinkin tämmöisistä terveellisemmistä versioista 😊 tuplasin ohjeen ja korvasin kaurajauhot kauraleseillä, hyvin toimi niinkin. Täällä odotellaan jo sitä terveellisempää porkkanamuffinssi ohjetta 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.3.2021 13:36

      Jee ihanaa! Kiitos kommentistasi. Hei kun saan kuvat ja tekstit kuntoon, niin sinä ja muut odottelijat pääsette nauttimaan herkullisista porkkanamuffinsseista. Niistä tuli ihania! 🙂

      Vastaa
  2. Emmi sanoo

    8.9.2021 12:18

    Onnistuuko pähkinävoin korvata esim taateleilla? T. Pähkinäallergisen äiti

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2021 13:04

      Voit lisätä taatelia tai laittaa vähän öljyä taikinaan 🙂 Onnistuu varmasti myös vain jättämällä pois kokonaan. Pähkinävoi tuo tähän hiukan rasvaisuutta 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios