• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vauvan Porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) (8 kk +)

Gluteeniton· Muffinssit· Perhe· Sokeriton· Vauvanruoka

7 huhti
Porkkanamuffinssit

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Onni oli niin onnellinen kun olin leiponut välipalaksi maistuvia porkkanamuffinsseja. Ja minä olin niin yllättynyt, että lempileivonnaisestani saa näin hyvän version ilman lisättyä sokeria. Pieninä palasina somat pikkusormet veivät muffinin palasia suuhun. Jos olisin antanut, hän olisi varmasti syönyt kaikki.

Sain ihanan kommentin Instagramin puolella eräältä seuraajaltani. Hän kiitti näistä vauvalle sopivista ohjeista ”on niin ihana leipoa ja sitten herkutella yhdessä vauvan kanssa”. Moni muu myös kirjoitti odottavansa tätä ohjetta. Ihanaa, että näille on kysyntää myös teidän keittiöissä, koska täällä mietitään nyt päivittäin pienelle kulinaristille sopivia makuelämyksiä.

Vauvan Porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

Vauvan Porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohjeella tulee 12 kpl pientä porkkanamuffinssia. Voit leipoa muffinit myös tavallisella pellillä, mutta pidennä silloin paistoaikaa noin 20-25 minuuttiin. Näissä ”sokerittomissa” porkkanamuffinsseissa makeuden tuo omenasose ja taatelit. En laittanut banaania tällä kertaa ollenkaan ja yllätyin positiivisesti. Taatelista tulee ihanaa kinuskista aromia, samanlaista kuin fariinisokerista perinteiseen ohjeeseen. Mausteita voi laittaa oman mielen mukaan. Minusta näihin herkkuihin kuuluu ainakin kaneli, kardemumma ja vanilja. Juhlallisemmat kuppikakut voi kuorruttaa kaurakermalla ja koristella porkkanaraasteella.

Vauvan Porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

Vauvan Porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria)

12 pientä minimuffinipellillä paistettua muffinssia

Ohje

  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ceyloninkanelia
  • ripaus kardemummaa
  • 1 huoneenlämpöinen kananmuna
  • 1 dl omenasosetta
  • 3 taatelia (käytin tuoreita, jos käytät kuivattuja niin liota hetki)
  • 1,5 rkl kookosöljyä sulana* (tai rypsiöljy tms.)
  • 1 tippa vanilja-aromia tai vaniljatangon siemeniä
  • 1 porkkana hienona raasteena
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Riko muna toiseen kulhoon ja mittaa päälle omenasose, taatelit, sula kookosöljy ja vanilja. Aja nopeasti tasaiseksi sauvasekoittimella (ei haittaa jos taatelista jää pieniä paloja.)
  3. Yhdistä kuivat aineet ja munaseos nuolijalla kääntelemällä.
  4. Lisää porkkanaraaste ja kääntele taas tasaiseksi.
  5. Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat ja jaa taikina vuokiin.
  6. Paista muffineja noin 12 minuuttia uunin keskitasolla 175 asteessa. (tarkista kypsyys puutikulla)

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan seokseen ja käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Vauvan Porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria)
Porkkanamuffinssit
Vauvan Porkkanamuffinssit

Ihanaa päivää!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Baileys Pääsiäiskakut lasissa
Seuraava artikkeli: Mehevät Mangopullat Boston tyyliin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emma sanoo

    7.4.2021 09:38

    Tätä reseptiä pitää testata! 😍 Voisiko tuon taatelin korvata jollain? Esim banaanilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.4.2021 13:49

      Varmasti voi korvata esim. banaanilla. Taatelit tuovat tässä ohjeessa makeutta ja tumman sokerin paahteisuutta, joka on tuttu perinteisistä porkkanamuffineista.

      Vastaa
  2. Anne sanoo

    7.4.2021 14:15

    Mitä olet laittanut tuohon päälle? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.4.2021 15:13

      Tuolla tekstissä reseptin yläpuolella mainitsinkin:

      ”Juhlallisemmat kuppikakut voi kuorruttaa kaurakermalla ja koristella porkkanaraasteella.”

      Vastaa
  3. Raili sanoo

    7.4.2021 15:01

    Hei, tätä täytyy kokeilla. Olen vähentänyt kaiken makean ja sokerin minimiin ja nyt kaikki normaalit leipomiset maistuu yli-imelille.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.4.2021 15:13

      Nämä ja monet muut sokerittomat ohjeeni sopivat hyvin siis teille:

      https://www.anninuunissa.fi/category/yleinen-en/sokeriton/

      Vastaa
  4. Krista sanoo

    7.4.2021 15:43

    Onnistuuko ilman kananmunaa vai pitääkö korvata jollain?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.4.2021 16:18

      En ole testannut ilman kananmunaa. Näissä sokerittomissa ongelmallista on se, että makeutuksena käytetään jo banaania tai omenasosetta ja niillä yleensä korvaan munat ohjeissa, joissa se onnistuu. Toki voit koittaa ilman munia ja laittaa banaania, mutta en ole ihan varma miten käyttäytyy.

      Vastaa
  5. Minou sanoo

    7.4.2021 21:21

    Voiko taateleiden sijaan käyttää leivontaan valmista kaupassa myytävää ekologista taatelimassaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2021 05:08

      Ei ole tuttu mulle taatelimassa. Jos kyseessätuote joka on 100% taatelia niin miksi ei? Taateli tuo makeutta ja karamellimaisuutta tässä ohjeessa.

      Vastaa
      • Minou sanoo

        8.4.2021 14:48

        Mukavia ohjeita vauvoille ja nehän sopivat myös esikouluikäisillekin. Ehkä voi laittaa mukaan jotain rouheampaa antamaan pikku hampaille töitä. Aion tehdä näitä muffinseja.
        Asun Tukholmassa ja täällä on monen merkkistä taatelimassaa saatavilla. Sevanin tuotteita myydään näköjään myös Suomessa. Ekologinen taatelimassa on suomeksi kivettömät taatelit. Aion kokeilla sitä. Tuoreita taateleita ei tosin mikään voita.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          8.4.2021 18:13

          Ahh hyvä tietää! Pähkinät sopisivat esimerkiksi loistavasti tähän taikinaan jos ne soveltuvat pienelle tai suuremmille herkuttelijoille 🙂

          Vastaa
  6. Anna sanoo

    25.2.2022 16:46

    Heippa, mitäköhän meni vikaan, kun omani eivät kohonneet? 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.2.2022 06:50

      Hei, harmi kuulla, ettei muffinssit onnistuneet siellä. Tosi vaikea sanoa näkemättä mikä on mennyt pieleen. Paistoitko muffinit pellillä?

      Vastaa
  7. Sanni sanoo

    4.11.2022 12:15

    Hei, miksiköhän tämä on 8kk +, mietin raaka-aineita ja eikös niistä kaikki sovellu yli 6kk?
    Meillä kotona 7kk, jolla tänään nimpparit ja tämä olisi kiva ylläriherkku 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2022 12:39

      Heippa, koska muffinien päällä kuvissa kaurakermaa niin merkintä 8 kk 🙂 näissä vauvan ohjeissa muutenkin aina kannattaa niiden suositusten mitä itse noudattaa mukaan mennä. Jotkut aloittaa maistelun 4 kk ja jotkut 6 kk, silloin ehkä en ihan ensimmäisenä maistattaisi näitä 🙂

      Vastaa
  8. Micaela sanoo

    15.11.2022 11:16

    Hei! Voiko näitä pakastaa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.11.2022 16:53

      Voi totta kai! 🙂 Pakastin näitä aina, oli helppo ottaa tarpeen tullessa evääksi jne.

      Lisää pakastuksesta voi lukea alta:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios