• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Juustokakut· Kakut

3 syys
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

SIIS NAM! Tänäkin vuonna hän toivoi paistettua juustokakkua syntymäpäiväkakukseen. Sama sääntö oli voimassa. Leivon paistetun juustokakun, kunhan siinä on jokin erilainen twist kuin muina vuosina. Äidin hapokkaat omenat olivat kypsiä ja kinuski on ihanaa missä vaan. Näin syntyi paistettu kinuski-omenajuustokakku (G) kaurakeksipohjalla.

Käytin kakun juustokakkumassassa rahkaa ja se tuo ihanaa keveyttä muuten raskaaseen juustokakkumassaan. Omenat haudutin pieninä paloina kinuskissa pannulla. Ai, että tämä kakku oli vaivaton tehdä. Keksipohja vuokaan, juustokakkumassa sekaisin, se kaadetaan pohjan päälle, kakku uuniin ja sillä aikaa valmistuu kinuskiomenat. Kuten muutkin paistetut juustokakut on tämä kakku parempaa aina seuraavana päivänä kun se on saanut maustua ja tekeytyä rauhassa.

Muistutan taas edellisistä kakuista tämän uuden version yhteydessä. Viime vuonna meillä herkuteltiin oreoilla tuunattua paistettua juustokakkua, ohjeen löydät tästä. Ja 2019 kakussa maistui myös omena, klikkaa uuniomena juustokakun ohjeeseen tästä. Kinuskia on kakusta löytynyt ennenkin, ehkä moni on kokeillut jo vuoden 2018 synttärikakkua? Upean paistetun daim-juustokakun ohje löytyy täältä.

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

noin 10 hlö

Pohja 

  • 200 g kaurakeksejä 
  • 100 g voita 
  1. Laita halkaisijaltaan noin 22 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 
  2. Murskaa keksit tai hienonna tehosekoittimessa. 
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. 
  4. Painele keksipohja kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.   

Täyte 

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa 
  • 250 g rahkaa 
  • 2 dl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 3 kananmunaa 
  • 150 g ranskankermaa 
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl omenahilloa, -sosetta tai -marmeladia

GLUTEENITON: Käytä pohjassa gluteenittomia kaurakeksejä ja täytteessä perunajauhoja tai maissitärkkelystä. 

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.  
  2. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. 
  3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. 
  4. Lisää seuraavaksi ranskankerma edelleen vatkaamalla. 
  5. Lisää lopuksi jauhot ja omenahillo hiljalleen vatkaten sekaan.  
  6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. 
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. 
  8. Anna kakun olla uunissa vielä jälkilämmöllä 45 minuuttia.  
  9. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kinuski & omenat

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • noin 4 omenaa
  1. Mittaa kerma pannulle ja kuumenna.
  2. Lisää sokeri ja anna sulaa. Anna seoksen kuplia noin 5 minuuttia.
  3. Kuori (voit jättää myös kuoret), poista siemenkodat ja kuutioi omenat.
  4. Nosta omenakuutiot pannulle kinuskin sekaan ja anna niiden kypsyä samalla kun kinuski paksuuntuu.
  5. Tähän menee noin 15 minuuttia, kun kinuski on selvästi paksumpaa ja omenat pehmeitä kaada täyte kakun päälle.
  6. Tarjoile kakku ja nautinnollisia kakkuhetkiä!
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää omenaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

19 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Terveelliset Välipalamuffinssit (6 kk+)
Seuraava artikkeli: Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hanna sanoo

    12.9.2021 00:28

    Kiitos ohjeesta. Mitenköhän mahtaa kypsennysaika mennä jälkilämmön osalta, kun on kiertoilmauuni/mikro-yhdistelmä joka melkoisen tehokkaasti laskee lämpötilaa, kun uunitoiminnon laittaa pois päältä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2021 07:08

      No tällainen ei ollutkaan tullut mileen. Paista vaikka 10 min pidempään ja anna kuitenkin vetäytyä uunissa 30 min.

      Vastaa
  2. Milka sanoo

    12.9.2021 14:42

    Moikka, ihanan oloinen resepti. Ajattelin kokeilla juhliin viikonloppuna, saisiko tästä jotenkin munattoman?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2021 14:47

      Valitettavasti en ole koskaan leiponut paistettua juustokakkua ilman kananmunaa. Kananmunan määrä on sen verran iso ja vaikuttaa täytteen jämäköitymiseen ja koostumukseen muutenkin. En uskalla siis suoraan suositella millä korvata tai voiko jättää pois.

      Vastaa
  3. Vuokko Anttila sanoo

    15.9.2021 21:10

    Teen kakun tänään, mutta syödään vasta perjantaina. Laitanko omena-kinuski seoksen jo tänään päälle vaiko vasta perjantaina?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2021 06:11

      Kumpikin tapa toimii 🙂

      Vastaa
  4. Janna sanoo

    22.9.2021 08:43

    Hei! Kuvista voikin vähän päätellä, mutta tarkistaisin kuitenkin, että onko tässä tarkoitus levittää keksipohjaa myös vuoan reunoille ”pystyyn” kuten useimmiten uunijuustokakuissa? Kiitos jo etukäteen ja hyvää syksyä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.9.2021 10:39

      Juuri näin 🙂 Ihanaa syksyä!

      Vastaa
  5. Vuokko sanoo

    28.9.2021 15:45

    Hei
    Aivan ihana kakku, ei makea.
    Tein kakun gluteenittomana kun olen keliaakikko. Kaurakeksejä ei löynyt kaapista, laitoin tilalle Digestivekeksejä.
    Mitenkähän tuo on jos pakastaa, meneeköhän maku, oletko kokeillut?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.9.2021 20:30

      Ihana kuulla, että pidit myös 🙂 Paistettujen juustokakkujen koostumus saattaa hieman kärsiä pakastuksesta.

      Vastaa
      • Vuokko sanoo

        29.9.2021 08:44

        Kiitos tiedosta. Vaikuttaa vähän siltä ettei taida jäädä pakasteeseen asti 🙈

        Vastaa
  6. Lauri sanoo

    5.11.2021 13:57

    Kauankohan tuo jusustokakku säilyy jääkaapissa? (siis jos ei katoa aikaisemmin parempiin suihin)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2021 14:42

      Säilyy noin 3-4 päivää. Aistivarainen arviointi myös näissä leivonnaisissa 🙂

      Vastaa
  7. Veli-Matti Keski-Nikkola sanoo

    5.11.2021 14:16

    Täytyypäs kokeilla. Näyttää herkulliselta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2021 14:41

      Lämmin suositus 🙂

      Vastaa
  8. Päivi sanoo

    20.11.2021 12:20

    Hei,
    Niin hyvä juustokakku ettei parempaa vielä vastaan ole tullut. Omenakinuski kruunaa kakun. Tulee jäämään resepteihin jota on vaan välillä pakko tehdä👍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2021 15:04

      Ihana kuulla 🙂

      Vastaa
  9. Kati-Laura sanoo

    9.9.2022 08:06

    Hei, haluaisin tehdä kakun 24cm irtopohjavuokaan. Paljonkohan aineita pitäisi olla enemmän? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2022 13:53

      Voit tehdä kakun isompaan vuokaan ihan samoilla määrillä, mutta kakusta tulee hiukan matalampi. Halutessasi voit tehdä ohjeen 1,5 kertaisena, mutta silloin myös paisto on luultavasti hiukan pidempi.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios