|

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

SIIS NAM! Tänäkin vuonna hän toivoi paistettua juustokakkua syntymäpäiväkakukseen. Sama sääntö oli voimassa. Leivon paistetun juustokakun, kunhan siinä on jokin erilainen twist kuin muina vuosina. Äidin hapokkaat omenat olivat kypsiä ja kinuski on ihanaa missä vaan. Näin syntyi paistettu kinuski-omenajuustokakku (G) kaurakeksipohjalla.

Käytin kakun juustokakkumassassa rahkaa ja se tuo ihanaa keveyttä muuten raskaaseen juustokakkumassaan. Omenat haudutin pieninä paloina kinuskissa pannulla. Ai, että tämä kakku oli vaivaton tehdä. Keksipohja vuokaan, juustokakkumassa sekaisin, se kaadetaan pohjan päälle, kakku uuniin ja sillä aikaa valmistuu kinuskiomenat. Kuten muutkin paistetut juustokakut on tämä kakku parempaa aina seuraavana päivänä kun se on saanut maustua ja tekeytyä rauhassa.

Muistutan taas edellisistä kakuista tämän uuden version yhteydessä. Viime vuonna meillä herkuteltiin oreoilla tuunattua paistettua juustokakkua, ohjeen löydät tästä. Ja 2019 kakussa maistui myös omena, klikkaa uuniomena juustokakun ohjeeseen tästä. Kinuskia on kakusta löytynyt ennenkin, ehkä moni on kokeillut jo vuoden 2018 synttärikakkua? Upean paistetun daim-juustokakun ohje löytyy täältä.

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

noin 10 hlö

Pohja 

  • 200 g kaurakeksejä 
  • 100 g voita 
  1. Laita halkaisijaltaan noin 22 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 
  2. Murskaa keksit tai hienonna tehosekoittimessa. 
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. 
  4. Painele keksipohja kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.   

Täyte 

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa 
  • 250 g rahkaa 
  • 2 dl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 3 kananmunaa 
  • 150 g ranskankermaa 
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl omenahilloa, -sosetta tai -marmeladia

GLUTEENITON: Käytä pohjassa gluteenittomia kaurakeksejä ja täytteessä perunajauhoja tai maissitärkkelystä. 

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.  
  2. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. 
  3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. 
  4. Lisää seuraavaksi ranskankerma edelleen vatkaamalla. 
  5. Lisää lopuksi jauhot ja omenahillo hiljalleen vatkaten sekaan.  
  6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. 
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. 
  8. Anna kakun olla uunissa vielä jälkilämmöllä 45 minuuttia.  
  9. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kinuski & omenat

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • noin 4 omenaa
  1. Mittaa kerma pannulle ja kuumenna.
  2. Lisää sokeri ja anna sulaa. Anna seoksen kuplia noin 5 minuuttia.
  3. Kuori (voit jättää myös kuoret), poista siemenkodat ja kuutioi omenat.
  4. Nosta omenakuutiot pannulle kinuskin sekaan ja anna niiden kypsyä samalla kun kinuski paksuuntuu.
  5. Tähän menee noin 15 minuuttia, kun kinuski on selvästi paksumpaa ja omenat pehmeitä kaada täyte kakun päälle.
  6. Tarjoile kakku ja nautinnollisia kakkuhetkiä!
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää omenaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

21 Kommenttia

  1. Hanna sanoo:

    Kiitos ohjeesta. Mitenköhän mahtaa kypsennysaika mennä jälkilämmön osalta, kun on kiertoilmauuni/mikro-yhdistelmä joka melkoisen tehokkaasti laskee lämpötilaa, kun uunitoiminnon laittaa pois päältä?

    1. No tällainen ei ollutkaan tullut mileen. Paista vaikka 10 min pidempään ja anna kuitenkin vetäytyä uunissa 30 min.

  2. Milka sanoo:

    Moikka, ihanan oloinen resepti. Ajattelin kokeilla juhliin viikonloppuna, saisiko tästä jotenkin munattoman?

    1. Valitettavasti en ole koskaan leiponut paistettua juustokakkua ilman kananmunaa. Kananmunan määrä on sen verran iso ja vaikuttaa täytteen jämäköitymiseen ja koostumukseen muutenkin. En uskalla siis suoraan suositella millä korvata tai voiko jättää pois.

  3. Vuokko Anttila sanoo:

    Teen kakun tänään, mutta syödään vasta perjantaina. Laitanko omena-kinuski seoksen jo tänään päälle vaiko vasta perjantaina?

  4. Janna sanoo:

    Hei! Kuvista voikin vähän päätellä, mutta tarkistaisin kuitenkin, että onko tässä tarkoitus levittää keksipohjaa myös vuoan reunoille ”pystyyn” kuten useimmiten uunijuustokakuissa? Kiitos jo etukäteen ja hyvää syksyä!

  5. Vuokko sanoo:

    Hei
    Aivan ihana kakku, ei makea.
    Tein kakun gluteenittomana kun olen keliaakikko. Kaurakeksejä ei löynyt kaapista, laitoin tilalle Digestivekeksejä.
    Mitenkähän tuo on jos pakastaa, meneeköhän maku, oletko kokeillut?

    1. Ihana kuulla, että pidit myös 🙂 Paistettujen juustokakkujen koostumus saattaa hieman kärsiä pakastuksesta.

      1. Vuokko sanoo:

        Kiitos tiedosta. Vaikuttaa vähän siltä ettei taida jäädä pakasteeseen asti 🙈

  6. Lauri sanoo:

    Kauankohan tuo jusustokakku säilyy jääkaapissa? (siis jos ei katoa aikaisemmin parempiin suihin)

    1. Säilyy noin 3-4 päivää. Aistivarainen arviointi myös näissä leivonnaisissa 🙂

  7. Veli-Matti Keski-Nikkola sanoo:

    Täytyypäs kokeilla. Näyttää herkulliselta.

  8. Päivi sanoo:

    Hei,
    Niin hyvä juustokakku ettei parempaa vielä vastaan ole tullut. Omenakinuski kruunaa kakun. Tulee jäämään resepteihin jota on vaan välillä pakko tehdä👍

  9. Kati-Laura sanoo:

    Hei, haluaisin tehdä kakun 24cm irtopohjavuokaan. Paljonkohan aineita pitäisi olla enemmän? 🤔

    1. Voit tehdä kakun isompaan vuokaan ihan samoilla määrillä, mutta kakusta tulee hiukan matalampi. Halutessasi voit tehdä ohjeen 1,5 kertaisena, mutta silloin myös paisto on luultavasti hiukan pidempi.

  10. E sanoo:

    Moikka! Kauanko kannattaa paistaa kakkua 20 senttisessä vuoassa? Resepti kuulostaa ihanalta. 🙂

    1. Huh pienempään vuokaan tulee aika korkea, joten kypsyy varmasti hitaasti keskeltä. Uuneissakin on eroja. Seurailisin noin 15 min ja katsoisin sen mukaan miten hytkyy keskeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *