|

Ihana Haikon Kartano

Ihana Haikon Kartano

Tässä kotimaan vinkit osa kaksi: Ihana Haikon Kartano!

Vierailemme Haikossa joka kesä, välillä majoittuen ja välillä ruokaillen sekä luonnossa kävellen. Kesäkuussa vietimme siellä kolmatta hääpäiväämme, koska tänäkään vuonna emme päässet Italiaan. Haikon Kartanon parvekkeellinen huone kartanon ylimmässä kerroksessa ja kartanon terassilla nautitut Aperol Spritzit toivat helpotusta Italia-ikäväämme.

Haikon Kartano sijaitsee ihan Porvoon kupeessa ja me käymme aina Haikko-reissulla myös Porvoon vanhassa kaupungissa. Kun vielä olimme kaksin lainasimme pyörät hotellilta ja pyöräilimme kesäiltana kaupunkiin ja takaisin. Oi muistoja! Tällä hääpäiväreissulla olimme turhan väsyneitä pyöräilyyn ja jäimme nauttimaan hotellin palveluista ruoan ja uusitun span osalta. Ihanaa!

Ihana Haikon Kartano

Ihana Haikon Kartano

Olemme yöpyneet Haikossa kylpylän puolella ja kartanossa. Kartano on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Huoneita on vähemmän ja ne ovat kovin varattuja, varsinkin sesonkiaikana, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä varausta tehdessä. Kylpylän puolella on ihana käydä hoidoissa ja kylpemässä, mutta kyllä aidon kartanokokemuksen saa yöpymällä kartanon kauniisti vanhaa henkivissä huoneissa.

Oih ja mikä parasta! Kartanossa yöpyvät saavat aamiaisella ihan oman kattauksen kartanon kauneimmassa huoneessa. Kahvi tarjoillaan pöytiin ja olo on muutenkin kuin aatelisella, kun kuohuviini kuplii lasissa heti aamulla. En tiedä parempaa!

Haikon aamiainen tarjoillaan aina kartanon puolella kaikille majoittuville ja se on melko perustasoa. Toivoisin siihen ehkä jotain erityistä särmää, kuten Tertin kartanossa, jossa juuri vierailimme. Kerron Tertistä teille pian lisää!

Ihana Haikon Kartano
Ihana Haikon Kartano
Ihana Haikon Kartano

Hiukan historiaa

Haikon kartano on Suomen ensimmäinen kartanohotelli ja se avattiin 1966. Historiaan kuuluu vaikka mitä vaiheita 1360-luvulta lähtien. Entisiä omistajia ovat olleet Stenbeckit ja Von Etterit. Kartanossa on myös vieraillut monia merkkihenkilöitä vuosisatojen aikana. Albert Edelfelt maalasi siellä 24 kesänä saaristomaisemia. Nykyinen Kartanon päärakennus on vuodelta 1913 ja se on professori Armas Lindgrenin piirtämä.

Ihana Haikon Kartano

Lue lisää Haikosta täältä.

Ihania kesäpäiviä toivotellen!

/Anni


Lisää herkkumatkoja kotimaahan löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *