| |

Kinuskiset Taatelipalat

Kinuskiset Taatelipalat

Kaupallinen yhteistyö Sunnuntai

Säästin parhaimman viimeiseksi. Kinuskiset taatelipalat ovat heittämällä joulun herkullisin makea leivottava. ”Apua, piilota nämä. Olen syönyt jo kolme palaa enkä voi lopettaa!” Näin tuskaili mieheni, jota on välillä haastavaa hurmata makeilla herkuilla. Kun tällaisia kehuja saa, on kyseessä todella herkullinen ohje!

Jos leivot tänä jouluna jotain, leivo näitä. Lupaan ettet pety, mutta sitä en lupaa ettetkö löydä itseäsi uudestaan keittiöstä, nimittäin yksi vuoallinen ei riitä. Se kuluu maisteluun. Jos haluat näitä riittävän tarjottavaksi, leivo ohje heti kaksinkertaisena.

Se on suolaista, se on makeaa, niin mehevää ja täyteläistä. Taatelit kuuluvat jouluun, ilman taateleista leivottua herkkua ei mikään tunnu samalta. Käytin tämän ohjeen pohjana taatelikakkuohjettani, jota en enää koskaan vaihda. Se on täydellinen ja siitä on syntynyt jo taatelitäytekakku, perinteinen taatelikakku ja nyt nämä ihanat taatelipalat, jotka uivat suolaisessa kinuskissa! Jotenkin kaikki loksahtaa yhteen tässä ohjeessa, nimittäin parempaa suutuntumaa ja makunystyröitä hivelevää täyteläisyyttä saa etsiä.

Kinuskiset Taatelipalat

Minä olen se joka lisää kinuskia vielä vähän jokaisen suupalan päälle. Mieheni ei kinuskia kaipaillut lisää, vaan hän rakasti itse taatelipalaa. Tämä on se luottoleivonnainen, joka kannattaa/saa/pitää leipoa työpaikalle tai läheisille vietäväksi. Palojen muodossa taatelipalat ovat helppo kuljettaa, laittaa tarjolle ja syödä.

Kinuskiset Taatelipalat

Sunnuntain leivontamargariinilla onnistuin taas. Sunnuntai leivontamargariinia on käytetty suomalaisissa kodeissa jo pian 50 vuotta ja se on erinomainen vaihtoehto leivontaan.

Kinuskiset Taatelipalat

Kinuskiset Taatelipalat

12 palaa

Ohje

  • 150 g tuoreita taateleita (jos käytät kuivattuja niin pehmitä pidempään)
  • 1,5 dl vettä
  • 150 g Sunnuntai Leivontamargariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  1. Vuoraa uunivuoka (28 x 18 cm) leivinpaperilla.
  2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen margariini, anna sulaa ja sekoita.
  3. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
  5. Lisää muna-sokerivaahdon sekaan jogurtti ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  8. Nosta taateliherkku uunista ja anna sen jäähtyä hetki.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Suolakinuski

  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu.
  2. Lisää lopuksi leivontamargariini ja anna sen sulaa sekaan.
  3. Mausta kinuski oman makusi mukaan sormisuolalla.
  4. Leikkaa taatelipalat ja nostele kinuskia sekä lisää suormisuolaa niiden päälle.
  5. Tarjoile loput kinuskit kiposta pöydässä.
Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat

Taatelipaloja ei missään nimessä saa paistaa liian kauan ettei tuo ihanan mehevä ja kostea taikina kuivu.

Kinuskiset Taatelipalat

Jos haluat lisää jouluista makua tähän herkkuun, lisää taikinaan kanelia.

Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat

Olisi ihana kuulla, jos kokeilit ohjettani 🖤 Tägää vaikka Instagramissa @anninuunissa. Rauhallista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

18 Kommenttia

  1. Mari sanoo:

    Tarkennatko sokerit reseptissä. Puhutaan sokerista ja siirapista, mutta ohjeessa fariinisokerista.

  2. Päivi Parikka sanoo:

    Ihana😊Voiko tämän herkun tehdä pakastimeen odottamaan joulua? Säilyykö kinuskikin pakasteessa, vai onko se hyvä tehdä vasta siinä vaiheessa, kun otetaan sulamaan?

    1. Tämä oli sitten taivaallista! Voit tehdä taatelipalat pakkaseen, kinuskin keittäisin vasta tarjoilupäivänä 🙂

  3. Manu sanoo:

    Voiko margariinin sijaan käyttää voita?

  4. Sanna sanoo:

    Taatelikakku on yleensä hyvinkin säilyvää eli varmaan tämäkin pohja säilyy hyvänä muutaman päivän vaikkei pakastakaan? Kiitos ohjeistasi, olen niiden aktiivinen toteuttaja 🤗

  5. Mira sanoo:

    Hei, osaatko sanoa kauanko paistoaikaa pitäisi pidentää jos tekee uunipellillisen?

    1. Uuneissa on aina eroja ja peltien koossa. Pidentäisin noin 10 minuutilla ja tarkkailisin puutikulla 🙂

  6. Ronja sanoo:

    Mitä jos osti kaupasta pussillisen pehmeitä taateleita? Kuinka pehmeitä taateleiden siis pitäisi olla?

    1. Kaikki taatelit käy – tärkeää on keittää ne ohjeen mukaan pehmeiksi kattilassa niin että ne sekoittuvat taikinaan. Kuivatuissa kestää hetken pidempään kuin tuoreissa.

  7. Bodil sanoo:

    Apua,millä voisi korvata tuon kreikkalaisen jogurtin?

  8. Anni sanoo:

    Tää oli siis ihan käsittämättömän hyvää!! Vaihdoin sokerit (myös kinuskissa) kookossokeriin, siirapin kookossiirappiin ja kreikkalaisen jogurtin kermaan. Tuli ihan älyttömän hyviä, ei näitä voinu lakata syömästä.

  9. Sailee sanoo:

    Millaista kaakaojauhetta olet käyttänyt?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *