• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kinuskiset Taatelipalat

Gluteeniton· Joulu· Yhteistyöt

15 joulu
Kinuskiset Taatelipalat

Kaupallinen yhteistyö Sunnuntai

Säästin parhaimman viimeiseksi. Kinuskiset taatelipalat ovat heittämällä joulun herkullisin makea leivottava. ”Apua, piilota nämä. Olen syönyt jo kolme palaa enkä voi lopettaa!” Näin tuskaili mieheni, jota on välillä haastavaa hurmata makeilla herkuilla. Kun tällaisia kehuja saa, on kyseessä todella herkullinen ohje!

Jos leivot tänä jouluna jotain, leivo näitä. Lupaan ettet pety, mutta sitä en lupaa ettetkö löydä itseäsi uudestaan keittiöstä, nimittäin yksi vuoallinen ei riitä. Se kuluu maisteluun. Jos haluat näitä riittävän tarjottavaksi, leivo ohje heti kaksinkertaisena.

Se on suolaista, se on makeaa, niin mehevää ja täyteläistä. Taatelit kuuluvat jouluun, ilman taateleista leivottua herkkua ei mikään tunnu samalta. Käytin tämän ohjeen pohjana taatelikakkuohjettani, jota en enää koskaan vaihda. Se on täydellinen ja siitä on syntynyt jo taatelitäytekakku, perinteinen taatelikakku ja nyt nämä ihanat taatelipalat, jotka uivat suolaisessa kinuskissa! Jotenkin kaikki loksahtaa yhteen tässä ohjeessa, nimittäin parempaa suutuntumaa ja makunystyröitä hivelevää täyteläisyyttä saa etsiä.

Kinuskiset Taatelipalat

Minä olen se joka lisää kinuskia vielä vähän jokaisen suupalan päälle. Mieheni ei kinuskia kaipaillut lisää, vaan hän rakasti itse taatelipalaa. Tämä on se luottoleivonnainen, joka kannattaa/saa/pitää leipoa työpaikalle tai läheisille vietäväksi. Palojen muodossa taatelipalat ovat helppo kuljettaa, laittaa tarjolle ja syödä.

Kinuskiset Taatelipalat

Sunnuntain leivontamargariinilla onnistuin taas. Sunnuntai leivontamargariinia on käytetty suomalaisissa kodeissa jo pian 50 vuotta ja se on erinomainen vaihtoehto leivontaan.

Kinuskiset Taatelipalat

Kinuskiset Taatelipalat

12 palaa

Ohje

  • 150 g tuoreita taateleita (jos käytät kuivattuja niin pehmitä pidempään)
  • 1,5 dl vettä
  • 150 g Sunnuntai Leivontamargariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  1. Vuoraa uunivuoka (28 x 18 cm) leivinpaperilla.
  2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen margariini, anna sulaa ja sekoita.
  3. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
  5. Lisää muna-sokerivaahdon sekaan jogurtti ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  8. Nosta taateliherkku uunista ja anna sen jäähtyä hetki.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Suolakinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl Sunnuntai Leivontamargariinia
  • ripaus sormisuolaa
  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu.
  2. Lisää lopuksi leivontamargariini ja anna sen sulaa sekaan.
  3. Mausta kinuski oman makusi mukaan sormisuolalla.
  4. Leikkaa taatelipalat ja nostele kinuskia sekä lisää suormisuolaa niiden päälle.
  5. Tarjoile loput kinuskit kiposta pöydässä.
Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat

Taatelipaloja ei missään nimessä saa paistaa liian kauan ettei tuo ihanan mehevä ja kostea taikina kuivu.

Kinuskiset Taatelipalat

Jos haluat lisää jouluista makua tähän herkkuun, lisää taikinaan kanelia.

Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat

Olisi ihana kuulla, jos kokeilit ohjettani 🖤 Tägää vaikka Instagramissa @anninuunissa. Rauhallista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Dipattava Croissantkranssi
Seuraava artikkeli: Helpot Piparminttupallot »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mari sanoo

    15.12.2021 08:23

    Tarkennatko sokerit reseptissä. Puhutaan sokerista ja siirapista, mutta ohjeessa fariinisokerista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.12.2021 08:35

      Hups sinne oli jäänyt pieni ajatusvirhe, joka on nyt korjattu! Joulun iloa 🙂

      Vastaa
  2. Päivi Parikka sanoo

    15.12.2021 11:12

    Ihana😊Voiko tämän herkun tehdä pakastimeen odottamaan joulua? Säilyykö kinuskikin pakasteessa, vai onko se hyvä tehdä vasta siinä vaiheessa, kun otetaan sulamaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.12.2021 11:17

      Tämä oli sitten taivaallista! Voit tehdä taatelipalat pakkaseen, kinuskin keittäisin vasta tarjoilupäivänä 🙂

      Vastaa
  3. Manu sanoo

    17.12.2021 07:06

    Voiko margariinin sijaan käyttää voita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2021 07:23

      Voi käyttää 🙂

      Vastaa
  4. Sanna sanoo

    20.12.2021 15:14

    Taatelikakku on yleensä hyvinkin säilyvää eli varmaan tämäkin pohja säilyy hyvänä muutaman päivän vaikkei pakastakaan? Kiitos ohjeistasi, olen niiden aktiivinen toteuttaja 🤗

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2021 15:48

      Kyllä vain hyvin säilyy <3 🙂

      Vastaa
  5. Mira sanoo

    22.12.2021 11:47

    Hei, osaatko sanoa kauanko paistoaikaa pitäisi pidentää jos tekee uunipellillisen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2021 14:34

      Uuneissa on aina eroja ja peltien koossa. Pidentäisin noin 10 minuutilla ja tarkkailisin puutikulla 🙂

      Vastaa
  6. Ronja sanoo

    22.12.2021 14:44

    Mitä jos osti kaupasta pussillisen pehmeitä taateleita? Kuinka pehmeitä taateleiden siis pitäisi olla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2021 14:46

      Kaikki taatelit käy – tärkeää on keittää ne ohjeen mukaan pehmeiksi kattilassa niin että ne sekoittuvat taikinaan. Kuivatuissa kestää hetken pidempään kuin tuoreissa.

      Vastaa
  7. Bodil sanoo

    24.12.2021 01:17

    Apua,millä voisi korvata tuon kreikkalaisen jogurtin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.12.2021 07:12

      Millä tahansa maitotuotteella: kermaviili, creme fraiche, kerma jne.

      Vastaa
  8. Anni sanoo

    26.1.2022 18:44

    Tää oli siis ihan käsittämättömän hyvää!! Vaihdoin sokerit (myös kinuskissa) kookossokeriin, siirapin kookossiirappiin ja kreikkalaisen jogurtin kermaan. Tuli ihan älyttömän hyviä, ei näitä voinu lakata syömästä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2022 20:32

      Voi vitsit! Pitää itsekin kokeilla kookossokerilla 🙂 varmasti tajutonta!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios