• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kinuskiset Taatelipalat

Gluteeniton· Joulu· Yhteistyöt

15 joulu
Kinuskiset Taatelipalat

Kaupallinen yhteistyö Sunnuntai

Säästin parhaimman viimeiseksi. Kinuskiset taatelipalat ovat heittämällä joulun herkullisin makea leivottava. ”Apua, piilota nämä. Olen syönyt jo kolme palaa enkä voi lopettaa!” Näin tuskaili mieheni, jota on välillä haastavaa hurmata makeilla herkuilla. Kun tällaisia kehuja saa, on kyseessä todella herkullinen ohje!

Jos leivot tänä jouluna jotain, leivo näitä. Lupaan ettet pety, mutta sitä en lupaa ettetkö löydä itseäsi uudestaan keittiöstä, nimittäin yksi vuoallinen ei riitä. Se kuluu maisteluun. Jos haluat näitä riittävän tarjottavaksi, leivo ohje heti kaksinkertaisena.

Se on suolaista, se on makeaa, niin mehevää ja täyteläistä. Taatelit kuuluvat jouluun, ilman taateleista leivottua herkkua ei mikään tunnu samalta. Käytin tämän ohjeen pohjana taatelikakkuohjettani, jota en enää koskaan vaihda. Se on täydellinen ja siitä on syntynyt jo taatelitäytekakku, perinteinen taatelikakku ja nyt nämä ihanat taatelipalat, jotka uivat suolaisessa kinuskissa! Jotenkin kaikki loksahtaa yhteen tässä ohjeessa, nimittäin parempaa suutuntumaa ja makunystyröitä hivelevää täyteläisyyttä saa etsiä.

Kinuskiset Taatelipalat

Minä olen se joka lisää kinuskia vielä vähän jokaisen suupalan päälle. Mieheni ei kinuskia kaipaillut lisää, vaan hän rakasti itse taatelipalaa. Tämä on se luottoleivonnainen, joka kannattaa/saa/pitää leipoa työpaikalle tai läheisille vietäväksi. Palojen muodossa taatelipalat ovat helppo kuljettaa, laittaa tarjolle ja syödä.

Kinuskiset Taatelipalat

Sunnuntain leivontamargariinilla onnistuin taas. Sunnuntai leivontamargariinia on käytetty suomalaisissa kodeissa jo pian 50 vuotta ja se on erinomainen vaihtoehto leivontaan.

Kinuskiset Taatelipalat

Kinuskiset Taatelipalat

12 palaa

Ohje

  • 150 g tuoreita taateleita (jos käytät kuivattuja niin pehmitä pidempään)
  • 1,5 dl vettä
  • 150 g Sunnuntai Leivontamargariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  1. Vuoraa uunivuoka (28 x 18 cm) leivinpaperilla.
  2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen margariini, anna sulaa ja sekoita.
  3. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
  5. Lisää muna-sokerivaahdon sekaan jogurtti ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  8. Nosta taateliherkku uunista ja anna sen jäähtyä hetki.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Suolakinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl Sunnuntai Leivontamargariinia
  • ripaus sormisuolaa
  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu.
  2. Lisää lopuksi leivontamargariini ja anna sen sulaa sekaan.
  3. Mausta kinuski oman makusi mukaan sormisuolalla.
  4. Leikkaa taatelipalat ja nostele kinuskia sekä lisää suormisuolaa niiden päälle.
  5. Tarjoile loput kinuskit kiposta pöydässä.
Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat

Taatelipaloja ei missään nimessä saa paistaa liian kauan ettei tuo ihanan mehevä ja kostea taikina kuivu.

Kinuskiset Taatelipalat

Jos haluat lisää jouluista makua tähän herkkuun, lisää taikinaan kanelia.

Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat
Kinuskiset Taatelipalat

Olisi ihana kuulla, jos kokeilit ohjettani 🖤 Tägää vaikka Instagramissa @anninuunissa. Rauhallista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Dipattava Croissantkranssi
Seuraava artikkeli: Helpot Piparminttupallot »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mari sanoo

    15.12.2021 08:23

    Tarkennatko sokerit reseptissä. Puhutaan sokerista ja siirapista, mutta ohjeessa fariinisokerista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.12.2021 08:35

      Hups sinne oli jäänyt pieni ajatusvirhe, joka on nyt korjattu! Joulun iloa 🙂

      Vastaa
  2. Päivi Parikka sanoo

    15.12.2021 11:12

    Ihana😊Voiko tämän herkun tehdä pakastimeen odottamaan joulua? Säilyykö kinuskikin pakasteessa, vai onko se hyvä tehdä vasta siinä vaiheessa, kun otetaan sulamaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.12.2021 11:17

      Tämä oli sitten taivaallista! Voit tehdä taatelipalat pakkaseen, kinuskin keittäisin vasta tarjoilupäivänä 🙂

      Vastaa
  3. Manu sanoo

    17.12.2021 07:06

    Voiko margariinin sijaan käyttää voita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2021 07:23

      Voi käyttää 🙂

      Vastaa
  4. Sanna sanoo

    20.12.2021 15:14

    Taatelikakku on yleensä hyvinkin säilyvää eli varmaan tämäkin pohja säilyy hyvänä muutaman päivän vaikkei pakastakaan? Kiitos ohjeistasi, olen niiden aktiivinen toteuttaja 🤗

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2021 15:48

      Kyllä vain hyvin säilyy <3 🙂

      Vastaa
  5. Mira sanoo

    22.12.2021 11:47

    Hei, osaatko sanoa kauanko paistoaikaa pitäisi pidentää jos tekee uunipellillisen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2021 14:34

      Uuneissa on aina eroja ja peltien koossa. Pidentäisin noin 10 minuutilla ja tarkkailisin puutikulla 🙂

      Vastaa
  6. Ronja sanoo

    22.12.2021 14:44

    Mitä jos osti kaupasta pussillisen pehmeitä taateleita? Kuinka pehmeitä taateleiden siis pitäisi olla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2021 14:46

      Kaikki taatelit käy – tärkeää on keittää ne ohjeen mukaan pehmeiksi kattilassa niin että ne sekoittuvat taikinaan. Kuivatuissa kestää hetken pidempään kuin tuoreissa.

      Vastaa
  7. Bodil sanoo

    24.12.2021 01:17

    Apua,millä voisi korvata tuon kreikkalaisen jogurtin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.12.2021 07:12

      Millä tahansa maitotuotteella: kermaviili, creme fraiche, kerma jne.

      Vastaa
  8. Anni sanoo

    26.1.2022 18:44

    Tää oli siis ihan käsittämättömän hyvää!! Vaihdoin sokerit (myös kinuskissa) kookossokeriin, siirapin kookossiirappiin ja kreikkalaisen jogurtin kermaan. Tuli ihan älyttömän hyviä, ei näitä voinu lakata syömästä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2022 20:32

      Voi vitsit! Pitää itsekin kokeilla kookossokerilla 🙂 varmasti tajutonta!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios