• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G) (10 kk +)

Gluteeniton· Runebergin Tortut· Sokeriton· Vauvanruoka

27 tammi
Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

Olispa jotain kahvipullaa. Siitä se lähti. Me ollaan ihan koukussa iltapäiväkahveihin ja siihen että kahvikupposen kanssa saa jotain makeaa. Tällä viikolla tietoisesti ajateltiin välttää lähileipomon pullia, leivoksia ja kaappeihin jääneitä suklaita. Tiistaihin asti päästiin, kunnes keksin leipoa runebergintorttuja ilman lisättyä valkoista sokeria.

Näin syntyi Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G). Käytin taikinaan taatelipaketin, joka oli jäänyt kuivakaapin perukoille. ”Pitted dates” ja ”bakers choice” lukee paketissa. Suosittelen käyttämään juuri näitä taateleita. Olen todennut, että myös joulun taatelikakussa, näistä tietyistä taateleista, jotka myydään tiiviiksi painetussa paketissa, saa ihanan paahteisen aromin leivonnaisiin kun ne keittää vedessä ensin. Voit toki myös tehdä tällä ohjeella ruudut tuoreista taateleista.

Huomio! En ole muuttamassa blogin reseptiikka täysin sokerittomaksi. Tämä on vaihe, joka kestää jonkun aikaa. Nyt kun meillä on kotona pieni herkkusuu, olen luontaisesti alkanut miettiä myös hänelle sopivaa reseptiikkaa. Lisäsin ohjeeseen vinkit muutoksiin, jos leivot alle 1-vuotiaalle. Toinen syy on varmasti tämä Koronasta johtuva kotoilu ja se että välillä (aika usein) päivän ruokahetket tuntuvat huippuhetkiltä, kun mihinkään ei voi mennä eikä mitään voi tehdä.

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

Ollaan me syöty jo ihan perinteisiäkin torttuja ja onhan se fakta, että ne ovat ihan parhaita. MUTTA nämä sokerittomat tai taateleilla makeutetut Runebergin ruudut NAM! Siis ihan älyttömän hyviä, meheviä ja herkullisia. Kokeile itse!

Löydät kaikki edellisien vuosien sokeriset Runebergintorttu ohjeet täältä.


Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

noin 8 hlö

Ohje

  • 250 g taateleita (tiiviiksi painettu kuivaosastolta löytyvä taatelineliö)
  • 2,5 dl vettä
  • 100 g voita (tai maidoton margariini/öljy)
  • 1 dl vehnäjauhoja (tai gluteeniton jauhoseos)
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus kanelia
  • 2 rkl paksua kreikkalaista jogurttia tai kermaa (tai kasviversio)
  • 1 kananmuna
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa taatelit ja vesi pieneen kattilaan. Keitä taatelit pehmeiksi, lisää voi ja anna sulaa sekaan.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Lisää jäähtyneeseen taateliseokseen jogurtti ja sekoita kunnolla.
  6. Kääntele myös munavaahto nuolijalla sekaan ja lisää kuivat aineet lopuksi käännellen.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 28 x 18 cm) ja paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta jauhoseosta ja jos se sisältää nostatusaineita valmiina älä lisää leivinjauhetta.

Lisäksi

  • noin 2 dl kotimaisia vadelmia
  • 1-2 rkl paksua kreikkalaista jogurttia (tai kasviversio)
  1. Sulata vadelmat ja muussaa ne haarukalla.
  2. Nostele kahdeksan vadelmanökeröä jäähtyneen runebergintortun päälle.
  3. Pursota jogurtti nökeröjen reunoille.
  4. Leikkaa runebergintorttu kahdeksaan osaan eli ruuduiksi.

VAUVALLE/TAAPEROLLE: Korvaa reseptin raaka-aineet suluissa olevalla vaihtoehdolla, joka toimii parhaiten teille.

Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)
Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)
Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G)

Psst.. Löydät kaikki edellisien vuosien sokeriset runebergintorttuohjeet täältä.

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää vinkkejä vauvan herkkuihin kerään tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa


27 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)
Seuraava artikkeli: Runebergin Crostata »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nita sanoo

    27.1.2021 08:14

    Nämä menee testiin ☺️ Miksi taatelit korvataan taatelineliöllä? Eikö vauvalle saa antaa tuoreita taateleita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2021 10:24

      Lukee tuolla postauksen alussa miksi käytin juuri näitä taateleita:

      Käytin taikinaan taatelipaketin, joka oli jäänyt kuivakaapin perukoille. ”Pitted dates” ja ”bakers choice” lukee paketissa. Suosittelen käyttämään juuri näitä taateleita. Olen todennut, että myös joulun taatelikakussa, näistä tietyistä taateleista, jotka myydään tiiviiksi painetussa paketissa, saa ihanan paahteisen aromin leivonnaisiin kun ne keittää vedessä ensin. Voit toki myös tehdä tällä ohjeella ruudut tuoreista taateleista.

      Muistutan vielä tästä: Noudatan neuvolan ja ruokaviraston ohjeita vauvan ruokailussa. En anna mitään omia ohjeistuksia täällä, koska näistä on aina eriäviä mielipiteitä.

      Vastaa
  2. Lilli sanoo

    27.1.2021 09:09

    Millähän mantelijauhon vois korvata allergian vuoksi? Onko se lopputuleman kannalta ehdoton?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2021 10:26

      Minusta mantelijauho kuuluu runebergintorttuihin makunsa puolesta. Varsinkin näihin versioihin kun maku muuttuu jo makeutuksen takia hieman. Voisin kuvitella kuitenkin, että esim. kaurajauhoilla voisi onnistua, kun ovat myös vähän rouheisempaa kuin tavalliset jauhot. En ole kuitenkaan testannut ja tuo mantelijauho on rasvaisempaa – se voi vaikuttaa koostumukseen.

      Vastaa
  3. Saara sanoo

    27.1.2021 14:04

    Hienoa saada kokeiluun uusia sokerittomia leivonnaisia! Kuin juuri meille sokerittomana tammikuuna! Nämä sinun reseptisi ovat loistavia siksi, että niihin ei tarvitse laittaa keinotekoisia makeutusaineita, eikä myöskään muitakaan oudompia aineksia, vaan esim. taatelia. (Rakastan taateleita!)

    Tulen näitä tekemään jatkossakin vaikken sokeria välttäisikään! Pienille lapsillemmekun nämä parhautta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2021 14:41

      Kiitos Saara. Ihanaa palautetta <3 🙂

      Vastaa
  4. aino sanoo

    28.1.2021 11:26

    Moi, kiitos ihanasta reseptistä! 🙂
    Osaatko sanoa, voiko nämä tehdä muffinssivuokiin vai leviääkö vuoat liikaa, jos käyttää paperisia? Toki paistoaikakin varmasti lyhenee.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2021 16:26

      Ole hyvä 🙂

      Mielestäni paperiset on aina vähän liian ohuet kaikille taikinoille. Tämä on melko raskas, saattaa tulla lättänöitä. Tekisin mielummin esimerkiksi piirakkavuokaan.

      Vastaa
      • aino sanoo

        5.2.2021 16:19

        Hei,
        kiitos vastauksestasi. Kokeilin tänään Runebergin päivänä valmistaa torttuja paperisiin vuokiin ja onnistui oikein hyvin. Ja ai että, minkä makuisia! <3

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          6.2.2021 06:05

          Mahtavaa! Kivaa viikonloppua! 🙂

          Vastaa
    • Marja-Liisa sanoo

      30.1.2021 17:56

      Minä paistoin silikonisessa muffinssivuuassa, hyvin onnistui.

      Vastaa
  5. Jenni sanoo

    28.1.2021 19:12

    Millä kannattaisi korvata kanamuna tässä reseptissä?🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2021 19:53

      Monet korvaavat kananmunan banaanilla – se toisi myös lisää makeutta tähän ohjeeseen, mikä taas ei ole tarpeen. Jotkut käyttävät pellavarouhetta tai chiasiemeniä, mitkä kiinteyttäisivät taikinaa, mikä on tässä ohjeessa kananmunan tehtävä. Ohje on jo valmiiksi niin riisuttu, että testailematta en osaa neuvoa paremmin.

      Vastaa
  6. Marja-Liisa sanoo

    29.1.2021 07:25

    Lupiini jauholla voisi, ehkä, korvata sekä vehnäjauhon että kananmunan. Ajattelin kokeilla viikonloppuna.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.1.2021 07:34

      Mulle ihan uusi tuote 🙂 kerro ihmeessä miten onnistui 🙂

      Vastaa
      • Marja-Liisa sanoo

        30.1.2021 16:14

        Jätin siis munan ja vehnäjauhot pois, laitoin niiden sijaan desin lupiinijauhoa. Rakenne on ihan ok ja makukin.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          30.1.2021 17:04

          Kiitos vinkistä! 🙂

          Vastaa
  7. Marja-Liisa sanoo

    30.1.2021 16:14

    Jätin siis munan ja vehnäjauhot pois, laitoin niiden sijaan desin lupiinijauhoa. Rakenne on ihan ok ja makukin.

    Vastaa
  8. Sini sanoo

    3.2.2021 15:36

    Nämä olivat ihan super herkullisia, kiitos reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2021 05:48

      Ole hyvä! Aurinkoista päivää <3

      Vastaa
  9. Ida sanoo

    5.2.2021 09:38

    Miten näihin saisi piparkakun makua ilman piparkakkuja, piparkakkumausteella? Jos laittaa piparkakkumaustetta, niin paljonko sitä voisi laittaa ja jätetäänkö sitten kaneli ja kardemumma pois?

    Vastaa
    • Ida sanoo

      5.2.2021 09:50

      Niin ja uskaltaisiko tähän laittaa pari tippaa karvasmanteliöljyä?

      Vastaa
  10. Ida sanoo

    5.2.2021 09:40

    Niin ja kommenttina vielä, että olen tekemässä tätä sokeritonta helmikuuta viettäville vieraille. Ajattelin vadelmahilloksi tehdä maku -lehdestä löytämääni vadelmapikahillon ohjetta, mikä makeutetaan hunajalla ja hyydytetään chiansiemenillä 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.2.2021 12:14

      Maustaminen on aina tekijän oman maun mukaan. Laita 1 tl piparkakkumaustetta ja maista taikinaa. Tarvitseeko se mielestäsi lisää mausteita? Ehkä hiukan kardemummaa? Samoin karvasmantelin kanssa. Se varmasti sopii hyvin, mutta itse en siitä välitä, joten jätin ohjeesta pois 🙂 Maku-lehden hillo on varmasti loistava 🙂

      Vastaa
  11. Ida sanoo

    5.2.2021 13:29

    Kiitos vastauksestasi, täytyypä illalla maistella ja maustella!

    Vastaa
  12. Anna sanoo

    5.2.2021 20:55

    Pohja on juuri uunissa paistumassa ja aloin miettimään valmiin tortun säilytystä. Pitääkö laittaa jääkaappiin? En aio laittaa päälle muuta kuin vadelmahilloa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2021 06:04

      Varmasti säilyvät myös huoneenlämmössä kelmun alla 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios