| | |

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods

Ahhh ja vielä toinen ahhh. Tämä tahmean mehevä marmeladikakku sai inspiraationsa appelsiiniglögistä ja Mackaysin IHANASTA Dundee Orange appelsiinimarmeladista. Marmeladikakku on melko helppo tehdä ja vaatii sinulta vain hetken aikaa paiston lisäksi. Kiitos myös Jamie Oliver, jonka ohjeella aiemmin olen tätä kakkua nauttinut, nyt tuunasin ohjeesta oman versioni.

Laadukkaat Mackays marmeladit ovat löytyneet kaapeistamme viime keväästä lähtien kun sitruunamutakakku räjäytti somen ja Mackays Lemon Curd loppui kaupoista. Tuon mahtavan reseptin ansiosta sain kokeilla muita Mackays tuotteita ja suunnitella niistä lisää herkullista reseptiikkaa teille. Aloitetaan tällä jalat alta vievällä kakulla, joka sopii pimeneviin iltoihin täydellisenä lohduttajana kuumien juomien kanssa.

Appelsiiniöljyä sisältävä Mackays marmeladi on voimakkaan makuista ja sen lisäksi, että se on täydellistä croissanttien kanssa, se sopii myös leivottavaksi taikinoihin, keksien väliin, juomien maustajaksi tai kastikkeiden aromiksi. Kaikki Mackays- tuotteet valmistetaan Skotlannissa hitaasti keittämällä, pienissä erissä, korkeaa laatua vaalien. Tuotteet eivät sisällä lisättyjä maku-, väri- tai säilöntäaineita.

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tämä kakku on niin mehevä, että se sulaa suuhun. Marmeladia tulee kakun taikinaan ja siirappiin, joka levitetään karamellisoituneiden appelsiinien päälle paiston jälkeen. Se tekee kakun sisuksesta tahmean. Tuoreet timjamin oksat antavat pikanttia makua voimakkaasti appelsiinilta maistuvalle kakulle.

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

noin 10 hlö

Ohje

  • 200 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2 keskikokoista appelsiinia
  • 2-3 timjamin oksaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2,5 dl sokeria
  • 6 rkl Mackays Dundee Orange marmeladia
  • 4 isoa kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus merisuolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla tai voitele halkaisijaltaan noin 20 cm kakkuvuoka.
  2. Ripottele kakkuvuoan pohjalle fariinisokeri ja timjamin oksat. Pese appelsiinit ja leikkaa toinen appelsiini renkaiksi vuoan pohjalle.
  3. Vatkaa voi kuohkeaksi sokerin kanssa ja lisää munat yksi kerrallaan. Vatkaa sekaan myös puolet marmeladista.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos käännellen taikinaan. Raasta toisen appelsiinin kuori sekaan ja purista myös mehu. Sekoita kunnolla ja kaada taikina varovasti vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  6. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Irrota vuoasta ja kippaa se tarjolle pohja ylöspäin jolloin pohjalla olleet appelsiinit tulevat päällimmäiseksi.
  7. Laita loput 3 rkl marmeladia pieneen kattilaan ja lämmitä 1 rkl veden kanssa. Nostele lämmin marmeladikastike lusikalla kakun päälle ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile lämmin kakku kreikkalaisen jogurtin ja glögin kanssa.
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tahmean tunnelmallisia iltoja, muistathan tägätä #anninuunissa!

/Anni


Lisää vuodenaikaan sopivia ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Minna Pernaa sanoo:

    Hei! Pannaanko nuo appelsiinirenkaat vuoan pohjalle oikeasti kuorineen?
    Kyselee Minna

    1. Tottakai laitetaan 🙂 Kuorissahan on ihana maku! Miksi ei laitettaisi? Käytän itse aina luomu appelsiineja ja nekin tulee pestä hyvin 🙂

  2. Krista sanoo:

    Onnistuuko ohje gluteenittomilla jauhoilla?

  3. Luana sanoo:

    Hei, timjaminoksat varmaan unohtuivat reseptistä! Missä vaiheessa ja miten niitä käytetään?

  4. Jenna sanoo:

    Ihanan näköinen kakku! 😍 Voiko kakun tehdä tarjoilua edellisenä päivänä vai onko se parhaimmillaan samana päivänä?

    1. Kyllä voit 🙂 Tekisin tuo marmeladisiirapin vasta tarjoilupäivänä ja kakku huoneenlämpöisenä tarjoiltuna ei jääkaappikylmänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *