• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Kakut· Kuivakakut· Nopeat ja helpot· Uncategorized

15 loka
Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods

Ahhh ja vielä toinen ahhh. Tämä tahmean mehevä marmeladikakku sai inspiraationsa appelsiiniglögistä ja Mackaysin IHANASTA Dundee Orange appelsiinimarmeladista. Marmeladikakku on melko helppo tehdä ja vaatii sinulta vain hetken aikaa paiston lisäksi. Kiitos myös Jamie Oliver, jonka ohjeella aiemmin olen tätä kakkua nauttinut, nyt tuunasin ohjeesta oman versioni.

Laadukkaat Mackays marmeladit ovat löytyneet kaapeistamme viime keväästä lähtien kun sitruunamutakakku räjäytti somen ja Mackays Lemon Curd loppui kaupoista. Tuon mahtavan reseptin ansiosta sain kokeilla muita Mackays tuotteita ja suunnitella niistä lisää herkullista reseptiikkaa teille. Aloitetaan tällä jalat alta vievällä kakulla, joka sopii pimeneviin iltoihin täydellisenä lohduttajana kuumien juomien kanssa.

Appelsiiniöljyä sisältävä Mackays marmeladi on voimakkaan makuista ja sen lisäksi, että se on täydellistä croissanttien kanssa, se sopii myös leivottavaksi taikinoihin, keksien väliin, juomien maustajaksi tai kastikkeiden aromiksi. Kaikki Mackays- tuotteet valmistetaan Skotlannissa hitaasti keittämällä, pienissä erissä, korkeaa laatua vaalien. Tuotteet eivät sisällä lisättyjä maku-, väri- tai säilöntäaineita.

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tämä kakku on niin mehevä, että se sulaa suuhun. Marmeladia tulee kakun taikinaan ja siirappiin, joka levitetään karamellisoituneiden appelsiinien päälle paiston jälkeen. Se tekee kakun sisuksesta tahmean. Tuoreet timjamin oksat antavat pikanttia makua voimakkaasti appelsiinilta maistuvalle kakulle.

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

noin 10 hlö

Ohje

  • 200 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2 keskikokoista appelsiinia
  • 2-3 timjamin oksaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2,5 dl sokeria
  • 6 rkl Mackays Dundee Orange marmeladia
  • 4 isoa kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus merisuolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla tai voitele halkaisijaltaan noin 20 cm kakkuvuoka.
  2. Ripottele kakkuvuoan pohjalle fariinisokeri ja timjamin oksat. Pese appelsiinit ja leikkaa toinen appelsiini renkaiksi vuoan pohjalle.
  3. Vatkaa voi kuohkeaksi sokerin kanssa ja lisää munat yksi kerrallaan. Vatkaa sekaan myös puolet marmeladista.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos käännellen taikinaan. Raasta toisen appelsiinin kuori sekaan ja purista myös mehu. Sekoita kunnolla ja kaada taikina varovasti vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  6. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Irrota vuoasta ja kippaa se tarjolle pohja ylöspäin jolloin pohjalla olleet appelsiinit tulevat päällimmäiseksi.
  7. Laita loput 3 rkl marmeladia pieneen kattilaan ja lämmitä 1 rkl veden kanssa. Nostele lämmin marmeladikastike lusikalla kakun päälle ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile lämmin kakku kreikkalaisen jogurtin ja glögin kanssa.
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tahmean tunnelmallisia iltoja, muistathan tägätä #anninuunissa!

/Anni


Lisää vuodenaikaan sopivia ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Remonttivinkki: Portaiden nopea pintaremppa (+alekoodi)
Seuraava artikkeli: Salted Caramel Kakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minna Pernaa sanoo

    15.10.2021 09:43

    Hei! Pannaanko nuo appelsiinirenkaat vuoan pohjalle oikeasti kuorineen?
    Kyselee Minna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.10.2021 14:19

      Tottakai laitetaan 🙂 Kuorissahan on ihana maku! Miksi ei laitettaisi? Käytän itse aina luomu appelsiineja ja nekin tulee pestä hyvin 🙂

      Vastaa
  2. Krista sanoo

    15.10.2021 15:19

    Onnistuuko ohje gluteenittomilla jauhoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2021 12:36

      en ole ehtinyt vielä kokeilla, mutta veikkaisin, että onnistuu.

      Vastaa
  3. Luana sanoo

    16.10.2021 08:42

    Hei, timjaminoksat varmaan unohtuivat reseptistä! Missä vaiheessa ja miten niitä käytetään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2021 09:00

      Ahh totta! Ne laitetaan appelsiinien kanssa vuoan pohjalle. Lisään sen.

      Vastaa
  4. Jenna sanoo

    2.11.2021 21:11

    Ihanan näköinen kakku! 😍 Voiko kakun tehdä tarjoilua edellisenä päivänä vai onko se parhaimmillaan samana päivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.11.2021 05:43

      Kyllä voit 🙂 Tekisin tuo marmeladisiirapin vasta tarjoilupäivänä ja kakku huoneenlämpöisenä tarjoiltuna ei jääkaappikylmänä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios