• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Kakut· Kuivakakut· Nopeat ja helpot· Uncategorized

15 loka
Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods

Ahhh ja vielä toinen ahhh. Tämä tahmean mehevä marmeladikakku sai inspiraationsa appelsiiniglögistä ja Mackaysin IHANASTA Dundee Orange appelsiinimarmeladista. Marmeladikakku on melko helppo tehdä ja vaatii sinulta vain hetken aikaa paiston lisäksi. Kiitos myös Jamie Oliver, jonka ohjeella aiemmin olen tätä kakkua nauttinut, nyt tuunasin ohjeesta oman versioni.

Laadukkaat Mackays marmeladit ovat löytyneet kaapeistamme viime keväästä lähtien kun sitruunamutakakku räjäytti somen ja Mackays Lemon Curd loppui kaupoista. Tuon mahtavan reseptin ansiosta sain kokeilla muita Mackays tuotteita ja suunnitella niistä lisää herkullista reseptiikkaa teille. Aloitetaan tällä jalat alta vievällä kakulla, joka sopii pimeneviin iltoihin täydellisenä lohduttajana kuumien juomien kanssa.

Appelsiiniöljyä sisältävä Mackays marmeladi on voimakkaan makuista ja sen lisäksi, että se on täydellistä croissanttien kanssa, se sopii myös leivottavaksi taikinoihin, keksien väliin, juomien maustajaksi tai kastikkeiden aromiksi. Kaikki Mackays- tuotteet valmistetaan Skotlannissa hitaasti keittämällä, pienissä erissä, korkeaa laatua vaalien. Tuotteet eivät sisällä lisättyjä maku-, väri- tai säilöntäaineita.

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tämä kakku on niin mehevä, että se sulaa suuhun. Marmeladia tulee kakun taikinaan ja siirappiin, joka levitetään karamellisoituneiden appelsiinien päälle paiston jälkeen. Se tekee kakun sisuksesta tahmean. Tuoreet timjamin oksat antavat pikanttia makua voimakkaasti appelsiinilta maistuvalle kakulle.

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tahmean Mehevä Marmeladikakku

noin 10 hlö

Ohje

  • 200 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2 keskikokoista appelsiinia
  • 2-3 timjamin oksaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2,5 dl sokeria
  • 6 rkl Mackays Dundee Orange marmeladia
  • 4 isoa kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus merisuolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla tai voitele halkaisijaltaan noin 20 cm kakkuvuoka.
  2. Ripottele kakkuvuoan pohjalle fariinisokeri ja timjamin oksat. Pese appelsiinit ja leikkaa toinen appelsiini renkaiksi vuoan pohjalle.
  3. Vatkaa voi kuohkeaksi sokerin kanssa ja lisää munat yksi kerrallaan. Vatkaa sekaan myös puolet marmeladista.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos käännellen taikinaan. Raasta toisen appelsiinin kuori sekaan ja purista myös mehu. Sekoita kunnolla ja kaada taikina varovasti vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  6. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Irrota vuoasta ja kippaa se tarjolle pohja ylöspäin jolloin pohjalla olleet appelsiinit tulevat päällimmäiseksi.
  7. Laita loput 3 rkl marmeladia pieneen kattilaan ja lämmitä 1 rkl veden kanssa. Nostele lämmin marmeladikastike lusikalla kakun päälle ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile lämmin kakku kreikkalaisen jogurtin ja glögin kanssa.
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Tahmean Mehevä Marmeladikakku

Tahmean tunnelmallisia iltoja, muistathan tägätä #anninuunissa!

/Anni


Lisää vuodenaikaan sopivia ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Remonttivinkki: Portaiden nopea pintaremppa (+alekoodi)
Seuraava artikkeli: Salted Caramel Kakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minna Pernaa sanoo

    15.10.2021 09:43

    Hei! Pannaanko nuo appelsiinirenkaat vuoan pohjalle oikeasti kuorineen?
    Kyselee Minna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.10.2021 14:19

      Tottakai laitetaan 🙂 Kuorissahan on ihana maku! Miksi ei laitettaisi? Käytän itse aina luomu appelsiineja ja nekin tulee pestä hyvin 🙂

      Vastaa
  2. Krista sanoo

    15.10.2021 15:19

    Onnistuuko ohje gluteenittomilla jauhoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2021 12:36

      en ole ehtinyt vielä kokeilla, mutta veikkaisin, että onnistuu.

      Vastaa
  3. Luana sanoo

    16.10.2021 08:42

    Hei, timjaminoksat varmaan unohtuivat reseptistä! Missä vaiheessa ja miten niitä käytetään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2021 09:00

      Ahh totta! Ne laitetaan appelsiinien kanssa vuoan pohjalle. Lisään sen.

      Vastaa
  4. Jenna sanoo

    2.11.2021 21:11

    Ihanan näköinen kakku! 😍 Voiko kakun tehdä tarjoilua edellisenä päivänä vai onko se parhaimmillaan samana päivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.11.2021 05:43

      Kyllä voit 🙂 Tekisin tuo marmeladisiirapin vasta tarjoilupäivänä ja kakku huoneenlämpöisenä tarjoiltuna ei jääkaappikylmänä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios