• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Runebergin Crostata

Makeat piirakat· Runebergin Tortut

2 helmi
Runebergin Crostata

Olen kertonut teille jo aiemmin, miten rakastuin crostataan eli italialaiseen hillopiirakkaan. Se tapahtui Pohjois-Italian maaseudulla, jossa piirakkaa herkutellaan aamiaisella. Olimme tutustumassa hääpaikkaamme Gardajärvellä, maistelin siellä mustikka- tai aprikoosiversioita. Kotiin päästyämme päätin leipoa crostatan itse, raparperista. Tämä ensimmäinen crostatani ihastutti teitä pari vuotta sitten. Kurkkaa crostata ohjeeni täältä.

Kerrataan vielä mikä tuo crostata oikein on:

Crostata on italialainen leivottu torttu tai piiras, jonka pohjana on murutaikinan tyyppinen piirakkataikina ja jonka päälle levitetään ohut kerros hilloa tai marmeladia. Crostatassa pohja saa olla perinteistä suomalaista piirakkaa paksumpi ja hilloa tulee vain ohut kerros. Crostata syödään usein sellaisenaan, mutta minusta piirakkapalan päälle voi lisätä pallon vaniljajäätelöä tai kermaa.

Tämä kotoinen vadelmaversio Runebergin Crostata vie sinut makumatkalle Runebergin tyyliin. Laitoin pohjaan hieman kardemummaa, piparimurua ja mantelia. Piirakka herkutellaan vaahdotetun ranskankerman kanssa. Eikö kuulostakin ihanalta? Suunnittelin ohjeen alun perin omalle leivontapalstalleni Unelmien Talo & Koti -lehden vuoden ensimmäiseen numeroon. Nyt ohje löytyy myös Meillä kotona -sivustolta.

Olen muuten aina unelmoinut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi ihana ajankohtainen makumuistoja herättelevä ohje ilmestyy UTK:n sivuilla joka kuukausi! Tämä on ehdottomasti yksi vuoden 2021 kohokohtia minulle työn puolesta. En malta odottaa mitä kaikkia ihanuuksia tulette näkemään vuoden aikana lehden sivuilla.


Runebergin Crostata

Suunnittelin piirakan noin noin 8 henkilölle.

Pääset lukemaan ohjeen tästä

Kuvat: Johanna Myllymäki Piirakka & stailaus: minä

Runebergin Crostata
Runebergin Crostata

Ihanaa viikon jatkoa ja herkullista Runebergin päivää!

/Anni


Lisää Runebergin reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G) (10 kk +)
Seuraava artikkeli: Laskiaisen Mutakakku (M) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Marja Jaatinen sanoo

    22.2.2021 12:43

    Kiitos hyvästä ohjeesta. Tein crostatan ohjeesi mukaan ja siitä tuli niin herkullinen. Taatusti tämä resepti tulee käyttöön jatkossakin. Perheessäni kaikki tykkäsivät, erityisesti mascarponen kanssa

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2021 13:25

      Ihana kuulla! Kiitos kommentistasi <3

      Vastaa
  2. Minou sanoo

    23.4.2021 21:10

    Mistä tietää kestääkö hillo tai marmeladi paistamista? Kestävätkö kaupan hillot ja marmeladit yleisesti uunin kuumuuden? Miten itse tehdyistä saa paiston kestäviä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2021 14:16

      Paiston kestävät hillot pysyvät koossa ja eivät valu leivonnaisen sisältä ulos. Paistonkestävä merkintä löytyy usein mainintana purkista. Muitakin hilloja voi käyttää, mutta on riski etteivät pysy kiinteinä. Itse käytän ihan mitä tahansa hilloja 🙂 maku on tärkein. Tästä piirakasta hillo ei mihinkään pääse valumaan.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios