• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku

Juustokakut· Kakut· Pääsiäinen

11 maalis
Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku

Tänään on mun syntymäpäivä. Kaikki alkuperäiset suunnitelmat peruuntuivat. Ystävän kanssa varattu hemmotteluhetki spassa, lounas äidin kanssa, ystävien saunailta ja aviomiehen järjestämä yllätysviikonloppu. Ollaan aina panostettu syntymäpäiviin, keksitty jotain arjesta poikkeavaa tekemistä, vaikka keskellä viikkoa. Nyt pitää olla vähän luovempi, oon varma, että tästä päivästä tulee mahtava. Ja onneksi jo perinteeksi muodostunutta itse leivottua syntymäpäiväkakkua ei voi kukaan perua!

Tässä se on: unelmien sitruuna-kinuskijuustokakku (siis ainakin omien unelmieni), joka vie jalat alta jo ensimmäisellä lusikallisella. Paljon sitruunan kuorta, sopivasti sitruunan mehua ja ihanasti kinuskia täytteessä sekä koristelussa. Oi NAM, sitruuna ja kinuski, parempaa yhdistelmää ei voi olla. Valitsinhan tämän makuyhdistelmän jopa hääkakkuuni (kurkkaa hääkakkua tästä).

Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku

Leivon joka vuosi itselleni kakun. Aiempina vuosina olen leiponut syntymäpäiväkakun, jossa on aina jotain vaaleanpunaista. Usein myös kinuskia. Viime vuonna kakussani oli kinuskia ja vadelmia ja pari vuotta sitten punaherukkaa kinuskin kanssa. Mukana on myös yksi vuosi, jolloin unohdin kinuskin täysin. Alla linkit syntymäpäiväkakkuihini:

  • Trio-kakku
  • Vadelma-Kinuskikakku
  • Kinuski-Vadelmatäytekakku
  • Kinuski-Punaherukkakakku

Hauska yhdistävä tekijä kaikissa näissä syntymäpäiväkakuissa on se, että ne ovat usein myös teidän suosikkeja. Yleensä siis suosituimpia kakkureseptejä täällä blogin puolella. Teillä on sama maku kuin minulla, ehkä siksi nämä mun jutut vuodesta toiseen kiinnostavatkin. Kiitos siitä. Tätä ja kaikkia muita synttärikakkuja olisi ihan tylsä hehkuttaa yksin.

Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku

Unelmien sitruuna-juustokakussa on rapea biscoff-keksipohja, sitruunainen juustokakkumassa, joka raidoitetaan kinuskilla ja raikkaat kermapursotukset, jotka viimeistellään sitruunan kuoriraasteella. Laitoin juustokakkumassaan pari liivatetta, mutta se saattaisi pysyä kasassa myös ilman. Yleensä tykkään suunnitella juustokakut liivatteettomiksi, mutta nyt laitoin varmuudeksi pari liivatetta, kun halusin täytteestä mahdollisimman sitruunaisen, joten se vaati hiukan mehua täytteeseen kuoren lisäksi.


Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku

Ohje noin 8-10 hlö

Pohja

  • 150 g Lotus Biscoff keksejä
  • 50 g voita
  1. Hienonna keksit blenderissä tai kauli murskaksi pussissa. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
  2. Vuoraa korkean halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo vuoan reunoille.
  3. Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Täyte

  • 2 liivatetta
  • 2 sitruunan kuoriraaste
  • 1 sitruunan mehu (noin 0,5 dl)
  • 100 g mascarpone tuorejuustoa
  • 100 g philadelphia tuorejuustoa
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 3 dl vispikermaa
  • noin 1 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5min).
  2. Pese sitruunat huolella. Raasta sitruunan kuoret ja purista mehu.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
  4. Vatkaa sitruunan kuori, tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustojen kanssa nopeasti notkeaksi.
  5. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  6. Vatkaa liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana.
  7. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  8. Kääntele parilla pyöräytyksellä karamellisoitu kinuski juustokakkumassaan (massaan tulee jäädä selviä kinuskiraitoja) ja kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytään, että ilmakuplat poistuvat.
  9. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 2-3 tunniksi tai yön yli.

Kiille ja koristelu

  • noin 1 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • suklaapalleroita
  1. Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoiluastialle.
  2. Levitä karamellisoitu kondensoitu maito kakun päälle lusikalla.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun päälle.
  4. Raasta sitruunan kuori kakun päälle ja asettele koristeet kermapursotuksien päälle

Vinkki! Kiille valuu itsekseen hieman kakun reunoja pitkin ja se on tarkoituskin!

Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku
Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku
Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku
Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku
Unelmien Sitruuna-Kinuskijuustokakku

♥ Anni


Kaikki juustokakut löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

38 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helpot ruisleivät eli ruispalat kotona
Seuraava artikkeli: Kindermoussella täytetyt Croissant-tuutit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emma sanoo

    11.3.2021 10:02

    Ihanaa syntymäpäivää! ❤️ Tuota kakkua voisi testata vaikka pääsiäisenä! 😍🐣

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 05:55

      Kiitos! Suunnittelinkin tämän vähän tarkoituksella pääsiäiseen sopivaksi. 🙂

      Vastaa
  2. Petra sanoo

    11.3.2021 13:13

    Varmana niin hyvää! Jos kakun haluaa tehdä gluteenittomana, niin onko esim. Kantolan kaurakeksit (glutfree) hyvä valinta tähän ts. miltä nuo ohjeessa olevat keksit maistuvat?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 05:56

      Tähän käy kaikki keksit, pitääkin tuo gluteeniton vinkki lisätä ohjeeseen 🙂 Ohjeessa olevat keksit ovat piparkakkumaisia, ilman joulumausteita – maistuvat omaan suuhuni kivan kinuskisilta tässä, joten valitsin ne.

      Vastaa
  3. Arja Leppänen sanoo

    11.3.2021 16:42

    Kaksi liivatetta tuntuu jotenkin vähältä, aiempiin juustokakkuihin mitä olen tehnyt. Tosi ihana kakku, aion tehdä. Makoisaa syntymäpäivää 🎂.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 05:57

      Mainitsinkin tekstissä, että teen usein juustokakut ilman liivatetta, mutta tähän lisäsin tuon 2 kun massaan tuli sitruunamehua. Voit toki laittaa enemmän, jos tuntuu siltä. Kakku pysyy kuitenkin kasassa kahdella 🙂 Kiitos!

      Vastaa
      • Arja sanoo

        12.3.2021 19:31

        Kiitos tiedosta 😊

        Vastaa
  4. IH sanoo

    12.3.2021 07:57

    Ihanalta näyttää, menee testiin! 😊 Voisihan tuon kondensoidun maidon korvata esim valmiilla kinuskikastikkeella tai jos keittää itse kinuskin? Vai onko niiden mauissa eroja verrattuna tuohon kondensoituun maitoon, on itselle uusi tuttavuus tuo.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 08:49

      Kiva, tämä oli niin ihanaa kyllä! Tuo karamellisoitu kondensoitu maito on paksua ja pysyy siksi myös ilman liivatteita kiilteenä kakun päällä ja raitoina juustokakkumassassa. En ole varma miten tavallinen kinuski toimisi. Testaisin ehkä itse keitetyllä paksulla kinuskilla.

      Vastaa
  5. Essi sanoo

    13.3.2021 17:18

    Hei! Haluaisin tehdä tämän kakun 30cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Teenkö ohjeen puolitoista kertaisena? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2021 05:28

      Huh, 30 cm on todella iso -tekisin ehkä tuplana, jos haluat kakusta korkean. Yhtä hyvältä se maistuu myös matalana toki.

      Vastaa
  6. Edith sanoo

    14.3.2021 09:24

    Hei! Onko sekä mascarponen että Philadelphian käyttöön jokin erityinen syy? Jos haluaisi selvitä vain toisella, kumpaa suosittelisit? Sitruunjuustokakku marengilla on ihan lemppari, joten testiin menee tämäkin:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2021 09:33

      Näiden kahden yhdistämisestä tuli mun makuun sopiva tasapaino. Mascarpone yksinään on liian kermaista. Voit toki käyttää pelkästään vain jompaa kumpaa 🙂 Makuasioita.

      Vastaa
  7. Anni sanoo

    22.3.2021 13:28

    Mitä luulet, onko tämä alle kouluikäisten lasten suuhun liian sitruunainen? Meillä lapset kyllä tykkää juustokakuista…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.3.2021 13:36

      Tämä on kuitenkin makea, eikä liian kirpeä 🙂 Minulla ei ole isompia lapsia, mutta jo nyt tämän ihan pienemmän kanssa opetellaan happamiin makuihin samalla tavalla kuin muihinkin. Se mikä toiselle on hapan voi toiselle olla ihan makea eli vaikea vastata ns. makuasiaan 🙂

      Vastaa
      • Anni sanoo

        22.3.2021 17:32

        Meillä on 2-, 4- ja 6-vuotiaat ja eivät nyt mihinkään överimakeaan ole tottuneet, että ehkäpä tämän voisi heillekin pääsiäisenä maistua. 😊

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          22.3.2021 19:28

          Kyllä uskon, että maistuu 🙂 Kokeilkaa ihmeessä!

          Vastaa
  8. Leipuri sanoo

    3.4.2021 09:40

    Hei, mikäli karamellisoitua kondensoitua maitoa ei ole mahdollista saada, mikä olisi seuraavaksi paras vaihtoehto sitä korvaamaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.4.2021 07:12

      Kääntelisin tavallista kinuskia massaan ja tarjoilisin kinuskia kakun kanssa erikseen, mutta en kaataisi päälle sellaisenaan. Tavallinen kinuski ei ole koostumukseltaan samanlaista, eli ei pysyisi päällä samaan tapaan..

      Vastaa
  9. Eerika sanoo

    4.4.2021 12:32

    Hei Anni, tämä kakku vaikuttaa super hyvältä😍. Onnistuisiko kondensoimattoman maidon sijaan itsetehdyn kinuskin käyttäminen täytteessä ja kuorrutteessa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.4.2021 13:06

      Tuossa edellisen kommentin vastauksessa mun ohjeet 🙂

      Vastaa
  10. Emma sanoo

    12.4.2021 16:25

    Kiitos ohjeesta, tämä oli täydellistä! Tein kakun gluteenittomana ja käytin tescon vaniljatäytekeksejä, onnistui niillä hyvin. Kakusta piti saada myös laktoositon ja koska kondensoitua maitoa ei taida laktoosittomana löytyä, keitin sellaisen itse. Täytteeseen saattoi olla hieman liian juoksevaa, eikä jäänyt selkeitä raitoja, mutta päälle laitoin kun olin antanut jähmettyä jääkaapissa yön yli ja oli jähmeämpää, kuitenkin lusikalla levittyvää! Keittely vei toki hieman aikaa, mutta lopputulos oli niin maistuva ettei haitannut ollenkaan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.4.2021 20:40

      Oihh keititkö maidon siis ihan kinuskiksi asti? <3 🙂 Mahtavaa! Varmasti jopa parempaa.

      Vastaa
      • Emma sanoo

        13.4.2021 13:13

        Joo keitin ihan kinuskiksi asti! 😊

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          13.4.2021 13:51

          Nam! 🙂 Pitää joskus koittaa itsekin.

          Vastaa
  11. Iina sanoo

    24.4.2021 10:59

    Hei!

    Millä tyllalla olet tehnyt nuo pursotukset? Tein tämän kakun ja se onnistui muuten täydellisesti, pursotuksista ei vaan tullut yhtä kauniita ja olen ennenkin törmännyt tähän ongelmaan, etteivät pursotukset onnistu. Kiitos ihanasta kakkuohjeesta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2021 14:13

      Käytän aika usein Wiltonin M1 tähtityllaa (6 sakaraa). Tärkeintä on olla terästylla ja kertakäyttöinen napakka pursotinpussi 🙂

      Vastaa
  12. Milla sanoo

    9.5.2021 09:23

    Tein äitienpäiväksi tämän, ja kermapursotukset valuivatkin kinuskin mukana reunoille ja lautaselle😭 kannattaa ehkä jähmettää kakku kinuskin levittämisen jälkeen jääkaapissa ennen pursotusten tekemistä, ja lisätä kermavaahtoon vaniljakreemijauhetta vielä jämäköitämään sitä🙈

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.5.2021 09:30

      Hmmm erikoista. Meillä ei valunut yhtään. Jos käyttää kinuskina valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, kuten minä käytin niin se ei hirveästi jääkaapissa edes jähmety. Voi toki odottaa hetken, että kinuski valuu hiukan reunoille (ja huolehtia ettei laita kinuskia liikaa, jolloin se varmasti valuu) ja ei kannata pursottaa kermaa ihan reunalle vaan hiukan keskemälle. Onneksi maku ratkaisee 🙂

      Vastaa
  13. Susanna sanoo

    15.5.2021 18:48

    Hei! Kiitän ihanista resepteistäsi!
    Kysymys tästä kakusta. Säilyykö kakun rakenne mielestäsi hyvänä, vaikka kakun pakastaisi? Entä sopisiko kiilteeksi vadelma-kinuskikakussa käyttämäsi liivatekiille, vai tuleeko liian makeaa? Mitä sinä suosittelisit kiilteeksi, jos toiveena olisi siisti, ”ryhdikäs” pinta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.5.2021 06:25

      Hei, kyllä juustokakkujen rakenne pitää pakastuksenkin, jotkut kakut voivat tosin päästä nestettä ulos pakastuksen jälkeen. Tuo kysymäsi kiille on tehty ihan samasta aineesta kuin tämän kakun kinuskipäällinen – lisäämällä vain liivatetta sekaan, jotta pysyy jämäkästi kakun päällä.

      Vastaa
  14. Suvi sanoo

    9.7.2021 21:07

    Onko kokemusta yhdistää samaan kakkuun sitruunatäyte ja kinuskitäyte erillisinä kerroksina, olisiko tuolla keinoin toimiva makupari?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.7.2021 05:59

      Varmasti toimii niinkin, valmista reseptiä ei tosin löydy minulta kerroksiin.

      Vastaa
  15. Veera sanoo

    15.7.2021 20:59

    Hei! Tekisin tämän kakun viikonlopun juhliin joihin tulossa 13hlöä, olisiko hyvä tehdä tuplana vai mahtaako tuo määrä riittää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.7.2021 15:55

      Riippuu tietenkin ihan juhlien luonteesta ja muista tarjoiluista 🙂

      Vastaa
  16. leipuri sanoo

    20.9.2021 08:01

    Olen huono arvioimaan kakkujen riittävyyksiä. Aion tehdä tätä ihanaa jo aikaisemmin testattua juustokakkua lasten synttärijuhliin, joissa syöjiä on 14. Tarkoitus on tehdä kakku 25cm irtopohjavuokaan. Olisikohan tämä ohje 1,5 vai kaksinkertaisena sopiva? Kahvipöytään tulee muutakin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2021 10:26

      Kakkujen riittävyyttä on aina vaikea arvioida. Parempi olisi mitoittaa aina vähän yläkanttiin. Tällaisena riittoisuus on noin 8-10 hlö eli siitä kertomaan. Lapset eivät syö ehkä yhtä isoja paloja kuin aikuiset.

      Vastaa
      • leipuri sanoo

        21.9.2021 22:12

        Juu, tykkään itse tehdä yläkanttiin. Ei haittaa ollenkaan jos kakusta jää omalle viiden hengen perheelle vielä palaset seuraavaksi päiväksi. 😉 Meillä tuosta 14 hengen porukasta lapsia on vain neljä ja loput aikuisia. Ehkäpä teen kuitenkin kaksinkertaisena… Kyllä varmaan kuitenkin mahtuu 25cm korkeareunaiseen vuokaan, ettei tule liian korkea?

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios