• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Kakut· Perhe· Sokeriton· Vauvanruoka

23 tammi
Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Meidän Papu täytti puoli vuotta. En ole tajunnut ennen oman lapsen syntymää miksi vauvavuoden jokainen kuukausi on niin merkityksellinen, että sitä haluaa juhlistaa. Varsinkin tätä puolivuotispäivää. Vauvan (ja lapsien) kanssa konkretisoituu se, miten nopeasti aika kuluu. En voi uskoa, että siitä vähän yli kolmekiloisesta pienestä nyytistä on kasvanut oman tahdon omaava, vastavuoroisesti naureskeleva ja jokelteleva kahdeksankiloinen ilopilleri.

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Missä on se vauva joka nukahti syliini, tuhisi suurimman osan päivästä kapalossa ja oli niin pieni omassa sängyssään ettei häntä raaskinut sinne yksin laittaa? Nyt vaunukoppa ja sänkykin uhkaa jäädä pieneksi. Vauvan kasvu ja kehitys on mieletöntä. Ja myös se miten vauvan ruokailu muuttuu kuuden kuukauden aikana maidon syönnistä soseiden maisteluun, puuron hotkimiseen ja nyt oman kakun herkutteluun!

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Tässä kakussa on kaikkea mitä kuuden kuukauden ikäinen vauva saa syödä. Kakku ei sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Makeus kakkuun tulee hedelmistä ja taateleista. Kakku maistuu myös aikuisille, jotka leikkaavat itselleen oman palan siltä puolelta, mihin koristeet on aseteltu. Meidän poika on tottunut syömään karkeaakin ruokaa, mutta osa vauvoista ei. Jätä silloin pohja leikkaamatta vauvan lautaselle, vaikka sekin olisi täysin sopivaa syötävää vauvalle. Ehkä sinun vauvasi voi napostella pohjan omin sormin?

Niin, jokainen vauva on oman kakkunsa Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk) ansainnut!

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

8-10 hlö

Pohja

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 kivetöntä taatelia
  • noin 2 rkl kookosmaitoa tai kaurakermaa
  1. Aseta halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Aseta reunoille reunakalvo, jos haluat tasaiset ja siistit reunat kakkuun. (Voit myös öljytä reunat tai käyttää leivinpaperia).
  2. Mittaa kaurahiutaleet ja taatelit blenderiin ja aja tasaiseksi.
  3. Lisää kookosmaitoa tai kaurakermaa sen verran, että aineksista muodostuu massa, jonka voi painella kakkuvuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen.

Mustikkakerros

  • 3 dl kotimaisia mustikoita
  • 1 iso banaani
  • 2 dl kookosmaitoa (valkoinen osa)
  • myllystä vaniljaa
  • 1 dl kookosmaitoa (kirkas osa)
  • 2,5 tl agar jauhetta (Meira)
  1. Mittaa mustikat, banaani, kookosmaito ja vanilja blenderiin ja aja tasaiseksi.
  2. Sekoita agar kookosmaidon kirkkaaseen osaan pienessä kattilassa ja kiehauta. Keitä noin 2 minuuttia.
  3. Kaada agar-seos ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen.
  4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Mangokerros

  • 300 g (pakaste)mangokuutioita (1 pussi)
  • 2 dl kookosmaitoa (valkoinen osa)
  • ripaus jauhettua kardemummaa
  • 1 dl kookosmaitoa (kirkas osa)
  • 2,5 tl agar jauhetta (Meira)
  1. Mittaa mango, kookosmaito ja kardemumma blenderiin ja aja tasaiseksi.
  2. Sekoita agar kookosmaidon kirkkaaseen osaan pienessä kattilassa ja kiehauta. Keitä noin 2 minuuttia.
  3. Kaada agar-seos ohuena nauhana mangotäytteeseen koko ajan sekoittaen.
  4. Kaada täyte vuokaan hieman jähmettyneen mustikkapohjan päälle lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi tai yön yli.

Koristeet (vain aikuisille)

  • pensasmustikoita
  • kookoslastuja
  • mangopaloja
  1. Asettele koristeet toiselle puolelle kakkua.

Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös liivatteilla. Laita silloin 3 liivatetta kumpaankin kerrokseen.

Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)
Mango-Mustikkakakku - Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)

Kävimme juhlistamassa 6 kk päivää kakun kanssa Home In Garden kukkakaupassa. Kuvista suuri kiitos lahjakkaalle Erjalle. Lisää Erjan kauniita kuvia löydät täältä ja täältä.

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää vinkkejä vauvan ruokiin kerään tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

37 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Caramel-Puolukkatuorepuuro (G)
Seuraava artikkeli: Runebergin ruudut ilman lisättyä sokeria (G) (10 kk +) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Corinna sanoo

    27.1.2021 10:02

    Hei,
    ihana kakku!
    Juuri mietin mitä voisin leipoa kun meidän tytär täyttää vuoden ja haluan että hänkin pääsee syömään kakkua. Tässä ratkaisu! 😍
    Kuitenkin yksi kysymys, yksi vieraista on allerginen mangolle, millä sen voisi korvata?
    Kiitos ihanista resepteistä, ilo seurata mitä kaikkea ihanaa leivot. ❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2021 10:30

      Kiitos <3

      Mango on luontaisesti kermainen ja makea hedelmä, joten sopii hyvin juuri tällaiseen sokerittomaan kakkuun hyvin. En osaa suoraan sanoa millä voisi korvata - opettelen täällä itsekin vasta näitä vauvoille sopivia ohjeita. Sinuna varmaan tekisin toisen kerroksen banaanista ja jostain toisesta marjasta, jos haluat kaksi kerroksisen kakun? Toinen vaihtoehto on tehdä pelkkä mustikkakakku eli tuplaa mustikkakerroksen aineet.

      Vastaa
  2. Anne sanoo

    7.2.2021 15:44

    Hei!

    Haluaisin valmistaa tämän kakun meidän tytön 6kk päivän kunniaksi. En tiedä johtuuko äiti aivoista vai mistä mutta en vaan nyt ymmärrä tuota kookoskerman valkoista ja kirkasta osaa? Tarkoitatko tällä sitä, kun purkin avaa ja se on erottunut rasvaisuuden mukaan siinä samassa purkissa kahteen osaan?

    Kiitän vastauksesta jo etukäteen! 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2021 05:51

      Hei,

      Kookosmaito tölkeissä neste on jakaantunut valkoiseen maito osaan ja kirkkaaseen nesteeseen eli sitä tarkoitetaan tässä eli juuri mitä arvelitkin 🙂

      Vastaa
  3. Emilia sanoo

    10.4.2021 18:11

    Hei. Voiko tuon agar jauheen korvata jollain? Liivatelehti? Määrä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2021 19:34

      Hei, kyllä liivatteella voi korvata. Tuolla ohjeessa näin ohjeistankin:

      Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös liivatteilla. Laita silloin 3 liivatetta kumpaankin kerrokseen.

      Vastaa
    • Terhi sanoo

      9.7.2021 10:44

      Heitin just roskiin koko kakun. Ei riittänyt mitenkään 3 liivatetta hyydyttämiseen ja en ole leipoja, joten en osannut pelastaa kakkua muuten. Harmittaa paljon ja rahaa meni turhaan aineita hankkiessa.

      Vastaa
      • Elina sanoo

        30.12.2022 12:34

        Tarkoitetaanko ”kolmella liivaatteella” kolmea liivatelehteä vai kolmea teelusikallista liivatejauhoa per kerros? Millähän banaanin voisi korvata? Vauvamme ei pidä banaanista ja isäntäkin on allerginen 🤔

        Vastaa
  4. Pinja sanoo

    20.4.2021 21:31

    Onko vinkkejä mistä kaupasta voisi löytyä vaniljaa myllystä? Olen etsinyt useammasta K-kaupasta, mutta ei ole osunut silmiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2021 05:51

      Käytän itse tätä ja olen löytänyt hyvin varustelluista K-marketeista. tuolta voi katsoa saatavuuden. Ihan loistotuote!

      https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/dr-oetker-vaniljamylly-15g-5701073062968

      Vastaa
  5. Hyvää kevättä sanoo

    27.4.2021 10:22

    Moikka,

    Jos käyttää vaniljatankoa vaniljamyllyn puutteessa, niin osaatko neuvoa, kuinka paljon sitä olisi hyvä rapsuttaa mustikkatäytteen joukkoon? Ajattelin leipoa tämän kakun, kun tytöllä tulee tämä samainen 6kk pian täyteen 🙌🏼🎂 Mukavaa kevään aikaa sinne, blogisi on aivan ihana ja inspiroiva! 🌞

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2021 11:59

      Laittaisin yhden tangon siemenet 🙂 vanilja on niin herkullista! 🙂 Onnea etukäteen ja kiitos ihanasta palautteesta.

      Vastaa
  6. Essi sanoo

    15.5.2021 17:44

    Moikka!
    Itse en syö banaania, niin olisiko ideaa, mitä käyttää sen tilalla? Käviskö joku omenasose?
    Ja kiitos näistä ohjeista, oma vauva kohta 6kk, niin ihanaa päästä hänelle leipomaan 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.5.2021 06:21

      Moikka, banaani toimii tässä ohjeessa hyvänä makeuttajana, kuten mangokin. Omenasosetta voi laittaa, mutta sen tulisi olla mahdollisimman makeaa 🙂 Voit toki tehdä kaksi kerrosta vain mangostakin 🙂

      Vastaa
  7. Anu sanoo

    16.6.2021 21:13

    Agar agar on merilevää eikä sovellu alle 1-vuotiaille. Onko määrä oikea? Lasken lähemmäs 700g mustikkatäytettä, joka Meiran agar agarin laskuohjeen mukaan olisi yli 5tl.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2021 05:43

      Agar agr ei ole merilevää, vaan se on levästä valmistettua polysakkaridiseosta, jolla näin pieninä määrinä ei ole ravitsemuksellista merkitystä. Kuten ohjeessa ohjeistan halutessaan voi myös käyttää liivatetta. Suositukset ovat suosituksia. Ohjeen mitat ovat oikein.

      Vastaa
  8. Terhi sanoo

    9.7.2021 10:48

    Just heitin roskiin koko kakun. Ei riittänyt 3 liivatetta hyydyttämään kakkua ja koska en ole leipoja en tiedä miten oisin voinut kakun pelastaa. Harmittaa tuhlattu aika ja raha.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.7.2021 06:01

      harmi kuulla, että sinulla oli epäonnea reseptin kanssa. Kumpaankin kerrokseen tarvitaan tuo 3 liivatetta eli koko kakkuun yhteensä 6 liivatetta. Itse hyydytin kakun agarilla, joten en ole testannut eri liivatelaatujen eroja tässä ohjeessa.

      Vastaa
  9. Mira sanoo

    20.8.2021 11:10

    Hei, mitä ns.eroa on hyydyttää livatteella vs agar-jauheella? Kysyn ihan mielenkiinnosta kun agar minulle täysin uusi tuttavuus.. Vaniljan voinee korvata nestemäisellä vanilja-aromilla? Sitä olisi valmiina kaapissa.
    Kiitos ihanista ohjeista, käytän usein sinun reseptejä leivonnassa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.8.2021 15:24

      Hei, ei ole muuta eroa kuin, että agar on kasvipohjainen ja liivate eläinperäinen hyydytysaine. Niiden käyttö eroaa hiukan toisistaan. Jos liivate on sinulle tutumpi niin käytä sitä 🙂 Katsoisin vanilja-aromin pakkaus-selosteen, että ei sisällä mitään mitä vauvalle ei saa antaa, muuten ok. Kiitos palautteesta 🙂

      Vastaa
    • Sanna sanoo

      29.9.2021 10:42

      Voiko kakun pakastaa?

      Vastaa
  10. Noora sanoo

    12.9.2021 14:32

    Ihana kakku! Voikohan tätä pakastaa? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.9.2021 10:59

      En ole pakastanut tätä kakkua, joten en ole varma miten reagoi ilman sokeria ja agarilla hyydytettynä. Täällä lisää tietoa pakastuksesta:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  11. Karoliina sanoo

    19.1.2022 20:58

    Tarkoitetaanko ohjeessa tuoreita vai pakastettuja mustikoita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2022 06:17

      Tähän aikaan vuodesta pakasteesta totta kai 🙂

      Vastaa
  12. Teija sanoo

    3.6.2022 16:39

    Hei!

    Annetaanko pakastemarjojen ja -mangokuutioiden sulaa ensin ennen täytteen tekoa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.6.2022 16:23

      Hei, olen laittanut hiukan kohmeisina blenderiin 🙂

      Vastaa
  13. Anne sanoo

    25.9.2022 11:30

    Ei ollut ostamassani kookosmaidossa mitään kirkasta osaa, mites sitten toimitaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.9.2022 18:02

      Erikoista, yleensä kookosmaidossa aina nämä erottuvat. SItten laita 1 dl ja 2 dl kookosmaitoa sellaisenaan.

      Vastaa
  14. Sanna Lehtonen sanoo

    28.10.2022 13:22

    Hei! Voinko käyttää kakkuvuokaa mikä on 22 cm halkaisijaltaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2022 15:54

      Moi, totta kai mutta kakusta tulee matalampi 🙂

      Vastaa
  15. Pauliina sanoo

    30.10.2022 21:40

    Maku oli ihana, mutta kakku lössähti muutama tunti vuoan irroituksen jälkeen. Tarvisisi varmaankin enemmän agaragaria kuin 2,5 tl/kerros.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2022 14:06

      Kyllä pitäisi tällä määrällä hyytyä. Mitä merkkiä käytit?

      Vastaa
  16. Hanna sanoo

    23.11.2022 11:51

    Hei. Käykö kuivatut taatelit. Onko määrä sama.? Ja kuuluuko vaniljatangolle tehdä muuta kuin ryystää siemenet sinne sekaan.. Tarvitseeko siis vaniljaa lämmitellä? En siis ole ennen tankoa käyttänyt, että voi olla tyhmä kysymys.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.11.2022 15:04

      Heippa, kuivatuista taateleista saattaa jäädä kovia sattumia. Voit pehmittää niitä vesitilkassa kattilassa tosin. Vaniljatanko on käyttökelpoista sellaisenaan 🙂

      Vastaa
      • Hanna sanoo

        23.11.2022 15:22

        Olisiko määrä kuitenkin taateleissa sama? Nuo ovat siis pussissa tänään ostettuja ja pehmoisia kylläkin. Kakku tekeillä myöskin lauantaiksi tytön 6kk joten jos riski että pieleen menee, ennätän kyllä hakea heviosastoltakin. Kakun meinasin tehdä perjantaina, vai olisiko torstai liian aikaisin?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          23.11.2022 15:32

          Sama määrä, voit myös maistaa tehdessä tai koittaa jos hajoavat yhtä hyvin blenderissä – sitten käyvät sellaisenaan 🙂

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios