• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

Äitienpäivä· Jäätelö· Juhannus· Kakut· Täytekakut· Yhteistyöt

3 touko
Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

Kaupallinen yhteistyö Danerolles

Suunnittelin itselleni äitienpäiväkakun, jonka miehenikin osaa tehdä! Tästä tuli niin ihana, etten malta odottaa tulevaa äitienpäivää. Jäätelöllä täytetty croissantkakku kuulemma leivotaan minulle heti aamusta, äitienpäivän brunssille ♥

Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

Danerollesin Croissant heti käyttövalmis tuoretaikina pääsi taas uuteen muotoon. Valmiin taikinan käyttö on kyllä niin älyttömän helppoa ja nopeaa, että oli oikein vaikea valita kaikista ideoista vain yksi! Muistathan vielä nämä aiemmat croissantreseptini: croissant-vanukas ja croissant-tuutit. Kummatkin olivat taivaallisia!

Tässä reseptissä rapeaksi paistettu croissantkakkupohja tehdään irtopohjavuokaan ja leikataan kahteen kerrokseen. Jäähtynyt pohja täytetään mansikkamelballa, vaniljajäätelöllä ja viimeistellään vispikermalla sekä tuoreilla mansikoilla. Päälle vielä tomusokerihuntu. Niin ihanaa, että jälleen kuola valuu näppäimistölle. Haluaisit ehkä, että sinuakin hemmoteltaisiin tällä kakulla äitienpäivänä?

croissantkakku_anninuunissa_ohje

Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

noin 6 hlö

Ohje

  • 1 pkt Danerolles Croissants Classic (6 kpl pientä croissantia)
  • 1 kananmuna
  • noin 1 dl mansikkamelbaa (ohje alla)
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissant tölkki ohjeiden mukaan ja taittele taikinasta kuusi croissanttia.
  3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta croissantit vuokaan (ks. kuva alla).
  4. Voitele croissant-kakkupohja kananmunalla ja nosta kakku uuniin, keskitasolle.
  5. Paista kakkua noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on saanut kauniin värin.
  6. Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen kerrokseen (pohja ja päällinen).
  7. Valmista mansikkamelba.

Mansikkamelba

  • 3 dl kohmeisia kotimaisia mansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl limen mehua
  1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. (Jätin omaan melbaani hiukan sattumia)

Vinkki! Tarjoile ylijäänyt melba tarjoilun yhteydessä, jokainen voi lisätä melbaa annokseensa oman maun mukaan. 

Lisäksi

  • reilu 1/2 litraa vaniljajäätelöä
  • noin 1 dl vispikermaa
  • kourallinen mansikoita
  • tomusokeria
  1. Tee vaniljajäätelöstä palloja lautaselle ja nosta ne vielä pakkaseen odottamaan kakun täyttöä.
  2. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
  3. Halkaise mansikat.

Kakun kokoaminen

  1. Levitä mansikkamelba jäähtyneen croissant-pohjan päälle.
  2. Lisää jäätelöpallot ja nosta toinen croissant-kerros päälle.
  3. Nostele vispikerma päällimmäiseksi ja koristele mansikoilla.
  4. Sihtaa päälle vielä tomusokeria halutessasi.
  5. Tarjoile kakku heti!
Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku
Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku
Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku
Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

Jäätelöllä täytetty Croissant-kakku

Muistathan jakaa oman kakkusi somessa tagaamalla #croissantkakku #anninuunissa @anninuunissa, jotta pääseen kuolaamaan teidän versioitanne.

Ihanaa äitienpäivää!

/Anni


Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Vauvan Vappudonitsit (6 kk+)
Seuraava artikkeli: Rakastetut kuviot – Kaunein kattaus Äidille »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios