• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku

Gluteeniton· Kakut· Mökkiohjeet· Suklaakakut

24 elo
Suklaa-kesäkurpitsakakku

Meidän kesäkurpitsasato oli tänä vuonna itkettävän pieni. Yksi keltainen kesäkurpitsa, kun viime vuonna niitä tuli kymmenittäin. Ensimmäiset esikasvattamani taimet kuolivat, joten hankin uudet. Lannoitettiin, kasteltiin ja koitettiin auttaa pölytyksessä. Ei auttanut, tänä vuonna kesäkurpitsaa ei tullut. Tuosta yhdestä ihanuudesta halusin kuitenkin leipoa. Viime vuoden ja teidän yhden suosikin innoittamana. Tässä mehevä suklaa-kesäkurpitsakakku, joka ei varmasti jää toiseksi viime vuotiselle vaalealle versiolleen.

Muuten kesäkurpitsasato on ollut tänäkin vuonna muualla hyvä, meillä ei ollut onnea. Heinäkuussa uutisoitiin kesäkurpitsaa tulevan niin paljon, että osa mätänee pelloille. Ehkä mietit miten käyttää edelleen puutarhassasi kypsyvät kurpitsat? Löydät herkullisia kesäkurpitsoja pitkään vielä kauppojen HEVI-osastoltakin.

Rakastan helppoja ohjeita. Tämä on sellainen. Lisäksi tämän kakun leipominen on nopeaa, nimittäin vatkaimia ei tarvita. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kakku paistuu uunissa tunnissa ihanan meheväksi. Kuorrutteen kermankin vatkaat käsin totta kai. Ja vielä se mitä moni miettii! Kesäkurpitsa ei maistu kakussa, mutta se tekee siitä niin ihanan mehevän!

Suklaa-kesäkurpitsakakku

Kun kakku on näin mehevä, se on juuri hyvä sellaisenaan. Vatkasin pari desiä kermaa ja maustoin vaahdon suklaalla sekä kaakaolla. Täydellistä, muuta ei tarvita. Miten kaunis kakku onkaan juuri tällaisena. Se ei välttämättä edes tarvitse kuorrutusta, mutta kuorrutus nostaa kakun toiselle tasolle. Nam tämä kakku on melko täydellinen.


Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku

Kakku

  • 75 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 350 g kesäkurpitsa-raastetta (noin 1 kesäkurpitsa)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pinnoita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat ja jätä sivuun.
  3. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää vanilja-aromi sekaan ja jätä jäähtymään.
  4. Vispaa kananmunat ja jogurtti sekaisin kulhossa. Sekoita hyvin suklaa-seokseen.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan.
  6. Kääntele lopuksi kesäkurpitsa-raaste sekaan.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kokeillessa puutikkuun ei jää taikinaa.
  8. Nosta kakku uunista, anna jäähtyä hetken vuoassa ja nosta ritilälle jäähtymään.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin

Kuorrutus

  • 4 dl vispikermaa
  • 50 g tummaa suklaata sulana
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • (1 rkl sokeria)
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaa vatkaten sekaan.
  2. Lisää kaakaojauhe ja halutessasi sokeria.
  3. Levitä kuorrutus rennosti jäähtyneen kakun päälle.
Suklaa-kesäkurpitsakakku
Suklaa-kesäkurpitsakakku

Elokuun viimeisiä viedään! Nautinnollisia päiviä.

/Anni


Lisää reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

30 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Tarte Tatin Tomaateista
Seuraava artikkeli: Keittiöunelmia »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heidi sanoo

    24.8.2021 12:20

    Ihana kakku! Voiko pohjaan tulevaa voita korvata samalla määrällä rypsiöljyä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2021 12:49

      Hei, kiitos 🙂 Kyllä voi, tähän vaalean versioon olen yleensä käyttänyt öljyä:

      https://www.anninuunissa.fi/meheva-kesakurpitsakakku-g/

      Vastaa
  2. Hamham sanoo

    24.8.2021 14:19

    Herkullisen näköinen! 😋 Mietin että voisikohan vehnäjauhojen sijaan käyttää mantelijauhoja..?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2021 15:00

      Tämä on kyllä todella herkullista! Mantelijauhot ovat hyvin rasvaista (pähkinä), joten se ei sovellu sellaisenaan korvaamaan vehnäjauhoja.

      Vastaa
  3. Eetu sanoo

    24.8.2021 17:22

    Näyttää niin herkulliselta mutta miten tästä sais munattoman version🤷‍♀️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2021 06:15

      Hmmm ohjeeseen tulee 3 kananmunaa. En ole itse mikään mestari niiden korvaamisessa. Joissan resepteissä 1-2 munan korvaaminen onnistuu helposti banaanilla tai omenasoseessa. Tässä luulen ettei toimi maun tai koostumuksen takia. Kokeilisin korvaamaan ehkä no egg valmisteella.

      Vastaa
  4. Karo sanoo

    24.8.2021 23:48

    Herkullisen näköinen 😋 tulisikohan hyvä rakenne, jos vehnäjauhot korvaisi perunajauhoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2021 06:12

      Hmmm.. en voi suositella kokeilematta, jos haluat gluteenittoman version suosittelen käyttämään jauhoseosta. Perunajauhot yksinään eivät tuo ehkä tarpeeksi rakennetta kakkuun.

      Vastaa
  5. Janina sanoo

    25.8.2021 16:21

    Pitäisikö tämän antaa tekeytyä ennen tarjoamista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2021 16:48

      On huomattavasti parempaa seuraavana päivänä, mutta jos on kiire riittää että odottaa että jäähtyy 🙂

      Vastaa
      • Hartsikallio Kirsi sanoo

        31.8.2021 13:20

        Tein tänään ja käytin turkkilaista jogurttia. Spelttiä käytän leivonnassa. Irtopohja vuokani on noin 27-28cm ehkä se ja jauhot vaikutti ettei tullut korkea. Seuraavalla kerralla kokeilen gluteenittomista jauhoista. Kaiken puolin olen tyytyväinen vaikka matala onkin. Maku se ratkaisee. Huomenna tulee kummipoikamme ja hänen äitinsä kylään. Ei olla nähty kuin viimeksi jouluna ja kummipojan keväällä kun kävi virpomassa. Tällä haluan ilahduttaa heitä. Nyt jääkaapissa ja huomenna kuorrutus. Kostutitko muuten ollenkaan vai eikö tarvitse? Ehkä tuo kesäkurpitsa mehevöittää sen.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          31.8.2021 14:20

          Kakkua ei tarvitse kostuttaa – merkitsen ohjeeseen aina kaikki vaiheet 🙂 Vuokasi on sen verran paljon isompi, että kovin korkea ei tule tällä ohjeella – minun vuokani oli 20 cm. Maku on se tärkein, kuten sanoit. Mukavaa herkuttelua!

          Vastaa
  6. Kukka sanoo

    25.8.2021 21:02

    Testasin tätä, todella herkullinen ja ihanan mehevä kakku! 🙂 Ihan mielenkiinnosta kysyisin, käytitkö kuorrutukseen vaaleaa vai tummaa kaakaojauhetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.8.2021 06:46

      Ihana kuulla! 🙂 Leivonnassa käytössä aina tumma sokeroimaton kaakaojauhe.

      Vastaa
      • Kukka sanoo

        28.8.2021 22:52

        Kiitos. Samaa käytin. Minun makunystyröille 2rkl oli sopiva määrä 🙂 Jääkaapissa ei ollut jogurttia joten käytin piimää ja ihanaa tuli niinkin 👌🏻

        Vastaa
  7. Heidi sanoo

    26.8.2021 23:42

    Pitää kyllä kokeilla tätä reseptiä!🤩 Millaista jogurttia käytit? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2021 06:18

      Ihan maustamatonta luonnonjogurttia, kreikkalainenkin käy tms 🙂

      Vastaa
  8. Leipuri sanoo

    27.8.2021 08:26

    Hei, valutatko liian nesteen pois kesäkurpitsasta? Mulla ei noussut ja jäi raaaksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2021 12:48

      En valuttanut (ilmoitan ohjeessa aina kaikki vaiheet). Tätä on nyt leivottu onnistuneesti useita kakkuja, joten määrissä ei ole virhettä. Kuulostaisi siltä, että jokin on raaka-aineiden mittauksessa tai paistossa mennyt pieleen..

      Vastaa
  9. Jensku sanoo

    27.8.2021 15:32

    Hei, ovatko nämä uunin lämpötilat kiertoilmauunin vai ns. tavan uunin lämpötiloja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2021 16:08

      Aina resepteissäni tasalämpö ilmoitettu – kaikilla ei ole kiertoilmaa.

      Vastaa
  10. Anu sanoo

    28.8.2021 09:51

    Kuoritko kesäkurpitsan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.8.2021 10:19

      En kuorinut.

      Vastaa
  11. Heidi sanoo

    19.9.2021 19:07

    Moi!
    Suunnittelen leipovani tämän kakun sijaan piirakkana. Minkäkokoinen annos olisi hyvä uunipellille? Entä mitä veikkaisit paistoajaksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2021 06:09

      Tästä tulee varmasti hyvä peltiversiona. Varmaan riittää noin puolen tunnin paisto, mutta se selviää vasta tekemällä. uunipeltejä on erikokoisia ja se minkä paksuisen vaikuttaa varmasti myös riittoisuuteen. Eikun testailemaan 🙂

      Vastaa
  12. Maritte sanoo

    20.9.2021 13:13

    Aivan ihana resepti taas! Oli jo niin herkullisen näköinen, että PAKKO testata. Nyt on puolikas kakku (yhdellä munalla) uunissa… tuoksut tulee jo nenään. Meillä on kotona pieni ristiriita, kun minusta on ihana leipoa, mutta puoliso ei tykkää liiaksi, kun sitten tulee syötyä vain kakkua (täytyy sitä kyllä itsekin vähän jarrutella). Heh. Olen sittemmin lanseerannut 1/2 kakku viikossa -konseptin, jolla kaikki voittaa. Saan kokeilla ihania reseptejä ja kaikki saa herkkua kahvin kanssa, mutta koko viikon ruokavalio ei koostu leivonnaisista. Paistoajan kanssa saa vaan vähän kikkailla.

    Hyvä vinkki muuten tuossa yhdessä kommentissa tuo öljy – sitä käyttää kyllä mielellään leivonnassa ja sopii myös vegaaniseen leivontaan.

    Kiitos ihanista ohjeista ja esteettisestä blogista!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2021 14:08

      Ihana palaute ja viesti. Kiitos 🙂 upeaa syksyä ja leivonnan iloa!

      Vastaa
  13. Essi sanoo

    16.7.2022 12:30

    Kakku on ilmeisesti hyvä leikata? Ajattelin siis hieman tuunata ja tehdä tästä ns. Nakukakku version että täytettä tulisi väliinkin. Onkohan aivan hullu idea? 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2022 20:36

      Varmasti herkullinen ja toteutettava ehdottomasti <3

      Vastaa
      • Essi sanoo

        17.7.2022 21:48

        Vähän innostuin niin tein tästä täytekakku version. Väliin laitoin tuoreita vadelmia ja suklaa kreemiä. Kuorrutin myös kreemillä ja päälle vielä suklaa ganache valuma. Oli kyllä herkkua! 🖤 Mahtavan mehevää taikina tulee tästä!

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios