• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)

Pullat· Vappu· Vegaaninen

17 elo
Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)

Vielä yksi ihana mustikkaohje Muhkeat Mustikkamunkit (Ve) olkaa hyvät. Leivoin näitä muhkeita mustikkamunkkeja itse asiassa jo viime vappuna, mutta miksi ihania kotitekoisia hillotäytteisiä munkkeja ei voisi leipoa ja nauttia ympäri vuoden? Varsinkin nyt kun meillä on ihania marjoja, joista keittää aromaattisimmat hillot!

Keitän joka kesä varastoon mustikkahilloa, jota voi maustaa vaniljalla, kardemummalla tai kanelilla. Ihana hillo maistuu meille juustojen, aamupuuron, lettujen ja jogurtin kanssa läpi talven. Mustikkahillo sopii täydellisesti myös munkkien täytteeksi ja sen voi keittää pikaisesti myös pakastemustikoista, kuten keväällä tein, kun hillovarastomme oli jo tyhjä. Mustikkahillo sopii myös italialaisen crostatan täytteeksi. Katso ohje täältä.

Tämän ohjeen munkkitaikina on perinteinen taikina, joka onnistuu tuore- sekä kuivahiivalla. Munattomasta taikinasta tulee ihanan pehmeä ja kauramaitoon sekä margariiniin leivottuna munkit ovat myös täysin vegaanisia! Kannattaa kokeilla, itse leivon pullat sekä munkit nykyään aina kauramaitoon. Maku on mahtava eikä eroa huomaa kukaan. Pidemmittä puheitta reseptiin.


Muhkeat Mustikkamunkit

Ohje (noin 14 munkkia)

  • 2.5 dl maitoa (myös kasvimaidot käyvät)
  • 25 g tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola, sekoita.
  3. Lisää puolet jauhoista hiljalleen vaivaten.
  4. Lisää loput jauhot alustaen. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa.
    (Vaivaa taikina yleiskoneessa (10 min), jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.)
  5. Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
  6. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
  7. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi.
  8. Leivo taikina tangoksi ja jaa noin 14 palaan.
  9. Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään vielä 45 minuutiksi.

VEGAANINEN: Käytä taikinassa kauramaitoa ja maidotonta margariinia.

Paistamiseen

  • 1 litra öljyä (rypsi tai auringonkukka)
  1. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa n. 180-asteiseksi. (Käytä öljyn mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.) Katso ohjevideo täältä.
  2. Nosta reikäkauhalla 2-3 munkkia öljyyn ja paista noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
    Testaa kypsyys paistamalla ensin yksi munkki ja halkaisemalla se. Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä.
  3. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään. Talouspaperi imee ylimääräisen rasvan munkkien pinnalta. 
  4. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.
  5. Pursota mustikkahillo täyttötyllalla hieman jäähtyneiden munkkien sisään.
  6. Herkuttele!

Mustikkahillo

Ohjeen löydät tästä.

Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)
Ihanat mustikalla täytetyt pullat!
Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)

Ihanaa uutta viikkoa! Seuraavaksi siirrytään muuten omenaherkkuihin.

/Anni


Lisää mustikka-herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehevä Kesäkurpitsakakku (G)
Seuraava artikkeli: Ihana Kesäkurpitsagalette »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minou sanoo

    29.4.2021 14:21

    Voi miten suloisia. Mieleen tulee sisilialaiset leivonnaiset nimeltään Minni di virgini/neitsyen rinnat. Eli pyhän Agatan rinnat mutta se onkin sitten aivan toinen juttu eikä kovin ”söpö”. Täältä löytyy munkkireseptejä joka lähtöön. Kohta joudun varmaan arpomaan minkä ohjeen valitsen vappumunkeille. Olin jo melkein valinnut rahkamunkit.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2021 20:29

      Mielenkiintoista 😀 pitää tutustua tarkemmin noihin sisilialaisiin leivonnaisiin.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios