| |

Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)

Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)

Vielä yksi ihana mustikkaohje Muhkeat Mustikkamunkit (Ve) olkaa hyvät. Leivoin näitä muhkeita mustikkamunkkeja itse asiassa jo viime vappuna, mutta miksi ihania kotitekoisia hillotäytteisiä munkkeja ei voisi leipoa ja nauttia ympäri vuoden? Varsinkin nyt kun meillä on ihania marjoja, joista keittää aromaattisimmat hillot!

Keitän joka kesä varastoon mustikkahilloa, jota voi maustaa vaniljalla, kardemummalla tai kanelilla. Ihana hillo maistuu meille juustojen, aamupuuron, lettujen ja jogurtin kanssa läpi talven. Mustikkahillo sopii täydellisesti myös munkkien täytteeksi ja sen voi keittää pikaisesti myös pakastemustikoista, kuten keväällä tein, kun hillovarastomme oli jo tyhjä. Mustikkahillo sopii myös italialaisen crostatan täytteeksi. Katso ohje täältä.

Tämän ohjeen munkkitaikina on perinteinen taikina, joka onnistuu tuore- sekä kuivahiivalla. Munattomasta taikinasta tulee ihanan pehmeä ja kauramaitoon sekä margariiniin leivottuna munkit ovat myös täysin vegaanisia! Kannattaa kokeilla, itse leivon pullat sekä munkit nykyään aina kauramaitoon. Maku on mahtava eikä eroa huomaa kukaan. Pidemmittä puheitta reseptiin.


Muhkeat Mustikkamunkit

Ohje (noin 14 munkkia)

  • 2.5 dl maitoa (myös kasvimaidot käyvät)
  • 25 g tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola, sekoita.
  3. Lisää puolet jauhoista hiljalleen vaivaten.
  4. Lisää loput jauhot alustaen. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa.
    (Vaivaa taikina yleiskoneessa (10 min), jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.)
  5. Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
  6. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
  7. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi.
  8. Leivo taikina tangoksi ja jaa noin 14 palaan.
  9. Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään vielä 45 minuutiksi.

VEGAANINEN: Käytä taikinassa kauramaitoa ja maidotonta margariinia.

Paistamiseen

  • 1 litra öljyä (rypsi tai auringonkukka)
  1. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa n. 180-asteiseksi. (Käytä öljyn mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.) Katso ohjevideo täältä.
  2. Nosta reikäkauhalla 2-3 munkkia öljyyn ja paista noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
    Testaa kypsyys paistamalla ensin yksi munkki ja halkaisemalla se. Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä.
  3. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään. Talouspaperi imee ylimääräisen rasvan munkkien pinnalta. 
  4. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.
  5. Pursota mustikkahillo täyttötyllalla hieman jäähtyneiden munkkien sisään.
  6. Herkuttele!

Mustikkahillo

Ohjeen löydät tästä.

Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)
Ihanat mustikalla täytetyt pullat!
Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)

Ihanaa uutta viikkoa! Seuraavaksi siirrytään muuten omenaherkkuihin.

/Anni


Lisää mustikka-herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Minou sanoo:

    Voi miten suloisia. Mieleen tulee sisilialaiset leivonnaiset nimeltään Minni di virgini/neitsyen rinnat. Eli pyhän Agatan rinnat mutta se onkin sitten aivan toinen juttu eikä kovin ”söpö”. Täältä löytyy munkkireseptejä joka lähtöön. Kohta joudun varmaan arpomaan minkä ohjeen valitsen vappumunkeille. Olin jo melkein valinnut rahkamunkit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *