• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Marengit· Pääsiäinen

27 tammi

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Raikas Veriappelsiinipavlova (G) on taivaallista. Tätä jumalaista herkkua lusikoidessa suuhun teki mieli vaikertaa. Niin ihanaa, että hetken ajattelin etten koskaan enää leivo muuta kuin pavlovaa!

En muista milloin maistoin ensimmäisen kerran pavlovaa, mutta sen jälkeen pavlova on ollut leivonnainen, jota leipoessa tai tilatessa ei yleensä tule pettymään. Rapea marenki, höttöinen jopa pilvenhattaran pehmeä sisus kermatäytteen kanssa tekee pavlovasta vastustamattoman. Kun tähän liittää vielä kirpeitä makuja, kuten nyt veriappelsiinisesongin aikaan veriappelsiinin, ollaan lähellä täydellisyyttä. Rakkautta ensimmäisellä puraisulla ja vielä pisteenä i:n päälle, pavlova on todella kaunis tarjoiltava!

Tein pavlovapohjan tutun ohjeen mukaisesti, joka löytyy omenaisen pavlovaohjeeni yhteydestä. Kuohkean kerman lisäksi keitin tämän version täytteeseen veriappelsiinista kirpeän makeaa curdia. WAU niin ihanaa! Curdia voit tehdä alla olevalla ohjeella myös muista sitrushedelmistä ja voit käyttää sitä monipuolisesti: kakkujen, keksien ja muiden herkkujen täytteenä tai vaikka levitteenä leivän päällä. Tähän pavlovaan curd sopii kuin nenä päähän.

Pavlovan marenkipohja kannattaa tehdä hyvissä ajoin (voit tehdä sen jopa päiviä etukäteen). Mitä on syytä muistaa, on se, että pavlova kannattaa täyttää vasta ennen tarjoilua, koska se helposti vettyy ja marengin rapeus katoaa. Aikaa vievin vaihe on ehdottomasti marenkipohjan teko, täyttäminen taas onnistuu alle puolessa tunnissa. Varsinkin, jos veriappelsiini curd on tehty etukäteen.

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Tämä alkuvuosi on innostanut minua kirpeän makeisiin ohjeisiin ja ilmeisesti myös te olette tykänneet niistä, koska sitruunajuustokakkuani marenkihunnulla on leivottu mielettömästi. Miten käy tämän ohjeen kanssa? Innostuitteko? Jaa oma versiosi tägäämällä @anninuunissa #anninuunissa Instagramissa, niin pääsen fiilistelemään teidän versioita.


Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Pavlovapohja

Ohjeen löydät täältä.

Versiappelsiini curd

2 dl curdia

  • 1 veriappelsiinin mehu + kuoriraaste
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Aloita lämmittämään seosta hiljalleen koko ajan sekoitellen.
  3. Käytin sekoitukseen pientä vispilää. Lämmittele ja sekoittele curdia, kunnes se paksunee ja pulpahtaa.
  4. Siirrä curd pienen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Kermatäyte

  • 3 dl vispikermaa
  • noin 2 tl tomusokeria
  • 1 veriappelsiinin kuoriraaste
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla sekä versiappelsiinin kuorella.

Lisäksi

  • 2 veriappelsiinia
  • mintunlehtiä koristeluun
  1. Kuori veriappelsiinit ja paloittele pieniksi paloiksi.

Pavlovan kokoaminen

  1. Täytä jäähtynyt marenkipohja kerroksittain vaahdotetulla kermalla, johon on sekoitettu osa curdista ja veriappelsiininpaloilla.
  2. Valuta curdia vielä koko pavlovan päälle ja reunoille. Koristele mintunlehdillä.
  3. Tarjoile heti!

Vinkki! Palvlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte pehmentää marenkipohjaa. Voit leipoa pavlovan marenkipohjan hyvissä ajoin, vaikka viikkoa ennen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä peiteltynä valolta ja pölyltä. 

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös

Instagramissa 

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa
Seuraava artikkeli: Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emmi sanoo

    27.1.2020 18:38

    Tän on pakko olla ihan sairaan hyvää 😋😋 pitää laittaa testiin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2020 05:44

      Ehdottomasti <3 Tämä oli niin ihanaa!

      Vastaa
  2. Sari Spåra sanoo

    29.1.2020 14:33

    Oi mikä unelemakakku! Tiedän, että meillä perheen miehet rakastuisivat tähän!

    Ihanaa päivää Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2020 05:26

      Sitten sun on kyllä ihan pakko leipoa tätä heille <3 Ihanaa päivää Sari!

      Vastaa
  3. Sarkku sanoo

    6.4.2020 13:40

    Moikka! Kuinka kauan tuo curd säilyy jääkaapissa? Jos esimerkiksi pääsiäistä ajatellen tekisi etukäteen? Tämä voisi nimittäin olla juuri sopiva jälkkäri pääsiäiseen <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2020 13:52

      Moikka, curd säilytetään jääkaapissa ja se säilyy noin 1-2 viikkoa 🙂 eli hyvin voit tehdä etukäteen.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios