• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Marengit· Pääsiäinen

27 tammi

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Raikas Veriappelsiinipavlova (G) on taivaallista. Tätä jumalaista herkkua lusikoidessa suuhun teki mieli vaikertaa. Niin ihanaa, että hetken ajattelin etten koskaan enää leivo muuta kuin pavlovaa!

En muista milloin maistoin ensimmäisen kerran pavlovaa, mutta sen jälkeen pavlova on ollut leivonnainen, jota leipoessa tai tilatessa ei yleensä tule pettymään. Rapea marenki, höttöinen jopa pilvenhattaran pehmeä sisus kermatäytteen kanssa tekee pavlovasta vastustamattoman. Kun tähän liittää vielä kirpeitä makuja, kuten nyt veriappelsiinisesongin aikaan veriappelsiinin, ollaan lähellä täydellisyyttä. Rakkautta ensimmäisellä puraisulla ja vielä pisteenä i:n päälle, pavlova on todella kaunis tarjoiltava!

Tein pavlovapohjan tutun ohjeen mukaisesti, joka löytyy omenaisen pavlovaohjeeni yhteydestä. Kuohkean kerman lisäksi keitin tämän version täytteeseen veriappelsiinista kirpeän makeaa curdia. WAU niin ihanaa! Curdia voit tehdä alla olevalla ohjeella myös muista sitrushedelmistä ja voit käyttää sitä monipuolisesti: kakkujen, keksien ja muiden herkkujen täytteenä tai vaikka levitteenä leivän päällä. Tähän pavlovaan curd sopii kuin nenä päähän.

Pavlovan marenkipohja kannattaa tehdä hyvissä ajoin (voit tehdä sen jopa päiviä etukäteen). Mitä on syytä muistaa, on se, että pavlova kannattaa täyttää vasta ennen tarjoilua, koska se helposti vettyy ja marengin rapeus katoaa. Aikaa vievin vaihe on ehdottomasti marenkipohjan teko, täyttäminen taas onnistuu alle puolessa tunnissa. Varsinkin, jos veriappelsiini curd on tehty etukäteen.

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Tämä alkuvuosi on innostanut minua kirpeän makeisiin ohjeisiin ja ilmeisesti myös te olette tykänneet niistä, koska sitruunajuustokakkuani marenkihunnulla on leivottu mielettömästi. Miten käy tämän ohjeen kanssa? Innostuitteko? Jaa oma versiosi tägäämällä @anninuunissa #anninuunissa Instagramissa, niin pääsen fiilistelemään teidän versioita.


Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Pavlovapohja

Ohjeen löydät täältä.

Versiappelsiini curd

2 dl curdia

  • 1 veriappelsiinin mehu + kuoriraaste
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Aloita lämmittämään seosta hiljalleen koko ajan sekoitellen.
  3. Käytin sekoitukseen pientä vispilää. Lämmittele ja sekoittele curdia, kunnes se paksunee ja pulpahtaa.
  4. Siirrä curd pienen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Kermatäyte

  • 3 dl vispikermaa
  • noin 2 tl tomusokeria
  • 1 veriappelsiinin kuoriraaste
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla sekä versiappelsiinin kuorella.

Lisäksi

  • 2 veriappelsiinia
  • mintunlehtiä koristeluun
  1. Kuori veriappelsiinit ja paloittele pieniksi paloiksi.

Pavlovan kokoaminen

  1. Täytä jäähtynyt marenkipohja kerroksittain vaahdotetulla kermalla, johon on sekoitettu osa curdista ja veriappelsiininpaloilla.
  2. Valuta curdia vielä koko pavlovan päälle ja reunoille. Koristele mintunlehdillä.
  3. Tarjoile heti!

Vinkki! Palvlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte pehmentää marenkipohjaa. Voit leipoa pavlovan marenkipohjan hyvissä ajoin, vaikka viikkoa ennen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä peiteltynä valolta ja pölyltä. 

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös

Instagramissa 

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa
Seuraava artikkeli: Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emmi sanoo

    27.1.2020 18:38

    Tän on pakko olla ihan sairaan hyvää 😋😋 pitää laittaa testiin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2020 05:44

      Ehdottomasti <3 Tämä oli niin ihanaa!

      Vastaa
  2. Sari Spåra sanoo

    29.1.2020 14:33

    Oi mikä unelemakakku! Tiedän, että meillä perheen miehet rakastuisivat tähän!

    Ihanaa päivää Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2020 05:26

      Sitten sun on kyllä ihan pakko leipoa tätä heille <3 Ihanaa päivää Sari!

      Vastaa
  3. Sarkku sanoo

    6.4.2020 13:40

    Moikka! Kuinka kauan tuo curd säilyy jääkaapissa? Jos esimerkiksi pääsiäistä ajatellen tekisi etukäteen? Tämä voisi nimittäin olla juuri sopiva jälkkäri pääsiäiseen <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2020 13:52

      Moikka, curd säilytetään jääkaapissa ja se säilyy noin 1-2 viikkoa 🙂 eli hyvin voit tehdä etukäteen.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaa Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaajäädykettä? 🐣🍫 Ihanan pääsiäisjälkkärin ohje löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä. Vitsit miten kiva tämä projekti on jo tähän asti ollut. Odotan joka kuukausi innolla uusinta numeroa ja sitä, että saan avata huolella suunnittellun, leivotun, stailatun ja kuvatun aukeaman 🤩

Minä leivoin ja taas stailattiin yhdessä 👌🏻 Kuvan nappasi 📷@johannamyllymakiphotographer 💛

Herkullista pääsiäistä! ☀️

#anninuunissa #pääsiäiskakku
Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial 🐣

Olen pahoillani, mutta suunnittelin teille vielä yhden viettelevän pääsiäisohjeen 🙊 Tällä kertaa aikuiseen makuun. 

Pääsiäisen ihanimmassa (ja helpoimmassa) jälkkärissä maistuu seosongissa oleva passionhedelmä, kermarahka, suklaamunat ja täyteläinen Baileys Irish Cream Original TAI uusi Salted Caramel maku! 💛

Lasikakut ovat loistavia juuri nyt kun juhlijoita on samassa tilassa vähemmän. Voit tehdä juuri sen verran annoskokoisia kakkuja, kun pöydän ääressä on syöjiä. Näppärää. Katso video Baileys lasikakkujen kokoamisesta stoorien puolelta ☝🏻👏🏻

Koko ohje löytyy blogista ja linkki stoorien puolelta sekä profiilista 🧁

#baileyspääsiäismuna #dontmindifibaileys #baileysirishcream #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios