• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Marengit· Pääsiäinen

27 tammi

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Raikas Veriappelsiinipavlova (G) on taivaallista. Tätä jumalaista herkkua lusikoidessa suuhun teki mieli vaikertaa. Niin ihanaa, että hetken ajattelin etten koskaan enää leivo muuta kuin pavlovaa!

En muista milloin maistoin ensimmäisen kerran pavlovaa, mutta sen jälkeen pavlova on ollut leivonnainen, jota leipoessa tai tilatessa ei yleensä tule pettymään. Rapea marenki, höttöinen jopa pilvenhattaran pehmeä sisus kermatäytteen kanssa tekee pavlovasta vastustamattoman. Kun tähän liittää vielä kirpeitä makuja, kuten nyt veriappelsiinisesongin aikaan veriappelsiinin, ollaan lähellä täydellisyyttä. Rakkautta ensimmäisellä puraisulla ja vielä pisteenä i:n päälle, pavlova on todella kaunis tarjoiltava!

Tein pavlovapohjan tutun ohjeen mukaisesti, joka löytyy omenaisen pavlovaohjeeni yhteydestä. Kuohkean kerman lisäksi keitin tämän version täytteeseen veriappelsiinista kirpeän makeaa curdia. WAU niin ihanaa! Curdia voit tehdä alla olevalla ohjeella myös muista sitrushedelmistä ja voit käyttää sitä monipuolisesti: kakkujen, keksien ja muiden herkkujen täytteenä tai vaikka levitteenä leivän päällä. Tähän pavlovaan curd sopii kuin nenä päähän.

Pavlovan marenkipohja kannattaa tehdä hyvissä ajoin (voit tehdä sen jopa päiviä etukäteen). Mitä on syytä muistaa, on se, että pavlova kannattaa täyttää vasta ennen tarjoilua, koska se helposti vettyy ja marengin rapeus katoaa. Aikaa vievin vaihe on ehdottomasti marenkipohjan teko, täyttäminen taas onnistuu alle puolessa tunnissa. Varsinkin, jos veriappelsiini curd on tehty etukäteen.

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Tämä alkuvuosi on innostanut minua kirpeän makeisiin ohjeisiin ja ilmeisesti myös te olette tykänneet niistä, koska sitruunajuustokakkuani marenkihunnulla on leivottu mielettömästi. Miten käy tämän ohjeen kanssa? Innostuitteko? Jaa oma versiosi tägäämällä @anninuunissa #anninuunissa Instagramissa, niin pääsen fiilistelemään teidän versioita.


Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Pavlovapohja

Ohjeen löydät täältä.

Versiappelsiini curd

2 dl curdia

  • 1 veriappelsiinin mehu + kuoriraaste
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Aloita lämmittämään seosta hiljalleen koko ajan sekoitellen.
  3. Käytin sekoitukseen pientä vispilää. Lämmittele ja sekoittele curdia, kunnes se paksunee ja pulpahtaa.
  4. Siirrä curd pienen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Kermatäyte

  • 3 dl vispikermaa
  • noin 2 tl tomusokeria
  • 1 veriappelsiinin kuoriraaste
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla sekä versiappelsiinin kuorella.

Lisäksi

  • 2 veriappelsiinia
  • mintunlehtiä koristeluun
  1. Kuori veriappelsiinit ja paloittele pieniksi paloiksi.

Pavlovan kokoaminen

  1. Täytä jäähtynyt marenkipohja kerroksittain vaahdotetulla kermalla, johon on sekoitettu osa curdista ja veriappelsiininpaloilla.
  2. Valuta curdia vielä koko pavlovan päälle ja reunoille. Koristele mintunlehdillä.
  3. Tarjoile heti!

Vinkki! Palvlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte pehmentää marenkipohjaa. Voit leipoa pavlovan marenkipohjan hyvissä ajoin, vaikka viikkoa ennen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä peiteltynä valolta ja pölyltä. 

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös

Instagramissa 

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kukkaterapiaa & Tulppaanisidontaa
Seuraava artikkeli: Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emmi sanoo

    27.1.2020 18:38

    Tän on pakko olla ihan sairaan hyvää 😋😋 pitää laittaa testiin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2020 05:44

      Ehdottomasti <3 Tämä oli niin ihanaa!

      Vastaa
  2. Sari Spåra sanoo

    29.1.2020 14:33

    Oi mikä unelemakakku! Tiedän, että meillä perheen miehet rakastuisivat tähän!

    Ihanaa päivää Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2020 05:26

      Sitten sun on kyllä ihan pakko leipoa tätä heille <3 Ihanaa päivää Sari!

      Vastaa
  3. Sarkku sanoo

    6.4.2020 13:40

    Moikka! Kuinka kauan tuo curd säilyy jääkaapissa? Jos esimerkiksi pääsiäistä ajatellen tekisi etukäteen? Tämä voisi nimittäin olla juuri sopiva jälkkäri pääsiäiseen <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2020 13:52

      Moikka, curd säilytetään jääkaapissa ja se säilyy noin 1-2 viikkoa 🙂 eli hyvin voit tehdä etukäteen.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios