|

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Raikas Veriappelsiinipavlova (G) on taivaallista. Tätä jumalaista herkkua lusikoidessa suuhun teki mieli vaikertaa. Niin ihanaa, että hetken ajattelin etten koskaan enää leivo muuta kuin pavlovaa!

En muista milloin maistoin ensimmäisen kerran pavlovaa, mutta sen jälkeen pavlova on ollut leivonnainen, jota leipoessa tai tilatessa ei yleensä tule pettymään. Rapea marenki, höttöinen jopa pilvenhattaran pehmeä sisus kermatäytteen kanssa tekee pavlovasta vastustamattoman. Kun tähän liittää vielä kirpeitä makuja, kuten nyt veriappelsiinisesongin aikaan veriappelsiinin, ollaan lähellä täydellisyyttä. Rakkautta ensimmäisellä puraisulla ja vielä pisteenä i:n päälle, pavlova on todella kaunis tarjoiltava!

Tein pavlovapohjan tutun ohjeen mukaisesti, joka löytyy omenaisen pavlovaohjeeni yhteydestä. Kuohkean kerman lisäksi keitin tämän version täytteeseen veriappelsiinista kirpeän makeaa curdia. WAU niin ihanaa! Curdia voit tehdä alla olevalla ohjeella myös muista sitrushedelmistä ja voit käyttää sitä monipuolisesti: kakkujen, keksien ja muiden herkkujen täytteenä tai vaikka levitteenä leivän päällä. Tähän pavlovaan curd sopii kuin nenä päähän.

Pavlovan marenkipohja kannattaa tehdä hyvissä ajoin (voit tehdä sen jopa päiviä etukäteen). Mitä on syytä muistaa, on se, että pavlova kannattaa täyttää vasta ennen tarjoilua, koska se helposti vettyy ja marengin rapeus katoaa. Aikaa vievin vaihe on ehdottomasti marenkipohjan teko, täyttäminen taas onnistuu alle puolessa tunnissa. Varsinkin, jos veriappelsiini curd on tehty etukäteen.

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Tämä alkuvuosi on innostanut minua kirpeän makeisiin ohjeisiin ja ilmeisesti myös te olette tykänneet niistä, koska sitruunajuustokakkuani marenkihunnulla on leivottu mielettömästi. Miten käy tämän ohjeen kanssa? Innostuitteko? Jaa oma versiosi tägäämällä @anninuunissa #anninuunissa Instagramissa, niin pääsen fiilistelemään teidän versioita.


Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Pavlovapohja

Ohjeen löydät täältä.

Versiappelsiini curd

2 dl curdia

  • 1 veriappelsiinin mehu + kuoriraaste
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Aloita lämmittämään seosta hiljalleen koko ajan sekoitellen.
  3. Käytin sekoitukseen pientä vispilää. Lämmittele ja sekoittele curdia, kunnes se paksunee ja pulpahtaa.
  4. Siirrä curd pienen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Kermatäyte

  • 3 dl vispikermaa
  • noin 2 tl tomusokeria
  • 1 veriappelsiinin kuoriraaste
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla sekä versiappelsiinin kuorella.

Lisäksi

  • 2 veriappelsiinia
  • mintunlehtiä koristeluun
  1. Kuori veriappelsiinit ja paloittele pieniksi paloiksi.

Pavlovan kokoaminen

  1. Täytä jäähtynyt marenkipohja kerroksittain vaahdotetulla kermalla, johon on sekoitettu osa curdista ja veriappelsiininpaloilla.
  2. Valuta curdia vielä koko pavlovan päälle ja reunoille. Koristele mintunlehdillä.
  3. Tarjoile heti!

Vinkki! Palvlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte pehmentää marenkipohjaa. Voit leipoa pavlovan marenkipohjan hyvissä ajoin, vaikka viikkoa ennen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä peiteltynä valolta ja pölyltä. 

Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)Raikas Veriappelsiinipavlova (G)

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös

Instagramissa 

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Emmi sanoo:

    Tän on pakko olla ihan sairaan hyvää 😋😋 pitää laittaa testiin!

  2. Oi mikä unelemakakku! Tiedän, että meillä perheen miehet rakastuisivat tähän!

    Ihanaa päivää Anni!

  3. Sarkku sanoo:

    Moikka! Kuinka kauan tuo curd säilyy jääkaapissa? Jos esimerkiksi pääsiäistä ajatellen tekisi etukäteen? Tämä voisi nimittäin olla juuri sopiva jälkkäri pääsiäiseen <3

    1. Moikka, curd säilytetään jääkaapissa ja se säilyy noin 1-2 viikkoa 🙂 eli hyvin voit tehdä etukäteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *