• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Vappumunkkien paisto & maustaminen

Pullat· Vappu· Yhteistyöt

18 huhti
Vappumunkkien paisto & maustaminen

Kaupallinen yhteistyö Apetit

Vappu lähenee ja munkkien tuoksun voi melkein jo tuntea. Mikään ei ole parempaa kuin itsepaistettu tuore munkki ja se kuuluu vappuun jos mikä!

Pääsin fiilistelemään vappua etukäteen, kun kuvasimme Apetitin kanssa yhteistyössä lyhyen videon, jossa jaan omat vinkkini munkkien paistoon ja maustamiseen. Tiesitkö, että voit maustaa munkkitaikinaa, paistoöljyä ja myös sokeria millä munkit kuorrutetaan? Nappaa ihanat vinkit parhaimpiin vappumunkkeihin, niiden paistamiseen ja maustamiseen tästä postauksesta ja video-ohjeelta!

Vappumunkkien paisto & maustaminen

Vuosittain tehdään erilaisia vertailuja siitä mitkä paistoöljyt sopivat parhaiten munkkien paistoon. Itse suosin rypsiöljyä. Valintaani vaikuttavia tekijöitä ovat nämä:

  • Rypsiöljyssä on mieto maku, josta ei tule sivumakua valmiiseen tuotteeseen eli munkkiin.
  • Rypsiöljy sisältää pehmeitä hyviä rasvoja, joten se on ravitsemuksen kannalta parempi valinta, kuin esimerkiksi kova kookosrasva.
  • Rasvahappokoostumukseltaan rypsiöljy on monipuolinen, sillä se sisältää sekä omega-6- että omega-3-rasvahappoja.
  • Paistoöljyn voi käyttää uudestaan jäähdyttämällä, siivilöimällä ja pullottamalla sen suppiloa hyväksi käyttäen. Säilytä jo käytetty rypsiöljy jääkaapissa ja käytä uudelleen se muutaman päivän sisällä. Jos et käytä öljyä uudestaan, pullota se ja hävitä sekajätteen kanssa.
  • Apetit rypsiöljy on kotimaista ja se puristetaan rypsin- ja rapsin siemenistä Kirkkonummen öljypuristamolla, jossa kaikkien ruokaöljyjen tuotanto tapahtuu puhtaasti ja luonnollisin menetelmin.
Vappumunkkien paisto & maustaminen

Moni pelkää rasvassa paistamista, mutta huoli on turha kun ottaa huomioon muutamat tärkeät seikat ja tarvikkeet. Alla tärkeimmät tarvikkeet munkin paistoon ja videolta löydät lisää konkreettisia ohjeita.

  1. Käytä aina paksupohjaista isoa kattilaa ja pidä kattilan kansi lähettyvillä koko paiston ajan. Jos sattuisi niin, että öljy syttyy palamaan nosta kansi kattilan päälle välittömästi.
  2. Mittaa öljyn lämpötila aina digitaalisella lämpömittarilla ja seuraa lämpötilaa koko paiston ajan. Täydellinen lämpötila öljylle on 175-180 astetta. Liian matalassa lämpötilassa munkki imaisee öljyn itseensä ja liian kuumassa munkki palaa.
  3. Reikäkauha on hyvä väline munkkien nostamiseen rasvaan ja sieltä pois.

Vappumunkkien paisto & Maustaminen

Ohje (noin 18 kpl)

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja sekoita.
  3. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan hiljalleen vaivaten.
  4. Lisää voi vaivauksen loppupuolella.
  5. Vaivaa taikina yleiskoneessa tai käsin (10 min), jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.
    Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
  6. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
  7. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle. Leivo taikina tangoksi ja jaa 18 palaan.
  8. Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään ja vedottomaan paikkaan vielä 45 minuutiksi.
  9. Paina kohonneihin munkkeihin sormella reikä ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia sormen ympärillä varovasti. Tee tämä vasta juuri kun olet aloittamassa paiston.

Paistamiseen

  • 1 litra Apetit rypsiöljyä
  1. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa tai padassa 175-180-asteiseksi. Käytä rypsiöljyn lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.
  2. Nosta reikäkauhalla 2-3 munkkia kuumaan öljyyn ja paista munkkeja noin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä.
  3. Nosta valmiit munkkirinkilät reikäkauhalla talouspaperilla vuoratun lautasen päälle jäähtymään.

Sokerointi

  • 1-2 dl erikoishienoa sokeria
  • lakujauhetta
  • marjajauhetta
  • kanelia
  1. Laita sokeri syvälle lautaselle.
  2. Kasta ja pyörittele hieman jäähtyneet, mutta vielä lämpimät munkkirinkelit sokerissa.

katso videolta munkin paiston tärkeimmät vaiheet


Muistilista

  • Öljyn paistolämpötila 175-180 astetta
  • Paista munkkeja 1-2 minuuttia per puoli riippuen koosta
  • Kaunis kullanruskea sävy kertoo munkin kypsyydestä
  • Paista noin 2-3 munkkia kerrallaan, niin että munkeilla on tilaa kellua rauhassa
  • Valuta munkit talouspaperin päällä paiston jälkeen
  • Sokeroi munkit lämpiminä, jolloin sokeri tarttuu helposti munkin pintaan
Vappumunkkien paisto & maustaminen
Vappumunkkien paisto & maustaminen
Vappumunkkien paisto & maustaminen

Maustoin kuvissa näkyvät munkit erilaisilla tavoilla. Laitoin munkkitaikinaan kardemummaa, yhtä hyvin sopisi sitruunan kuori tai vaniljatangon siemenet. Maustoin rypsiöljyn ennen paistoa vaniljatangoilla, videolta näet miten se tapahtuu. Lisäksi lisäsin sokerikuorrutukseen lakujauhetta, vadelmajauhetta ja kanelia. Perinteisiin munkkirinkilöihin saa siis makua helposti pienillä lisäyksillä!

Kannattaa tutustua Apetit reseptisivustolla myös Apetit kasvisruokamestarin suunnittelemiin hernemunkkeihin, porkkanamunkkeihin ja suolaisiin pinaattimunkkeihin! Ihania uusia makuja vappujuhliin löydät täältä.

Alla olevassa kuvassa on raikkaan täyteläiset vadelmajauheella maustetut vappumunkit, jotka voittivat meidän makuraadissa ensimmäisen paikan!

Vappumunkkien paisto & maustaminen

Herkullista viikonloppua ja vapun odottelua!

Ps. Muistathan laittaa myös siman ajoissa tulemaan? Löydät raikkaan vadelmasiman ohjeen täältä.

/Anni


Lisää vappuohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Lämmin Texmex-Voileipäkakku
Seuraava artikkeli: Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Timde sanoo

    15.4.2021 08:32

    Oliskos sinulla gluteenittomien munkkien ohjetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.4.2021 16:18

      Valitettavasti gluteenittomia öljyssä paistettuja munkkeja en ole koskaan leiponut. Tuo hiivataikina on vähän haastavampi. Uunidonitsi-ohje löytyy gluteenittomana täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/category/juhlat/vappu/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaa Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaajäädykettä? 🐣🍫 Ihanan pääsiäisjälkkärin ohje löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä. Vitsit miten kiva tämä projekti on jo tähän asti ollut. Odotan joka kuukausi innolla uusinta numeroa ja sitä, että saan avata huolella suunnittellun, leivotun, stailatun ja kuvatun aukeaman 🤩

Minä leivoin ja taas stailattiin yhdessä 👌🏻 Kuvan nappasi 📷@johannamyllymakiphotographer 💛

Herkullista pääsiäistä! ☀️

#anninuunissa #pääsiäiskakku
Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial 🐣

Olen pahoillani, mutta suunnittelin teille vielä yhden viettelevän pääsiäisohjeen 🙊 Tällä kertaa aikuiseen makuun. 

Pääsiäisen ihanimmassa (ja helpoimmassa) jälkkärissä maistuu seosongissa oleva passionhedelmä, kermarahka, suklaamunat ja täyteläinen Baileys Irish Cream Original TAI uusi Salted Caramel maku! 💛

Lasikakut ovat loistavia juuri nyt kun juhlijoita on samassa tilassa vähemmän. Voit tehdä juuri sen verran annoskokoisia kakkuja, kun pöydän ääressä on syöjiä. Näppärää. Katso video Baileys lasikakkujen kokoamisesta stoorien puolelta ☝🏻👏🏻

Koko ohje löytyy blogista ja linkki stoorien puolelta sekä profiilista 🧁

#baileyspääsiäismuna #dontmindifibaileys #baileysirishcream #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios