• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Halloween· Keksit ja cookies

10 loka
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit olkaa hyvä! Halloween leivonta on vihdoin alkanut! Olen odottanut tätä innollla! Tällä viikolla on luvassa paljon hurjia herkkuja! Tulossa on nimittäin Haamu-kuppikakkuja ja Frankenstain-popseja!

Nämä hauskat vaniljan makuiset lepakkokeksit ja pääkallokeksit ovat herkullisia ja helppoja tehdä! Keksitaikina-inspiraatiosta kiitos Herkkuhovi, jonka fantasiakeksitaikinaa muokkasin omannäköiseksi. Maustoin taikinan herkullisella Butter Vanilla -aromilla, mutta tähän taikinaan voit myös kokeilla mitä tahansa muutakin aromia kokeile esimerkiksi mantelia tai appelsiinia!

Tarvitset seuraavat tarvikkeet keksien tekoon:
  • Lepakko-muotti 
  • Pyöreä ympyrä-muotti
  • Musta ja valkoinen sokerimassa
  • Elintarvikeliima
  • Musta elintarviketussi


Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Vaniljakeksit:
  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 2 tl Butter Vanilla aromia (tai muu aromi)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
  2. Mittaa tällä välin muut aineet valmiiksi (kaikki jauhot samaan kulhoon).
  3. Lisää tomusokeri dsi kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa.
  4. Lisää kananmuna ja Butter Vanilla aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
  5. Sihtaa vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
  6. Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
  7. Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
  8. Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
  9. Ota lepakko-muotilla ja pyöreällä muotilla keksejä taikinasta.
  10. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
  11. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia – niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
  12. Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.
Vinkkejä: Halutessasi taputtele taikina litteäksi paketiksi kelmun sisälle jo jääkaappiin, niin helpoitat sen kaulimista. Kylmä taikina on helpointa kaulita – taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti. Käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti kaulitsemista. 
Koristelu:
  • 250 g mustaa sokerimassaa
  • 250 g valkoista sokerimassaa
  • Musta elintarvikekynä
  • Elintarvikeliima
  1. Kaulitse sokerimassat ohueksi silikonisella alustalla.
  2. Ota keksimuoteilla ympyröitä ja lepakoita sokerimassalevyistä.
  3. Sivele keksien päälle ohuelti elintarvikeliimaa siveltimellä ja nosta sokerimassalepakot ja -ympyrät keksien päälle. Painele ja siloita sormella tarvittaessa.
  4. Anna massan kovettua pintaan.
  5. Pyöreiden pääkallokeksien päälle piirrä elintarviketussilla suu, silmät ja sieraimet tai hämähäkinseitti.
  6. Herkulliset keksit ovat valmiita juhliin!Vinkki! Sokerimassaa luultavasti jää yli, joten kääri se tiiviisti kelmuun ja  laita pakasterasiaan. Näin massa on käyttövalmista ja pehmeää seuraavaa projektiasi varten! 
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit
Halloween Lepakkokeksit & Pääkallokeksit

Katso lisää upeita Halloween-tuotteita verkkokaupastani.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Katso lisää Halloween-reseptejä täältä.

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pellillinen Omenapiirakkaa
Seuraava artikkeli: Pinkkiä leivontaa Roosa nauha -päivänä »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Herkkuhovi sanoo

    10.10.2016 08:00

    Ihanat halloweenkeksit! Puotisi aromeihin on kyllä tutustuttava ehdottomasti, niillä saa ihan rajattomasti vaihtelua kekseihin. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.10.2016 12:55

      Kiitos sinulle keksi-reseptistä 🙂 ja suosittelen aromeja edelleen, ihania ja ihanaa vaihtelua leivontaan! <3

      Vastaa
  2. Anna sanoo

    3.10.2017 12:23

    Heippa! Kuinka paljon aikaisemmin piparit voi koristella ja miten säilyvät parhaiten?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      3.10.2017 12:31

      Hei Anna,

      Koristelin keksit itse todella hyvissä ajoin (jo pari päivää ennen) ja säilytin leivosrasiassa. Otathan huomioo, että sokerimassa kovettuu keksin pintaan, jos keksit tekee ajoissa. Meitä se ei haitannut 🙂

      Vastaa
      • Anna sanoo

        3.10.2017 17:24

        Kiitos vastauksesta! Sitä juuri mietin että tuleeko pinnasta ihan kivikova vai saako vähän ”kosteutta” pikkuleivästä 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          3.10.2017 17:36

          Hei, se riippuu siitä mitä massaa käytät (muotoilumassa kuivuu herkemmin) ja jos pidät muovirasiassa keksejä, niin etteivät ne pääse kuivahtamaan ei massa kuivu niin paljon 🙂

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios