• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihana Kesäkurpitsagalette

Piirakat· Suolaiset piirakat

21 elo
Ihana Kesäkurpitsagalette

Ihana ihana ihana sadonkorjuu! Meidän palstalta tulee jatkuvasti lisää kesäkurpitsaa. Keltaista ja vihreää. Oransseja pyöreitä halloweenlyhtyjä saadaan myös muutama. Ne saavat kasvaa vielä hetken. Leivoin hiljattain ensimmäisistä kesäkurpitsoista kakkua, johon te ihastuitte (ohje täällä).

Nyt vuorossa on suolainen herkku, nimittäin tämä ihana kesäkurpitsagalette. Kesäkurpitsagaleten leipomiseen minua innosti aina niin ihana Hanna Sumari, jonka kesäkurpitsapiiraasta tein oman versioni. Kerrataan myös vielä: Galette on piirakka, jonka leipomiseen et tarvitse piirakkavuokaa. Mielestäni galette on aina tekijänsä näköinen, helppo ja rustiikkinen piirakka, suolainen tai makea. Ihanan helppoa, usko pois!

Tässä piirakassa on rouheinen pohja, joka tulee sämpyläjauhoista. Kesäkurpitsojen alta löytyy juustoa ja ranskankermaa. Tein piirakan niistä aineista mitä kaapista löytyi. Hanna käytti omassaan ricottaa, parmesania ja mozzarellaa. Toimii ja toimii myös näin! Mausteena käytin pihaltani löytyvää timjamia, mutta basilika toimii myös, kuten Hanna neuvoo. Ihana valkosipuliöljy viimeistelee herkullisen piirakan. Oi, että tämä oli herkkua!

Ihana Kesäkurpitsagalette

Ihana Kesäkurpitsagalette

Ohje

  • 3,5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä tms.)
  • 2 rkl kylmää vettä

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
3. Sekoita jogurtti/kermaviili ja kylmä vesi keskenään.
4. Lisää neste kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa!
5. Tee taikinasta litteä pallo ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Vinkki! Voit tehdä taikinan jo päivää ennen paistoa jääkaappiin.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Täyte

  • noin 350 g kesäkurpitsaa (käytin keltaista ja vihreää)
  • 100 g mozzarellaraastetta
  • kourallinen fetakuutioita
  • 150 g ranskankermaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • pippuria
  • timjamia
  • 1 kananmuna
  1. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, aseta siivut talouspaperin päälle ja ripottele siivujen päälle suolaa. Itketä siivuja noin 30 minuuttia ja kuivaa sitten siivut.
  2. Kaulitse piirakkapohja noin 30 cm kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen.
  3. Levitä ranskankerma piirakkapohjan päälle, mutta jätä reunoille noin 5 cm tilaa.
  4. Ripottele päälle juustoraaste ja feta.
  5. Asettele kesäkurpitsat limittäin juustokerroksen päälle.
  6. Sekoita öljy, valkosipuli ja mausteet. Kaada öljy kurpitsojen päälle.
  7. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele munalla.
  8. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  9. Tarjoile hiukan lämpimänä. NAM!
Ihana Kesäkurpitsagalette
Ihana Kesäkurpitsagalette

Herkullista viikonloppua! Nautitaan kesäisistä ilmoista vielä kun niitä riittää!

/Anni


Lisää piirakkaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Muhkeat Mustikkamunkit (Ve)
Seuraava artikkeli: Köyhät ritarit & punaherukkahillo »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anni sanoo

    25.3.2021 20:15

    Kestääköhän tämä pakastamista? Onko olemassa jotain hyvää nyrkkisääntöä sille, millainen leivonnainen kestä pakastuksen ja mikä ei?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.3.2021 06:49

      Kirjoitin jutun leivonnaisten pakastamisesta tänne. Kannattaa lukea huolella:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Mielestäni käytännössä kaikkea voi pakastaa hyvin pakattuna. Kreemit ja herkät koostumukset saattavat kärsiä jonkun verran ja se miten leivonnaisen saa pysymään kauniina on yksi ongelma. Piirakoiden suhteen itse pakastaisin valmiin taikinan, se on työläin osuus projektissa. Sitten vaan selviää testaamalla mitä eri raaka-aineille pakastuksessa käy. Pitkiä aikoja (useita kuukausia) en pakastaisi muille tarjottavia leivonnaisia.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios